Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

''ΚΑΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ....''

Recommended Posts

Κοριτσακια λυπαμαι αλλα δεν δεχομαι με τιποτα αυτες τι ατακες... του τυπου... ε παιδια ειναι δεν πειραζει, ε τι να κανουμε κλπ...

Σορρυ αλλα εμενα η Αγγελιαννα που ειναι ΠΟΛΥ ζωηρη... δεν τα κανει ΠΟΤΕ αυτα που διαβαζω !!!

Το εχω ξαναπει πολλες φορες... ειναι θεμα γονιων και επιλογων και οχι παιδιων...

Αναλογα με το πως εισαι και ειναι τα παιδια σου, επιλεγεις, που θα πας, ποσο θα κατσεις, τι μπορουν να κανουν εκει που θα πας κλπ...

Θα το ξαναπω... η εποχη μας χαρακτηριζεται απο ωχ αδερφισμο...

Χθες πηγαμε στον παιδοτοπο... διπλα μας ενα ζευγαρι με δυο πιτσιρικακια (3 - 4 χρονων)... Ριχνει το κοριτσακι κατω ενα ποτηρι νερο και ο μπαμπας παει να του πει κατι (ηρεμα οχι να το μαλωσει...) και πριν προλαβει να πει οτιδηποτε λεει η μανα "Ελα Τάσο μου, παιδι είναι, δεν θα ριξει και λιγο νερακι ?"... Τρεχει η κοπελα του παιδοτοπου να μαζεψει τα νερα που απλωθηκαν σε μεγαλη εκταση και κυριως κατω απο το τραπεζι τους... και... δεν φτανει που δεν κουνηθηκε απο τη θεση της η φοραδα... την ωρα που η κοπελα ηταν σκυμενη κατω παο το τραπεζι και μαζευε τα νερα με το χερι (οχι με σφουγγαριστρα) ΚΟΥΝΑΓΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΑ ΔΩΘΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΤΗΣ ΚΟΠΕΛΑΣ !!!

Και πειτε μου ειλικρινα... αυτα τα παιδια, τι παραδειγμα παιρνουν ? Κατα μανα κατα κυρη !!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 85
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ευτυχώς ξέρω σε ποια σπίτια μας "παίρνει" να πάμε, και από την άλλη το δικό μου σπίτι είναι childproof.Εαν πάει κάποιο παιδάκι να κάνει ζημιά θα το μαζέψω εγώ η ίδια..Προς το παρόν δεν έχω συναντήσει κανένα αναίσθητο καλεσμένο να μην ενδιαφέρεται καθόλου για τα παιδιά του,αλλά έχω και εγώ το νου μου ώστε να προλάβουν να πιουν οι γονείς μια γουλιά καφέ...

Συμφωνω με αυτο και τελειωνω γιατι θα μαλωσω. Δειξε οτι δεν τους θελεις . Ειναι ασχημο αυτο που γινεται και απο τις 2 πλευρες. Μπορεις να τους κανεις να νοιωσουν αβολα και αν το νοιωσουν σιγουρα δεν θα ξαναπατησουν. Αν θελεις μπορεις να αραιωσεις και σιγουρα θα ειναι καλυτερα να καταλαβουν το γιατι.

Εχουμε μια γειτονισσα η οποια οταν επεφτε η μπαλα μας στην αυλη της μας την εσκαγε γιατι της χαλαγαμε τα φυτα και καλα (εχω ματωσει προσπαθωντας να παρω την μπαλα μου απο εκει πριν την δει). Οταν εκανε παιδια καταλαβε οτι αυτα γινονται και προς εκπληξη της ολοι οι υπολοιποι δειξαμε μεγαλη κατανοηση. 20 χρονια μετα πεφτει η μπαλα του Βασιλη μου μεσα ( μας την εδωσε με μεγαλο χαμογελο). Εκει που εισαι ητανε και εκει που ειναι θα ερθεις. Αυτην την αντιμετωπιση θελεις; Κουτσομπολιο πισω σου?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Λοιπόν κορίτσια μου το'χω ξαναπεί και θα το ξαναπώ πολλές φορές. ¨εχω κερδίσει επάξια τον τίτλο της "ξινής" και θα μου απονέμω και κορδέλα (σαν ΣΤΑΡ ΕΛΛΑΣ ένα πράγμα).

