Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εμενα μου ειπε να την ξυπναω για να μην παθει αφυδατωση λεει επειδη ειναι καλοκαιρι και κανει ζεστη.Οι πιο εμπειρες τι λενε γι αυτο?Επιπλεον εχω και αλλο θεμα.Την Παρασκευη απο τις 3 φορες που εκανε κακα η μια ηταν πρασινα το Σαββατο και τις 2 φορες πρασινα και σημερα μεχρι στιγμης απο τις 2 φορες τη μια παλι πρασινα κακα!Γιατι συμβαινει αυτο ρε κοριτσια?Τα γαλακτοκομικα τα εχω κοψει εδω και 10 μερες γιατι εβγαζε πολλες γουλιες οποτε δεν ειναι αυτο.Τα γευματα της ηταν παντα συντομα 10 λεπτα απο το 1 στηθος και 10-15 απο το αλλο αλλα το βαρος ειναι οκ προς το παρον οποτε απορριπτω και αυτο με το λιπαρο γαλα.Δεν ξερω τι αλλο να σκεφτω!Καμια βοηθεια?

γεια σας κοριτσακια τι κανετε?μου λειψατε πολυ αλλα δεν ειχα internet εκει που ημουν.Γυρισα λοιπον και εχω φυσικα ερωτησεις!Ειμαστε αισιως 54 ημερων και ζυγιζουμε 5200 με βαρος εξοδου απο το μαιευτηριο 2970 μπορω να μην την ξυπναω να τρωει ή ειναι νωρις ακομα?Ποσα γευματα πρεπει να κανει σε αυτη την ηλικια?Ποσες πανες να βρεχει και ποσες κενωσεις να εχει?Αλλαζει κατι τωρα που σαραντισαμε?

Συνεχίζουμε να στοχεύουμε τουλάχιστον 8-12 γεύματα τη μέρα και περιμένουμε 4-5 βρεγμένες πάνες. Αν βρέχει πάνες και βάζει καλό βάρος, τότε μπορείς και να μην την ξυπνάς, σε λίγο καιρό θα αρχίσει να ξυπνάει μόνη της :P

εμενα μου ειπε να την ξυπναω για να μην παθει αφυδατωση λεει επειδη ειναι καλοκαιρι και κανει ζεστη.Οι πιο εμπειρες τι λενε γι αυτο?Επιπλεον εχω και αλλο θεμα.Την Παρασκευη απο τις 3 φορες που εκανε κακα η μια ηταν πρασινα το Σαββατο και τις 2 φορες πρασινα και σημερα μεχρι στιγμης απο τις 2 φορες τη μια παλι πρασινα κακα!Γιατι συμβαινει αυτο ρε κοριτσια?Τα γαλακτοκομικα τα εχω κοψει εδω και 10 μερες γιατι εβγαζε πολλες γουλιες οποτε δεν ειναι αυτο.Τα γευματα της ηταν παντα συντομα 10 λεπτα απο το 1 στηθος και 10-15 απο το αλλο αλλα το βαρος ειναι οκ προς το παρον οποτε απορριπτω και αυτο με το λιπαρο γαλα.Δεν ξερω τι αλλο να σκεφτω!Καμια βοηθεια?

Τα ξαφνικά πράσινα κακά μπορεί να είναι ίωση, μπορεί όμως να φταίει και κάτι που έφαγες. Η αποχή από τα γαλακτοκομικά δείχνει τα αποτελέσματα της με σαφήνεια μετά από έναν μήνα. Μήπως έφαγες κάτι με κρυμμένο γαλακτοκομικό; Να υποψιάζεσαι οτιδήποτε τυποποιημένο και αγοραστό, πχ ψαωμί, αλλαντικά κτλ.

