Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΕΡΟ

Recommended Posts

καλημέρααααααα...

ούτε σήμερα εβρεξε την πάνα της, ηταν ολόστεγνη το πρωί που πήγα να την αλλάξω!!!!!

μήπως να αρχίσω να ανυσηχω???

02/6/07 γίναμε ένα

16/6/08 πρώτο θαυματακι 30/4/10 δεύτερο θαυματακι

Καληνύχτα Ελλάδα,ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης. Καλό ταξίδι Σωκράτη 19.7.2010

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 130
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλημέρααααααα...

ούτε σήμερα εβρεξε την πάνα της, ηταν ολόστεγνη το πρωί που πήγα να την αλλάξω!!!!!

μήπως να αρχίσω να ανυσηχω???

Το μωρό μπορεί να ιδρώνει πολύ, γι'αυτό να μην βρέχει τόσες πάνες αλλά μάλλον χρειάζεται να εμπλουτίσεις τη διατροφή της με πιο πολλά ωμά φρούτα και λαχανικά - το λέω επειδή αναφέρεις δυσκοιλιότητα. Επίσης, μπορείς να προσφέρεις περισσότερες φορές το στήθος.

Κατά τα άλλα, το να ξυπνούν στεγνά το πρωί ίσως είναι ένα βήμα προς το γιογιό, σκέψου κι αυτό.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα...

Με το που κλεινουμε τον 6ο μηνα θα μπουμε στις στερεες. Ως τωρα εχει φαει μονο φρουτα, και δεν της εχω δωσει νερό, μόνο μια φορα χτες με την πολυ ζεστη. Θηλαζω ομως παντα μετα το φρουτο.

Το σιγουρο ειναι οτι της αρεσει το νερο γιατι παντα οταν την πλενω προσπαθει να κλεψει λιγες σταγονες και χτες με το κουταλακι δε σταματαγε.

Τελικά, πόσο νερό πρέπει να πινουν και ποτε; Σιγουρα, αν καταλαβα καλα μετα τα γευματα. Την υπολοιπη μέρα; Και πινουν οσο θέλουν;

Lena + Sourloulou:

Δίνουμε λίγες γουλιές μαζί με το φαγητό και τις υπόλοιπες ώρες θηλάζουμε. Αν βρέχει καλές πάνες και δεν έχει δυσκοιλιότητα, δεν χρειάζεται να προσφέρεις παραπάνω.

ΥΓ: και τα φρούτα στερεές είναι! :D

Εμένα η παιδίατρος μου είπε να αρχίσω νερό μετά την έναρξη της κρεατόσουπας. Την πρώτη φορά που δοκίμασε από μπουκάλι νομίζω ξετρελάθηκε και της αρέσει πλέον το νερό. Της δίνω πάντα μετά από την μεσημεριανή σούπα και κατά την διάρκεια της ημέρας που και που. Μόνο που δεν έχει μάθει να ρουφάει άπό το μπουκάλι γι αυτό της βάζω νερό στα δοχεία συλλογής γάλατος και το πίνει μια χαρά και έτσι μπορώ να μετρώ την ποσότητα.

Από 6μ. δοκίμασα να της δώσω αυτά τα δοχεία με λίγο γαλατάκι και είχαμε επιτυχία. Σε αυτά βάζω και το φαγητό της γιατί τα πιάτα δεν με εξυπηρετούν.

Πάντως το μόνο που με ανησυχεί, ίσως και χωρίς λόγο, είναι μήπως ΄με το νερό της μειωθεί η όρεξη για γάλα. Άν και δεν έχω δει κάτι τετοιο έως τώρα.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Διαφημίσεις

Πάντως το μόνο που με ανησυχεί, ίσως και χωρίς λόγο, είναι μήπως ΄με το νερό της μειωθεί η όρεξη για γάλα. Άν και δεν έχω δει κάτι τετοιο έως τώρα.

Αν περιορίσεις το νερό σε λίγες γουλιές μαζί με το φαγητό, δεν χρειάζεται να ανησυχείς.

