Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ

Recommended Posts

Παιδια ακουστε το καταπληκτικο και σας παρακαλω βοηθηστε με γιατι θα σκασω, δεν αντεχω αλλο. Το παιδακι μου 7,5 μηνων το εχω ταξει να το βαπτισω στην εκκλησια της Τηνου. Εγω ειμαι ανυπανδρη μητερα και το παιδι μου ειναι αναγνωρισμενο πλην ομως ο υποτιθεμενος πατερας ειναι εξαφανισμενος και εχουμε και δικαστικες διαμαχες διαφορες.

Παω λοιπον στον εισαγγελεα προκειμενου να παρω ενα χαρτι για να μπορεσω να τελεσω τη βαπτιση χωρις την παρουσια του. Ο εισαγγελεας μου λεει οτι ειναι αναρμοδιος και με παραπεμπει στο αρθρο 1515 του αστικου κωδικα που λεει οτι η ανυπανδρη μητερα ασκει εξ ολοκληρου τη γονικη μεριμνα του ανηλικου τεκνου της. ΑΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ. Ωραια μεχρι εδω. Παιρνω τον ιερεα της Τηνου του το λεω και με παραπεμπει στον νομικο συμβουλο της Αρχιεπισκοπης. Τον παιρνω τηλεφωνο, ευγεναστατος ο ανθρωπος, και μου λεει κι αυτος οτι ακριβως μου ειπε ο εισαγγελεας. Μου ζητησε μονο τη συμβολαιογραφικη πραξη αναγνωρισης για να βεβαιωθει οτι δεν αναφερεται πουθενα μεριδιο γονικης μεριμνας στον πατερα. Του τη στελνω και μου λεει '' Ειναι ολα ενταξει, προχωρας κανονικα θα ενημερωσω κι εγω τον ιερεα της Τηνου μονο για να ειναι καλυμενος στειλτου το χαρτι αυτο, στειλε του το αντιγραφο του δημου οτι το παιδι ειναι στη μεριδα σου κι οτι εξακολουθεις να εισαι ανυπανδρη συν το αντιγραφο της δικογραφιας σου και προχωραμε κανονικα. Μαζευω ολα αυτα τα χαρτια και αλλα πολλα συν την εγκυκλιο της Αρχιεπισκοπης που αναφερει οτι η ανυπανδρη μητερα ασκει μονη της τη γονικη μεριμνα και ετοιμαζομαι να τα στειλω στον ιερεα της Τηνου. Τον παιρνω σημερα το πρωι τηλεφωνο και τον ρωταω που ακριβως θα του τα στειλω κι αν θελει να του τα παω εγω η ιδια και μου απαντα. '' Ενταξει στειλτα μου αλλα θα δω τι θα κανω .....''

Δηλαδη εχω ολα τα νομιμα εγγραφα ετοιμα, εχω το αντιγραφο του αστικου κωδικα και τη συμφωνη γνωμη του συμβουλου της Αρχιεπισκοπης κι ομως ο ιερεας της Τηνου αρνειται να βαπτισει το παιδι μου.

Καταργει δηλαδη το συνταγμα και τους εκκλησιαστικους κανονες, γιατι αυτοι λεει αφορουν μονο την Αρχιεπισκοπη Αθηνων....

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ. ΓΡΑΨΤΕ ΜΟΥ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩΩΩΩΩ ... ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟΟΟΟΟΟΟ

Ο ΑΓΑΠΟΥΛΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 3 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΩ

z0oo.jpgprYNp3.png[/url] .

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 96
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τον παιρνω σημερα το πρωι τηλεφωνο και τον ρωταω που ακριβως θα του τα στειλω κι αν θελει να του τα παω εγω η ιδια και μου απαντα. '' Ενταξει στειλτα μου αλλα θα δω τι θα κανω .....''

Μήπως εννοούσε " Ενταξει στείλτα μου αλλά και κάτι άλλο πρέπει να κάνεις και εσύ για μένα.......";;;;;;;

Nα τηλεφωνησεις ξανα στον νομικο συμβουλο της Αρχιεπισκοπης κ να του το αναφερεις κ να κανει καλα εκεινος με τον ιερεα...

Αρνειται να βαφτισει ενα παιδι χριστιανοπουλο γιατι εκεινος ετσι θελει??? :twisted:

Τον παιρνω σημερα το πρωι τηλεφωνο και τον ρωταω που ακριβως θα του τα στειλω κι αν θελει να του τα παω εγω η ιδια και μου απαντα. '' Ενταξει στειλτα μου αλλα θα δω τι θα κανω .....''

