Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Έχω ξαναγράψει πριν καιρό και θέλω, αν γίνεται, μια επαγγελματική γνώμη για το αν όλα είναι καλά.

Στις 15/01 γέννησα με ΦΤ και επισκληρίδιο ένα κοριτσάκι 40 εβδομάδων 3770. Δεν παρουσίασε ίκτερο, πήρε όμως στο μαιευτήριο ξένο γάλα αλλά βγήκαμε με αποκλειστικό θηλασμο.

Πάντα έπαιρνε λίγο βάρος. Συνοπτικα:

04/02 20 ημερών 4060

24/02 40 ημερών 4460

15/03 2 μηνών 4870

18/04 περίπου 3μηνών 5400

05/05 5700.

Πλέον κάνει 6-7 γεύματα και έχει 2-3 κενώσεις ημερησίως. Κάθε φορά που τρώει την αλλάζω και η πάνα είναι βρεγμένη.

Μετά τις 9:30 το βράδυ ξανατρώει περίπου στις 5 το πρωί .

Έχω νοικιάσει το symphony της medela και μετά από κάθε γεύμα ( τρώει από έναν μαστό) βάζω στον ίδιο μαστό το θήλαστρο για 10 λεπτά και έτσι αντλώ περίπου 200 ml ημερησίως ( το θήλαστρο το ξεκίνησα με την προοπτική να αντλώ και να της δίνω επιπλέον με το μπιμπερό , αλλά σπανίως το έπινε όποτε πλεόν το καταψύχω) .

Γενικά είναι χαρούμενη και δεν πολυγκρινιάζει.

Ο παιδίατρος θεωρεί ότι το μωρό υποσιτίζεται. Δε θα έκλαιγε όμως? Θα κοιμόταν ακόμη και αν είναι νηστική?

Κάνω σωστά που επιμένω με το θηλασμό ή μήπως καθυστερώ την ανάπτυξή της?

Ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων.

Γενικά στοχεύουμε στα 8-12 γεύματα, το οποίο σημαίνει ότι δεν αφήνουμε πάνω από 3 ώρες την ημέρα και 4 τη νύχτα. Προσφέρεις συχνότερα στο μωρό και αρνείται;

Το γάλα που αντλείς υπάρχει προοπτική να το χρησιμοποιήσεις (να λείψεις) σύντομα; Γιατί 200μλ τη μέρα είναι αρκετός κόπος και αν δεν τα χρησιμοποιήσεις εντός έξι μηνών, θα τα πετάξεις με πόνο ψυχής, για να μην αναφερθώ εκτενώς στα έξοδα για την αποθήκευση.

Συνεχίζεις την αποχή από τα γαλακτοκομικά; Βλέπεις καθόλου βελτίωση σε τυχόν συμπτώματα ή έκοψες τα γαλακτοκομικά προληπτικά; Τελικά είχε ΓΟΠ;

Το μεγάλο σου παιδί είχε συμπτώματα αλλεργίας; Είχε διαφορετική ανάπτυξη;

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Ο παιδίατρος μου είπε ότι το κατώτατο όριο πρόσληψης βάρους σε 3 μήνες είναι 2100.Ξέρω δεν απέχουμε πολύ , αλλά τον τελευταίο καιρό η πρόσληψη βάρους έχει μειωθεί αρκετά . Το μόνο που με αγχώνει είναι μήπως κάνω "κακό" στη μπέμπα επιμένοντας στον αποκλεισιτκό θηλασμό.

Πάντως ευχαριστώ για το κουράγιο

αυτό είναι αναμενομένο γενικά τον 4ο μήνα βάζουν περίπου το μισό του βάρους του προηγούμενου. Αν θέλεις να κάνεις κάτι θα σου έλεγα να δοκιμάσεις να βάλεις 1-2 γεύματα ακόμα. ειδικά τη ΄νύχτα προσπάθησε να τη θηλάσεις κοιμισμένη (το ξέρω ότι νιώθεις τυχερή που κοιμάσαι και στο χαλάω:) αλλα αξίζει μια προσπάθεια)

π.χ στις 2400 προσπάθησε να την βάλεις κοιμισμένη και έναν θηλασμό ακόμα την ημέρα.

