Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φραγμένος πόρος - Άσπρο σημάδι στη θηλή

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 218
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• vera

vera 25 δημοσιεύσεις

• Jen.

Jen. 19 δημοσιεύσεις

• Pipi

Pipi 14 δημοσιεύσεις

• aglaia

aglaia 11 δημοσιεύσεις

Ναι,το μωρο το βαζω να θηλαζει παρόλο τον πονο μου,αυτο με το ζεστό νερό το κάνω κάθε μέρα που κάνω μπάνιο αλλά προκοπή δεν ειδα!

Θα δοκιμάσω τις κομπρέσσες με χαμομηλι,ελπιζω να μου περασει, ειλικρινά απο την ωρα που εγραψα το ποστ μεχρι και τωρα πονάω ακομη.

Ευχαριστω πάντως,θα επανέλθω!

η κούκλα μου...18/8/2009

το αγορακι μου... 6/11/2012

Καλημερα σας!

Θηλάζω αποκλειστικά 1,5 μηνα και σας γραφω γιατι ειλικρινά ο πονος στο στηθος μου εχει γίνει πια αφορητος.

Εχω αυτο τον πονο εδω και 20 μερες περιπου αλλά ερχεται και φευγει.

Εδω και 3 μερες ομως πραγματικά δεν αντεχεται, ιδιαιτερα οταν θηλάζω τη μικρή μου δαγκώνομαι για να μην τσιρίξω.

Στην αριστερή θηλή μου,υπάρχει ενα μικρό κομματάκι της, το οποιο ειναι πιο ανοιχτόχρωμο-προς ροζ και εχει επάνω μικροσκοπικά κουκιδάκια και πονάειιιιιιιιιιιιιιι.

Ο πονος αντανακλάται σε όλο το στηθος και ειλικρινά την επομενη φορα που θα θηλάσω νομιζω οτι θα το κάνω κλαίγοντας.

Να σημειώσω οτι πονάω ακομη και οταν δε θηλάζω.

Υπαρχει περιπτωση να ειναι φραγμένος πορος?

Μηπως ειναι καντιντίαση γιατι πολλές φορες αισθάνομαι να με διαπερνάνε καρφιά.

Σας παρακαλω βοηθείστε με!!!!!!!!

Τα περισσότερα συμπτώματα που περιγράφεις παραπέμπουν σε καντιντίαση. Αν μπορείς μίλησε με κάποιον γιατρό που γνωρίζει σχετικά (δυστυχώς οι περισσότεροι δεν έχουν καν ακούσει τα συμπτώματα της καντιντίασης στο μαστό)

Να προσέξεις, αν σου χορηγήσουν κάποια αλοιφή που καταπολεμά τους μύκητες, να είνα κάποια που χρησιμοποιείται και στο στόμα (πχ η ντακταρίν υπάρχει σε στοματική γέλη, τη βάζεις στο στήθος και θηλάζεις χωρίς να τη ξεβγάλεις για να θεραπεύσει και το στόμα του μωρού).

Περαστικά

Καλημερα,

εκανα εχθες για κάνα μισάωρο κομπρέσες με σόδα που διάβασα οτι βοηθάει και η αλήθεια ειναι οτι ανακουφίστηκα έστω και ελάχιστα.

Σημερα το μεσημερι εχω ραντεβου με το γυναικολόγο,βασικά ελπιζω να καταφέρω να πάω και στη συνέχεια ευχομαι να έχει κάποια λύση για το πρόβλημά μου.

Ενα αλλο προβλημα που εχω τωρα ειναι οτι το βραδυ επειδη πονουσα εβαζα τη μικρή να θηλάζει περισσότερο απο το αλλο στηθος, με αποτέλεσμα τωρα να ειναι εντελώς άδειο,τζούφιο..φλατ..το πατάω και βγαίνει 1-2 σταγονες γάλα.Θα επανέλθει να φανταστω??

Αγλαϊα σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση,εαν μου δωσει άλλη αλοιφη, που δεν χρησιμοποιείται και στο στόμα, δεν μπορω να την ξεπλένω πριν θηλάσω? Θα υπαρξει προβλημα?

