Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ..ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ

Recommended Posts

επισης σκεφτομαι να βγαζω με το θηλαστρο και να του το δινω με το μπιμπερο αλλα ποτε να το κανω αυτο αφου καθε 2-3 ωρες θηλαζω?αν το κανω αυτο με το που αποκοιμηθει δεν εχει να βγαλει τιποτα το στηθος οποτε μεχρι τον επομενο θηλασμο αν χρησιμοποιησω το θηλαστρο θα μειωθει η ροη απο το στηθος οταν πεινασει και παλι θα σαμποταρω την προσπαθεια. Πως θα γινει να θηλαζει σε καθε γευμα και το συμπληρωμα του να ειναι παλι δικο μου γαλα.

Διαφημίσεις

επισης σκεφτομαι να βγαζω με το θηλαστρο και να του το δινω με το μπιμπερο αλλα ποτε να το κανω αυτο αφου καθε 2-3 ωρες θηλαζω?αν το κανω αυτο με το που αποκοιμηθει δεν εχει να βγαλει τιποτα το στηθος οποτε μεχρι τον επομενο θηλασμο αν χρησιμοποιησω το θηλαστρο θα μειωθει η ροη απο το στηθος οταν πεινασει και παλι θα σαμποταρω την προσπαθεια. Πως θα γινει να θηλαζει σε καθε γευμα και το συμπληρωμα του να ειναι παλι δικο μου γαλα.

To Θήλαστρο, αν είναι νοσοκομειακό, θα σε βοηθήσει να έχεις περισσότερο γάλα (ακόμα κι αν δε βγάζεις όταν αντλείς). Πρέπει να καταλάβει ότι το γάλα παράγετια την ώρα που θηλάζει το μωρό ή χρησιμοποιείς το θήλαστρο. Αν χρησιμοποιήσεις το θήλαστρο μόλις κοιμηθεί, θα δώσεις ερέθισμα στον εγκέφαλό σου να παράγει περισσότερο γάλα (ξαναλέω, ακόμα κι αν δεν καταφέρεις να βγάλεις)

Προσπάθησε να δουλέψεις με τη ΄σωστή σταση του μωρού

αυτί- ώμος- γοφός σε μια ευθεία, δηλαδή να μη στρίβει το κεφαλάκι του

όταν δείχνει να είναι ανήσυχο, άλλαζε τη στάση του θηλασμού - δοκίμασε το football hold

Δηλαδή δοκίμασε κι άλλη στάση στο ίδιο στήθος ώστε να παίρνει το πλούσιο σε λιπίδια γάλα και μετά άλλαξε μεριά

Ηρέμησε και να δεις που όλα θα πάνε καλά

Δεν θυμάμαι αν απάντησες στις ερωτήσεις

. Αλλα στο τελος σταματαει κ περιμενει στην αγκαλια μου. Μολις κανω να τον αφησω κατω κλαιει..

Και αν τον ξαναβάλεις στο στήθος τι κάνει;

.

Με το που παιρνει μπιμπερο αποκοιμιεται. Αυτο γινεται σε καθε γευμα. Ακομα δεν μπορω να πετυχω να αποκοιμηθει μονο με το μητρικο. Αν δεν παρει συμπληρωμα δεν κοιμαται οση ωρα και αν περασει στο στηθος. Δεν ξερω πως να το αντιμετωπισω αυτο γιατι ενω ειναι πολυ ησυχο μωρο αν φαει λογω οτι τον καθυστερω σκοπιμα τον κανω να εκνευριζεται στο τελος..

Όσο θα παίρνει ξένο, το πιθανότερο είναι να κοιμάται και μάλιστα βαριά, γιατί το γάλα αυτό είναι πολύ βαρύ για τον ανθρωπο.

Επίσης, κάθε ποσότητα ξένου εμποδίζει τη δική σου παραγωγή να αυξηθεί.

