Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΤΟΝ ΖΩ

Recommended Posts

elissavet, εσύ ξέρεις καλύτερα το μωράκι σου! Εγώ θα έλεγα να της δώσεις ακόμα λίγο χρόνο, μια και δεν αρνείται τελείως το στήθος, μεγαλώνοντας θα τα καταφέρνει καλύτερα. Θα μπορούσες να συνεχίσεις όπως τώρα, να τη βάζεις στο στήθος στην αρχή και να συνεχίζεις με μπουκάλι... :? Καταλαβαίνω όμως αυτό που λες, ότι μετά το μωρό νευριάζει και γκρινιάζει και είναι δύσκολο...

Τα μέλη frene και katerina24 αντλούν και δίνουν το δικό τους γάλα στα μωρά τους με μπιμπερό πολλούς μήνες. Ίσως να τους έστελνες ένα πμ, να δεις τη δική τους εμπειρία; Δεν είναι ότι πιο εύκολο, ειδικά αργότερα που θα θέλεις να πας μια βόλτα με το μωρό, θα πρέπει να κουβαλάς το γάλα με παγοκύστες και να το ζεσταίνεις επί τόπου σε μπαιν μαρί από θερμός κλπ...

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

Αρα αν συνεχισω να βγαζω το γαλα με θηλαστρο το μονο που εξυπηρετει ειναι το symphony? Επειδη σκεφτομουνα μηπως να αγοραζα το pump in style της medela? Πραγματικα εχω απογοητευτει. Δεν ξερω τι να κανω τελικα

το PISA ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ,ΔΕς ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗς MEDELA.το symphony ειναι για να διατηρησεις τη γαλουχια σου!!! :)

συμφωνω με τη sofuka!!

δεν ξερω κατα ποσο μπορεις ακομη να κανεις αυτη τη διαδικασια της αντλησης....

εγω θα σου ελεγα να το παλεψεις!!! :)

9a7bp2.pngIm47p2.png

Αρα αν συνεχισω να βγαζω το γαλα με θηλαστρο το μονο που εξυπηρετει ειναι το symphony? Επειδη σκεφτομουνα μηπως να αγοραζα το pump in style της medela? Πραγματικα εχω απογοητευτει. Δεν ξερω τι να κανω τελικα

το PISA ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ,ΔΕς ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗς MEDELA.το symphony ειναι για να διατηρησεις τη γαλουχια σου!!! :)

συμφωνω με τη sofuka!!

δεν ξερω κατα ποσο μπορεις ακομη να κανεις αυτη τη διαδικασια της αντλησης....

εγω θα σου ελεγα να το παλεψεις!!! :)

Ξερω πως δεν ακουγεται πολυ ωραιο αλλα νιωθω μεγαλυτερη ασφαλεια και ηρεμια με τις αντλησεις παρ ολο που ειναι η διαδικασια χρονοβορα και κοστιζει. Νιωθω τρομερες τυψεις και ειμαι σε συγχυση. Θελω να πινει το δικο μου γαλα. Εχω γινει γραφικη πλεον.

Όλα τα θήλαστρα που δεν είναι νοσοκομειακά συνδυάζονται μόνο με πολλά γεύματα ικανοποιητικού θηλασμού, δεν μπορούν να διατηρήσουν τη γαλουχία.

Αρα αν συνεχισω να βγαζω το γαλα με θηλαστρο το μονο που εξυπηρετει ειναι το symphony? Επειδη σκεφτομουνα μηπως να αγοραζα το pump in style της medela?

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές της εταιρείας που κατασκευάζει τα θήλαστρα, το pump in style είναι για τις μητέρες που λείπουν αρκετές ώρες μεν, αλλά θηλάζουν τουλάχιστον τα μισά γεύματα. Δεν το θεωρούν κατάλληλο για διατήρηση γαλουχίας όταν δεν υπάρχει θηλασμός για τουλάχιστον τα μισά γεύματα.

Η εταιρεία που νοικιάζει και πουλάει θήλαστρα θα έχει μεγαλύτερα κέρδη αν εσύ αγοράσεις ένα θήλαστρο.

Πραγματικα εχω απογοητευτει. Δεν ξερω τι να κανω τελικα

Από τι απογοητεύτηκες;

Διαφημίσεις

Ξερω πως δεν ακουγεται πολυ ωραιο αλλα νιωθω μεγαλυτερη ασφαλεια και ηρεμια με τις αντλησεις παρ ολο που ειναι η διαδικασια χρονοβορα και κοστιζει. Νιωθω τρομερες τυψεις και ειμαι σε συγχυση. Θελω να πινει το δικο μου γαλα. Εχω γινει γραφικη πλεον.