σε μια εβδομαδα θα αρχισουμε τις λαχανοσουπες και σιγα σιγα τα λοιπα κρεατικα..μεχρι στιγμης θηλαζω και δινω (προσπαθω δηλαδη) φρουτοκρεμα. Νερακι δεν εχω δωσει καθολου καθως ξερω οτι δεν ειναι αναγκαιο.

Τωρα ομως με τις νεες τροφες εχω διαβασει οτι μετα απο καθε γευμα μπορω να δινω λιγο νερο..με ποια μεθοδο για αρχη? με μπιμπερο, με εκπαιδευτικο ποτηρακι η με κουταλακι?

εγω εντωμεταξυ δεν δινω ποτε μπιμπερο στο παιδι παρα μονο οι αλλοι οταν λειπω απο το σπιτι, εαν τωρα δωσω νερακι σε μπιμπερο θα υπαρξει καποιο προβλημα?

ποιες αλλες ωρες χρειαζεται να δωσω νερακι?και αν χρειαζεται (που δεν νομιζω εφοσον προσφερω στηθος τακτικα) πως αυτο δεν θα υπονομευσει την ωρα του θηλασμου ωστε να παραταθει για πιο μετα και ετσι να χω προβλημα στη παραγωγη?

• 1 month later...

εμεις εχουμε λιγες μερες που αρχισαμε φρουτα, ειμαστε 6+ μηνων (σημειωτεον δεν τρωει σχεδον καθολου, ουτε μιση κουταλια) και σημερα τις εδωσα νερο οπου ηπιε σχεδον 40-50 ml. ερωτηση το νερο που ηπιε ειναι αρκετο και ενδεχεται να μειωσει την παραγωγη μου? να της δινω λιγοτερο?

θηλαζει κανονικα οπως πριν με ικανοποιητικα βρεγμενες πανες.

Έμπειρες θηλάζουσες μανούλες θέλω τη βοήθειά σας!

Θηλάζω αποκλειστικά το μωράκι μου εδώ και 6μιση μήνες.

Λείπω απ' το σπίτι απόγευμα 6 με 10.

Θηλάζω 5.30 και η μικρή πεινάει γύρω στις 8.30.

Μπιμπερό ούτε να το δεί.

Έχουμε ήδη ξεκινήσει ρυζάλευρο βανίλια το οποίο δεν της αρέσει και φρουτάκια.

Τα φρούτα της αρέσουν περισσότερο.

Η παιδίατρος μας είπε να δίνουμε πρωί φρούτα και το απόγευμα το ρυζαλευρο.

Επειδή μιας και δεν της αρέσει το ρυζάλευρο ρώτησα την παιδίατρο να δίνω φρούτα το απόγευμα στις 8.30 (Όταν επιστρέφω θηλάζει κατα τις 10.30 και κοιμάται στις 12.00)

Ήταν αρνητική γιατί όπως είπε έχουν φυτικές ίνες και μπορεί να προκαλέσουν κακάκια το βράδυ.

Εσείς τί λέτε?

Υπάρχει περίπτωση να της πέσουν βαριά?

Ευχαριστώ!

bUUCp3.png

Διαφημίσεις

Κι αν το μωρό κάνει κακάκια το βράδυ, τι έγινε; Το ρυζάλευρο που στουμπώνει (με το παρντόν, δηλαδή) είναι καλύτερο για αυτό το λόγο;

Μπορείς να το δοκιμάσεις και να δεις .. αν το παιδί έχει ενοχλήσεις μετά από 2-3 δοκιμές, μπορείς να αλλάξεις.

Από την άλλη, αν δεν της αρέσει το ρυζάλευρο, γιατί δεν δίνεις πιο φυσικές τροφές, λαχανικά ή δεύτερο γεύμα με διαφορετικά φρούτα;

Αρκετές μαμάδες που θηλάζουν, δεν προτιμούν το ρυζαλευρο, γιατί δεν προσφέρει τίποτε ιδιαίτερο εκτός από θερμίδες και εισάγει πρωτεΐνες αγελαδινού γάλακτος στο πεπτικό σύστημα του μωρού, με τις όποιες συνέπειες.

