Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

να ρωτησω κατι αν γνωριζετε, μονο μπρουμυτα μπορει να με παρει ο υπνος και θελω να ρωτησω αν η πιεση που δεχεται το στηθος εχει καποιο αρνητικο αποτελεσμα στην παραγωγη του γαλακτος;υπαρχει περιπτωση να μειωνει το γαλα ή δεν επηρεαζει καθολου;

Αν δεν έχεις δει κάτι μέχρι τώρα, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξεις τη συνήθεια σου για το θηλασμό. Μεγάλη πίεση στο στήθος μπορεί να προκαλέσει μείωση αλλά κυρίως μπορεί να προκαλέσει φραγμένους πόρους κτλ. Οπότε, αν δεις κάποιο πρόβλημα, έχε το νου σου.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Θα συμφωνήσω με την Κριστίνα αλλά θα προσθέσω ότι προβληματίζομαι λίγο γιατί έχω την αίσθηση ότι το θήλαστρο κλέβει από το μωρό.

Και τι κάνουμε στην περίπτωση που πρέπει να κάνουμε αντλήσεις για να αυξηθεί η παραγωγή μας?

Το μωρό θα δυσανασχετεί λόγω της μειωμένης ποσότητας?

Και τι κάνουμε στην περίπτωση που πρέπει να κάνουμε αντλήσεις για να αυξηθεί η παραγωγή μας?

Το μωρό θα δυσανασχετεί λόγω της μειωμένης ποσότητας?

Αυτά τα περιστατικά είναι καλό να παρακολουθούνται από κάποιον ειδικό και να αντιμετωπίζοται εξειδικευμένα. Δεν υπάρχουν γενικοί κανόνες ούτε μία προσέγγιση που είναι κατάλληλοι για όλους.

Αν έχεις κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, καλό θα ήταν να το αναφέρεις με λεπτομέρειες. Οι γενικές ερωτήσεις και απαντήσεις υπάρχει πιθανότητα να προκαλέσουν σύγχιση και άγχος χωρίς λόγο.

Γενικά η μητέρα προσπαθεί να αντλεί αμέσως μετά το θηλασμό, ώστε να δίνει στο μωρό την άνεση να θηλάσει με μεγαλύτερο ροή.

Η άντληση μετά το θηλασμό μπορεί να σημαίνει καθόλου ή μικρή ποσότητα γάλακτος, ειδικά για μια μητέρα που έχει μειωμένη παραγωγή για αρκετές ημέρες. Αυτό όμως δεν έχει σημασία. Οι αντλήσεις γίνονται για να δώσουν το ερέθισμα στο μαστό και να διεγερθεί παραγωγή. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε μετά από μερικές ημέρες.

Όμως, επαναλαμβάνω, το κάθε περιστατικό είναι μοναδικό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Καλήμέρα. Έχω ξαναγράψει για τη μπέμπα μου που δεν παίρνει πολύ βάρος ( Συνοπτικά γεννήθηκε 15/01 3770 , 15/02 4260, 15/03 4870, 15/04 5350, 15/05 5780, 30/05 5930) . Από τις 15/03 και μετά , μετά από κάθε θηλασμό έβαζα θήλαστρο ( Medela Symphony ) στον μαστό που είχα προσφέρει για να αυξήσω την παραγωγή μην τυχόν έφταιγε αυτό. Η μπέμπα ποτέ δεν έφαγε το επιπλέον γάλα που έβγαζα ( περίπου 200ml ημερησίως ) και έτσι το έβαζα στην κατάψυξη για να το έχει τώρα που γυρίζω στη δουλειά. Τελικά η μικρή παρουσίασε αίμα στα κακάκια της ( πιθανή αλλεργία στο γάλα της αγελάδας) και έτσι πάει και το γάλα αυτό χαμένο. Από τις 15/05 περίπου και μέσα σε 10 ημέρες σταδιακά έκοψα το θήλαστρο ( κουράστηκα) και από τις αρχές Ιουνίου την ξεκίνησα μια υποαλλεργική κρέμα και τώρα βάζουμε και φρούτα. Δεν ξέρω αν έκανα καλά , πάντως είναι μεγάλη η συζήτηση για το πότε βοηθάει το θήλαστρο. Ελπίζω τώρα που θα την ξαναζυγίσω ( με 15 ημέρες κρέμα ) να δω επιτέλους τη ζυγαριά να ξεκολλάει.:P:p:p:p

