Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μωράκι που θηλάζει συνέχεια- τι κάνουμε;

Recommended Posts

Spithoula mou dystixos me tin pipila kamia tyxi ... Pote tha doume kapoia veltiosi?

καλημερα Ματινα μου!!! αυτο το σκατουλι χθες κοιμηθηκε 5 το πρωι κ εννοειται μολις την καταφερα να φαει απο το στηθος...αχ...ξερεις...οταν ερχονται τα δυσκολα που κουτουλαω κ πρεπει να την απασχολω με παιχνιδι κ βολτες...χιιιλιες φορες προτιμω στο στηθος.....αλλα εμενα ποτε μα ποτε δεν κοιμαται πανω απο ωρα....πιπιλα δεν παιρνει με τι-πο-τα...περιμενω να μαθει να πιπιλαει το δακτυλακι της που το προσπαθει βεβαια!!!κ ας ζοριστω να το κοψει...τι να κανω? :wink:

με σενα η αληθεια ειναι πως δεν ανησυχω γιατι αφου δεν εχεις προβλημα με τη νυχτα...θα σου κοιμαται τη νυχτα! και τη μερα πιστεψεμε στο 3 μηνο θα αλλαζει σιγα σιγα...πιστευω θα καθεται πιο πολυ μοναχουλης στο ριλαξ!οπως εκανε κ εμας..θα απασχολειται με πολλα αλλα , θα κουραζεται και θα σου ξεκλεβει λιγο χρονο για υπνο...γιατι κ μενα αυτο οντως το αλλαξε...

Παντως πραγματικα μη νομιζεις πως δε σε καταλαβαινω κ λεω "ας μη μιλαει κ αυτη.." αλλα να χαιρεσαι κ να απολαμβανεις εστω κ αυτο το βραδινο...γιατι αν αλλαξει συνηθεια θα λες "αααααχ, τι ωραια που ητανε.....":grin:

να μας ενημερωνεις παντως!!! και κρατα χρονο απο μενα που ειμαι πιο μπροστα λιγο ποοοτε θα αλλαξει ριζικα το ωραριο...:?:?:D:D

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 549
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς μου!:D

.αχ...ξερεις...οταν ερχονται τα δυσκολα που κουτουλαω κ πρεπει να την απασχολω με παιχνιδι κ βολτες...χιιιλιες φορες προτιμω στο στηθος.....

Αυτή η φράση της spithoulas, τα λέει όλα! Γιατί παιδεύεστε να βρείτε άλλους τρόπους να κοιμίσετε το μωρό; Είναι πολύ πιο ξεκούραστο και γρήγορο να κοιμηθεί θηλάζοντας. Το πιο απλό είναι να ξαπλώσετε στο κρεβάτι μαζί του, ό,τι ώρα της ημέρας και να είναι, και να θηλάσετε μέχρι να αποκοιμηθεί, οπότε ή μπορείτε κι εσείς όσο θηλάζει να πάρετε έναν υπνάκο ή να σηκωθείτε μόλις τελειώσει, χωρίς να το ξυπνήσετε με μετακινήσεις κλπ. Στη χειρότερη περίπτωση, το μωρό θα κοιμηθεί 10- 20 λεπτά (που είναι μια χαρά για μωρά αυτής της ηλικίας, πιστέψτε με!). Ξέρετε τι μπορείτε να κάνετε σε 10-20 λεπτά; ή και να μην κάνετε τίποτα αν το θέλετε! Στην καλύτερη περίπτωση, μπορεί να κοιμηθεί και μία ωρίτσα! Τα ίδια ισχύουν και για τη νύχτα, όπου μόλις συνηθίσετε λιγάκι, θα ξυπνάτε το πρωί και δεν θα θυμάστε πόσες φορές ξύπνησε το μωρό, αφού μόνο θα ανοίγετε τα μάτια για να το βοηθήσετε να πιάσει το στήθος και θα ξανακοιμάστε!

