Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ.....(συνταγεσ απο τις μαμαδες του parents)


Afroditi D

Recommended Posts

Χουνκιάρ μπεγεντί (Πολίτικη συνταγή)

 

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι (κυλότο ή σπάλα) σε μερίδες

5 μελιτζάνες φλάσκες ψημένες

1 ποτηράκι κρασί κόκκινο

400 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα

3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Μπαχάρι σε κόκκους

2 φύλλα δάφνης

1/2 ποτήρι κρέμα γάλακτος ή γάλα

1 κούπα ελαιόλαδο

1/2 κούπα βούτυρο

Αλάτι

Πιπέρι

 

Ετοιμασία

Ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο και σοτάρουμε το κρέας ανακατεύοντας ζωηρά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές και ρίχνουμε το μπαχάρι.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα σοτάρουμε σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας.

Προσθέτουμε τα ντοματάκια ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι ολόκληρο, φύλλα δάφνης, λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει.

Ψήνουμε τις μελιτζάνες καλά μέχρι η σάρκα τους να λιώνει (αν είναι δυνατόν στα κάρβουνα γιατί η συγκεκριμένη συνταγή απαιτεί να έχουν μια δόση κάπνας στη γεύση), τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και τις αλέθουμε.

Προσθέτουμε χυμό λεμονιού για να διατηρηθούν λευκές και τις αφήνουμε για λίγο να σουρώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί (χωρίς να κάψει), αδειάζουμε τον πουρέ ανακατεύοντας συνεχώς, τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Τοποθετούμε τη σάλτσα σε σκεύος πυρίμαχο, κάνουμε στη μέση λακκούβα, προσθέτουμε μέσα το κρέας με τη σάλτσα του και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.

Σερβίρετε ζεστό και συνοδεύετε με κόκκινο κρασί (προτείνετε ένα κρασί από Ξινόμαυρο π.χ. μια "Νάουσα").

an1cEY00g410010MDAwMDkyZHwwMDAwNTU0ZGF8dG8gbG91a291bWFraSBtb3UgZWluYWk.gif
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 342
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ( στο τηγανι και οχι στην φριτεζα)

 

ΥΛΙΚΑ

(για δυο ατομα)

 

4-5 μεγαλες πατατες (καταπρτοτημηση βιολογικης καλλιεργειας)

ελαιολαδο (μια κουπα)

καλαμποκελαιο (αλλη μια κουπα)

τηγανι

κουζηνα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ (στα 3 μετρα)

 

ξεφλουδιζετε νοχελικα τις πατατες και τις πλενετε καλα καλα

παραλληλα βαζετε στο τηγανι το λαδι σε δυνατη φωτια να καψει....

αφου καψει βαζετε τις πατατες

μετα απο λιγο χαμηλωνετε την φωτια και τις αφηνετε μεχρι να ροδησουν....

και ειναι ετοιμες

χρονος εκτελεσης συνταγης 15-20 λεπτα

καλη ορεξη

Link to comment
Share on other sites

Χταποδάκι με μέλι και κρόκο Κοζάνης

 

 

Υλικά

 

1 κιλό χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

4 κ.σ ελαιόλαδο

1 κ.σ πελτέ τομάτας

1 κονσέρβα 400 γραμμ. ντοματάκι ψιλοκομμένο

1 κ.σ μέλι

1 πρέζα κρόκο Κοζάνης

1 ποτήρι κρασί κόκκινο

1 φύλλο δάφνης

 

Εκτέλεση

 

Στην αγορά πλέον κυκλοφορεί και έτοιμο καθαρισμένο χταπόδι (κατεψυγμένο). Για να αποψύξετε το χταπόδι, τοποθετήστε το από την προηγουμένη στην ψύξη του ψυγείου.

Βάλτε το χταπόδι με ελάχιστο νερό σε μια κατσαρόλα μαζί με το φύλλο δάφνης και σιγοβράστε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να κοκκινίσει. Αν θέλετε να το σερβίρετε με μακαρόνια, καλύτερα να το κόψετε σε μικρότερα κομμάτια.

