Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ..ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ

Recommended Posts

Καλημερα. Ειμαι νεα μανουλα και μολις χτες γυρισα με εναν μπεμπη απο την κλινικη 3780 κιλα. Οσο ημασταν στην κλινικη τις πρωτες μερες επειδη ητανε το μωρο στη θερμοκοιτιδα εβγαζα το πρωτογαλα με θηλαστρο και του το δινανε για 3 μερες μεσα στο γαλα του. Τις τελευταιες μερες μου τον φερνανε και θηλαζε κανονικα χωρις να με ποναει και πιανοντας ολη τη θηλη. Δεν με πονεσε τοσες μερες αφου θηλαζει απολη τη θηλαια αλω. Οταν γυρισαμε σπιτι εκανε το ιδιο. Θηλαζε ανα μια ωρα και κοιμοτανε. Το βραδυ ομως ξαφνικα δεν ηθελε το στηθος ενω φαινοτανε οτι πειναει. Γαλα ειχα γιατι το εβλεπα να τρεχει απο το στηθος. Τον θηλαζα στα πλαγια ολες αυτες τις μερες γιατι με τραβουσανε τα ραμματα και δεν μπορουσα καθιστη. Φαινοταν να το απολαμβανει. Δοκιμασα ολες τις στασεις αλλα ο μικρος τιποτα. Απελπιστηκα και του δωσα συμπληρωμα, το ρουφηξε σαν τρελλος. Το ιδιο εκανε και στο επομενο γευμα ενω παλι ειχα γαλα. Τι μπορει να φταιει? Το μονο που σκεφτηκα ειναι μηπως επειδη εφαγα σουπα με πολυ λεμονι για βραδυνο μηπως δεν του αρεσε το γαλα. Με το συμπληρωμα κοιμαται πανω απο 2 ωρες αλλα δεν θελω να μαθει ετσι. Εχετε καμια ιδεα τι να κανω γιατι δεν μπορω να τον βλεπω να υποφερει και δεν θελω να συνεχισει με συμπληρωμα αφου εχω γαλα και οι θηλες μου ειναι πολυ καλες για θηλασμο.

Διαφημίσεις

papaki70, να σου ζήσει το μωράκι σου!

Ο μπέμπης είναι ακόμα πολύ μικρός για κολικούς, οπότε μάλλον δεν είναι αυτό! Απ' ότι κατάλαβα έχει μάθει να πίνει από μπιμπερό, αλλά παρ' όλα αυτά ευτυχώς πιάνει καλά το στήθος και θηλάζει αποτελεσματικά! Γνώμη μου είναι να μην ξαναδώσεις εσύ ποτέ μπιμπερό στο μωρό σου, είτε με δικό σου είτε με σκόνη γάλα, ώστε να πάρει απόφαση ότι θα πίνει το γαλατάκι του μόνο θηλάζοντας. Ευτυχώς, το μωρό δεν έχει πάθει ακόμα σύγχιση θηλής, αφού θηλάζει σωστά και αποτελεσματικά, όμως μάλλον προτιμά την εύκολη ροή του μπιμπερό. Στην ξαπλωτή στάση η ροή είναι λίγο πιο αργή, ίσως γι' αυτό να δυσανασχέτισε. Δοκίμασε να φερθείς σαν να μην υπάρχει τίποτε άλλο από το θηλασμό, ίσως για μερικά γεύματα να αντιμετωπίσεις δυσκολία, όμως το μωρό γρήγορα θα προσαρμοστεί!

Πραγματικά, δίνοντας συμπλήρωμα θα αυξηθούν τα μεσοδιαστήματα των γευμάτων και θ' αρχίσει ένας φαύλος κύκλος που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής σου, η οποία ακόμα δεν έχει εδραιωθεί. Στην κλινική το μωρό έπαιρνε απ' ότι κατάλαβα και σκόνη γάλα, οπότε τώρα περνάτε μια περίοδο προσαρμογής όπου το μωρό προσπαθεί να αυξήσει το γάλα σου και ίσως μη βρίσκοντας την εύκολη ροή που είχε συνηθίσει δυσανασχετεί. Οι νυχτερινοί θηλασμοί είναι απαραίτητοι για την αύξηση της παραγωγής, αντικαθιστώντας τους με συμπλήρωμα, σαμποτάρεις την προσπάθεια του μωρού σου για αύξηση!