κανε αυτο που εσυ θεωρεις καλυτερο.

ομως οφειλω να σου πω οτι το καλοκαιρακι θα θες να πας βολτα με το μπεμπε,θα κοιτας το ρολοι και θα πρεπει να επιστρεψεις για αντληση,οπως επισης να πας καπου πρεπει να κρατας 1002 πραγματα μαζι σου.

εγω απο τον 6ο μηνα και μετα δεν μπορουσα να αντλησω και ακομη και τωρα.

ή πρεπει καποιος να τον κραταει ή να κοιμαται.....

τωρα μπορει να το θεωρεις την καλυτερη λυση,αργοτερα ομως....

καλη συνεχεια σου ευχομαι!!! :)

9a7bp2.pngIm47p2.png

Κατερινα ποσο καιρο αντλεις εσυ και για ποιο λογο αν επιτρεπετε. Κοριτσια σας ευχαριστω για το ενδιαφερον.

αντλω αποκλειστικα 15 μηνες!!!!

θηλασα μονο 6 μερες.

δε με επιανε καλα κι επινε αιμα απο μενα,ετσι ξεκινησα κι εγω.... :cry::cry:

9a7bp2.pngIm47p2.png

Από τι απογοητεύτηκες;

Εχω απογοητευτει με τον ευατο μου που δεν ειμαι τοσο δυνατη για να την θηλαζω. Με την πρωτη δυσκολια με πιανει απελπισια και τα παραταω και επιστρεφω στις αντλησεις και στο μπουκαλι. Δεν εχω αρκετη υπομονη κι νιωθω ανασφαλεια πως δεν θα τα καταφερω αφου μετα απο τοσο καιρο συμβαινει παλι το ιδιο (δεν τρωει καλα απο το στηθος)

Ξερω πως δεν ακουγεται πολυ ωραιο αλλα νιωθω

Εδώ θα βρεις μητέρες που για διάφορους λόγους αντλούν αποκλειστικά.

http://www.pumpingmoms.org/

μεγαλυτερη ασφαλεια και ηρεμια με τις αντλησεις

όταν θηλάζεις μπορείς κάθε 24ωρο να ελέγχεις πόσο τρώει το μωρό μετρώντας τις πάνες

το μωρό σου θέλει να θηλάσει και ανταποκρίνεται πολύ καλά σύμφωνα με τα όσα γράφεις. Δεν βρίσκω το λόγο να θέλει το μπιμπερό σώνει και καλά μετά το θηλασμό

Νιωθω τρομερες τυψεις και ειμαι σε συγχυση. Θελω να πινει το δικο μου γαλα.

Είναι καλό να ξεκαθαρίσεις τι θέλεις. Αν θέλεις να συνεχίσεις αποκλειστικά με αντλήσεις, συνέχισε έτσι και εντόπισε μέσα σου τους λόγους για τους οποίους το κάνεις για να ησυχάσεις.

Δεν είναι η συμπεριφορά του μωρου που σε οδηγεί σε αυτό, ούτε η ασφάλεια και η ηρεμία. Αν εντοπίσεις αυτά που σε οδηγούν σε κάτι τέτοιο θα τα αντιμετωπίσεις πιο εύκολα αν θέλεις να τα ξεπεράσεις ή θα τα αποδεχθείς πιο εύκολα αν θέλεις να συνεχίσεις έτσι. Σε κάθε περίπτωση σε καλό θα σου βγει και δεν θα νιώθεις όλο αυτό το μπέρδεμα, τις τύψεις, το άγχος, την απογοήτευση που σε εμποδίζουν να χαρείς το μεγάλωμα του μωρού σου.

Καλή συνέχεια! :)

Εχω απογοητευτει με τον ευατο μου που δεν ειμαι τοσο δυνατη για να την θηλαζω.

Ο θηλασμός δεν χρειάζεται δύναμη. Άλλα πράγματα χρειάζεται: χαλαρότητα, λιγότερο σκέψη...

Με την πρωτη δυσκολια με πιανει απελπισια και τα παραταω και επιστρεφω στις αντλησεις και στο μπουκαλι.

Τα μωρά μεγαλώνουν δύσκολα αλλά δεν τα δίνουμε αλλού μέχρι να ξεπεράσουν τις δυσκολίες! Για κάποιο λόγο αποφασίζουμε και να ξανακάνουμε μωρά και τις δυσκολίες να αντιμετωπίσουμε. Ο θηλασμός σίγουρα δεν είναι η μόνο δυσκολία που αντιμετωπίζεις και μια χαρά τα καταφέρνεις με τις υπόλοιπες δυσκολίες.