οι πάνες σας δείχνουν μια χαρά

Δεν θεωρώ ότι το παιδί σου υποσιτίζεται. Πιστεύω ότι απλά έχει εναν συγκεκριμένο ρυθμό ανάπτυξης δεδομένου ότι γεννήθηκε και μεγάλη.

Τα μωρά που γεννιούνται μικρότερα βάζουν βάρος ευκολότερα.

Εσείς γεννηθήκατε πάνω απο την 75η θέση στην καμπύλη στη 80 και τώρα έχει μια σταθερή πορεία μεταξύ 50ης και 75ης θέσης.

Αυτό δεν το λες κακό βάρος.

Τα μωρά που θηλάζουν θέλουμε να βάζουν το 21 γρ κατά μέσο όρο την ημέρα για τους πρώτους 3 μήνες για μερικά μωρά είναι αποδεκτό να βάζουν από 16γρ εως 20γρ την ημέρα. Εσείς βάζετε περίπου 19

μέσα δηλ στα χαμιλά αλλά αποδεκτά όρια. Το δεύτερο τρίμηνο δε, θα σου φανεί περίεργο αυτό που θα σου πω αλλά τα πάτε καλύτερα γιατί θέλεις 13 γρ την ημέρα και εσείς βάζετε περίπου 18γρ την ημέρα.

Νομίζω ότι θα σε βοηθούσε πολύ να μιλήσεις με παιδίατρο που να είναι και σύμβουλος θηλασμού σου πει και δεύτερη γνώμη για να νιώσεις πιο σίγουρη.

Σου βάζω ενα λινκ να επιλέξεις

http://pediatros-thes.gr/?page_id=653

Ζύγισε το μωρό ξανά στις 15 του μήνα και πες μας

Θα συμφωνήσω με την Κριστίνα αλλά θα προσθέσω ότι προβληματίζομαι λίγο γιατί έχω την αίσθηση ότι το θήλαστρο κλέβει από το μωρό.

Εγώ δεν έβαζα θήλαστρο αλλά θήλαζε η μεγάλη, έβλεπα πάνες και βάρος ήταν ΟΚ, αλλά είχα την αίσθηση ότι η μικρή δυσκολευόταν λίγο να χορτάσει, σαν να έπρεπε να κουραστεί πολύ, σαν να ήταν οριακή η πρόσληψη. Η μεγάλη κανονικά θήλαζε κάπου 1 φορά ανά 1-2 μέρες, αλλά ίσως λόγω ζήλειας είχε πυκνώσει. Μόλις χαλάρωσε λίγο και επανήλθε στη μια φορά τη μέρα, και το μωρό θήλαζε πιο ξεκούραστα και έβρεχε περισσότερες πάνες, οπότε θεωρώ ότι ναι, της έκλεβε λίγο και χρειαζόταν περισσότερο. Στη φάση που δυνάμωσε η μπέμπα και μπορούσε να θηλάζει κι εκείνη δυνατά και συχνά, έπαψε να έχει σημασία το πόσο θήλαζε η μεγάλη.

Γενικά στοχεύουμε στα 8-12 γεύματα, το οποίο σημαίνει ότι δεν αφήνουμε πάνω από 3 ώρες την ημέρα και 4 τη νύχτα. Προσφέρεις συχνότερα στο μωρό και αρνείται;

Το γάλα που αντλείς υπάρχει προοπτική να το χρησιμοποιήσεις (να λείψεις) σύντομα; Γιατί 200μλ τη μέρα είναι αρκετός κόπος και αν δεν τα χρησιμοποιήσεις εντός έξι μηνών, θα τα πετάξεις με πόνο ψυχής, για να μην αναφερθώ εκτενώς στα έξοδα για την αποθήκευση.

