Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κιλα...

Recommended Posts

Θα συμφωνήσω με τη Joe για το τσιγάρο. Μου λείπει πάρα πολύ ιδίως τον τελευταίο καιρό..βέβαια σκοπεύω να θηλάσω πρώτα και μετά θα το ξαναρχίσω, έχω βρει και τη μάρκα :lol:

Κάπνιζα από τα 13, είμαι 36 και θεωρώ άθλο που κατάφερα να το κόψω μαχαίρι για την εγκυμοσύνη, αλλά από κει και πέρα..την υγειά μας νάχουμε να καπνίζουμε!

Όσο για τα κιλά πήρα 13 (!) στο πρώτο τρίμηνο, λόγω κατάκλισης και άλλα 7 στο 2ο και 3ο ευτυχώς, γιατί περίμενα ότι μ' αυτό το ρυθμό θα γίνω φάλαινα. Σύνολο 20 (έφτασα τα 82) και με δυσκολεύουν αρκετά, έχουν δίκιο οι γιατροί που μας κυνηγάνε, το μωρό δεν παθαίνει τίποτα αν πεινάσουμε και λίγο ή αν δεν ικανοποιήσουμε τις ορέξεις μας.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 90
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και εγώ κοριτσάκια κόψει το εχω το τσιγάρο και εχω σκοπό να μην το ξεκινήσω πριν τον αποθηλασμό! Υπόψιν για να κόψω το τσιγάρο έκοψα και τον καφέ! Και τώρα άμα φτιάχνω καμία φορά του άντρα μου δεν ζηλεύω τον καφέ αλλά το τσιγάρο που θα έκανα με τον καφέ! Όμως όπως όλες σας περιμένω την στιγμή που θα φτιάξω μια μεγάλη κούπα καφέ και θα αναψω το τσιγάρο μου χωρίς τύψεις! Χαίρομαι που τελικά υπάρχουν και άλλες που σκέφτονται σαν και εμένα! Ευχαριστώ που υπαρχετέ!

ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΣΙΓΑΡΟΥ ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΩ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΩ :cry: ΚΑΝΩ 5-6 ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ Η ΑΠΟΝΗ ΜΑΝΑ!!!!!!!! ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΟΥΛΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.

Γράφω από κινητό και πρέπει να γράφω λίγους χαρακτήρες κάθε φορά! Λοιπόν θεωρώ ότι τα περισσότερα κιλά τα εχω πάρει από την διακοπή του τσιγάρου! Πριν μείνω έγκυος ήμουν 60 κιλά με ύψος 1,70! Τώρα είμαι 81 κιλά! Δεν υπάρχει όμως περίπτωση να αφήσω περιττά κιλά πάνω μου μέχρι το Πάσχα! Ελπίζω να τα καταφέρω να επανέλθω στα 60 κιλά που ένιωθα υπέροχα! Το ίδιο εύχομαι σε όλες σας βέβαια!

Ο γυναικολόγος μου είπε 9 μήνες 9 κιλά.

Προσπαθώ πολύ και προσέχω την διατροφή μου (όσο γίνεται) αλλά έχω πάρει ήδη 6 και φοβάμαι ότι τα περισσότερα θα έρθουν από εδώ και πέρα...

Το τσιγάρο το έκοψα τελείως με το που βγήκε θετικό το τεστ, το ίδιο και τον καφέ. Δεν μπορώ να πω ότι μου λείπει, μέχρι στιγμής δεν μπορώ ούτε να τα μυρίσω! Για μετά δεν ξέρω...

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η αποστροφή για τα γλυκά που ένιωθα μέχρι και την 18η εβδομάδα. Τις τελευταίες μέρες μόνο δοκίμασα λίγη σοκολάτα και ένα μελομακάρονο λόγω των ημερών!

Γενικά προτιμώ ο,τιδήποτε αλμυρό και ξινό! :)

Μου είπαν ότι αν "ζηλεύεις αλμυρά και ξινά έχεις αγόρι, ενώ με τα γλυκά έχεις κορίτσι" . Τα πιστεύετε αυτά; :lol:

bV9Yp3.png

Mr42p3.png

Διαφημίσεις

Δεν ξερω αν ισχυει αλλα και εγω ηθελα ολο αλμυρα. Καθολου γλυκα και σοκολατα. Το ιδιο και η αδελφη μου. Και καναμε αγορακια.

Κατι γνωστες τρωγαν γλυκα και μακαρονοειδη και κανανε κοριτσακια.

Δεν μπορει καποια βαση θα υπαρχει!