Όταν το μωρό δυσανασχετεί, άλλαζε στάση, σήκωνέ το μήπως θέλει να ρευτεί, άλλαζε στήθος, αλλά να επιμένεις στο θηλασμό. Καλή συνέχεια και γράψε μας τα νέα σας!

HXuSp2.pngaS46p2.png

papaki70 γειά σου κι από μένα και να χαίρεσαι το μωράκι σου!!!!

Υπέροχες οι πρώτες στιγμές! Αλλά και όλες οι υπόλοιπες!! :P

Συμφωνώ απόλυτα με τη sofuka, μην δώσεις συμπλήρωμα (ρώτα βέβαια και την Αγλαΐα για περαιτέρω οδηγίες).

Το πρώτο βήμα για αποθηλασμό είναι το συμπλήρωμα γάλακτος στα μωρά!!!!

Αν θέλεις να θηλάσεις να το προσέξεις πολύ αυτό! Μην ακούς τυχόν συγγενείς που θα σου πουν το παιδί πεινάει, μήπως δεν φτάνει το γάλα σου κ.λ.π.!!!!!

Τέλος, το φαγητό που τρώνε οι μαμάδες δεν επηρρεάζει τα μωρά ώστε να μην θέλουν το γάλα. Τρώγε ό,τι θέλεις άφοβα!

Καλή συνέχεια!

Αχ τι να κανω που το βλεπω να τρωει τα χερακια του. 1 ωρα θηλαζε τωρα αναγκαστικα και απο τα 2 στηθη αλλα και παλι σταματουσε και περιμενε κ ετρωγε τα χερια του. τωρα του δωσα 15ml ισα ισα για να τον ξεγελασω και μετα να ξυπνησει κ να παρει παλι απο μενα. Δεν με πειραζει να θηλαζει με τις ωρες αρκει στο τελος να εχει αποτελεσμα. Αυτος και πολυ ωρα θηλαζει κ μετα παλι δεν ειναι ευχαριστημενος κ κλαιει. Τον εβαλα στη θηλη 15 λεπτα και την εγλυφε κ μετα εκλαιγε. Στο τελος ειχε μελανιασει απο το κλαμα κ εκει του δωσα παλι μπιμπερο. Τι προτεινετε? Να τον αφηνω να κλαιει ετσι γοερα? Δηλαδη αν τον αφησω υπαρχει περιπτωση μετα να συνελθει κ να φαει απο μενα? Ξερω οτι κουραζονται απο την κινηση αλλα στην αρχη τρωει καλα κανοντας μερικα διαλειμματα. Μετα ομως τα ξεχναει ολα και ξεκιναει η γκρινια.

Τον εβαλα στη θηλη 15 λεπτα και την εγλυφε κ μετα εκλαιγε. Στο τελος ειχε μελανιασει απο το κλαμα κ εκει του δωσα παλι μπιμπερο. Τι προτεινετε? Να τον αφηνω να κλαιει ετσι γοερα? Δηλαδη αν τον αφησω υπαρχει περιπτωση μετα να συνελθει κ να φαει απο μενα? Ξερω οτι κουραζονται απο την κινηση αλλα στην αρχη τρωει καλα κανοντας μερικα διαλειμματα. Μετα ομως τα ξεχναει ολα και ξεκιναει η γκρινια.

