Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

sleeping bag (υπνόσακος)

mariam

Recommended Posts

Eγώ πάλι προτιμώ να βαμβακερά.Είναι πιο "φιλικά" στο δερματάκι του μωρού. :D

Κι εγω το ιδιο.

Ασε που παρατηρησα οτι με οτιδηποτε αλλο ιδρωνει αρκετα.

Ζιπουνακι, βαμβακερο φορμακι και σεντονι με κουβερτα αλλα τα βαζω ετσι, ωστε να μην μπορει να τα πεταξει ευκολα.

Μe too :wink: !!! Μόνο την κουβέρτα τη βάζω σε βαμβακερή παπλωματοθήκη και έτσι δεν έχουμε το άγχος μην πάει άλλου το σεντόνι και αλλού η κουβέρτα, αν και προς το παρόν δεν ξεσκεπάζεται.

Τελικά είναι στο παιδί αλλα ιδρώνουν περισσότερο και άλλα λιγότερο ... εμείς πάντως είμαστε θερμές γυναίκες και δεν θέλουμε πολλά πολλά :lol::lol::lol: !!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 287
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Eγώ πάλι προτιμώ να βαμβακερά.Είναι πιο "φιλικά" στο δερματάκι του μωρού. :D

Κι εγω το ιδιο.

Ασε που παρατηρησα οτι με οτιδηποτε αλλο ιδρωνει αρκετα.

Ζιπουνακι, βαμβακερο φορμακι και σεντονι με κουβερτα αλλα τα βαζω ετσι, ωστε να μην μπορει να τα πεταξει ευκολα.

Μe too :wink: !!! Μόνο την κουβέρτα τη βάζω σε βαμβακερή παπλωματοθήκη και έτσι δεν έχουμε το άγχος μην πάει άλλου το σεντόνι και αλλού η κουβέρτα, αν και προς το παρόν δεν ξεσκεπάζεται.

Τελικά είναι στο παιδί αλλα ιδρώνουν περισσότερο και άλλα λιγότερο ... εμείς πάντως είμαστε θερμές γυναίκες και δεν θέλουμε πολλά πολλά :lol::lol::lol: !!!

Αχ Όλγα μου και η δικιά μου ιδρώνει με το παραμικρό.Αφού έχουμε ένα σωρό ρουχαλάκια χειμωνιάτικα και φοβάμαι να τις τα φορέσω μη τυχόν και "ανάψει" :(

• 4 εβδομάδες μετά...

καλημέρα!

τον τελευταίο μήνα είμαι άυπνη σκεπάζοντας τη μικρή (1 έτους) και ρυθμίζοντας συνεχώς τη θερμοκρασία! Διάβασα όσα γράφτηκαν για το θέμα αλλά συνεχίζω να παιδεύομαι. Αυτές οι φόρμες (fleece από το mothercare, ξέρει κανείς κάτι για τις βαμβακερές από το Jumbo) για τι θερμοκρασία δωματίου προβλέπονται. Δηλ. της φοράω φανελάκι, ένα ολόσωμο βαμβακερό κορμάκι (από το mothercare) και πόσους βαθμούς να έχει το δωμάτιο;21;Γράφουν όλοι ότι τα μωρά ιδρώνουν, εγώ ανησυχώ πολύ μήπως κρυώνει. Μπορεί να προτείνει κανείς τέτοιες φόρμες ύπνου από αλλού, πιο ζεστές ή είμαι υπερβολική και φτάνουν αυτές;

Εμείς χρησιμοποιούμε υπνόσακο σχεδόν απο 8 μηνων.Αυτόν που λες απο το mothercare και απο μέσα πυτζαμούλες και κάλτσες φυσικά.Για την κουβέρτα του έχω φτιάξει βαμβακερή θήκη.

Φροντίζω η θερμοκρασία του δωματίου να είναι σταθερή, μεταξύ 20 και 22 βαθμών Κελσίου.

Και να ξεσπεπαστεί εντελώς... όλα καλά ! :D

Κάποια στιγμή που δοκίμαζα να κοιμάτε χωρις τις πυτζάμες απο μέσα ο μικρός μου κρύωνε και ξυπνούσε! Πιστεύω κάθε παιδάκι ανάλογα με τον οργανισμό του ξυπνάει αν κρυώνει ή ζεσταίνεται περισσότερο!

