Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φραγμένος πόρος - Άσπρο σημάδι στη θηλή

Recommended Posts

εδω και μια μερα το δεξι μου στηθος εχει πρηστει, πετρωσει και με πονο και κοπο (κομπρεσες, μασαζ και ολα τα γνωστα προσπαθω να βγαλω γαλα)..εβαλα τη μικρη να θηλασει με τη βοηθεια θηλης σιλικονης γιατι η περιοχη με ποναει αρκετα και αφενος στο κεντρο της θηλης εχω μια λευκη περιοχη που δεν ξερω τι ειναι (δεν υπηρχε, σαν ξεραμενο γαλα δειχνει αλλα δεν φευγει με τιποτε) και στο ιδιο σημειο κατα το θηλασμο νοιωθω πονο σα σουβλιες..

ξερετε τι ειναι αυτη η ασπρη περιοχη?

Θα αγορασω ενα θηλαστρο ηλεκτρικο για να με βοηθησει μαζι με ολα τα παραπανω..καποια περαιτερω συμβουλη? γιατι ηδη υποφερω και θελω να μη φθασω να δωσω συμπληρωμα τεχνητο στη μπεμπα..

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 218
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• vera

vera 25 δημοσιεύσεις

• Jen.

Jen. 19 δημοσιεύσεις

• Pipi

Pipi 14 δημοσιεύσεις

• aglaia

aglaia 11 δημοσιεύσεις

Είναι μπλακορισμένος πόρος. Όσο κι αν πονάει, πρέπει να θηλάσεις γιατί μόνο έτσι θα περάσει. Συνέχισε με τις κομπρέσες. Θήλαζε το μωρό πρώτα απ'το πονεμένο στήθος. Ξάπλωσε το μωρό ανάσκελα, και κάτσε από πάνω του στα 4, με το στήθος να κρέμεται (έτσι αδειάζει πιό εύκολα). Κάνε και μαλάξεις ενώ θηλάζεις. Βάζε το σαγωνάκι του μωρού ν'ακουμπάει τη σκληρή περιοχή.

Θα περάσει μην ανησυχείς. Θέλει μόνο λίγη υπομονή.

Μπορείς να αντλήσεις και με το θήλαστρο μετά το θηλασμό, αλλά το μωρό κάνει πολύ καλύτερη δουλειά.

• 1 month later...

Αγλαΐα και λοιπές έμπειρες του θηλασμού θα ήθελα τα φώτα σας!!

Άρχισα τον θηλασμό πολύ καλά εδώ και 5 μέρες και στις 3 μέρες μετά την γέννα κατέβηκε το κανονικό γάλα και πλέον του δίνω αποκλειστικά το δικό μου (στο μαιευτήριο αναγκάστηκε να πάρει 2 φορές ξένο γιατί επέμεναν για πρόβλημα αφυδάτωσης αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα που θα ήθελα να σας ρωτήσω μετά) αλλά έχω 1 πρόβλημα με την δεξιά θηλή στην οποία πονάω ΑΦΟΡΗΤΑ στην αρχή του κάθε θηλασμού. Μετά βέβαια όσο ρουφάει το μωρό οκ συνηθίζω...αλλά από την άλλη θηλή δεν έχω κανένα πρόβλημα. Έτσι κοιτάζοντας σήμερα πιο προσεχτικά ανακάλυψα ότι στο κέντρο της δεξιάς ρώγας έχει σχηματιστεί ένα άσπρο κομματάκι κάτι σαν πύον ίσως ενώ στην αριστερή δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Τι είναι αυτό? Για αυτό πονά αφόρητα κατά τον θηλασμό ίσως? Πως να το αντιμετωπίσω??? Να πάω σε κάποιο γιατρό/ειδικό?

:roll::roll::roll:

Σας ευχαριστώ πολύ για κάθε συμβουλή!!

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

εγω το επαθα στην κορη μου και εβαζα κομπρεσα με ζεστο χαμομηλι μετα αλοιφα το γαλα μου και αφηνα στον αερα να σεγνωσει και σε λιγες μερες περασε.αλλα πριν πονουσε πολυ :(

line_flow_rose_beg_16_time_1035867600_text_.gifline_flow_blue_beg_boy_time_1170219600_text_.gif

Ρε συ, Jen. συγχαρητήρια! Να σου ζήσει ο μπέμπης!

Πώς ήταν; Πώς τα πάτε; Θα περιμένουμε ποστ με τις εντυπώσεις σου!