Μην αποκλείεις την υπερπαραγωγή, προσπάθησε να δίνεις επιμένεις περισσότερο κυρίως στο ένα στήθος ανά γεύμα, να δεις αν θα αλλάξει κάτι.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

να σου πω την αληθεια τα κρυμενα γαλακτοκομικα δεν τα προσεχω!ελεος τι θα μεινει να τρωω???μπορω να φαω προβειο γιαουρτι που δεν ειναι απο αγελαδινο γαλα ή ουτε αυτο επιτρεπεται?και σημερα εκανε πρασινα κακα.πρεπει να αγχωθω παραπανω?κινδυνευει να παθει κατι και εγω ειμαι στον κοσμο μου?τι θα γινι εαν συνεχιστουν τα πρασινα κακα???

Διαφημίσεις

Κορίτσια,

ο μπέμπης κλείνει αύριο μία βδομάδα ζωής και τον θηλάζω αποκλειστικά.

Συνηθίζει να τρώει για 15 λεπτά από το ένα στήθος κάθε 2 ώρες.Μετά αποκοιμιέται.

Το αριστερό μου στήθος όμως φαίνεται ότι έχει περισσότερο γάλα, με πονάει και φοβάμαι μήπως πετρώσει. Τι προτείνετε? Να τον ταϊζω περισσότερες φορές από αυτό ή μήπως έτσι θα αυξηθεί απλώς το γάλα του?

δεν ξερω πως θα με χαρακτηρισετε αλλα η μερα μου σημερα ηταν αθλια η μπεμπα ετρωγε πολυ λιγο απο το στηθος μαλλον εχει παλι πονακια παλι με αποτελεσμα να πρηστει απο πανω σε ενα σημειο και να με ποναει, ηρεμισα λιγο οταν εβγαλα με το θηλαστρο και γενικα νιωθω οτι εχω κουραστει πολυ με το θηλασμο παρολο που θηλαζω μονο 56 μερες.τελος παντων για ολα αυτα δεν αντεξα και εκανα 1 τσιγαρο.Μετα απο ποση ωρα μπορω να ξαναθηλασω?εχω και γαλα στο ψυγειο αλλα ρωταω για το στηθος.νιωθω ασχημα γι αυτο που εκανα αλλα το ειχα πραγματικα αναγξη οσο και υπερβολικο να σας ακουγετε....

δεν ξερω πως θα με χαρακτηρισετε αλλα η μερα μου σημερα ηταν αθλια η μπεμπα ετρωγε πολυ λιγο απο το στηθος μαλλον εχει παλι πονακια παλι με αποτελεσμα να πρηστει απο πανω σε ενα σημειο και να με ποναει, ηρεμισα λιγο οταν εβγαλα με το θηλαστρο και γενικα νιωθω οτι εχω κουραστει πολυ με το θηλασμο παρολο που θηλαζω μονο 56 μερες.τελος παντων για ολα αυτα δεν αντεξα και εκανα 1 τσιγαρο.Μετα απο ποση ωρα μπορω να ξαναθηλασω?εχω και γαλα στο ψυγειο αλλα ρωταω για το στηθος.νιωθω ασχημα γι αυτο που εκανα αλλα το ειχα πραγματικα αναγξη οσο και υπερβολικο να σας ακουγετε....

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες :-P

Μετά από ένα τσιγάρο, θήλασε όσο πιο μετά μπορείς. Όσες καπνίζουν συστηματικά μερικά τσιγάρα τη μέρα, καπνίζουν αμέσως μετά το θηλασμό, ώστε να μεσολαβήσει αρκετός χρόνος μέχρι το επόμενο γεύμα.

Το θέμα έχει τεθεί πολλάκις στο φόρουμ, εν ολίγοις να πω ότι είναι καλύτερα να καπνίζεις και να θηλάζεις από το να καπνίζεις και να μην θηλάζεις. Φυσικά, καλύτερο είναι να μην καπνίζεις καθόλου ;)

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.kellymom.com/health/lifestyle/smoking.html

Κορίτσια,

ο μπέμπης κλείνει αύριο μία βδομάδα ζωής και τον θηλάζω αποκλειστικά.

Συνηθίζει να τρώει για 15 λεπτά από το ένα στήθος κάθε 2 ώρες.Μετά αποκοιμιέται.

