Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΗΣ ΕΓΚΥΟΥ (με 200+ ενσημα)

Recommended Posts

• 4 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 131
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αγαπητή dudu,

είμαι αξιόπιστη πηγή διότι είμαι παθούσα, έχουμε και λέμε:

Αν συμπληρώνεις 200 ένσημα τα 2 τελευταία χρόνια πριν την ΠΗΤ δικαιούσαι: επίδομα κυοφορίας, λοχείας και βοήθημα τοκετού, τα χρήματα τα οποία θα πάρεις για κυοφορία και λοχεία είναι βάση του τελευταίου μισθού σου στα μικτά πάντα, το βοήθημα είναι 930 € για όλες.

Εγώ γεννάω 25/12 πήρα το επίδομα κυοφορίας, μόλις γεννήσω θα πάρω της λοχείας και κανονικότατα παίρνω και το ταμείο ανεργίας!!!!. Τα δικαιούσαι 100% με την προυπόθεση όμως των 200 ενσήμων στη τελευταία διετία.

Πάντως να ξέρεις ότι δεν μπορεί να σε απολύσει απο την στιγμή που είσαι έγκυος έκτος αν το θέλεις και έσυ και έρθετε σε συνεννόηση... τότε αλλάζει!!! Καλή συνέχεια!!!

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΙΟΑΝΝΑ21,

ΛΕΓΟΜΑΙ ΤΖΙΝΑ, ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ Κ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕΛΟΣ, Κ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΨΑΞΙΜΟ, ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΣΟ Κ ΝΑ ΕΨΑΞΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ, ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΛΑ ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΜΑΙΛ ΜΟΥ.

ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 01.01.2010, ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Κ ΕΧΩ ΠΗΤ 30.06.2010 (ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ).

ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΥΟΦΟΡΙΑΣ (ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΔΕΙΑ), ΤΟ ΟΠΟΙΟ Κ ΠΗΡΑ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ Κ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΑ 200 ΕΝΣΗΜΑ (ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΗΜΟΥΝ Σ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ Κ ΤΑ ΠΗΡΑ ΟΛΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ).

ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ.

ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΩ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΜΟΥ. Κ ΤΩΡΑ ΣΕ ΡΩΤΑΩ:

ΔΗΛΩΝΩ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΟΤΙ ΠΗΡΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΥΟΦ. ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 56 ΜΕΡΕΣ, (ΔΗΛ. ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΟΠΩΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑ?) Η ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ???

ΣΕ ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΠΛΕΟΝ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 6 ΜΗΝΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ (ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΟΥ), ΟΠΟΤΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΚΕ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΜΙΣΘΟΥ, Κ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 56 ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΛΟΓΟΤΡΕΡΟ ΑΠ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΑ ΤΙΠΟΤΑ Κ ΣΥΝΕΧΙΖΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΠΑΙΡΝΑ 599 ΜΙΚΤΑ (450 ΚΑΘΑΡΑ) ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΟΥ, ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΥΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 56 ΜΕΡΕΣ ΒΓΗΚΕ 825, Κ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ 500! ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΠΩΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ, ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ 1000 ΕΝΩ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΗΡΑ 825. ΧΑΝΩ ΣΧΕΔΟΝ 200!! ΒΛΑΚΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ????

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΡΩΤΑΩ, ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΥΟΦ. Κ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΛΟΧΕΙΑΣ Η ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΝΕ ΜΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Κ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΛΟΧΕΙΑΣ??? ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΛΟΧΕΙΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΩ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΠΑΛΙ ΧΑΣΟΥΡΑ ΘΑ ΕΧΩ.

ΡΩΤΗΣΑ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ Κ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ "ΜΕ ΤΟ ΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙΣ", ΡΩΤΗΣΑ ΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΛΕΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΕΔ.

Η ΜΗΠΩΣ ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΕΠΙΔ. ΚΥΟΦ. ΜΕ ΕΠΙΔ. ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ 500? ΕΤΣΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟΤΕΡΟ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΗΤΑΖΝ, ΝΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΚΑ ΤΑ ΔΥΟ! Κ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΥΟΦ Κ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΝΑΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ!

ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ?? ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ? ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΚΟΥΡΑΣΑ Κ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΜΠΕΡΔΕΨΑ.

Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

ΦΙΛΑΚΙΑ

ΤΖΙΝΑ

νομιζω οτι το οαεδ το περνεις κανονικα ετσι μου ειπαν εγω που ρωτησα κ δεν χρειαζετε να δηλωσεις οτι εισαι εγκυος απλα δεν περνεις τα επιδοματα λοχειας κ τοκετου απο τον οαεδ

Διαφημίσεις

είμαι ακριβώς στην ίδια κατάσταση και μπορώ με συγουρία να σου πω πως συνεχίζεις κανονικά με τον οαεδ χωρίς να σου κόψει κάτι λόγω επιδότησης από το ικα....

μιας κι η περιπτωση μου μοιαζει με τη δικη σας, δε μου λετε κι εμενα αν το ικα σου ζητα χαρτια απο τον οαεδ;;; δηλαδη κατι που να διχνει ποτε απολυθηκα κτλ;;;

μαλιστα......

σε ευχαριστω πολυ.....