Ακόμα και αν μετά από 10 λεπτά ξυπνήσει, είναι πολύ πιθανό μόλις το ξαναβάλετε στο στήθος με τον ίδιο τρόπο να θηλάσει για λίγο και να κοιμηθεί για λίγη ωρίτσα ακόμα. Έτσι θα περάσει ο πρώτος δύσκολος καιρός. Δεν χρειάζεται να χάνετε την ώρα σας προσπαθώντας να τα κοιμήσετε κουνώντας τα ή με πιπίλα ή σεσουάρ κλπ. Απλά θηλάστε και εκμεταλλευτείτε τον χρόνο του θηλασμού για να ξεκουραστείτε κι εσείς! Αυτό το κάνω κι εγώ ακόμη και τώρα που η δικιά μου είναι 2 ετών! Όταν ζητάει να θηλάσει, είναι η ώρα που θα καθίσω ή θα ξαπλώσω ή θα καθίσω στον υπολογιστή, όπως τώρα και θα χαλαρώσω, αλλιώς μπορεί να ξεχάσω να καθίσω, ευτυχώς μου το θυμίζει η μικρή μου!:wink:

Σπιθούλα, συνέχισε να εμψυχώνεις τις κουρασμένες μαμάδες, όσες βρίσκονται στην ίδια φάση θα τις παραπέμπουμε σ' αυτό το θέμα!:)

HXuSp2.pngaS46p2.png

Τα ίδια ισχύουν και για τη νύχτα, όπου μόλις συνηθίσετε λιγάκι, θα ξυπνάτε το πρωί και δεν θα θυμάστε πόσες φορές ξύπνησε το μωρό, αφού μόνο θα ανοίγετε τα μάτια για να το βοηθήσετε να πιάσει το στήθος και θα ξανακοιμάστε!

Ακόμα και αν μετά από 10 λεπτά ξυπνήσει....... Όταν ζητάει να θηλάσει, είναι η ώρα που θα καθίσω ή θα ξαπλώσω ή θα καθίσω στον υπολογιστή, όπως τώρα και θα χαλαρώσω, αλλιώς μπορεί να ξεχάσω να καθίσω, ευτυχώς μου το θυμίζει η μικρή μου!

Σπιθούλα, συνέχισε να εμψυχώνεις τις κουρασμένες μαμάδες, όσες βρίσκονται στην ίδια φάση θα τις παραπέμπουμε σ' αυτό το θέμα!

sofuka γεια σου!!!σε ειχαμε χασει λιγο καιρο αλλα μας ξαναλυπηθηκες..

:wink:;-) !!! σημερα που μαζευα ωρες τα πραγματα γιατι θα λειψουμε μια βδομαδουλα!!!1η μας εκδρομη στους παππουδες! :roll:.... αυτο το μικρουλι το κανονιζε κ αλλες τοσες ωρες ξεκουραζομουνα.....

sofuka τα λες ακριβως μα ακριβως ετσι οπως ειναι για το θηλασμο ξαπλωμενη...εμεις ετσι ειμαστε συνεχεια...10λεπτα υπνου κ μετα παλι με ψαχνει...το καημενο οταν λειπω αυτο με κλειστα τα ματακια ψαχνει κ τριβει το προσωπακι της στο στρωμα...κ μετα κλαμα...

οταν σερφαρω..οπως τωρα (:-D) κοιμαται για λιιιγο στην αγκαλιτσα 5λεπτο με 10λεπτο κ μετα αν κουνηθω ή απο μονη της...ξανα θηλασμο..οταν νυσταξω κ γω, παμε στο κρεβατι μας που ο μπαμπας μας ευχαριστιεται οσο προλαβαινει απλωμενος κ συνεχιζουμε την ιδια δουλεια...τωρα θα μου πεις...αυτο ειναι γευμα???περιεργως το συνηθισα...δε μενοχλει....με προβληματιζει βεβαια ποσο θα κρατησει???αλλα απτις φορες που κλαιει κ δεν καθεται με τιποτα στο στηθος, απτις φορες που θελει παιχνιδια τα ξημερωματα, απτις φορες που λιωνω στις δουλειες που ποτε δεν τελειωνουνε....το προτιμω...κ ελπιζω οτι θα φτιαξει!!!

