Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΤΟΝ ΖΩ

Recommended Posts

Γεια σας κοριτσια. Σκεφτηκα να γραψω την μεχρι τωρα εμπειρια μου για τον θηλασμο (αν και λιγη) για να δουν ορισμενες μαμαδες που αντιμετωπιζουν προβληματα με αυτο το θεμα οτι υπαρχει λυση αρκει να την αναζητησεις και να μην το βαλεις κατω.

Γεννησα το κοριτσακι μου στις 31/12/08, για κακη μας τυχη(θα μιλησω αλλη φορα γι αυτο), η μικρουλα μας νοσηλευτηκε στην μοναδα απλης παρακολουθησης του ΙΑΣΩ για 3 μερες. Ξεκινησα λοιπον να την θηλαζω απο την 2η μερα υστερα απο δικη μου επιμονη. Επιασε κατευθειαν τη θηλη και ολα εξελίσσονταν ομαλα. Την 3η μερα ανεβασαν το παιδι στον οροφο και ζητησα κατευθειαν αποκλειστικο θηλασμο. Την αμεσως επομενη το παιδι το παιδι ανεβαζει ικτερο 19 και μου κοβουν το θηλασμο. Ετσι αναγκαστηκα να βγαζω το γαλα με θηλαστρο για να μην πετρωσει το στηθος και φυσικα για να μπορεσω να την ξαναθηλασω μολις πεσει ο ικτερος. Σε καθε αντληση εβγαζα γυρω στα 100 με 120 ml. Πολυ γαλα για πρωτες μερες(τουλαχιστον ετσι νομιζω).Ημουν μες στην τρελη χαρα που ειχα γαλα, το στηθος μου εσταζε. Για να μην μακρυγορω βγαινουμε απο το ΙΑΣΩ με ικτερο 13 και συνεχιζοντας το ξενο γαλα εως οτου υποχωρησει ο ικτερος. Αγορασα ενα θηλαστρο του εμποριου (ΝUK) το οποιο ηταν απαραδεκτο απ οτι φανηκε στην συνεχεια γιατι θεωρω οτι μου μειωσε το γαλα. Εβγαζα λιγοτερο γαλα σε καθε αντληση.. Ξεκιναμε τον θηλασμο στις 8/01/09. Θηλαζα την μικρουλα μου αποτε το ζητουσε και την αφηνα σε καθε στηθος 10-15 λεπτα(ετσι μου ειπαν οι μαιες του ΙΑΣΩ). Η μικρη δεν χορταινε και της εδινα και 30 ml συμπληρωμα. Αρχισα να νοιωθω το στηθος μου καθε μερα ολο και πιο πλαδαρο. Κατευθειαν σκεφτηκα οτι δεν εχω γαλα. Απευθηνθηκα σε καποια συμβουλο θηλασμου αρχικα για βοηθεια (της ειπα ολο το ιστορικο με την μικρη και τις σκεψεις μου για την μειωση του γαλακτος). Εκεινη κατευθειαν αμφισβητησε την θεληση μου για θηλασμο λεγοντας οτι αν θελω να θηλασω πρεπει να ειμαι με το στηθος εξω 23 ωρες το 24ωρο και οτι οσο θηλαζειςτοσο γαλα θα εχεις. Τελοσπαντων αρχισα να αφηνω την μικρη παραπανω στο στηθος μου και δεν της εδινα συμπληρωμα. Καθε που εκλαιγε την θηλαζα. Ετρωγε οσο ηθελε και μετα απο 10 λεπτα γκρινιαζε. Την ξαναεβαζα στο στηθος αλλα το εφτυνε. Φτασαμε σε σημειο το παιδι να εχει γινει νευρικο, να μην κοιμαται (εμενε ξυπνιο γκρινιαζοντας περιπου 10-12 ωρες την ημερα).Ηρεμουσε μονο οταν ετρωγε το συμπληρωμα. Αρχισα ψυχολογικα να γινομαι ενα ρακος γιατι ηθελα τοσο να θηλασω και εβλεπα οτι τελικα δεν εξαρταται μονο απο εμενα. Διαβαζοντας λοιπον τα τοποικς στο site αποφασισα να νοικιασω επαγγελματικο θηλαστρο κανωντας συστηματικες αντλησεις ανα 2 ωρες. Τα συμπερασματα μου υστερα απο 10 μερες χρηση? Τελικα ειχα δικιο που επεμενα οτι δεν ειχα πολυ γαλα. Σε καθε αντληση βγαζω γυρω στα 60ml και αυτο τα πρωτα 5 λεπτα, μετα δεν σταζει ουτε σταγονα. (γι αυτο και η μικρη στο 10λεπτο εφτυνε την θηλη) Αυτη μου χορταινει με 140-160 σε καθε γευμα. Τρωει ανα 4ωρο , αν κανω αντληση στο 4ωρο βγαζω 100 ml παλι λιγο για τις αναγκες της. Προκειμενου λοιπον το κοριτσακι μου να πινει το δικο μου γαλα αντλω ανα 2 ωρες(ειναι πολυ κουραστικο αλλα μπροστα το καλο του παιδιου μου δεν με νοιαζει κι ας κοιμαμαι λιγο) το βαζω στο ψυγειο και της δινω οσο εκεινη θελει. Εδω και 10 μερες ειναι αλλο παιδι. Ηρεμο, χαρουμενο και κοιμαται. στεναχωριεμαι που δεν εχουμε αμεση επφη κατα το ταισμα αλλα θεωρω σημαντικοτερο να πινει το δικο μου γαλα υπο καλες συνθηκες κι ας ειναι και απο μπιμπερο.

