Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ατοπική δερματίτιδα, έκζεμα

Recommended Posts

Γεια σας,

αν μπορείτε επιλέξτε κάποιο απο τα θέματα που βρίσκονται εδώ

και ξαναδημοσιεύστε την ερώτησή σας σε κάποιο απο αυτά τα θέματα.

Νεογνική Ακμή???

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=9154

Ατοπική δερματίτιδα

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1503

Πρόσωπο & Κεφάλι Κοκκινίλες--> Καύκαλο --> Ξεφλούδ

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=3042

ατοπική δερματίτιδα

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4837&start=0

Ατοπική δερματίτιδα και εμβόλια

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=6277

ΔΕΡΜΑΤΙΚΟ

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=5657

ΑΤΟΠΙΚΟ ΔΕΡΜΑ

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?p=453729#453729

Ατοπική δερματίτιδα: Πώς την αντιμετωπίζετε;

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=3311&start=0

ΕΚΖΕΜΑ ΝΕΟΓΝΟΥ

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=5965&start=0

το θέμα κλειδώνεται για να συνεχιστεί η συζήτηση σε κάποιο απο τα υπάρχοντα θέματα.

Παρακαλούμε πριν την δημοσιευση νέων θεμάτων

αναζητήστε την ύπαρξη ίδιων θεμάτων στην παρούσα ή στις προηγουμενες

σελίδες της κατηγορίας

ή κάντε χρήση της υπηρεσίας "Αναζήτηση" περισσοτερες πληροφορίες για την καλύτερη χρήση της εδώ :

http://parents.org.gr/news/a309

Με το να είναι συγκεντρωμένες οι δημοσιεύσεις ερωταπαντήσεων ίδιας

θεματολογίας, βοηθάτε τα επόμενα μέλη/αναγνώστες στο να βρούν όλες

τις πληροφορίες μαζεμένες και με μεγαλύτερη ευκολία.

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 544
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ.ΕΧΩ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΠΟΥ ΣΤΗΣ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 6 ΜΗΝΩΝ.ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΒΓΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΠΥΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΟΙΟ ΕΝΤΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ.ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΩΜΑΤΑΚΙ.ΑΤΟΠΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ.ΕΒΑΛΑ 2 ΦΟΡΕΣ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ ΓΙΑ 3-4 ΗΜΕΡΕΣ.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΖΩ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΒΛΑΠΤΕΙ.ΤΑ ΕΧΩ ΚΟΨΕΙ ΤΑ ΑΦΡΟΥΛΟΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΕ ΥΠΟΑΛΛΕΡΓΙΚΟ.ΤΗΝ ΡΙΧΝΩ ΕΝΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΒΡΩΜΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΚΑΝΟ ΜΠΑΝΙΟ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΜΕΡΑ.ΚΑΙ 1-2 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΗΝ ΒΑΖΩ ΤΗΝ ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ Α-DERMA ΓΙΑ ΑΤΟΠΙΚΟ ΔΕΡΜΑ.ΜΠΟΡΕΙ Η ΒΡΩΜΗ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΛΛΕΡΓΙΑ.ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΒΑΖΩ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΗΠΩΣ ΑΛΛΕΣ ΚΑΛΕΣ ΕΝΥΔΑΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΑΤΟΠΙΚΟ ΔΕΡΜΑ?ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ?

• 4 εβδομάδες μετά...

Δυστηχος η ατοπικη δερματιτιδα ειναι κατι που δεν περναει ετσι απλα. Παιδοδερματολογος που ειδε το μωρο μου προτεινε τα εξεις: Δεν φοραει τιποτα αλλο περα απο βαμβακερα. Η ατμοσφαιρα να ειναι καθαρη οι τσιγαρα, σκυλοι και γατες. Να μην ντυνουμε το μωρο πολυ ζεστα και το νερο στο μπανιο να ειναι χλιαρο. Δεν χρησιμοπιουμε σαμπουαν τα κοινα παρα μονο aderma για ατοπικη δερματιτιδα και συνεεια ενυδατωνω με κρεμες της aderma για ατοπικη δερματιτιδα. Σε περιπτωση που υπαρχει εντονη κοκκινιλα τοτε βαζω την φουσιντην ητα που δυστηχος ειναι κορτιζονουχο. Θα υπαρχει εξαρση το χειμωνα και θα ηρεμει το καλοκαιρι. Αυτα μεχρι να μην ξαναβγει. Ειναι αλλεργικο κυριος και υπαρχει μια στης εκατο πιθανοτητες να μην θεραπευτει ποτε.

