Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

''ΚΑΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ....''

Recommended Posts

Είναι και λίγο ξεχωριστή περίπτωση οι συγκεκριμένοι... Τι να πω. Δεν έχουν κάποιον να τους τα κρατάει ώστε να βλεπόσαστε και να τα λέτε με ησυχία καμιά φορά?

Δεν νομίζω να υπάρχει και λόγος να πιέζεσαι και να νιώθεις άσχημα για κάτι το οποίο στο κάτω κάτω δεν είσαι υποχρεωμένη να κάνεις.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 85
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ειδες Αντιγονη μου οτι δεν λεω κατι τρελο;

Δυστυχως οταν πχ παρουν να ερθουν για μια γιορτη, τι να πεις;Μην ερθετε; Δε μπορεις να τους αποφυγεις....Αχ!

Κουκλίτσα ε τότε πες τους το! Εξέφρασε με ήπιο τρόπο τη δυσανασχέτησή σου και μίλησε στη μητέρα τους. Αν δεν τους δείξεις ότι ενοχλήσαι, αυτό θα συνεχίζεται και συ μέσα σου θα βράζεις!

Πες π.χ. "μπορείς να του πεις σε παρακαλώ να σταματήσει να το κάνει αυτό γιατί αυτός ο καναπές είναι πολύ ακριβός..?" Κάθε φορά να της το λές. Δεν μπορεί. Κάποια στιγμή θα καταλάβει ότι σε ενοχλεί.

Ισως να ανήκω στους τυχερούς που το παιδί δεν είναι ζωηρό αλλά δεν έχω μαζέψει τίποτα από κρύσταλλα και βάζα και δεν μου πειράζει και τίποτε! με ένα "μη" το θέμα λύθηκε!!! Σχετικά δεν κάνει και πολύ φασαρία αλλά και να έκανε μένουμε σε μονοκατοικία και δεν πειράζει, επίσκεψη όταν πάμε πάλι ήσυχος σχετικά είναι , περιεργάζεται τον χώρο και απλώνει χέρι να πιασει πράγματα που του κινούν το ενδιαφέρον αλλά πάντα με κοιτάει στα μάτια να δει αν θα του πω όχι ή ναι ! Από μικρό έτσι ήταν ήσυχος και υπάκοος . Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν έχει χαλάσει παιχνίδι και τα προσέχει πολύ αν τύχει και φύγει καμμιά ρόδα από κάποιο αυτοκινητάκι του μου το φέρνει γρήγορα μισοκλαμένος για να το φτιάξω και αν δεν φτιάχνεται κλαίει και στεναχωριέται με πολύ παραπονο!!! :)

Διαφημίσεις

Μια φορα που τους ειπα με τροπο να τα μαζεψουν, η απαντηση ηταν ''ετσι ειναι τα παιδια,θα κανεις και εσυ και θα δεις!!!).Ειναι αναισθητοι οι ανθρωποι.

τι τυχερη που εισαι που ειναι τοσο ησυχο το αγορακι σου..

Παντως εμενα η μαμα μου μας ειχε μαθει και ειμασταν αψογοι.Ακομα και ο αδερφος μου που ηταν πολυ ζωηρος, στα ξενα σπιτια ηταν Παναγια.Ζητουσε ακομα και πιατακι για να φαει το γλυκο του. Γιατι η μαμα μου ασχοληθηκε μαζι μας

Κουκλιτσα,και εγω ενοιωσα μια τετοια κατασταση οταν πριν παντρευτω,στο κρεββατι ειχαμε καλεσει και φιλικα ζευγαρια που ειχαν παιδακια!Δεν μπορεις να φανταστεις τι γινοταν!Ευτυχως δεν εγιναν τραγικες ζημιες αλλα ολη την ωρα ειμασταν ξοπισω τους.Δυστυχως ή ευτυχως δεν μπορεις να κανεις και τιποτα εαν δεν αντιδρουν και οι γονεις......!

Μπορω να σου πω ομως οτι μετα απο ενα χρονο τα παιδακια αυτα εχουν ηρεμησει παρααααα πολυ(ξεκινησαν φετος παιδικο σταθμο!