Έχεις δοκιμάσει να κοιμηθείτε θηλάζοντας; Τι κάνει μόνο κοιμάται ή κάπου κάπου τραβάει κιόλας;

λοιπον τα νεοτερα ειναι οτι προχτες τον πηγαμε στο νοσοκομειο λογω ικτερου και τον κρατησανε μεσα. τον θηλασα εκει οσο πηρε απο μενα

το σαββατο τον ταισανε στις 11 και απο την ωρα που τον πηρα ετρωγε μονο απο μενα. καταφερε να κοιμηθει χωρις να παρει ξενο. εχω δοκιμασει ολες τις στασεις και το βραδυ κοιμαται στο κρεβατι μου κ γω ειμαι μονιμα με το στηθος εξω :shock: χθες τον ξεγυμνωσα και ξεντυθηκα και γω και θηλαζε στο κρεβατι μαζι μου και μετα κοιμηθηκε σαν πουλακι 2,5 ωρες αλλα το βραδυ ενω τον θηλαζα μια ωρα με απειρα διαλειματα τελικα του δωσα μπιμπερο με το δικο μου γαλα. τωρα θελω να δω πως θα κυλισει και αυτη η μερα για να δω αν ητανε τυχαια η συμπεριφορα του. Παντως με απειρη υπομονη και θεληση κατι καταφερνω μερα με τη μερα. :P

papaki70, ο ίκτερος είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στη συμπεριφορά του μωρού. Λογικό είναι το μωρό να κουράζεται πολύ εύκολα με το θηλασμό. Καλά θα είναι να μιλήσεις με μια σύμβουλο θηλασμού, για να σου δώσει ασφαλείς οδηγίες και να σου εξηγήσει τι να περιμένεις, μέχρι να συνέλθει το μωράκι.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

λοιπον τα νεοτερα ειναι οτι προχτες τον πηγαμε στο νοσοκομειο λογω ικτερου και τον κρατησανε μεσα. τον θηλασα εκει οσο πηρε απο μενα

το σαββατο τον ταισανε στις 11 και απο την ωρα που τον πηρα ετρωγε μονο απο μενα. καταφερε να κοιμηθει χωρις να παρει ξενο. εχω δοκιμασει ολες τις στασεις και το βραδυ κοιμαται στο κρεβατι μου κ γω ειμαι μονιμα με το στηθος εξω :shock: χθες τον ξεγυμνωσα και ξεντυθηκα και γω και θηλαζε στο κρεβατι μαζι μου και μετα κοιμηθηκε σαν πουλακι 2,5 ωρες αλλα το βραδυ ενω τον θηλαζα μια ωρα με απειρα διαλειματα τελικα του δωσα μπιμπερο με το δικο μου γαλα. τωρα θελω να δω πως θα κυλισει και αυτη η μερα για να δω αν ητανε τυχαια η συμπεριφορα του. Παντως με απειρη υπομονη και θεληση κατι καταφερνω μερα με τη μερα. :P

ΜΠΡΑΒΟ παπάκι!!!!!!!!!!!!!!!

Κάθε μέρα μια νίκη, έστω και μικρή!!!!!!

Ετσι κερδίζεται ο πόλεμος!!! :P

πριν λιγο ομως εβγαλα με το θηλαστρο για να χω για το βραδυ μηπως χρειαστει παλι αλλα δεν ειχα γαλα αντλησα 20 μλ απο το ενα στηθος και δεν το βαλα και στο αλλο γιατι σε λιγο θα ξυπνησει και θελω να εχω γαλα να του δωσω. Μηπως δεν επρεπε να βγαλω? Αλλα το βραδυ δεν θελω να του δωσω ξενο. χτες θηλαζε μια ωρα με διαλειμματα και στο τελος εφαγε και 70 μλ συμπληρωμα απο αυτο που ειχα βγαλει με το θηλαστρο.πολυ φαγανος ειναι και ολη μερα πινω νερα και φρουτοχυμους απο το μπλεντερ και παλι δεν τον προλαβαινω.παιρνω και μαγια μπυρας.

πριν λιγο ομως εβγαλα με το θηλαστρο για να χω για το βραδυ μηπως χρειαστει παλι αλλα δεν ειχα γαλα αντλησα 20 μλ απο το ενα στηθος και δεν το βαλα και στο αλλο γιατι σε λιγο θα ξυπνησει και θελω να εχω γαλα να του δωσω. Μηπως δεν επρεπε να βγαλω? Αλλα το βραδυ δεν θελω να του δωσω ξενο. χτες θηλαζε μια ωρα με διαλειμματα και στο τελος εφαγε και 70 μλ συμπληρωμα απο αυτο που ειχα βγαλει με το θηλαστρο.πολυ φαγανος ειναι και ολη μερα πινω νερα και φρουτοχυμους απο το μπλεντερ και παλι δεν τον προλαβαινω.παιρνω και μαγια μπυρας.