Όχι papaki, να μην τον αφήνεις να κλαίει, ο εκνευρισμός θα τα κάνει χειρότερα τα πράγματα. Γενικά, να προσπαθείς να τον θηλάζεις προτού δείξει όψιμα σημάδια πείνας (το κλάμα δείχνει συνήθως ότι πεινάει πολύ, όταν πιπιλίζει τα χεράκια είναι σημάδι ότι πεινάει και πρέπει τότε να τον ταϊζεις). Η συμπεριφορά του μωρού σου είναι φυσιολογική για την ηλικία του. Όταν σταματάει το θηλασμό και κλαίει, να τον σηκώνεις μήπως θέλει να ρευτεί και μετά να του αλλάζεις στήθος και αν χρειαστεί πάλι το ίδιο, όσες φορές χρειαστεί, και μία και δύο και τρεις ώρες! Αν κοιμηθεί και ξυπνήσει σε 5-10 λεπτά και κλαίει, θα τον θηλάσεις και πάλι, κι αυτό είναι φυσιολογικό. Για να είσαι σίγουρη ότι παίρνει όσο γάλα χρειάζεται, θα μετράς βρεγμένες-λερωμένες πάνες. Οι βρεγμένες πρέπει να είναι 4-6 το εικοσιτετράωρο και οι λερωμένες 3-4 σ' αυτή την ηλικία που είναι το μωρό σου τώρα (μέχρι τις 40 μέρες περίπου)

Νομίζω θα σου φανούν χρήσιμα αυτά τα άρθρα και τα βίντεο του Jack Newman σχετικά με το θηλασμό http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=13091

Να θυμάσαι πως αυτές τις πρώτες μέρες με το μωρό στο σπίτι τα πράγματα θα είναι δύσκολα, όμως αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ. Σύντομα το μωρό σου θα ρυθμίσει την παραγωγή σου και θα θηλάζει πιο αποτελεσματικά, ενώ εσύ θα το γνωρίσεις και θα είσαι πιο σίγουρη πως ότι κάνεις είναι σωστό. Μέτρα τις βρεγμένες-λερωμένες πάνες, πρόσφερε το στήθος σου όσο συχνά το χρειάζεται το μωρό (είναι ο μόνος τρόπος να ρυθμιστεί η παραγωγή) και ότι σε προβληματίζει, εδώ είμαστε!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

τον ειχα πολυ ωρα στο καθε στηθος και μετα κοιμοτανε και ξυπνουσε σε μια ωρα. Αυτο δεν με προβληματισε. το ξερω οτι μπορει να θηλαζει με τις ωρες αρκει μετα να ναι ευχαριστημενος. Αυτος μετα απο την τοση ωρα που θηλαζε εκλαιγε, τον κουνουσα λιγο περιμενα να ξεκουραστει και προσπαθουσα να τον ξαναβαλω. Αυτος απλα αρνιοτανε να φαει κ ετρωγε τα χερια του. Εκει του δινα συμπληρωμα. Τωρα θα προσπαθησω να τον κανω βολτες πιο πολυ ωρα μπας ηρεμισει και μετα πιασει ξανα.

τιποτα..τζιφος.τον ειχα απο τις 11 στο στηθος μεχρι τις 3 με κουνημα διαλειμματα ααλα εβαζε τη ρωγα για λιγο και μετα την εφτυνε. οσο και αν πεινουσε δεν του δινα ξενο. τελικα πηγε 3.30 και το παιδι πλανταξε στο κλαμα. Δεν μεπαιρνε αλλο. Τι θα κανω? Εχω απελπιστει.καθε σταγονα που παιρνει με απομακρυνει απο το στοχο μου.

τιποτα..τζιφος.τον ειχα απο τις 11 στο στηθος μεχρι τις 3 με κουνημα διαλειμματα ααλα εβαζε τη ρωγα για λιγο και μετα την εφτυνε. οσο και αν πεινουσε δεν του δινα ξενο. τελικα πηγε 3.30 και το παιδι πλανταξε στο κλαμα. Δεν μεπαιρνε αλλο. Τι θα κανω? Εχω απελπιστει.καθε σταγονα που παιρνει με απομακρυνει απο το στοχο μου.