Κάτι διάβασα για μια ατάκα που σου είπε μια τύπισα αν έχεις πλύνει τις κουρτίνες σου? Εγώ θα της απαντούσα επιτόπου : Επειδή εσύ απ' ότι καταλαβαίνω έχεις αποκτήσει εμπειρία σοτ πλύσιμο των κουρτινών, φεύγοντας πάρε και τις δικές μου μια και το παιδί σου τις έκανε χάλια.

Ρε κορίτσια κι εγώ παιδί έχω και το κυνηγάω μέσα στο ίδιο μου το σπίτι. Μπορεί να παίζει και να ανακτώνει το δικό μου το σαλόνι όσο θέλει αρκεί να μάθει ότι δεν πρέπει να λερώνει (το προσπαθώ να της το δείχνω) και όταν πάμε σε άλλα σπίτια είμαι συνεχώς από πάνω της , ή ο πατέρας της.

Και έχω και την απαίτηση από όσους έρχονται στι σπίτι μου να κάνουν το ίδιο. Εντάξει θα παίξουν φυσικά αλλά όχι να αρχίσουν να τα πετάνε όλα κάτω και οι γονείς του να κάθονται αραχτοί στον καναπέ με την δικαιολογία "παιδιά είναι....". Εμένα όποιος τολμήσει και μου πει τέτοιο πράγμα μέσα στο σπίτι μου θα του απαντήσω καταλλήλως . Μια ωραία απάντηση είναι: Το παιδί σου όπως το μάθεις κάνει, εσύ δηλαδή έτσι αδιάφορος/η και αγενής είσαι?

Και δεν πάει να το θεωρήσει ο άλλος σαν την μεγαλύτερη προσβολή του κόσμου και να μην ξαναπατήσει σπίτι μου........ δεν θέλω τέτοιους φίλους/συγγενείς/καλεσμένους/επισκέπτες κλπ.

Εμένα όλοι οι φίλοι γνωστοί κλπ που έρχονται στο σπίτι μου και έχουν παιδιά ζωηρά κάνουν ότι κάνω κι εγώ: τα έχουν από πίσω όχι για να μην παίξουν αλλά για να σέβονται το χώρο που παίζουν και να μην κάνουν ζημιές σαν αγρίμια.

Διαφημίσεις

Αφου ειναι φανερο οτι δεν τους χωνευεις (με παιδια ή χωρις) γιατι βαζεις τα παιδια μπροστα?

Αυτό κατάλαβες από αυτά που έγραψα?

Εσύ δηλ. θεωρείς ότι αν τα παιδιά κάποιοι σου κάνουν το σπίτι πεδίο μάχης και αυτός/ ή κάθονται αραχτοί στον καναπέ, πρέπει να το ανεχτώ?

Γιατί θα πρέπει να ανεχτώ κάποιον άνθρωπου που δεν με σέβεται μέσα στο ίδιο μου το σπίτι? (με παιδιά ή χωρίς παιδιά αφού το θέτεις έτσι).

Αφου ειναι φανερο οτι δεν τους χωνευεις (με παιδια ή χωρις) γιατι βαζεις τα παιδια μπροστα?

...και μένα μου δίνεται η εντύπωση ότι και κάτι άλλο κρύβεται πίσω από αυτό. Και σίγουρα δεν είναι μία ειλικρινής σχέση.

...και μένα μου δίνεται η εντύπωση ότι και κάτι άλλο κρύβεται πίσω από αυτό. Και σίγουρα δεν είναι μία ειλικρινής σχέση.

