Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εισαγωγή στερεών και χαμηλό βάρος

Recommended Posts

Να ρωτήσω κ γω κάτι?

Οι καμπύλες ανάπτυξης που έχουν τα βιβλιάρια είναι οι ίδιες για τα παιδιά που θηλάζουν?

ναι και θα πρέπει να αλλάξουν σύμφωνα με τις οδηγίες του Π.Ο.Υ. που λέει ότι οι καμπύλες ανάπτυξης των μωρώ που θηλάζουν είναι οι καμπύλες που θα πρέπει να συμβουλευόμαστε για όλα τα μωρά

τώρα γίνεται το αντίθετο... :?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 120
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλημερα.μολις γυρισαμε απο παιδιατρο.ο μικρος πηρε μολις 100 γρ μεσα σε ενα μηνα. ειναι εξι μηνων και 15 ημερων και τις τελευταιες 15-20 μερες τρωει και φρουτα μοσχαρι λαχανικα.

ΒΓ 3120γρ

1μηνας 4200

2 μηνας5200

3μηνας6200

4μηνας6900

5μηνας7450

5 1/2μηνων7800(ειχε διαρροιες με αιμα λογω αλλεργιας γιαυτο ξαναζυγιστηκε)

6 1/2μηνων 7900!!!

το πρωι γυρω στις 8θηλαζει ανορεκτα μονο το ενα στηθος τρωει φρουτα στις 10 μετα θηλαζει ενα στηθος.1 η ωρα μοσχαρι και λαχανικα το καταβροχθιζει! μετα θηλαζει λιγο αδιαφορα απο ενα στηθος στις 3 και στις 5.βραδυνο γευμα στις 7 2στηθη με ορεξη.και ενας νυχτερινος θηλασμος 2στηθη με ορεξη στις 3 περιπου!

εβγαλε 6 δοντια τις τελευταιες 45 μερες.ο γιατρος απεδωσε εκει την μειωμενη ληψη βαρους.

ισχυει οτι τα μωρα που θηλαζουν αποκλειστικα μενουν λιγο πισω στην προσληψη βαρους οταν αρχιζουν τις στερεες τροφες???

αγλαια πρεπει να ανησυχησω???

επιπλεον να δωσω ανθος ορυζης η να το αποφυγω και να συνεχισω θηλασμο και το απογευμα??

xrysi, το μωρό σου έχει καλό βάρος, οπότε δεν νομίζω ότι υπάρχει σοβαρός λόγος ανησυχίας, παίζουν ρόλο και τα δόντια, που είπε ο γιατρός.

Το ρυζάλευρο δεν έχει τίποτε να προσφέρει, θα έλεγα να μην το εισάγεις καθόλου.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

εγω κοριτσια τι να πω που το κοριτσακι μου ειναι 9,5 μηνων και 7600 ?δεν ειναι πολυ λιγο ?τρωει πολυ λιγο και θηλαζει τωρα πλεον τον μηνα παιρνει 300 γρ .αν και στην αρχη που θηλαζε μονο πανω απο 600 γρ δεν ειχε παρει ποτε .ειναι και ψηλη και φαινεται πολυ αδυνατουλα.

εγω κοριτσια τι να πω που το κοριτσακι μου ειναι 9,5 μηνων και 7600 ?δεν ειναι πολυ λιγο ?τρωει πολυ λιγο και θηλαζει τωρα πλεον τον μηνα παιρνει 300 γρ .αν και στην αρχη που θηλαζε μονο πανω απο 600 γρ δεν ειχε παρει ποτε .ειναι και ψηλη και φαινεται πολυ αδυνατουλα.

δες εδὠ:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

Διαφημίσεις

δες εδὠ:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

ευχαριστω Αγλαϊα το μωρο γεννηθηκε 3300 φ.τ σε ενα μηνα

1ος μηνας 3910

2οςμηνας 4540

3ος μηνας 5000

4,5 μηνων 5900

5,5 μηνων ειχαμε γαστρεντεριτιδα

6μηνων και 18 ημερων 6,200

7,5 μηνων 6950

8,5μηνων 7300

9,5 μηνων 7600

και τωρα ειχαμε και μια ιωση με 39 πυρετο

• 2 months later...

Αυτες ειναι οι μεχρι τώρα μετρήσεις(βάρος και υψος) του μωρου μου

7/11/08 3220 53

19/12/08 4800 55

9/01/09 5350 57,5

6/02/09 6000 61,5

6/03/09 6450 63

3/04/09 6750 64

Ποια ειναι η γνώμη σας?τα κιλά του μειωνονται συνεχως, βλέπετε να εχουν πρόβλημα?