Σου έχω στείλει και π.μ. σχετικά papaki, ίσως πρέπει να δεις μια σύμβουλο θηλασμού.

katrin μου πηρα τηλ στη συμβουλο και μου ειπε να τον κανω βολτες και γενικα να του αποσπασω την προσοχη οσο πιο πολυ μπορω και να τον βαζω ανα διαστηματα. Αλλα αμα κλαψει πολυ να του δωσω να πιει συμπληρωμα.Μου συνεστησε να μη το δωσω με θηλαστρο γιατι παλι ουσιαστικα ειναι σαν να τον επιβραβεβω με το μπιμπερο. το κακο ειναι οτι τοση ωρα απο τις 12 μεχρι τις 3,5 επιανε τη θηλη για 5 λεπτα και την αφηνε. περιμενε και μετα γκρινιαζε. Τις τελευταιες 2 ωρες την εφτυνε εντελως και δεν ηθελε να προσπαθησει καν. Του εριχνα μια σταγονα γαλα για να συνεχισει αλλα αυτος την επιανε, εκανε 2 θηλαστικες κινησεις, μετα εκλεινε τα ματια κ μετα την εφτυνε κ περιμενε. Δεν ξερω γιατι απο χτες μεχρι σημερα εχει τετοια συμπεριφορα. Οταν πιεζω το στηθος μου βγαινουν σταγονες αρα κατι εχει να ρουφηξει. Το αποτελεσμα ητανε να ειναι τοση ωρα ξυπνιος και να περιμενει γκρινιαζοντας. Τελικα του εδωσα 60 ml και τα ρουφηξε κατευθειαν και κοιμηθηκε. Ποσο ακομα να το παλευα? Το καημενο κουραστηκε κ εκνευριστηκε. Επισης δοκιμασα να αλλαξω στασεις. Στην αρχη επιανε αλλα μετα ξανα τα ιδια.Νιωθω οτι χανω το παιχνιδι απο τοσο νωρις.

Διαφημίσεις

papaki70, μάλλον έχει σύγχυση θηλής το μικρό σου :? Η σύμβουλος τί είπε;

Μήπως σε βοηθούσε μια συσκευή σαν αυτή;

http://www.medela.com/ISBD/breastfeeding/products/nursing.php

μπορείς να την προμηθευτείς από τη διεύθυνση που θα βρεις σ' αυτό το τόπικ:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1678 στην πρώτη σελίδα.

Εντωμεταξύ, αν η κατάσταση συνεχιστεί, ίσως πρέπει ν' αρχίσεις αντλήσεις με νοσοκομειακό θήλαστρο, στο προηγούμενο λινκ που έβαλα θα δεις από πού μπορείς να νοικιάσεις.

Οι πάνες του μωρού πώς είναι;

HXuSp2.pngaS46p2.png

λοιπον τα νεοτερα ειναι οτι με το που ξυπναει τον βαζω να θηλασει και ξεκιναει να τραβαει λιγο απο τη μια λιγο απο την αλλη, μετα σταματαει μετα τον ξαναβαζω λιγο απο τη μια λιγο απο την αλλη. αυτο ολο φυσικα με διαλειμματα και πολυ κουνημα στο ενδιαμεσο για να ξεκουραστει γιατι ζοριζεται και τον παιρνει ο υπνος αλλα αν παω να τον αφησω κατω ξυπναει και μετα ξανα τα ιδια. καποια στιγμη νομιζω οτι δεν εχω αλλο γαλα και οσο και αν τον βαζω δεν θελει αλλο. βεβαια οταν ζουπαω τη θηλη βγαζει. τελικα παλι μετα απο ωρες που παλευα πηρε συμπληρωμα και κοιμηθηκε σαν πουλακι.αυτο γινεται ομως σε καθε γευμα.τωρα κενωσεις ειχε 2 ολη μερα απο το πρωι.τωρα που τελειωσε ο θηλασμος και πηρε το συμπληρωμα καθησα να βγαλω οτι ειχε απομεινει με το swing medela και δεν γεμισε ουτε ο πατος. Μηπως τελικα δεν εχω γαλα?αλλα καποιεσ φορες το βλεπω να ρεει απο τον εναν μαστο οταν τον θηλαζω απο τον αλλον.γενικα κουραστηκα πολυ, δεν εχω κοιμηθει σχεδον καθολου και οσο σκεφτομαι οτι θα συνεχισει ετσι απογοητευομαι.

