Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ρυζάλευρο

candy1234

Recommended Posts

Μετά από συζήτηση με τον παιδίατρο πήρα τη φαρίν λακτέ και τη βανίλια της Nutricia και τις της δίνω εναλλάξ το απόγευμα. Δεν τρώει ούτε τη μια ούτε την άλλη. Ο γιατρός λέει θα τις συνηθίσει αλλά κοντεύουμε μήνα... 2 μέρες τώρα δεν κάνω καν τον κόπο να φτιάξω κρέμα, δίνω γάλα το οποίο επίσης δεν πίνει. 90-100ml μόνο. Λέτε να μην πεινάει?

Τι λέτε να κάνω?

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 174
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μετά από συζήτηση με τον παιδίατρο πήρα τη φαρίν λακτέ και τη βανίλια της Nutricia και τις της δίνω εναλλάξ το απόγευμα. Δεν τρώει ούτε τη μια ούτε την άλλη. Ο γιατρός λέει θα τις συνηθίσει αλλά κοντεύουμε μήνα... 2 μέρες τώρα δεν κάνω καν τον κόπο να φτιάξω κρέμα, δίνω γάλα το οποίο επίσης δεν πίνει. 90-100ml μόνο. Λέτε να μην πεινάει?

Τι λέτε να κάνω?

Μήπως να αλλάξεις μάρκα; Όσο να ναι έχουν κάποιες διαφορές μεταξύ τους αφού αν δεις τα συστατικά τους δεν είναι τα ίδια. Εγώ π.χ. είχα πάρει στην αρχή φαρίν λακτέ Νουνού και δεν την πολυέτρωγε με όρεξη ενώ τώρα την Γιώτης της δίνει και καταλαβαίνει!! Έχουν και προτιμήσεις από τώρα τα σκασμένα :) :)

Ή να πάρεις άλλο είδος κρέμας όπως άνθος αραβοσίτου,κρέμα δημητριακών κλπ. Εκτός αν βγάζει δόντια ας πούμε και της έχει κοπεί προσωρινά η όρεξη, ή απλά έτυχε....αλλά θα έλεγα να κάνεις καμία δοκιμή με άλλη μάρκα.

• 1 month later...

καλησπερα η μπεμπα μας ειναι 4.5 μηνων και σε λιγες μερες ξεκιναμε κρεμες διαβαζα στο σουπερ τα συστατικα και κοντεψα να τρελαθω τι ειναι ολα αυτα? αν γνωριζει καποιος ας μου απαντησει ευχαριστω

Emena ο παιδιατρος μου απαγορεψε να παρω κρεμες ετοιμεςτου εμποριου.Αλλα απο την αρχη φρεσκα φορυτα εποχης και λαχανικα τωρα εποχης επισης.

Δεν ξερω τι γινετε σε ειδικες περιπτωσειςπ ου τα παιδια ειναι πολυ αδυνατα κτλ.ΜΙλαω για παιδακια που το βαρος τους ειναι φυσιολογικο και η αναπτυξη τους το ιδιο..Δεν βρισκω λογο γιατι καποιος να αγορασει ετοιμες αυτες τις κρεμες που περιεχουν ζαχαρη.Ειναι πολυ νωρις για ζαχαρη,ΘΑ φανε αργοτερα οχι τοσο νωρις....

Καλα ο παιδιατρος πολλα εχει απαγορεψει (οπως στρατα)αλλα δεν τον ακουω παντα απλα πιστεευω οτι εχει δικιο.Εκανα και εγω μια ερευνα και ειδα τα συστατικα!επαθα σοκ.Οπως και τα γιαουρτακια τα βρεφικα!!!!