Υπομονη & κουραγιο :roll:

pEmXp3.png

Κουκλίτσα και μένα οι άλλοι με ενοχλούνε και όχι τα ζωηρά παιδιά τους που μόλις έρθουν στο σπίτι μας, άσε που το έχω κόψει τα τελευταία χρόνια γιατί εκτός του ότι μου σπάγανε πράγματα χαλάγανε και τα αγαπημένα παιχνίδια του παιδιου μου και αυτο έκλαιγε με λυγμού ενώ εκείνα γελάγανε και φυσικά ποτέ δεν του αγόρασαν κάποιο για να του το αντικαταστήσουν!!!, με βάζανε να μαζέψω έτσι με τσαμπουκά όλα τα βάζα κρύσταλλα και διακοσμητικά από τα τραπεζάκια του σαλονιού και το κάνανε όλο το σπίτι μου μπάχαλο και αυτοί να είναι αραχτοί να πίνουν και να τρώνε και να τους σερβίρω και να τρέχω ξωπίσω των παιδιων τους να μη μου χαλάσουν το κρεβάτι που χωροπηδάγανε πάνω ή να μου χαλάσουν το καζανάκι στην τουαλέτα που πήγανε να παίξουν με αυτό ή και εγώ δεν μπορώ να θυμηθώ τι άλλο!!! :evil: Τελικά γιορτές κομμένες γιατί αυτό δεν είναι για μένα διασκέδαση αλλά μαρτύριο και μάλιστα με διπλάσιο οικονομικό κόστος ,΄βάλε και τις ζημιές, και ήθελα δύο μέρες για να συνέλθω!!! Παιδότοπος η λύση και τέλος!!! :wink:

Διαφημίσεις

Στεναχωρηθηκα τωρα.Ακου να χαλανε τα παιχνιδια του μωρου και να γελουν ενω αυτο κλαιει!! Εγω θα τα ειχα πνιξει!!!!

Οντως οι γιορτες μονο προβληματα και εξοδα ειναι. Εμεις που τα κοψαμε φετος, αρχισαν οι γυρω τα σχολια ''ακομα δεν παντρευτηκαν βαρεθηκαν και εκοψαν τις γιορτες;;''. Αλλα δε καταστρεφει κανεις τα δικα τους καινουρια πραγματα, γι αυτο μιλανε!!!

Στεναχωρηθηκα τωρα.Ακου να χαλανε τα παιχνιδια του μωρου και να γελουν ενω αυτο κλαιει!! Εγω θα τα ειχα πνιξει!!!!

Οντως οι γιορτες μονο προβληματα και εξοδα ειναι. Εμεις που τα κοψαμε φετος, αρχισαν οι γυρω τα σχολια ''ακομα δεν παντρευτηκαν βαρεθηκαν και εκοψαν τις γιορτες;;''. Αλλα δε καταστρεφει κανεις τα δικα τους καινουρια πραγματα, γι αυτο μιλανε!!!

Ακριβώς!!! :wink:

Αφήστε κορίτσια.. έχω ζήσει και εγώ φοβερες τέτοιες καταστάσεις. Απο τότε όμως που απέκτησα τον μικρο τέλος οι γιορτές στο σπίτι, το οποίο γινόταν μπάχαλο κάθε φορά με τα πιτσιρίκια να αλωνίζουν και να βρωμίζουν τα πάντα, κρασιά στο πάτωμα, ψίχουλα, λάσπες κτλ. Κάποτε ένα παιδάκι φίλων μου πέταξε μια χούφτα αντσούγιες στο κεφάλι (τις οποίες είχα βγάλει στο τραπέζι για ορεκτικό) γιατί θύμωσε μαζί μου που του είπα αν θέλει να έρθει στην αγκαλιά μου. Καταλαβαίνετε τί έγινε στο τραπέζι στο πάτωμα και στα ντουλάπια. Οι γονείς του είπαν όμως "ζητα συγνώμη... αυτό δεν ήταν καθόλου καλό. Ζήτα συγνώμη και έλα να σου κάνουμε μια αγκαλίτσα που σε αγαπάμε πολύ" :evil: .

Τέλος πάντων τώρα πια το σπίτι μου το θέλω καθαρό για τον παιδί μου και όλα αυτά τα έκοψα.

Όσο αφορά βέβαια το δικό μου ζουζούνι δεν ξέρω να σας πω γιατί είναι πολύ μικρός και δεν τον έχω πάει σε άλλο σπίτι παρα μόνο στις γιαγιάδες του.

Όταν όμως θα τον πάω θα είμαι σίγουρη ότι θα είναι ένα καλο παιδί και αν φυσικά πέσω έξω δεν πρόκειται να τον πάω πουθενά. Αν γίνει ένα τέτοιο παιδί ας λερώνει το δικό μου σπίτι και ας χαλάει τα δικά μου πράγματα αφού εγώ θα είμαι υπεύθυνη για αυτήν την κατάσταση.

dev277pr___.png

Διαφημίσεις

Μηπως να μην τους ανοιγεις τη πορτά ή να προφασιστεις πως εισαι βαρια αρρωστη εσυ και ο ανδρας σου με μια πολυ σοβαρη κολλητικη ασθενεια.....(χι,χι) :lol:

pEmXp3.png

Συγνωμη αλλα σε βρισκω υπερβολικη και υποθετω δεν εχεις παιδια.