SE EYXARISTO DELIN.AKRIBOS TA IDIA PRAGMATA KANOYME TORA AYTA MOY EIPE KAI EMENA O PAIDIATROS H ALITHEIA EINAI OTI ME TA ADERMA EXEI LIGO DIAFORA SE SXSI ME ALLA PROINTA .DEN TON EXO PAEI AKOMH SE PAIDODERMATOLOGO PERIMENO NA GINEI ENOS ETOYS KAI META .O PAIDIATROS MOY MERXI TON XRONO NA PERIMENOYME .

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗ ΜΑΣ !!!!!1

Διαφημίσεις

Kαι μεχρι το χρονο τι θα γινει? Πηγαινε το παιδι σε δερματολογο.

Συγνωμη του εδωσε διατροφη χωρις να εξετασει δερματολογος αν πραγματι ειναι αυτο? Εχω μεινει αφωνη με την ανευθυνοτητα του. Αλλο παιδιατρος αλλο δερματολογος. Με την fucidin δεν εφυγε ή βελτιωθηκε εστω?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

το έγραψα και στο άλλο τόπικ...ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ δοκιμάσατε ?? δερματολόγος το πρότεινε στη διπλανη μου και είχε θεαματικά αποτελέσματα...μέτα το μπανακι επαλειψη..

rQGhp3.png

καλησπερα εμενα εχουν και τα δυο παιδια ατοπικη δερματιτιδα και η παιδιατρος μου ειπε οτι μπορει να ωφειλεται και σε διαφορα φαγητα π.χ το πορτοκαλι προκαλει στα δικά μου έξαρση και μου προτεινε να του βάζω baby oil βρεγμενα οπως ειναι μετα το μπανιο και μετα να τα σκουπισω το δοκιμασα και ειδα αποτελεσμα πρεπει να ενυδατωνετε συνεχως η επιδερμιδα τους

Και τα δυο μου παιδια εχουν ατοπικες δερματιτιδες, εχουν πολυ ευαισθητο δερμα και στα σημεια που ειναι το προβλημα τους βαζω fucidin (δεν ειναι κορτιζονουχα αλλα αντιβιωτικη κρεμα) εχω παει σε δερματολογους και σε ιδιωτικους και στον Συγγρο. Καθημερινη φροντιδα οτι σου συστησει η παιδιατρος σου. Αποψη μου να πας σε δερματολογο για να μην ταλαιπωρειται το μωρακι σου.

Τα παιδια μου ,ειναι η ζωη μου!

O PAIDIATROS MOY SISTISE KATHIMERINA MPANIO XLIARO OLLES H TROFES EINAI APO BIOLOGIKA PROINTA GALA IPOALERGIKO KAI BAZOYME TA PROINTA ADERMA KAI FUCIDIN . AN GNORIZEI KAPOIA APO ESAS KAPOION DERMATOLOGO GIA PAIDIA STHN THES/NIKH AS MOY PROTINI.

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗ ΜΑΣ !!!!!1

Διαφημίσεις

Αθανασία μου, ο μικρός μου γιος απο λίγων μηνών ταλαιπωρήθηκε απο ατοπική δερματίτιδα.

Τώρα είναι 6 χρονών και η εμπειρία μου αυτή μου έδειξε τα εξής:

Τα προιόντα που σου σύστησε ο γιατρός σου ειναι καταπληκτικά, αυτά χρησιμοποιούσα κι εγώ.

Κατάλαβα ότι έξαρση υπήρχε όταν το παιδί ίδρωνε, είτε χειμώνα με το ζεστό ντύσιμο, είτε καλοκαίρι με την ζέστη. Τα σημεία ήταν πάντα ο λαιμός και οι κλειδώσεις χεριών και ποδιών.