αααχ!σημασια εχει πως δυσκολα ή ευκολα,,,, τα καταφερνουμε!!! και στις πολλες βαλιτσες που μαζεψα με οτιδηποτε μπορει να χρειαστω...παλτο,παλτουδακι,γουνα,γουνακι....δεν εψαχνα να αφησω χωρο για αποστειρωτες κλπ....

...τωρα θα μου πεις...αυτο ειναι γευμα???περιεργως το συνηθισα...δε μενοχλει....με προβληματιζει βεβαια ποσο θα κρατησει???

Για αρκετά μωρά που έχουν αυτό το στυλ ναι, έτσι είναι τα γεύματά τους και αυτό είναι το φυσιολογικό γι' αυτά! Για άλλα πάλι μωρά μπορεί να είναι κάτι άλλο! Σημασία έχει να μπορούμε να συμβαδίσουμε με το δικό μας μωρό με τρόπο που όλοι να είναι ευχαριστημένοι και όσο το δυνατόν ξεκούραστοι. Όσο καλύτερα ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του μωρού, τόσο πιο εύκολο γίνεται στην πορεία.

Σπιθούλα και όλες οι μαμάδες που γράφετε εδώ, ρίξτε μια ματιά εδώ http://www.kathydettwyler.org/detsleepthrough.html... θα καταλάβετε τι είναι πραγματικά φυσιολογικό και τι μας έχουνε μάθει να θεωρούμε φυσιολογικό! Μόλις το καταλάβετε αυτό, όλα θα γίνουν πολύ πιο εύκολα, γιατί εσείς θα είστε σίγουρες ότι κάνετε το καλυτερο για τα μωρά σας, αυτό που χρειάζονται.

ααχ!σημασια εχει πως δυσκολα ή ευκολα,,,, τα καταφερνουμε!!! και στις πολλες βαλιτσες που μαζεψα με οτιδηποτε μπορει να χρειαστω...παλτο,παλτουδακι,γουνα,γουνακι....δεν εψαχνα να αφησω χωρο για αποστειρωτες κλπ....

:-D Καλά να περάσετε και να κάνετε πολλές πολλές βόλτες! (όταν λες παλτό-παλτουδάκι, γούνα-γουνάκι, εννοείς ότι όλα τα ρούχα της κόρης σου πάνε σετ με τα δικά σου και ντυνόσαστε ασορτί;:rolleyes: ... σε πειράζω:lol::lol::wink:)

HXuSp2.pngaS46p2.png

Ο μπέμπης μου είναι 4 και κάτι μηνών και θηλάζει αποκλειστικά.

Φαίνεται τελευταία (~20 ημέρες) να μην το χορταίνω.

1) Τρώει πια και από τα 2 στήθη σε κάθε γεύμα, ενώ μέχρι πρόσφατα, τηρούσα το γνωστό 3ωρο σε κάθε στήθος (είχε βλέννες στα κακά του).

2) Σήμερα, για να σας δώσω ένα παράδειγμα, τον θήλαζα όλη νύχτα κι όλη μέρα (δεν κοιμάται πάνω από 20λεπτά), τελευταίο γεύμα στις 18:00 και μετά έπρεπε να φύγω.

Στις 19:30' λοιπόν, τρώει 340γρ γάλα (μητρικό από μπουκάλι)!

Και επιτέλους ησύχασε και κοιμήθηκε σχετικά νωρίς (22:00).

Μάλλον δεν τον χορταίνει το στήθος ε; Και τι φταίει;;;

Αχ, ας με φωτίσει κάποια, γιατί δεν αντέχω άλλο να θηλάζω όλη μέρα-νύχτα, χωρίς πρόγραμμμα, χωρίς λίγο χρόνο ελεύθερο. Ούτε εγώ ούτε οι λοιποί του σπιτιού. Μέχρι και ο άντρας μου, ο οποίος είναι πολύ υπέρ του θηλασμού και μ'έχει στηρίξει αφάνταστα, έχει αρχίσει να μου πετάει περί μπιμπερό και τρελαίνομαι...

