Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

να κανω κ εγω μια ερωτηση; ο μικρος μου γεννηθηκε στις 11/02 με βαρος 2200. τωρα 2 μηνων εχει βαρος 4800. θηλαζουμε αποκλειστικα απο την μερα που βγηκαμε απο το μαιευτηριο. θηλαζει οποτε εκεινος ζητησει, χωρις προγραμμα. παρολα αυτα, τρωει καθε 3-3,5 ωρες κ το βραδυ μπορει να κανει κ 7ωρο συνεχομενου υπνου. τις τελευταιες μερες ομως δειχνει να θελει να ειναι συνεχεια στο στηθος. καποια στιγμη που δοκιμασα να βγαλω γαλα με το θηλαστρο (medela pump in style) γιατι επεστρεψα στην δουλεια, εβγαλε 50γρ κ μετα τελος!!! πιεζα το στηθος κ δεν εβγαζε σταγονα!!!! μηπως μου μειωνεται το γαλα;; μηπως για αυτο ο μικρος θελει να ειναι στο στηθος γιατι δεν βρισκει γαλα να πιει;; τι μπορει να συμβαινει;; τι μπορω να κανω;; βοηθηστε με..

Το γάλα σου δεν μειώνεται. Η ποσότητα που βγάζεις με το θήλαστρο δείχνει μόνο πόσο γάλα μπορείς να αντλήσεις όχι πόσο μπορείς να παράγεις. Το πόσο γάλα μπορείς να αντλήσεις είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων κυρίως της αντλίας (τι θήλαστρο χρησιμοποιείς), πόσο συχνά αντλείς (είναι ενα σπορ που θέλει εξάσκηση ...) και τέλος το σώμα σου μπορεί να μην ανταποκρίνεται καλά στο θήλαστρο γενικότερα καθώς υπάρχουν μαμάδες που θηλάζουν αποκλειστικά αλλά δεν μπορούν να αντλήσουν καθόλου (......και μαμάδες που μπορούν να αντλήσουν μεγάλη ποσότητα ακόμα και με χειροκίνητο θήλαστρο).

Τα μωρά μεγαλώνουν και συνεπώς και οι ανάγκες τους για γάλα...

Το μωρό μπορεί να ζητάει στήθος πιο συχνά για να αυξήσει την παραγωγή στα επίπεδα που θέλει ή απλά για να αναπλήρωσει την επαφή που έχασε κατά την απουσία σου.

Το βάρος σας δείχνει ότι καλύπτεις τις ανάγκες του μωρού με το παραπάνω.:-D

Πότε επέστρεψες στη δουλειά και πόσες ώρες λείπεις?

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα τη συμβουλή σας. Ο μικρούλης μου πλέον τα πάει αρκετά καλά με τις στέρεες τροφές. Έχουμε ήδη μπει στον 9ο μήνα και τρώει το πρωί μια φρουτόκρεμα με βιολογικό μήλο-αχλάδι-μπανάνα (από μισό) στην οποία ρίχνω και 2 κουταλάκια δημητριακά (βρώμη, κεχρί, φαγόπυρο κτλ), η κρέμα βγαίνει περίπου 200γρ και την τρώει σχεδόν ολόκληρη. Το μεσημέρι του φτιάχνω μοσχάρι ή κοτόπουλο με διάφορα λαχανικά (κολοκύθι, μπρόκολο, κουνουπίδι, καρότο, σέλινο, κρεμμύδι) και ρύζι ή πατάτα. Το φαγητό δεν του αρέσει όσο η φρουτόκρεμα, αλλά όλο και κάτι τρώει. Ο θηλασμός συνεχίζεται επιτυχώς και κατά απαίτηση του μικρού, πρωί και βράδυ (ωωω ναι… συνεχίζουμε σταθερά τα ξυπνήματα ανά δύο ώρες όλη νύχτα).

Το θέμα μου τώρα είναι το εξής. Πρόκειται να κάνουμε ένα μεγάλο ταξίδι στις 25 Μαϊού (το μωράκι μου θα έχει μπεί στο 10ο μήνα), καθώς μετακομίζουμε στην Αμερική. Το ταξίδι θα διαρκέσει 20 με 22 ώρες. Εκείνη τη μέρα λοιπόν δεν θα μπορέσω να του ετοιμάσω φρέσκο γεύμα και πιθανό να μην προλάβει να φάει ούτε τη φρουτόκρεμα το πρωί γιατί θα φύγουμε πάρα πολύ πρωί. Όταν θα φτάσουμε στον προορισμό μας θα μείνουμε για μια-δυό μέρες (μέχρι να συνέλθουμε) σε συγγενικό σπίτι, όπου θα μπορώ να του μαγειρέψω κανονικά. Μετά όμως θα χρειαστεί να περάσουμε πάλι 1 ½ μέρα περίπου χωρίς δυνατότητα να μαγειρέψουμε και με μια διανυκτέρευση πιθανόν σε ξενοδοχείο.

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν θα μπορούσα για αυτές τις μέρες (δηλ τη μια μέρα του ταξιδιού και άλλη 1 ½ μετά) να του δώσω κάποια έτοιμη τροφή. Γνωρίζω ότι οι έτοιμες κρέμες έχουν μέσα ζάχαρη και άλλες αρωματικές ουσίες. Υπάρχει περίπτωση να μην τρώει μετά τα νερόβραστα που του δίνω??? Τι μου προτείνετε να πάρω??? Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι θα βρίσκομαι σε ζεστό κλίμα, οπότε θα πρέπει να μην αλλοιώνεται. Θα μπορούσα να πάρω κάτι σε βαζάκι??? Τι να πάρω για πρωινό (αντί των φρούτων) και τι για μεσημεριανό??? Σκέφτηκα επίσης, επειδή γνωρίζω ότι μέχρι τον 1ο χρόνο ο θηλασμός καλύπτει τις ανάγκες του μωρού, μήπως θα ήταν καλύτερα να μην του πάρω τίποτα και απλά να εντείνουμε τους θηλασμούς??? Αλλά από τη μια φοβάμαι μην μου αυξηθεί η παραγωγή πάνω που μειωθήκαν τα πετρώματα και από την άλλη ο μπέμπης έχει μάθει τις κρεμούλες του και τις ζητάει, ειδικά το πρωί.