Συνεχίζεις την αποχή από τα γαλακτοκομικά; Βλέπεις καθόλου βελτίωση σε τυχόν συμπτώματα ή έκοψες τα γαλακτοκομικά προληπτικά; Τελικά είχε ΓΟΠ;

Το μεγάλο σου παιδί είχε συμπτώματα αλλεργίας; Είχε διαφορετική ανάπτυξη;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Αν της δώσω να φάει νωρίτερα, κάνει 1-2 θηλασμούς και μετά χαζεύει.

Το γάλα το μαζεύω γιατί σε 40 ημέρες επιστρέφω στη δουλειά. Όσον αφορά τα γαλακτοκομικά τρώω μόνο κατσικίσια και έχω κόψει και τη σοκολάτα και μπορώ να πω ότι έχουν μειωθεί οι φορές που στη μέση του θηλασμού κλαίει και σταματάει να τρώει.

Η μεγάλη μου κόρη ήταν μάλλον μοναδική περίπτωση. Από νεογέννητο έτρωγε 6 φορές την ήμερα και έπαιρνε 1 κιλό το μήνα !!! (άλλο που τώρα είναι πολύ κακόφαγη)

iGZVp2.png

uGK5p2.png

Αν δεις μεμονωμένα τη συνολική πρόσληψη βάρους, μπορεί να φαίνεται οριακή. Ωστόσο, όπως λέει η Κριστίνα, είναι πολύ σημαντικό ότι έχει σταθερό ρυθμό και η υπόλοιπη ανάπτυξη είναι καλή. Κάποια μωρά είναι "slow gainers", όμως μερικά μπορούμε να τα βοηθήσουμε λίγο περισσότερο. Πιστεύω ότι είναι καλό να προσφέρεις συχνότερα, έστω και αν ρουφάει μια-δυο και σταματάει. Στη δικιά μου συμβαίνει αυτό αλλά εξακολουθώ να την κρατάω, μετά από λίγο ξαναπροσφέρω και μετά από λίγες διακοπές, θηλάζει κάμποσο. Είναι κάπως "τραβάτε με κι ας κλαίω", ενώ το θέλει, δεν συγκεντρώνεται, αλλά όταν επιμείνω, το απολαμβάνει. Μερικά μωρά κάθονται πιο δύσκολα στο στήθος και η συχνή - αλλά χωρίς πίεση - επαφή τα κάνει να το αγαπήσουν περισσότερο και να θηλάζουν πιο ορεξάτα και σταδιακά να το αποζητούν και μόνα τους πιο συχνά. Επίσης, είναι χρήσιμο την ώρα που προσφέρουμε "εκτός προγράμματος" να κλείνουμε όσα περισσότερα εξωτερικά ερεθίσματα μπορούμε, καθώς αυτά εμποδίζουν μερικά μωρά να θηλάσουν ήσυχα και αποτελεσματικά. Το βλέπω αυτό στο μωρό μου, ενώ στη μεγάλη ήταν εντελώς διαφορετικά: σε εκείνη, δεν υπήρχε περίπτωση να βάλω στήθος και να μην το πιάσει για ένα κανονικό γεύμα! Η μικρή τον πρώτο καιρό θαρρείς και δεν την ένοιαζε να θηλάσει, πιο πολύ την ενδιέφεραν οι κουβέντες! με πολλή επιμονή την κατάφερνα να φάει .. εξακολούθησα να επιμένω και να προσφέρω συχνά και τώρα πια ζητάει μόνη της τόσο που να μου φαίνεται και μένα αρκετό, ώστε να ξενοιάσω. Ένα από τα καλά του θηλασμού είναι ότι δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι πότε πεινάει το μωρό, σε ειδοποιεί εκείνο. Το κλάμα είναι η τελευταία ένδειξη πείνας. Βέβαια, κάθε μωρό είναι διαφορετικό και το ξέρει η μαμά του, αρκεί να εστιάζει την προσοχή της και να επικοινωνεί μαζί του. Συχνά η παρουσία των μεγαλύτερων παιδιών μας αποσπά από τα μικρά αλλά νομίζω βελτιώνονται τα πράγματα με τον καιρό.