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

Διαφημίσεις

Φταίει ότι περνάει άλμα ανάπτυξης και θηλάζει να σου αυξήσει το γάλα. Είναι και φαγανός, 340 μλ:shock::shock::shock: ούτε τα δικά μου δεν πίνουν που πάνε σχολείο. Που χωράει στο στομάχι του;

YΠΟΜΟΝΗ:):):)!! Βγάλτον καμιά βόλτα να ξεχνιέται. Στους μήνες που είναι δεν παθαίνει και τίποτα να αργήσει καμιά ώρα να φάει αν είναι ήσυχος.

Καλημέρα!

Άλμα ανάπτυξης που κρατάει γερά 2 βδομάδες;;;;

Μήπως κάτι δεν πάει καλά με το γάλα μου (κάτι που τρώω και το αραιώνει π.χ.), μήπως τον έχω μάθει εγώ όλη μέρα στο στήθος;

340 γρ είναι τρελλή ποσότητα για μωρό! Πώς χωράει αλήθεια στο στομαχάκι του;

Σε εμένα μέχρι 4 μηνών ήταν κολλημένη πάνω μου και τότε ξεκόλλησε λιγάκι με τις διακοπές όπου είμασταν συχνά εξω.

οταν διαβασα τον τιτλο ¨'δεν τον χορταινω"νομιζα οτι ηταν απο τις αγκαλιες και τα φιλια...

δεν μπορω να σε βοηθησω διοτι δεν τον θηλασα αλλα οπως και ναχει μην αγχωνεσαι διοτι καθε παιδι εχει τις δικες του αναγκες..

να μου τον φιλησεις τον μπουρμπουληθρα γλυκα γλυκα στις δίπλες απο τα μπουτακια του!!!

Διαφημίσεις

Με τη βόλτα θα ξεχάσει το στήθος. Άνοιξη έχετε τώρα στα Σπάτα, μην κοιτάς εδώ που μας έθαψε το χιόνι.

Αχ πόσο μου έλειψε φέτος!!!Δεν είδα καθόλου. Αλλάζουμε;;;;;;

Σε ευχαριστώ πολύ Αγλαία για τη συμβουλή θα ρωτήσω το γιατρό για την ολική νάρκωση και το φάρμακο. Τώρα θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι άλλο. Το μωρό είναι 3 μηνών και 11 ημερών και δεν έχει καθόλου πρόγραμμα , τρώει μπορεί και ανα μία ώρα πιο πολύ το απόγευμα που μάλλον έχει πονάκια. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να πάω ούτε στο γιατρό και με την πιπίλα δεν έχει την καλύτερη σχέση ποιά είναι η γνώμη σου; Τι να έκανα ώστε να τρώει τουλάχιστον κάθε τρείς ώρες; Σκεφτόμουνα να πάω στη δουλειά αλλά είναι αδύνατον έτσι όπως έχει μαθει.

Σε ευχαριστώ πολύ Αγλαία για τη συμβουλή θα ρωτήσω το γιατρό για την ολική νάρκωση και το φάρμακο. Τώρα θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι άλλο. Το μωρό είναι 3 μηνών και 11 ημερών και δεν έχει καθόλου πρόγραμμα , τρώει μπορεί και ανα μία ώρα πιο πολύ το απόγευμα που μάλλον έχει πονάκια. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να πάω ούτε στο γιατρό και με την πιπίλα δεν έχει την καλύτερη σχέση ποιά είναι η γνώμη σου; Τι να έκανα ώστε να τρώει τουλάχιστον κάθε τρείς ώρες; Σκεφτόμουνα να πάω στη δουλειά αλλά είναι αδύνατον έτσι όπως έχει μαθει.