Μήπως εννοούσε " Ενταξει στείλτα μου αλλά και κάτι άλλο πρέπει να κάνεις και εσύ για μένα.......";;;;;;;

istockphoto_5892861-money-gift-in-envelope.jpg

lcWup3.png

Nα τηλεφωνησεις ξανα στον νομικο συμβουλο της Αρχιεπισκοπης κ να του το αναφερεις κ να κανει καλα εκεινος με τον ιερεα...

Αρνειται να βαφτισει ενα παιδι χριστιανοπουλο γιατι εκεινος ετσι θελει??? :twisted:

Ακριβως ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΤΣΙ ΘΕΛΕΙ.... οπως ακριβως το λες.

Και μαλιστα οταν τον ξαναπηρα μου ειπε '' Μη με αγχωνεις τωρα με τα δικα σου γιατι εχω αλλη δουλεια να κανω και μου το εκλεισε ''

Παιδια ειμαι πολυ ηρεμος ανθρωπος αλλα εχω βγει απο τα ρουχα μου.

Τι πρεπει να κανω να τον βγαλω στα καναλια; Πειτε μου δηλαδη γιατι θα τρελαθω; Να του στειλω εξωδικο; Τι να κανω πια;

Διαφημίσεις

Ακριβως ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΤΣΙ ΘΕΛΕΙ.... οπως ακριβως το λες.

Και μαλιστα οταν τον ξαναπηρα μου ειπε '' Μη με αγχωνεις τωρα με τα δικα σου γιατι εχω αλλη δουλεια να κανω και μου το εκλεισε ''

Παιδια ειμαι πολυ ηρεμος ανθρωπος αλλα εχω βγει απο τα ρουχα μου.

Τι πρεπει να κανω να τον βγαλω στα καναλια; Πειτε μου δηλαδη γιατι θα τρελαθω; Να του στειλω εξωδικο; Τι να κανω πια;

Δεν ειναι ασχημη ιδεα ενα τηλεφωνακι στον Καμπουρακη αυριο πρωι πρωι... Ενα τηλεφωνο μονο! Θα αναφερθει αμεσως στην εκπομπη, θα του τηλεφωνησουν στον αερα κ παπαλα!

Δεν θα κανεις ακομα τιποτα...απλα θα στειλεις τα χαρτια και θα ξαναεπικοινωσεις αφου τα εχει λαβει...

Εαν μετα και αφου θα εισαι ευγενικη σου πει μλκς... θα τον ρωτησεις αν αρνηται να βαφτισει το παιδι σου (αν μπορεις να καταγραψεις και την ομιλια ακομα καλυτερα) Εφοσον γινει αυτο ..θα παρεις τηλ την αρχιεπισκοπη θα πεις τι εχει γινει..και σαφως θ αναφερεις το ταμα και οτι πλεον ...θελεις να βαφτισεις ναι μεν το παιδι σου εκει..αλλα οχι μ αυτον τον παπα.

Δεν θα κανεις ακομα τιποτα...απλα θα στειλεις τα χαρτια και θα ξαναεπικοινωσεις αφου τα εχει λαβει...

Εαν μετα και αφου θα εισαι ευγενικη σου πει μλκς... θα τον ρωτησεις αν αρνηται να βαφτισει το παιδι σου (αν μπορεις να καταγραψεις και την ομιλια ακομα καλυτερα) Εφοσον γινει αυτο ..θα παρεις τηλ την αρχιεπισκοπη θα πεις τι εχει γινει..και σαφως θ αναφερεις το ταμα και οτι πλεον ...θελεις να βαφτισεις ναι μεν το παιδι σου εκει..αλλα οχι μ αυτον τον παπα.

Συμφωνώ με αυτήν την τακτική.

Συμφωνώ με αυτήν την τακτική.

σωστά..περιμενε να ακουσεις την οριστική του απάντηση γιατι το ¨θα δουμε...¨ειναι πολύ συνκεχυμενο

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Frinda αυτό με τις διαφορετκές αρχιεπισκοπές μην το υποτιμάς διότι η κάθε αρχιεπισκοπή βαρά τον δικό της ρυθμό :wink:

Επίσης αυτή στην Τήνο μπας κι ανήκει στο φανάρι??????

Διαφημίσεις

Συμφωνω κι εγώ να μην κάνεις τίποτα. Στείλε τα χαρτιά συστημένα αν μπορείς, και δες αντίδραση. Μπορει κι αυτός να μην είναι ενημερωμένος για το τί γίνεται στο συγκεκρημένο θέμα και να θέλει λίγο χρόνο να πάρει 2-3 τηλέφωνα στην αρχιεπισκοπή. Μπορεί βέβαια να είναι και θέμα..."μίζας" όπως προειπώθηκε.