Διαφημίσεις

το κοριτσακι μου γεννηθικε στις

23/11/2010 3050 και βγηκαμε απο το νοσοκομειο

27/11/2010 2920 οι επομενες μετρισεις μας ειναι

23/12/2010 3900

18/02/2010 5900

23/03/2010 6700

21/04/2010 7150

02/05/2010 7080

και τωρα ειναι 6900.

φοβαμαι γιατι εχει αρχισει να χανει και δεν ξερω γιατι!!!

θηλαζει αποκλειστικα και δεν εχει αρχισει ακομα κρεμα κ.α.

να αρχισω να φρικαρω?????

apHGp3.png

Καλησπέρα! Εγώ αντιμετωπίζω πρόβλημα στο θηλασμό μου τις τελευταίες τρεις μερες. Το μωρό είναι 42 ημερών και είχα καταφέρει να το θηλάζω αποκλειστικά . Έπαθα μαστίτιδα περίπου πάνω στον πρώτο μήνα και ο γιατρός μου έδωσε το augmentin για 8 ημέρες αλλά μου είπε να συνεχίσω το θηλασμό κανονικά. Προς το τέλος των 8 ημερών ξαφνικά το παιδί το βάζω στο στήθος και τσιρίζει, κλαίει και δεν τρώει καθόλου και από τότε εδώ και 4 ημέρες συνεχίζεται αυτή η κατάσταση και αναγκάζομαι να του δίνω ξένο. Είναι σαν να μην έχω γάλα καθόλου. Εν τω μεταξύ το στήθος μου είναι τελείως μαλακό και δεν το νιώθω να γεμίζει και να αδειάζει. Μένω στο Ρέθυμνο και δεν υπάρχει σύμβουλος γαλουχίας εδώ. Τι μπορώ να κάνω???? Η παιδίατρος από την αρχή μου πρότεινε συμπλήρωμα οπότε ξέρω και την απάντησή της τώρα. Μπορεί κάποια να με βοηθήσει με τις γνώσεις της???

Καλησπέρα! Εγώ αντιμετωπίζω πρόβλημα στο θηλασμό μου τις τελευταίες τρεις μερες. Το μωρό είναι 42 ημερών και είχα καταφέρει να το θηλάζω αποκλειστικά . Έπαθα μαστίτιδα περίπου πάνω στον πρώτο μήνα και ο γιατρός μου έδωσε το augmentin για 8 ημέρες αλλά μου είπε να συνεχίσω το θηλασμό κανονικά. Προς το τέλος των 8 ημερών ξαφνικά το παιδί το βάζω στο στήθος και τσιρίζει, κλαίει και δεν τρώει καθόλου και από τότε εδώ και 4 ημέρες συνεχίζεται αυτή η κατάσταση και αναγκάζομαι να του δίνω ξένο. Είναι σαν να μην έχω γάλα καθόλου. Εν τω μεταξύ το στήθος μου είναι τελείως μαλακό και δεν το νιώθω να γεμίζει και να αδειάζει. Μένω στο Ρέθυμνο και δεν υπάρχει σύμβουλος γαλουχίας εδώ. Τι μπορώ να κάνω???? Η παιδίατρος από την αρχή μου πρότεινε συμπλήρωμα οπότε ξέρω και την απάντησή της τώρα. Μπορεί κάποια να με βοηθήσει με τις γνώσεις της???