Κοριτσια αν και στη δικη μου περιπτωση σε αυτα που λενε για το σχημα της κοιλιας και το φυλο επεσαν τελειως εξω,οσον αφορα την αδυναμια σε συγκεκριμενες γευσεις επεσαν μεσα. Δηλαδη,παρ΄ολο που εχω κοιλια τεραστια και μυτερη σαν οβιδα (αγοροκοιλια δηλαδη) περιμενω κοριτσακι,αλλα οσον αφορα αυτο που λετε για τις γευσεις,εχω φαει κα-νο-νι-κο κολλημα με τα γλυκα και τις σοκολατες. :D Μπορω να μη φαω και καθολου φαι ολη μερα και να ζω μονο με σοκολατουχο γαλα,παγωτο σοκολατα,μπισκοτα,μαρμελαδα και γενικα ο,τι μπορειτε να φανταστειτε σε γλυκο. Ισως γι' αυτο να εχω παρει σχεδον 20 κιλα ( :oops: ) μεχρι στιγμης!!! Παντως δε νομιζω να παρω αλλα μεχρι την αλλη εβδομαδα που μπαινω για προγραμματισμενη καισαρικη,ποσο να φτασω πια. Ξεκινησα με 50 και προχτες που ζυγιστηκα στο γιατρο ειδα τη ζυγαρια να αγγιζει τα 70 και μου ηρθε ο ταμπλας!!! :shock: Πιστευω πως σε αυτο επαιξε ρολο και το κοψιμο του τσιγαρου το οποιο σε λιγοτερο απο 7 μερες θα βρισκεται στη σωστη του θεση: στο στομα μου!!! Οσο για το θηλασμο,αμα λεει καπνισεις ενα-δυο (το πολυ) αμεσως μολις θηλασεις,μεχρι τον επομενο θηλασμο εχει φυγει η νικοτινη απο τον οργανισμο.Δεν ξερω,μπορει να λενε και βλακειες αλλα μας συμφερει να το πιστεψουμε!!! Αγαπημενα μου Winston μπλε 25αρια,σας ερχομαι!!! :lol:

Ξεχασα να σας πω για την αλλη μεγαλη μου αγαπη: τον καφε. Στην αρχη της εγκυμοσυνης επινα μια κουπα την ημερα καφε μοκκα που ειναι ο αγαπημενος μου και δεν εχει και πολυ καφεινη,στην πορεια ομως οταν ακουσα οτι ειναι καλυτερο να μην πινεις,αρχισα τον ντεκαφεινε. Δηλαδη ναι μεν δεν εκοψα τον καφε,αλλα τουλαχιστον γλυτωνω την καφεινη. Φυσικα καμμια σχεση σε γευση ο ενας καφες με τον αλλον,αλλα αμα εκοβα ΚΑΙ καφε ΚΑΙ τσιγαρο θα μου ειχαν σπασει τα νευρα. Αφου η αγαπημενη μου στιγμη μεσα στη μερα ειναι αυτη που θα παω να παρω την ντεκαφεινε μοκκα μου απο γνωστη αλυσιδα καφε. Ξερετε,η ολη διαδικασια,που θα ντυθω,θα παρω το αμαξι,θα παω,θα παραγγειλω,και μετα η αισθηση του ζεστου καφε στα χειλη,εχει γινει κατι σαν εμμονη πλεον για μενα. Εννοειται βεβαια οτι εχω πει στην αδελφη μου να εχει μαζι της ενα θερμος με τον αγαπημενο καφε κι ενα πακετο Winstonακια,ουτωσωστε μολις συνελθω απο την καισαρικη να τρεξω στο καφε του Ιασω ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΑΡΜΑΝΙΑΣΩ ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!! :D:D:D

Εγώ ξεκίνησα 62 κιλά αλλά τώρα στην 27 εβδομάδα είμαι ήδη 72!! Τα θεωρώ πολλά επειδή τα πήρα μεσα στους 2 τελευταίους μήνες αφού πριν είχα εμετούς και ήμουν χάλια- δεν έτρωγα σχεδόν καθόλου και είχα αδυνατίσει κιόλας.

Τα πήρα με το παραπάνω όμως! Ανησυχώ, προβλέπω πολλάααα κιλά ακομα!

Άμα ξεκινήσεις νομίζω με τα σωστά κιλά, ακόμα και να ξεφύγεις λίγο μπορείς να επανέλθεις τελικά. Αν όμως ξεκινήσεις με περιττά κιλά, τότε είναι αγώνας δρόμου!!!

