Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φραγμένος πόρος - Άσπρο σημάδι στη θηλή

Recommended Posts

Μήπως είναι υπολείμματα γάλακτος; Η καντιντίαση δεν εμφανίζεται τόσο νωρίς.

οντως καταναλωνα ζαχαρη.κι εμενα ειχε υπολειματα γαλακτος στο στομα της κ η παιδιατρος μου ειχε πει οτι δεν ειναι τιποτα.οταν λες δεν εμφανιζεται τοσο νωρις τι εννοεις?μηπως ειχα το μικροβιο απο την εγκυμοσυνη?εγω πιστευω οτι το προκαλεσα με τα επιθηλια καουτσουκ.

η γυναικολογος μου μου ειχε πει οτι παρ ολιγον θα παθαινα σταφυλοκκοκο.τι ειναι αυτο?

τζεν κουραγιο κοριτσι μου.το στηθος πρεπει να αδειαει.κανε οτι σου λενε τα κοριτσια κ θα δεις το αποτελεσμα.ολα καλα θα πανε.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 218
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• vera

vera 25 δημοσιεύσεις

• Jen.

Jen. 19 δημοσιεύσεις

• Pipi

Pipi 14 δημοσιεύσεις

• aglaia

aglaia 11 δημοσιεύσεις

jen μου παρατηρησε το εσωτερικο του στοματος του μωρου (γλώσσα και μαγουλα) εαν υπάρχουν ασπρα κομματακια σαν γάλα τοτε μαλλον ειναι καντιντιαση. Εγω εβαλα dactarin oral gel στις θηλες πριν απο καθε θηλασμο και του εδωσα και ενα αντιμυκητιασικο που μου ειπε η παιδιατρος και σε 1 1/2 μερα είμασταν ενταξει. Ο ομοιοπαθητικός μας ειπε οτι παιζει και να το επαθε απο την αντιβιωση που του έδωσαν στο ΕΛΕΝΑ.

By the way το ceclor εγω το πηρα μονο μια μερα και το μετανιωσα κιολας....τζαμπα την δινουν προαιρετικά (καλα δεν ξερω για την καισαρική ομως). Μιλα με τον ομοιοπαθητικό σου...ξερω οτι εισαι σε πανικο και οτι κι αν σου δωσουν σε φαρμακο θα το πάρεις ενω δεν ειναι απαραιτητο.

Οτι περνας τα περασα κι εγω κοριτσακι μου.

Mόλις ήρθε την πρώτη επίσκεψη της η παιδιατρος ομοιοπαθητικός πάνω στην ώρα που θα παθαινα κρίση πανικού.

Λοιπόν το άσπρο στο πάνω χειλος εσωτερικά μας είπε ότι ειναι κατι πολυ φυσιολογικό ειναι σαν φουσκαλιτσα που ειναι λογω του θηλασμου. Μας ειπε οτι αν ειναι καντιτιαση θα το καταλαβαουμε αν με αποστειρωμενο κουταλακι προσπαθουμε να αφαιρεσουμε το πηγμα γαλατος απο την γλωσσα και δεν βγαινει...ειδε και το στηθος μου και ειπε οτι ειναι προς το παρον κλειστοι ποροι και οχι κατιντιαση γιατι αλλιως θα ποναγε πολυ με το αγγιγμα και θα ηταν κοκκινο...οποτε να προσεχω τη διατροφη αλλα να μην αλλαξω διατροφη 360 μοιρες γιατι θα παθει ο οργανισμος μου σοκ (πχ να κοψω εντελως το κρεας κλπ)...το οτι το μωρακι μου βγαζει σχεδον οτι πινει εδω και 2 μερες ειναι ειτε επειδη τρωει παρα πολυ απο το στηθος μιας και το εχω ωρες εκει, είτε ειναι παλινδρομηση αλλα αυτο θα το δουμε απο το βαρος που θα παρει αυτη τη βδομαδα. Μπορεί επίσης να ειναι και απο την αντιβιωση.