Σβήστε το με το κρασί και σιγοβράστε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει. Μη βάλετε αλάτι αμέσως. Το χταπόδι συνήθως έχει αρκετό δικό του.

Παράλληλα φτιάξτε τη σάλτσα. Τσιγαρίστε το κρεμμυδάκι σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίξτε τον πελτέ και το σκόρδο.

Προσθέστε το ντοματάκι και το μέλι και βράστε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

Λίγο πριν τελειώσει το βράσιμο το χταπόδι ρίξτε μέσα τη σάλτσα και βράστε τα όλα μαζί για 10 λεπτά περίπου να μελώσουν.

Συνοδέψτε το με μακαρόνια για πιο ολοκληρωμένο γεύμα ή απολαύστε το σκέτο, παρέα με ένα καλό κόκκινο κρασί.

 

Καλή επιτυχία !

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Ντολμαδάκια μοσχομυριστά

 

Συστατικά:

 

1 κονσέρβα 250 γραμμ. αμπελόφυλλα

1 κούπα ρύζι καρολίνα ή νυχάκι

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο

1 μάτσο διάφορα μυρωδικά (άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο), ψιλοκομμένα

ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

120 ml ελαιόλαδο (1/2 κούπα)

 

 

Οδηγίες:

1. Ξεχωρίστε 30 τρυφερά φύλλα. Τοποθετήστε τα πιο μεγάλα και χοντρά στον πάτο της κατσαρόλας για να μην κολλήσουν τα ντολμαδάκια.

 

2. Ξεπλύνετε τα φύλλα καλά και ζεματίστε τα σε βραστό νερό για 5 λεπτά.

 

3. Τσιγαρίστε το κρεμμύδι σε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ρίχτε το ρύζι και καβουρδίστε το λίγο.

 

4. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το σκόρδο και μία κούπα νερό. Αφήστε το σε μέτρια φωτιά να πιει τα υγρά του, περίπου 10 λεπτά.

 

5. Τοποθετήστε το φύλλο με τη γυαλιστερή πλευρά προς τα κάτω, βάλτε περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση εκεί που ενώνουν τα φύλλα, διπλώστε τις δύο πλευρές και τυλίξτε.

 

6. Βάλτε τα ντολμαδάκια με την ένωση προς τα κάτω, το ένα δίπλα στο άλλο για να μην ανοίξουν.

 

7. Ρίξτε ένα ποτήρι ζεστό νερό και 100 ml λάδι στην κατσαρόλα, σκεπάστε με ένα πιάτο για να μη χοροπηδούν ενώ βράζουν και σιγοβράστε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να σωθεί το νερό και να μείνουν με το λάδι τους.

 

8. Σερβίρετε ζεστά ή κρύα.

 

 

Kαλη ορεξη!!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

καλημέρα!!!!

θέλω να σας πω ότι έκανα την συνταγή της aria146 και ειναι τέλεια.

σας την προτείνω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

φιλιά

 

Να μαζευτείτε μια μέρα τώρα που τη μάθατε καλά να μας κάνετε το τραπέζι!!!!!!592450qh7hgz60mb.gif

766358osh9tban00.gif

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Link to comment
Share on other sites

αμα μιλαω εγω.....!!!!!

 

το θεμα ειναι στην φωτια εκει ειναι το κολπο ....

 

να χαμηΛωσεις την φωτια.....

 

και στο γκαζι γινονται καλυτερα παντα....

 

ΚΑΙ Η ΠΑΤΑΤΟΥΛΑ ΘΕΛΕΙ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕ........

:lol::lol::lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

αααααααααααααααα

δεν θα τα παμε καλα

 

δεν θα τα παμε καλα

 

για υτο λεμε να ΚΑΨΕΙ ΠΡΩΤΑ

(ΘΑ ΑΚΟΥΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΤΗΓΑΝΙΤΗΣ ΠΑΤΑΣ????)

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Kοριτσια αν εχουμε ενα μπουφε που αποτελειται απο:

 

Πιροσκι λουκανικο

Πιροσκι σαντουιτσ ζαμπον τυρι

Πιτσακια ατομικα

Κοτομπεικον σουβλακια

Κεφτεδακια

Τυροπιτακια

 

1) Τι σαλατα/ες μπορουμε να βαλουμε για να συνοδευσουν ?