Ζητάω συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα. Οποιαδήποτε συμβουλή θα με βοηθήσει πάρα πολύ καθώς δεν έχω ιδέα τι κυκλοφορεί στο εμπόριο από έτοιμες τροφές και τι να προτιμήσω ή τι να αποφύγω.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο και το ενδιαφέρον.

Ενδεικτικά οι ζυγίσεις του μωρού μου από τη γέννηση μέχρι πριν ένα μήνα.

Γέννηση 19/08/2010 – 3470γρ & 54cm

20/08/2010 – 3400γρ

21/08/2010 – 3340γρ

22/08/2010 – 3410γρ

23/08/2010 – 3440γρ & 55cm

28/09/2010 – 5100γρ & 59cm

19/10/2010 – 5600γρ & 61cm

18/11/2010 – 6300γρ & 65cm

16/12/2010 – 6800γρ & 67cm

18/01/2011 – 7350γρ & 70cm

17/02/2011 – 8000γρ & 71cm

19/03/2011 – 8859γρ & 72cm

PuMep3.png?UOeroVFC

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα τη συμβουλή σας. Ο μικρούλης μου πλέον τα πάει αρκετά καλά με τις στέρεες τροφές. Έχουμε ήδη μπει στον 9ο μήνα και τρώει το πρωί μια φρουτόκρεμα με βιολογικό μήλο-αχλάδι-μπανάνα (από μισό) στην οποία ρίχνω και 2 κουταλάκια δημητριακά (βρώμη, κεχρί, φαγόπυρο κτλ), η κρέμα βγαίνει περίπου 200γρ και την τρώει σχεδόν ολόκληρη. Το μεσημέρι του φτιάχνω μοσχάρι ή κοτόπουλο με διάφορα λαχανικά (κολοκύθι, μπρόκολο, κουνουπίδι, καρότο, σέλινο, κρεμμύδι) και ρύζι ή πατάτα. Το φαγητό δεν του αρέσει όσο η φρουτόκρεμα, αλλά όλο και κάτι τρώει. Ο θηλασμός συνεχίζεται επιτυχώς και κατά απαίτηση του μικρού, πρωί και βράδυ (ωωω ναι… συνεχίζουμε σταθερά τα ξυπνήματα ανά δύο ώρες όλη νύχτα).

Το θέμα μου τώρα είναι το εξής. Πρόκειται να κάνουμε ένα μεγάλο ταξίδι στις 25 Μαϊού (το μωράκι μου θα έχει μπεί στο 10ο μήνα), καθώς μετακομίζουμε στην Αμερική. Το ταξίδι θα διαρκέσει 20 με 22 ώρες. Εκείνη τη μέρα λοιπόν δεν θα μπορέσω να του ετοιμάσω φρέσκο γεύμα και πιθανό να μην προλάβει να φάει ούτε τη φρουτόκρεμα το πρωί γιατί θα φύγουμε πάρα πολύ πρωί. Όταν θα φτάσουμε στον προορισμό μας θα μείνουμε για μια-δυό μέρες (μέχρι να συνέλθουμε) σε συγγενικό σπίτι, όπου θα μπορώ να του μαγειρέψω κανονικά. Μετά όμως θα χρειαστεί να περάσουμε πάλι 1 ½ μέρα περίπου χωρίς δυνατότητα να μαγειρέψουμε και με μια διανυκτέρευση πιθανόν σε ξενοδοχείο.

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν θα μπορούσα για αυτές τις μέρες (δηλ τη μια μέρα του ταξιδιού και άλλη 1 ½ μετά) να του δώσω κάποια έτοιμη τροφή. Γνωρίζω ότι οι έτοιμες κρέμες έχουν μέσα ζάχαρη και άλλες αρωματικές ουσίες. Υπάρχει περίπτωση να μην τρώει μετά τα νερόβραστα που του δίνω??? Τι μου προτείνετε να πάρω??? Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι θα βρίσκομαι σε ζεστό κλίμα, οπότε θα πρέπει να μην αλλοιώνεται. Θα μπορούσα να πάρω κάτι σε βαζάκι??? Τι να πάρω για πρωινό (αντί των φρούτων) και τι για μεσημεριανό??? Σκέφτηκα επίσης, επειδή γνωρίζω ότι μέχρι τον 1ο χρόνο ο θηλασμός καλύπτει τις ανάγκες του μωρού, μήπως θα ήταν καλύτερα να μην του πάρω τίποτα και απλά να εντείνουμε τους θηλασμούς??? Αλλά από τη μια φοβάμαι μην μου αυξηθεί η παραγωγή πάνω που μειωθήκαν τα πετρώματα και από την άλλη ο μπέμπης έχει μάθει τις κρεμούλες του και τις ζητάει, ειδικά το πρωί.

Ζητάω συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα. Οποιαδήποτε συμβουλή θα με βοηθήσει πάρα πολύ καθώς δεν έχω ιδέα τι κυκλοφορεί στο εμπόριο από έτοιμες τροφές και τι να προτιμήσω ή τι να αποφύγω.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο και το ενδιαφέρον.