Θα δεις σε πολλά τόπικς κουβέντα για το ρυζάλευρο ...

Ammareto σ΄ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.:lol:

Είμαι και εγώ κατά των τυποποιημένων τροφών και προτιμώ τις φυσικές -φρούτα λαχανικά.

Στα λαχανικά δεν έχουμε μπεί ακόμα.

Η παιδίατρος εννοουσε οτι τα κακάκια θα της έρχονται στον ύπνο της(?):shock: Θα δοκιμάσω τα φρουτα απλά φοβόμουν μήπως πέσουν βαριά.

Ίσως αν της αρέσουν τα λαχανικά να δίνω και το απόγευμα.

Το προτιμώ!

Βέβαια επειδή δεν θέλω να αποθηλάσω τρία γεύματα νομίζω είναι πολλά! Θα δώ μπορεί το πρωί να μη δίνω φρούτα και να τα δίνω μόνο το απόγευμα.

Τι λές?

Ευχαριστώ και πάλι!

bUUCp3.png

Δεν νομίζω τα κακάκια να έρθουν στον ύπνο σε αυτή την ηλικία. Σε μας δεν έτυχε ποτέ. :? Δώσε μια μικρή ποσότητα και δες πώς θα πάει. Προσωπικά πάντα προτιμώ οι στερεές να δίνονται κατά την απουσία μου (ακόμη και τώρα!)

Νομίζω ότι σε πρώτη φάση, μέχρι 100μλ δεν κάνουν διαφορά .. αλλά αν δεν τρώει, γιατί χρειάζεται το νερό;

amaretto σ'ευχαριστω για την απαντηση σου, πανταχου παρον!!

ειπα να της δωσω λιγο νερακι μιας και αρχιζουμε τις στερεες, να δω και αν το δεχεται και ειδα πως το επινε σαν νεροφιδα:D:D γι'αυτο και η απορια μου.:roll:

Διαφημίσεις

καλημερα και απο εμένα

το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εμείς τώρα, και λέω τώρα γιατί είχαμε παρα πολλές δυσκολίες καθόλη τη διάρκεια αυτών των 5 μηνών αλλά τελικά τα έχουμε καταφέρει με αποκλειστικό θηλασμό, είναι το εξής:

στον 5ο μήνα το μωρό πήρε 200 γρ. η γιατρός μας, που είναι υπέρμαχος του θηλασμού, και με στήριξε πολύ, με δεδομένο ότι άρχισα και τη δουλειά το πρωί, μας σύστησε ρυζάλευρο το πρωί για το γεύμα τωνν 10 11. ο μπέμπης χρειάζεται 3 μπουκαλάκια των 150 μλ τα πρωινά από τις 8 που λείπω μέχρι τις 3, και εγώ δεν μπορώ να προσ΄φέρω 3 το πολύ 2. ένα που βγάζω στη δουλειά και ένα τα ξημερώματα..τελοσπάντων..διάβασα ΄πίσω στις οδηγίες της κρέμας ότι το ρυζάλευρο προστίθεται σε γάλα ΄δεν είδα πουθενά για νερό..ούτε έχει δοσολογία..εγώ χτες που δοκίμασα, το έκανα με νερό φυσικά, και στα κουτουρού την αναλογία,αλλά το μωρό σχεδόν αναγούλιασε..σκέφτηκα να του προσθέτω και μια κουταλιά βανίλια για να εχει κάπως γεύση..ή μήπως να επιμείνω στο ρυζάλευρο? αλλά πώς γίνεται με νερό μόνο?