όσον αφορά το βρος προς το παρον που το μετρησαμε ειχε πολυ ικανοποιητικο βαρος 3660 απο 3280 που βγηκε απο την κλινικη (γεννηθηκε 3550)...ψηλωσε και 1,5 ποντο και γενικα η εξεταση εδειξε οτι ολα καλα...μας συμβουλεψε να κοιμαται πλαγια με σφηνακι και σε κλιση 30 μοιρες λογω των εξαγωγων που εχει...και εμεισ μεχρι τωρα το κοιμιζαμε ανασκελα για πιο ασφαλες...

γενικα η παιδιατρος μου φανηκε πολυ νορμαλ και ως προς την αποψη της για ατα εμβολια αλλα αυτα θα τα πουμε σε αλλο θεμα...προς το παρον προσπαθω να ξεφορτωθω αυτα τα καταραμενα ασπρακια που με κανουν και ουρλιαζω...

:(

yogini τα ceclor τα έπερνα λογω καισαρικης και μετα που ηρθα σπιτι τα ξεκινησα παλι λογω προβληματος ουρησης και μαλλον ουρολοιμωξης που ειχα απο πριν μεινω εγγυοσ και με τα ομοιοπαθητικα καταφερνα να μην τα παρω στην εγγυμοσυνη...απλα τωρα η ομοιοπαθητικός μου ειναι μια περιεργη φάση και δεν ξέρω αν θα συνεχισω να κανω εγώ ή αν θα την αλλαξω (μου την έδωσε με κατι πολύ)...λεω για λιγο καιρο να σταματησω την ομοιπαθητικη μπας και πιο και κανα ντεκαφεινε γιατι η δικια μου ειναι πολυ απολυτη και σε αυτό)

gwggp2.png ISWTp2.png

Jen μου εσυ ξερεις αν θα συνεχισεις την ομοιοπαθητική αλλα μην χαλασεις μια προσπαθεια μονο και μονο γιατι σου την εδωσε η γιατρος....κριμα ειναι νομιζω....γιατι δεν δοκιμαζεις και καποιον αλλον;

Διαφημίσεις

Σήμερα πήγα στην γιατρό για την αφαίρεση των ραμμάτων της καισαρικής και με την ευκαιρία της έδειξα το στήθος μου (αν και γνωρίζω οτι η γυναικολόγος δεν είναι η πλέον αρμόδια για θέματα θηλασμού)...μου είπε οτι αυτό το ασπράδι γίνεται επειδή δεν αδειάζω το στήθος μου μετά από κάθε γεύμα του μωρού και έτσι μένει μέσα και πετρώνει...

Από όσο έχω διαβάσει εδώ γνωρίζω ότι μάλλον δεν θα πρέπει να αδειάζω το στήθος μου εντελώς μετά το γεύμα γιατί ίσως προκαλέσω υπερπαραγωγή...σωστά? Ποιό από τα δυο ισχύει? Να το αδειάζω ή όχι?

:roll:

gwggp2.png ISWTp2.png

Jen μου εσυ ξερεις αν θα συνεχισεις την ομοιοπαθητική αλλα μην χαλασεις μια προσπαθεια μονο και μονο γιατι σου την εδωσε η γιατρος....κριμα ειναι νομιζω....γιατι δεν δοκιμαζεις και καποιον αλλον;

θα δω τι θα κανω με αυτό το θεμα μολις συνέλθω από τα προβλήματα του θηλασμού γιατί δεν προλαβαινω τωρα να ψαξω... :roll:

gwggp2.png ISWTp2.png

Σήμερα πήγα στην γιατρό για την αφαίρεση των ραμμάτων της καισαρικής και με την ευκαιρία της έδειξα το στήθος μου (αν και γνωρίζω οτι η γυναικολόγος δεν είναι η πλέον αρμόδια για θέματα θηλασμού)...μου είπε οτι αυτό το ασπράδι γίνεται επειδή δεν αδειάζω το στήθος μου μετά από κάθε γεύμα του μωρού και έτσι μένει μέσα και πετρώνει...