iGZVp2.png

uGK5p2.png

Καλήμέρα. Έχω ξαναγράψει για τη μπέμπα μου που δεν παίρνει πολύ βάρος ( Συνοπτικά γεννήθηκε 15/01 3770 , 15/02 4260, 15/03 4870, 15/04 5350, 15/05 5780, 30/05 5930) . Από τις 15/03 και μετά , μετά από κάθε θηλασμό έβαζα θήλαστρο ( Medela Symphony ) στον μαστό που είχα προσφέρει για να αυξήσω την παραγωγή μην τυχόν έφταιγε αυτό. Η μπέμπα ποτέ δεν έφαγε το επιπλέον γάλα που έβγαζα ( περίπου 200ml ημερησίως ) και έτσι το έβαζα στην κατάψυξη για να το έχει τώρα που γυρίζω στη δουλειά. Τελικά η μικρή παρουσίασε αίμα στα κακάκια της ( πιθανή αλλεργία στο γάλα της αγελάδας) και έτσι πάει και το γάλα αυτό χαμένο. Από τις 15/05 περίπου και μέσα σε 10 ημέρες σταδιακά έκοψα το θήλαστρο ( κουράστηκα) και από τις αρχές Ιουνίου την ξεκίνησα μια υποαλλεργική κρέμα και τώρα βάζουμε και φρούτα. Δεν ξέρω αν έκανα καλά , πάντως είναι μεγάλη η συζήτηση για το πότε βοηθάει το θήλαστρο. Ελπίζω τώρα που θα την ξαναζυγίσω ( με 15 ημέρες κρέμα ) να δω επιτέλους τη ζυγαριά να ξεκολλάει.:P:p:p:p

:confused::confused::confused:

εσύ είπες ότι δεν καταναλωνεις αγελαδινα.......

Τι ακριβώς σου είπε ο παιδίατρος?

Αν το μωρό είναι αλλεργικό στην πρωτεινη αγελαδινού είναι λογικό να μην βάζει πολύ βάρος......αλλα εσύ είχες πει οτι καταναλώνεις μονο κατσικισια ....

έφαγες κάτι άλλο και είδες αίμα μετά?

Διαφημίσεις

Στα μωρά που δεν παίρνουν πολύ βάρος, η λύση δεν είναι η πρώιμη έναρξη στερεών τροφών... Ειδικά αν έχουν ήδη εκδηλώσει σημάδια αλλεργίας!

Βάζω και εδώ το πρόβλημα μου γιατί μάλλον εδώ είναι το σωστό θέμα...

Εχω ένα μικρό προβληματάκι και θα ήθελα την συμβουλή των εμπειρότερων. Όταν θηλάζω τον μικρό από το αριστερό στήθος πονάω την ώρα που πιάνει τη θηλή και για κανένα λεπτό..Μετά ο πόνος κάπως μειώνεται αλλά δεν εξαλείφεται..Κάνω αυτό που είπατε με το γάλα και την αφήνω όσο μπορώ να αερίζεται αν και τα επιθέματα δεν μπορώ να τα ξεφορτωθώ τελείως γιατί λερώνομαι.. Αναρωτιέμαι τι άλλο μπορώ να κάνω..Να πάρω αλοιφή??Να σημειώσω ότι δεν βλέπω κάποια πληγή εξωτερικά...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

καλησπερα κι απο μενα.εχω μια μπεμπα 7 ημερων !ηρθε η παιδιατρος σπιτι σημερα και μας ζυγισε 3380 με κιλα εξοδου απο το μαιευτηριο 2970 και κιλα γεννησης 3150!καλα μου ειπε παμε!μου ειπε επισης να παρω σιδηρο ασβεστιο και φυλλικο οξυ που επαιρα στην εγκυμοσυνη!ειναι ομως αυτα συμβατα με το θηλασμο???σας ρωταω γιατι δεν της εχω απολυτη εμπιστοσυνη σε ο,τι εχει χεση με το θηλασμο!σας ευχαριστω εκ των προτερων!!!Amelie εγω χρησιμοποιω κεραλοιφη η οποια κανει θαυματα!!!αγοραζεις κερι μελισσας ενα κουταλακι γλυκου και το βραζεις με 150ml βιολογικο λαδι το βαζεις σε βαζακι κι οταν κρυωσει και πηξει το βαζεις στο ψυγειο!!δε χρειαζεται ξεβγαλμα πριν το θηλασμο!!!ελπιζω να σε βοηθησα

Βάζω και εδώ το πρόβλημα μου γιατί μάλλον εδώ είναι το σωστό θέμα...

