Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

sleeping bag (υπνόσακος)

mariam

Recommended Posts

Φοράτε στα παιδια σας sleeping bag ?

Μεχρι τώρα δεν έχουμε πάρει και την σκεπάζω με μια ισπανικη κουβερτουλα, πολυ ζεστή κ μαλακή. Βαζω ξυπνητήρι ομως την νυχτα γιατί ξεσκεπάζεται στον υπνο της και την ξανασκεπάζω. Να πάρω sleeping bag ή όχι ?

Διαφημίσεις

• Replies 287
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Εγώ της έχω αλλά ποτέ δεν το χρησιμοποίησα γιατί ζεστένεται πάρα πολύ, αυτό που της φοράω γιατί και η δικιά μου ξεσκεπαζεται, της φοράω φορμάκια ολόσωμα και έτσι τουλάχιστον δεν είναι παγωμένη.

Εγώ μια φορά έαβαλα στον μεγάλο, επειδή είχε 39 πυρετό και ξεσκεπαζόταν όλο το βράδυ, και μετά από λίγη ώρα που τον είχε πάρει ο ύπνος ξύπνησε και προσπαθούσε να το βγάλει από μόνος του...

Δεν πρόκειται να του ξαναφορέσω

Έχω ένα για τον μικρό πολυ λεπτό, αλλά προς το παρόν δεν ξεσκεπάζεται, οπότε προτιμούμε την κουβερτούλα...

Τον ίδιο προβληματισμό είχα και εγώ mariam αλλά όταν πήγα να δω τι κυκλοφορεί αποφάσισα να μην πάρω γιατί μου φάνηκαν πάρα πολύ ζεστά και επειδή ο δικός μου προς το παρόν ξεσκεπάζεται όταν κάτι τον ενοχλεί και αρχίζει να μουρμουρίζει οπότε τον ακούμε και τον ξανασκεπάζουμε . Θεωρώ πάντως ότι αν έχει καλη θερμοκρασία στο σπίτι είναι καλύτερα με την κουβερτούλα γιατί και να ξεσκεπαστεί δεν πρόκειται να ξεπαγιάσει ενώ με τον υπνόσακο μπορεί να βγάλει σπυριά το παιδί από τη ζέστη.

Διαφημίσεις

Και εγώ της έχω πάρει υπνόσακο, σαν φόρμα το φοράει και σήμερα που της το φόρεσα πρώτο βράδυ κοιμηθηκε μια χαρά και γω..... ακόμα καλύτερα. :) Τόσο καιρό ήμουν μες το άγχος που ξεσκεπάζονταν συνεχώς.

sL7ap2.png

Κι εγώ έχω αγοράσει τέτοια φορμάκια από το Mothercare, αλλά για λίγο αργότερα (6-9 μηνών) και ελπίζω ότι θα μας βολέψουν περισσότερο από τους κλασσικούς υπνόσακους που χρησιμοποιούμε τώρα (τους είχα από την ανηψιά μου, δεν τους αγόρασα), γιατί έχει αρχίσει να δυσανασχετεί λίγο με τα σακκούλια που δεν του αφήνουν ελεύθερα τα πόδια.

Πάντως σε καμια περίπτωση δεν "παίζει" να τον σκεπάσω με απλό κουβερτάκι, διότι, λόγω και των κοιλιακών ενοχλήσεων που έχει συχνά τη νύχτα (απομεινάρια κολικών :?: ), ουσιαστικά δεν κοιμάται, παλεύει!

fUvDp2.png

Εμένα η δικιά μου ιδρώνει πολύ εύκολα κι έτσι μάλλον δεν θα πάρω.Της φοράω ολόσωμα κορμάκια,από πάνω κουβερτούλα(με σεντονάκι από κάτω για να μην ιδρώνει) και είμαστε οκ!Έτσι έχω τουλάχιστον 30 τέτοια κορμάκια και με καλυμμένο πόδι και χωρίς!

