Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ο πρίγκιπάς μας κοιμήθηκε όλη τη νύχτα... Τυχαίο ?

Marilena

Recommended Posts

Καλημέρα...

Ο μπέμπης μας εχθές κοιμήθηκε για πρώτη φορά σερί όλη τη νύχτα, δηλαδή από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 7 και κάτι το πρωί...

Είναι 72 ημερών (2 1/2 μηνών)... Είναι άραγε η ... αρχή του καλού ή ένα τυχαίο και μεμονομένο περιστατικό ???

Διαφημίσεις

Διαφημίσεις

Marilena, πραγματικά στο εύχομαι! Κι ο δικός μου, στην ίδια ηλικία το έκανε μία φορά (από τις 12.30 ξύπνησε κατευθείαν στις 7.45!), χάρηκα κι εγώ ότι μπαίνει σε πρόγραμμα και μετά επέστρεψε σε αυτά που ήξερε: εγερτήριο στις 3.00-4.00 τα ξημερώματα, μάσα και ξανά ύπνος μέχρι τις 7.00-8.00 το πρωί.

fUvDp2.png

μαριλένα εμένα που είναι 43 μερών το έχει κάνει αυτό συνολικά 5 βραδιές!!!αλλά όχι συνεχόμενα μεταξύ τους...πότε έτσι και πότε αλλιώς...σιγά σιγά.άντε καλούς ύπνους!!!

εμάς τρώει τελευταίο γεύμα κατά τις 12 00 το βράδυ και ξυπνάει 6 00 με 6 30 το πρωί.. δεν έχουμε σαραντήσει ακόμα.. αυτό το κάνει εδώ και 2 με 3 εβδομάδες περίπου. Την πρώτη φορά που το έκανε με ξάφνιασε και πίστεψα οτι θα ηταν ενα τυχαίο γεγονός αλλά τελικά το συνέχισε και είμαστε αρκετά χαρούμενοι... ρώτησα και την παιδίατρο γιατί πίστευα οτι για τόσο μικρό μωράκι θα έπρεπε να το ξυπναμε για να τρωει αλλά μας είπε οτι είμαστε από τους τυχερούς γονείς και οτι δεν χρειάζεται να τον ξυπνάμε, για να δούμε πως θα συνεχίσει!!!

ciUY.jpg9oHWp3.png

Βρε, κορίτσια, να κάνω μια ερώτηση; Θηλάζετε;

Εγώ θηλάζω αποκλειστικά και μου είχαν πει ότι γι'αυτο το λόγο μπορεί να αργήσουμε να σταματήσουμε τα νυχτερινά γεύματα, ίσως και μέχρι την εισαγωγή των στερεών τροφών. Είναι σωστή αυτή η πληροφορία; Όχι τίποτ' άλλο, αλλά έχω αρχίσει να αισθάνομαι τελείως γκαντέμω... :?

fUvDp2.png

Διαφημίσεις

Δεν είσαι γκαντέμω :D .

Συνήθως συμβαίνει αυτό με τα μωράκαι που θηλάζουν. Επειδή το ανθρώπινο γάλα είναι πολύ πιο εύπεπτο αλλά και για να κρατηθεί η γαλουχία, το μωρό χωνεύει γρήγορα και έτσι ξυπνάει τη νύχτα και θέλει κι άλλο.

Εμένα η κόρη μου - ενώ περάσαμε ένα μήνα του μέλιτος γύρο στον τέταρτο μήνα που κοιμόταν απο τις 9 μέχρι τις 8 το πρωί - μέχρι και σήμερα που έχει χρονίσει, πάντα ξυπνάει τη νύχτα (4-5 ή 6 το πρωί βέβαια) και μετά εγερτήριο 7 - 8 παρά!

Είμαι ράκος, μου λείπει ύπνος, αλλά τον νυχτερινό θηλασμό τον απολαμβάνω :) ! Είναι μοναδικές στιγμές, αναπόσπαστες και μόνο δικές μας! :wink:

Η αλήθεια είναι πως τα μωράκια που παίρνουν μπιμπερό κρατάνε περισσότερη ώρα χορτασμένα... στην περίπτωση του θηλασμού είναι το "τίμημα" που πρέπει η μητέρα να πληρώσει για αρκετούς μήνες για να θηλάσει το μωρό της... λιγότερος ύπνος δηλαδή... το πέρασα και εγώ με το μωρό μου και δεν το μετάνιωσα όμως... άξιζε τον κόπο... με τον καιρό πάντως... το έκοψε μόνος του... και είναι αλήθεια πως οι στέρεες τροφές έπαιξαν το ρόλο τους... όσο θηλάζετε οπότε... απολαύστε το! Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για εσάς και το μωρό σας (έστω και με λιγότερο ύπνο!) :D

Σ'ευχαριστώ πολύ, erica, για την απάντησή σου. Ευχόμουν να "ακούσω" κάτι τέτοιο καθυσηχαστικό. Δε με πειράζει τόσο η έλλειψη ύπνου (παρότι μεγάλη λάτρης του :) ), απλά μου έκανε εντύπωση που αρκετά μικρότερα σε ηλικία μωράκια κοιμούνται ήδη σερί τη νύχτα, γι'αυτό έκανα τη διευκρινιστική ερώτηση περι θηλασμού.