Εχω ένα μικρό προβληματάκι και θα ήθελα την συμβουλή των εμπειρότερων. Όταν θηλάζω τον μικρό από το αριστερό στήθος πονάω την ώρα που πιάνει τη θηλή και για κανένα λεπτό..Μετά ο πόνος κάπως μειώνεται αλλά δεν εξαλείφεται..Κάνω αυτό που είπατε με το γάλα και την αφήνω όσο μπορώ να αερίζεται αν και τα επιθέματα δεν μπορώ να τα ξεφορτωθώ τελείως γιατί λερώνομαι.. Αναρωτιέμαι τι άλλο μπορώ να κάνω..Να πάρω αλοιφή??Να σημειώσω ότι δεν βλέπω κάποια πληγή εξωτερικά...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Ο πόνος εξακολουθεί και ανάμεσα στους θηλασμούς; Αν ναι, τι πόνος είναι; Σε ποιο σημείο πονάς; Στη θηλή ή μέσα στο στήθος; Η θηλή τι χρώμα έχει; Έχει διαφορά από την άλλη;

καλησπερα κι απο μενα.εχω μια μπεμπα 7 ημερων !ηρθε η παιδιατρος σπιτι σημερα και μας ζυγισε 3380 με κιλα εξοδου απο το μαιευτηριο 2970 και κιλα γεννησης 3150!καλα μου ειπε παμε!μου ειπε επισης να παρω σιδηρο ασβεστιο και φυλλικο οξυ που επαιρα στην εγκυμοσυνη!ειναι ομως αυτα συμβατα με το θηλασμο???σας ρωταω γιατι δεν της εχω απολυτη εμπιστοσυνη σε ο,τι εχει χεση με το θηλασμο!σας ευχαριστω εκ των προτερων!!!Amelie εγω χρησιμοποιω κεραλοιφη η οποια κανει θαυματα!!!αγοραζεις κερι μελισσας ενα κουταλακι γλυκου και το βραζεις με 150ml βιολογικο λαδι το βαζεις σε βαζακι κι οταν κρυωσει και πηξει το βαζεις στο ψυγειο!!δε χρειαζεται ξεβγαλμα πριν το θηλασμο!!!ελπιζω να σε βοηθησα

Πάτε όντως πολύ καλά καθώς το μωρό ανέκτησε ήδη το βάρος γέννησης!

Για τα συμπληρώματα: κανένα συμπλήρωμα δεν είναι απαραίτητο για τη μαμά που θηλάζει από μόνο το γεγονός ότι θηλάζει εφόσον κάνει ισορροπημένη διατροφή (δηλαδή τρώει με βάση την πείνα της, μια ποικιλία φυσικών τροφών).

Τα συμπληρώματα χρειάζονται όταν με αιματολογικές εξετάσεις έχει φανεί έλλειψη κάποιου στοιχείου, διαφορετικά (αν δηλαδή τα επίπεδα στον οργανισμό της μαμάς είναι φυσιολογικά) τα συμπληρώματα επιβαρύνουν σοβαρά τον οργανισμό της μαμάς και σίγουρα δεν βοηθούν. π.χ. ο επιπλέον σίδηρος είναι τοξικός και επικάθεται σε ζωτικά όργανα, το επιπλέον ασβέστιο επιβαρύνει τα νεφρά κλπ.

Διαφημίσεις

Ο πόνος εξακολουθεί και ανάμεσα στους θηλασμούς; Αν ναι, τι πόνος είναι; Σε ποιο σημείο πονάς; Στη θηλή ή μέσα στο στήθος; Η θηλή τι χρώμα έχει; Έχει διαφορά από την άλλη;

Πονάω όταν πιάνει ο μπέμπης τη θηλή και μετά μειώνεται....Καθώς θηλάζει συνηθίζω και δεν με ενοχλεί...Η μαμά μου λέει θα σκληρήνουν οι θήλες μου και θα συνηθίζω...

Η θηλή μου δεν έχει διαφορετικό χρώμα από την άλλη..Απλά είναι λίγο πιο μικρή...και γενικά το έπιασε λίγο πιο δύσκολα αυτο το στήθος ο μπέμπης...