Το αριστερό μου στήθος όμως φαίνεται ότι έχει περισσότερο γάλα, με πονάει και φοβάμαι μήπως πετρώσει. Τι προτείνετε? Να τον ταϊζω περισσότερες φορές από αυτό ή μήπως έτσι θα αυξηθεί απλώς το γάλα του?

Αν το μωρό καλύπτεται από τον θηλασμό στήθος/γεύμα, τότε συνέχισε το. Το αριστερό θα προσαρμοστεί σταδιακά. Για ανακούφιση, μπορείς να βάζεις κρύες κομπρέσσες ανάμεσα στους θηλασμούς. Φαίνεται πολύ αποτελεσματικό αν βάζεις φύλλα λάχανου ως επιθέματα ανάμεσα στους θηλασμούς. Μπορείς να βγάζεις λίγο γάλα για ανακούφιση (1-2 κουταλιές) αλλά σταδιακά να το μειώσεις.

Αν ταΐζεις πιο πολύ από αυτό το στήθος, θα επιτείνεις το πρόβλημα.

Το μωρό σου πρέπει να βρέχει 6-8 πάνες και να λερώνει με κακά 3-4 ημερησίως.

Διαφημίσεις

μανουλα32, αν δεις στα τόπικ για τις πράσινες κενώσεις και για την αλλεργία σε παιδί που θηλάζει, θα πάρεις αρκετές πληροφορίες.

Γεια σας,

Ο μικρός γεννήθηκε 3/6 2990 και βγήκαμε απο το μαιευτήριο 2790.

Μετα απο 15 μέρες η παιδιατρος τον βρήκε 3550

Σήμερα ξαναπηγαμε παιδιατρο και μας βρήκε 5440!! Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα κορίτσια για την βοήθεια τους!!! Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο!!

Μπραβο Amelie να σου ζησει!Να ρωτησω κατι για μια φιλη μου θα ηθελα.Εκεινη μολις σαραντισε και η παιδιατρος της ειπε οτι το μωρο εχει ακομα ικτερο, να κανει μια εξεταση και αν οντως εχει να δωσει συμπληρωμα για να φυγει ο ικτερος.Τι γνωμη εχετε γι αυτο?

Επειδή και εμένα παρουσίασε ίκτερο η μικρή και μετά από κανένα μήνα της έκανα εξέταση αίματος για άλλο λόγο και είδαμε ότι ακόμα έχει (σε ελάχιστο βαθμό:2), μου είπαν ότι επειδή θηλάζω αποκλειστικά θα έχει αλλά δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα.

Δεν θεωρείται πάντως ίκτερος αυτό το ποσοστό....φαντάσου ότι μέχρι 13 δεν μπαίνουν καν σε λάμπα και φεύγουν για το σπιτάκι....οπότε αυτό που λέει ο γιατρός το λέει μάλλον για άλλους λόγους και βέβαια μάλλον δεν είναι υπέρ του θηλασμού!

Τώρα αν έχει πραγματικά ίκτερο (πιο υψηλό δηλαδή) ίσως και να πρέπει να κάνει περαιτέρω εξετάσεις. Είτε για την ομάδα αίματος μεταξύ γονέων, είτε γενικότερα για τους λόγους αιμόλυσης...αλλά ο θηλασμός δεν ενοχοποιείται!

Έτσι προσπαθούσαν να με πείσουν να δώσω ξένο όταν είχε ίκτερο η μικρή γιατί και καλά δεν φτάνει το μητρικό και πρέπει να ουρεί και να λερώνει πάνες περισσότερο....και το παιδί βγήκε από το νοσοκομείο 200 γρ πιο βαρύ από όταν γεννήθηκε σε μια εβδομάδα.

Διαφημίσεις

Κοριτσια σας γραφω τις ζυγισεις μας να μου πειτε τη γνωμη σας γιατι εχω αγχωθει!

7/6 Βαρος γεννησης 3150.