Δεν κρύβεται κάτι άλλο σας διαβεβαιώ, απλά δεν ανέχομαι τους ζαμανφού ανθρώπους και είμαι πέρα για πέρα ειλικρινής όταν τα λέω έξω από τα δόντια. Πόσο πιο ειλικρινή σχέση να έχω από αυτή που κάνω ξεκάθαρο τι ανέχομαι και τι όχι?

φίλη zana!!! :shock: Στην Κουκλίτσα καλέ αναφερόμαστε!!!

(Εγώ τουλάχιστον) Στη σχέση της με το συγκεκριμένο ζευγάρι.

ΟΚ λάθος κατάλαβα, γιατί πιο "ειλικρινής" δεν μπορώ να γίνω, μετά πάμε στα επίπεδα ξεκατινιάσματος και δεν τα γουστάρω καθόλου.

Διαφημίσεις

φίλη zana!!! :shock: Στην Κουκλίτσα καλέ αναφερόμαστε!!!

(Εγώ τουλάχιστον) Στη σχέση της με το συγκεκριμένο ζευγάρι.

Κι εγω επισης. Χωρια που το ειχα γραψει πριν γραψεις (γιατι πηγε απο κατω δεν καταλαβα).

πάντως, πρέπει να πω ότι όταν υπάρχουν παιδιά σε ένα χώρο, όλο και κάτι θα συμβεί,

όσο περισσότερο είναι όλοι προετοιμασμένοι για τα απρόοπτα (απομάκρυνση ευθραυστων αντικειμένων κτλ)

αλλά και όσο περισσότερο ο γονιός είναι διατεθειμένος να χάσει κάποιες στιγμές χαλάρωσης για να αποτρέψει αυτά τα απρόοπτα,

τόσο πιο καλά θα περάσει η ώρα.

Σίγουρα, παιδί προσχολικης ηλικίας κάτω των 4 ετών, δεν μπορεί να αφεθεί πουθενά μόνο του, ακόμα και αν είναι το πιο φρόνιμο παιδί.

Συμβαίνει όμως πολύ συχνά οι γονείς να χαλαρώνουν και να ξεχνιούνται, πιστεύω, και αυτό συμβαίνει σε όλες τις οικογένειες, και πιστεύω ότι είναι και θέμα τύχης που έχει κάποιος του ότι το παιδί το λαμβάνει καλύτερα οδηγίες, δεν είναι μόνο θέμα επιτυχίας του γονιού στην οριοθέτηση,

- κάτι που είναι έτσι και αλλιώς πολύ δύσκολο και λεπτό σε αυτές τις ηλικίες.

Νομίζω ότι ευγενικές παρατηρήσεις είναι πολύ λογικό να μπορεί να τις πεί κάποιος, είτε μεταξύ σοβαρού και αστείου ή και σοβαρά εάν η κατάσταση είναι εκτεταμένη.

Με αυτό το τρόπο ίσως μπορεί και ο γονιός να καταλάβει κάτι που ίσως για τους δικούς του λόγους δεν έχει προλάβει/μπεί στην διαδικασία να σκεφτεί.

ένα πολύ σημαντικό επιχείρημα είναι ότι η οριοθέτηση, δεν μπορεί να γίνει με την φωνή, απο μακριά, αλλά με σωματική επαφή (καθοδήγηση με το χεράκι στο σημείο όπου μπορεί να παίξει) -

δηλαδή ένα παιδί 2-3 ετών δεν θα ακούσει στην οποιαδήποτε προτροπή εάν βρίσκεται σωματικά μακριά του αυτός που του την λέει.... είναι ανάγκη να είναι απο πάνω, .. μπορείτε να επικαλεστείτε έρευνες που δείχνουν ότι οι λεκτικές οδηγίες και η λεκτική καθοδήγηση, υστερούν κατα πολύ απέναντι στην βιωματική καθοδήγηση (με σωματική επαφή και συμμετοχή του γονέα στην δραστηριότητα),

παράδειγμα -

"Λάμπρο, βάλτα πίσω στη θέση τους"