EvaMD το θεμα ειναι οτι οπως ειμαι εγω δεν προλαβαινω ουτε μπανιο να κανω οχι εξετασεις αιματος!εσεις οι πιο παλιες παιρνατε ασβεστιο σιδηρο και τετοια???στο θηλασμο επηρεαζουν καθολου???αλλαζει η συσταση του γαλατος???να τα ξεκινησω ή οχι???

Όταν γέννησα μου είπε η γυναικολόγος μου να συνεχίσω όλα τα συμπληρώματα που έπαιρνα στην εγκυμοσύνη. Τον σίδηρο τον σταμάτησα στις 10 μέρες, γιατί παρουσίασε δυσκοιλιότητα το μωρό. Το φιλικό οξύ το σταμάτησα όταν τελείωσε το κουτάκι και το ασβέστιο το έπαιρνα για περίπου 1 μήνα, ώσπου βαρέθηκα. Δεν είδα πάντως καμία διαφορά, καθώς είμαι φανατική των γαλακτομικών και έπαιρνα από εκεί το ασβέστιο.

και εγώ συνεχίζω το σίδηρο και το ασβέστιο αλλά είναι λογικό δεδομένου ότι έχω ιστορικό αναιμίας και οι εξετάσεις λίγο πριν την γέννα έδειξαν ότι ο σίδηρος είναι στα τάρταρα...

Στο μεταξύ σήμερα ο μπέμπης θηλάζει συχνότερα...δεν ξέρω γιατί...

όταν ζητάει τον βάζω φυσικά..αλλά αναρωτιέμαι μήπως δεν χορταίνει..

να σκεφτεσαι θετικα οτι χορταινει κι οτι θα τα καταφερουμε!!!στο λεω για να το ακουω και εγω που εχω την πεθερα μου να παιρνει καθε μερα τηλεφωνο και να μου λεει να δινω και λιγο ξενο γαλα γιατι δε χορταινει λεει το παιδι !!!και που το ξερει αυτη???μηπως τα 410gr που πηρε σε μια εβδομαδα δειχνουν το αντιθετο???τα νευρα μου!!!μου δημιουργει κι αλλες αμφιβολιες λες και δεν ειμαι αρκετα ανασφαλης απο μονη μου...τελος παντων ας σκεφτομαστε θετικα!!!

Διαφημίσεις

και εγώ συνεχίζω το σίδηρο και το ασβέστιο αλλά είναι λογικό δεδομένου ότι έχω ιστορικό αναιμίας και οι εξετάσεις λίγο πριν την γέννα έδειξαν ότι ο σίδηρος είναι στα τάρταρα...

Στο μεταξύ σήμερα ο μπέμπης θηλάζει συχνότερα...δεν ξέρω γιατί...

όταν ζητάει τον βάζω φυσικά..αλλά αναρωτιέμαι μήπως δεν χορταίνει..

Μην ανησυχείς!!! Τα μικρούλια έτσι κάνουν, κατά περιόδους τα πιάνει κάτι κ θέλουν να θηλάζουν συχνότερα για διάφορους λόγους!!! Κι εμεις περάσαμε περναμε τετοιες φάσεις συχνα πυκνά;)

Yugup3.png

:confused::confused::confused:

εσύ είπες ότι δεν καταναλωνεις αγελαδινα.......

Τι ακριβώς σου είπε ο παιδίατρος?

Αν το μωρό είναι αλλεργικό στην πρωτεινη αγελαδινού είναι λογικό να μην βάζει πολύ βάρος......αλλα εσύ είχες πει οτι καταναλώνεις μονο κατσικισια ....

έφαγες κάτι άλλο και είδες αίμα μετά?

Ναι, δυστυχώς χαλάρωσα λιγάκι ( είπα υπερβολές) και έφαγα έξω ( σε μια ημέρα) ένα τοστ με τυρί και παστίτσιο ( δε σκέφτηκα καθόλου ότι η μπεσαμέλ είχε γάλα:(:(:(:(:(:(). Τώρα έχω κόψει εντελώς τα γαλακτοκομικά, ακόμη και το κατσικίσιο

iGZVp2.png

uGK5p2.png

Μην ανησυχείς!!! Τα μικρούλια έτσι κάνουν, κατά περιόδους τα πιάνει κάτι κ θέλουν να θηλάζουν συχνότερα για διάφορους λόγους!!! Κι εμεις περάσαμε περναμε τετοιες φάσεις συχνα πυκνά;)

Από χτες γενικά είναι ανύσηχος για αυτο και ανυσηχώ λίγο...Βέβαι δεν κλαίει αλλά μένει ξύπνιος και βγάζει κραυγούλες..Μπορεί και να έχει πονάκια....