τις πάνες που βρέχει τις μέτρησες???

μην του αλλάζεις τόσο γρήγορα το στήθος, γιατί παίρνει μόνο το υδαρές γάλα και όχι το λιπαρό.

Προμηθεύσου με ένα σλινγκ και άραξε στον καναπέ με βιβλίο, τιβί, ταινίες.

Το αν έχεις γάλα, θα στο πουν οι βρεγμένες πάνες. Άσε το θήλαστρο στην άκρη, περισσότερο ταλαιπωρείσαι (δεν είναι και το σωστό θήλαστρο). Μήπως θα έπρεπε να καλέσεις τη σύμβουλο στο σπίτι, να δει από κοντά πώς θηλάζει το μωρό? Τον βλέπεις να καταπίνει?

Παπακι ειναι νωρις ακομα..........θελει υπομονη και δυναμη για να ξεπερασετε τα δυσκολα.........

Ο δικος μου θηλασε την 4 μερα αφου βγηκαμε απο το νοσοκομειο για να καταλαβεις, επειδη μου τον κρατησαν μια μερα για παρακολουθηση και δεν ηταν καθολου συνεργασιμος στον θηλασμο μετα.........κι αυτο επειδη μετα απο λιγη γκρινια επαιρνε το μπιμπερο που ζητουσε απο την μητερα μου που δεν με στηριζε ψυχολογικα........κι εγω δεν αντεχα τα κλαμματα και τις φασαριες στο αμιευτηριο κι ενεδιδα.....

Οταν γυρισαμε σπιτι ομως ημουν πολυ αποφασισμενη να μη λογαριασω ουτε κλαμματα ουτε κουραση, δεν ειχα καν ξενο γαλα αγορασει και του δωσα να καταλαβει πως αν ηθελε να φαει μια ηταν η επιλογη.......στην αρχη ετρωγε μονο απο το ενα στηθος και μετα απο δικη μου επιμονη επιασε και το αλλο (που ηταν μικρη η θηλη και δεν το ηθελε).

Τελικα τα καταφεραμε αλλα πρεπει να σαι πολυ αποφασισμενη.......να ξερεις οτι θα κουραστεις πολυ το επομενο διαστημα μεχρι να σαραντισει το μωρο, αλλα μετα θα ναι ολα πιο ευκολα.......ο θηλααμος ειναι μεγαλη ευκολια αφου ξεπερασεις τις αρχικες δυσκολιες...

Εμεις τον πρωτο καιρο θηλαζαμε 2-3 ωρες για να καταλαβεις.........κοιμοταν ελαχιστα........ζητημα αν κοιμομουν πανω απο 2 ωρες στο 24ωρο.......μια φορα ηταν στο στηθος επι 6 ωρες..... :shock:

Αν δεν βγαλεις απο το μυαλο σου το συμπληρωμα δεν θα τα βγαλετε περα......κι εσυ κι αυτος εχετε στην ακρη του μυαλου σας τη λυση του συμπληρωματος και δεν ειστε αποφασισμενοι........το μωρο να ξερεις οτι πιο ευκολα θα συνηθισει απο σενα.......συνηθως οι μαμαδες απο κουραση και ανασφαλεια δεν μπορουν να εγκαταλειψουν το συμπληρωμα........