Ενδεικτικά οι ζυγίσεις του μωρού μου από τη γέννηση μέχρι πριν ένα μήνα.

Γέννηση 19/08/2010 – 3470γρ & 54cm

20/08/2010 – 3400γρ

21/08/2010 – 3340γρ

22/08/2010 – 3410γρ

23/08/2010 – 3440γρ & 55cm

28/09/2010 – 5100γρ & 59cm

19/10/2010 – 5600γρ & 61cm

18/11/2010 – 6300γρ & 65cm

16/12/2010 – 6800γρ & 67cm

18/01/2011 – 7350γρ & 70cm

17/02/2011 – 8000γρ & 71cm

19/03/2011 – 8859γρ & 72cm

Η πορεία σας είναι εξαιρετική.

Μπορείς να αποφύγεις την έτοιμη κρέμα και παράλληλα να ταΐσεις το μωρό κανονικά.

Δεν σου προτείνω να αλέσεις την φρουτόκρεμα και να την πάρεις μαζί καθώς θα μαυρίσει και θα νερώσει δεν είναι καλή.

Μπορείς όμως να πάρεις μαζί σου φρούτα μαλακά που μπορείς να λιώσεις με ένα πιρούνι. π.χ μια ώριμη μπανάνα και ώριμο αβοκάντο αν θεωρείς ότι το μείγμα είναι πολύ πηχτό αραίωσε το με λίγο δικό σου γάλα (πας τουαλέτα και σε ένα πλαστικό κυπελλάκι βγάζεις λίγο γάλα με το χέρι) ή με λίγο νεράκι..

Το μεσημεριανό μπορείς να το ετοιμάσεις κανονικά να το πάρεις μαζί σου σε ισοθερμικό τσαντάκι και 1-2 ώρες πριν το δώσεις το βγάζεις για να πάρει τη θερμοκρασία δωματίου.

Γενικά πιστεύω ότι το μωρό σου θα αναζητήσει το στήθος αρκετά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και για ανακούφιση. Ειδικά στην απογείωση και προσγείωση φρόντισα να έχω τη μικρή στο στήθος για να μην βουλώσουν τα αυτάκια της αλλά και να μη γκρινιάξει.

Καλό ταξίδι :D

Η πορεία σας είναι εξαιρετική.

Μπορείς να αποφύγεις την έτοιμη κρέμα και παράλληλα να ταΐσεις το μωρό κανονικά.

Δεν σου προτείνω να αλέσεις την φρουτόκρεμα και να την πάρεις μαζί καθώς θα μαυρίσει και θα νερώσει δεν είναι καλή.

Μπορείς όμως να πάρεις μαζί σου φρούτα μαλακά που μπορείς να λιώσεις με ένα πιρούνι. π.χ μια ώριμη μπανάνα και ώριμο αβοκάντο αν θεωρείς ότι το μείγμα είναι πολύ πηχτό αραίωσε το με λίγο δικό σου γάλα (πας τουαλέτα και σε ένα πλαστικό κυπελλάκι βγάζεις λίγο γάλα με το χέρι) ή με λίγο νεράκι..

Το μεσημεριανό μπορείς να το ετοιμάσεις κανονικά να το πάρεις μαζί σου σε ισοθερμικό τσαντάκι και 1-2 ώρες πριν το δώσεις το βγάζεις για να πάρει τη θερμοκρασία δωματίου.

Γενικά πιστεύω ότι το μωρό σου θα αναζητήσει το στήθος αρκετά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και για ανακούφιση. Ειδικά στην απογείωση και προσγείωση φρόντισα να έχω τη μικρή στο στήθος για να μην βουλώσουν τα αυτάκια της αλλά και να μη γκρινιάξει.

Καλό ταξίδι :D

Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Για την φρουτόκρεμα φοβάμαι οτι εάν δεν προλάβω να του τη δώσω το πρωί μετά δεν θα έχω την ευκαιρία, καθώς θα είμαστε στο πόδι. ¨Οταν θα κάτσουμε θα είναι αργά για φρουτόκρεμα. Για το μεσημεριανό είχα σκεφτεί το ισοθερμικό τσαντάκι. Να το πάρω κατεψυγμένο δηλ και να ξεπαγώσει σιγά σιγά. Απλά ο μπέμπης δεν είναι και τόσο εύκολος στο φαγητό και φοβήθηκα ότι εάν δεν είμαστε σπίτι δεν θα το φάει.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο??? Εάν φάει μια δυο κουταλιές και δεν θέλει άλλο, μπορώ να το κλείσω και του ξαναδώσω σε καμιά δυό ωρίτσες??? ή δεν κάνει??? Επίσης, έχω διαβάσει σε ένα βιβλίο και το ακολουθώ να ετοιμάζω γεύματα μιας εβδομάδας και να τα βάζω στην κατάψυξη, έτοιμα αλεσμένα και έτσι έχω όλη την εβδομάδα φρέσκο σπιτικό φαγάκι για το μωρό μου χωρίς να μαγειρεύω κάθε μέρα, μήπως τελικά δεν κάνω καλά? μήπως χάνουν τις βιταμίνες τους??? Ευχαριστώ και πάλι.

PuMep3.png?UOeroVFC

Αυτό με τα αυτάκια δεν το είχα σκεφτεί. Πωπωωωωωω!!!! Με έσωσες!!!! Έχω πετύχει μωράκι σε αεροπλάνο να πονάνε τα αυτάκια του στην απογείωση και έκλαιγε σπαρακτικά το καημένο... αφού και εγώ πονούσα... το είχα τελείως ξεχάσει.... :rolleyes:

Τώρα να δω πως θα θηλάσω δημοσίως... δεν το έχω κάνει ποτέ... όποτε είμαστε έξω πάω ή σε τουαλέτες ή στο αυτοκίνητο...:oops: το πρόβλημα είναι οτι ο μικρός μου ούτε μικρός είναι, ούτε ήσυχος...:lol: χτυπιέται συνέχεια... και όση ώρα θηλάζει και πετάγεται και το γάλα μου και γινόμαστε ψιλοχάλια... φαντάσου σε όλο αυτό να προσπαθώ να σκεπαστώ κιόλας για να μη με δεί κανένας:?... πω πωωωω αγχώθηκα!!!