Απο την δική μου εμπειρία με τη μαστίτιδα θα σου πω τα εξεις:

Εγω πήρα 16 μέρες αντιβίωση και η μικρή δεν θήλαζε απο το πονεμένο στηθος γιατί είχα απόστημα με πυώδεις εκκρίσεις. Ετσι το γάλα μου μειώθηκε δραστικά, παρ ότι θήλαζα κανονικά από το άλλο στήθος. Εδωσα και εγω λοιπόν συμπλήρωμα για 10 μέρες περίπου. Επίσης, η μικρή μετά την αποθεραπεία δυσκολεύτηκε πολύ να πιάσει πάλι θηλή στο πονεμένο στήθος.

Αυτό που έκανα ήταν ότι νοίκιασα ένα επαγγελματικό θήλαστρο και έκανα αντλήσεις ανα 3 ώρες στο πονεμένο στήθος. Αρχικά έβγαζα πολύ λίγο γάλα. Με την αποθεραπεία το γάλα αυξήθηκε δραστικά.

Θα σου πρότεινα λοιπόν να συνεχίσεις να βάζεις τον μικρό να θηλάσει. Κράτα τον όσο περισσότερο μπορείς στο στήθος. Αν συνεχίσει το πρόβλημα, νοίκιασε ένα νοσοκομειακό θήλαστρο για να ξεκινήσεις τακτικές αντλήσεις, παράλληλα με το θηλασμό.

Με τις τακτικές αντλήσεις (ανα 3ωρο) θα σου αυξηθεί σιγά σιγά το γάλα.

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

το κοριτσακι μου γεννηθικε στις

23/12/2010 3900

18/02/2010 5900

23/03/2010 6700

21/04/2010 7150

02/05/2010 7080

και τωρα ειναι 6900.

φοβαμαι γιατι εχει αρχισει να χανει και δεν ξερω γιατι!!!

θηλαζει αποκλειστικα και δεν εχει αρχισει ακομα κρεμα κ.α.

να αρχισω να φρικαρω?????

Αν θέλεις, απάντησε στις ερωτήσεις εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

• 2 εβδομάδες μετά...

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 39

Β. Το φύλο του βρέφους κοριτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) φτ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. επισκληριδιο

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. -

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. -

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με menupop.gifτις ημερομηνίες

23/12/2010 3900

18/02/2010 5900

23/03/2010 6700

21/04/2010 7150

02/05/2010 7080

και τωρα ειναι 6900.

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. απο 6 εως 9 περιπου

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει σε ολα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα δεν παιρνει

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) _

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. _

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. περιπου 5

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 1-2

αυτα αλλα δεν καταλαβενω γιατι αρχισε να χανει πρωτα και τωρα ειναι σταθερη???

apHGp3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα, δεν ξέρω τί έκανες τελικά και πώς πάτε - απλά ήθελα να σου πω πως αυτή η συμπεριφορά τσιρίδα στο στήθος, κλάμα, γκρίνια, και τελικά να μην τρώνε είναι πολύ συνηθισμένη στα μωράκια. Μπορεί δε, να έχει διάφορες αιτίες. Η δική μου κοντεύει 2 μηνών και το κάνει αυτό από την 3η εβδομάδα. Τελικά η δική μου έχει ΓΟΠ και πονάει - ειδικά το απόγευμα που το κάνει περισσότερο - άλλος πιθανός λόγος είναι η ένταση με την οποία βγαίνει το γάλα. Το έψαχνα πάρα πολύ αυτές τις εβδομάδες εδώ στο φόρουμ και γενικώς στο ίντερνετ, είχα αγχωθεί ιδιαίτερα, η δική μου παιδίατρος είπε τη χαζομάρα που είπε και σε σένα, και με κατσάδιασε κι από πάνω ότι δεν κάνω σωστά που κάθε φορά που κλαίει τη βάζω στο στήθος:confused::mad:, και γενικώς έψαχνα απεγνωσμένα βοήθεια. Τελικά, κατάλαβα πως πάρα πολλά μωρά που θηλάζουν έχουν αυτή τη συμπεριφορά για διάφορους λόγους, κι έπειτα από τη συνάντηση με τη σύμβουλο θηλασμού, αλλά και τις πολύτιμες συμβουλές των κοριτσιών εδώ στο φόρουμ, κατάλαβα πως πολλά από αυτά που μου έιπανε να κάνω ήτανε λάθος. Π.χ το πολύ ασβέστιο που μου είπανε να καταναλώνω. Είμαι και τελειομανής και θέλω να τα κάνω όλα ΣΟΥΠΕΡ, δώστου γαλακτοκομικά εγώ!!! Τρελάθηκε το στομαχάκι της μικρής μου όμως... Τώρα τα 'χω κόψει μαχαίρι κι είδα μεγάλη βελτίωση.