Ρώτησε τον αναισθησιολόγο που γνωρίζει τι φάρμακα θα χρησιμοποιήσει (δεν νομίζω να υπάρχει κάτι ακατάλληλο για μωρά)

Τα περισσότερα μωρά σε αυτή την ηλικία χρειάζονται περισσότερα από 8 γεύματα για να τραφούν. Επίσης χρειάζονται την ανακούφιση και την παρηγοριά που τους προσφέρει ο θηλασμός. Αν θα ανταποκριθείς ή όχι στις ανάγκες του, εξαρτάται μόνο από την επιθυμία σου να το κάνεις ή όχι.

Το αν θα επιστρέψεις στη δουλειά δεν εξαρτάται από το πρόγραμμα του μωρού. Αν μπορείς να μείνεις, μένεις ανεξάρτητα από το πρόγραμμα που έχει το μωρό και αν πρέπει να φύγεις, φεύγεις.

Σε ευχαριστώ Αγλαία για τη συμβουλή σου αλλά υπάρχει περίπτωσει τον άλλο μήνα να πάω για δουλειά . Τα παιδιά που θηλάζουν συνεχίζουν δηλαδή και μετά το 4ο μήνα να τρων κάθε μία ώρα ή όσο μεγαλώνουν αρχίζουν και στρώνουν;Βλέπεις το πρώτο μου παιδί το θήλασα έξι μήνες αλλά ούτε αυτή είχε πρόγραμμα. Τώρα θέλω να θηλάσω περισσότερο απο έξι μήνες.

Διαφημίσεις

Σε ευχαριστώ Αγλαία για τη συμβουλή σου αλλά υπάρχει περίπτωσει τον άλλο μήνα να πάω για δουλειά . Τα παιδιά που θηλάζουν συνεχίζουν δηλαδή και μετά το 4ο μήνα να τρων κάθε μία ώρα ή όσο μεγαλώνουν αρχίζουν και στρώνουν;Βλέπεις το πρώτο μου παιδί το θήλασα έξι μήνες αλλά ούτε αυτή είχε πρόγραμμα. Τώρα θέλω να θηλάσω περισσότερο απο έξι μήνες.
.

Nα σου ζήσει και μην αγχώνεσαι με το ζήτημα της δουλειάς! Εδώ υπάρχουν μαμάδες που γύρισαν πολύ νωρίς στη δουλειά τους και κάνουν ελεύθερο επάγγελμα ή είναι γιατροί με βάρδιες και εφημερίες! Νοικιάζεις ένα νοσοκομειακό θήλαστρο και λίγο καιρό πριν επιστρέψεις στη δουλειά κάνεις πρόβες απουσίας ώστε και το μωρό να συνηθίσει σιγά σιγά στην απουσία σου και στο πρόσωπο που θα το κρατάει, και το στήθος σου να συνηθίσει στις αντλήσεις. Μ' αυτό τον τρόπο θα δεις και πόσο περίπου γάλα θα χρειάζεται να αφήνεις όσο θα λείπεις. Η συμπεριφορά και η συχνότητα των γευμάτων του μωρού σου όταν θα λείπεις μπορεί να είναι πολύ διαφορετική από αυτή που κάνει όταν είσαστε μαζί, οπότε αυτό δεν πρέπει να σε απασχολεί καθόλου. Εσύ συνεχίζεις κανονικά με το μωρό ανταποκρινόμενη στις ανάγκες του και όταν θα λείπεις το πρόσωπο που θα το κρατάει θα δημιουργήσει μαζί με το μωρό πάλι τη ρουτίνα τους για εκείνες τις ώρες! Από τον 6 μήνα και μετά που θα μπουν οι στερεές τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο εύκολα και σταδιακά δεν θα χρειάζεσαι καθόλου αντλήσεις, το μωρό θα καλύπτεται με στερεές τις ώρες που θα λείπεις!