Από όσο έχω διαβάσει εδώ γνωρίζω ότι μάλλον δεν θα πρέπει να αδειάζω το στήθος μου εντελώς μετά το γεύμα γιατί ίσως προκαλέσω υπερπαραγωγή...σωστά? Ποιό από τα δυο ισχύει? Να το αδειάζω ή όχι?

Αυτό το να αδειάει το στήθος μετά το θηλασμό το έχουν καραμέλα οι γιατροί. Όχι δεν ισχύει για τον λόγο που είπες κι εσύ.

Να σε ρωτήσω κάτι άλλο; Γιατί πας να κόψεις τα ράμματα της καισαρικής;

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Αυτό το να αδειάει το στήθος μετά το θηλασμό το έχουν καραμέλα οι γιατροί. Όχι δεν ισχύει για τον λόγο που είπες κι εσύ.

Να σε ρωτήσω κάτι άλλο; Γιατί πας να κόψεις τα ράμματα της καισαρικής;

ευχαριστώ pipi...

όχι να τα κόψω να τα αφαιρεσω πήγα...αλλιώς πως θα βγούνε? δεν ειναι απο αυτα που διαλυονται μονα τους...

δηλαδή δεν κινδυνεω αν δεν το αδιεαζω το στηθος μου να πετρωσει έτσι?

αλλα σήμερα στην ακρη του πονουσε πολυ σαν πετρωμα και φοβηθηκα μηπως τελικα ειναι πετρωμα...αν ειναι τι κανω?δεν το αδειαζω?

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

Είπαμε, θα βγάζεις λίγο μέχρι να νιώσεις καλύτερα. Οχι άδειασμα.

Δεν σου έκαναν πλαστική;

αυτό για την πλαστική θα σε γελάσω...πλαστική λογικά είναι αλλα δεν ξέρω δεν ρωτησα και πολλα...δεν μπορει να ειναι πλαστική και να τα αφαιρεις μετά? λιγο κουφο το 2009 και να μην ειναι πλαστική νομιζω...αλλα θα ρωτησω όταν ξαναπαω (λίγο αργα βεβαια)

gwggp2.png ISWTp2.png

Τις καισαρικές που κάνουν πλέον τις κάνουν με απορροφήσιμα ράμματα. Δηλαδή φεύγουν μόνα τους χωρίς να πρέπει τα βγάλει κανείς. Πού γέννησες;

Στο Έλενα...το ξερω αυτο για τα απορροφησιμα αλλα εμενα δεν μου ειπαν κατι...τεσπα λογικα ολα παρομοια θα ειναι...

gwggp2.png ISWTp2.png

να ρωτησω κατι?εμενα που αδειαζει το στηθος καθε φορα κακο ειναι δηλαδη?πρωτα τον βαζω να μου ρουφηξει το μεδουλι απο το ενα στηθος και μετα αν δεν χορτασε τον βαζω απο το αλλο.Συνηθως το βραδυ το κανω αυτο που τον πιανει κριση λαιμαργιας.

Δεν εννοούμε να αδειάζει το μωρό το στήθος. Αυτό είναι φυσιολογικό. Εννοούμε να μην βάζει θήλαστρο αφού το μωρό έχει τελειώσει το θηλασμό με το εκάστοτε στήθος. Δηλαδή αν το μωρό θηλάσει στο δεξί στήθος μετά μην πάει να βγάλει γάλα με θήλαστρο από το δεξί στήθος. Αυτό θα δώσει εντολή στον εγκέφαλο να παράγει περισσότερο γάλα, οδηγώντας στην υπαρπαραγωγή αν αυτό γίνεται συνέχεια.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλες!