Τέλος πάντων, στα λέω αυτά γιατί πέρασα την αγωνία σου, κι όλοι μου λέγανε να δώσω ξένο (λες και αυτό θα έλυνε την κατάσταση - ιδίως με ΓΟΠ χειρότερα θα τα έκανε) κι ήμουνα όντως στα πρόθυρα να δώσω ξένο, αλλά τελικά επέμεινα και καλά έκανα.

Επίσης, το μαλακό στήθος, ειδικά όσο προχωράμε, είναι και φυσιολογικό και θεμιτό. Δεν έχει να κάνει με το αν έχεις γάλα. Γιατί, κι εγώ το είχα αυτό το άγχος.

Όπως και να 'χει εύχομαι το καλύτερο!

Κοριτσια πειτε μου αν κανω λαθος... Τωρα τελευταια ο μικρος τρωει για βραδυ κατα τις 10 και ξυπναει για φαγητο στις 5!!! (Για μενα τελειο καθως κοιμαμαι και ξεκουραζομαι...) Μετα ολες τις υπολοιπες ωρες τρωει ανα δυωρο (αλλες φορες και σε μια ωρα αλλες σε τρεις, ξερετε πως ειναι αυτα!). Πειραζει, λοιπον, που τον αφηνω και δε θηλαζει για τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα? Θα μου δημιουργησει προβλημα?

Κοριτσια πειτε μου αν κανω λαθος... Τωρα τελευταια ο μικρος τρωει για βραδυ κατα τις 10 και ξυπναει για φαγητο στις 5!!! (Για μενα τελειο καθως κοιμαμαι και ξεκουραζομαι...) Μετα ολες τις υπολοιπες ωρες τρωει ανα δυωρο (αλλες φορες και σε μια ωρα αλλες σε τρεις, ξερετε πως ειναι αυτα!). Πειραζει, λοιπον, που τον αφηνω και δε θηλαζει για τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα? Θα μου δημιουργησει προβλημα?

εαν το βάρος σας και οι πάνες ειναι οκ - δεν ξυπνάς απολαμβάνεις...;):D

Κι εμένα 3 μηνών άρχισε να κοιμάται 10ώρα κ 12ωρα:shock::shock: μέχρι που ξυπνουσα το βράδυ να δω αν είναι καλά!! ( τώρα βέβαια αστο ξυπνάει κ 2 κ 3 φορες:? ) Ενώ την ημέρα θηλαζε σαν κι εσένα κ η ανάπτυξη της ήταν παρα πολυ καλή!! Είναι φυσιολογικό!!

Yugup3.png

Κι εμένα 3 μηνών άρχισε να κοιμάται 10ώρα κ 12ωρα

Είναι εφικτό αυτό με το θηλασμό??? Σούπερ!!!

Αλλά κι αν δεν συμβεί, να μην αγχωθώ πως δεν χορταίνει και τέτοια υποθέτω έ???

Διαφημίσεις

Τοτε "φτου φτου φτου μη το ματιαξω!" Ευχαριστω για την απαντηση!!!