η κούκλα μου...18/8/2009

το αγορακι μου... 6/11/2012

Έχω μια κορούλα 2.5μηνών και απο την αρχή θηλάζω αποκλειστικά.Μου έχει συμβεί τρεις φορές με τελευταία τη σημερινή μέρα στο στήθος να εμφανιστούν γρομπαλάκια σκληρά.Την πρώτη φορά νόμισα ότι συνέβη επειδή το μωρό μου αραίωσε τα γεύματά του αλλά έχει συμβεί και όταν η μικρή μου έτρωγε πιο συχνά.Δεν είναι κόκκινο το σημείο ούτε έχω πυρετό και δεν με πονάει.Όταν συμβεί κάνω κομρέσες με ζεστό νερό μασάζ και βάζω το μωρό να φάει με το πηγουνάκι του στο σημείο που είναι τα γρομπαλάκια και υποχωρούν.Γιατί όμως μου συβαίνει μετά απο τοσο καιρό που λογικά έχει εδραιωθεί ο θηλασμός?Τι πρέπει να κάνω για να μην μου ξανατύχει?

YZ36p2.png

OZiRp2.png

Διαφημίσεις

Α καλα..........εγω θηλαζω 2 χρονια και, και ακομα συμβαινει καπου καπου......ξεκινησαν να συμβαινουν οταν κλεισαμε τον 5ο μηνα!

Μπορει να ειναι απο υπερπαραγωγη (λες οτι αυξησε τα γευματα) μπορει να ναι απο αραιωση γευματων, μπορει να ναι απο πολλα λιπαρα στη διατροφη σου.......μπορει να ναι λογω οργανισμου που εχει ταση να τα παθαινει.........προσεχεις οσο μπορεις και απλα θα τα ανεχεσαι οταν συμβαινουν......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Θηλάζω αποκλειστικά το μωράκι μου, που είναι 3,5 μηνών και όλα πήγαιναν τέλεια! Όμως πριν δύο ημέρες ένιωσα, αν το περιγράφω σωστά, κάποιος γαλακτοφόρος πόρος να έχει κλείσει. (το 1/5 του στήθους μου είχε γίνει πολύ σκληρό). Ίσως γιατί η μπέμπα κοιμάται το βράδυ 8-10 ώρες χωρίς να φάει, ίσως γιατί χρησιμοποίησα το μάρσιπο για αρκετή ώρα και πιέζε το στήθος...

Διάβασα λοιπόν τις συμβουλές σας, έκανα ζεστά ντουζ, μασαζ με τις κινήσεις όπως τις περιγράφατε, ήπια πολλά υγρά και αφού πέρασαν δύο ημέρες ένιωθα και πάλι μαλακό το στήθος μου.

Πίστεψα ότι το είχα ξεπεράσει το πρόβλημα, όμως σήμερα το πρωί ήταν ακόμα χειρότερα, σχεδόν το μισό μου στήθος ήταν πάρα πολύ σκληρό. Ακουμπούσε το χεράκι της η μικρή μου και πεταγόμουν από τον πόνο :(.

Οπότε ξανά πάλι, ντουζ, μασαζ, θηλασμός από τη μικρή και μετά θήλαστρο. Μετά από 3 ώρες κάνοντας όλα τα παραπάνω και αφού τοποθέτησα στο ίδιο στήθος το μωράκι μου σε δύο γεύματα νιώθω καλύτερα.

Φοβάμαι όμως ότι θα ξυπνήσω αύριο το πρωί και το στήθος μου θα έχει πετρώσει ολόκληρο, φοβάμαι ότι προσφέροντας το ίδιο στήθος συνεχώς στο μωράκι χαλάει η ισορροπία του νόμου προσφοράς και ζήτησης. Θέλω τόσο πολύ να συνεχίσω να τη θηλάζω! Τι κάνω λάθος;;;:confused:

Μαρακι οταν παθαινεις το πετρωμα δινεις στο μωρο να πιει απο εκεινο το στηθος μεχρι να συνελθει...........τις πολλες φορες που το εχω παθει, ουδεποτε ειχα προβλημα στη συνεχεια.........οταν το στηθος συνελθει θα δινεις και απο το αλλο......δεν θα το αφηνεις να πετρωσει κι αυτο η να μειωθει η παραγωγη......