10/6 Βαρος εξοδου απο μαιευτηριο 2970

14/6 3380

6/7 4180

11/7 4450

15/7 4650

24/7 4910

31/7 5160

7/8 (2 μηνων) 5310

οπως βλεπετε ενω ολα πηγαιναν καλα με το βαρος αυτη την τελευταια εβδομαδα πηρε μονο 150 γρ. ΓΙΑΤΙ???????Μηπως κατι δεν παει καλα???Πειτε μου σας παρακαλω τη γνωμη σας γιατι εχω σκασει απο το απογευμα που τη ζυγισα...μηπως φταιει το οτι δεν την ξυπναω πλεον το βραδυ για να φαει?Τρωει 7 φορες την ημερα και 1 ξυπναει μονη της το βραδυ.Τι γινεται??????

Κοριτσια σας γραφω τις ζυγισεις μας να μου πειτε τη γνωμη σας γιατι εχω αγχωθει!

7/6 Βαρος γεννησης 3150.

10/6 Βαρος εξοδου απο μαιευτηριο 2970

14/6 3380

6/7 4180

11/7 4450

15/7 4650

24/7 4910

31/7 5160

7/8 (2 μηνων) 5310

οπως βλεπετε ενω ολα πηγαιναν καλα με το βαρος αυτη την τελευταια εβδομαδα πηρε μονο 150 γρ. ΓΙΑΤΙ???????Μηπως κατι δεν παει καλα???Πειτε μου σας παρακαλω τη γνωμη σας γιατι εχω σκασει απο το απογευμα που τη ζυγισα...μηπως φταιει το οτι δεν την ξυπναω πλεον το βραδυ για να φαει?Τρωει 7 φορες την ημερα και 1 ξυπναει μονη της το βραδυ.Τι γινεται??????

Μήπως το μωρό σου δεν θέλει να το λένε μισελέν; :-D

Από δω και πέρα ζυγίζεστε κάθε μήνα και όχι κάθε βδομάδα. Τα σκαμπανεβάσματα από βδομάδα σε βδομάδα είναι φυσιολογικά. Σημασία έχει η συνολική πρόσληψη. Εκτός αν έχεις κάποιον άλλο λόγο να ανησυχείς.

Τα μωρά σε αυτή την ηλικία βάζουν κατά μέσο όρο 170γρ τη βδομάδα και πρέπει να βρέχουν 4-5 πάνες τη μέρα.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 38η

Β. Το φύλο του βρέφους Κορίτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. δεν εμφάνισε (στο βιβλ. γράφει 8,7mg/dl ?)

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. Νοσηλεύθηκε 2 εβδομάδων λόγω σταφυλόκοκου

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

27/06/2011 2350

04/07/2011 2650

11/07/2011 2970

25/07/2011 3570

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 6 περίπου αλλά είναι δύσκολο να πω καθώς όποτε είμαι μόνη μαζί της την έχω συνεχώς στο στήθος.

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει 5

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα 50-90 ml

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) 400ml

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. δεν χρησιμοποιώ αλλά έχω το medela mini electric