σε συγκριση με

"Λάμπρο, πάρε αυτό (γονέας δίνει το αντικείμενο) και βάλε το εδώ (δείχνει το μέρος) "

είναι αρκετά θέμα διαπαιδαγώγησης, όπου φυσικά και είναι πάρα πολύ δύσκολο να παρέμβετε στην φιλοσοφία κάποιου άλλου - μπορείτε όμως να αναφερθείτε σε στοιχεία που μάθατε διαβάσατε και δοκιμάσατε, που βοηθούν στην οριοθέτηση ενός παιδιού σε τέτοια θέματα, και να εκδηλώσετε την ικανοποίηση για το ότι αυτή η μέθοδος σας βοήθησε να αντιμετωπίσετε τέτοιες καταστάσεις.

Πιστεύω ότι σε όσους γονείς συμβαίνει κάτι τέτοιο (το παιδί τους κατεβάζει ανεξέλεγκτα πράγματα πετάει καταστρέφει) είναι για το λόγο του ότι δεν έχουν βρεί τρόπο κατάλληλο ώστε να οριοθετήσουν με θετικό τρόπο το παιδί τους. Ίσως λοιπόν μια τέτοια συζήτηση τους βοηθήσει σε αυτό, και με τέτοια θεματική, να είναι και μια ευχάριστη συζήτηση αντί δυσάρεστη.

Παράλληλα περνάει και το μύνημα ότι η συμπεριφορά του παιδιού που δεν έχει οριοθετηθεί δημιουργεί κάπως ή μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα - χωρίς να νιώσει ο γονιός ότι κατηγορείται.

έχω γράψει και αλλού ότι ο θυμός ενός ανθρώπου για μια κατάσταση, όπως και απέναντι στο παιδί του είτε σε κάποιον άλλο, μπορεί να εμποδίσει στην λύση του οποιουδήποτε προβλήματος -

εάν κάποιος θέλει να λύσει ένα πρόβλημα πρέπει να ξεχωρίσει τα συναισθήματά του κάπως απο την κατάσταση, έτσι ώστε να μην τα μεταδώσει, κατα τη διάρκεια της προσπάθειας της επίλυσης του προβλήματος -

μιας και αν τα μεταδώσει, πλέον αποτελούν αυτά επίκεντρο, και όχι η λύση του προβλήματος.

Είναι δύσκολο δηλαδή στον οποιονδήποτε να απαντήσει κάτι (φυσικά και σε ένα παιδί) όταν ο θυμός για κάτι, του προκαλει και εκείνου συναισθηματική αντίδραση, αποτρέποντας τον να σκεφτεί κάποια λύση για το οποιοδήποτε πρόβλημα.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Την γυναικα,ναι δε τη συμπαθω οπως δε με συμπαθει και εκεινη, αλλα δεν εχει σχεση γιατι τα μικρα τα λατρευω.Το λεω και το εννοω.Και δε με πειραζει το να κανουν σαν παιδακια μια ζημια.Αλλα το να κλωτσανε το ψυγειο και οι γονεις να το κοιτουν και να γελουν... ε δεν ειναι φυσιολογικο οπως και να το κανουμε. Και ξαναλεω,δεν εχω παιδια, αλλα κρινω και απο αλλους ανθρωπους που ερχονται στο σπιτι μου με παιδια πολυ πιο ζωηρα απο αυτα. Και δε θεωρω φυσιολογικο να τους λες οτι ''το παιδι σου σκουπιζει τα χερια του στους ασπρους καναπεδες'' και αυτοι να γελουν και να λενε ''ετσι ειναι τα παιδια''. Ολες εσεις που τους υποστηριζετε, οταν πατε μια επισκεψη δεν σηκωνεστε ουτε μια φορα να δειτε τα παιδια σας;Και οταν κανουν ζημιες μπροστα στα ματια σας απλα γελατε και λετε ''ετσι ειναι τα παιδια;'' .Για σκεφτειτε το λιγο...

Οχι δεν κανουμε ετσι και στο ειπαμε αυτο .