Ναι ναι γέννησα!!! Τα έγραψα μόλις εδώ http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=16668 :D

Αχ αν και είμαι κομμάτια και άυπνη για μέρες δεν μπορώ να μην μπω εδώ να μοιραστώ τα πάντα!

όσο για το πρόβλημα μου έκανα πριν που τον θήλασα κομπρέσες με ζεστό νερό στην ρώγα λίγο πριν τον θηλασμό αλλά ακόμη δεν είδα βελτίωση πέρα από την μείωση του πόνου λιγάκι... :roll:

gwggp2.png ISWTp2.png

Προφανώς είναι φραγμένος πόρος, κάνε τις ζεστές κομπρέσσες που σου λένε τα κορίτσια και θήλαζε πρώτα από εκείνο το στήθος μήπως και φύγει πιο γρήγορα.

Αν μπορείς μείωσε τα ζωικά λιπαρά στη διατροφή σου.

Διαφημίσεις

Ναι υπάρχει και μάλιστα ίσως μεγάλωσε κιόλας και σαν να είναι τώρα σε δυο σημεία...ο πόνος ειναι αφόρητος οταν ξεκιναει το πιπιλισμα σε σημειο να φωνάζω αλλά μετά όσο συνεχίζει το συνηθίζω και όλα καλά...απλά αν το βαλει και το ξαναβγαλει ποναω παλι...δεν νιώθω τσουξιμο απλά εντονος πονος...να αρχίσω να βαζω purelan και πανω στη ρωγα?...μεχρι τωρα εβαζα μονο στην θηλη γυρω γυρω... :roll:

gwggp2.png ISWTp2.png

Χμμ, δεν ξέρω τι άλλο μπορείς να κάνεις. Ο πόνος είναι μόνο στη θηλή ή και στο στήθος μέσα; Το μουλιάζεις αρκετή ώρα με ζεστή πετσέτα; Συνήθως κάνει 3-4 μέρες να "ξεβουλώσει" ένας φραγμένος πόρος κάνοντας συνέχεια ζεστές κομπρέσες.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Τζεν τα χω γραψει κι αλλου........ετσι ακριβως το περασα κι εγω και κρατησε ενα διαστημα κι εφυγε μονο του τελικα.........πολυς πονος....σφιγγομουν προκαταβολικα οταν ετοιμαζοταν να θηλασει.......την νυχτα δε ηταν το χειροτερο!!!!

Δοκιμασε να ξεκουραζεσαι (εμενα η κουραση μου τα βγαζε) να πινεις υγρα, να βαζεις το γαλα σου επανω.......το να μη θηλασεις απο κει δεν βηθα...το αντιθετο θα ελεγα.........κανε υπομονη κοπελα μου.......θα περασει μονο του καποια στιγμη.......επαψα να ασχολουμαι με το θεμα και εφυγε ξαφνικα!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

κι εγω το έπαθα (τι περιεργο να μου συμβει εμενα :lol: ) και πηρα τη Σύμβουλο μου και μου ειπε οτι ειναι φραγμενος πόρος. Μου προτεινε Λεκιθινη και διατροφή χωρις πολλα τρανς λιπαρά και οντως μου περασε σχεδόν αμέσως (την διατροφή την παρέλειψα:lol: ) . Συνήθως λεει θα τον σπάσει το μωρο ρουφώντας αλλα ειναι λεει λιγο επωδυνο και ισως κρατήσει κανα δυο βδομάδες. Εμενα ο μπεμπης εχει τα σαγόνια του καρχαρία οπότε τον εσπασε αμεσως και ανακουφίστηκα αλλα εσενα ειναι μικρούλης ακόμα :(

Κανε κουράγιο κοριτσακι κι εγω στην αρχη με τις πληγωμενες θηλές ουρλιαζα και δεν μπορω να πω οτι ανακουφίστηκα με τις κρέμες.

Διαφημίσεις

Ρε γιογκίνι, χαχα τι σχόλιο είναι αυτό κάτω από το τικεράκι; Είσαι απίστευη!!

Για να σας στείλω, θα σας πω ότι θήλαζα για 1 μήνα έχοντας καντιντίαση. Μιλάμε για ΤΟΝ πόνο ο οποίος συνεχιζόταν και μετά τον θηλασμό κι όλη τη μέρα. Jen υπομονή, θα περάσει κοριτσάκι.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Για πείτε μου για την λεκιθίνη!!! yogini αυτή σου έκανε την δουλειά δηλαδή με το που την πήρες?