τα γευματά μας (ΜΘ) στο περίπου ειναι:

21:30

03:00

07:00

11:00

14:00

17:00

19:00

δεν σημαίνει οτι θα φάει ολές τις φορές αλλα προσπαθώ να έχω ενα προγραμμα γιατι πριν που τον αφηνα ελευθερο

δεν μπορουσα να καταλάβω πότε πειναγε και ποτε ηθελε απλα να πιπιλισει. Τώρα τουλάχιστον ξέρω πότε πεινάει και

δεν με πιπιλάει οπως παλια. Μήπως ομως είναι καλύτερα να μείωσω τα γευματα για να τρώει σε ολα γιατί τώρα ισως

δεν προλαβαίνει να πεινάσει μεχρι το επομενο.Παντως το βραδυ που μεσολαβουν περισσοτερες ωρες τρωει αρκετα.

Επισης, η παιδίατρος μου ειπε στην τελευταία επισκεψη(5 μηνων παρα κατι ημερες) να ξεκινήσω ρυζάλευρο μια δυο κουταλιές κάθε μέρα και θηλασμό

αμέσως μετά και μετα απο 15 μέρες που θα εχει αντικατασταθει πλήρως το ενα γεύμα να ξεκινήσω και φρουτα σταδιακα

μεχρι να αντικατασταθει και το δευτερο γευμα.Θελω ομως να ρωτήσω γιατι μετά που τον εβαζα στο στήθος συμπληρωματικά δεν ετρωγε?Ουτε 2 μεζουρες καλα καλα δεν εβαζα.

Επίσης διάβασα οτι οταν θηλάζεις δεν ξεκινας αλλες τροφες πριν τον 6ο.Γιατι αυτο?

Τελικά μηπως εκανα λάθος που ακουσα την παιδιατρο, απλα εκεινη ισχυριζεται οτι θα βελτιωθει το εντονο προβλημα που εχει με

τις γουλιες και τους εμετους και θα βελτιωθει και η αναπτυξη του. Μηπως να περιμένω καλύτερα να κλείσει 6μηνο?Και με το νερο τι γινεται?Αφου απαγορευεται τους πρωτους μηνες, δεν πειραζει που οι κρεμες φτιαχνονται με νερο?

Συγνωμη για τις πολλες αποριες ...

Αγλαια περιμενω και τη δικη σου γνωμη

Ευχαριστω πολυ

Μαριάν καταρχήν να ξεκινήσω και να ρωτήσω το εξής;Γιατί να μην σε πιπιλάει;Εντάξει ίσως δυσκολεύεσαι συνέχεια με ένα παιδί στο στήθος, αλλά αυτό το πιπίλισμα δίνει την εντολή για περισσότερο γάλα.απλά το μωρό σου προσπαθεί να σου αυξήσει την παραγωγή και δεν το αφήνεις μεγαλώνοντας του το κενό μεταξύ των θηλασμών.Οπότε καταλαβαίνεις πως η απάντηση στο άν πρέπει να μειώσεις τα γεύματα είναι σαφώς όχι.Ίσως μάλιστα θα πρέπει να του τα αυξήσεις.Άπο πάνες πως πάτε;πόσες βρέχει κάθε μέρα;

Όσο για τα στερεά γεύματα, αυτό που ξέρω,αν και εμείς δεν έχουμε μπεί ακόμα στις στερεές, είναι οτι δεν πρέπει να αντικαθιστάς μητρικό θηλασμό με γεύμα στερεάς τροφής.Το δεύτερο εξάμηνο οι στερεές είναι συμπληρωματικές του μητρικού θηλασμού.Τα πράγματα αλλάζουν όταν δίνεις ξένο γάλα.Θα σου απαντήσουν και τα πιο έμπειρα κορίτσια

cceXp3.png

pcTFp3.png

Μαριάν καταρχήν να ξεκινήσω και να ρωτήσω το εξής;Γιατί να μην σε πιπιλάει;Εντάξει ίσως δυσκολεύεσαι συνέχεια με ένα παιδί στο στήθος, αλλά αυτό το πιπίλισμα δίνει την εντολή για περισσότερο γάλα.απλά το μωρό σου προσπαθεί να σου αυξήσει την παραγωγή και δεν το αφήνεις μεγαλώνοντας του το κενό μεταξύ των θηλασμών.Οπότε καταλαβαίνεις πως η απάντηση στο άν πρέπει να μειώσεις τα γεύματα είναι σαφώς όχι.Ίσως μάλιστα θα πρέπει να του τα αυξήσεις.Άπο πάνες πως πάτε;πόσες βρέχει κάθε μέρα;