Το οτι λατρευεις τα παιδια αλλα δεν τα θελεις σπιτι σου ειναι κουλο.

Μηπως , λεω μηπως το κανει για να σου σπασει τα νευρα? Αφου εχετε τετοια σχεσή? Κανει παντου ετσι?

Στην θεση σου θα επαιρνα τα παιδια (τα οποια λατρευω) και θα πηγαινα μια βολτα μονο με τα παιδια. Ετσι θα εδειχνα ποσο τα αγαπαω, θα γλιτωνα απο το να ερθουν σπιτι μου και θα ελεγα μετα στην μαμα τους οτι μαζι μου ηταν αγγελουδια κανοντας την να ντραπει (κατι που θα τονιζα και στην επομενη γιορτη - "Καλε βγηκαμε μαζι και ηταν αγγελουδια. Μηπως νυσταζουν και κανουν ετσι? "

Απο την αλλη βεβαια θα εμπαινες για λιγο στην θεση της και ισως βρισκατε μια λυση.

Δεν ειναι σωστο να κακολογεις ετσι δυο παιδια (ειδικα οταν τα λατρευεις και ειδικα τα ανηψια σου). Αυτο λεω απλα. Ελεος πια.

Νομίζω ότι η "κακολογία" πήγαινε προς τη μαμά των παιδιών την οποία αντιπαθεί -όπως λέει- η οποία τα αφήνει να κάνουν ότι θέλουν, και όχι στα ίδια τα παιδάκια.

Αν και αυτό που προτείνεις με την βόλτα είναι μια ωραία λύση.

Διαφημίσεις

Πρωτον, δεν κακολογησα τα παιδια.Αυτα ειναι φυσικο να κανουν ζημιες.... Τους γονεις κακολογω (οι οποιοι επισης μας κακολογουν πισω απο την πλατη μας, κυριως στην πεθερα μου), οι οποιοι θεωρω οτι δε σεβονται το σπιτι μου.

Δευτερον, το οτι το κανει επιτηδες για να μου σπασει τα νευρα το εχω σκεφτει , αλλα παρατηρησα οτι και αλλου ετσι κανει.Απλα ειναι αναισθητη.Μονο στο σπιτι τους τους φωναζει λιγο. Αφου ''ειναι ετσι τα παιδια'' γιατι οταν της εκαναν μια ζημια στο σπιτι της, η ιδια φρικαρε και τα εβαλε και τιμωρια;;; Μονο στο δικο μου σπιτι ''ετσι ειναι τα παιδια;''.

Τριτον, άλλο δε θελω τα παιδια στο σπιτι επειδη μου κανουν ζημιες και κανεις δεν ασχολειται και αλλο δε τα θελω γενικα ή δε τα αγαπαω. Εσας δε σας εχει τυχει να λατρευετε ενα παιδακι αλλα οταν ερχετε σπιτι σας να φρικαρετε;

Και ολα αυτα τα δηθεν υπερανω...οταν εισαι εξω απο το χορο...!Ας ερθει ενα πιτσιρικι παραμονες του γαμου σου να σου γεμισει γουβες το ψυγειο ή να σκουπιζει σοκολατες στον ασπρο καναπε και ολοι να γελουν αντι να τα μαζεψουν και θα σου πω πως θα νοιωσεις....

να διευκρινίσω κιόλας ότι εννοούσα παιδιά που μπορούν να οριοθετηθούν δηλ. απο 18 μηνών-2 ετών και άνω.

πρίν φυσικά είναι ίσως ανούσιο να μάθεις σε ένα παιδί να μην κάνει κάτι, απο τη στιγμή που μόλις έχει ανακαλύψει τι μπορούν να κάνουν τα χέρια του. εκεί το θέμα είναι περισσότερο να του μάθεις τι μπορεί να κάνει.

(και αργότερα φυσικά)

κάποιος μίλησε για ψείρες.

ναι υπάρχει μια λοσιόν του Κορέ πολύ ωραία μυρίζει ευχάριστα και είναι προληπτική.