που την βρίσκω?πως και πόσο παίρνω? ωραία λύση μου φαίνεται... :)

καλα δεν μπορώ να το φανταστώ αυτόν τον πόνο για βδομάδες...

α και κάτι άλλο άσχετο...από χτες που τρέχει το γάλα σαν καταρράχτης νιώθω και ελαφρά τσιμπήματα στο στήθος όταν είναι γεμάτο...αυτό είναι φυσιολογικό?

gwggp2.png ISWTp2.png

γεια σας και απο μενα. Εγω παντως pipi αν θυμασαι μετα απο ενα ζεστο μπανιο το εσκασα με καρφιτσα και μετα εβαλα το μωρο να το μουλιασει κι αλλο. Αρχισε να ξεφουσκωνει μερα με τη μερα αλλα δεν περναει ο πονος κατευθειαν. Ειναι πολυ καλυτερα και τωρα που μιλαμε εχει επουλωθει. Μια ενοχλησουλα εχω μονο παροδικη.

Για πείτε μου για την λεκιθίνη!!! yogini αυτή σου έκανε την δουλειά δηλαδή με το που την πήρες?

α και κάτι άλλο άσχετο...από χτες που τρέχει το γάλα σαν καταρράχτης νιώθω και ελαφρά τσιμπήματα στο στήθος όταν είναι γεμάτο...αυτό είναι φυσιολογικό?

Πήρα 2 την ημερα για μια εβδομαδα και μετα υποτιθεται μια την ημερα...μου περασε ομως γρηγοροτερα....την συνεχιζω ομως γιατι καιει τα λιπη :lol:

μου κλεβει κι ο αντρας μου ταμπλέτες τωρα!

Δεν μπορω να σου πω ομως με σιγουρια οτι με βοηθησε η λεκιθινη ή το καρχαριάκι μου :roll:

Πήρα 2 την ημερα για μια εβδομαδα και μετα υποτιθεται μια την ημερα...μου περασε ομως γρηγοροτερα....την συνεχιζω ομως γιατι καιει τα λιπη :lol:

Δεν μπορω να σου πω ομως με σιγουρια οτι με βοηθησε η λεκιθινη ή το καρχαριάκι μου :roll:

δηλαδή ειναι σκεύασμα που βρίσκεις σε φαρμακείο? και είναι σχετικά ασφαλής να υποθέσω ως προς αλληλεπιδρασεις με θηλασμό να υποθέσω ε? και τι μεγεθος ταμπλετες παίρνεις?

gwggp2.png ISWTp2.png

δηλαδή ειναι σκεύασμα που βρίσκεις σε φαρμακείο? και είναι σχετικά ασφαλής να υποθέσω ως προς αλληλεπιδρασεις με θηλασμό να υποθέσω ε? και τι μεγεθος ταμπλετες παίρνεις?

Ειναι στανταρ μωρε αμα ζητησεις Λεκιθινη στο φαρμακειο....εγω πηρα τις Lanes...οι ταμπλετες ειναι βεβαια θηρία!

Λοιπον επειδη ειχα για μηνες τετοιο προβλημα, η λεκιθινη εδειξε να βοηθα αρχικα αλλα απο ενα σημειο κι επειτα δεν εκανε τιποτα........ουτε με βοηθησε να αδυνατισω.....20 ευρω ειχε το μεγαλο μπουκαλι.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Μόλις το διαπίστωσα ότι η τιμή της ειναι τσιμπημένη μιας και την αγοράσαμε αλλά δεν την πήρα ακόμη. Και αυτό γιατί το μεγάλο άσπρο που είχα έφυγε σήμερα αλλά ο πόνος παραμένει ίσως επειδή μάλλον βλέπω και κανα 2 άλλους μικρότερους λευκούς πόρους...υπομονή λοιπόν... :)

gwggp2.png ISWTp2.png

Ενταξει η λεκιθινη δεν ειναι κατι κακο μπορεις να την πάρεις κι ετσι για να μην πανε πεταμενα τα λεφτα σου! Μπορει να σε βοηθήσει κιολας να εχεις ενεργεια (ετσι γραφει τουλαχιστον).

Δοκιμασε το...δε ξερεις ποτε........

Σκεφτομαι κι εγω να ξαναπαρω μηπως και βοηθησει στο αδυνατισμα τωρα που ξαναρχισα γυμναστηριο!!!! Τι αλλο να κανω? :roll:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...