Ανακεφαλαιωνω λεγοντας πως αν ειχα σωστη καθοδηγηση απο τις μαιες και τις συμβουλους θηλασμου ισως αυτη την στιγμη να θηλαζα και να μην αντλουσα αποκλειστικα. Επισης οι μαιες και οι συμβουλοι θηλασμου καλο ειναι να μην κλεινουν τα αυτια τους στις ανησυχιες των μαμαδων γιατι και αυτες εχουν ενστικτο. Ο θηλασμος δεν εξαρταται αποκλειστικα απο εμας αλλα και απο τα παιδια μας. Γι αυτο λοιπον μαμαδες που δυσκολευεστε μην το βαζετε κατω υπαρχουν πολλοι τροποι για να πινει το μωρακι το γαλα σας. Βεβαια δεν αμφισβητω οτι το καλυτερο ειναι ο αμεσος θηλασμος αλλα αν δεν ειναι εφικτο και η αντληση ειναι μια λυση. Θα συνεχισω να αντλω οσο βγαζω γαλα, οσο διαστημα κι αν ειναι αυτο. Αρκει το κοριτσακι μου να πινει το δικο μου γαλα. Ελπιζω οτι θα καταφερω να υξησω την παραγωγη και ισως ξαναπιουμε γαλα απο τοστηθος της μαμας κατευθειαν.

Αυτα, συγνωμη αν σας κουρασα αλλα τα εγραψα κι ξελαφρωσα.

Διαφημίσεις

Μπράβο για τό κουράγιο σου και την υπομονή σου! Το Ιασώ μπορεί να φαίνεται ότι στρέφεται υπέρ του θηλασμού με το rooming in αλλά επί της ουσίας το θέμα τους είναι να πουλήσουν το almiron! Εγώ γέννησα με καισαρική και έμεινα σε εξάκλινο. Άκουσα όλα τα κουφά απο τις μαίες εκεί... Μου έφερναν το παιδί με το μπουκάλι και μου έλεγαν "είναι μεγάλο παιδί θέλει συμπλήρωμα", "βλέπεις γλείφεται ακόμη θέλει συμπληρωμα"... Η μαία μου μού είπε να απαιτήσω (ευγενικά πάντα) να αφήσουν το παιδί δίπλα μου μέχρι να φάει το δικό μου γάλα! Τον φέρνουν λοιπόν κοιμισμένο και τον αφήνω να κοιμάται ενώ μου λένε να τον ξυπνήσω να φάει! όταν πάνε να μου τον πάρουν απαίτησα και τον άφησαν! έτσι πιάσαμε την τρίτη μέρα τη θηλή... Την επόμενη φορά μου τον έφεραν κι έβγαζε γουλίτσες.... "του δώσαμε λίγο συμπλήρωμα γιατί γκρίνιαζε!!!" Εγώ δεν είχα τις αντοχές να κάνω τον καυγά που έπρεπε... Η μαία μου βέβαια με είχε προετοιμάσει για το πρώτο βράδυ που θα έπρεπε το παιδί να ζήσει χωρίς συμπλήρωμα. Ήθελε πολύ υπομονή γιατί το μωρό πείναγε και μόλις έπιανε τη θηλή τσίριζε και την άφηνε! Αυτό λέγεται "σύνδρομο θηλής" . Αν δεν με είχε προετοιμάσει αυτή η γυναίκα σίγουρα θα ζέσταινα τα almiron που μου είχαν δώσει για το σπίτι! Τώρα θηλάζουμε κανονικά για δεύτερη εβδομάδα κι έχω αγωνία να τον ζυγίσω αύριο (ελπίζω να πήρε). Πάντως η επιμονή και η σωστή καθοδήγηση είναι βασικά για να τα καταφέρει μια γυναίκα να θηλάσει! Εβλεπα τις γειτόνισσες στο εξάκλινο και καταλάβαινα ποιές δεν έχουν καμία πιθανότητα...

ssttaa

elissavet, να σου ζήσει η μπέμπα σου και συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνεις για να δώσεις στο μωράκι σου το καλύτερο!

Απ' ότι βλέπω, παρά τις δυσκολίες και την κακή πληροφόρηση, πλέον τα πας πολύ καλά. Έχεις καταφέρει αν κατάλαβα καλά να καλύπτεις τις ανάγκες του μωρού σου χωρίς να δίνεις καθόλου συμπλήρωμα ξένο; Αν όχι, σίγουρα θα το καταφέρεις αφού μέχρι τώρα έχεις δει μεγάλη αύξηση, θα δεις κι άλλη αν συνεχίσεις τις συστηματικές αντλήσεις!