Σπιτι του ο γιος μου κανει οτι γουσταρει και επιτρεπεται για παιδι (φυσικα οχι σε ωρες κοινης ησυχιας αν και εχει τυχει και αυτο). Και να φανταστεις ειναι μονος του. Και δεν νομιζω οτι υπαρχουν αγοριστικα παιχνιδια που να κανουν ησυχια (εξαρταται και η ηληκια βεβαια). Αν μαζευτουν αρκετα παιδακια δεν σου περιγραφω το τι γινεται.

Το προβλημα σου ειναι οτι εχετε ψιλο δαπεδο γιατι και ο δικος μου παιρνει το φορτηγακι σπιτι και κοβει διαδρομες. Ευτυχως βεβαια δεν εχουμε καποιον απο κατω και τα παραθυρα ειναι διπλα. Αν υπηρχε ομως απο κατω καποιος σιγουρα θα διαμαρτυροταν.

Δυστυχώς elenik δεν είναι μόνο δικιά μου γνώμη ότι οι συγκεκριμένοι γείτονες ξεφεύγουν απο τα όρια, όλη η πολυκατοικία έχει πρόβλημα μαζί τους και με τη φασαρία που κάνουν τα παιδιά αυτά. Ψιλό δάπεδο δεν έχουμε, το έχω ελέγξει γιατί νόμιζα κι εγώ ότι υπερέβαλα και δεν ήθελα να κάνω βιαστικές κρίσεις. Και προσπαθώ να μην κρίνω αυστηρά κανέναν, αλλά κάποια πράγματα τα θεωρώ βασική εκπαίδευση απο τη μεριά των γονιών, όπως το να αγοράσω παντοφλάκια στο παιδί και όχι τσόκαρα τη στιγμή που δεν έχω στρωμένη ούτε μια μοκέτα, όπως το ότι 3-4 το μεσημέρι δεν μπορώ να αφήνω το παιδί να κάνει τρελλή φασαρία κάθε μέρα, γιατί τότε δεν είναι τυχαίο γεγονός και οκ, να το καταλάβω, αλλά σύστημα και αδιαφορία. Η ίδια συμπεριφορά - τρομερή φασαρία και φωνές καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και κυρίως ώρες κοινής ησυχίας - ακολουθείται κι απο τους γονείς οπότε δεν είναι τα παιδιά που φταίνε, αλλά μια γενικότερη συμπεριφορά και παιδεία που έχουν αυτοί οι άνθρωποι.

Κουκλίτσα, ίσως να έβρισκες κάποια δικαιολογία για να γλυτώσεις την επίσκεψη του σαβαττοκύριακου και αντί αυτού να τους προτείνεις την επόμενη φορά να πάτε σε κάποια ταβέρνα για φαγητό για να "ξεσκάσετε κι εσείς". 'Ετσι θα αποφύγεις να βρεθείτε σπίτι σου και να γίνουν όλα μπάχαλο για άλλη μια φορά. :wink:

Αλλά για να καταλάβω βρε κορίτσι μου, αυτοί παίρνουν τηλέφωνο κι έρχονται με το έτσι θέλω; Δεν σας ρωτάνε αν έχετε κανονίσει κάτι; Τί σχέση έχετε μαζί τους;

.png598179cdyrs354c2.gif

Αχ...αυτο με τους γειτονες ειναι αλλη ιστορια. Σκεψου εμας που για να ξεκουραστει το ζευγαρι, ολο το Σαββ/κο εχουν τα παιδια οι παππουδες στην πολυκατοικια, και ολοι ειναι αναστατοι ολο το Σαββ/κο (γιατι τα μικρα ειναι κακομαθημενα και ολη μερα ουρλιαζουν) και οι γονεις των μωρων ειναι στη δικη τους ηρεμη πολυκατοικια και κοιμουνται ηρεμοι...

:shock:

Το κακο ειναι οτι δε βγαινουν ουτε εξω, οποτε και εξω που τους ειπαμε να βγουμε ειπαν οτι δε μπορουν με τα παιδια, οποτε αναγκαστικά θα πρεπει ερθουν σπιτι. Ειναι πολυ κοντινοι συγγενεις, οποτε δε μπορω να τους αποφυγω , ειδικα οταν με παιρνουν να ερθουν για την γιορτη του αντρα μου, τι να τους πω;Μην ερθετε σπιτι γιατι ειστε γαιδουρια;;; Και το φοβερο ειναι οτι εκοψα τις γιορτες για να αποφυγω αυτους και τελικα δε τους απεφυγα. Απ οτι εμαθα τα μικρα εχουν και ψειρες, και εχω φρικαρει ακομη περισσοτερο... :?

Και δε μπορω να τους βλεπω μονο εξω, γιατι λενε οτι με τα παιδια δε μπορουν να βγουν εξω , ουτε καν σε παιδοτοπο....