Τελικά πέρασε ο λευκός κλειστός πόρος εξαφανίστηκε με επιμονή και αρκετό πόνο. Οι συμβουλές σας βοήθησαν πολύ...τώρα υπάρχουν κάτι πολύ μικρά ασπράκια αλλά είναι σχεδόν αόρατα...

πλέον θηλάζω και δεν πονάω από το δεξί μου στήθος!!! :D:D

gwggp2.png ISWTp2.png

Mπραβο Τζεν.....

Παντως αν ξαναπαρουσιαστει θα ξερεις πια οτι θα περασει και παλι!!! :wink:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

εμενα κοριτσια παντως ακομα δεν μου εφυγε ο πονος κοριτσια. Δεν ποναω οσο πριν και ο πορος εχει φυγει αλλα ειναι πρισμενο εκεινο το σημειο στη ρωγα και εχει ενα μαυρο στιγματακι. :shock:

Το πρηξιμο και το μαυρο σημαδακι ουδεποτε το ειχα.....καλυτερα να ρωτησεις την αγλαια.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

• 4 months later...

Κορίτσια, παρατήρησα πριν λίγο ένα άσπρο σημαδάκι, σαν κεφαλάκι καρφίτσας, πάνω στη θηλή. Νομίζω ότι είναι πύον. Πάντως δεν εκκρίνει υγρό. Αρχικά νόμιζα ότι είναι σταγονίτσα από πηγμένο γάλα ή κάτι τέτοιο από το στοματάκι του μωρού. Τί λέτε να είναι;;Έτυχε σε καμία;;Τί να κάνω;;Αύριο θα πάρω τηλ τη γιατρό, αλλά ως τότε...

Θηλάζω εδώ και 2 μήνες το μωράκι μου αποκλειστικά (χάρη σε σας και μόνο!!!) και από πόνο δεν πολυνιώθω στη θηλή. Ίσως ελάχιστα στην αρχή του θηλασμού. Help!!!!

Vd4Sp3.png

ισως να ειναι φραγμενος πορος??δεν ξερω..δε μου εχει τυχει κατι αναλογο με τετοιο συμπτωμα..θα δουν το μηνυμα σου ελπιζω τα εμπειρα κοριτσια να σε βοηθησουν!!ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ σου!!!

• 2 εβδομάδες μετά...

Μαγδα φραγμενος πορος ειναι...διαβασε το τοπικ, εχει συμβουλες.......δεν ειναι απαραιτητο να ποναει παντα.......εγω που το εχω παθει πολλες φορες, δεν πονουσε παντα. Το καλυτερο απο ολα ειναι να βαζεις να θηλαζει απο κει το μωρο. Διαλεγε οταν πειναει και ρουφαει πιο αποτελεσματικα.......ενδεχομενως να μη θελει τοσο γιατι μπορει να χει χαμηλη ροη ....να επιμενεις..........εγω τον δικο μου οταν ειχε αντιρρησεις τον εβαζα να κοιμηθει διπλα μου και ξαπλωνα ετσι ωστε το στηθος αυτο να ακουμπα στο κρεββατι....τα βολευει πολυ αυτη η σταση και θηλαζουν (ειδικα) την νυχτα χωρις αντιρρησεις.

κσι εγω ειχα φραγμενο πορο διχως βεβαια πυον στη θηλη...βοηθαει πολυ και το εντονο μασαζ-ισως απο το συντροφο-με λαδακι , καθως επισης και ο καθετος θηλασμος, εννοω να εισαι απο πανω εσυ σκυμμενη στα γονατα!!ελπιζω να εισαι καλυτερα!!!

Δεν ειναι πυον αυτο...μην ανησυχειτε.....καμμια φορα εκκρινεται γαλατακι και καμμια φορα οχι.........το χω παθει απειρες φορες, περναει...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...