Συνέχεια..πίστευα ότι θα υπήρχε ένα διάστημα μεταξύ των θηλασμών, αλλά δυστυχώς το μωρό γκρινιάζει συνέχεια, και εγώ τον βάζω στο στηθος συνέχεια..τουλάχιστον 3 4 θηλασμούς μέχρι να κοιμηθεί..οργανικά είναι μια χαρά, να προλάβω την ερώτησή σου..εγώ όμως έχω εξαντληθεί..ηρεμώ μόνο αν τύχει να κοιμηθεί καμιά ώρα

Συνέχεια..πίστευα ότι θα υπήρχε ένα διάστημα μεταξύ των θηλασμών, αλλά δυστυχώς το μωρό γκρινιάζει συνέχεια, και εγώ τον βάζω στο στηθος συνέχεια..τουλάχιστον 3 4 θηλασμούς μέχρι να κοιμηθεί..οργανικά είναι μια χαρά, να προλάβω την ερώτησή σου..εγώ όμως έχω εξαντληθεί..ηρεμώ μόνο αν τύχει να κοιμηθεί καμιά ώρα

Το μωρό αναπληρώνει την απουσία σου. Προσπάθησε να ξαπλώνεις μαζί με το μωρό και να θηλάζετε έτσι. Ίσως να ηρεμήσει πιο εύκολα και εσύ να πάρεις έναν υπνάκο (τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας).

Το μωρό σου είναι λίγο μικρο για στερεές και μπορεί να αναγούλιασε, γιατί δεν είναι έτοιμο ακόμη. Πώς και δεν πρότεινε ξένο γάλα και πάει κατευθείαν σε τέτοια λύση;

Καλημέρα!! ο μπέμπης τώρα κλείνει τους 5 μήνες και μπαίνει στον 6ο. μου είπε ότι απλά αρχίζουμε έναν μήνα νωρίτερα αλλά όχι ότι είναι πολύ μικρός..δεν πρότεινε ξένο γάλα για να μην αρχίσει και φθίνει ο θηλασμός..απλά για να αντικαταστήσω το ένα γεύμα το πρωινο έτσι ώστε να μπορεί το παιδί να χορτάσει και όταν επιστρέψω εγώ από τη δουλειά να το ταισω..δεν ξέρω τι να πω..έχω παιδευτεί παααααααρα πολυ με τον θηλασμό..το μόνο που με κρατάει είναι ότι κάνω καλό στο παιδί μου..σε αντιθεση με άλλες μανούλες εγώ δεν το έχω απολάυσει καθόλου..συνεχεια γκρινιάζει, μου δίνει την εντύπωση ότι πεινάει συνέχεια, δεν νομίζω ότι είναι δυνατόν μετά από 5 μήνες εγώ να είμαι συνέχεια μέσα στο σπίτι με το στήθος έξω, τώρα αρχίζει και βάζει και το δάχτυλο μέσα στο στόμα του, πιπίλα δεν παίρνει..έχω κουραστεί παααρα πολύ..έχω μείνει μισή, μέσα στους 5 αυτούς μήνες έχω χάσει 14 κιλά της εγκυμοσύνης συν άλλα 3, δεν προλαβαίνω να φάω καλά..τουλάχιστον να γίνει 6 μηνών το μωρό και μετά να δω τι θα κάνω..

• 9 months later...

Καλημέρα κορίτσια.

Θηλάζω αποκλειστικά τη μπέμπα μου και είναι 4,5 μηνών ακριβώς. Τις τελευταίες ημέρες με τη μεγάλη ζέστη μειώθηκαν πάρα πολύ τα τσισάκια της. Ιδρώνει διαρκώς, τη βουτάω στη μπανιέρα 3 με 5 φορές, αλλάζουμε διαρκώς ρούχα.... Μίλησα με την παιδίατρο, μου είπε να ζυγίσω πάνες για ένα 24ωρο, το έκανα, η ποσότητα των ούρων της είναι ικανοποιητική μου είπε, παρόλο που μειώθηκαν πολύ τα τσισάκια σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Ωστόσο, η παιδίατρος σύστησε να της δίνω νεράκι έως 90 ml στην περίοδο του καύσωνα, όπως αυτή τη βδομάδα που διανύουμε.