Μου κανει εντυπωση που πετρωσε ξανα τοσο γρηγορα.......δες πως θα παει τις επομενες μερες και μας λες....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Πίστεψα ότι το είχα ξεπεράσει το πρόβλημα, όμως σήμερα το πρωί ήταν ακόμα χειρότερα, σχεδόν το μισό μου στήθος ήταν πάρα πολύ σκληρό.

Mείωσε όλα τα κορεσμένα λίπη στη διατροφή σου (ζωικό λίπος, βούτυρο, τυριά, μαργαρίνη, τηγανιτά, τσιγάρισμα στα φαγητά κατσαρόλας, ψητά ταψιού με λάδια) και αύξησε το ωμό ελαιόλαδο που εκτός από τις σαλάτες μπορείς να το βάζεις στα περισσότερα φαγητά στο τέλος, αφού σβήσεις το μάτι της κουζίνας.

Επίσης μπορείς να πάρεις λεκιθίνη σε κάψουλες (συμπλήρωμα διατροφής από το φραμακείο) σύφμωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.

Καλή συνέχεια!

Vera και Aglaia, σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και τη βοήθεια σας! Σήμερα αισθάνομαι πολύ καλύτερα :P και νιώθω τόσο χαρούμενη που η μικρή μου εξακολουθεί να θηλάζει κανονικά! Με βοήθησε επίσης όταν θήλασε με το σαγόνι προς την κατεύθυνση που το στήθος ήταν σκληρό (πάνω μέρος στήθους). Βέβαια δεν αισθανόμουν πολύ άνετα, γιατί ήμουν στα τέσσερα και φοβόμουν μήπως της πλακώνω τη μυτούλα, θα προσπαθήσω πάλι σήμερα με τον ίδιο τρόπο. Θα προσέχω και περισσότερο τη διατροφή μου, γιατί η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες ημέρες έτρωγα σχεδόν όλα όσα απαγορεύονται...

Σας ευχαριστώ πολύ, πολύ!!! ;)

Διαφημίσεις

Και στις 2 θηλές έχω απο έναν τετοιο ασπρο πόρο, που εχει μαλιστα επεκταθεί και καταλαμβανει μια περιοχή της θηλής. Δεν θηλάζω εδώ και 4 μηνες, αλλά δεν έχει φυγει.

Αυτο τα σημαδια τα απέκτησα καποια στιγμή στο θηλασμό (μετά το χρονο), χωρις ποτε να πονέσουν η να δημιουργησουν άλλο προβλημα.

Οταν μπηκα στη θαλασσα το καλοκαιρι αρχισαν να πονανε και να τσουζουν αφορητα σε σημειο που αναγκαζομουν να βγω.

Τωρα ανησυχω, τί ειναι αυτά;

απο τί προκληθηκαν και το σημαντικοτερο, μπορουν να δημιουργησουν προβλημα στο θηλασμο του νεου μωρού οταν έρθει με το καλο, που δεν θα εχει τη δυναμη να ρουφήξει δυνατά στην αρχή?

Οπως ανέφερα τα παρατηρησα πρωτη φορά οταν θηλαζα πανω απο χρονο και το μωρο πλεον θηλαζε πολύ αποτελεσματικά, ισως και γι αυτο να μην τον ενοχλησσαν ποτέ..

ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ? :confused:

Αγλαία χρειάζομαι πάλι τη βοήθεια σου... Εχτές πάλι ο ένας μαστός ήταν πάρα πολύ σκληρός, δεν μπορούσα ούτε το χέρι μου να σηκώσω, πεταγόμουν από τον πόνο αν τον ακομπούσα. Προσπαθούσα όλη ημέρα, με ντουζ, μασαζ, κομπρέσες... ευτυχώς σήμερα το πρωί αφού έβγαλα με το θήλαστρο μετά έφαγε και η μπέμπα και τώρα αισθάνομαι πολύ καλύτερα! Πόσες κάψουλες λεκιθίνης πρέπει να παίρνω την ημέρα και για πόσο διάστημα; Θεωρείς σωστό να ξυπνάω τη μπέμπα για να φάει; (το βάρος της κυμένεται πάνω από το μέσο όρο για την ηλικία της). Θηλάζω από έναν μαστό σε κάθε γεύμα, είναι λάθος;

Όταν μίλησα με το γυναικολόγο για το πρόβλημα, είπε ότι αν δεν καταφέρω να βγάλω το γάλα, τότε θα πρέπει να μου δώσει χάπια για να σταματήσει το γάλα και να διακόψω το θηλασμό! Είναι δυνατόν; Πανικοβάλλομαι μόνο με την ιδέα γιατί η μπέμπα μου είναι μόνο 3,5 μηνών και θέλω να τη θηλάσω ακόμα!

Αγλαία χρειάζομαι πάλι τη βοήθεια σου... Εχτές πάλι ο ένας μαστός ήταν πάρα πολύ σκληρός, δεν μπορούσα ούτε το χέρι μου να σηκώσω, πεταγόμουν από τον πόνο αν τον ακομπούσα. Προσπαθούσα όλη ημέρα, με ντουζ, μασαζ, κομπρέσες... ευτυχώς σήμερα το πρωί αφού έβγαλα με το θήλαστρο μετά έφαγε και η μπέμπα και τώρα αισθάνομαι πολύ καλύτερα! Πόσες κάψουλες λεκιθίνης πρέπει να παίρνω την ημέρα και για πόσο διάστημα;

Τις κάψουλες λεκιθίνης μπορείς να τις παίρνεις συνέχεια στη δοσολογία που αναγράφεται στη συσκευασία.

Θεωρείς σωστό να ξυπνάω τη μπέμπα για να φάει; (το βάρος της κυμένεται πάνω από το μέσο όρο για την ηλικία της). Θηλάζω από έναν μαστό σε κάθε γεύμα, είναι λάθος;

Αν νιώθεις ότι σε ενοχλεί το στήθος είναι καλό να θηλάσεις το μωρό για να σε βοηθήσει. Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας που πρέπει να ακολουθήσεις για να κρίνεις αν είναι σωστό ή λάθος. Το μωρό δεν θα φάει συνολικά παραπάνω αν βάλεις ένα γεύμα σε ώρα που συνήθως δεν θηλάζει.

Είναι εντάξει που θηλάζεις έναν μαστό κάθε φορά.

Όταν μίλησα με το γυναικολόγο για το πρόβλημα, είπε ότι αν δεν καταφέρω να βγάλω το γάλα, τότε θα πρέπει να μου δώσει χάπια για να σταματήσει το γάλα και να διακόψω το θηλασμό! Είναι δυνατόν;

Ναι είναι δυνατόν για κάθε γυναικολόγο που δεν ξέρει να διαχειριστεί και τα πιο στοιχειώδη προβλήματα της γαλουχίας.

Είναι δυνατόν για κάθε γυναικολόγο που προτιμά να έχει λιγότερα τηλεφωνήματα.

Είναι δυνατόν για κάθε γυναικολόγο που ενδιαφέρεται περισσότερο να διαφυλάξει το χρόνο του και την ησυχία του παρά να βοηθήσει μια μητέρα και ένα μωρό να είναι πιο υγιείς.

Πανικοβάλλομαι μόνο με την ιδέα γιατί η μπέμπα μου είναι μόνο 3,5 μηνών και θέλω να τη θηλάσω ακόμα

Τότε θα πρέπει να βρεις κάποιον πιο σχετικό με το θηλασμό. Ο γυναικολόγος σου είναι προφανές ότι δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το αν θέλεις να θηλάζεις ή όχι.