Όσο για τα στερεά γεύματα, αυτό που ξέρω,αν και εμείς δεν έχουμε μπεί ακόμα στις στερεές, είναι οτι δεν πρέπει να αντικαθιστάς μητρικό θηλασμό με γεύμα στερεάς τροφής.Το δεύτερο εξάμηνο οι στερεές είναι συμπληρωματικές του μητρικού θηλασμού.Τα πράγματα αλλάζουν όταν δίνεις ξένο γάλα.Θα σου απαντήσουν και τα πιο έμπειρα κορίτσια

Αν εδειχνε να πειναει φυσικα και θα το εβαζα πιο συχνα στο στηθος, αυτο που ειπα ομως ειναι οτι δεν τρωει ολες τις φορες, αρα ισως δεν προλαβαινει να πεινασει μεχρι το επομενο γευμα. Πανες βρεχουμε γυρω στις 5 το 24ωρο με 1 φορα κακακια.Οσο για το ρυζαλευρο, τις πρωτες μερες εδειξε καποιο ενδιαφερον τωρα ουτε να το δει, μολις βαλω το κουταλακι στο στομα του αρχιζει τις μπουρμπουλιθρες και λερωνει τα παντα τριγυρω....

Διαφημίσεις

Θα τα πω γρήγορα γιατί έχει ξυπνήσει το μωρό.

Το βάρος σας είναι πολύ καλό. Τα μωρά που παίρνουν πολύ βάρος στην αρχή μετά σταματάνε λίγο γιατί αλλιώς θα γινόνταν γίγαντες στο χρόνο. Κι εσένα τους πρώτους μήνες πήρε πολύ βάρος. Για λοιπόν να μην ανησυχείς. Είστε πάνω από το μ.ο.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί δεν διατηρείς τον αποκλειστικό θηλασμό μέχρι τους 6 μήνες που προβλέπεται; Και το επόμενο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί ξεκινάς με τροφές ανούσιες με κενές θερμίδες.

Συμβουλή μου είναι να σταματήσεις να δίνεις το ρυζάλευρο μέχρι τις 7/5 που θα κλείσετε τους 6 μήνες. Μετά άρχισε με φρούτα χωρίς να αντικαθιστάς γεύματα. Αν θες ποστάρισε μια ερώτηση με τι να ξεκινήσεις στο θέμα "Θηλασμός κι εισαγωγή στερεών" που θα σου απαντήσουν μητέρες που έχουν μπει στις στερεές χωρίς να διακινδυνεύσουν την παραγωγή τους με αντικατάσταση γεύματος που πρότινε ο παιδίατρος. Διάβασε κιόλας τι έχει ήδη γραφτεί για να πάρεις μια πρώτη ιδέα. Το μωρό σου είναι μικρότερο από το δικό μου κι εγώ δεν έχω καν σκεφτεί να μπω στις στερεές πριν κλείσει τους 6 μήνες.

Αν το μωρό σου δεν θέλει να θηλάσει παραπάνω μην το πιέζεις. Αφού το πρόγραμμα το φτιάχνει αυτό χωρίς εσύ να επεμβαίνεις, τότε συνέχισε έτσι.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Ποια ειναι η γνώμη σας?τα κιλά του μειωνονται συνεχως,

Πέρασε τα βάρη στις καμπύλες. Η αύξηση του βάρους δεν είναι ίδια για κάθε μήνα της ζωής του παιδιού.

δεν σημαίνει οτι θα φάει ολές τις φορές αλλα προσπαθώ να έχω ενα προγραμμα γιατι πριν που τον αφηνα ελευθερο

δεν μπορουσα να καταλάβω πότε πειναγε και ποτε ηθελε απλα να πιπιλισει. Τώρα τουλάχιστον ξέρω πότε πεινάει και

δεν με πιπιλάει οπως παλια. Μήπως ομως είναι καλύτερα να μείωσω τα γευματα για να τρώει σε ολα γιατί τώρα ισως

δεν προλαβαίνει να πεινάσει μεχρι το επομενο.Παντως το βραδυ που μεσολαβουν περισσοτερες ωρες τρωει αρκετα.

Συνήθως οι παρεμβάσεις δημιουργούν προβλήματα. Το μητρικό γάλα χωνεύεται γρήγορα.