Η μικρή σου κοιμάτε ηρεμή ; ιδρώνει με αυτά που της φοράς;

μήπως ανησυχείς άδικα; :?

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Εμείς αποφύγαμε να πάρουμε τους υπνόσακους του mothercare γιατί είναι συνθετικοί. Πήραμε υπνόσακο από το prenatal που είναι σαν σάκος με φερμουάρ. Στο περιτύλιγμα γράφει ανάλογα με τη θερμοκρασία του δωματίου τί πρέπει να του φοράς.

Εμείς έχουμε σταθερά 21-22 βαθμούς, έτσι του φοράω ένα μακριμάνικο φορμάκι χωρίς πόδια και τον βάζω μέσα στον υπνόσακο. Έχε υπόψη σου ότι έχουν βαθμούς "ζέστης" όπως τα παπλώματα. Αυτός που πήραμε έχει 2&1/2 βαθμούς.

Διαφημίσεις

κατραχήν εμάς ο παιδίατρος μας είπε από την αρχή να μην τρελαινόμαστε με τα θερμόμετρα! σε όποια θερμοκρασία είστε άνετα εσείς είναι και το μωρό.στο δωμάτιο που κοιμόμαστε (και οι 3) τα καλοριφέρ τα κλείνουμε κατά τις 12 το βράδυ και η θερμοκρασία παραμένει αρκετές ώρες.προς το πρωί όμως ξανακρυώνει το δωμάτιο οπότε της φοράω το φανελάκι,το φορμάκι και έναν υπνόσακο από το mothercare.

• 2 εβδομάδες μετά...

και μεις χρησιμοποιουμε υπνοσακο και στα 2.απλα να προσεξεις να ειναι 100% βαμβακερο.απο μεσα φοραμε το ολοσωμο απο πανω τις πυτζαμες και τον υπνοσακο βεβαια εχουμε και το καλοριφερ στους 22 βαθμους και ειμαστε μια χαρα :D

5db512b769.pngae89dcbaef.png σας αγαπω πολυ!!!

απλα να προσεξεις να ειναι 100% βαμβακερο

Eleana, εννοείς και την εσωτερική επένδυση; Διότι ό, τι έχω βρει έχει εσωτερική επένδυνη πολυεστέρα.

Πριν είχα έναν υπνόσακο από τα Marasil βαμβακερό. Τώρα δεν του κάνει πλέον και αγόρασα χθες από τα Ωμέγα έναν μάλλινο με ποδαράκια. Θα τον δοκιμάσω μερικές φορές ακόμη και θα σας πω εντυπώσεις. Πάντως προτιμώ βαμβακερόν ή μάλλινον.

Διαφημίσεις

• 8 months later...

Καλημέρα.Θα θελα να μου πείτε απο τι ηλικία χρησιμοποιήτε υπνόσακους.Τι φοράτε απο μέσα και αν έχετε κάποιον δοκιμασμένο ωστε να μου πείτε την γνώμη σας ? Τους benneton τους έχετε δεί?

Το ξέρω οτι υπάρχει στο forum ως θέμα αλλα οι πληροφορίες είναι λίγο σκορπιες.Είναι ευκαιρία να τις έχουμε λίγο πιο συγκεντρωμένες.Ευχαριστώ

2GxD.jpg2GxDp2.png

Εμεις φοραγαμε υπνόσακο απο την πρωτη μέρα ζωης της αγαπουλιτσας μας . Μας τον έκανε δώρο το νοσοκομειο :D

Ηταν με τιραντες οχι μανικι και απο μεσα της φορουσα ενα φορμακι . Μετα με τις πολλες ζεστες τον αφήσαμε και τωρα θελουμε να αγορασουμε καινουργιο γιατι εκεινος ήταν νουμερο 60 και δεν μας χωραει πια :D

Ειναι για μενα το καλυτερο για το μωρό , αν και εδω στο φορουμ ειχα διαβασει το αντιθετο απο πολλες κοπελες . Εμενα η μικρη μου δεν κραταει με τιποτα κουβερτα -σεντονακι πανω της . Το χτυπαει με τα ποδια και της ερχετε πανω στο προσωπο (τρομαζω εγω!) ή φευγει μακρια . Με τον υπνοσακο κανει τις τουμπες τις αλλα ξερω θα ναι σκεπασμενη συνέχεια :D