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις: -

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 12 μπορεί και παραπάνω

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

Τις τελευταίες δύο ημερες 1 στα 2 24ωρα. παλιοτερα 2 το 24ωρο

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....το μωρό γεννήθηκε στις 17/6/2011 με βαρος 2350kg. Απο την πρωτη στιγμη θηλασε κανονικά αλλα την τριτη μερα της εδωσαν μπουκαλι γιατι ειπαν οτι ηταν πολυ μικρη δεν ειχε δυναμη να θηλασει (ημουν ζαλισμενη απο την αναισθησια κ δυσκολευτηκα να αντιδρασω οπως επρεπε), επισης λόγω του χαμηλου της βαρους φοβηθηκαν κ μας πιεσαν κ απο αυτη την αποψη. στη συνεχεια προσπαθησα σπιτι μονη μου, κ τη ειχα ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο στηθος για να ρυθμιστει η παραγωγη αλλα νοσηλευτηκαμε οποτε παλι συνεχισαμε τα μπουκαλια. το μωρο κοντευει 2 μηνων. οσο ειμαστε οι δυο μας (πρωινα) την εχω συνεχως στο στηθος, κοιμαται ξυπναει, κλαιει κ εκνευριζεται (μαλλον εχει συνηθίσει την ευκολία του μπουκαλιου) αλλα προσπαθω να καλυψω τις αναγκες της μονο απο εκει. Δυστυχως υποστηριξη στο θεμα του θηλασμου δεν εχω απο κανεναν.προσπαθησα να χρησιμοποιησω θηλαστρο αλλα τελικα προτιμω να της δωσω κατευθειαν το στηθος αφου δειχνει οτι το πιανει μια χαρα,, το κατα ποσο πινει η απλα πιπιλάει είναι άλλο θεμα.., Πάντα όταν πιέζω το στήθος μου βγαίνει πολύ γάλα (σαν πίδακας). Αυτο σημαίνει οτι δεν αδειάζει και το μωρό δεν τρέφεται ικανοποιητικά? Θα ηθελα να σταματησω τα μπουκαλια κ να τη θηλαζω αποκλειστικα. Εκτος του να την εχω συνεχως στο στηθος μπορω να βοηθησω και με καποιον αλλο τροπο? υπαρχει ελπιδα για εμας?

Να σημειώσω οτι ζω στην επαρχία.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

AnastasiaG, να σου ζήσει το μωράκι σου!

Η ποσότητα του συμπληρώματος που παίρνει στο 24ώρο είναι αρκετά μεγάλη και δεν είναι ασφαλές να το κόψεις απότομα! Θα πρέπει αυτό να γίνει σταδιακά, λίγα ml κάθε φορά σε ένα γεύμα, να κρατάς σταθερή αυτή τη μειωμένη ποσότητα για 3-4 μέρες (τόσο θα χρειαστεί ο οργανισμός σου να παράξει το επιπλέον γάλα που θα χρειάζεται το μωρό) και μετά προχωράς σε νέα μείωση! Τώρα με τη ζέστη, θέλει προσοχή, μην γίνει απότομα η μείωση του συμπληρώματος και το μωρό δεν ενυδατώνεται αρκετά.

Στο θέμα του επαναγαλακτισμού http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853 θα βρεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που μπορείς να αυξήσεις το δικό σου γάλα και να μειώσεις το συμπλήρωμα με ασφάλεια.

Επειδή αναφέρεις ότι το μωρό "τεμπελιάζει" στο στήθος εφόσον έχει συνηθίσει την εύκολη ροή του μπιμπερό, πιστεύω ότι θα σου χρειαστεί και θα σε βοηθήσει να νοικιάσεις ένα νοσοκομειακό θήλαστρο διπλής άντλησης (πληροφορίες για το πώς και πού θα το νοικιάσεις θα βρεις στο λινκ που παρέθεσα, τα στέλνουν με κούριερ στο σπίτι, μπορείς να το νοικιάσεις για 15 μέρες με ένα μήνα για αρχή, λογικά, αν ακολουθήσεις το πρωτόκολλο του επαναγαλακτισμού δεν θα σου χρειαστεί για περισσότερο). Το θήλαστρο που έχεις τώρα δεν είναι κατάλληλο για επαναγαλακτισμό, δεν προκαλεί στο στήθος το ίδιο ερέθισμα που προκαλεί το μωρό και δεν προκαλεί αύξηση της γαλουχίας. Είναι για αργότερα που θα έχει εδραιωθεί η γαλουχία και μπορεί να χρειαστεί να αφήσεις περιστασιακά μερικά γεύματα να πάρει το μωρό όσο θα λείπεις.

Το πολύ βασικό είναι ότι πρέπει να αυξηθούν οι φορές που βάζεις το μωρό στο στήθος.