EvaMD το θεμα ειναι οτι οπως ειμαι εγω δεν προλαβαινω ουτε μπανιο να κανω οχι εξετασεις αιματος!εσεις οι πιο παλιες παιρνατε ασβεστιο σιδηρο και τετοια???στο θηλασμο επηρεαζουν καθολου???αλλαζει η συσταση του γαλατος???να τα ξεκινησω ή οχι???

Ο γιατρός μου μου είχε πει να συνεχίσω ό,τι έπαιρνα στην εγκυμοσύνη. Δηλαδή, σίδηρο, ασβέστιο, φυλικό. Τα παιρνα ο βλάκας πάνω από ενάμιση μήνα. Έπειτα μου είπε η σύμβουλος θηλασμού ότι επιβαρύνουν τη ΓΟΠ της μικρής μου. Τα κοψα μαχαίρι.

Ναι, δυστυχώς χαλάρωσα λιγάκι ( είπα υπερβολές) και έφαγα έξω ( σε μια ημέρα) ένα τοστ με τυρί και παστίτσιο ( δε σκέφτηκα καθόλου ότι η μπεσαμέλ είχε γάλα:(:(:(:(:(:(). Τώρα έχω κόψει εντελώς τα γαλακτοκομικά, ακόμη και το κατσικίσιο

Θα σου έλεγα να πάρεις και δεύτερη γνώμη για τις στέρεες. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να ξεκινήσεις τόσο νωρίς ειδικά έχοντας ενα μωρό με πιθανές αλλεργίες.(σαν σύνολο το βάρος της δεν ειναι ανησυχιτικό μιας και είναι κοντά στην καμπύλη γέννησης είναι δηλ στη θέση 75 που είναι πολύ καλός μέσος όρος και είναι σταθερή).

Κάνε αυστηρή αποχή μιας και είδες αίμα δηλ. προσοχή στις συσκευασμένες τροφές να διαβάζεις καλά τις ετικέτες (φρυγανιές ζαμπον κλπ) τουλάχιστον για ένα μήνα.

Οι κρέμα δεν θα προσφέρει κάτι παραπάνω στο παιδί.

Θερμιδικά και θρεπτικά το γάλα σου είναι ανώτερη τροφή και απο τα φρούτα και απο την κρέμα δες εδω

http://www.kellymom.com/nutrition/vitamins/babyfoodcalories.html

επίσης διάβασε και αυτό

http://www.kellymom.com/nutrition/solids/delay-solids.html

μην ξεχνάς ποτέ ότι το μητρικό γάλα βοηθάει πάρα πολύ το πεπτικό σύστημα του μωρού να ωριμάσει σταδιακά....

Στη θέση σου θα ζήταγα και δεύτερη γνώμη

Επίσης μπορείς να δεις

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=21508

καλό είναι να μιλάς κάποιον που να έχει γνώσεις απο αλλεργίες καθώς η παιδίατρος δεν έχει την ιδιότητα αυτή.

Πονάω όταν πιάνει ο μπέμπης τη θηλή και μετά μειώνεται....Καθώς θηλάζει συνηθίζω και δεν με ενοχλεί...Η μαμά μου λέει θα σκληρήνουν οι θήλες μου και θα συνηθίζω...

Η θηλή μου δεν έχει διαφορετικό χρώμα από την άλλη..Απλά είναι λίγο πιο μικρή...και γενικά το έπιασε λίγο πιο δύσκολα αυτο το στήθος ο μπέμπης...

ΟΚ. Νομίζω ότι έχει να κάνει με το πώς πιάνει το μωρό και ίσως να έχει να κάνει πράγματι με την "ανατομία" της συγκεκριμένης θηλής. Πολύ σωστά στο είπε η μαμά σου! Θα σκληρύνουν και δεν θα πονάς. Απλά σιγουρέψου ότι το μωρό πιάνει κι εκείνο το στήθος με ανοιχτό στόμα και τα χειλάκια του προς τα έξω - αν είναι γυρισμένα προς τα μέσα, βγάλτα πιέζοντας απαλά με τα δάχτυλά σου.