Διαφημίσεις

Ξεκίνησα με 66 κιλά και τώρα έφτασα τα 72.5 στην 19η βδομάδα. Είναι πολλά;; Δεν έχω ιδέα... Δεν θέλω να πάρω πάνω από 15 κιλά. Μπορεί κάποια να με βοηθήσει να το προγραμματίσω;

Ευχαριστώ

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Sunsun μια χαρα εισαι δεν εχεις παρει πολλα...

Εχω ειμαι στην 22η εβδομαδα και εχω παρει 10 κιλα...και γενικα δεν τρωω παρα πολυ

Εχω αγχωθει με το θεμα των κιλων παρα πολυ .... :(

Αχ, το θέμα των κιλών είναι μία πικραμένη ιστορία. Όταν έμεινα έγκυος ήμουνα 77 κιλά, έχοντας ήδη δηλαδή 12 κιλά παραπάνω από το κανονικό (έχω ύψος 1,75μ). Μέχρι την αρχή του τέταρτου μήνα δεν είχα πάρει κανένα κιλό (λόγω ναυτιών κ.λ.π.) και τώρα που είμαι στην 26η εβδομάδα ζυγίζω 93 κιλά!!! δηλαδή πήρα 15 κιλά μέσα σε 2,5 περίπου μήνες!! :shock: Έχω φρικάρει και ανησυχώ πολύ. Που θα φτάσω; Πεινάω συνεχώς. Το πρόβλημα επίσης είναι ότι δουλεύω περίπου 12 ώρες την ημέρα και μετά από κάποια ώρα στο γραφείο έχει μόνο σοκολάτες κ.λ.π. για να φάει κανείς. Έχετε καμιά συμβουλή;

Είμαι πλέον στην 23η εβδομάδα, δηλαδή στα μισά της εγκυμοσύνης, με 9 κιλά παραπάνω. Πραγματικά δεν κατάλαβα πως τα πήρα, με στεναχωρεί πολύ το θέμα. Ο γιατρός στην αρχή μου είπε ότι είναι από κατακράτηση υγρών, αλλά γενικά προσέχω πολύ το αλάτι στη διατροφή μου που οφείλεται για την κατακράτηση. Επίσης, έχω γεμίσει κυτταρίτιδα στους μηρούς κ στον ποπό παρόλο που πίνω πάρα πολύ νερό και γενικά υγρά και φρούτα ημερησίως. Δηλαδή με 10 γύρους που έφαγα μέσα σε 5 μήνες και 2 πίτσες έβαλα 9 κιλά? Μου φαίνεται αδύνατο. Κ να πεις ότι όλη τη μέρα την περνάω στον καναπέ! Καταρχήν όλες οι δουλειές του σπιτιού περνάνε από μένα και δεύτερον 4 φορές την εβδομάδα τουλάχιστον περπατάω 4 χιλιόμετρα (τη μέρα). Δηλαδή ότι έκανα και πριν...

Ο λόγος που αγχώνομαι τόσο είναι ότι 3 μήνες μετά τη γέννα θα γίνει ο γάμος και φοβάμαι μήπως πάρω πολλά κιλά κ δεν μπορέσω να τα χάσω!

Surfmammy, απλά εξαφάνισε όλα τα γλυκά που ούτως η άλλως δεν σου χρειάζονται και μην ψωνίζεις σοκολατοειδή. Σου προτείνω να τα αντικαταστήσεις με ξηρά σύκα (που έχουν κ φυτικές ίνες), με φρούτα, με λίγο γλυκό του κουταλιού, μέλι. Αν θέλεις όλα γίνονται, όλα στο μυαλό σου είναι. Αν πεις δεν τα μπορώ τα γλυκά ειδικά τώρα με την εγκυμοσύνη και το πιστέψεις θα σε βοηθήσει να τα αποφύγεις.

σε καταλαβαινω γιατι και εγω ειλικρινα δεν καταλαβα πως πηρα τοσα κιλα...

Δεν εχω κανει καμια ιδιατερη καταχρηση και παρολο αυτα φορτωσα 10 κιλα!!!!!

και φοβαμαι πολυ την συνεχεια...

:(

Διαφημίσεις

Πραγματικά είναι πολύ άδικο, γιατί άντε να τα βάλεις τα κιλά και να ξέρεις ότι ναι τρώω πολλά γλυκά, τρώω αργά το βράδυ και κάθε βράδυ, δεν ασκούμε καθόλου -> έτσι είναι λογικό να πάρεις βάρος και το καταλαβαίνεις. Τουλάχιστον θα πεις ρε παιδί μου ότι δεν τα έβαλα άδικα, έτρωγα ότι ήθελα. Αλλά αν συμβαίνει το αντίθετο...