Μερικές εβδομάδες πριν γυρίσεις στη δουλειά, γράψε στο θέμα Θηλασμός και εργασία πόσες ώρες θα λείπεις, αν θα μπορείς να αντλείς στη δουλειά και ό,τι άλλο σου φαίνεται χρήσιμο, για να σε βοηθήσουν οι έμπειρες μαμάδες να οργανωθείς.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Επεστρεψα στη δουλεια μου οταν ο γιος μου ηταν 4 μηνων και πολυ φαγανο παιδι.

Ολα πηγαν καλα και θηλαζει ακομα.

Υπαρχουν λυσεις, οπου υπαρχει θεληση, αλλα και ψυχραιμια.

k9Tap3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Γεια σας και απο εμενα!!

Εχω ενα αγορακι σχεδον 2,5 μηνων και θα ομολογησω οτι αν δεν υπηρχε το forum, ισως να μην ειχα καταφερει να θηλαζω το μωρο μου μεχρι σημερα! Οποτε ξεκιναω με ενα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους δημιουργους και στις συφορουμιτισσες:):)!

Η ερωτηση μου ειναι οπως καταλαβατε, οτι ο μπεμπης μου, ειδικα την τελευταια εβδομαδα που αρρωστησε λιγο, με εχει κανει πιπιλα για να κοιμηθει!:| Το αποτελεσμα ειναι να πονανε οι θηλες μου υπερβολικα, ιδιαιτερα το βραδυ. Φτανω σε σημειο να κλαιω απο τον πονο. Εχω δοκιμασει ηδη πιπιλες-θηλες σιλικονης και δεν πιανει τιποτα!!! Επισης το κακο ειναι οτι στη διαρκεια τις ημερας δεν κοιματε πολυ, και οταν κοιματε ειναι πολυ ελαφρα, και οταν τον αφηνω ξυπναει και νυσταζει και θελει να ξαναπιπιλισει!!!:( Και ξαναξεκιναει ο μαραθωνιος!

Επισης το αλλο κακο ειναι οτι στη διαρκεια του πιπιλισματος πινει και λιγο γαλα με αποτελεσμα να μην κανει κανονικο γευμα (εννοω καθε 2-3 ωρες)

Αν μπορει καμμια να μου δωσει τα φωτα της:):)!!!

Ευχαριστω!!!!!

7ytop2.png

xiaouita φυσιολογικά μου φαίνονται όλα αυτά ειδικά αν το μωράκι σου ήταν άρρωστο! εμείς ήμασταν έτσι για πολύυυ καιρό και ακόμη δεν έχουμε καθόλου πρόγραμμα. α και το πιπίλισμα πιπίλισμα. δεν είναι όπως τους πρώτους μήνες αλλά είναι αρκετά έντονο...

επίσης μπορεί να περνάει άλμα ανάπτυξης κ γι'αυτό να θέλει πιο συχνά....

για τον πόνο δοκίμασε λανολίνη ειδικά αν έχεις κάνει πληγές και προσπάθησε να θηλάζεις σε διάφορες στάσεις για να μην πιέζεται συνέχεια το ίδιο σημείο

ελπίζω σύντομα να έχεις καλά νέα!:)

μην στεναχωεριεσε θα περασει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D:grin::):):)

και εμενα με χρησιμοποιηγ καποιες φορες πλεον αλλα τωρα που δεν ειναι τοσο συχνα το απολαμβανω

με την εισαγωγη στερεων τροφων φτιαχνουν τα πραγματα

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Το αποτελεσμα ειναι να πονανε οι θηλες μου υπερβολικα, ιδιαιτερα το βραδυ. Φτανω σε σημειο να κλαιω απο τον πονο.

Επισης το αλλο κακο ειναι οτι στη διαρκεια του πιπιλισματος πινει και λιγο γαλα με αποτελεσμα να μην κανει κανονικο γευμα (εννοω καθε 2-3 ωρες)

Αν μπορει καμμια να μου δωσει τα φωτα της:):)!!!

Ευχαριστω!!!!!