Χαλαρωσε, ξεχασε οτιδηποτε αλλο, θηλαστε ξαπλωτα να ειστε και οι δυο ανετοι και αφοσιωθειτε ο ενας στον αλλο!!! Τραγουδα του και χαιδευε τον.....αυτες οι 2 ενεργειες εχουν μεγαλη αποτελεσματικοτητα!!!

Να σου ζησει το μωρακι και μεις ειμαστε εδω να σε βοηθησουμε!!! :wink:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

το προβλημα μου βρε βερα μου δεν ειναι η κουραση. γιαυτο ειμαι αποφασισμενη αλλα οταν το μωρο ειναι ξυπνιο τοσες ωρες και εχει θηλασει συνολικα 20 λεπτα το πολυ και απο τους 2 μαστους με τα χιλια ζορια εμενα εκει ειναι το προβλημα μου. κουραζεται και δεν θελει να προσπαθησει καν. μπορει να ειναι ωρες ξυπνιος και να περιμενει. στην αρχη θηλαζε συνεχομενα 1 ωρα κοιμοτανε 45 λεπτα και μετα ξαναθηλαζε. τωρα δεν θελει καν να το προσπαθησει.προτιμα να ειναι ξυπνιος και να προσπαθει να πιασει τη θηλη, πινει για λιγο κ μετα σταματαει κουρασμενος. Η ψυχολογια μου εχει πιασει πατο και τα νευρα μου εχουν σπασει απο τωρα

Διαφημίσεις

Κοριτσακι μου δεν μπορω να σε βοηθησω πρακτικα... Μονο να σου πω να κανεις υπομονη και να εχεις επιμονη.. Να δεις που ολα θα πανε καλα και θα τα καταφερετε τελικα! Να σου ζησει το μωρακι σου!! sHa_thumbsup3.gif

το προβλημα μου βρε βερα μου δεν ειναι η κουραση. γιαυτο ειμαι αποφασισμενη αλλα οταν το μωρο ειναι ξυπνιο τοσες ωρες και εχει θηλασει συνολικα 20 λεπτα το πολυ και απο τους 2 μαστους με τα χιλια ζορια εμενα εκει ειναι το προβλημα μου. κουραζεται και δεν θελει να προσπαθησει καν. μπορει να ειναι ωρες ξυπνιος και να περιμενει. στην αρχη θηλαζε συνεχομενα 1 ωρα κοιμοτανε 45 λεπτα και μετα ξαναθηλαζε. τωρα δεν θελει καν να το προσπαθησει.προτιμα να ειναι ξυπνιος και να προσπαθει να πιασει τη θηλη, πινει για λιγο κ μετα σταματαει κουρασμενος. Η ψυχολογια μου εχει πιασει πατο και τα νευρα μου εχουν σπασει απο τωρα

Υπομονή papaki! Τη συσκευή που σου έβαλα την είδες; Θα βοηθούσε το μωρό σου να παίρνει γάλα με την εύκολη ροή που έχει συνηθίσει, ώστε να μένει στο στήθος και να κάνει τις απαραίτητες θηλαστικές κινήσεις για να αυξηθεί το γάλα σου. Δες εδώ πώς χρησιμοποιείται

http://www.medela.com/ISBD/breastfeeding/products/pop_img_nursing_inuse.php

HXuSp2.pngaS46p2.png

Να σου ζήσει το μωράκι σου παπάκι.Με όλη μου την καρδιά σου εύχομαι καλό κουράγιο και καλή δύναμη! :):):) Να ξέρεις ότι έχεις την αμέριστη συμπαράσταση από όλες τις μανούλες εδώ μέσα.Όλες αντιμετωπίσαμε τα προβλήματά μας,μην το αφήσεις να σε πάρει από κάτω...Σε σκεφτόμαστε πολύ...

I love mummy's milk!

squsqusvi20080821_-8_Konstantinoulis+is.png

oaNOp3.png

Μην τα παρατάς παπάκι! Θα περάσουν τα δύσκολα και μετά θα είσαι υπερήφανη που τα καταφέρατε!! Βάλτο πείσμα!