Πάντα θα ξεκινάς με θηλασμό, σε κάθε γεύμα, θα αφήνεις το μωρό να θηλάζει όσο θέλει από το ένα στήθος, όταν θα αφήνει το στήθος ή αν δυσανασχετεί, θα το σηκώνεις να ρευτεί και θα το βάζεις στο άλλο στήθος. Θα συνεχίζεις μ' αυτόν τον τρόπο μέχρις ότου το μωρό δεν θα συνεργάζεται άλλο και θα δείχνει ξεκάθαρα ότι πλέον περιμένει το μπιμπερό. Θα δίνεις πρώτα το αντλημένο αν έχεις και μετά αν χρειάζεται φόρμουλα, στην ποσότητα που δίνεις συνήθως εκτός από το γεύμα ή τα γεύματα που έχεις αποφασίσει να μειώσεις για εκείνες τις μέρες, τα οποία θα δίνεις μειωμένα και μετά, αν το μωρό δεν έχει χορτάσει θα το ξαναβάζεις στο στήθος. Στα υπόλοιπα γεύματα δεν θα μειώνεις το συμπλήρωμα, για να είσαι ασφαλής ότι το μωρό σιτίζεται επαρκώς.

Μπορείς να ελέγχεις αν το μωρό σου τρέφεται σωστά ζυγίζοντάς το 1 φορά την εβδομάδα στη φάση που θα κάνεις επαναγαλακτισμό και μετρώντας βρεγμένες-λερωμένες πάνες όπως λέει εδώ

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1341770&postcount=43

Καλή επιτυχία και ότι απορίες έχεις στην πορεία ρωτάς εδώ!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τις ευχές σου! ηθελα να αποφύγω τη χρήση του θηλαστρου αλλά όπως φαίνεται δεν γίνεται αλλιώς..

Εξαρτάται από το πόσο συνεργάζεται το μωρό και πόσο κάθεται στο στήθος. Όσο περισσότερο γάλα θα έχεις, τόσο περισσότερο θα κάθεται το μωρό στο στήθος. Αν το μωρό θηλάζει αποτελεσματικά ίσως να μπορείς να το καταφέρεις και χωρίς θήλαστρο, αν όμως όχι, είναι ασφαλέστερο και θα έχεις καλύτερα και γρηγορότερα αποτελέσματα αν χρησιμοποιήσεις θήλαστρο.

Με το θήλαστρο είναι πολύ πιθανό στην αρχή να βγάζεις ελάχιστη ποσότητα, μην απογοητευτείς, το θήλαστρο το βάζουμε για να δώσει ερέθισμα στο στήθος όταν δεν το δίνει το μωρό. Όσο θα προχωράνε οι μέρες και η ποσότητα θα αυξηθεί και το μωρό σου θα κάθεται περισσότερο στο στήθος.

Να περιμένεις και πισωγυρίσματα και στη στάση του μωρού (εκεί που θα αρχίσει να κάθεται περισσότερο μπορεί να αρχίσει να αρνείται το στήθος και να δείχνει προτίμηση στο μπουκάλι) και στην παραγωγή σου (να έχεις παρατηρήσει αύξηση και μετά για μερικές μέρες να δεις στασιμότητα ή μείωση). Μην απογοητευτείς, να είσαι σταθερή και τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Σε ευχαριστώ και πάλι. Γνωρίζω οτι η ποσότητα που βγαίνει απο το στήθος με τη χρήση θηλάστρου δεν ειναι αντιπροσωπευτική αυτής που πραγματικά παράγεται οταν θηλάζει το μωρό. Απλά δεν μου αρέσει καθόλου η διαδικασία του θηλάστρου,, και απο την άποψη του οτι το μωρό δείχνει να τα πηγαίνει καλά με το στήθος (ποτέ δεν έχει αρνηθεί, και τουλάχιστον δείχνει να θηλάζει καλά), αναρωτιόμουν αν μπορουσα να το αποφύγω και να χρησιμοποιήσω άλλες τεχνικές, όπως ας πούμε να άλλαζα τακτικά το στήθος.. λέω τώρα.. Πραγματικά δεν έχω ιδέα τι θα έπρεπε να κάνω,, και αν θα μπορούσα να κάνω κάτι.. Το μόνο που κάνω προς το παρόν είναι να την έχω συνέχεια εκει.. Και το γεγονος οτι δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ υποστήριξη, και ακούω και απο πάνω οτι κάθομαι και "ταλαιπωρώ" το μωρό επειδή είμαι εγωίστρια δεν βοηθά καθόλου.. :(

Όταν πίνει γάλα καταπίνει κάθε 2-3 ρουφηξιές. Όταν κάνει μη θρεπτικό θηλασμό, καταπίνει πολύ πιο αραιά.