Θα δείξει !!!! :roll:

Στείλε τα έγγραφα και περίμενε να δεις αντίδραση.

Αν αρνηθεί και χρειαστεί να απευθυνθείς στην αρχιεπισκοπή, να το κάνεις γραπτώς! Ετσι θα είναι υποχρεωμένοι να σου απαντήσουν επίσημα και να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

καλημέρα!

Τωρα το ειδα και μου σηκωθηκαν κάτι τρίχες στο σβερκο!

Γρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ!!!!!!!!!!!

Με τους βρομαπαπαδες!!!!!!

Αμαν πια!

Εντολείς του θεου ειναι ή οι ιδιοι οι κριτές του κόσμου?

Αλμακ ανήκει στην εκκλησία της Ελλάδος.

Μονο η Κρήτη ανήκει στο Φανάρι.

Καλή μου φρίντα στήλτα τα χαρτιά άστου μια δυο μέρες και μετά πήγενε στην Αρχιεπισκοπή και ρωτα από εκει τι εγινε με την υποθεσή σου.

Οταν τον πάρουν εκεινοι τηλέφωνο δεν μπορει να τους πει οτι εχει άλλη δουλειά τώρα.

Κάνε λίγο υπομονή τόσα εχεις περάσει ενα ακόμη δεν εγινε και τίποτα!

Καλύτερα να περιμένεις... Είναι και αυτό "μέρος" του τάματος από ότι φαίνεται....για να γίνει πιο δύσκολος ο δρόμος και να χάσεις την υπομονή (πιθανόν να βλαστημήσεις) και την αξία του τάματος....φυσικό είναι να σκέφτεσαι ότι δεν γουστάρεις αυτόν τον παπα να σου βαφτίσει το παιδί....αλλά η γνώμη μου είναι να επιμένεις και αν είναι θέλημα θεού θα έρθουν όλα ομαλά όπως τα θες και ολοι οι άλλοι … μπορούν απλά να πάνε να κουρευτούν....

Dwnjp2.png

O ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 4/4/09

Frinda και εγω τωρα τα ειδα.

Να σου πω τη δικη μου πιο ανωδυνη εμπειρια κατα τη βαφτιση.

Εψαχνα που θα κανω το γλεντι, ειχε ενα παλαιοημερολογητικο εκκλησακι και σκεφτομουνα μηπως να το κανω εκει (πατησε ποδι η νονα της τελικα!) οταν του λεω το και το ...εεεε ενταξει να ρωτησω την αρχιεπισκοπη

την αλλη μερα μου λεει ολα καλα

παω στην Αγ Μαρινα Ν Μακρης του λεω το και το....ο παπας νεος κατω απο 40.....τα ακουει και φαινεται ενα ξιιιινισμα στη μουρη του (ζηταγε και 400 ταριφα) θα ρωτησω την αρχιεπισκοπη

τον ξαναπηρα, ενταξει, ολα καλα

αμ ελα που ειχα ξινιστει εγω τωρα

πηγα στον Αγ Κωσταντινο Ν Μακρη το και το...νορμαλ παπας...κανενα προβλημα

........τελικα το μετανοιωσα.....στην κυριολεξια μας πη......για να τελειωσει το μυστηριο γρηγορα....μας τσακισε .....300 ταριφα ενημερωτικα

οποτε στειλε χαρτια, παρτον και τηλεφωνο, ρωτα και για μπικικινια και τι αλλ να πω......αιντε μη τα παρω παλι

kKZUp2.png

Διαφημίσεις

Δεν κατάλαβα??????????????????

Τι 300 και 400 η ταρίφα?????????

Πλακα μου κάνετε προφανώς!

Για οτι ειναι υποχρεωμένος να κάνει θα τον πληρώσω κιολας?

Δεν κατάλαβε καλά.

Δεν εχω μπει ακόμη στην διαδικασία αλλά κατά τον Απρίλιο που θα ξεκινήσω εχω να ριξω μπινελίκι που θα πάει σύνεφο μου φαίνεται!

Εχω την εντυπωση οτι η Αρχιεπισκοπή εχει εκδοσει ενα τιμοκατάλογο για ολα αυτά και οι τιμές δεν εχουν καμία σχέση με αυτά που ακούν τα αδολα αφτάκια μου!