Μου φαίνεται υπερβολικό να σε πονάνε τόσο πολύ οι θηλές σου μετά από 2,5 μήνες. Μήπως έχεις πάθει κάποια μόλυνση? Δοκίμασε πλύσεις με σοδόνερο (σε 1 φλυτζάνι χλιαρό νερό, 1 κουταλιά γλυκού σόδα). Βάζεις 4-5 λεπτά στη θηλή με καθαρή γάζα ή βαμβάκι, περίπου 5 φορές την ημέρα για κανά 4ημερο. Μπορεί και να κάνω λάθος, πάντως κακό δεν θα κάνεις να το δοκιμάσεις.

Για το 2ο που σε απασχολεί, μην ανησυχείς. Αυτός κανονίζει τη διατροφή του τους πρώτους μήνες της ζωής του και σε μας τις μαμάδες δεν πέφτει λόγος :-P Το γάλα σου δεν είναι σαν το ξένο για να σε ανησυχεί αν πίνει περισσότερο.

Να σου ζήσει!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Κοριτσακια ευχαριστω για τις απαντησεις!!! Πηρα λιγο κουραγιο...

Fairy's mom δεν ξερω αν εχω παθει μολυνση, αλλα οι θηλες μου πονανε οταν ο μπεμπης θηλαζει πολυ ωρα και οταν πιπιλαει μονο, γιατι δεν πιανει καλα με το στομα του ολοκληρη τη θηλη!! (που πιπιλαει συνεχεια!!) Θα το δοκιμασω παντως αυτο με το σοδονερο.... δεν εχω να χασω τιποτα...

Zaharini βαζω ηδη κρεμα λανολινης.... οποτε προλαβαινω... ο μπεμπης εχει φαει απο αυτη!!!!

Ευχαριστωωωωωωω κοριτσιααα!!

7ytop2.png

γεια σου κ απο μενα!!! συγχαρητηρια για την προσπαθεια σου κ που εχετε φτασει ως εδω κ συνεχιζετε!!!οπως λες κ συ, οπως κ γω, οπως πολλες πολλες εδω μεσα χαρη στο forum μαθαμε να θηλαζουμε κ να αντεξουμε....

αποσα εχω διαβασει εδω μεσα οσα γραφεις ταχω διαβασει και αλλου εδω μεσα και αλλου και αλλου...σε πολλα μηνυματα...σε πολλα θεματα... οπως αν δεις εδω που απτην αρχη μου γραφω εδω τον "πονο" μου http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=35027 .... "μωρακι που θηλαζει συνεχεια...τι κανουμε?"

υπαρχουν και χειροτερα....μπορεις να το πεις κι ετσι ;););)

παντως αν πονας ειναι πιο δυσκολο κ το καταλαβαινω...στις αρχες δε σε πονουσε???αν οχι σημαινει οτι ξερεις να θηλαζεις σωστα! αν απτην αρχη πονας πρεπει να διαβασεις εκει που γραφει για το σωστο πιασιμο της θηλης....εμεις με τη μπεμπα μου κανουμε ακομα το co-sleeping δες κ εδω http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=31676&highlight=co-sleeping ....

οπωτε εγω θελω να σου εκφρασω τη συμπαρασταση μου κ να σου πω οτι σε καταλαβαινω....οτι πρεπει να κανεις κατι για να μην πονας κ κυριως να μην αφηνεις το μωρακι να πιπιλαει εξω εξω τη θηλη...κ μενα μου το κανει αυτο στον υπνο της κ το βγαζω το στηθος μεχρι να το πιασει καλα καλα κ να πιπιλαει...κ δινω ανα τριωρο απο το ενα στηθος οπωτε κ προς στο τελος του 3ωρου που δε θα πειναει πολυ κ θα θελει να πιπιλισει εχει πολυ μικρη ροη οπωτε κ δεν εκνευριζεται....

γραψε μας νεα σου! καλη επιτυχια!!! κ καλη συνεχεια!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...