Και στις 2 θηλές έχω απο έναν τετοιο ασπρο πόρο, που εχει μαλιστα επεκταθεί και καταλαμβανει μια περιοχή της θηλής. Δεν θηλάζω εδώ και 4 μηνες, αλλά δεν έχει φυγει.

Αυτο τα σημαδια τα απέκτησα καποια στιγμή στο θηλασμό (μετά το χρονο), χωρις ποτε να πονέσουν η να δημιουργησουν άλλο προβλημα.

Οταν μπηκα στη θαλασσα το καλοκαιρι αρχισαν να πονανε και να τσουζουν αφορητα σε σημειο που αναγκαζομουν να βγω.

Τωρα ανησυχω, τί ειναι αυτά;

απο τί προκληθηκαν και το σημαντικοτερο, μπορουν να δημιουργησουν προβλημα στο θηλασμο του νεου μωρού οταν έρθει με το καλο, που δεν θα εχει τη δυναμη να ρουφήξει δυνατά στην αρχή?

Οπως ανέφερα τα παρατηρησα πρωτη φορά οταν θηλαζα πανω απο χρονο και το μωρο πλεον θηλαζε πολύ αποτελεσματικά, ισως και γι αυτο να μην τον ενοχλησσαν ποτέ..

ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ? :confused:

Ευα δεν θηλαζεις τωρα ετσι? Μου κανει εντυπωση αυτο που περιγραφεις, συνηθως αυτα τα λευκα σημαδια δεν μενουν τοσο καιρο, ειδικα σε καποια που πλεον δεν θηλαζει.........ρωτησες γυναικολογο?

Δεν ξερω τι να σου πω....καλο ειναι να αποκλεισεις την περιπτωση να ναι μυκητιαση η κατι αλλο.....

Ευα δεν θηλαζεις τωρα ετσι? Μου κανει εντυπωση αυτο που περιγραφεις, συνηθως αυτα τα λευκα σημαδια δεν μενουν τοσο καιρο, ειδικα σε καποια που πλεον δεν θηλαζει.........ρωτησες γυναικολογο?

Δεν ξερω τι να σου πω....καλο ειναι να αποκλεισεις την περιπτωση να ναι μυκητιαση η κατι αλλο.....

οχι δεν ρωτησα γυναικολογο, μεταξύ μας, δεν περιμένω να γνωρίζει..

μυκητιαση που δεν με πονεσε ποτέ στο θηλασμό? τί να πω..δεν ξέρω..

Διαφημίσεις

Αγλαία, η μπέμπα μου κι εγώ σ' ευχαριστούμε για την απάντηση και την υποστήριξη σου! Νιώθω πολύ καλύτερα, το στήθος μου δεν είναι πια πετρωμένο!

[Με βοήθησαν πολύ και όσα έγραψες για το θέμα "Δάχτυλο και πιπίλα", δεν έχω πια αμφιβολία για το τι είναι σωστό και τι όχι]

Καλή συνέχεια και σε σένα!

• 2 εβδομάδες μετά...

Εδώ είμαι πάλι... κορίτσια τελικά δεν γλίτωσα κι εγώ τη μαστίτιδα! Νιώθω τόσο εξαντλημένη, πυρετός έως 39,2 και όταν παίρνω depon κατεβαίνει στο 38. Η μπέμπα λες και το έχει καταλάβει και είναι τόσο ήσυχη!

Θα ήθελα να σας ρωτήσω, εάν ξέρετε, γιατί με προβλημάτισε αυτό που διάβασα στο φύλλο οδηγιών της αντιβίωσης Augmentin 625mg που παίρνω τις τελευταίες 24h, συνεχίζω κανονικά τον θηλασμό.

"Τα αντιβιοτικά της ομάδας αμπικιλλίνης απεκκρίνονται στο μητρικό γάλα. Είναι δυνατή αντίδραση υπερευαισθησίας στο θηλάζον βρέφος. Μόνο εάν ο γιατρό σας κρίνει ότι είναι απαραίτητο, μπορείτε να θηλάζετε το μωρό σας κατά τη διάρκεια της θεραπείας"

Έψαξα εάν είναι συμβατό με το θηλασμό από κάποιο link που είχε γράψει μια κοπέλα και δεν το βρήκα στη λίστα... φοβάμαι μήπως κάνει κακό στο μωράκι μου!