Το πόσο βγάζεις με το θήλαστρο δεν είναι ένδειξη του αν έχεις γάλα!

καλημερα κοριτσια. Η χθεσινη νυχτα ητανε μια μικρη νικη για μενα. Αφου το βραδυ ειχα ξεσπασει σε κλαμματα και ημουν ενα ψυχολογικο ρακος ανελαβε ο αντρας μου.. εκανα ενα ζεστο μπανιο και εφαγα με τα χιλια ζορια γιατι τιποτα δεν κατεβαινε. Μου εβαλε ζεστες κομπρεσες και επεσα για υπνο γιατι μεσα σε 2 μερες κοιμηθηκα μονο 3 ωρες. Απο κει και περα ανελαβε εκεινος αλλαγμα και να τον απασχολει για να κοιμηθω να μου φυγει ο εκνευρισμος και να ανακτησω τις δυναμεις μου και ας σημαινε οτι θα ετρωγε ξενο αρκει να ξαναμπω στο παιχνιδι ξεκουραστη. Το βραδυ λοιπον που ξυπνησε τον εδωσα πρωτα λιγο στηθος και με εντονες μαλλαξεις την ωρα που ετρωγε καταφερε να πιει κατι. Μετα φυσικα παλι πεινουσε και του δωσαμε μονο 10 ml και κοιμηθηκε. Σε 20 λεπτα ξυπνησε και τον πηρα στο κρεβατι. Θηλασε λιγο και ξανακοιμηθηκε. Μετα απο 2 ωρες περιπου ξαναξυπνησε και παλι τον εβαλα. Φαινοταν οτι ρουφαει αλλα φυσικα στο τελος παλι ηθελε και αλλο. Του εδωσα 20 ml και παλι τον εβαλα για υπνο. Εκεινο που με προβληματιζει ειναι οτι ενω πειναει πιανει τη θηλη ρουφαει για 5 λεπτα και μετα τον πιανει ο υπνος. τον σηκωνω για να ξυπνησει και μετα παλι τον βαζω και αυτος κανει το ιδιο. αυτο το κανουμε αρκετη ωρα και αν τον βαλω κατω ξυπναει κ τρωει τα χερακια του. Περιμενει ομως για να ταν ταισω και κοιταει γυρω του. Τι να κανω για να τον χορτασω δεν ξερω? Μηπως μετα το 5 λεπτο μειωνεται η ροη μου? την ωρα που θηλαζω κανω μαλαξεις. Αυτο φαινεται πως τον βοηθαει γιατι καθεται λιγο παραπανω. Αλλα δεν ειναι αρκετο ωστε να κοιμηθει εστω και μιση ωρα για να ξυπνησει και να θελει παλι.

Φυσιολογικό μου φαίνεται ένα τόσο μικρό μωρό να κοιμάται γρήγορα στο στήθος σου! Το χαλαρώνει και ο θηλασμός, η αγκαλίτσα της μαμάς κ.λ.π και κοιμάται. Φυσικά, επειδή δεν έχει φάει πολύ, ξυπνάει γρήγορα.

Νομίζω ότι θα πρέπει να κάνεις λίγο υπομονή, σε μερικές μέρες θα μπορεί να κάθεται λίγο παραπάνω χωρίς να κοιμάται, άρα να τρώει και λίγο περισσότερο κ.λ.π.

Να προσπαθήσεις μόνο να μη δίνεις συμπλήρωμα, ή να δίνεις όσο το δυνατόν λιγότερο!

papaki70, συγνώμη αν το έχεις γράψει κάπου .. πώς γέννησες; χρησιμοποιήθηκε αναισθησία; Το μωρό έκανε ίκτερο; Γιατί ήταν στη θερμοκοιτίδα;

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Καλημέρα ! Παπάκι μήπως το μικρό σου νυστάζει και ξυπνώντας του κάθε τρείς και λίγο τον εκνευρίζεις και για αυτό σου κλαίει ?