PuMep3.png?UOeroVFC

Διαφημίσεις

Αυτό με τα αυτάκια δεν το είχα σκεφτεί. Πωπωωωωωω!!!! Με έσωσες!!!! Έχω πετύχει μωράκι σε αεροπλάνο να πονάνε τα αυτάκια του στην απογείωση και έκλαιγε σπαρακτικά το καημένο... αφού και εγώ πονούσα... το είχα τελείως ξεχάσει.... :rolleyes:

Τώρα να δω πως θα θηλάσω δημοσίως... δεν το έχω κάνει ποτέ... όποτε είμαστε έξω πάω ή σε τουαλέτες ή στο αυτοκίνητο...:oops: το πρόβλημα είναι οτι ο μικρός μου ούτε μικρός είναι, ούτε ήσυχος...:lol: χτυπιέται συνέχεια... και όση ώρα θηλάζει και πετάγεται και το γάλα μου και γινόμαστε ψιλοχάλια... φαντάσου σε όλο αυτό να προσπαθώ να σκεπαστώ κιόλας για να μη με δεί κανένας:?... πω πωωωω αγχώθηκα!!!

δεν χρειάζεται να σκεπαστείς θα φοράς ενα μπλουζάκι τιραντάκι απο μέσα με μια άνετη μπλούζα απο πάνω οπότε όταν ανεβάζεις την εξωτερική η απο μέσα καλύπτει την κοιλιά και η από πάνω το παιδί..:):wink:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

37+4

Β. Το φύλο του βρέφους

Αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

ΟΧΙ

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

20/04 3.050

21/04 2.960

22/04 2.860

23/04 2.870

28/04 2.870

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

7-9

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Πλεον σε κανενα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

οχι, δεν πηρε ποτε

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

AVENT ηλεκτρικό

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

7α. 3-4

7β. πρωι-μεσημερι-απογευμα-βραδυ

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

7-10

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

5-6

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

στο μαιευτηριο θηλασε ολες τις μερες με δυσκολια να πιασει μεν τις θηλες και γενικα εδειχνε εκνευρισμο και αρνηση αν και οι θηλες μου ειναι καλες. ειδικα με το αριστερο στηθος εδειξε μεγαλυτερη δυσαρεσκεια αλλα με βοηθεια απο τις μαιες το επιανε αλλα ετρωγε γενικα λιγο και εβγαζε συχνα το στομα απο τη θηλη. ετσι μου τον εφερναν πολυ συχνα τη νυχτα(ειχα ζητησει αποκλειστικο θηλασμο).

οταν γυρισαμε σπιτι, τις 3 πρωτες μερες συνεχισε το ιδιο μοτιβο με διαφορα οτι ειδικα το αριστερο στηθος δε το ηθελε πια καθολου μεχρι που σταματησε να τρωει εντελως απο εκει παρα τις προσπαθειες.

απο το δεξι ετρωγε λιγο, μετα το εβγαζε απο το στομα και παλι απο την αρχη.

ξεκινησα να αντλω με το θηλαστρο για να ξαλαφρωσει το στηθος και αρχισα να του δινω με το μπιμπερο. εκτοτε οσες φορες προσπαθησα να τον θηλασω εκανε τα ιδια με αποτελεσμα πλεον να αντλω και να του δινω μονο με το μπιμπερο.

ειναι κατι που εκανα λαθος? ξεκινησα με μεγαλη διαθεση αλλα με απογοητευσε η αρνηση του.

επισης να σας πω οτι με το θηλαστρο βγαζω το πολυ 60ml απο καθε στηθος με αποτελεσμα να μη με φτανει στο τελος το γαλα για τα γευματα.

ο παιδιατρος λεει να προσπαθησω κι αλλο αλλα πλεον δε βγαινει και γαλα.

Ευχαριστω εκ των προτερων.

OtE5p3.png

elmat, να σου ζήσει!

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

7-9

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

AVENT ηλεκτρικό

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

7α. 3-4

7β. πρωι-μεσημερι-απογευμα-βραδυ

ξεκινησα να αντλω με το θηλαστρο για να ξαλαφρωσει το στηθος και αρχισα να του δινω με το μπιμπερο. εκτοτε οσες φορες προσπαθησα να τον θηλασω εκανε τα ιδια με αποτελεσμα πλεον να αντλω και να του δινω μονο με το μπιμπερο.

ειναι κατι που εκανα λαθος?

Για το λάθος που ρωτάς: όταν το μπιμπερό μπαίνει τόσο νωρίς, οι πιθανότητες να πάθει το μωρό σύγχιση θηλής είναι πολύ μεγάλες, γι αυτό και συστήνεται να αποφεύγονται οι τεχνητές θηλές τουλάχιστον μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός, δηλαδή τις πρώτες 6 εβδομάδες.

Αν έπρεπε να ξαλαφρώσεις το στήθος, θα μπορούσες να αντλήσεις λίγο, δηλαδή 20-30 ml, για να ξαλαφρώσει και να θήλαζες κανονικά το μωρό προσπαθώντας να μειώσεις τις αντλήσεις.

ξεκινησα με μεγαλη διαθεση αλλα με απογοητευσε η αρνηση του.

Η προσέγγιση αυτή νομίζω ότι είναι αρκετά άδικη για το μωρό.