Επίσης παρατήρησα ότι με το depon 1000mg ο πυρετός μειώνεται αλλά εξακολουθώ να έχω περίπου στο 38, ξέρετε αν υπάρχει και κάποιο άλλο παυσίπονο συμβατό με το θηλασμό;

Να εξακολουθώ να πέρνω λεκιθίνη; (γιατί πέρνω calcioral, ferofollic και την αντιβίωση).

Εάν θα διάβαζα τα παραπάνω, θα σκεφτόμουνα ότι ίσως είναι καλύτερα να ρωτήσω και πάλι το γιατρό, αλλά ξέρετε πως απαντάνε, κοφτά, σύντομα και απότομα, γι΄αυτό ρωτάω εσάς πώς το έχετε αντιμετωπίσει.

Ελπίζω να μη σας κούρασα... αλλά αισθάνομαι ότι πρέπει να τα καταφέρω και να συνεχισω να θηλάζω το μωράκι μου όσο μπορώ!

εμάς πάντως σε κάποιο προβληματάκι που είχε το μωρό και ο γιατρός έκρινε ότι χρειάστηκε αντιβίωση, της έδωσε Augmentin. Και στις οδηγίες το φάρμακο έγραφε κανονικά δοσολογίες και για βρέφη (το σιρόπι). Αρα αφού το μωρό μπορεί να πάρει το φάρμακο απ'ευθείας, προφανώς δεν πειράζει να το πάρει και μέσω γάλακτος

jv42p3.png

DfUyp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Πριν μία εβδομάδα ξύπνησα το πρωί και το δεξί μου στήθος είχε πετρώσει, ήταν κόκκινο και πονούσε σε ένα σημείο. Έκανα κομπρέσες και μασαζ και το πέτρωμα υποχώρησε και την επόμενη μέρα έφυγε και η κοκκινίλα. Σήμερα όμως από το πρωί με πονάει το ίδιο σημείο όταν το ακουμπάω σαν να έχω μελανιά χωρίς όμως να είναι πετρωμένο ή κόκκινο. Γνωρίζει καμία τι μπορεί να συμβαίνει; Υπάρχει περίπτωση να έχει σχέση με μαστίτιδα ώστε να ξεκινήσω αντιβίωση εγκαίρως;

iTLNp3.pnguQzNp3.png

If my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this. -- Kitaro Nishida

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημερα σας!!!Ειμαι νεα στην παρεα σας!(μεχρι τωρα μονο σας διαβαζα!!!)

Δεν βρηκα τοπικ που να με βοηθησει αφου νομιζω πως τα εχω δοκιμασει ολα!!!:)

Εχω μια μπεμπα 2,5 μηνων η οποια θηλαζει αποκλειστικα απο την πρωτη ωρα(rooming in!).

Tα πηγαινουμε γενικως πολυ καλα με το θηλασμο!

Το προβλημα μου ειναι οτι εδω κ 3 μερες ενα τμημα του δεξιου στηθους εχει σκληρύνει πολυ κ δεν "στρωνει" με τπτ!Ειναι στο πανω μερος του στηθους.

Εχω δοκιμασει ζεστες κομπρεσες πριν κ κρυες μετα το θηλασμο,μασαζ κατα τη διαρκεια ντουζ ή θηλασμου,θηλασμος με το σαγονακι προς το σημειο κ εγω γερμενη απο πανω της....Κ εχω δοκιμασει να θηλασει 2-3 φορες απο το δεξι(μπας και...!)

Υπαρχει κατι αλλο??????

Το σημειο δεν ποναει(παρα μονο λιγο την 1η μερα) ουτε καιει ουτε ειναι κοκκινο(οπως εχω διαβασει για μαστιτιδα).