Η δικιά μου θήλαζε για 30-45 λεπτά αναλόγως την όρεξη της και κοιμόταν για 2,5 - 3 ώρες πότε δεν την πίεσα ούτε για να θηλάσει παραπάνω ούτε να την ξυπνήσω για να θηλάσει .Θηλάσαμε κανονίκα μέχρι 6 μηνών(δυστυχώς έπρεπε να επιστρέψω στη δουλειά )

Τον παιδιάτρο σου τον ρώτησες γιατί μπορεί να κλαίει ? Εμείς απο την πρώτη μέρα που γυρίσαμε στο σπίτι η μικρή μου είχε κολικούς κάθε απόγευμα και βράδυ μέχρι 3 μηνών (χωρίς να περάσει ούτε μέρα χωρίς πόνους)! Μήπως συντρέχει άλλος λόγος και το μικρό είναι ανάστατο ?

καλημερα κοριτσια. Η χθεσινη νυχτα ητανε μια μικρη νικη για μενα.

Μπράβο παπάκι...Κάθε μέρα θα μεγαλώνει η νίκη σου και θα νιώθεις πολύ περήφανη γι'αυτό που κάνεις...Προσπάθησε,όπως είπαν και τα άλλα τα κορίτσια,να μειώσεις όσο το δυνατόν περισσότερο το συμπλήρωμα.Όπως πολύ ωραία έχω διαβάσει εδώ μέσα :"το γαλατάκι της μανούλας ζηλεύει όλα τα άλλα γάλατα",δε θέλει το μωράκι να τρώει από τα άλλα...καλή συνέχεια κοριτσάκι μου... :):):)

I love mummy's milk!

squsqusvi20080821_-8_Konstantinoulis+is.png

oaNOp3.png

amareto μου γεννησα πολυ γρηγορα με επισκληριδιο και το μωρο παρολο που ειχε κατεβει αρκετα λογω του μεγεθος του σφηνωσε. Οποτε καισαρικη δεν μπορουσε να γινει και βγηκε με 3 σπρωξιες με βεντουζα. Αυτο ητανε αρκετο να του προκαλεσει προβλημα στην εκπνοη. Εμεινε 3 μερες στη θερμοκοιτιδα. Τωρα ανεβασε ικτερο και τον κρατησανε για 1 24ωρο στο νοσοκομειο οποτε παλι παει πισω η ολη προσπαθεια. Πηγα βεβαια να τον θηλασω αλλα η συμπεριφορα του ειναι η ιδια. Παιρνει και απο μενα αλλα στο τελος θα φαει το ξενο για να κοιμηθει. Η νοσοκομα μου ειπε οτι μαλλον ακομα δεν εχει κατεβει το παχυ το γαλα. Ενω θηλαζει απο τη μια θηλη μετα απο 10' την παραταει και δεν τη θελει αλλο. Μετα τον βαζω απο την αλλη και καθεται αλλα 10' και κανει το ιδιο. Τον βαζω ξανα απο την αλλη και γενικα οσο μπορω τον αλλαζω θηλη για να μην σταματησει να θηλαζει. Αλλα στο τελος σταματαει κ περιμενει στην αγκαλια μου. Μολις κανω να τον αφησω κατω κλαιει. Με το που παιρνει μπιμπερο αποκοιμιεται. Αυτο γινεται σε καθε γευμα. Ακομα δεν μπορω να πετυχω να αποκοιμηθει μονο με το μητρικο. Αν δεν παρει συμπληρωμα δεν κοιμαται οση ωρα και αν περασει στο στηθος. Δεν ξερω πως να το αντιμετωπισω αυτο γιατι ενω ειναι πολυ ησυχο μωρο αν φαει λογω οτι τον καθυστερω σκοπιμα τον κανω να εκνευριζεται στο τελος.