Αυτό που θα ήθελα να σε ρωτήσω είναι αν βάζεις καθόλου το μωρό σου στο στήθος. Επειδή είναι ακόμα πολύ μικρή, υπάρχουν ακόμα πολλές πιθανότητες να ξαναπιάσει το στήθος και σιγά σιγά να σταματήσεις τις αντλήσεις και να καταφέρεις να τη θηλάζεις.

Δοκίμαζε κάθε φορά να ξεκινάς με θηλασμό για όσο θέλει το μωρό και μετά να της δίνεις το γάλα σου με μπουκάλι. Πιστεύω πως σιγά σιγά θα δεις ότι θα πίνει όλο και λιγότερο από το μπουκάλι, που σημαίνει ότι θα παίρνει το γάλα απ' ευθείας με το θηλασμό. Όσο θα αυξάνεται το γάλα σου, θα βρίσκει για περισσότερη ώρα πιο εύκολη ροή και μεγαλώνοντας θα είναι κι εκείνη πιο ικανή να τραβήξει το γάλα ευκολότερα!

Να μετράς τις βρεγμένες πάνες του μωρού (πρέπει να είναι 5-6 τις πρώτες 40 μέρες και 4-5 μετά), ώστε να είσαι σίγουρη ότι το μωρό σου τρέφεται σωστά. Αν θέλεις γράψε μας περισσότερα για το αν το μωρό δέχεται καθόλου το στήθος, τις συνήθειές του και τις ζυγίσεις του, ώστε να σε βοηθήσουμε περισσότερο.

Καλή συνέχεια!

edit :οι πάνες τις πρώτες 40 μέρες πρέπει να είναι 6-8 :oops:

HXuSp2.pngaS46p2.png

Απευθηνθηκα σε καποια συμβουλο θηλασμου αρχικα για βοηθεια (της ειπα ολο το ιστορικο με την μικρη και τις σκεψεις μου για την μειωση του γαλακτος). Εκεινη κατευθειαν αμφισβητησε την θεληση μου για θηλασμο λεγοντας οτι αν θελω να θηλασω πρεπει να ειμαι με το στηθος εξω 23 ωρες το 24ωρο και οτι οσο θηλαζειςτοσο γαλα θα εχεις.

Elissavet, να σου ζήσει! :)

Συγνώμη που παρεμβαίνω αλλά νομίζω ότι δεν υπάρχει σύμβουλος θηλασμού που να λέει κάτι τέτοιο. Στην Ελλάδα βέβαια δηλώνεις ότι θέλεις... Η κυρία, λοιπόν, που συμβουλεύτηκες μπορεί να δηλώνει σύμβουλος θηλασμού αλλά νομίζω ότι δεν είναι.

Οι πιστοποιημένοι σύμβουλοι γαλουχίας στην Ελλάδα είναι τόσο μα τόσο λίγοι που για την ώρα ξέρουμε ο ένας τον άλλον πολύ καλά.

Θα σε παρακαλούσα να μου στείλεις το όνομα της συμβούλου για να σου πω αν είναι πράγματι σύμβουλος ή όχι.

Επισης οι μαιες και οι συμβουλοι θηλασμου καλο ειναι να μην κλεινουν τα αυτια τους στις ανησυχιες των μαμαδων γιατι και αυτες εχουν ενστικτο. Ο θηλασμος δεν εξαρταται αποκλειστικα απο εμας αλλα και απο τα παιδια μας. Γι αυτο λοιπον μαμαδες που δυσκολευεστε μην το βαζετε κατω υπαρχουν πολλοι τροποι για να πινει το μωρακι το γαλα σας. Βεβαια δεν αμφισβητω οτι το καλυτερο ειναι ο αμεσος θηλασμος αλλα αν δεν ειναι εφικτο και η αντληση ειναι μια λυση. Θα συνεχισω να αντλω οσο βγαζω γαλα, οσο διαστημα κι αν ειναι αυτο. Αρκει το κοριτσακι μου να πινει το δικο μου γαλα.

Είμαι μία μαμα που χρειάστηκε να αντλήσω 60 λίτρα γάλα για να μάθει το παιδί μου να θηλάζει και είχα την καθοδήγηση της παιδιάτρου και συμβούλου θηλασμού (πραγματικής... IBCLC) Άννας Πατσούρου.

Αυτοί που μιλούν με γενικότητες για το θηλασμό μπορεί να έχουν όλη τη θετική διάθεση για να το θηλασμό αλλά αυτό δεν αρκεί να για λύσουν προβλήματα προτείνοντας συγκεκριμένες πρακτικές.

Λυπάμαι που σε ταλαιπωρούν ακόμη οι λάθος συμβουλές (οδηγήθηκες σε αποθηλασμό με το θήλαστρο της νουκ και είμαι σχεδόν σίγουρη ότι δεν έχεις σωστό πρωτόκολλο αντλήσεων για να αυξήσεις τώρα το γάλα.

Διαφημίσεις

τι να πω, μπραβο σας!!!