Εγώ σκέφτομαι όλη τη μέρα το φαγητό αλλά όποτε δεν πρέπει το αποφεύγω. Σαφώς υπάρχουν κάποιες ατασθαλίες αλλά σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω πως είναι υπαίτιες για τα 9 κιλά!!! :evil:

Ναι, αυτό θα προσπαθήσω να κάνω. Κατ’αρχήν να αντικαταστήσω τα γλυκά με ξηρά φούτα (πολύ καλή ιδέα) και να μειώσω το αλάτι, γιατί βάζω πάρα πολύ στο φαγητό μου. Αχ, πρέπει να προσπαθήσω. Άλλωστε τόσα και τόσα έκοψα για την μπεμπούλα (τσιγάρο μαχαίρι και μόνο με την υποψία ότι ήμουν έγκυος, καφέδες, ποτά, τσάι, και αναψυκτικά... και τί δεν θα έδινα για μια coca cola!). Καμιά φορά όμως λέω, τα έκοψα όλα αυτά, δεν μπορώ να κάνω και τα αγαπημένα μου σπόρ, τί μου έμεινε; η απόλαυση του φαγητού. Αν την κόψω και αυτή... :lol:

Να βρίσκεις χρόνο 3 και 4 φορές τη μέρα να περπατάς κανα 20λεπτο με άνετα παππούτσια, εκτός του ότι θα ασκείσαι, η ψυχολογία σου θα αλλάζει προς το καλύτερο. ααα και να μειώσεις το ψωμί και τα τηγανιτά, να πίνεις πολλά υγρά και σούπες. Προσέχουμε για να έχουμε.

Εγω ξεκινησα την εγκυμοσυνη μου 50 κιλα ειμαι απο χθες στον 9ο μηνα και εχω παρει μεχρι στιγμης 13 κιλα :oops:

Ποσα κιλα θα παρω περιπου αν φτασω μεχρι το τελος;

Να σημειωθει οτι τρελαινομαι για λιχουδιες και γλυκακια :oops::oops::oops:

ikfUp2.png WTMrp3.png

Ειμαι στην 27η εβδομαδα και μεχρι στιγμης εβαλα 9 κιλα

:shock: χωρις ιδιατερη προσπαθεια.

Δηλαδη οταν ετρωγα τουλαχιστον μια φορα την εβδομαδα(προ εγκυμοσυνης)2 γυρους στην καθισια,τι επρεπε να εχω παρει και δεν πηρα?

Τωρα που τα εκοψα,εμφανιστηκαν τα επιπλεον κιλα???? :P:shock:

Πάντως για τα 9 κιλά που πρέπει κανείς να πάρει σύνολο, διάβασα σε βιβλίο εγκυμοσύνης οτι πλέον θεωρούνται λίγα και μία γυναίκα κανονικών διαστάσεων θα πρέπει να πάρει 11-15 κιλά.

Το θέμα είναι κατά το 2ο και 3ο τρίμηνο σε ποιούς μήνες αναμένεται να "βάζουμε" μισό κιλό τη βδομάδα και πότε μειώνεται ο ρυθμός; γιατί εγώ που έχω πέντε μήνες μπροστά μου δεν θέλω να πάρω πάνω από 7-8 κιλά σύνολο ακόμη αλλά να μη στερήσω τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα στο μωρό μου.

Υπάρχει αυτή η πιθανότητα αν υποθέσουμε οτι δεν έχω υπερβολική κατακράτηση,οιδήματα κτλ;

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Πατε κοντρα; :lol: Ξεκινησα 50 κιλα (με υψος 1,59) και ειμαι αυτη τη στιγμη 70 (και με το ιδιο υψος,γμτ!!!) Τσακιζω ο,τι βρω μπροστα μου σε γλυκο, σοκολατενιο και μπισκοτοειδες,παραδεχομαι οτι απεχθανομαι τα φρουτα και ειλικρινα μπορω να ζω μονο με γλυκα και σε σπανιοτατες περιπτωσεις κανα αλμυρο!!! Και τα Πακοτινια βεβαια δε με χαλανε!!! :lol: Πώς θα τα χασω μετα δεν ξερω,αλλα οπως εχω ξαναπει,πιστευω οτι θα βοηθησει η επανεναρξη του καπνισματος για την οποια ανυπομονω.

joe τι καλα που θα ηταν αν ψηλωναμε στην εγκυμοσυνη ε; χα χα χα 8)

μη φανταστεις οτι ειμαι κι εγω πρωτο μποι... :D

50 κιλα ξεκινησα, 65 ειμαι τωρα με υψος 1,64 :cry:

Να ιδρυσουμε συλλογο κοντης και παχουλουτσικης μανουλας... :P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P

ikfUp2.png WTMrp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...