Ωχ sorry τωρα το είδα αυτό καθώς και τα υπόλοιπα που αφορούν στους συγκεκριμένους... Τι να πω.... είναι λίγο περίπτωση οι άνθρωποι... Είναι λίγο δύσκολο να αρνήσαι να έρθει κάποιος όταν σου λέει να περάσει να ευχηθεί για γιορτή πχ. δεν ξέρω, ίσως να είμαι και λίγο αναίσθητη σε αυτά, πάντως επειδή νευριάζω πολύ με κάτι τέτοια, δηλώνω ορθά κοφτά ότι δεν κάνω γιορτή και το παίζω και λίγο ότι δεν καταλαβαίνω, είμαι χαζή κλπ κλπ και τους κόβεται ο αέρας να αυτοπροσκαλούνται 8)

.png598179cdyrs354c2.gif

Το κακο ειναι οτι δε βγαινουν ουτε εξω, οποτε και εξω που τους ειπαμε να βγουμε ειπαν οτι δε μπορουν με τα παιδια, οποτε αναγκαστικά θα πρεπει ερθουν σπιτι. Ειναι πολυ κοντινοι συγγενεις, οποτε δε μπορω να τους αποφυγω , ειδικα οταν με παιρνουν να ερθουν για την γιορτη του αντρα μου, τι να τους πω;Μην ερθετε σπιτι γιατι ειστε γαιδουρια;;; Και το φοβερο ειναι οτι εκοψα τις γιορτες για να αποφυγω αυτους και τελικα δε τους απεφυγα. Απ οτι εμαθα τα μικρα εχουν και ψειρες, και εχω φρικαρει ακομη περισσοτερο... :?

Πάντως κι εγώ έχω δώσει μεγάλη μάχη για να περιοριστούν οι επισκέψεις απο ανθρώπους που δεν έχουν τρόπους, δεν μπορώ βρε παιδί μου, εγώ να σέβομαι τα σπίτια που μπαίνω μέσα και αυτοί να κάνουν μπάχαλο το δικό μου.. Αν επιτρέπεται Κουκλίτσα δικοί σου συγγενείς είναι ή του άντρα σου; Γιατί αν είναι δικοί σου είναι πιο εύκολο να κουμαντάρεις την κατάσταση αν είναι του άντρα σου είσαι σε πιο δύσκολη θέση.

.png598179cdyrs354c2.gif

Αχ, το εκανα και αυτο.Απλα εχω πεσει σε περιπτωση, γιατι η γυναικα του ειναι απο αυτες που γλειφουν ολο τον κοσμο γιατι θελουν να τα εχουν καλα με ολους (ασχετα αν απο πισω τους σχολιαζει και ολους αρνητικα).Οποτε θα λυσαξει ντε και καλα να ερθει, για να δειξει οτι εκεινη θελει να εχουμε σχεσεις!!! Ειναι περιεργη φαση και αν δεν την ζησετε δεν μπορειτε να το καταλαβετε.

Πηραν ηδη να ερθουν μια φορα και τους αποφυγαμε. Δε γινεται να το κανουμε συνεχεια, γιατι δε καταλαβαινουν και επιμενουν....

Αχ....Δε γινεται να παω να μεινω σε κανα χωριο να μην ερχονται;;;Δεν τους θελω!!!!!! :evil:

Απ' ότι κατάλαβα δηλαδή αυτοπροσκαλλούνται ε? :lol:

Δεν ξέρω βρε Κουκλίτσα, σόι ξεσόι, εμένα αν αρχίσει να μου κατσικώνεται κάποιος με το έτσι θέλω και είναι και γαιδούρι απο πάνω, αρνούμαι εν συνεχεία να βρεθώ με διάφορες δικαιολογίες μέχρι να καταλάβει ότι δεν τον παίρνει. Κι ας λέει ότι θέλει πίσω απο την πλάτη μου. Αφού ούτως ή άλλως το λέει. Πες με αναίσθητη, αλλά χίλιες φορές να έχω την ησυχία μου παρά να μου σπάει το στομάχι κάθε φορά που είναι να έρθει κάποιος.

Κι άμα παρεξηγηθούν που τους αρνήστε συνέχεια δηλαδή τι θα γίνει; Τί τόσο τρομερό μπορεί να συμβεί; Εκτός κι αν μιλάς για αδέρφια δικά σου ή του άντρα σου, οπότε όντως το πρόβλημα απαιτεί ειδικούς χειρισμούς γιατί η θέση σου είναι πολύ λεπτή.

.png598179cdyrs354c2.gif

Ακριβως, για αδερφια μιλαω...!Δυστυχως... Οποτε δε μπορω να τα κοψω εντελως...

Πηρα μια λοσιον για ψειρες, εαν τη βαζω εχω παλι φοβο να κολλησω; :cry:

Γιατι ολοι με θεωρουν υπερβολικη που φοβηθηκα με τις ψειρες...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...