Ίσως το μωρό να έχει πρόβλημα να πιάσει σωστά τη θηλή, πχ να έχει κοντό χαλινό ή αποδιοργανωμένες θηλαστικές κινήσεις. Αυτή δεν σημαίνει άρνηση, σημαίνει ότι θέλει περισσότερο χρόνο για να μάθει να θηλάζει καλά ή ίσως να χρειάζεται κάποια άλλη βοήθεια.

Επίσης, το μωρό μπορεί να εισέπραξε ως άρνηση την αντικατάσταση του θηλασμού από το μπουκάλι και η δική του άρνηση να είναι απλώς απάντηση στην άρνηση της μαμάς να το θηλάσει.

Η θετική αντιμετώπιση, δηλαδή αποδοχή του προβλήματος ή αναζήτηση για τη λύση του προβλήματος, βοηθάει και ψυχολογικά και πρακτικά.

Η απογοήτευση είναι άδικη και για το μωρό και για σένα.

Να εστιάζεις στα σημαντικά: έχεις αποκτήσεις ένα υγιές μωρό. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όλα τα υπόλοιπα θα δεις πώς θα τα αντιμετωπίσεις.:)

επισης να σας πω οτι με το θηλαστρο βγαζω το πολυ 60ml απο καθε στηθος με αποτελεσμα να μη με φτανει στο τελος το γαλα για τα γευματα.

Το μωρό σου κάνει 7-9 γεύματα, κι εσύ κάνεις 3-4 αντλήσεις. Συνήθως χρειάζονται περισσότερες αντλήσεις από τα γεύματα για να υπάρχει αρκετή ποσότητα γάλακτος.

Οι 3-4 αντλήσεις είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν σε μείωση της παραγωγής.

ο παιδιατρος λεει να προσπαθησω κι αλλο αλλα πλεον δε βγαινει και γαλα.

Το θήλαστρο που χρησιμοποιείς δεν μπορεί να υποστηρίξει την παραγωγή με αποκλειστική άντληση.

Για να μπορέσεις να αυξήσεις την παραγωγή θα πρέπει να έχεις ένα νοσοκομειακό θήλαστρο με διπλό σύστημα άντλησης.

Για την αύξηση της παραγωγής με θήλαστρο:

Επειδή το πρόγραμμα με ένα μωρό δεν μπορεί να είναι σταθερό, προτείνουμε στη μητέρα να προγραμματίζει τις αντλήσεις ανά 1,5 με 2 ώρες στη διάρκεια της μέρας, έτσι ώστε αν συμβεί κάτι και καθυστερήσει κάποια φορά για περισσότερο από 3 ώρες να μην υπάρχει πρόβλημα με το συνολικό αριθμό των αντλήσεων.

Η μητέρα θα πρέπει να κάνει 8-10 αντλήσεις το 24ωρο. Η μία από αυτές θα πρέπει να είναι βραδυνή, στη διάρκεια του ύπνου.

Είναι καλό να μην υπάρχουν διαστήματα μεταξύ των αντλήσεων που διαρκούν πάνω από 4 ώρες. Για τις περισσότερες μητέρες είναι πολύ δύσκολο να αυξήσουν την παραγωγή αν υπάρχουν μεγάλα διαστήματα.

Γενικά απαιτούνται τουλάχιστον 100 λεπτά ενεργού θηλασμού σε κάθε μαστό το 24ωρο. Αυτό μεταφράζεται σε 10 δεκάλεπτα ή 8 13λεπτα για κάθε μαστό. Γι αυτό προτείνουμε το σύστημα διπλής άντλησης. Είναι δύσκολο για μια μητέρα να βρει 100 λεπτά ελεύθερα το 24ωρο, το να βρει 200 είναι ακόμη πιο δύσκολο...

Περισσότερα θα βρεις εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

Για να βοηθήσεις το μωρό να θηλάσει ξανά:

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=200296&postcount=3

Τα προβλήματα συνεργασίας χρειάζονται αξιολόγηση του θηλασμού από κάποιον ειδικό. Καλό θα ήταν να ζητήσεις τη βοήθεια από κάποιον σύμβουλο γαλουχίας, αν υπάρχει στην περιοχή που μένεις.

Καλή συνέχεια!

Διαφημίσεις

καλημέρα και από μένα ! τα φώτα σας παρακαλώ.

θηλάζω τον μικρό μου αποκλειστηκα, είναι τώρα 4ων εβδομάδων. εδώ και 1 εβδομάδα έχει ένα πολύ άσχημο σύγκαμα και ο παιδίατρος μου είπε οτι είναι δύσκολη αντιμετώπισή του γιατί έχει πολλές κενώσεις στη διαρκεια της ημέρας.περίπου 12! 3 με 4 φορές αρκετά και τις υπόλοιπες από λίγο περίπου μια κουταλια. σε κάθε αλλαγή πάνας υπάρχουν κακά. μου πρότεινε να κόψω τα γαλακτομικά και να δούμε από κει και έπειτα.

στην δευτερη μου κόρη επειδη οταν ηταν 4 μηνών βρηκα μια φορα μια κλωστιτσα αιματάκι είχα κόψει τα γαλακτομικά 8 μήνες. τα ξαναάρχισα στα γενεθλιά της. παρεπιμτόντως θηλάζει ακόμα μαζί με τον μπέμπη!

πιστευετε οτι μπορει να εχουν σχέση τα γαλακτομικά για τις κενώσεις??

ο μικρός γεννήθηκε 39 εβδ. με φτ και παιρνει αρκετό βάρος. την προηγούμενη εβδομάδα που τον ζυγίσαμε είχε πάρει 5οο γρ σε 8 ημέρες.

