Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι γίνεται με την γονική άδεια στην περίπτωση διδύμων?

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 650
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΝ 3 ΜΗΝΑ ΕΓΚΥΟΣ ΣΕ ΤΡΙΔΥΜΑ.ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΣ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ?ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΑΦΟΥ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΣΩΣΤΑ Η ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΥΠΟΨΗ ΜΟΥ???? ΚΑΙ ΤΟ 4ΜΗΝΟ ΣΕ ΠΟΙΟ ΦΕΚ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΔΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ????

Καταθέτω και εγώ σήμερα, αύριο μέσω δικηγόρου τα χαρτιά για 2ο 9ο.Ελπίζω να προλάβω πριν λήξει η άδεια ανευ αποδοχών μου. Και σε εμένα δεν ήξεραν τίποτα για τον νόμο 4μήνου λοχίας και τους πήγα το ΦΕΚ. Έμειναν με το στόμα ανοιχτο!!!!!!!:-P:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Δώσε μας τα στοιχεία του ΦΕΚ σε παρακαλώ... (αριθμό/χρονολογία)

Πολλές μανούλες ψάχνονται γι' αυτό.

Τα ΦΕΚ... ξέρετε πως θα τα εντοπίζετε στο Εθνικό Τυπογραφείο.. έτσι?

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

Επίσης βγήκε και άλλη απόφαση που δικαιώνει δίδυμα....

Διοικ.Εφ. Ιωαννίνων 200/2010

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

Μη χάνεις το χρόνο σου με τηλέφωνα.

Βρες το νόμο, και επισύναψέ τον στην αίτησή σου. (Αν θες υπογράμμισε με μαρκαδόρο το σχετικό σημείο).

Πάρε και το σχετικό τηλέφωνο στο υπουργείο και άστους μετά να βγάλουν άκρη.

Αν δουν ΦΕΚ.. δε μπορούν να κάνουν διαφορετικά!! ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ!!!

ΑΓΝΟΙΑ ΝΟΜΟΥ ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ !!! Ειδικά από υπηρεσία!!!

Οι υπηρεσίες έχουν ώρες - ώρες μια τάση να "ξεχνούν" ό,τι "δεν τους συμφέρει"....... Μην τους αφήνεις να "ροκανίζουν" το χρόνο.[/QUOT

Τελικά πήρα στο υπουργείο και μου ειπαν να πω στην υπάλληλο του γραφείο να τους πάρει τηλέφωνο. Η υπάλληλος στη συνέχεια μου είπε ότι τακτοποιήθηκε το θέμα της άδειας.

Είδες που "ξαφνικά" όλα λύνονται .... αλλά μόνο για τους "διαβασμένους"..... ΟΥΦ αυτή η δημόσια διοίκηση...

Έχω δώσει μάχη για αυτή... (και όχι μόνο για την άδεια...) αλλά και για χρηματικά ποσά (διόλου ευκαταφρόνητα) που κι εκεί είχαν.... "άγνοια" .................

Παλέψτε..... όσο αντέχετε!

Χαίρομαι που βλέπω ότι έχουμε θετικές δικαστικές αποφάσεις! Θα μπορούσε κάποιος να μου συστήσει κάποιον δικηγόρο για Αθήνα, ώστε να κάνω κι εγώ τις κινήσεις μου; Το έχω ήδη ζητήσει μια φορά και δεν είχα ανταπόκριση. Στο μεταξύ καθυστερούν και την απόφαση από την υπηρεσία και αρχίζω να αγχώνομαι για τα χρονικά περιθώρια...

Αν τα θυμάμαι καλά:

Μέσα σε 20 μέρες πρέπει νομίζω να απαντήσουν. Πάρε ένα τηλέφωνο να δεις τι γίνεται και πες τους πως θέλεις έγγραφη απάντηση. Αν δεις πως δεν απαντάνε, τότε έχεις 60 μέρες (ημερολογιακές) από την κατάθεση της δικής σου αίτησης για να κάνεις την "αίτηση ακυρώσεως".

Για δικηγόρο στην Αθήνα, δυστυχώς... δε γνωρίζω.

Διαφημίσεις

Αν τα θυμάμαι καλά:

Μέσα σε 20 μέρες πρέπει νομίζω να απαντήσουν. Πάρε ένα τηλέφωνο να δεις τι γίνεται και πες τους πως θέλεις έγγραφη απάντηση. Αν δεις πως δεν απαντάνε, τότε έχεις 60 μέρες (ημερολογιακές) από την κατάθεση της δικής σου αίτησης για να κάνεις την "αίτηση ακυρώσεως".

Για δικηγόρο στην Αθήνα, δυστυχώς... δε γνωρίζω.