Το πρόβλημα δεν είναι η δική σου παραγωγή αλλά η ικανότητα του μωρού να θηλάσει καλά. Αν το μωρό δεν θηλάζει καλά, τότε η μαγιά μπύρας δεν σε βοηθάει, παρά μόνο στις αντλήσεις - οι οποίες πρέπει να γίνονται με κάποιο σύστημα, για να αυξηθεί η παραγωγή. Δεδομένου ότι είσαι ακόμη στις πρώτες μέρες, δεν ξέρω πόση ανάγκη έχεις για να αυξήσεις την παραγωγή ...

Το μωρό σου πρέπει να βρέχει 5-6 πάνες την ημέρα και να λερώνει 3-4. Αν αυτό συμβαίνει, έστω και με τα μικρά γεύματα που κάνει, τότε μάλλον είναι εντάξει να συνεχίσεις ακόμη κι έτσι αλλά, αν δεν συμβαίνει αυτό, τότε χρειάζεται άλλη αντιμετώπιση. Επιμένω ότι είναι καλή ιδέα να μιλήσεις απευθείας με κάποια σύμβουλο θηλασμού.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Το μωρό σου πρέπει να βρέχει 5-6 πάνες την ημέρα και να λερώνει 3-4.

Μετά το σαραντισμό το μωρό πρέπει να βρέχει 5-6 πάνες. Πριν πρέπει να βρέχει 6-8 πάνες.

Παπάκι, να σου ζήσει! νομίζω χρειάζεσαι βοήθεια. Μια και είσαι στη Θεσσαλονίκή θα σου συνιστούσα να επισκεφθείς την Πατσούρου για να αξιολογήσει το θηλασμό του μωρού. Είναι πολύ σημαντικό να δει από κοντά κάποιος που ξέρει το μωρό να θηλάζει και να καταλάβει τι γίνεται για να σου δώσει σωστές οδηγίες.

Το θήλαστρο που χρησιμοποιείς είναι ΜΟΝΟ για μητέρες που έχουν εδραιώσει γαλουχία. Δεν θα σε βοηθήσει στην παρούσα φάση. Αν χρειάζεσαι θήλαστρο, τότε μόνο ένα νοσοκομειακό είναι κατάλληλο.

Καλή συνέχεια!

Διαφημίσεις

aglaia καλησπερα. Δεν μενω θεσσαλονικη αλλα κιλκις. Μερα με τη μερα το μικρο μαθαινει να θηλαζει πιο αποτελεσματικα απλα εχει καποιες ωρες μες τη μερα που νομιζω οτι στερευω γιατι θηλαζει για πανω απο μια ωρα με διαλειμματα εννοειται. Για να κοιμηθει, η τελευταια σταση θηλασμου που πρεπει να παρω ειναι στο κρεβατι μου ξαπλωμενη ετσι ωστε να τον παρει ο υπνος χωρις να τον μεταφερω γιατι ξυπναει. Αν τα καταφερω εχει καλως αλλιως μετα θελει και αλλο να φαει. Το κακο ειναι πως δεν μπορω να βγαζω και να του δινω γιατι αν ξυπνησει μετα πως θα χω γαλα για να πιει απευθειας? Πινω αδιακοπα νερα, χυμους και μαγια μπυρας και παλι ισα που του φτανει γιατι νιωθω μετα απο καποια ωρα θηλασμου το στηθος μου τελειως αδειο. Οταν ελειπε στο νοσοκομειο και το εβγαλα με το swing δεν ειχα προβλημα γιατι εβγαλα πολυ γρηγορα 70 ml αλλα ενιωθα το στηθος πετρωμενο κ γεματο. Τωρα εβγαλα με το ζορι 10 ml γιατι τρωει και ο μικρος. Εσυ λες οτι φταιει το θηλαστρο η που δεν προλαβαινω να παρω ανασα?

Το μωρό βρέχει 6-8 πάνες το 24ωρο;

To swing δεν ειναι κατάλληλο. Το ότι έβγαζες γάλα τις πρώτες μέρες που έτρεχε δεν σημαίνει τίποτα.

Πρέπει να ζυγίσεις άμεσα το μωρό για να ξέρεις τι γίνεται.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...