και εγω μια απο τα ιδια στην αρχη και τις πρωτες μερες απιστευτο κλαμα και το θηλαστρο της medela αλλα δυστυχως δεν ηξερα ακομα το site για να μπορεσω να τα καταφερω περισσοτερο απο 1,5 περιπου μηνα.

Πολυ χαιρομαι που υπαρχουν γυναικες σαν εσας και αλλες στο forum και εκτος αυτου που προσπαθουν, περα απο τις λανθασμενες συμβουλες και τους κακους συμβουλους και τελικα μετα απο πολλή κουραση τα καταφερνουν ή και οχι (παλι αφου προσπαθησαν καλα ειναι)

Συνεχιστε και να σας ζησουν τα μωρακια σας

βαρεθηκα να ακουω για ασχετες στα μαιευτηρια-ξενοδοχεια...ελεος πια!

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Λυπάμαι που σε ταλαιπωρούν ακόμη οι λάθος συμβουλές (οδηγήθηκες σε αποθηλασμό με το θήλαστρο της νουκ και είμαι σχεδόν σίγουρη ότι δεν έχεις σωστό πρωτόκολλο αντλήσεων για να αυξήσεις τώρα το γάλα.

Αγλαια τι ακριβως εννοεις λεγοντας οτι δεν εχω σωστο πρωτοκολλο αντλησεων? Μπορεις να μου πεις πιο ειναι αυτο?

Διαφημίσεις

Αυτο το πρωτοκολλο ακολουθω

Αυτό είναι γενικό και πιθανότατα χρειάζεται τροποποίηση για σένα.

Η τακτική να μη θηλάζεις καθόλου και να αντλείς αποκλειστικά δεν είναι η καλύτερη επιλογή για τη δική σας περίπτωση.

Σε καταλαβαινω κοπελα μου. Ακριβως τα ιδια περασα και γω γιατι το μωρακι μου ητανε στη θερμοκοιτιδα για 3 μερες και αρχισα να βγαζω το πρωτογαλα τη δευτερη μερα. Οταν γυρισαμε σπιτι ημουνα αποφασισμενη να φαει μονο απο εμενα αλλα επειδη καθυστερησε να κατεβει το γαλα μου δεν εφτανε και το καημενο εκλαιγε χωρις να κοιμαται και ανεβασε κ ικτερο.Τον πηγαμε στο νοσοκομειο και τον κρατησανε 1 μερα. Οταν τον ξαναπηρα αναγκαζομουν να του δινω συμπληρωμα και τοσο πιο ρακος γινομουν ψυχολογικα. Αποφασισα λοιπον να ξεκουραστω 1 μερα αποδεχομενη οτι θα του δωσω συμπληρωμα και μετα να προσπαθησω πιο εντατικα με αλλη ψυχολογια. Τελικα το εβαζα να θηλαζει απο μενα και οταν γκρινιαζε του δινα 20 ml ξενο αλλες φορες του δινα 10 ισα ισα να το κοροιδεψω και μετα τον ξαναβαζα στο στηθος. Δε μου πηρε πολυ. Σε 2 μερες μεσα κατεβασα εγω γαλα αφου τον ειχα ολη μερα πανω μου και τελικα δεν χρειαστηκε απο τοτε να του ξαναδωσω ξενο αλλα ουτε και να αντλω. Συμβουλή μου ειναι να ξαναδοκιμασεις να το βαλεις στο στηθος γιατι φανταζομαι οτι ειναι πολυ κουραστικο να βγαζεις συνεχεια με το θηλαστρο. Καλη συνεχεια...

Αυτο το πρωτοκολλο ακολουθω

Αυτό είναι γενικό και πιθανότατα χρειάζεται τροποποίηση για σένα.

Η τακτική να μη θηλάζεις καθόλου και να αντλείς αποκλειστικά δεν είναι η καλύτερη επιλογή για τη δική σας περίπτωση.

Τι καλυτερο προτεινεις?

Μπορεις να μας προτεινεις κατι καλυτερο?

Γράψε αναλυτικά για τα γεύματα του μωρού (ποσότητες μητρικού και ξένου),

αν μπορείς άθροισε τις ποσότητες στη διάρκεια του 24ωρου (δηλαδή το συνολικό μητρικό και το συνολικό ξένο)

τις ώρες που κάνεις την κάθε άντληση και αν έχεις κρατήσει τις ποσοτητες που αντλείς κάθε φορά.

Το μωρό σου συνεργάζεται στο θηλασμό; Αν ναι τότε μπορείς να το θηλάζεις σε κάθε γεύμα και αν χρειάζεται να δίνεις συμπλήρωμα μητρικό που έχεις αντλήσει ή ξένο γάλα αν δεν φτάνει το δικό σου.

Όσο πιο αποτελεσματικός είναι ο θηλασμός του μωρού σου τόσο λιγότερες αντλήσεις θα χρειάζεται να κάνεις. Στόχος είναι να μειώσεις και τέλος να καταργήσεις τις αντλήσεις, συνεχίζοντας μόνο με θηλασμό για τις ώρες που είσαι με το παιδί.