Εγω τωρα στον καινουργιο που θα παρω θα κοιταξω να ειναι 100% βαμβάκι . Αυτο εχει μεγαλη σημασια να ειναι απο καλο υλικό και οχι απο υαλοβαμβακες κλπ . Το βαμβάκι αφηνει το δερμα να αναπνευσει και δεν ανεβαζει πολυ μεγαλες θερμοκρασίες . Θα ξαναπαρω με τιραντες και οχι μανικια που νιωθω οτι δεν βολευουν πολυ.

Το τι φορας απο μεσα ειναι αναλογο του καιρου και της θερμοκρασιας του δωματιου . Εσυ πως κοιμασαι ? Με πυτζαμα με μανικακι ή τιραντάκι ? Ετσι θα έχεις και το μωρο :D

Οτι χρειαστειτε στην διαθεση σας :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Αχ μπράβο κι εμένα με απασχολεί αυτό το θέμα

γιατί εδώ και 2-3 βράδυα κάνει ψύχρα και το σεντονάκι/πάνα που τη σκεπάζω το πετάει

τα καλτσάκια της τα βγάζει και την βρίσκω παγωμένη!

Δεν ήξερα οτι υπάρχει τόσο μικρό νούμερο.

Εμένα μου φάνηκαν πάρα πολύ χρήσιμοι οι υπνόσακοι. Δεν φοβάμαι να μην ξεσκεπαστεί και να μην μπλεχτεί με την κουβέρτα....Κατά τη γνώμη μου ο υπνόσακος πρέπει να είναι 100% βαμβάκι, όπως λέει και η Λαμπρινή και χωρίς μανίκια γιατί αλλιώς ζεσταίνονται υπερβολικά και αυτό είναι επικίνδυνο για τα μικρά μωρά...Το mothercare έχει πολλούς και ωραίους...

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Διαφημίσεις

Και εγώ για αυτό το λόγο θέλω να πάρω.Η μικρή μόλις καταλαβαίνει οτι έχει κάτι στα πόδια της ,ακόμα και αν κοιμάται καλα καλά,γίνεται χαμός.Πάνω κάτω τα πόδια μέχρι να το πετάξει όλο η απο κάτω της ή πάνω στο κεφάλι και να το δαγκώνει .Τι πράγμα και αυτό?

2GxD.jpg2GxDp2.png

Και εγω ακριβως ετσι παθαινω. Και ειναι και η εποχη τετοια δεν ξερεις τι να κανεις!Στην αρχη το βραδυθ εχει ζεστη μεσα στο δωματιο. Μετα κατα τις 4-5 εχει κρυο...Βαζεις κατι απο νωρις ιδρωνει, την αφηνεις χαλαρα κρυωνει το πρωι !Δεν υπαρχει μεση λυση και εγω σκεφτηκα τον υπνοσακο αυτα που ειναι σαν φορεματακια δεν λετε κοριτσια...Λεω και εγω να δοκιμασω.

Λοιπόν εχθές η μικρή μας κοιμήθηκε με ολόσωμο φορμάκι (ποδαράκια μέσα)

και κοιμήθηκα κι εγώ πιο ήσυχη!

Δεν ήταν παγωμένη όπως τα προηγούμενα βράδυα,δεν έψαχνα καλτσάκια μέσα στη νύχτα και δε με ένοιαζε που βρίσκεται το σεντονάκι που τη σκέπαζε!

Μου φαίνεται θα πάρουμε κι εμείς υπνόσακο για τα μεγάλα κρύα!

Λοιπόν εχθές η μικρή μας κοιμήθηκε με ολόσωμο φορμάκι (ποδαράκια μέσα)

και κοιμήθηκα κι εγώ πιο ήσυχη!

Δεν ήταν παγωμένη όπως τα προηγούμενα βράδυα,δεν έψαχνα καλτσάκια μέσα στη νύχτα και δε με ένοιαζε που βρίσκεται το σεντονάκι που τη σκέπαζε!