στα 7 χρόνια δεν εχω κολλήσει ψείρες άλλοι όμως ναι. είναι θέμα "κεφαλιού"

πραγματικά όμως οι ψείρες δεν είναι κάτι για το οποίο χρειάζεται να ανησυχείς :) είναι το πιο μικρό πρόβλημα που μπορεί να δημιουργηθεί απο μια επίσκεψη στην οποία οι άλλοι γονείς δεν επιβλέπουν τα παιδιά τους :):wink::)

ξέρω όμως ότι κάποιοι γονείς έχουν μια "φοβιούλα" σχετικά με αυτό το θέμα. δεν είναι όμως τόσο τρομερό. ήμουν παρών όταν μια πολύ καλή μου φίλη ανακάλυψε ότι το παιδί της είχε μια ψείρα και άρχισε να χοροπηδάει φωνάζοντας σαν να είδε κατσαρίδα χεχεχεχεχε :lol::lol::lol: όταν είδε οτι δεν είναι κάτι τόσο δύσκολο στην καταπολέμηση, το ξεπέρασε :)

R.I.P. Michael Jackson.

Δλδ αν ερχοντουσταν σπιτι σου χωρις τα παιδια δεν ειχες προβλημα?

Αυτο εννοω. Οτι δινεις μια εντυπωση οτι δεν τους θελεις λογω των παιδιων. Αυτο με ενοχλει.

Πες δεν τους χωνευω και δεν τους θελω σπιτι μου εκεινους να τελειωνει. Αστα παιδια εξω. Εγινα κατανοητη τωρα?

Δεν θεωρω την συμπεριφορα της σωστη και το ειπα απειρες φορες. ουφ πια!! Απλα θεωρω οτι δεν συμπαθιεστε και τα παιδια ειναι στη μεση.

Συζητησε το με τον αντρα σου. Τι λεει για το θεμα? Τον ενοχλουν οσο εσενα?

Κουκλίτσα, απο ότι λες, είναι προφανές ότι για αυτή την μητέρα, δεν είναι καθόλου εύκολο ούτε ξέρει /έχει βρεί τον τρόπο να τα οριοθετήσει....

και ντρέπεται να δείξει ότι χρειάζεται να τους φωνάξει όταν βρίσκεται σε άλλο σπίτι, για να τα οριοθετήσει.... να δείξει δηλαδή ότι δεν ξέρει άλλο τρόπο.

το καλύτερο είναι να είσαι ειλικρινής μαζί της για αυτό που είχε γίνει τότε και την επόμενη φορά, να της εκφράσεις τα συναισθήματά σου προσφέροντάς της βοήθεια απο τις γνώσεις σου για την οριοθέτηση των παιδιών.... δείχνοντάς της πως θα επενέβαινες εσύ...

Πάντως αν αντιπαθείς έναν άνθρωπο, είναι πολύ λογικό να αντιπαθείς και τις λύσεις που βρίσκει για τα προβληματά του αλλά και να μη θέλεις και να τον βοηθήσεις σε αυτά. :wink: σκέψου λίγο ότι είναι ένα αδιέξοδο αυτό, που σας κάνει να χάνετε χρόνο, απο τη ζωή σας σε κάτι που δεν αρέσει σε κανέναν απο τους δύο. Ή κόψτε το, με πολλές δικαιολογίες, ή αλλάξτε το...

απο όσα λές, σίγουρα το να μείνει η κατάσταση ώς έχει οδηγεί μόνο σε απελπισία....

R.I.P. Michael Jackson.