Δεν υπάρχει ταρίφα. Αν θέλεις αφήνεις κάτι. Απλά σε κάποιες εκκλησίες που είναι πολύ "in" (παραλίες κλπ) το εκμεταλλεύονται. Καλά θα κάνετε να μην τις προτιμάτε. Ο ιερέας της ενορίας μου και στο γάμο και στη βάφτιση δε ζήτησε τίποτα. Εμείς αφήσαμε ένα συμβολικό ποσό στο κουτί για τους φτωχούς, γιατί γνωρίζουμε πως ο συγκεκριμένος ιερέας βοηθάει πολύ κόσμο που έχει ανάγκη.

ψαξε στη Βαφτιση το τοπικ η Ταριφα των Παπαδων

εχει πολυ γελιο, να φριξεις

εμενα επαιζε και διπλο ταμπλο τρομαρα μου

εννοειται οτι δεν εισαι υποχρεωμενος, αλλα κατι .....θου κυριε..... πηγαινουν και στα ζηταν μπροστατζα πριν το μυστηριο η σε κανουν ρεζιλι μετα.....αει μη πω......

kKZUp2.png

ΤΑΡΑ δυστυχως οι σωστοι παπαδες εχουν εκλειψει πλεον, τους ψαχνουμε, και μετα σου λενε δεν εχουν ποιμνιο....εμ τι να κανω και εγω με τοσα που ακουω? χριστουγεννα πασχα (φοβαμαι και τα βεγγαλικα γμτω) γαμμους βαφτισεις κηδιες.....αυτα

αχχχχχχ και πηγαινα και σε σχολειο θηλεων και καλογρεων :lol::lol:

kKZUp2.png

Για να γνωρίζετε πάντως, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας είναι πολύ αυστηρός σ΄αυτό το θέμα και αν τύχει να σας ζητήσουν ταρίφα στις περιοχές της αρμοδιότητάς του, να το καταγγείλετε στη Μητρόπολη.

Frinda αυτό με τις διαφορετκές αρχιεπισκοπές μην το υποτιμάς διότι η κάθε αρχιεπισκοπή βαρά τον δικό της ρυθμό :wink:

Επίσης αυτή στην Τήνο μπας κι ανήκει στο φανάρι??????

Η Αρχιεπισκοπή είναι μια και λέγεται "Αρχιεπισκοπή Αθηνών και πάσης Ελλάδος".Ο δε Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος λέγεται Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.Οι υπόλοιπες είναι μητροπόλεις και υπάγονται σε αυτήν.Στο Φανάρι δε,ανήκει διοικητικά μόνο το Άγιο Όρος.Δεν υπάρχουν διάφορες αρχιεπισκοπές.Υπάρχει μία και αυτή βγάζει τις εγκυκλίους.Απλά κάποιες μητροπόλεις μπορεί πράγματι να βαράν το δικό τους ρυθμό.Ο Ιερώνυμος ας πούμε,κάποτε ως μητροπολίτης Θηβών βαρούσε πάντα δικό του ρυθμό,γιατί είναι πεφωτισμένος άνθρωπος και απίστευτα προοδευτικός.Χάρη σε αυτόν παντρεύτηκα σε κτήμα,έξω απο ενα εκκλησάκι.

Φρίντα,προσωπική μου γνώμη,βάφτισέ τον κούκλο αλλού,με έναν σοβαρό παπά και όχι με ιερείς που την έχουν δεί Η Αγία -γραφειοκρατία,Κράτος-εκκλησία ένα,και πώς θα συναγωνιστούνε τις εφορίες στο χαρτομάνι.Τί χαρτιά να στείλεις;Τα έχει τα χαρτιά.Εγκύκλιος είναι αυτή που σου έστειλα και έχει πάει παντού,σε όλες τις εκκλησίες.Τί ζητάει δηλαδή ξανά;Ας δεί στο αρχείο του..Προβλήματα θέλει να δημιουργήσει,να σε ξεφορτωθεί θέλει, γιατί δεν πολυγουστάρει...Τί ευχή θα πάρει το μωρό απο έναν άνθρωπο που με το ζόρι τη δίνει,με σκεπτικισμό και αμφιβολίες,με φόβους και καχυποψίες;;

Η γονική μέριμνα είναι εξ'ολοκλήρου δική σου,την ασκείς αποκλειστικά και η επιλογή ονόματος,θρησκεύματος εμπίπτει στη γονική μέριμνα και γι'αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία ούτε άλλη ερμηνεία στο νόμο.Επίσης η εγκύκλιος είναι ξεκάθαρη και είναι δική τους-εκκλησιαστική.Ούτε εκεί χωράει αμφιβολια.Απλοί κανόνες συμπερασματικής λογικής.