Αν κάτι από τα παραπάνω δεν είναι επιθυμητά για σένα, σε παρακαλώ να τα αναφέρεις για να μη σου δίνω λάθος οδηγίες :)

Διαφημίσεις

Γράψε αναλυτικά για τα γεύματα του μωρού (ποσότητες μητρικού και ξένου),

αν μπορείς άθροισε τις ποσότητες στη διάρκεια του 24ωρου (δηλαδή το συνολικό μητρικό και το συνολικό ξένο)

6/2/09 ΜΗΤΡΙΚΟ:705 ΞΕΝΟ:100

7/2/09 ΜΗΤΡΙΚΟ:545 ΞΕΝΟ:220

8/2/09 ΜΗΤΡΙΚΟ:525 ΞΕΝΟ:170

9/2/09 ΜΗΤΡΙΚΟ:535 ΞΕΝΟ:105

10/2/09 ΜΗΤΡΙΚΟ:635 ΞΕΝΟ:65

11/2/09 ΜΗΤΡΙΚΟ:580 ΞΕΝΟ:165

12/2/09 ΜΗΤΡΙΚΟ: 700

13/2/09 ΜΗΤΡΙΚΟ:655 ΞΕΝΟ:90

14/2/09 ΜΗΤΡΙΚΟ:740 ΞΕΝΟ:65

15/2/09 ΜΗΤΡΙΚΟ:810

16/2/09 ΜΗΤΡΙΚΟ:795

17/2/09 ΜΗΤΡΙΚΟ:715 ΞΕΝΟ:50

Ξενο δινω επειδη δεν επαρκεί το δικο μου

τις ώρες που κάνεις την κάθε άντληση και αν έχεις κρατήσει τις ποσοτητες που αντλείς κάθε φορά.

6/02/09 7/02/09 8/02/09 9/02/09 10/02/09

1.00 50 4.00 125 2.00 75 4.30 155 4.00 120

4.00 80 8.30 90 7.30 135 9.00 110 10.30 130

7.00 85 12.00 80 13.00 125 11.00 60 13.00 70

10.00 80 16.00 105 15.30 75 13.00 65 15.30 80

13.00 80 19.30 75 17.30 60 15.30 70 17.30 80

16.00 55 23.00 65 19.30 60 17.30 65 19.30 60

19.00 75 22.00 65 20.00 60 21.30 65

22.00 75 23.00 55 23.30 60

11/2/09 12/02/09 13/2/09 14/02/09 15/02/09

4.00 100 4.00 100 3.30 125 4.30 140 00.30 90

10.30 140 9.00 140 7.30 105 9.00 150 8.00 145

14.00 115 11.00 85 9.30 75 11.00 65 11.00 105

17.00 100 13.00 70 11.30 75 13.30 65 13.30 95

18.30 55 15.00 65 15.30 100 15.30 65 17.00 95

20.30 70 17.30 65 17.00 65 17.30 65 20.00 115

00.00 85 20.00 80 19.00 65 19.30 70 23.00 95

22.30 70 23.00 115 21.30 60

16/02/09 17/2/09

5.00 155 1.30 75

7.30 105 6.00 145

10.30 110 11.00 150

12.30 65 13.30 115

15.00 85 15.30 75

18.30 105 18.00 75

20.30 95 19.30 65

23.00 100 22.00 75

Το μωρό σου συνεργάζεται στο θηλασμό; Αν ναι τότε μπορείς να το θηλάζεις σε κάθε γεύμα και αν χρειάζεται να δίνεις συμπλήρωμα μητρικό που έχεις αντλήσει ή ξένο γάλα αν δεν φτάνει το δικό σου.

Η μικρη απο την αρχη επιασε την θυλη. Το προβλημα ηταν πως θηλαζε μονο 10 λεπτα και μετα την εφτυνε πιθανων γιατι δεν ειχε πολυ γαλα και βαριοταν να τραβηξει. Προσπαθουσα να της δωσω μπιμπερο μετα τον θηλασμο αλλα δεν το ηθελε με τιποτα με αποτελεσμα να μενει ξυπνια για πολλες ωρες κλαιγοντας.Στο τελος αναγκαζοταν να πιει απο το μπιμπερο Αυτο την ειχε κανει πολυ νευρικη.

Όσο πιο αποτελεσματικός είναι ο θηλασμός του μωρού σου τόσο λιγότερες αντλήσεις θα χρειάζεται να κάνεις. Στόχος είναι να μειώσεις και τέλος να καταργήσεις τις αντλήσεις, συνεχίζοντας μόνο με θηλασμό για τις ώρες που είσαι με το παιδί.

Αν κάτι από τα παραπάνω δεν είναι επιθυμητά για σένα, σε παρακαλώ να τα αναφέρεις για να μη σου δίνω λάθος οδηγίες

Θελω πολυ να θηλασω την μικρη απλα φοβαμαι μην ξαναγυρισουμε πισω. Τοτε που δεν ετρωγε απο μπιμπερο οταν δεν χορταινε και ταλαιπωριοτανε μενοντας αυπνη.Επιπλαιον πληροφοριες τα γευματα της ειναι 5-6 απο 120-150ml και το βραδυ κοιμαται 6-7 ωρες σερι

Το ξένο που δίνεις είναι λίγο, ουσιαστικά έχεις πλήρη γαλουχία, το δικό σου γάλα συμμετέχει σε ποσοστό πάνω από 80% στη διατροφή του παιδιού και αυτό σημαίνει ότι το μωρό σου έχει όλα τα πλεονεκτήματα του μητρικού γάλακτος στη διάθεσή σου! :)

Κάνεις εξαιρετική δουλειά στις αντλήσεις!