Σκέφτομαι σε κανένα μήνα να αρχίσω να την σκεπάζω και με πάπλωμα γιατί έχω 5 και δεν θα προλάβω να τα χρησιμοποιήσω φέτος.

Πάντως με ότι και να την σκεπάσω,το πρωί την βρίσκω όρθια να κρατιέται από τα κάγκελα(ναι σηκώνεται!) και να μου γελάει!Μια φορά μου έλυσε και το πάντα!Πώς τα κατάφερε αυτό είναι άλλη υπόθεση!Νάσια είναι αυτή! :D:D:D

karfori's baby και pam, αυτά τα φορμάκια από το mothercare τα φοράτε χωρίς τίποτα άλλο από μέσα;Το σκεπάζετε με κουβερτούλα η δεν χρειάζεται;Δεν έχω καταλάβει έχουν την ίδια χρήση με τον υπνόσακο αλλά είναι σε στυλ φόρμας ή είναι απλά φορμάκια;;;Ρωτάω γιατί της αγόρασα χτες έναν υπνόσακο κλασσικό από το ΗΡΑ αλλά με αυτά που διαβάζω δεν ξέρω τελικά αν θα την βολέψει γιατί η δικιά μου είναι και ψιλοιδιότροπη με τα σκεπάσματα και γκρινιάζει αν κάτι δεν την βολεύει...

Διαφημίσεις

Λητώ εγώ από μέσα της έχω το ζιπουνάκι της και την σκεπάζω βέβαια με κουβερτούλα την οποία όμως κάποια στιγμή την πετάει. Δεν τόσο χοντρά αυτα τα φορμάκια όσο ο υπνόσακος αλλά την κρατάει ζεστή.

Λητώ, δες αυτό από την αγγλική σελίδα του Mothercare (στον ελληνικό κατάλογο δεν τα βρήκα, αλλά σίγουρα υπάρχουν στα καταστήματα):

http://www.mothercare.com/gp/product/B000TQAVP4/sr=1-9/qid=1194461425/ref=sr_1_9/026-9497274-1362869?ie=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=44525031&mcb=core

Ουσιαστικά μοιάζουν με απλά φορμάκια, αλλά είναι από fleece και έτσι είναι πιο ζεστά, και χρησιμοποιούνται αντί για τον κλασσικό υπνόσακο.

Εγώ ακόμα δεν του τα έχω φορέσει, γιατί τα πήρα λίγο μεγαλύτερα, για 6 μηνών, αλλά όταν του τα βάλω, θα του φοράω από μέσα και κάποιο απλό φορμάκι βαμβακερό. Νομίζω ότι δε χρειάζεται και κουβερτάκι από πάνω εκτός αν κάνει πολύ-πολύ κρύο. Θα δούμε...

fUvDp2.png

Eμένα πάντως οι υπνόσακοι με έχουν σώσει γιατί η κουβέρτα δεν κρατιέται πάνω της περισσότερο από ένα λεπτό! Πέρυσι που ήταν πιο μικρή φόραγε αυτούς που είναι μονοκόμματοι από κάτω και φέτος φοράει αυτούς που έχουν κανονικά ποδαράκια. Και μια χαρά στριφογύρναγε και πριν και τώρα :D

6qjVp3.png

Λητώ εγώ όπως και η Ρούλα της φοράω μόνο φανελάκι και απλά την σκεπάζω με κουβερτούλα. Η ποιότητα είναι fleece και είναι και μαλακά για τα μωρά και ζεστά.