Επισης, η παιδίατρος μου ειπε στην τελευταία επισκεψη(5 μηνων παρα κατι ημερες) να ξεκινήσω ρυζάλευρο μια δυο κουταλιές κάθε μέρα και θηλασμό

αμέσως μετά και μετα απο 15 μέρες που θα εχει αντικατασταθει πλήρως το ενα γεύμα να ξεκινήσω και φρουτα σταδιακα

μεχρι να αντικατασταθει και το δευτερο γευμα.Θελω ομως να ρωτήσω γιατι μετά που τον εβαζα στο στήθος συμπληρωματικά δεν ετρωγε?Ουτε 2 μεζουρες καλα καλα δεν εβαζα.

Επίσης διάβασα οτι οταν θηλάζεις δεν ξεκινας αλλες τροφες πριν τον 6ο.Γιατι αυτο?

Γιατί αυτές είναι οι οδηγίες της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιάτρων

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;115/2/496.pdf

και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Exclusive Breastfeeding

http://www.who.int/nutrition/topics/.../en/index.html

Nutrient adequacy of exclusive breastfeeding for the term Infant during the first six months of life

http://www.who.int/child_adolescent_...9241562110/en/

Nutrition

Infant and Young Child

Complementary Feeding

http://whqlibdoc.who.int/publication...924154614X.pdf

Βιβλίο για τη διατροφή του παιδιού

Complementary feeding: Family foods for breastfed children

http://www.who.int/bookorders/anglai...=93&codcch=177

http://www.who.int/nutrition/publica..._breastfed.pdf

GUIDING

P R I N C I P L E S F O R

COMPLEMENTARY

F E E D I N G

O F T H E B R E A S T F E D CHILD

και

unicef 2005

συμπληρωματικές τροφές, θηλασμός στο 2ο εξάμηνο

http://www.unicef.gr/bf05.php

Τελικά μηπως εκανα λάθος που ακουσα την παιδιατρο, απλα εκεινη ισχυριζεται οτι θα βελτιωθει το εντονο προβλημα που εχει με

τις γουλιες και τους εμετους και θα βελτιωθει και η αναπτυξη του. Μηπως να περιμένω καλύτερα να κλείσει 6μηνο?

Η παιδίατρος μάλλον αυτοσχεδιάζει και συστήνει τροφές που μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα: το ρυζάλευρο περιέχει αγελαδινό γάλα που είναι πολύ όξινο και αν η τροφή ανεβαίνει στον οισοφάγο μπορεί να δημιουργήσει πολύ πιο σοβαρή οισοφαγίτιδα από ότι το μητρικό γάλα.

• 1 month later...

Καλησπέρα,

Έχω ένα αγοράκι 6 μηνών που το θηλάζω αποκλειστικά από την πρώτη μισή ώρα της ζωής του.

Πριν 2 μήνες περίπου προβληματίστηκα με την μειωμένη αύξηση του βάρους του, αλλά μετά και από τις συμβουλές της πολύτιμης μας Αγλαΐας συνέχισα να θηλάζω αποκλειστικά (απέφυγα το συμπλήρωμα) και όλα καλά μέχρι τώρα....

Τον τελευταίο μήνα το μωρό μου το μωρό μου είχε πάρει μόνο 50 γρ. και μάλιστα χθες που τον ζύγισα μοιάζει να τα έχει χάσει και αυτά και άλλα 100 μαζί!!!

Ο γιατρός τον είδε στα μέσα Μαΐου, του είπα τον προβληματισμό μου (η αλήθεια είναι πως με τη ζέστη ο μικρός τρώει λιγότερο) αλλά μου είπε πως το παιδί τρώει όσο θέλει και πως είναι μια χαρά και πως πολύ καλά έκανα και δεν του έδωσα άλλο γάλα. Στο μια χαρά όμως παίζει και η μείωση βάρους?

Σημειωτέον χθες αρχίσαμε και φρούτα (τα οποία ψιλοτρώει αλλά με ένα απίστευτο ύφος σιχασιάς, και αφού φτύσει τα μισά...). Ο γιατρός μου είπε 2 βδομάδες μετά τα φρούτα να του δώσω κρέμα βανίλιας που σιγά σιγά θα αντικαταστήσω με φαριν λακτέ.

Από αυτά που έχω διαβάσει εδώ στο φόρουμ δεν θέλω να του δώσω κρέμες (ίσως μόνο βιολογικές), αλλά μήπως πρέπει επειδή ο μικρός δεν βάζει και πολύ βάρος?