Μέχρι στιγμής δεν της έδωσα νερό. Τη θηλάζω συχνότερα, ωστόσο για λιγότερη ώρα, (δεν το κρατάει για πολύ το στήθος, μάλλον για να ξεδιψάει το θέλει). Από γύρω-γύρω ακούω πως σε συνομίληκα με εμάς μωρά έχουν ήδη δώσει νερό οι μαμάδες (που ωστόσο δεν θηλάζουν). Έσείς δίνεται νερό στον καύσωνα?

Διάβασα το τόπικ, σε κάποιο σημείο η Αγλαϊα λέει πως ούτε τα μωρά στην Αφρική δεν έχουν ανάγκη το νερό και μάλλον έχει δίκαιο... Να μην ψαρώσω με την οδηγία? Να συνεχίσω μόνο θηλασμό? (παντως τα τσισάκια της μειώθηκαν πολύ...)

Πεινάμε περισσότερο από την έλλειψη αγάπης και εκτίμησης σ΄αυτό τον κόσμο, παρά από την έλλειψη τροφής. Η αγάπη καρπίζει όλες τις εποχές και ο καρπός της είναι προσιτός σε όλους. (Mother Tereza)

Αποκλείεις ότι κάνει κι άλλα τσίσα στο μπανάκι; Δεν είναι απίθανο. Πόσες φορές θηλάζετε στο 24ωρο; Πόσες πάνες βρέχει; Θήλαζε αλλά έχε και το νου σου σε σημάδια αφυδάτωσης:

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1567446&postcount=1952

Καλημέρα κορίτσια.

Θηλάζω αποκλειστικά τη μπέμπα μου και είναι 4,5 μηνών ακριβώς. Τις τελευταίες ημέρες με τη μεγάλη ζέστη μειώθηκαν πάρα πολύ τα τσισάκια της. Ιδρώνει διαρκώς, τη βουτάω στη μπανιέρα 3 με 5 φορές, αλλάζουμε διαρκώς ρούχα.... Μίλησα με την παιδίατρο, μου είπε να ζυγίσω πάνες για ένα 24ωρο, το έκανα, η ποσότητα των ούρων της είναι ικανοποιητική μου είπε, παρόλο που μειώθηκαν πολύ τα τσισάκια σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Ωστόσο, η παιδίατρος σύστησε να της δίνω νεράκι έως 90 ml στην περίοδο του καύσωνα, όπως αυτή τη βδομάδα που διανύουμε.

Μέχρι στιγμής δεν της έδωσα νερό. Τη θηλάζω συχνότερα, ωστόσο για λιγότερη ώρα, (δεν το κρατάει για πολύ το στήθος, μάλλον για να ξεδιψάει το θέλει). Από γύρω-γύρω ακούω πως σε συνομίληκα με εμάς μωρά έχουν ήδη δώσει νερό οι μαμάδες (που ωστόσο δεν θηλάζουν). Έσείς δίνεται νερό στον καύσωνα?

Διάβασα το τόπικ, σε κάποιο σημείο η Αγλαϊα λέει πως ούτε τα μωρά στην Αφρική δεν έχουν ανάγκη το νερό και μάλλον έχει δίκαιο... Να μην ψαρώσω με την οδηγία? Να συνεχίσω μόνο θηλασμό? (παντως τα τσισάκια της μειώθηκαν πολύ...)

Aγάπη μου είναι μικρούλι δεν πρέπει να του δώσεις ακομά νερό μέχρι τον 6ο μήνα που θα αρχήσει την κρεμα του. Δεν διψαει μην ανησυχείς! Το γάλα σου την καλύπτει 100% και για τροφή και για νερό.

Επίσης θέλω να σου πω οτι ειναι λογικό οτι μειώθηκαν και τα τσισάκια και πιθανον και οι κενώσεις. Οσο μεγαλώνει το μωράκι σου αλλαζουν τα πράγματα!

Μπορεί να αλλάξουν οι φορές που κάνει τσίσα - δηλαδή να κάνει πιο πολλά σε πιο λίγες φορές αλλά η συνολική ποσότητα δεν μειώνεται. Πρέπει να βρέχουν περίπου 5 πάνες στο 24ωρο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...