Υ.Γ. Κι εγώ, όταν ξυπνήσει τη νύχτα, τον παίρνω στο κρεβάτι μου, θηλάζει και κοιμόμαστε μαζί μέχρι το πρωί και, πραγματικά, μου αρέσει πολύ που ανοίγω τα μάτια και βλέπω δίπλα μου μια φατσούλα να με κοιτάει και να μου χαμογελά! :wink:

fUvDp2.png

Θηλάζω και ξυπνάει ακόμα τα βράδυα, δεν με ενοχλει ομως καθόλου γιατι τον παιρνω στο κρεβατι μου για 10 λεπτα, τον θηλαζω και συνεχίζω τον υπνο μου. Οπως εγραψε η erica η φορμουλα ειναι πιο δυσπεπτη για τα μωρακια, γι'αυτο και τα μωράκια που παιρνουν μπουκάλι συνήθως δεν ξυπνανε το βράδυ.

Εγώ πάντως κορίτσια νομίζω πως είναι στο μωρό.Θήλασα αποκλειστικά μέχρι τους εξίμισι μήνες και η μπέμπα από ενός μηνός δεν ξύπνησε καμμιά φορά το βράδυ πραγμα που συνεχίζεται..Τότε κοιμόταν 8 ώρες συνεχόμενες και τώρα κοιμάται 10 με 11 ώρες.

Διαφημίσεις

Εγώ πάντως κορίτσια νομίζω πως είναι στο μωρό.Θήλασα αποκλειστικά μέχρι τους εξίμισι μήνες και η μπέμπα από ενός μηνός δεν ξύπνησε καμμιά φορά το βράδυ πραγμα που συνεχίζεται..Τότε κοιμόταν 8 ώρες συνεχόμενες και τώρα κοιμάται 10 με 11 ώρες.

Συμφωνώ απόλυτα!Κι εγώ ήμουνα προετοιμασμένη για ξενύχτια αλλά μέχρι στιγμής η μπέμπα μόλις πάει η ώρα 9-9:30, μας καληνυχτίζει μέχρι τις 6 ή 7 το πρωί.Εύχομαι να συνεχίσει έτσι!!!

Σνιφ, κλαψ, ουα!!! :cry:

Να είναι καλά το παιδάκι μου, έχω όμως να κοιμηθώ 13 μήνες πάνω από 4 ωρο (στην πάρα πολύ καλή περίπτωση). Παρ' όλα αυτά μου δίνετε κουράγιο. Που θα πάει, θα στρώσει η νυχτερίδα!

Κι εμενα ο πριγκιπας κοιμαται σερι πανω απο ενα μηνα τωρα. Θα φαει γυρω στις 10 μετα το μπανακι του και θα κοιμηθει μεχρι τις 8-9 το πρωι.

Ετυχε βεβαια να ξυπνησει 2-3 φορες γυρω στις 4-5 το πρωι αλλα δε βαριεσαι. Μωρακια ειναι, κι αν δεν ξυπησουν τη νυχτα πως θα καταλαβουμε οτι γιναμε μανες?

Εμένα είναι ανάλογα με τα κέφια της!Άλλες φορές κοιμάται στις 22:00 και ξυπνάει στις 6,άλλες κοιμάται στις 9 με ένα break στις 23:30-12 για μαμ και ξυπνάει στις 4 και μετά πάλι στισ 7-8 και 2 φορές που είχε φάει στις 11,ξύπνησε στις 9 παρά!

Αλλά το επικρατέστερο είναι 22:00 περίπου με 6:30 ή 22:30 με 7.

συμφωνω,ξερω κοπελα που θηλαζε μεχρι 6 μηνων και μετα τους 2 μηνες το μωρο δεν ξυπνησε και εμενα ξυπναγε καθε 2-3 ωρες για φαι,ακομη και που σταματησα το θηλασμο 3 μηνων και παλι ακομα ξυπναει,απλα πιο αραια. :(

Εγω να σας πω οτι τσαμπα χαρηκα.... :cry: Αποτυχία... Ήταν τυχαίο το περιστατικο !!!

Χθες το βράδυ ξύπνησε στις 3 και κοιμηθηκε στις 5 !!!

Σουπερ ???????

5 με 6 ξυπνησε η μεγαλη....

εγω συνολικα κοιμηθηκα 3 ωρες !!! καλο ε????????

Δωσε apotel να το apotelειωσεις! Οταν ειχε κολικους,θυμαμαι τις δωσαμε ενα τετοιο και μεσα σε λιγοτερο απο 5' επεφτε ξερη!!!

Πλακα κανω,ε? :lol: Μην δινεις φαρμακο διχως λογο... :?

Eπειτα απο πιεσεις που δεχτηκα απο την δχση,αφησα ελευθερη την αγελαδιτσα μουυυ να βοσκει στα λιβαδια.Οποιος χασαπης ενδιαφερθει ας επικοινωνησει πριβε μαζι μου για να κανονισουμε τα δεοντα!

Ο θηλασμος με εχει βοηθησει και στον υπνο!!!

Την θηλαζω στον υπνο της ξαπλωμενη κατα τις 1 (προηγουμενο γευμα 9-10) και κοιμαται σερι μεχρι τις 7. Σπανια χαλαμε το προγραμμα μας.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...