Αναλυτικά οι μετρήσεις του είναι οι εξής:

Γέννησα στις 40 εβδομάδες κύησης συμπληρωμένες με ΦΤ και επισκληρίδιο.

Το μωρό δεν έκανε ίκτερο και δεν νοσηλεύτηκε ποτέ.

Γέννηση 6/12/08: 3800, 51cm

έξοδος από μαιευτήριο : 3540

04/01/09: 4630

01/02/09: 5630, 62cm

01/03/09: 6520

15/03/09: 6650, 66cm

05/04/09: 6880

08/04/09: 6810

01/05/09: 7300, 70cm

31/05/09: 7350

07/06/09: ~7200/7250 (έχω νοικιάσει ζυγαριά στην οποία δεν χωράει πια καλά και δεν μπορώ να τον ζυγίσω πολύ σωστά...)

Επίσης κάνει 8-9 γεύματα την ημέρα, θηλάζει σε όλα εκτός από ένα απογευματινό όταν λείπω για δουλειά κάποιες φορές την εβδομάδα, όπου πίνει δικό μου γάλα που αντλώ κάθε πρωί (και μαζεύω στην κατάψυξη).

Από χθες τρώει και λίγα φρούτα κατά τις 11, πριν θηλάσει.

Αλλάζουμε 4-5 πάνες την ημέρα αλλά νομίζω πως κατουράει περισσότερες φορές (πολύ συχνά με κατουράει όταν τον αλλάζω ή μετά το μπάνιο του).

Οι κενώσεις του ενώ ήταν στάνταρ 1 κάθε μέρα τις τελευταίες 10 μέρες έχουν ελαττωθεί (δεν ανησύχησα όμως αφού διάβασα πως τα μωρά που θηλάζουν αποκλειστικά μπορεί να μην κάνουν κακά και για 7 ημέρες χωρίς ανησυχία ;) )

Η ανησυχία μου είναι πως έγινε 6 μηνών, και δεν έχει διπλασιάσει το βάρος του όπως έχω διαβάσει πως θα έπρεπε...και όχι μόνο αυτό αλλά χάνει κιόλας...

Ευχαριστώ και συγνώμη για την πολυλογία, αλλά έγραψα όσα περισσότερα στοιχεία μοιάζουν χρήσιμα :)

.png.png

έξοδος από μαιευτήριο : 3540

04/01/09: 4630

01/02/09: 5630, 62cm

01/03/09: 6520

15/03/09: 6650, 66cm

05/04/09: 6880

08/04/09: 6810

01/05/09: 7300, 70cm

31/05/09: 7350

07/06/09: ~7200/7250 (έχω νοικιάσει ζυγαριά στην οποία δεν χωράει πια καλά και δεν μπορώ να τον ζυγίσω πολύ σωστά...)

Από την έξοδο μέχρι και 4/01 (περίπου μήνας δηλαδή) το μωρό πήρε 1090γρ.

Από 4/1 εως 1/2 πήρε 1000γρ.

Από 1/2 έως 1/3 πήρε 890γρ.

Στο πρώτο τρίμηνο λοιπόν το μωρό σου πήρε κατά μ.ο. 993γρ (σχεδόν κιλό) τη στιγμή που ο μέσος όρος για τα μωρά είναι 650γρ. Πολύ παραπάνω δηλαδή.

Από 1/3 έως 5/4 πήρε 360γρ.

Από 5/4 έως 1/5 πήρε 420γρ.

Κι αυτοί οι μήνες είναι μια χαρά. Το ότι φράναρε στο βάρος είναι φυσιολογικό γιατί αν συνέχιζε με τον ίδιο ρυθμό θα γινόταν γίγαντας. Αφού η ζυγαριά δεν τον χωράει και δεν μπορείς να κάνεις σωστή μετρηση τότε δεν μπορούμε να κρίνουμε. Όπως το βλέπω εγώ απλά δεν πήρε καθόλου βάρος τον τελευταίο μήνα πράγμα το οποίο είναι αποδεκτό γιατί είχε μεγάλη αύξηση τους προηγούμενους μήνες. Έχεις και ψηλό μωρό. Εμείς είμαστε ακόμα στους 66 πόντους και στο ίδιο βάρος.