Ευχαριστώ alcyon. Δεν χρειάζεται να τηλεφωνήσω, ο αρμόδιος είναι στον κάτω όροφο και δικαιολογήθηκε ότι μεσολάβησαν οι διακοπές (το ανέθεσε σε άλλον ο οποίος το αμέλησε κλπ. Γνωστές ιστορίες). Μου κοινοποίησαν ήδη το ερώτημα που έστειλαν στο Εσωτερικών (με ένα μήνα καθυστέρηση). Φαντάζομαι ότι θα πρέπει να έρθει η απάντηση πριν κάνω οτιδήποτε (αν και προφορικά ξέρουμε ότι είναι αρνητικά διακείμενοι στο Εσωτερικών). Αν στο μεταξύ κάποιος έχει στοιχεία για έμπειρο δικηγόρο στην Αθήνα, ευπρόσδεκτα ;)

Κοριτσια καλησπερα, ειμαι κι εγω μια αναλογη περιπτωση που θελει να ξεκινησει δικαστικο αγωνα για 2ο εννιαμηνο. Πιο συγκεκριμενα : η αδεια ανατροφης (1ου) παιδιου, ληγει στις 18/1/2011, μ΄ενημερωσαν οτι αρμοδια για την περιοχη μου ειναι τα διοικητικα δικαστηρια Θεσ/νικης. Υπαρχει καποια που γνωριζει περισσοτερα για τους δικηγορους της Θεσ/νικης και για αποφασεις των διοικητικων δικαστηριων;;; (π.χ. ονοματα - αμοιβη δικηγορων, θετικες ή αρνητικες αποφασεις, χρονικο διαστημα αιτησης - εκδικασης υποθεσεων). Αν μπορειτε να με βοηθησετε, μεσω του foroum ή και με προσωπικη επικοινωνια... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ :roll:

Άκουσα ότι βγήκε η απόφαση του ΔΕΚ που δικαιώνει την μητέρα διδύμων που προσέφυγε σχετικά με την γονική άδεια....Έχετε μάθει τίποτα σχετικό?????Γνωρίζει κάποια τον αριθμό της απόφασης ή κάποιο στοιχείο για να τη βρούμε???

Αν ισχύει αυτό, τα ελληνικά δικαστήρια θα κάνουν κατά κανόνα δεκτές τις προσφυγές μας..

ΦΕΗ

zoitwins εμένα η δικηγόρος θα μου πάρει 1500 ευρώ και γενικά η υπόθεση κάνει ένα χρόνο να εδικαστεί,και οι υπόθεσεις υπάρχουν τουλάχιστον 3 κοίτα προσεχτικά όλη την συζήτηση εδώ

καλημέρα κορίτσια. Τι να κάνω που γίνεται ένας χαμός στο δικιά μου υπηρεσία και δεν μου έχουν απαντήσει εγγράφως εδώ και ένα μήνα?? Δικαιολογία είναι ότι απουσιάζει η αρμόδια? Τι να κάνω?

Αν ξέρετε κάποιο καλό δικηγόρο στην Αθήνα που ασχολείται με το θέμα μας στείλτε μου και μένα σας παρακαλώ με π.μ τα στοιχεία του

----------------------------------------------------------

kalhmera!

sygnwmh gia ta greeklish alla to pc den exei ellhnika.

eimai ki egw didumomanoula kai den thelw na to xzasw to deutero enneamino

loipon ki egw pathwn kai exw vrei dikigoro alla den kserw an einai enhmerh gia ola auta pou diavasa edw giati auth mou anefre mono mia dedikasmenh upothesi.

thelw na tin allaksw loipon.

sas parakalw an kserei kaneis gia dikigoro athinwn as mou steilei kai opoios exei apofaseis episis an mporei as mou steilei.

h 146/2010 pou lete einai efetio athinwn?

199/2010 athinwn episis???

sas euxaristw

Άκουσα ότι βγήκε η απόφαση του ΔΕΚ που δικαιώνει την μητέρα διδύμων που προσέφυγε σχετικά με την γονική άδεια....Έχετε μάθει τίποτα σχετικό?????Γνωρίζει κάποια τον αριθμό της απόφασης ή κάποιο στοιχείο για να τη βρούμε???

Αν ισχύει αυτό, τα ελληνικά δικαστήρια θα κάνουν κατά κανόνα δεκτές τις προσφυγές μας..

Ευχαριστούμε για την πληροφορία :P

Το έψαξα στο internet όπου (σε αντίθεση με τα ελληνικά δικαστήρια) μπορείς να βρεις τις αποφάσεις του Ευρωπαικού δικαίου!

Όμως το διαβασα πολύ γρήγορα έχω την εντύπωση ότι δεν είναι ούτε θετική ούτε αρνητική και το αφήνει στα Εθνικά δικαστήρια

Για να το βρείτε θα πάτε στο

http://curia.europa.eu/jurisp/cgi-bin/form.pl?lang=en

και στο πεδιο Case θα γράψετε

C-140/10

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...