Τι το θελα και το μακαριζα? Με εχει τωρα 3 βραδια που ξυπνα ανα δυωρο! :( Ουτε χρονομετρο να ειχε! Λεχουδακι οταν ηταν τοσο συχνα δεν ξυπνουσε!

Τελος παντων... αλλο θελω να ρωτησω. Σε καποιο σημειο απο τη σελιδα kellymom λεει οτι μετα τον 4ο μπορεις να δωσεις νερο. Αν μπορουμε να δωσουμε ποσο δινουμε και ποτε? (Κοντευω να ξαναδωσω για Lower με αυτες τις αγγλοφωνες σελιδες! :evil::lol:)

Τι το θελα και το μακαριζα? Με εχει τωρα 3 βραδια που ξυπνα ανα δυωρο! :( Ουτε χρονομετρο να ειχε! Λεχουδακι οταν ηταν τοσο συχνα δεν ξυπνουσε!

Τελος παντων... αλλο θελω να ρωτησω. Σε καποιο σημειο απο τη σελιδα kellymom λεει οτι μετα τον 4ο μπορεις να δωσεις νερο. Αν μπορουμε να δωσουμε ποσο δινουμε και ποτε? (Κοντευω να ξαναδωσω για Lower με αυτες τις αγγλοφωνες σελιδες! :evil::lol:)

Γιατί να δώσεις νερό:confused::?:

http://www.kellymom.com/nutrition/solids/baby-water.html

During the first 6 months of age, even in hot climates, water and juice are unnecessary for breastfed infants and may introduce contaminants or allergens

και δες και τον πίνακα σε αυτή τη σελίδα:

http://www.kellymom.com/nutrition/solids/solids-how.html#frequency

και δες και τον πίνακα σε αυτή τη σελίδα:

http://www.kellymom.com/nutrition/solids/solids-how.html#frequency

Κι εγω ηξερα οτι δεν δινουμε ουτε νερο στον αποκλειστικο θηλασμο. Απο αυτον τον πινακα το ειδα και το ρωταω... Αν καταλαβαινω καλα λεει οτι μετα τον 4ο δινεις. Κανω λαθος?:confused:

Επισης απο ποτε μπορει να πιει απο το εκπ. ποτηρακι? (γαλα, δικο μου) Δεν παιρνει μπουκαλι με την καμια και με δεσμευει πολυ αυτο.:(

Κι εγω ηξερα οτι δεν δινουμε ουτε νερο στον αποκλειστικο θηλασμο. Απο αυτον τον πινακα το ειδα και το ρωταω... Αν καταλαβαινω καλα λεει οτι μετα τον 4ο δινεις. Κανω λαθος?:confused:

Επισης απο ποτε μπορει να πιει απο το εκπ. ποτηρακι? (γαλα, δικο μου) Δεν παιρνει μπουκαλι με την καμια και με δεσμευει πολυ αυτο.:(

Βασικά, αρχίζουμε να προσφέρουμε νερό, όταν αρχίζουν οι στερεές, όποτε κι αν είναι αυτό.

Το παραπάνω απόσπασμα που παρέθεσα λέει ότι δεν χρειάζεται νερό πριν τους 6 μήνες δεδομένου ότι ιδανικά δεν εισάγουμε τροφές πριν τους 6 μήνες.

Και απο ποτε χρησιμοποιουμε εκπ. ποτηρακι? Εχω απογοητευτει απο τις προσπαθειες μας να πιασει το μπουκαλι και το μονο που ελπιζω για να αποδεσμευτω λιγακι ειναι να αρχισει να πινει απο το εκπ. ποτηρακι.

να ρωτησω κατι αν γνωριζετε, μονο μπρουμυτα μπορει να με παρει ο υπνος και θελω να ρωτησω αν η πιεση που δεχεται το στηθος εχει καποιο αρνητικο αποτελεσμα στην παραγωγη του γαλακτος;υπαρχει περιπτωση να μειωνει το γαλα ή δεν επηρεαζει καθολου;

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...