Να πω επισης πως νιωθω γενικα πολυ εντονα το αντανακλαστικο της καθοδου με βελονιασμα την ωρα που κατεβαινει πολυ γαλα!Πολλες φορες την πνιγει!(ειδικα το δεξι!)

Θηλαστρο δεν εχω αγορασει-δεν θεωρησα πως θα το χρειαστω.

Εχετε κατι να προτεινετε?Να συνεχισω κανονικα χωρις να δωσω σημασια?Φοβαμαι μηπως "την παθω"!!!

Ευχαριστω!!!

zuQwp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

... εδώ είμαι πάλι, μετά από 4,5 μήνες αποκλειστικού θηλασμού πέτρωσε ξανά το στήθος και δεν ξεπετρώνει με τίποτα!

Αγλαία, Βέρα ακολούθησα τις συμβουλές σας αλλά αυτή τη φορά ενώ το πέτρωμα δεν είναι σε όλο το μαστό αλλά σχεδόν στο 1/3 δεν έχει υποχωρήσει καθόλου από την Πέμπτη. Προσπαθω να σκέφτομαι θετικά, ότι δεν έχει προχωρήσει και στον υπόλοιπο μαστό, αλλά απογοητεύομαι όταν νιώθω ότι δεν έχει βελτιωθεί καθόλου παρ' όλες τις προσπάθειες που έχω κάνει.

Θα ήθελα να ρωτήσω, εάν δεν τα καταφέρω να βγάλω το γάλα, τι άλλο θα μπορούσα να κάνω; Υπάρχει κάποιο μηχάνημα; Πού θα πρέπει να απευθυνθώ;

Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια σας!

... αλλά απογοητεύομαι όταν νιώθω ότι δεν έχει βελτιωθεί καθόλου παρ' όλες τις προσπάθειες που έχω κάνει!

Τελικά μετά από σχεδόν μία εβδομάδα έχει υποχωρήσει πάρα πολύ! Βέβαια πάντα υπάρχει η ανασφάλεια να μη ξανασυμβεί, γι΄αυτο θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:

1. Μου έχει πει ο γιατρός για όσο καιρό θηλάζω να παίρνω ότι και στην εγκυμοσύνη, δηλαδή ασβέστιο και σίδηρο. (χωρίς να έχω κάποιο πρόβλημα). Μήπως το ασβέστιο επιδεινώνει το πέτρωμα; (γιατί μετά από 5 μήνες θηλασμού έχω πάθει 3 φορές πέτρωμα και 1 φορά μαστίτιδα;) αλλά ΔΕΝ το βάζω κάτω, θα εξακολουθώ να θηλάζω το μωράκι μου! :)

2. Αισθάνομαι ότι δεν έχει υποχωρήσει ολοκληρωτικά το πέτρωμα, δεν πονάω πια καθόλου απλά ψηλαφίζω μια σκληρη περιοχή, υπάρχει φόβος εάν παραμείνει έτσι; :?

De nomizv οτι εχει σχεση το ασβεστιο...περισσοτερο ειναι θεμα λιπαρων στη διατροφη.........εμενα τα προβληματα αρχισαν τον 5 μηνα και μεχρι να κλεισουμε ετος υποτροπιαζα συνεχεια....μετα ηρεμησα λιγο, πλεον πολυ σπανια να συμβει και σε μικρη εκταση.....

Οπως ισχυει και για την πιο πανω κοπελια απο τη θεσσαλονικη, το καλυτερο για να περασει το πετρωμα ειναι ο θηλασμος.......το θηλαστρο ειναι πολυ λιγοτερο αποτελεσματικο.......

Vera σ΄ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου! Ξέρεις πόσες φορές ξυπνούσα το πρωί και σκεφτόμουν τα λόγια σου, "ξυπνάς ένα πρωί και το πέτρωμα δεν είναι εκεί"... Κάθε φορά που τελείωνε το θηλασμό η μπεμπα έπιανα με αγωνία το στήθος μου για να δω εάν έχει υποχωρήσει...

Σ' ευχαριστώ και πάλι και σου εύχομαι με το καλό να γεννηθεί τω μωράκι σου!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...