Διαφημίσεις

Casperaki, έχεις δίκιο και συμφωνώ απόλυτα, αλλά νομίζω ότι τα κορίτσια αναφέρονται ως επί το πλείστον στις κρέμες που δίνεις στο παιδί το απόγευμα, τις γλυκές. Σαφώς και είναι πολύ πιο υγιεινό και καλό για το παιδί να του δίνεις φρέσκα φρούτα και λαχανικά (εκτός πια αν υπάρχει κάποιος λόγος,όπως π.χ. το παιδί να αρνείται εντελώς να τα φάει), αλλά τη γλυκιά την κρέμα δεν μπορείς να την φτιάξεις εσύ μόνος σου.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Ti ennoeis το απογευμα δινουμε γλυκια?για ποσο μηνων λεμε?Εγω δεν το ηξερα αυτο.Δινω γαλα , φρουτα , λαχανικα και απογευμα γιαουρτακι (αλλα ο παιδιατρος δεν συμφωνει ακομα ειπε αργοτερα) και γαλα παλι βραδυ.....

Γιατι δινουμε τις γλυκιες?ειναι θρεπτικες?πρεπει να δωσω και εγω δηλαδη?

αν θελεις απαντησε μου γιατι αγχωθηκα λιγο τωρα

εννοουν τις ετοιμες στα κουτια σκονη νουνου γιωτης κτλ.αν το παιδακι τρωει γιαουρτακι το απογευμα δε χρειαζετε κρεμουλα,αλλα αν δεν το ετρωγε κατι επρεπε να του δωσεις.ναι ειναι παχυντικες γιατι περιεχουν ζαχαρη νομιζω ολες.εχουν και σιδηρο κτλ.εγω του δινω γιατι ειναι λιγο τζιτζιφιογκος:P

Τι λέτε να κάνω?

δωσε αλλη μαρκα ,καλα ουτε εμενα πινει πολυ γαλα δεν ειναι οτι δεν πεινανε απλα κρατανε σιλουετα:P:p

Όχι, να μην αγχώνεσαι καθόλου. Κανονικά οι παιδίατροι είναι κατά αυτών των κρεμών, γιατί ουσιαστικά είναι "σκέτο αλεύρι" (όπως λέει και η παιδίατρός μας) και παχυντικές. Σε περιπτώσεις όμως σαν τη δική μας, ήταν ίσως και η μοναδική λύση: οι μικρές ήταν, και παραμένουν να είναι, αδύνατες, μέχρι και να χρονίσουν παρουσίαζαν αλλεργία στο αγελαδινό γάλα (οπότε το γιαουρτάκι δεν έπαιζε στο μενού), φρούτα πάλι τρώγανε το πρωί και το απόγευμα αρνιοντουσαν να τα βάλουν στο στομα τους, κάτι έπρεπε να τρώνε. Γι'αυτό και μας επέτρεψε αυτές τις κρέμες, τις σκόνες που έχουν μπισκότο ή γεύση βανίλια κτλ. Ξεκινήσαμε, όμως, με τη Novalac Cereals & Fruits που την αγοράζεις μόνο από τα φαρμακεία η οποία δεν έχει ζάχαρη και ουσιαστικά είναι δημητριακά με φρούτα για βρέφη. Ακομη την τρώνε και τους αρέσει ιδιαίτερα (αν κι εγώ απορώ τι ακριβώς τους αρέσει από αυτό :rolleyes: ).

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Διαφημίσεις

να μην τις ανακατευετε και πολυ..και εγω ετσι την παθαινα..

απο την ακρη και χωρις πολυ παιδεμα και δεν νερουλιαζει:wink:

εχει δικιο δεν χρειαζονται ανακατεμα σε καθε κουταλια,εγω μολις την εφτιαχνα δεν την ξανα ανακατευα.

εμενα τρωει γιωτης δοκιμασα και αλλες αλλα δεν τις ετρωγε.

καλησπερα η μπεμπα μας ειναι 4.5 μηνων και σε λιγες μερες ξεκιναμε κρεμες διαβαζα στο σουπερ τα συστατικα και κοντεψα να τρελαθω τι ειναι ολα αυτα? αν γνωριζει καποιος ας μου απαντησει ευχαριστω

Το μωράκι σου είναι πολύ μικρό ακόμα και το πεπτικό του σύστημα δεν είναι έτοιμο να δεχθεί στερεά τροφή. Δεν επιτρέπεται να αρχίσεις κρέμες πριν κλείσει τον 6ο μήνα, δεν το λέω εγώ, το λέει ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας, η αμερικάνικη παιδιατρική εταιρία και όλοι οι σχετικοί φορείς. Ούτε οι ετοιμες κρέμες είναι η καταλληλότερη τροφή, όταν έρθει η ώρα μπορείς να ξεκινήσεις με φρουτάκια, ψάξε λίγο το φόρουμ, θα βρεις πολλές πληροφορίες. Αν θηλάζεις, πέρασε απ την ενότητα θηλασμού, τα παιδάκια που θηλάζουν ακολουθούν άλλο πρόγραμμα.