[/left]

Καλημέρα!! το μωρό μου στα πρώτα 5-10 λεπτά καταπίνει γρήγορα κ λαίμαργα κ στη συνέχεια φτάνει σταδιακά να καταπίνει κάθε 10 ρουφηξιές, μπορεί κ παραπάνω...τί γίνεται σ αυτην την περίπτωση, που δηλ. σύμφωνα με αυτό που λέτε, κάνει μη θρεπτικό θηλασμό? μπορεί να φτάσω να θηλάζω πααααάρα πολύ ώρα κ πολύ συχνά κ φυσικά έχω κουραστεί πολύ, ο μικρός ταλαιπωρείται κ ο άντρας μου προσπαθεί να με πείσει να δώσουμε λίγο συμπλήρωμα, για να μην ταλαιπωρούμαστε κ οι δύο...πως μπορώ να παρέμβω σε αυτό???

Σε ευχαριστώ και πάλι. Γνωρίζω οτι η ποσότητα που βγαίνει απο το στήθος με τη χρήση θηλάστρου δεν ειναι αντιπροσωπευτική αυτής που πραγματικά παράγεται οταν θηλάζει το μωρό. Απλά δεν μου αρέσει καθόλου η διαδικασία του θηλάστρου,, και απο την άποψη του οτι το μωρό δείχνει να τα πηγαίνει καλά με το στήθος (ποτέ δεν έχει αρνηθεί, και τουλάχιστον δείχνει να θηλάζει καλά), αναρωτιόμουν αν μπορουσα να το αποφύγω και να χρησιμοποιήσω άλλες τεχνικές, όπως ας πούμε να άλλαζα τακτικά το στήθος.. λέω τώρα.. Πραγματικά δεν έχω ιδέα τι θα έπρεπε να κάνω,, και αν θα μπορούσα να κάνω κάτι.. Το μόνο που κάνω προς το παρόν είναι να την έχω συνέχεια εκει.. Και το γεγονος οτι δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ υποστήριξη, και ακούω και απο πάνω οτι κάθομαι και "ταλαιπωρώ" το μωρό επειδή είμαι εγωίστρια δεν βοηθά καθόλου.. :(

Καλημέρα Αναστασία,

Σου γράφω γιατί πέρασα ακριβώς τα ίδια με σένα.

Αναγκάστηκα να δώσω συμπλήρωμα στο μαιευτήριο και να το συνεχίσω και στο σπίτι γιατί ο μπέμπης μου έχανε βάρος.

Εννοείται ότι τον είχα όλη μέρα στο στήθος και όλοι (εκτός της αδερφής μου που δεν κατάφερε να θηλάσει και ήθελε να τα καταφέρω εγώ) μου έλεγαν ότι δεν πάω καλά και ότι ταλαιπωρώ και το μωρό και τον εαυτό μου...

Επίσης και εγώ σιχαινόμουν και σιχαίνομαι τα θήλαστρα...μου ρίχνουν την αυτοπεποίθηση και ενώ ξέρω ότι η ποσότητα που κανείς αντλεί δεν δείχνει την ποσότητα που παίρνει το μωρό με το θηλασμό, οι ποσότητες που έβγαζα και βγάζω εγώ ήταν πάντα τόσο γελοίες που με έκαναν να κλαίω...

Τελοσπάντων για να γυρίσουμε στην αρχή, τις πρώτες 2 εβδομάδες θήλαζα και μετά έδινα και συμπλήρωμα. Προσπάθησα να το κόψω μαχαίρι αλλά το μωρό έχασε απότομα βάρος και φοβήθηκα πολύ.

Ακολούθησα τις οδηγίες για επαναγαλακτισμό που βρήκα στο forum, στο link που σου έχει δώσει η sofuka και τελικά μετά από πολύ κόπο κατάφερα πριν κλείσει μήνα να φτάσουμε σε ένα μόνο συμπλήρωμα την ημέρα των 90-100ml.