Από αυτά που έγραψες κατάλαβα ότι αντλείς πολύ λιγότερο.

Η μικρη απο την αρχη επιασε την θυλη. Το προβλημα ηταν πως θηλαζε μονο 10 λεπτα και μετα την εφτυνε πιθανων γιατι δεν ειχε πολυ γαλα και βαριοταν να τραβηξει.

Τα μωρά δεν βαριούνται, ούτε τεμπελιάζουν! Όμως μερικές φορές δεν μπορούν να θηλάσουν καλά. Προφανώς το δικό σου μωρό θήλαζε όσο υπήρχε μεγάλη ροή και μετά κουραζόταν και δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Δυστυχώς είχα κι εγώ παρόμοια εμπειρία. Χρειάστηκε να αντλήσω 60 λίτρα γάλα μέχρι να μάθει το μωρό μου να θηλάζει.

διάβασε εδώ την ιστορία μου (είναι η τελευταία της σελίδας)

http://www.thilasmos.gr/istories.htm

Προσπαθουσα να της δωσω μπιμπερο μετα τον θηλασμο αλλα δεν το ηθελε με τιποτα με αποτελεσμα να μενει ξυπνια για πολλες ωρες κλαιγοντας.Στο τελος αναγκαζοταν να πιει απο το μπιμπερο Αυτο την ειχε κανει πολυ νευρικη.

Ίσως τώρα να αντιδράσει διαφορετικά, έχει μάθει να θηλάζει από το μπιμπερό και δεν θεωρεί ότι την αρνείσαι.

Θελω πολυ να θηλασω την μικρη απλα φοβαμαι μην ξαναγυρισουμε πισω. Τοτε που δεν ετρωγε απο μπιμπερο οταν δεν χορταινε και ταλαιπωριοτανε μενοντας αυπνη.

Καταλαβαίνω πώς νιώθεις...

Τότε ήταν πιο μικρή και αδύναμη και αυτό νομίζω ότι είχε καθοριστικό ρόλο στο να φέρεται έτσι. Επίσης τότε ίσως να μην μπορούσε να θηλάσει καλά και από το μπουκάλι, δηλαδή ίσως να την κούραζε και αυτό. Ο γιος μου τις πρώτες 20 μέρες της ζωής του ήταν κάπως έτσι, δεν έβαζε βάρος, τον ταΐζαμε συνέχεια, τον θήλαζα, του έδιναν μπιμπερό με τις ώρες και ο καημένος δεν κατάφερνε να πιει παρά ελάχιστο.

...

Το ξένο που δίνεις είναι λίγο, ουσιαστικά έχεις πλήρη γαλουχία, το δικό σου γάλα συμμετέχει σε ποσοστό πάνω από 80% στη διατροφή του παιδιού και αυτό σημαίνει ότι το μωρό σου έχει όλα τα πλεονεκτήματα του μητρικού γάλακτος στη διάθεσή σου! :)

Κάνεις εξαιρετική δουλειά στις αντλήσεις!

Από αυτά που έγραψες κατάλαβα ότι αντλείς πολύ λιγότερο.

Η μικρη απο την αρχη επιασε την θυλη. Το προβλημα ηταν πως θηλαζε μονο 10 λεπτα και μετα την εφτυνε πιθανων γιατι δεν ειχε πολυ γαλα και βαριοταν να τραβηξει.

Τα μωρά δεν βαριούνται, ούτε τεμπελιάζουν! Όμως μερικές φορές δεν μπορούν να θηλάσουν καλά. Προφανώς το δικό σου μωρό θήλαζε όσο υπήρχε μεγάλη ροή και μετά κουραζόταν και δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Δυστυχώς είχα κι εγώ παρόμοια εμπειρία. Χρειάστηκε να αντλήσω 60 λίτρα γάλα μέχρι να μάθει το μωρό μου να θηλάζει.

διάβασε εδώ την ιστορία μου (είναι η τελευταία της σελίδας)

http://www.thilasmos.gr/istories.htm

Προσπαθουσα να της δωσω μπιμπερο μετα τον θηλασμο αλλα δεν το ηθελε με τιποτα με αποτελεσμα να μενει ξυπνια για πολλες ωρες κλαιγοντας.Στο τελος αναγκαζοταν να πιει απο το μπιμπερο Αυτο την ειχε κανει πολυ νευρικη.

Ίσως τώρα να αντιδράσει διαφορετικά, έχει μάθει να θηλάζει από το μπιμπερό και δεν θεωρεί ότι την αρνείσαι.