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις :!::!::!: Ρώτησα και τον παιδίατρο να μου πει τη γνωμη του και ήταν κάθετος κατά του υπνόσακου με τη λογική του ότι αν το παιδί δυσφορήσει δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να απαλλαγεί από τον υπνόσακο...καλύτερη επιλογή σε ένα σπίτι με φυσιολογική θερμοκρασία είναι ένα βαμβακερό φορμάκι ή fleece με σεντονάκι και μια κουβερτούλα ...καλύτερα να ξεσκεπαστεί είπε παρά να ιδρώνει από τη ζέστη....άλλαξα ήδη τον υπνόσακο που είχα αγοράσει και θα πάρω απο το mothercare το φορμάκι που μου φαίνεται πολύ ωραίο και πρακτικό :):)

Eμένα πάντως οι υπνόσακοι με έχουν σώσει γιατί η κουβέρτα δεν κρατιέται πάνω της περισσότερο από ένα λεπτό! Πέρυσι που ήταν πιο μικρή φόραγε αυτούς που είναι μονοκόμματοι από κάτω και φέτος φοράει αυτούς που έχουν κανονικά ποδαράκια. Και μια χαρά στριφογύρναγε και πριν και τώρα :D

και εμεις το ιδιο :wink:

αυτα τα φορμακια τυπου fleece ειναι πολυ πρακτικα και το καλο ειναι οτι βγαινουν για παιδακια μεχρι 7-8 χρονων.

Ο δικος μου αλλιως τον βαζω αλλιως τον βρισκω.Κουβερτα δεν δεχεται με τιποτα.Οποτε βολευομαι με αυτα αλλα απο μεσα πυτζαμουλα κανονικα.

Eγώ πάλι προτιμώ να βαμβακερά.Είναι πιο "φιλικά" στο δερματάκι του μωρού. :D

Κι εγω το ιδιο.

Ασε που παρατηρησα οτι με οτιδηποτε αλλο ιδρωνει αρκετα.

Ζιπουνακι, βαμβακερο φορμακι και σεντονι με κουβερτα αλλα τα βαζω ετσι, ωστε να μην μπορει να τα πεταξει ευκολα.

Eγώ πάλι προτιμώ να βαμβακερά.Είναι πιο "φιλικά" στο δερματάκι του μωρού. :D

Κι εγω το ιδιο.

Ασε που παρατηρησα οτι με οτιδηποτε αλλο ιδρωνει αρκετα.

Ζιπουνακι, βαμβακερο φορμακι και σεντονι με κουβερτα αλλα τα βαζω ετσι, ωστε να μην μπορει να τα πεταξει ευκολα.

Ακριβώς! 8)

Στη ηλικία που είναι και ο δικός μας το να κρατήσει τα σκεπάσματα είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας! Θα πρέπει να μείνω εγώ ξύπνια όλο το βράδυ για να τον σκεπάζω και να τον ξανασκεπάζω... το οποίο δεν παίζει! Τη λύση μας την έχουμε βρει και εμείς σε υπνόσακο, αυτόν με τα ποδαράκια... μπορεί να κινηθεί όπως θέλει στη διάρκεια της νύχτας χωρίς το άγχος ούτε να ξεσκεπαστεί ούτε να τον "κουκουλώσει" και να νιώσει οποιαδήποτε δυσφορία!

Εγω δεν του παιρνω υπνοσακο γιατι ειναι πολυ ζωηρος (ακομη και τη νυχτα :roll: ) και ενω δεν ξυπναει τριγυριζει ολο το κρεβατι οποτε με υπνοσακο θα δυσανασχετει.Επειδη ξεσκεπαζεται ομως τον εχω καλα ντυμενο με φορμακι ή πυτζαμουλες (οχι τις πολυ λεπτες ομως) και εχω τη θερμοκρασια σταθερη τστο δωματιο του μερα-νυχτα.

bxBwp2.png EgDTp2.png

Kι εγώ με το φλις φορμάκι του Mothercare έχω σωθεί!

Kάτι που μου είπαν στο κατάστημα που δεν είχα σκεφτεί και είναι πολύ σωστό, είναι ότι αν το μωρό μπορεί και πιάνεται στα κάγκελα και σηκώνεται στο κρεβάτι του, τότε με τον υπνόσακο δεν θα μπορεί. Θα μπουρδουκλωθεί και θα εκνευριστεί περισσότερο.

Eνώ με τα ολόσωμα φορμάκια, θα μπορεί να κινείται καλύτερα.

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png