Αν έχεις αναιμία είναι λογικό να παίρνεις συμπλήρωμα. Το επιπλέον ασβέστιο όμως ανταγωνίζεται την πρόσληψη σιδήρου... Μήπως να το ξανασυζητούσες με το γιατρό σου;

Στο μεταξύ σήμερα ο μπέμπης θηλάζει συχνότερα...δεν ξέρω γιατί...όταν ζητάει τον βάζω φυσικά..αλλά αναρωτιέμαι μήπως δεν χορταίνει..

Το μωρό ακόμα προσαρμόζει την παραγωγή σου - κάθε μέρα οι ανάγκες του αυξάνονται και ο μόνος τρόπος να προσαρμόσει την παραγωγή σου στις νέες ανάγκες είναι θηλάζοντας εντατικά. Είναι απόλυτα φυσιολογικό. Άσε το μωρό να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει και μην αγωνιάς άσκοπα. Για επιπλέον σιγουριά, μέτρα τις βρεγμένες πάνες το 24ωρο (6-7 βρεγμένες πάνες, δηλαδή να έχει ουρήσει 6-7 φορές, όχι να έχει γεμίσει 6-7 πάνες).

Δυστυχώς τα συμπληρώματα δεν είναι κάτι που πρέπει να παίρνουμε ελαφρά τη καρδία ούτε γιατί το έκανε και κάποιος άλλος. Οι ανάγκες του οργανισμού της καθεμιάς είναι διαφορετικές. Άρα θα πρέπει να τα πάρεις μόνο αν ο οργανισμός σου τα έχει ανάγκη.

Σ' ότι αφορά το θηλασμό: δεν αποτελούν αντένδειξη ΑΛΛΑ επειδή περιέχουν ουσίες που παιρνούν στο γάλα της μαμάς, θα πρέπει να λαμβάνονται μόνο αν είναι απαραίτητο, ώστε να μην επιβαρύνεται άσκοπα το βρέφος (ό,τι δηλαδή ισχύει και στα φάρμακα): πχ. ο σίδηρος μπορεί να προκαλέσει στο μωρό δυσκοιλιότητα, κάποια σκευάσματα περιέχουν parabens που είναι βλαβερές ουσίες και καλό είναι να αποφεύγονται κλπ.

Εκείνο που μπορείς να κάνεις, είναι να συνεννοηθείς με το μικροβιολογικό σου εργαστήριο να σου στείλει κάποιον στο σπίτι να σου πάρει αίμα και να σου φέρει επίσης στο σπίτι τα αποτελέσματα - σχεδόν όλα τα εργαστήρια το κάνουν με μια μικρή επιβάρυνση. :wink:

Για το ασβέστιο είπε 40 μέρες...και το παίρνω αργά το απόγευμα ενώ το σίδηρο πρωι οπότε δεν αλληλεπιδρούν....

Οσο για τις θήλες σε ευχαριστώ για την απάντηση ...Υποθέτω ότι πιάνει σωστά γιατί μετά από λίγο δεν πονάω....Οπότε υπομονή μέχρι να σκληρύνουν...

Ότι βρέχει πάνες βρέχει..Εδώ γινόμαστε μάρτυρες 2-3 συντριβανίων καθημερινά...Θα πάμε και στη γιατρό να μας ζυγίζει αλλά προς το παρόν τον αφήνω να με καθοδηγεί..Απόψε 1-4 είχαμε ολονυχτία...Τον έβαζα στο στήθος έτρωγε 2-3 γουλιες και κοιμόταν..Μόλις τον ακουμπούσα στη καλαθούνα γκρίνιαζε..Λίγο ταλαιπωρία αλλά χαλάλι του..Βρεφάκι είναι ακόμα και φαντάζομαι θα στρώσει....

Από χτες γενικά είναι ανύσηχος για αυτο και ανυσηχώ λίγο...Βέβαι δεν κλαίει αλλά μένει ξύπνιος και βγάζει κραυγούλες..Μπορεί και να έχει πονάκια....

Αν όντως το μωρό έχει πονάκια, δοκίμασε να περιορίσεις λίγο την κατανάλωση των γαλακτομικών, ιδιαίτερα το αγελαδινό γάλα και όσα το περιέχουν.

Κατά τα άλλα, όλα τα μωρά έχουν στην αρχή φάσεις ανησυχίας - προσαρμόζονται στο νέο περιβάλλον.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...