 

2)Σαν μπουφες για 20 ατομα ειναι καλα ή θελει κ άλλα πραγματα???

 

Help!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

μπορεις να προσθεσεις και μπομπες γαλοπουλα τυρι μαγιονεζα

 

οσο για σαλατες μια σεφ η μια κοτοσαλατα η και μακαρονοσαλατα πιστευω οτι ειναι οκ

 

Πολυ καλη ιδεα για μπομπα!!!!!!!!! Ευχαριστω Κουκλιτσα!!!!

 

Εχω προσθεσει κ πιατελα αλλαντικων-τυριων , ρωσικη σαλατα κ κηπουρου...τωρα τι να βαλω σεφ?κοτοσαλατα?μακαρονοσαλατα?χωριατικη?

 

Βαλτε συνταγες για σαλατες...ευκολες please!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Kαυτερή σάλτσα ντομάτας

 

Υλικά

1-2 μικρές καυτερές πιπεριές

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο

6 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους

αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας κόλιαντρο ψιλοκομμένο

4 κουταλιές της σούπας ξίδι

4 κουταλιές της σούπας λάδι

 

Εκτέλεση :

Αφαιρείται τους σπόρους από τις πιπεριές και τις ψιλοκόβετε. Τις αλατίζετε και τις αφήνετε για 15 λεπτά να στραγγίξουν σε σουρωτήρι. Ανακατεύετε τις ντομάτες, τις πιπεριές, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το κόλιαντρο σε ένα μπολ. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξίδι και το λάδι.

Δοκιμάζετε τη γεύση και προσθέτετε αλάτι αν χρειάζεται. Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε τη σάλτσα να μείνει ½ ώρα στο ψυγείο, πριν τη σερβίρετε.

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Σάλτσα με πιπέρι

 

Υλικά:

1 κουτ. σούπας βούτυρο

1 πρέζα ψιλοκομμένο σκόρδο

1 ½ κουτ. σούπας μουστάρδα

1 κουτ. σούπας ξηρό άσπρο κρασί

1 κουτ. σούπας κονιάκ

200 γρ. κρέμα γάλακτος

1 ½ αλάτι, άσπρο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Αφήνετε το βούτυρο να ροδοκοκκινίσει, προσθέτετε το σκόρδο με τη μουστάρδα και σβήνετε με άσπρο κρασί.

 

Βράζετε το μείγμα για λίγο, το κονιάκ και την κρέμα και αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου 5 λεπτά. Νοστιμίζετε την σάλτσα με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε μέσα τους σπόρους το πιπέρι.

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λουκουμάδες

 

5 1/2 φλιτζάνια αλεύρι

1 κουταλιά μαγιά

1 φλιτζάνι χλιαρό νερό για τη μαγιά

χλιαρό νερό όσο πάρει για την ζύμη

1 κουταλάκι αλάτι

λάδι για τηγάνισμα

2 φλιτζάνια ζάχαρη

1 φλιτζάνι μέλι

1 φλιτζάνι νερό

κανέλλα

 

 

-Κοσκινίζετε το αλεύρι και του προσθέτετε το αλάτι

-Διαλύετε την μαγιά στο νερό και αφήνετε 10-15 λεπτά

-Κάνετε ένα λάκκο στη μέση του αλευριού και ρίχνετε εκεί τη μαγιά

-Ανακατεύετε και σιγά σιγά ρίχνετε νερό μέχρι να γίνει ένας χυλός ούτε πηχτός ούτε αραιός

-Αφήνετε το μείγμα να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί

-Βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε μία κουταλιά της σούπας κάθε φορά ζυμάρι

-Μόλις φουσκώσουν και ροδοκοκκινίσουν τα βγάζετε και βάζετε τα επόμενα

-Εν τω μεταξύ σε μία κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη, το μέλι και το φλιτζάνι με το νερό και αφήνετε να βράσει, να γίνει σιρόπι

-Ρίχνετε το σιρόπι πάνω από τους λουκουμάδες

-Πασπαλίζετε με κανέλλα

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Μουστοκούλουρα

 

 