Πηρα μια λοσιον απο την Apivita και βαζω. Εγω φρικαρω γιατι το μαλλι μου ειναι πολυ πυκνο,πολυ μακρυ και μπουκλες οποτε θα ειναι πολυυυυ δυσκολο να τις καθαρισω!!!!Παντως χθες που τα ειδα δεν αντεξα και τα ελιωσα στα φιλια. :P Αν ειμαι ατυχη και κολλησω,τι να γινει, θα παιδευτω και θα τις βγαλω!! :wink:

Τα παιδια ειναι 4 και 2...οποτε ειναι θεμα γονιων να βαλουν ορια. Και λεω ξανα... δε περιμενω να τρεχουν καθε 1 λεπτο πισω τους, αλλα να αντιδρουν οταν τα βλεπουν να κανουν ζημια. Με τρελαινει που γελανε και η ατακα τους. Και σας πληροφορω οτι ειχε ερθει σπιτι μας μια κοπελα με 2 παιδια απιστευτα ζωηρα ( σε δευτερολεπτα μπορουσαν να σου διαλυσουν τα παντα!!),ομως η κοπελα τα προσεχε και σας πληροφορω οτι μου εκαναν μια μικρη ζημια, ομως δε με πειραξε, επειδη την ειδα οτι νοιαζοταν και τα κυνηγουσε αλλα σαν παιδακια εκαναν μια ζημια.

Με εχετε κανει να νοιωθω τυψεις επειδη θελω απλα να σεβονται το σπιτι μου, οπως κανουν οι υπολοιποι ανθρωποι με παιδια που ερχονται.

Παντως χαιρομαι που βλεπω οτι δεν υπαρχει καμια μαμα που να ειναι ετσι. Οποτε...''δεν ειναι ετσι τα παιδια''!!!

Πηρα μια λοσιον απο την Apivita και βαζω. Εγω φρικαρω γιατι το μαλλι μου ειναι πολυ πυκνο,πολυ μακρυ και μπουκλες οποτε θα ειναι πολυυυυ δυσκολο να τις καθαρισω!!!!Παντως χθες που τα ειδα δεν αντεξα και τα ελιωσα στα φιλια. :P Αν ειμαι ατυχη και κολλησω,τι να γινει, θα παιδευτω και θα τις βγαλω!! :wink:

!!!

Μια βαφή (στο φυσικό σου αν δεν τα βάφεις) με 30άρι οξυζενέ δεν θα αφήσει ψείρα για ψείρα όρθια.

eleniκ:''Δλδ αν ερχοντουσταν σπιτι σου χωρις τα παιδια δεν ειχες προβλημα?

Αυτο εννοω. Οτι δινεις μια εντυπωση οτι δεν τους θελεις λογω των παιδιων. Αυτο με ενοχλει.''

Δεν θα ειχα προβλημα να ερθουν μαζι με τα παιδια αλλα να τα προσεχουν.Αν δεν τους ηθελα οπως λες, θα απεφευγα να τους βλεπω και στα πεθερικα μου, κατι που δεν κανω.Και δε θα τους ελεγα να παμε για φαγητο ή καφε εξω ή σε καποιο παιδοτοπο, αν δεν τους ηθελα. Τα λατρευω τα μικρα και θελω να εχω σχεσεις μαζι τους για να τα βλεπω. Αλλα δε μπορω οποτε ερχονται στο σπιτι μου, να τρεχω σαν την τρελη και μετα να τρωω 3 ωρες να καθαριζω σοκολατες απο τον καναπε. Να ασχοληθουν λιγο μαζι τους θελω.

Αχ, δε θελω να τα βαψω γιατι θα προσπαθησουμε για μωρακι και απ οτι ξερω δεν κανει..

Εννοείται ότι δεν κάνει, αλλά αυτή είναι η έσχατη λύση και ξεμπερδεύεις μια και καλή (εφόσον διαπιστώσεις ότι δεν είσαι έγκυος).

Και (elenik) αν ειδες την πρωτη πρωτη μου ερωτηση απλα ηθελα τη γνωμη σας για το αν ειναι φυσιολογικο να ειναι ετσι τα παιδια και οι γονεις (για να ξερω τι να απανταω αν μου πει ξανα κανεις οτι τα παιδια ειναι ετσι). Απλα μετα πηγε αλλου η κουβεντα και καταληξαμε στο αν θα πρεπει να τους φωναζω στο σπιτι ή οχι.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...