Μπορεί οι αντλήσεις και το μπουκάλι να σε βγάζουν από το παιχνίδι της κριτικής των τρίτων: χορταίνει; τρώει; είσαι σίγουρη;

Μπορεί να σου προσφέρουν πλήρη έλεγχο της κατάστασης ενώ η κατάσταση από μόνη της απαιτεί χαλαρότητα. Αν ήταν απαραίτητο να μετράμε ακριβώς τις ποσότητες θα είχαμε δοσομετρητή στο στήθος.

Δεν εχω αρκετη υπομονη κι νιωθω ανασφαλεια πως δεν θα τα καταφερω αφου μετα απο τοσο καιρο συμβαινει παλι το ιδιο (δεν τρωει καλα απο το στηθος)

Ας πούμε ότι δεν τρώει πολυ καλά από το στήθος, και το δικό μου μωρό για 4 μήνες δεν έτρωγε καλά από το στήθος. Αυτό όμως δεν σήμαινε κάτι για μένα. Όσο μπορούσε τόσο έτρωγε. Αν ήθελε μπουκάλι το φώναζε, το έπινε, αν δεν ήθελε δεν το αναζητούσε.

Το μωρό σου συμπεριφέρεται πολύ καλά στο στήθος. Βλέπεις προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν και δεν εντοπίζεις το λόγο που σε οδηγεί σε αυτό γι αυτό βρίσκεσαι σε σύγχιση. Δεν είναι απαραίτητο να μοιραστείς μαζί μας όλα όσα νιώθεις. Σου τα γράφω για να σε βοηθήσω να τα τακτοποιήσεις μέσα σου και να ησυχάσεις.

Αν αποφασίσεις ότι σου ταιριάζουν περισσότερο οι αντλήσεις και δεν αντέχεις το θηλασμό, μπορείς να συνεχίσεις να το κάνεις με χαρά, όχι με τύψεις και όλα αυτά τα ενοχικά συναισθήματα. Σκέψου ότι κάνεις μια υπερπροσπάθεια και τα καταφέρνεις πολύ καλά! :) Γιατί δεν καταφέρνεις να δεις τη θετική πλευρά της προσπάθειας και βλέπεις την αρνητική;

Η Κατερίνα και η Φρύνη αντλούν για τα μωρά τους για πάρα πολλούς μήνες και χαίρονται που προσφέρουν στα μωρά τους κάτι τόσο πολύτιμο. Αν δεν το χαιρόταν δεν θα κατάφερναν να το κάνουν για τόσο πολύ καιρό και δεν θα προσέφεραν κάτι τόσο πολύτιμο στα παιδάκια τους για όλο αυτό το διάστημα! :)

Διαφημίσεις

Από τι απογοητεύτηκες;

Εχω απογοητευτει με τον ευατο μου που δεν ειμαι τοσο δυνατη για να την θηλαζω. Με την πρωτη δυσκολια με πιανει απελπισια και τα παραταω και επιστρεφω στις αντλησεις και στο μπουκαλι. Δεν εχω αρκετη υπομονη κι νιωθω ανασφαλεια πως δεν θα τα καταφερω αφου μετα απο τοσο καιρο συμβαινει παλι το ιδιο (δεν τρωει καλα απο το στηθος)

Elissavet, μην ξεχνάς ότι ακόμα δεν είστε ούτε 2 μηνών και οι ορμόνες σου ακόμα δεν έχουν εξισορροπηθεί, γι' αυτό σε πιάνει απελπισία και απογοήτευση. Όλες νομίζω το περάσαμε αυτό το στάδιο, να κλαίμε και να παραπανιόμαστε γιατί το μωράκι μας δεν θηλάζει γρήγορα ή θέλει συνέχεια να τρώει ή δεν κοιμάται μετά το φαΐ κτλ κτλ. Γι' αυτό πολλές μάνες στρέφονται κατευθείαν στο ξένο. Το μόνο που χρειάζεται, όπως σε συμβούλεψαν όλες, είναι υπομονή και χαλαρότητα, όχι άγχος. Όλα θα στρώσουν με τον καιρό...Και το μωρό θα μάθει να τρώει καλά από το στήθος και εσύ θα μάθεις τα "κόζια" του.

Και ο δικός μου μέχρι να σαραντίσει δεν έπιανε καλά το στήθος με αποτέλεσμα και εγώ να πονάω και αυτός να θηλάζει με τις ώρες (κι εγώ να κλαίω...).

vChmp3.png IkwYp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...