4 φλιτζάνια αλεύρι

1/2 φλιτζάνι λάδι

1/2 φλιτζάνι νερό χλιαρό

3/4 φλιτζάνι πετιμέζι

1 1/2 κουταλάκι αμμωνία

1 κουταλάκι κανέλλα

1/2 κουταλάκι γαρύφαλλα κοπανισμένα

2 φλιτζάνια ζάχαρη

 

-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C

-Κοσκινίζετε το αλεύρι

-Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι

-Ζεσταίνετε το λαδί να καπνίσει και το ρίχνετε στο αλεύρι

-Περιμένετε να κρυώσει λίγο και τρίβετε με τα χέρια να μην σβολιάσει

-Βάζετε σε ένα μπολ το ζεστό νερό, ρίχνετε το πετιμέζι, την ζάχαρη και την αμμωνία και ανακατεύετε

-Προσθέτετε το μίγμα στο αλεύρι, την κανέλλα, τα γαρύφαλλα

-Ζυμώνετε πολύ καλά και πλάθετε τα κουλούρια

-Ψήνετε για 20 λεπτά

 

------------------------------------------------------------------------------------------------

Link to comment
Share on other sites

Παντζαροσαλάτα

 

Υλικά

1 μεγάλο βάζο παντζάρια

1 ξυνόμηλο

Λίγη καρυδόψιχα χοντροκομμένη

1 κεσεδάκι γιαούρτι

1 βαζάκι μαγινέζα

1 σκελίδα σκόρδο

Ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Ξύνουμε το ξυνόμηλο στην χοντρή πλευρά του τρίφτη και το στίβουμε ελαφρώς για να μην έχει πολλά υγρά.

Κόβουμε τα παντζάρια σε κύβους.

Λιώνουμε το σκόρδο σε γουδί-μουλτι , το προσθέτουμε στο γιαούρτι μαζί με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σε μπολ ανακατεύουμε το παντζάρι, το τριμμένο ξυνόμηλο, την καρυδόψιχα χοντροκομμένη και το μίγμα γιαουρτιού-σκόρδου.

Αφήνουμε στο ψυγείο για καμιά ώρα να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρουμε.

 

Για την σως μουστάρδας

 

1 βαζάκι μαγιονέζα

1/3 από το βαζάκι μουστάρδα καυτερή

1 κουταλιά ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

 

Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά

 

Σως μουτσαρδας πιο ελαφρια

 

Δουλεύετε 200 gr βούτυρο (λουπαρκ) ή τυρί κρέμα φιλαδέλφια με 2 κουταλιές μουστάρδας καυτερή, ώσπου να γίνουν αλοιφή.

 

Το καταλαβα Ντινάκι ...απλά ειπα να φτιάξεις και καμια σάλτσα ... :lol: πάνε με τα σουβλάκια , κεφτεδάκια ... έρχοται και οι σαλάτες (είχαμε διακοπή ρευματος !!! :( μην μου ανχώνεσαι θα προλάβεις ! :D )

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

αααααααααααααααα

δεν θα τα παμε καλα

 

δεν θα τα παμε καλα

 

για υτο λεμε να ΚΑΨΕΙ ΠΡΩΤΑ

(ΘΑ ΑΚΟΥΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΤΗΓΑΝΙΤΗΣ ΠΑΤΑΣ????)

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

 

Θα σηκωθούν οι πατάτες και θα σε χτυπήσουν!

 

Το λάδι το καις για να μην κολλήσουν

και την φωτιά την κρατάς ψηλά για να μην λαδοπιούν

 

Να σημειώσω βέβαια, ότι αν λαδοπιούν είναι λιγότερο υγειινές

αλλά... νοστιμότατες!!!!

οπότε ακολουθήστε τη συμβουλή της Αριούλας!!!

Δυο γλυκά χαμόγελα...η ζωή μου όλη...