θηλάζω από ένα στήθος τη φορά. ευχαριστω και ελπίζω να μην σας κούρασα!

tBTkp3.png

και ο μικρός μας Θοδωρής ήρθε στις 11/04/2011

να συμπληρώσω οτι οι κενωσεις του ειναι συχνα πρασινες και καποιες εντελως κιτρινες και καποιες κιτρινες με λιγο πρασινο.υπάρχουν βλένες μέσα στα ΄κακά αλλά όχι πάντα . γενικά υπάρχει ποικιλία !!!

πίνω 3 ποτήρια γάλα την ημέρα και τρώω αρκετά άλλα γαλοκτομικά όπως τυρί φέτα και κασέρι.

tBTkp3.png

να συμπληρώσω οτι οι κενωσεις του ειναι συχνα πρασινες και καποιες εντελως κιτρινες και καποιες κιτρινες με λιγο πρασινο.υπάρχουν βλένες μέσα στα ΄κακά αλλά όχι πάντα . γενικά υπάρχει ποικιλία !!!

πίνω 3 ποτήρια γάλα την ημέρα και τρώω αρκετά άλλα γαλοκτομικά όπως τυρί φέτα και κασέρι.

Καλημέρα και να σου ζήσει!

Νομίζω ότι θα πρέπει να δεις το θέμα με τα γαλακτοκομικά όχι μόνο λόγω πράσινων κενώσεων αλλά κυρίως λόγω της βλέννας.

Τα πρώτα αποτελέσματα θα τα δεις 7 μέρες μετά.Απέφυγε και τα κρυμμένα ειδικά αφού και το πρώτο σου παιδί είχε συμπτώματα είναι μεγάλη η πιθανότητα να έχει και αυτό δυσανεξία στην πρωτεινη αγελαδινού.

Προσπάθησε παράλληλα να δίνεις το ίδιο στήθος και στο επόμενο γεύμα τουλάχιστον να αρχίζεις με αυτό.

Καλημέρα και να σου ζήσει!

Νομίζω ότι θα πρέπει να δεις το θέμα με τα γαλακτοκομικά όχι μόνο λόγω πράσινων κενώσεων αλλά κυρίως λόγω της βλέννας.

Τα πρώτα αποτελέσματα θα τα δεις 7 μέρες μετά.Απέφυγε και τα κρυμμένα ειδικά αφού και το πρώτο σου παιδί είχε συμπτώματα είναι μεγάλη η πιθανότητα να έχει και αυτό δυσανεξία στην πρωτεινη αγελαδινού.

Προσπάθησε παράλληλα να δίνεις το ίδιο στήθος και στο επόμενο γεύμα τουλάχιστον να αρχίζεις με αυτό.

ι

αυτό για το ίδιο στήθος δεν το κατάλαβα για να είμαι ειλικρινής!. με την λογική να πάρει το παιδί το λιπαρό του στήθους? κατατόπισε με λίγο! και αν δίνω από το ίδιο στήθος στο επόμενο γεύμα πότε αλλάζω και ξεκινάω με το άλλο? ελπίζω να μην απορείς με τις απορίες μου! αν και θήλασα και θηλάζω την δευτερη κόρη πανω από 2 χρόνια είναι διαφορετικές περιπτωσεις. στη μικρή θήλαζα 1 φορά την μέρα που διαρκούσε 24ωρες τους πρώτους 2 μήνες!!!:rolleyes:

τα γαλακτομικά τα έκοψα σήμερα, άντε να δούμε!

tBTkp3.png

άσχετο αλλα την φωτο που έχεις την ειχε δει ο άντρας μου όταν έμεινα έγκυος και μου έλεγε να κόψω σιγα σιγα τη μικρή γιατι έτσι θα είμαι και εγω σε 9 μήνες. δεν την εκοψα και όντως ετσι είμαι. παντου λεει για αυτη την φωτο!

tBTkp3.png

Διαφημίσεις

ι

αυτό για το ίδιο στήθος δεν το κατάλαβα για να είμαι ειλικρινής!. με την λογική να πάρει το παιδί το λιπαρό του στήθους? κατατόπισε με λίγο! και αν δίνω από το ίδιο στήθος στο επόμενο γεύμα πότε αλλάζω και ξεκινάω με το άλλο? ελπίζω να μην απορείς με τις απορίες μου! αν και θήλασα και θηλάζω την δευτερη κόρη πανω από 2 χρόνια είναι διαφορετικές περιπτωσεις. στη μικρή θήλαζα 1 φορά την μέρα που διαρκούσε 24ωρες τους πρώτους 2 μήνες!!!:rolleyes:

τα γαλακτομικά τα έκοψα σήμερα, άντε να δούμε!

Δεδομένου ότι το μωρό έβαλε 500 γρ σε μια εβδομάδα, πράσινο στις κενώσεις, και συχνότητα κενώσεων εκτιμώ ότι μπορεί να υπάρχει και θέμα υπερπαραγωγής. Δεν σου λεω να κάνεις δυο γεύματα στο ίδιο στήθος απλά αφού δίνεις στήθος και γεύμα ξεκίνα το γεύμα του μωρού στο ίδιο στήθος που έδωσες στο προηγούμενο γεύμα για όσο συνεργάζεται το μωρό και μετά προσφέρεις το άλλο (στο ίδιο γεύμα πάλι) δηλ. θηλάζεις το ενα γεύμα στο δεξί στήθος στο δεύτερο γεύμα ξεκινάς με το δεξί αφήνεις το μωρο για όση ώρα συνεργάζεται καλά το σηκώνεις να ρευτεί και προσφέρεις το αριστερό. Αν το μωρό δεν θέλει άλλο οκ αν θέλει πάλι οκ. Την επόμενη φορά ξεκινάς με το αριστερό.