Και πάνω απ' όλα, μη βιαστείς!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

εχει δικιο δεν χρειαζονται ανακατεμα σε καθε κουταλια,εγω μολις την εφτιαχνα δεν την ξανα ανακατευα.

εμενα τρωει γιωτης δοκιμασα και αλλες αλλα δεν τις ετρωγε.

η κρέμα διασπάται από τα ένζυμα που περιέχει το σάλιο, άρα... :)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

έχω ένα αγοράκι 4 1/2 μηνών, και σε ένα μήνα θα ξεκινήσουμε ρυζάλευρο στην αρχή και φρουτάκια στη συνέχεια, ο μπέμπης θήλαζε μέχρι πριν 1 βδομάδα, μέχρι τότε μπόρεσα να έχω γάλα, και τώρα πίνει το Aptamil AR 1 λόγω παλινδρόμησης, ποιο ρυζάλευρο λέτε να προτιμήσω? βιολογικό? της HOLLE? ξέρετε κάποια άλλη μάρκα? ή του εμπορίου? σκέφτομαι το ΓΙΩΤΗΣ ως ελληνικό αν και παιδί του ΝΟΥΝΟΥ

1FdQp2.png

Διαφημίσεις

νουνού!!!!!! εγω τους εδωσα nestle και την φτύναν! την νουνού την θερίζουν! επισης δεν συστηνω nutricia, στο αλμιρον το γαλα βρηκα μυγάκι μαυρο και η μια φιλη μου ασπρα σκουλικακια! φυσικα ηρθαν σπιτι και μας δωσαν αλλο, αλλα τι να το κανω? τρεχαμε στο ιασω παιδων για εξετασεις!

το ρυζαλευρο (αν κ εγω δεν το χρησιμοποιησα λογω δυσκοιλιοτητας)το κεχρι τη βρωμη κ το ντινκελ (αντι για φαρινα)της holle.πιστευω πως ειναι τα καλυτερα.μεχρι να τα βρω του εδινα ανθος αραβοσιτου γιωτης αλλα ηταν τοσο γλυκο..........παναγια μου ποση ζαχαρη βαζουν?κ να το τρωει ο κερατας σα λιμασμενο κ εγω να συγχιζομαι!!!!!!!!!:mad::mad::mad:!αλλα μου ειπε η παιδιατρος να του βαζω σταφιδες στην κρεμα για να γλυκαινει κ να παρει κ λιγο τα πανω του γιατι ειναι λιγο......απ τα κοκκαλα βγαλμενο να το πω?θα το πω:).(το τραμπολινο την κανει τη ζημια που πηδαει ολη μερα κ δεν του μενει θερμιδα πανω του,τις ιδεες μου μεσα:mad:).sorry παρασυρθηκα ε χμ χμ!holle κυριες κ κυριοι:D.δαγκωτο κ τσεκαρισμενο!

uDuOp2.png

Εγώ γιώτης παίρνω. Εμένα το παιδί τις έτρωγε όλες τις μάρκες, δεν αντιμετώπισα πρόβλημα, κατέλειξα όμως στις γιώτης γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν έχω ακούσει ποτέ κακό γι αυτή τη μάρκα, τώρα δεν ξέρω κιόλας αλλά το ένστικτό μου με οδήγησε εκεί.

mKndp2.png

και εμεις νουνου παιρνουμε αν και δοκιμασα και γιωτης και μιλουπα αλλα νομιζω οτι αυτη της αρεσε πιο πολυ..οτι ειναι παχυντικες το ξερουμε αλλα και οι παιδιατροι για καποιο λογο της δινουνε..εμεις πως μεγαλωσαμε..μην γινομαστε υπερβολικες..