Link to comment
Share on other sites

ΣΑΛΑΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ:

1 καρότο

μισό αβοκάντο ψιλοκομμένο

σπόρους απο μισο ρόδι

3- 4 φύλλα απο μαρούλι

3- 4 φύλλα σαλάτας πράσινης κατσαρής

μερικά φυλλαράκια ρόκας και βασιλικού

3- 4 λιαστές ντομάτες

ελιές

2 κουταλιές γλυκού σπόρους από κουκουνάρια

κρουτόν (ή κύβους κομμένους από μία ή δύο φέτες του τοστ «Κριs Kρις Μινι Παιδικό» ξεροψημένες σε φρυγανιέρα)

3- 4 τοματίνια

ανθότυρο

τυρί για μακαρόνια

 

Για την γαρνιτούρα:

 

λάδι, ξύδι βαλσαμικο (ή λεμόνι),μουστάρδα, αλάτι

ρίγανη, θυμάρι, μαύρο πιπέρι--> και τα τρία αλεσμένα σε μύλο

 

*Τα υλικά ειναι για 2 άτομα και θα πρέπει εσείς να υπολογίσετε την ποσότητα των υλικών.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα αλέθοντας τα μπαχαρικά μέσα στο λάδι, το ξύδι, τη μουστάρδα και το αλάτι.

 

Πλένουμε και καθαρίζουμε το καρότο και με το εργαλείο που (συνήθως) ξεφλουδίζουμε τις πατάτες κόβουμε λεπτές, στενές λωρίδες στην πιατέλα σερβιρίσματος.

Περιχύνουμε πάνω στις λωρίδες καρότου το 1/3 από τη γαρνιτούρα.

Σκορπάμε το αβοκάντο και την μιση ποσότητα απο το ρόδι πάνω στο κομμένο καρότο

Αφού πλύνουμε και στραγγίσουμε την κατσαρή σαλάτα και το μαρούλι, τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια με το χέρι σε μικρές μπουκίτσες (για να μην μαυρίσουν οι άκρες, όπως συχνά γίνεται αν κόψουμε τη σαλάτα με το μαχαίρι).

Περιχύνουμε το μαρούλι με το άλλο 1/3 της σάλτσας για να ποτίσουν εις βάθος τα υλικά μας και μετά από πάνω ρίξουμε την κατσαρή σαλάτα πάνω στο μαρούλι.

Ψιλοκόβουμε το βασιλικό, τη ρόκα και κόβουμε τα τοματάκια, το ανθότυρο, τις λιαστές τομάτες, τις ελιές και τα ρίχνουμε στην πιατέλα.

 

Πάνω, πάνω στη σαλάτα προσθέτουμε τα κρουτόν, τους σπόρους κουκουνάρας , το υπολοιπο ρόδι και τα περιχύνουμε με τη γαρνιτούρα που μας έχει απομείνει, προσθέτοντας μια ιδέα τυρί παρμεζάνα.

 

Καλη επιτυχία & Καλή σας όρεξη !

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

πράσινη με ροκφόρ και καρύδια

 

Υλικα

600 γραμ πράσινες σαλάτες (iceberg, σπανάκι, αντίδια, μαρούλι, κόκκινη λόλα, άνηθο)

1 αχλάδι καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια

60 γραμ καρυδόψιχα χοντροκομμένη

150 γραμ ροκφόρ κομμένο σε μικρούς κύβους

για τη σάλτσα

1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο

1 κουτ σούπας μπαλσάμικο

1 κουτ γλυκού ζάχαρη

αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Σε ένα μικρό μπρικάκι ζεσταίνετε το μπαλσάμικο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Το αποσύρετε από τη φωτιά.

Σε ένα σέικερ χτυπάτε το ελαιόλαδο μαζί με το μείγμα μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι. Το αφήνετε να περιμένει.

Σε μια σαλατιέρα βάζετε τα καθαρά πράσινα φύλλα των λαχανικών ανακατωμένα. Σκορπάτε από πάνω τα κομματάκια του αχλαδιού, του ροκφόρ και πασπαλίζετε με τη καρυδόψιχα. Φυλάξτε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα σκεπασμένη.

Πριν τη σερβίρετε περιχύστε την με τη σάλτσα και ανακατεύετε καλά

 

Καλή επιτυχία!