Θελω πολυ να θηλασω την μικρη απλα φοβαμαι μην ξαναγυρισουμε πισω. Τοτε που δεν ετρωγε απο μπιμπερο οταν δεν χορταινε και ταλαιπωριοτανε μενοντας αυπνη.

Καταλαβαίνω πώς νιώθεις...

Τότε ήταν πιο μικρή και αδύναμη και αυτό νομίζω ότι είχε καθοριστικό ρόλο στο να φέρεται έτσι. Επίσης τότε ίσως να μην μπορούσε να θηλάσει καλά και από το μπουκάλι, δηλαδή ίσως να την κούραζε και αυτό. Ο γιος μου τις πρώτες 20 μέρες της ζωής του ήταν κάπως έτσι, δεν έβαζε βάρος, τον ταΐζαμε συνέχεια, τον θήλαζα, του έδιναν μπιμπερό με τις ώρες και ο καημένος δεν κατάφερνε να πιει παρά ελάχιστο.

...

Δηλαδη με συμβουλευεις να αρχιζω να της δινω απο το στηθος?

Απλα αν δεν της φτασει πρεπει να βγαλω με το θηλαστρο εκεινη τη στιγμη και να την ταισω? Δεν εχω τραπεζα γαλακτος ακομη και δυστυχως πρεπει εγω να το ζεστανω αν ειναι στο ψυγειο επειδη ο αντρας μου δουλευει και ειμαι μονη μου τις περισσοτερες ωρες της ημερας. Δεν θα εκνευρισει αυτο την μικρη? Θεωρεις οτι εχει εδραιωθει η γαλουχια και οτι μπορω να σταματησω τις αντλησεις με το νοσοκομειακο θηλαστρο και να παρω το swing της medela για οσες αντλησεις χρειαστουν?Επισης σχετικα με τις αντλησεις που κανω προσπαθω οσο γινεται να κανω 8 13αλεπτες αλλα δεν ειναι παντα εφικτο γιατι καποιες ωρες ειναι ξυπνια η μικρη και ασχολουμε μαζι της εκεινη την ωρα. Επισης ξεχασα να σου πω οτι παιρνω και μαγια μπυρας για υποβοηθηση.

Δηλαδη με συμβουλευεις να αρχιζω να της δινω απο το στηθος?

Ναι!

Απλα αν δεν της φτασει πρεπει να βγαλω με το θηλαστρο εκεινη τη στιγμη και να την ταισω?

όχι βέβαια! Είναι δυνατόν να αφήσεις το μωρό να κλαίει κι εσύ να αντλείς;

Αφού της δίνεις ξένο, θα της δώσεις ξένο για συμπλήρωμα. Μετά θα αντλήσεις με την ησυχία σου.

Δεν εχω τραπεζα γαλακτος ακομη και δυστυχως πρεπει εγω να το ζεστανω αν ειναι στο ψυγειο επειδη ο αντρας μου δουλευει και ειμαι μονη μου τις περισσοτερες ωρες της ημερας.Δεν θα εκνευρισει αυτο την μικρη?

Πριν ξεκινήσεις το θηλασμό θα ετοιμάσεις το μπουκάλι με το ξένο και θα είναι έτοιμο, δεν θα περιμένει καθόλου το μωρό.

Θεωρεις οτι εχει εδραιωθει η γαλουχια και οτι μπορω να σταματησω τις αντλησεις με το νοσοκομειακο θηλαστρο και να παρω το swing της medela για οσες αντλησεις χρειαστουν?

Όλα τα θήλαστρα που δεν είναι νοσοκομειακά συνδυάζονται μόνο με πολλά γεύματα ικανοποιητικού θηλασμού, δεν μπορούν να διατηρήσουν τη γαλουχία.

Επισης σχετικα με τις αντλησεις που κανω προσπαθω οσο γινεται να κανω 8 13αλεπτες αλλα δεν ειναι παντα εφικτο γιατι καποιες ωρες ειναι ξυπνια η μικρη και ασχολουμε μαζι της εκεινη την ωρα.

γι αυτό τις προγραμματίζεις ανά 1,5 ή 2 ώρες. Αν προγραμματίζεις 8 αντλήσεις είναι δύσκολο να τις τηρήσεις. Αν όμως προγραμματίσεις 10-12, τότε θα σου βγούνε οι 8 πιο άνετα.

Το 13 είναι ο ελάχιστος χρόνος άντλησης. Αν υπάρχει ροή συνεχίζεις την άντληση μέχρι να αδειάσει καλά στο στήθος.

Επισης ξεχασα να σου πω οτι παιρνω και μαγια μπυρας για υποβοηθηση.

ελπίζω να μην ξεχνάς να τη σταματάς για 1 εβδομάδα μετά από 2 εβδομάδες λήψη (η δοσολογία γαλουχίας είναι 6-10 γρ. το 24ωρο)

Την ξαναεβαλα στο στηθος οπως μου ειπες (απο προχθες) και γινεται παλι το ιδιο. Τρωει απο εμενα για 5-10 λεπτα περιπου μετα φτυνει την θυλη κι οταν της δινω μπουκαλι δεν το θελει κι αρχιζει και γκρινιαζει.