Η βλέννα στα κακά συνήθως είναι ύποπτο σημάδι αλλερίας αν συνηπάρχουν σπιθουράκια (τύπου έκζεμα) και μύξα που επιμένει είναι και αυτά συμπτώματα.

Νομίζω ότι αυτά μπορείς να τα κάνεις ταυτόχρονα για να δεις πως παει το μωρό.

άσχετο αλλα την φωτο που έχεις την ειχε δει ο άντρας μου όταν έμεινα έγκυος και μου έλεγε να κόψω σιγα σιγα τη μικρή γιατι έτσι θα είμαι και εγω σε 9 μήνες. δεν την εκοψα και όντως ετσι είμαι. παντου λεει για αυτη την φωτο!

Τώρα ή του αρέσει πολύ ή δεν του αρέσει καθόλου......:DΠάντως την έχω πάρα πολύ καιρό και δεν την αλλάζω κάθε φορά που την βλέπω υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι κάπου υπάρχουν άνθρωποι που δεν διστάζουν να μοιραστούν τα πάντα παρολο που δεν έχουν τίποτα. :wink:

ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. πες μου όμως να ξεκινάω με το ίδιο στήθος για να παίρνει και το λιπαρό? αυτό δεν κατάλαβα!

πνίγεται και πολύ στην αρχη των γευμάτων και το γάλα τρέχει. μπορείκαι η μεγαλη του η αδερφή να μου αυξάνει την ποσότητα δεδομένου οτι τρώει περισσότερο? 2 με 3 φορές την ημέρα της δίνω.

ο μικρός εδώ και 2 μέρες τρώει ανα 2 ώρες ενω είχαμε πετύχει το 3ωρο. ελπίζω να είναι άλμα αναπτυξης!

η φωτό του αρέσει .Πιο πολύ όμως αρέσει σε μενα. μου θυμίζει το ίδιο πράγμα με σενα!

tBTkp3.png

Καλησπέρα.

Έχω ξαναγράψει πριν καιρό και θέλω, αν γίνεται, μια επαγγελματική γνώμη για το αν όλα είναι καλά.

Στις 15/01 γέννησα με ΦΤ και επισκληρίδιο ένα κοριτσάκι 40 εβδομάδων 3770. Δεν παρουσίασε ίκτερο, πήρε όμως στο μαιευτήριο ξένο γάλα αλλά βγήκαμε με αποκλειστικό θηλασμο.

Πάντα έπαιρνε λίγο βάρος. Συνοπτικα:

04/02 20 ημερών 4060

24/02 40 ημερών 4460

15/03 2 μηνών 4870

18/04 περίπου 3μηνών 5400

05/05 5700.

Πλέον κάνει 6-7 γεύματα και έχει 2-3 κενώσεις ημερησίως. Κάθε φορά που τρώει την αλλάζω και η πάνα είναι βρεγμένη.

Μετά τις 9:30 το βράδυ ξανατρώει περίπου στις 5 το πρωί .

Έχω νοικιάσει το symphony της medela και μετά από κάθε γεύμα ( τρώει από έναν μαστό) βάζω στον ίδιο μαστό το θήλαστρο για 10 λεπτά και έτσι αντλώ περίπου 200 ml ημερησίως ( το θήλαστρο το ξεκίνησα με την προοπτική να αντλώ και να της δίνω επιπλέον με το μπιμπερό , αλλά σπανίως το έπινε όποτε πλεόν το καταψύχω) .

Γενικά είναι χαρούμενη και δεν πολυγκρινιάζει.

Ο παιδίατρος θεωρεί ότι το μωρό υποσιτίζεται. Δε θα έκλαιγε όμως? Θα κοιμόταν ακόμη και αν είναι νηστική?

Κάνω σωστά που επιμένω με το θηλασμό ή μήπως καθυστερώ την ανάπτυξή της?

Ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων.

iGZVp2.png

uGK5p2.png

ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. πες μου όμως να ξεκινάω με το ίδιο στήθος για να παίρνει και το λιπαρό? αυτό δεν κατάλαβα!

πνίγεται και πολύ στην αρχη των γευμάτων και το γάλα τρέχει. μπορείκαι η μεγαλη του η αδερφή να μου αυξάνει την ποσότητα δεδομένου οτι τρώει περισσότερο? 2 με 3 φορές την ημέρα της δίνω.

ο μικρός εδώ και 2 μέρες τρώει ανα 2 ώρες ενω είχαμε πετύχει το 3ωρο. ελπίζω να είναι άλμα αναπτυξης!

η φωτό του αρέσει .Πιο πολύ όμως αρέσει σε μενα. μου θυμίζει το ίδιο πράγμα με σενα!

Ναι γιατι και στην υπερπαραγωγή το έντερο ερεθίζεται ακριβώς γιατί πίνει αρκετό απο το γάλα που βγαίνει στην αρχή και δεν είναι τόσο λιπαρό αλλά πλούσιο σε λακτόζη.

Διάβασε αυτό εδώ

http://www.breastfeeding-basics.com/html/oversupply.shtml

και αυτό

http://www.kellymom.com/bf/supply/fast-letdown.html

Με την εμπειρία που έχεις είναι πολύ εύκολο να κάνεις αυτοδιάγνωση.:D:wink:

Καλησπέρα.

Έχω ξαναγράψει πριν καιρό και θέλω, αν γίνεται, μια επαγγελματική γνώμη για το αν όλα είναι καλά.

Στις 15/01 γέννησα με ΦΤ και επισκληρίδιο ένα κοριτσάκι 40 εβδομάδων 3770. Δεν παρουσίασε ίκτερο, πήρε όμως στο μαιευτήριο ξένο γάλα αλλά βγήκαμε με αποκλειστικό θηλασμο.