P203p2.png 

Αθωα μου ειχα ακριβως την ιδια πεποιθηση με εσενα περι Αρχιεπισκοπης αλλα ακουστε τα νεωτερα και ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΣΟΚ!!!

Σημερα εστειλα ολα τα χαρτια στον ιερεα της Τηνου και μαλιστα με κουριερ για να φτασουν αυριο το μεσημερι. Εχω μεσα σε αυτα το αρθρο 1515 που αναφερεται στη γονικη μεριμνα, το αρθρο 6 της Αρχιεπισκοπης, την πραξη αναγνωρισης απο την οποια δεν προκυπτει οτι ο πατερας ασκει εστω και μεριδιο γονικης μεριμνας, συν το αντιγραφο του δηματολογιου.

Παιρνω μαλιστα τηλεφωνο στην Τηνο και ρωτω μεταξυ αλλων αν εχουν την εγκυκλιο της Αρχιεπισκοπης. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ; ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΤΙ ΟΡΙΖΕΙ Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ!!! ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ! Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΙΣ 140 ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΤΤΙΚΗΣ !!!

Εχετε να πειτε τιποτα; Τα παιρνω στο κρανιο και παω επιτηδες στη Μητροπολη στην οποια ανηκω και κανω την ιδια ερωτηση. ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ!!! Τους ρωτω λοιπον. '' Μα καλα ο Αρχιεπισκοπος Αθηνων που εκλεγεται απο την Ιερα Συνοδο δεν ειναι Αρχιεπισκοπος Αθηνων ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;'' Και τι μου απαντουν;

Ειναι αλλα και Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ. Αν μαλιστα ο Αρχιεπισκοπος χρειαστει να ερθει στη δικη μας Μητροπολη θα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΧΤΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ.

Και το αλλο το καταπληκτικο τωρα. Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΛΕΝΕ ΕΙΝΑΙ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΛΛΑ ΑΝ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΝΕΙ Π.Χ Η ΘΗΒΑ ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΗΒΩΝ. Παιδια ακουτε;;;;;; Ακουτε ή εγω εχω τρελαθει με αυτα που ακουω;

Στο δια ταυτα τωρα. Εγω εστειλα ολα τα χαρτια, θα παω στον Νομικο Συμβουλο της Αρχιεπισκοπης αυτοπροσωπως, να τον ενημερωσω και περιμενω την '' ετυμηγορια '' του ιερεα της Τηνου ο οποιος ξεχασα να σας πως και το αλλο μου ειπε οτι '' Μπορει να εχεις την γονικη μεριμνα αλλα πως προκυπτει οτι εχεις και την επιμελεια; ''

Γατουλα

για να καταλάβω ηθελες να κανεις βαφτιση σε παλιοημερολογητικό εκκλησακι και εκεί σου ζητησαν τα 300; Νομιζω οτι οι παλιοημερολογητες ιερελις δεν πληρωνονται από το κράτος όπως οι υπόλοιποι οπότε λογικό ειναι να ζητουν χρηματα.

Νομίζω ότι είναι αλήθεια ότι κάθε Μητρόπολη είναι ανεξάρτητη από την Αρχιεπισκοπή.. Ο τίτλος Αρχιεπισκοπη και Αρχιεπίσκοπος είναι κυρίως τιμητικός. Κάθε Μητρόπολη λειτουργεί διαφορετικά από όλλες τις άλλες και από την Αρχιεπισκοπή.. Αν συνεχιστεί το πρόβλημα μήπως να ρωτήσεις τελοσπαντων την μητρόπολη στην οποία ανήκει η Τήνος να σου πουν τι χαρτιά χρειάζονται..

7/3/2009

28/5/2010

weijp2.png

Οι εγκύκλιοι πάνε σίγουρα σε όλες τις Μητροπόλεις.Είναι σίγουρο.Έτσι κάποτε δεν παντρεύανε έξω ,για να τα κονομάνε απο τις τελετές μέσα στις εκκλησίες,με εγκύκλιο Χριστόδουλου(άσχετα αν στο ISLAND γίνονταν ανευ προβλήματος,οι εγκύκλιοι δεν είναι για την upper-class).Ο Ιερώνυμος στη Βοιωτία όμως άφηνε να γίνονται και έξω.

Πήγαινε να τον βαφτίσεις στη Μητρόπολη ή στον Άγιο-Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη.Εκεί θα γίνει η βάφτιση σίγουρα και χωρίς προβλήματα.

P203p2.png 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...