απλα ρωταω λεπτομερειες γιατι η απολυση μου ειναι εικονικη.... αλλαξα πολη και μου εκαναν απολυση για να μπω ταμειο ανεργιας.... η απολυση εγινε ενω ημουν εγκυος.... ελπιζω να μη βρω κανενα προβλημα στο ικα......

Διαφημίσεις

καλισπερα υια ολουσ!διαβασα ολο το θεμα ι καταλαβα αωτ勤 αμα θα ιμε ταμιο ανεργιασ δεν θα παρο 6 μινεσ αβια μετα του τοκετυ? σοστα? πρεπι να ιμε διλομενι στιν δουλια?

καλισπερα υια ολουσ!διαβασα ολο το θεμα ι καταλαβα αωτ勤 αμα θα ιμε ταμιο ανεργιασ δεν θα παρο 6 μινεσ αβια μετα του τοκετυ? σοστα? πρεπι να ιμε διλομενι στιν δουλια?

ακριβως ετσι,πρεπει να δουλευεις για να το παρεις το 6μηνο.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

• 4 εβδομάδες μετά...

κοριτσια καλησπερα και απο μενα

εγω δουλευα 3 χρονια σε μια εταιρια στην αθηνα και εφοσον εμεινα εγκυος στον 3ο μηνα εδωσα παραιτηση και μετακομισαμε με τον αντρα μου κυπρο.

δικαιουμε κατι απο ικα?

1d6gp3.png

πρεπει να εχεις 200 ενσημα τα δυο προηγουμενα ετη απο την πιθανη ημερομηνια τοκετου.... αν ναι τοτε δικαιουσαι επιδομα κυησης, επιδομα τοκετου, επιδομα λοχειας.....

επισης πρεπει να μαζεψεις καποια δικαιολογιτικα και 56 μερες πριν την ημερομηνια τοκετου να πας στο ικα και να παρεις το πρωτο επιδομα της κυησης. μετα τη γεννα καταθετεις τα υπολοιπα δικαιολογητικα και παιρνεις τα υπολοιπα.....

Διαφημίσεις

ωπα, κατσε λίγο φιλενάδα γιατί νομίζω δεν τα λες καλά.

αν θυμαμαι καλά, για να εχεις δικαιωμα στα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας, πρεπει να εχεις ενεργή εργασιακή σχέση, κοινως να εργάζεσαι την περίοδο αυτή. Αλλιώς δικαιούσαι μόνο το επίδομα τοκετού. θελει λιγο ψαξιμο.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Δεν χρειάζεται να έχεις ενεργό εργασιακή σχέση για τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Απαραίτητα είναι τα 200 ένσημα 2 χρόνων πριν την ΠΗΤ. Χτες ετοίμασα τα χαρτιά μου και ξέρω. Δεν χρειάζεται καν να έχεις κάρτα ανεργίας. Απλά κάνεις μια υπεύθυνη δήλωση πως δεν εργάζεσαι πουθενά και δείχνεις την απόλυση ή την λήξη σύμβασής σου από την προηγούμενη εργασία σου.

Οχι δεν ειναι απαραίτητο να εχεις ενεργη εργασιακή σχεση , αρκει τα τελευταια δυο χρονια απο την πιθανή ημερομηνια τοκετου πχ ΠΗΤ 1/5/2010 Αρα απο 1/5/2008 εως 1/5/2010 πρεπει να εχεις τουλαχιστον 200ένσημα! Το ξερω καλα γιατι οταν πηρα αδεια κυήσεως μολις ειχα απολυθει απο συμβαση ορισμένου χρονου, παρολα αυτα πηρα τα επιδόματα μου κανονικοτατα!

ευχαριστω κοριτσια για τισ απαντησεισ σας...μπορω αν ξερετε με καποιο τροπο να παρω αυτα τα χαρτια εκτοσ απο το να παω στο ικα μιασ και δεν μενω ποια ελλαδα ή ξερετε καποιο τροπο επικοινωνιασ με το ικα?

1d6gp3.png

Κουκλα...για να παρεις το χαρτι απο το ΙΚΑ απαιτειται η φυσική σου παρουσια, γιατι θα πας πρωτα στον γυναικολογο να σου γραψει στο βιβλιαριο Πιθανη Ημερομηνια Τοκετου και μετα θα πας πανω στην διοίκηση και εκει θα συμπληρώσεις χαρτια για να παρεις το επιδομα....αυθημερον κιολας!

Κουκλα...για να παρεις το χαρτι απο το ΙΚΑ απαιτειται η φυσική σου παρουσια, γιατι θα πας πρωτα στον γυναικολογο να σου γραψει στο βιβλιαριο Πιθανη Ημερομηνια Τοκετου και μετα θα πας πανω στην διοίκηση και εκει θα συμπληρώσεις χαρτια για να παρεις το επιδομα....αυθημερον κιολας!

και ξερεισ για τι ποσο μιλάμε?

1d6gp3.png

ναι σιγουρα αξιζει το κοπο...

μονο το επιδομα τοκετου ειναι αν θυμαμαι καλα 990 ευρω, κι ειναι στανταρ αυτο, δεν εχει σχεση με το μισθο σου...

το επιδομα κυησης και λοχειας βγαινει βαση το μισθο σου....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...