Την ξαναεβαλα στο στηθος οπως μου ειπες (απο προχθες) και γινεται παλι το ιδιο. Τρωει απο εμενα για 5-10 λεπτα περιπου μετα φτυνει την θυλη κι οταν της δινω μπουκαλι δεν το θελει κι αρχιζει και γκρινιαζει.

μηπως εχει χορτασει????

λεω εγω τωρα.... :roll::roll:

για να μη θελει μετα ουτε το μπουκαλι,ξερω γω

9a7bp2.pngIm47p2.png

Δεν εχει χορτασει γιατι βαζει τις μπουνιες ατο στομα και τις γλυφει(κλασσικη κινηση οταν πειναει). Δεν ξερω γιατι συμβαινει. Μου δινει την αισθηση οτι βαριεται να θηλασει πολυ ωρα και μετα δεν της αρεσει καθολου το μπιμπερο.

μηπως εχει χορτασει????

Ναι, αυτό σκεφτόμουνα κι εγώ... Η συμπεριφορά της μετά το 10λεπτο θηλασμό αν δεν της δώσεις μπουκάλι πώς είναι; Είναι ήρεμη; ή γκρινιάζει έτσι κι αλλιώς και δείχνει να πεινάει; Μήπως θέλει να ρευτεί; Μήπως να τη σήκωνες λίγο για ρέψιμο και να την έβαζες στο άλλο στήθος; Μπορεί να θέλει να κάνει ένα διάλλειμα για λίγη ώρα ή και μερικά λεπτά και να ξαναθηλάσει μετά! Μην απογοητεύεσαι, να είσαι ήρεμη και να αφήσεις το μωρό να σε καθοδηγήσει. Απασχόλησέ τη λίγο εκείνη την ώρα ή αν κάθεται ήρεμη σε καρότσι ή ρηλάξ, κάνε καμιά δουλίτσα και ξαναδοκίμασε με το ίδιο ή και το άλλο στήθος, γάλα έχεις, σιγά σιγά θα μάθει και το μωρό να τρώει πιο αποτελεσματικά. Πάντως με το θηλασμό μερικά μωρά,ειδικά τους πρώτους μήνες τρώνε πολύ συχνά και από λίγο, δηλ. μπορεί να θέλει να φάει 10 λεπτά, να σταματήσει άλλα 10-20 και να συνεχίσει. Να μετράς τις πάνες για να μην ανησυχείς για το αν παίρνει το μωρό σου το γάλα που χρειάζεται. Καλή συνέχεια!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Όλα τα θήλαστρα που δεν είναι νοσοκομειακά συνδυάζονται μόνο με πολλά γεύματα ικανοποιητικού θηλασμού, δεν μπορούν να διατηρήσουν τη γαλουχία.

Αρα αν συνεχισω να βγαζω το γαλα με θηλαστρο το μονο που εξυπηρετει ειναι το symphony? Επειδη σκεφτομουνα μηπως να αγοραζα το pump in style της medela? Πραγματικα εχω απογοητευτει. Δεν ξερω τι να κανω τελικα

μηπως εχει χορτασει????

Ναι, αυτό σκεφτόμουνα κι εγώ... Η συμπεριφορά της μετά το 10λεπτο θηλασμό αν δεν της δώσεις μπουκάλι πώς είναι; Είναι ήρεμη; ή γκρινιάζει έτσι κι αλλιώς και δείχνει να πεινάει; Μήπως θέλει να ρευτεί; Μήπως να τη σήκωνες λίγο για ρέψιμο και να την έβαζες στο άλλο στήθος; Μπορεί να θέλει να κάνει ένα διάλλειμα για λίγη ώρα ή και μερικά λεπτά και να ξαναθηλάσει μετά! Μην απογοητεύεσαι, να είσαι ήρεμη και να αφήσεις το μωρό να σε καθοδηγήσει. Απασχόλησέ τη λίγο εκείνη την ώρα ή αν κάθεται ήρεμη σε καρότσι ή ρηλάξ, κάνε καμιά δουλίτσα και ξαναδοκίμασε με το ίδιο ή και το άλλο στήθος, γάλα έχεις, σιγά σιγά θα μάθει και το μωρό να τρώει πιο αποτελεσματικά. Πάντως με το θηλασμό μερικά μωρά,ειδικά τους πρώτους μήνες τρώνε πολύ συχνά και από λίγο, δηλ. μπορεί να θέλει να φάει 10 λεπτά, να σταματήσει άλλα 10-20 και να συνεχίσει. Να μετράς τις πάνες για να μην ανησυχείς για το αν παίρνει το μωρό σου το γάλα που χρειάζεται. Καλή συνέχεια!

Την βαζω να ρευτει και την αλλαζω στηθος, οσο ειναι μεγαλη η ροη τρωει οταν μετα το τριλεπτο δεν τρεχει μονο του το γαλα βαριεται. Ετσι νομιζω!!!!Μηπως τελικα να το βγαζω και να της το δινω κατευθειαν απο το μπουκαλι. Ισως ειναι η καλυτερη λυση και για τις δυο μας.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...