Μου φαίνεται θα πάρουμε κι εμείς υπνόσακο για τα μεγάλα κρύα!

Τότε μάλλον εγώ κάνω κάτι λάθος ... Την κοιμίζω πάντα χωρίς κάλτσες... μόνο με φορμάκι με κοντά μανικάκια, με σεντόνι και μια ελαφριά πικέ κουβερτούλα!! Μήπως μου παγώνει και δεν το παίρνω χαμπάρι??? Μόνο τα χαράματα που τρώει τσιτσί στις 5:30 τις βάζω καλτσούλες τις οποίες έως τις 12 τις έχω βγάλει

Και εγώ όπως εσύ kalamaraki, μην αγχώνεσαι εγώ ούτε καν κουβερτούλα βάζω- ένα σεντόνι που σε μισή ώρα το έχει κλωτσήσει κιόλας :lol::lol:

Εμείς έχουμε ακόμα ζέστη εδώ- όπως εμείς έτσι και το παιδί μου είπε ο παιδίατρος.

Εγώ δε θα άντεχα τις κάλτσες ακόμα πάντως.

Απ ότι έχω δεί υπάρχουν υπνόσακοι από διάφορα υφάσματα και σε διαάφορα σχέδια.. Υπάρχουν υπνόσακοι σαν φλίς κουβερτούλα για πιο ζεστές βραδυές και άλλοι με υαλοβάμβακα ή δεν ξέρω τι άλλο για τις ιο κρύες νύκτες.. Υπάρχουν σάκοι που έχουν και τα δυο ποδαράκια μαζί μέσα σαν φουστανάκι που κλείνει απο κάτω και σάκοι που είναι σαν παντελονάκι απο κάτω με ξεχωριστά τα δύο ποδαράκια.. Τα παιδιά μου είναι από αυτά που μόλις τα σκεπάσεις όσο ελαφρά και αν το κάνεις θα ξυπνήσουν και θα αρχίσουν να κλωτσάνε και να χτυπιούντε μέχρι να ξεσκεπαστούν εντελώς πράγμα απαράδεκτο και επικίνδυνο.. Εγώ λοιπόν με τους σάκους βρήκα την υγειά μου.. Στην αρχή είχα σάκο σαν φουστανάκι αλλά η κόρη μου δεν μπορούσε με τίποτα να τον δεκτεί.. Μάλλον δεν της άρεσε ο εγκλωβισμός που ένοιωθε, στεκόταν στο κρεβάτι και με τα βηματάκια της τελείωνε το υφασμα και την τράβαγε απο μπροστά.. Γι αυτό εμεις επιλέξαμε το άλλο που είναι σαν παντελονάκι.. Οταν ο καιρός δεν ήταν ιδιαίτερα τσουχτερός αρχές και τέλη χειμώνα από μέσα φορούσαμε μακρυμάνικο βαμβακερό φανελάκι, τον σάκο και καλτσάκια για τα εκτεθημένα ποδαράκια.. Στα πολύ κρύα φορούσε και πυτζαμάκια μεσα από τον σάκο.. Βέβαια όλα αυτά χωρίς αναμένη θέρμανση κατά την διάρκεια της νύκτας έτσι??

phzU.jpgwddf.jpg

Ρε κορίτσια οι υπνόσακοι που είδα ειναι σαν παπλωματο-φουστανάκια και μου φάνηκαν αρκετά ζεστοί....μήπως ειναι λίγο επικίνδυνοι για ασφυξία κτλ;;;;

Ειμαι κ εγω υπερ μιας κ η δικη μου κορη δεν δεχεται κανενος ειδους σκεπασμα. Υπαρχουν πολυ ωραιοι σαν λεπτο παπλωμα με τιραντες που βολευουν παρα πολυ. Το εψαξα αρκετα κ σχεδον εχω καταληξει.

Ειμαι κ εγω υπερ μιας κ η δικη μου κορη δεν δεχεται κανενος ειδους σκεπασμα. Υπαρχουν πολυ ωραιοι σαν λεπτο παπλωμα με τιραντες που βολευουν παρα πολυ. Το εψαξα αρκετα κ σχεδον εχω καταληξει.

Μιας και το εψαξες δωσε και κανα δυο ιδεες!!! :wink:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...