Η λύση για μένα ήταν μια: συχνά χλιαρά μπάνια, και κρεμούλα, όχι ζιβάγκο το χειμώνα και πάντα βαμβακερά ρούχα. Μετά τα 2 του χρόνια σταμάτησε.φέτος με το νηπιαγωγείο ξεκίνησε πάλι αλλά το αντιμετώπισα έγκαιρα.

Εύχομαι και σε σένα να περάσει γρήγορα. Ο παιδοδερματολόγος συμφωνώ με τα κορίτσια απαραίτητος.

Η Αγάπη ρωτά τη Φιλία :

"τι κάνεις εκεί ανόητη?"

και η Φιλία της απαντά:

"Κάνω να γελούν αυτούς που εσύ κάνεις να δακρύζουν"..

και εγω με την μικρη μου απο πολυ νωρις εχουμε αυτο το προβλημα..απο 2-3 μηνων!!

και εγω εγω κανω οτι εχουν πει οι κοπελες πιο πανω το μονο που βαζουμε μια κρεμα της frezyderm που μου εχει η παιδιατρος πολυ καλη για ενυδατωση!

και εμεις ειχαμε το ιδιο προβλημα και μπορω να πω οτι τωρα ειμαστε καλα!

ειχαμε δοκιμασει διαφορα και δεν γινοταν τιποτα με αυτα που ειδαμε εμεις αποτελεσμα

ηταν τα προιοντα της aderma αφρολουτρο και ενυδατικη για ατοπικη δερματιδα συχνα ντουζ και βεβαια θεραπεια με κορτιζονη για 3 εβδομαδες με fousicold Li δεν θυμαμε ακριβως

την ονομασια τεραστια διαφορα κοριτσια!!!

Και μεις αντιμετωπίζαμε το ίδιο προβλημα εκτός όμως απο τις ενυδατικές κρέμες ο γιατρός μας είπε πως ήταν και δείγμα πως το παιδί είχε αλλεργία στο αγελαδινό γάλα.Ετσι ξεκινήσαμε τα πίνουμε ειδικό γάλα και να τρώμε ειδικές κρέμες και από τότε το μωράκι μου ηρέμησε.φυσικά δεν τρώμε τίποτα που να προέρχεται απο τις αγελάδες και τρώμε μόνο κότα και αρνί.

Αν θές κορίτσι μου ψάξτο και αυτό γιατί τελικά υπάρχουν πολλές αιτίες που προκαλούν την ατοπική δερματιτιδα.

k5Opp3.png

hTxMp3.png

Διαφημίσεις

Δεν μπορω να παρω ευθυνη τι να βαλεις....

Μου ακουγεται σαν νεογνικη ακμη που ο δικος μου παιδιατρος δεν θα εκανε τιποτα.

Θα σου πω τι καναμε εμεις (ειμαστε ιδιαιτερη περιπτωση)

Στην αρχη μας ειπε οχι κορτιζονη και δοκιμασαμε με το να αλλαξουμε ολα τα καλυντικα του με frezyderm. Στον Βασιλη με αυτο και μονο ειχαμε καθαρισει!!

Ο μικρος εχει πολυ ευαισθητο δερμα (ηταν πολλα τοσο που φαινοταν κοκκινος ) και πηγαμε σε δερματολογο. Μας εδωσε:

μια κορτιζονουχα (ειπε 5 μερες την εβαλα 2 και καθαρισε το παιδι και συνεχισα με τα υπολοιπα τα οποια μια χαρα μεχρι τωρα). Δεν σου αναφερω ποια αφου δεν θες κορτιζονη.

-> Avene mousse lavante pediatric για το μπανιο (μαλλια και σωμα)

-> Avene trixera+ για κρεμα προσωπου και σωματος.

Αυτα που σου λεω ειναι απλα εναλλακτικες καλυντικων και τιποτα θεραπευτικο!