ναι βρε κοριτσια κ γω τους εδινα κ ειναι μια χαρα τα παιδια.δεν ειναι καθολου χοντρα...αντιθετα ο μικρος που ακομα τρωει καθε απογευμα γιατι εχει ενα ΘΕΜΑ με το μασημα...οχι απλως δεν ειναι χοντρος αλλα ειναι στα ορια της καμπυλης να παει πιο κατω απο το κανονικο βαρος..:evil::evil: 11 κιλα 89 εκ:evil::evil::evil:

κ δε νομιζω το οτι το 50% των παιδιων στην ελλαδα που ειναι παχυσαρκα φταιει το οτι ετρωγαν κρεμες οταν ηταν μωρα:rolleyes: μαλλον κατι γαριδακια κατι σοκολατες κατι τηγανιτες πατατες κ κατι σουβλακια και πιτσες φταινε!!!ααα και κατι γιαγιαδες που τα μπουκωνουν :-P:razz:

εγω μιλουπα εδεινα παντα.βανιλια η μπισκοτο η κ δημητριακα

ναι βρε κοριτσια κ γω τους εδινα κ ειναι μια χαρα τα παιδια.δεν ειναι καθολου χοντρα...αντιθετα ο μικρος που ακομα τρωει καθε απογευμα γιατι εχει ενα ΘΕΜΑ με το μασημα...οχι απλως δεν ειναι χοντρος αλλα ειναι στα ορια της καμπυλης να παει πιο κατω απο το κανονικο βαρος..:evil::evil: 11 κιλα 89 εκ:evil::evil::evil:

κ δε νομιζω το οτι το 50% των παιδιων στην ελλαδα που ειναι παχυσαρκα φταιει το οτι ετρωγαν κρεμες οταν ηταν μωρα:rolleyes: μαλλον κατι γαριδακια κατι σοκολατες κατι τηγανιτες πατατες κ κατι σουβλακια και πιτσες φταινε!!!ααα και κατι γιαγιαδες που τα μπουκωνουν :-P:razz:

νομιζω πως ετσι ειναι,συμφωνω μαζι σου Δημητρα...ολα αυτα τα ανθυγειινα κανουν την ζημια στα παιδια...:P:p

Όχι, βρε, μην το ξαναπείς. Γιατί γνωστή μου κοπέλα, που ο γιος της τρέφεται σχεδόν αποκλειστικά με τα παραπάνω και είναι υπέρβαρος μου εξήγησε ότι φταίνε τα γονίδια :P:rolleyes:

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Εγώ στον μικρό παίρνω μόνο Γιώτης.Συμφωνώ Δήμητρα μαζί σου.Εγώ μεγάλωσα τρώγωντας κάθε μέρα κρέμες ακόμα και μεγαλούτσικη έτρωγα και τις σοκολατίτσες μου και τα γαριδάκια μου αλλά χοντρούλα δεν ήμουν ούτε εγώ ούτε οι αδελφές μου.Τα σημερινά παιδιά τα τρώει το καθισιό και η τηλεόραση.Δεν ασκούνται τα παιδιά δεν βγαίνουν έξω και τα περισσότερα γίνονται παχύσαρκα και οι γονείς τρέχουν μετά να τα γυμνάσουν.Δεν μπορούν να καταλάβουν πως και το απλό παιχνίδι στις κούνιες είναι κάτι που τα βοηθάει.

Δε μου λέτε βρε κορίτσια τις κρέμες της Holle πού τις βρίσκετε;;

Επίσης είναι νόστιμες;

Εμείς τρωμε εδώ και καιρό Γιώτης κρέμες και γιαουρτάκια Δέλτα Adnavce ή Noulac και δεν ξέρω πως θα τις φανούν οι βιολογικές. Για το θέμα ζάχαρης τα γιαουρτάκια τα παιδικά τα λευκά είναι τα μόνο χωρίς γλυκαντικά, τα υπόλοιπα έχουν ένα σωρό.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...