Αυτό το συμπλήρωμα το κράτησα για ένα μήνα περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους αλλά και γιατί ο μπέμπης έπαιρνε βάρος σταθερά αλλά οριακά.

Στο τέλος του 2ου μήνα έκανα πάλι για μία εβδομάδα εντατικές αντλήσεις για να αυξηθεί η παραγωγή και το έκοψα και αυτό το τελευταίο συμπλήρωμα.

Απο τότε μέχρι σήμερα που είμαστε 5 μηνών θηλάζουμε αποκλειστικά.

Αυτό που έχω να σου πω από την εμπειρία μου είναι ότι επαναγαλακτισμός γίνεται αλλά είναι (τουλάχιστον για μένα) πάαααρα πολύ δύσκολη διαδικασία. Ειδικά αν έχεις ένα μωρό που θέλει να είναι συνέχεια στο στήθος ή στα χέρια οπότε το να καταφέρεις να αντλήσεις χωρίς να τον αφήσεις να κλάψει είναι σχεδόν ακατόρθωτο. Εγώ αντλούσα ή με τον μπέμπη στο άλλο στήθος ή όρθια με τον μπέμπη στον ώμο να τον κουνάω...

Χαίρομαι που τα κατάφερα, από την άλλη έχω κουραστεί πολύ και με την όλη διαδικασία, και με το συνεχές άγχος για το βάρος και με το γεγονός ότι ο μπέμπης συνεχίζει να τρώει κάθε 1,5 με 2 ώρες μέρα νύχτα.

Αυτά από μένα.

Όταν πίνει γάλα καταπίνει κάθε 2-3 ρουφηξιές. Όταν κάνει μη θρεπτικό θηλασμό, καταπίνει πολύ πιο αραιά.

[/left]

Καλημέρα!! το μωρό μου στα πρώτα 5-10 λεπτά καταπίνει γρήγορα κ λαίμαργα κ στη συνέχεια φτάνει σταδιακά να καταπίνει κάθε 10 ρουφηξιές, μπορεί κ παραπάνω...τί γίνεται σ αυτην την περίπτωση, που δηλ. σύμφωνα με αυτό που λέτε, κάνει μη θρεπτικό θηλασμό? μπορεί να φτάσω να θηλάζω πααααάρα πολύ ώρα κ πολύ συχνά κ φυσικά έχω κουραστεί πολύ, ο μικρός ταλαιπωρείται κ ο άντρας μου προσπαθεί να με πείσει να δώσουμε λίγο συμπλήρωμα, για να μην ταλαιπωρούμαστε κ οι δύο...πως μπορώ να παρέμβω σε αυτό???

Καλημέρα,

Κι εγώ είχα το ίδιο θέμα με αποτέλεσμα τους πρώτους 3 μήνες το μωρό να είναι στο στήθος σχεδόν όλη μέρα και νύχτα.

Κι εμένα ο άντρας μου ήθελε να του δώσουμε συμπλήρωμα γιατί δεν άντεχε άλλο να με βλέπει συνεχώς με ένα μωρό κρεμασμένο επάνω μου.

Πήγα σε σύμβουλο θηλασμού και μου είπε 2 πράγματα:

1. όταν πέφτει ο ρυθμός κατάποσης να κάνω μαλάξεις μήπως και αυξηθεί η ροή του γάλακτος και το μωρό αρχίσει να καταπίνει πάλι και

2. αν και με τις μαλάξεις δεν γίνει τίποτα, να βγάζω γλυκά-γλυκά το μωρό από το στήθος. Σε αυτή την περίπτωση αν όντως θέλει να φάει, ψάχνει πάλι και αρχίζει να ρουφάει λαίμαργα αλλιώς κοιμάται.

Πάντως τον πρώτο καιρό και αυτό το πιπίλισμα βοηθάει...απλά υπάρχουν στιγμές που δεν αντέχεται...υπομονή!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...