Α! Αν θηλαζεις λενε κανει πολυ καλη δουλεια το γαλα σου στο προσωπακι του

Θα δοκιμαζα να αλλαξω πρωτα τα καλυντικα που χρησιμοποιω με καποια και μετα να εβαζα κορτιζονη αλλα δεν μπορω να παρω ευθυνη. Δεν ξερω αν εχει κατι αλλο το παιδι και πηγε σε κορτιζονη ο γιατρος.

Τι σου ειπε πως εχει?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

και εμενα η μπεμπα μου απο 40 ημερων και μετα γεμιζε συνεχεια μικρα κοκκινα σπυρακια.δεν ειναι τιποτα μου ελεγε η γιατρος και της εβαζα μια κρεμα καθαραενυδατικη την A-DERMA ,παρα πολυ καλη εβλεπα διαφορα.γυρω στον τριτο μηνα εφυγαν μονα τους,Μην ανυσηχεις θα φυγουν μονα τους .Και εγω της εβαζα την φουσιντιν με κορτιζονη ομως ηρεμουσε καμια μερα και μετα παλι τα ιδια.ΠΙο καλο της εκανε η a-derma

και εμενα η μπεμπα μου απο 40 ημερων και μετα γεμιζε συνεχεια μικρα κοκκινα σπυρακια.δεν ειναι τιποτα μου ελεγε η γιατρος και της εβαζα μια κρεμα καθαραενυδατικη την A-DERMA ,παρα πολυ καλη εβλεπα διαφορα.γυρω στον τριτο μηνα εφυγαν μονα τους,Μην ανυσηχεις θα φυγουν μονα τους .Και εγω της εβαζα την φουσιντιν με κορτιζονη ομως ηρεμουσε καμια μερα και μετα παλι τα ιδια.ΠΙο καλο της εκανε η a-derma

Και εγώ χρησιμοποιώ αυτήν την κρέμα από την Πέμπτη και έχω δει τεράστια διαφόρά.Τα πολλά σπυράκια από το προσωπάκι φύγανε, το ίδιο και η ξηροδερμία και γενικά έχει ηρεμήσει πολύ το δερματάκι του. Δε ξέρω αν ήταν τυχαίο πάντως η κρεμούλα της a-derma είναι φοβερή. Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.

ΝΙΚΟΛΑΣ 15-03-2009!!!!ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΡΕΛΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!!!!

ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ ΜΑΣ..ΗΡΘΕ...19-11-2011

Εμεις εχουμε ατοπικη δερματιτιδα. Ολα τα προιοντα που βαζω στο μωρο ειναι aderma. Απο το μπανιο το σαμπουαν-λαδι (για την ξηροδερμια) μεχρι την ενυδατικη ειναι aderma. Μολισ δω κοκκινιλα την βαζω και ηρεμω. Την κορτιζονη την χρησιμοποιω σε απροχορητες καταστασεις. Η αληθεια ειναι πως δεν την αλλαζω με τιποτα την συγκεκριμενη εταιρια.

Εμάς πάλι μας είπε να μην βάλουμε τίποτα.

Καθαρισμός με βαμβακάκι και χαμομήλι, δυο με τρεις φορές την ημέρα.

Φύγανε όταν σαράντησε η μπουμπού!

Μου το είχε πει, ότι όταν σαραντήσει θα φύγουνε, δεν την πίστευα, αλλά τελικά είχε δίκιο η Αμαλία μας (η παιδίατρό μας).

Τι να πει κανείς????

Ο κάθε γιατρός λεει τα δικά του...

Φαντάζομαι ότι

στο δεύτερο παιδί θα ξέρουμε καλύτερα

στο τρίτο θα είμαστε σίγουρες

εεε στο τέταρτο πια θα έχουμε PHD....

(χιχιχιχιχι)!

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

kalispera koritsia,

i mpempa mou pou einai 30 imerwn evgale auta ta mikra spurakia pou lete sto proswpo, arxika sto metwpo kai meta gemise olo to proswpo. to eipa stin paidiatro i opoia eipe pws einai fysiologiko kai den mou edwse tipota. Shmera diapistwsa oti arxise na vgazei kai sto laimo tis kai anushxisa! dokimasa me to diko mou gala alla tipota! emena me fovise to oti pane kai sto swma, einai fysiologiko?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...