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Σαλάτα μεσογειακή με πέννες

 

Υλικά

250 γραμ βρασμένες πένες

10 λιαστές ντομάτες κομμένες στην μέση

10 φέτες σαλάμι Θάσου

10 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό

2 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα

για την σος

5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά σούπας λεμόνι

1 κουταλιά σούπας ξίδι

1 κουταλάκι κάπαρη

αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση :

Ετοιμάζετε την σος κτυπώντας όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ υποχρεωτικά για να διαλυθεί η κάπαρη.

Βάλτε σ’ ένα μπολ της σαλάτας κατ’ αρχήν τις πένες και τις λιαστές ντομάτες μαζί με το ψιλοκομμένο μαρούλι. Περιχύστε τα με τα 2/3 της σάλτσας. Ανακατεύετε, αφήστε τα να μαριναριστούν για 10 λεπτά.

Αδειάστε τα σε μια οβάλ πιατέλα. Γύρω-γύρω από τις πένες βάλτε τις φέτες του σαλαμιού κομμένες στην μέση. Ανάμεσα από τις πένες βάλτε τα φυλλαράκια βασιλικού και περιχύνετε σταγόνα-σταγόνα την σαλάτα με την υπόλοιπη σάλτσα.

Tips Στις πένες πάνε πολύ ωραία και οι χρωματιστές πιπεριές. Αντί για σαλάμι αν σας πέφτει βαρύ βάλτε φετούλες από προσιούτο και επιπροσθέτως αν σας αρέσει τρίψτε από πάνω λίγη γραβιέρα.

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Afroditi D :D:D:D Βάλε παιδί μου και καμιά σαλάτα!!!! :lol::lol::lol::lol:

485132tvuqxhwlqe.png

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Link to comment
Share on other sites

Σαλάτα με ρόκα και κοτόπουλο

 

Υλικά

1 φιλέτο κοτόπουλο στην σχάρα ξεροψημένο ή τσιγαρισμένο με λίγο βούτηρο

½ αγγούρι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες κατά μήκος

1 ματσάκι ρόκα μόνο τα τρυφερά φύλλα

1 φλιτζάνι φράουλες

για την σος

4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά σούπας μπαλσάμικο

½ κουταλιά γλυκού ζάχαρη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινήστε ετοιμάζοντας την σος της σαλάτας κτυπώντας τα υλικά ή σ’ ένα σέικερ ή στο μπλέντερ.

Αμέσως μετά ψήστε το φιλέτο κοτόπουλου στην σχάρα μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήστε το να ροδίσει καλά και από τις δύο πλευρές.

Μόλις το βγάλετε και κρυώσει λίγο με την βοήθεια ενός πολύ κοφτερού μαχαιριού κόψτε το σε λεπτές φέτες.

Πάρτε το ½ αγγούρι και κόψτε το σε φέτες κατά μήκος. Βάλτε τις σ’ ένα μπολ και αλατίστε τις. Αφήστε τις για 15 λεπτά και μετά ξεπλύνετε τις με κρύο νερό.

Στήστε την σαλάτα σας βάζοντας στην μέση της πιατέλας τα φρέσκα φύλλα ρόκας. Στην μια άκρη βάλτε τις φέτες του κοτόπουλου, δίπλα το αγγούρι και σκορπίστε γύρω και επάνω από τα υλικά σας τις φράουλες. Αν είναι μεγάλες κόψτε τις στην μέση.

Περιχύστε με την σος και σερβίρετε.

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Eιχαμε κ εμεις διακοπη ρευματος :( για 2 ωρες ....αλλα ευτυχως περασε!!

Καλα κοριτσια τη γλιτωσαμε στο παρα πεντε που λενε...

κατεβαιναμε εκεινη την ωρα με το ασανσερ κ μολις φτανουμε

ισογειο κ βγαινουμε απο το ασανσερ δεν προλαβαινει να κλεισει η πορτα

κ κοβετε το ρευμα!!! Ετσι κ αργουσαμε να κατεβουμε θα ειχαμε κλειστει

μεσα.. :shock::shock: ..μπρρρρρρρρρ το χειροτερο μου...

 

Αφροδιτακι σορρυ νομιζα οτι καταλαβες σαλτσες κ οχι σαλατες :wink:

φιλακια κ σε ευχαριστω κορμαρα!!!!! :D:D:D

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...