Απέχεις 300γρ. μονο από τον διπλασιασμό. Μια χαρά είναι το μωρό σου, αγχωνεσαι χωρίς λόγο μου φαίνεται. Αφού οι πάνες είναι φυσιολογικές συνέχισε αυτό που κάνεις. Μην δώσεις κρέμες του εμπορίου που είναι εντελώς σκουπίδια. Συνέχισε αυτό το μήνα με φρούτα και τον επόμενο βάλε και τις χορτόσουπες και σιγά σιγά το κρεατάκι κλπ.

Μην ξεχνάς τώρα με τη ζέστη ότι χρειάζεται περισσότερα υγρά ο οργανισμός για τις λειτουργίες του. Θήλαζε τον και μετά από καμια ώρα δίνε του τα φρούτα και μετά πάλι θηλασμός. Έτσι δεν θα αντικαταστήσεις γεύματα θηλασμού.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Ευχαριστώ πολύ! :):)

Εμείς οι καινούριες μαμάδες αγχωνόμαστε με το οτιδήποτε...

Τι καλά που υπάρχει και αυτό το φόρουμ και ξεαγχωνόμαστε εύκολα και γρήγορα χάρη σε όλους εσάς!!! :) :)

Μην ξεχνάς τώρα με τη ζέστη ότι χρειάζεται περισσότερα υγρά ο οργανισμός για τις λειτουργίες του. Θήλαζε τον και μετά από καμια ώρα δίνε του τα φρούτα και μετά πάλι θηλασμός. Έτσι δεν θα αντικαταστήσεις γεύματα θηλασμού.

Η αλήθεια είναι πως τις τελευταίες μέρες τρώει περισσότερες φορές (10 φορές την ημέρα, ανά 1.5 ώρες και το βράδυ κοιμάται σερί κανένα 5ωρο ενώ κοιμόταν και 8ωρο), οπότε υποθέτω πως μάλλον διψάει (τρώει περισσότερες φορές αλλά από λίγη ώρα την κάθε φορά).

Όσο για τα φρούτα σίγουρα δεν αποτελούν ακόμα γεύμα, αφού χθες του έδωσα 5 κουταλιές και σήμερα 10 και φτύνει και τα μισά...

.png.png

Διαφημίσεις

kitkat μην ξεχνάς εκτος απο τη ζεστη υπάρχουν και τα αλματα ανάπτυξης ;)

Λες ε?

Όντως... μπορεί να περνάμε κάποιο άλμα γιατί τις τελευταίες μέρες είναι και απίστευτα γκρινιάρης, κοιμάται δύσκολα κλπ κλπ

Στο άλμα μπορεί να μην τρώει και κανονικά?

.png.png

Οταν λες να μην τρωει κανονικά τι εννοεις ?

Στα αλματα τα μωρά κανουν περισσοτερους θηλασμους για να ρυθμίσουν την παραγωγή . Αν εννοεις τις στερεες τροφες να ξερεις οτι ειναι πολυ νωρις ακομα ! Εμενα ακομα και τωρα μια ψιλοτρωει και μια τη βγαζει ολη μερα με θηλασμο .

VgL7.jpgIgLdp2.png

Όντως έχει αυξήσει τους θηλασμούς!

Τα φρούτα που τρώει -όσο δηλαδή δεν φτύνει- είναι εντελώς συμπληρωματικά.

Ανησυχώ λίγο και με τη ζέστη και με πορτοκαλοκίτρινα ούρα που κάνει τις τελευταίες μέρες.

Χθες του έδωσα και λίγο νερό και ρόφημα κιντερτε και τα ήπιε μια χαρά, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να του δίνω τέτοια πράγματα. Και το νερό πρέπει να το βράσουμε πριν του το δώσουμε?

(Συγνώμη βγήκα μάλλον εκτός θέματος, αλλά και η αφυδάτωση δεν σχετίζεται με την μείωση βάρους?)

.png.png

• 10 months later...

Η παιδίατρος μάλλον αυτοσχεδιάζει και συστήνει τροφές που μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα: το ρυζάλευρο περιέχει αγελαδινό γάλα που είναι πολύ όξινο και αν η τροφή ανεβαίνει στον οισοφάγο μπορεί να δημιουργήσει πολύ πιο σοβαρή οισοφαγίτιδα από ότι το μητρικό γάλα.

πράγματι περιεχει αγελαδινό γάλα? :shock:

ο παιδίατρος με έχει πρήξει να του δώσω του μικρού, ενώ ξέρει οτι εχει αλλεργία στην πρωτείνη του αγελαδινού! μου φαίνεται εγκληματική αμέλεια εκ μέρους του, αν ισχύει αυτο!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...