Πάντα έπαιρνε λίγο βάρος. Συνοπτικα:

04/02 20 ημερών 4060

24/02 40 ημερών 4460

15/03 2 μηνών 4870

18/04 περίπου 3μηνών 5400

05/05 5700.

Πλέον κάνει 6-7 γεύματα και έχει 2-3 κενώσεις ημερησίως. Κάθε φορά που τρώει την αλλάζω και η πάνα είναι βρεγμένη.

Μετά τις 9:30 το βράδυ ξανατρώει περίπου στις 5 το πρωί .

Έχω νοικιάσει το symphony της medela και μετά από κάθε γεύμα ( τρώει από έναν μαστό) βάζω στον ίδιο μαστό το θήλαστρο για 10 λεπτά και έτσι αντλώ περίπου 200 ml ημερησίως ( το θήλαστρο το ξεκίνησα με την προοπτική να αντλώ και να της δίνω επιπλέον με το μπιμπερό , αλλά σπανίως το έπινε όποτε πλεόν το καταψύχω) .

Γενικά είναι χαρούμενη και δεν πολυγκρινιάζει.

Ο παιδίατρος θεωρεί ότι το μωρό υποσιτίζεται. Δε θα έκλαιγε όμως? Θα κοιμόταν ακόμη και αν είναι νηστική?

Κάνω σωστά που επιμένω με το θηλασμό ή μήπως καθυστερώ την ανάπτυξή της?

Ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων.

Δεν μπορώ να σου δώσω επαγγελματική γνώμη. Μπορώ να σου μιλήσω μόνο σαν μαμά.

Τι είναι αυτό ακριβώς που δεν σου αρέσει (ή στον παιδίατρο...) στο βάρος του μωρού.

Πόσο θα ήθελε να είναι το μωρό???.:?:?

Γιατί έτσι με μια πρώτη ματιά εγώ βλέπω ότι είναι στην καμπύλη 75....

Χθες πήγαμε για το δεύτερο ραντεβού στην παιδίατρο. Είμαστε 5 εβδομάδων. Η μικρή μας είναι μία χαρά στην υγεία της και παίρνει εξαιρετικό βάρος! Επίσης ψηλωσε και τα λοιπά. Αυτό ωστόσο που θέλω να ρωτήσω τις πιο έμπειρες μανούλες είναι κάτι άλλο.

Γενικώς, ακολουθώ πολυ το ένστικτό μου, αλλά και τις γνώσεις που φροντίζω να παίρνω με ποοοολύ ψάξιμο ιδίως από τότε που έμεινα έγκυος για όλα αυτά τα θέματα που θα πρέπει να γνωρίζω για να ανταποκριθώ. Επομένως, με προβληματίζει το γεγονός πως από την 1η επίσκεψη (πριν γεννήσω κιόλας) η παιδίατρος αυτή δεν μου γέμισε το μάτι.

Τη 2η φορά (1η που είδε τη μικρή όταν ήταν 7 ημερών) μου έκατσε πολύ άσχημα το ότι χωρίς να υπάρχει λόγος είπε 'κάθε βράδυ θα αποστειρώνεις μπιμπερό για να 'χεις' και 'όταν δεν έχουμε γάλα δίνουμε ξένο'. Θεωρώ πως αν δεν υπάρχει λόγος δεν λέμε τέτοια σε μία φρέσκια μαμά που προσπαθεί με όλες τις δυσκολίες του , να θηλάσει και τα καταφέρνει κιόλας!

Χθες πήγαμε πρώτη φορά στο ιατρείο. Γίνανε τα εξής. Καταρχάς με είχει 'συμβουλέψει' το μωρό να είναι νηστικό 1 ώρα πριν πάω. Το ραντεβού ήταν 6 κι εγώ ξέρω πως αυτές τις ώρες τις απογευματινές η μικρή μου τρώει συχνά και συνήθως ζητάει αρκετά και θηλάζει άστατα μέχρι το βραδινό ύπνο, οπότε της λέω δεν ξέρω αν θα το καταφέρω αυτό. Η απάντησή της (που το χει ξαναπεί) είναι να τη ρυθμίσω. Γενικά, αυτά περί ρύθμισης τα 'χει ξαναπεί και η γνώμη μου είναι πως αυτά τα λέει μία γυναίκα που δεν έχει ιδέα από παιδιά (έχει μία κόρη) ή που αν μη τί άλλο δεν έχει θηλάσει!!!!!!!!

Αποτέλεσμα, πήγαμε εκεί, η μικρή ήταν πεινασμένη, αλλά κοιμόταν, οπότε με το που ξύπνησε άρχισε η γκρίνια. Τελικά λοιπον, αφού πρώτα με άρχισε κάτι ερωτήσεις σε στυλ ιεροεξεταστή του τύπου 'μα καλά γιατί τρώει ανά δίωρο το βράδυ, μήπως δεν έχεις γάλα?' (αυτό το λέει συνέχεια εντωμεταξύ, το έκοψε μόνο αφού είδε ότι παίρνει εξαιρετικό βάρος το παιδί, αλλά εμένα μου δίνει στα νεύρα και μόνο η ερώτηση, θεωρώ πως τέτοιες ερωτήσεις σε μαμά που θηλάζει αποτελούν ψυχική βία το λιγότερο, πέρασε και στην εξέταση όπου για 1 λεπτού εξέταση χρειαστήκαμε 15 διότι απάντησε σε 5-6 τηλεφωνήματα εντωμεταξύ ενώ εμένα η μικρή μου έσκουζε (όπως δεν έχει ξανασκούξει προφανώς, γιατί ανταποκρίνομαι κατευθείαν). Αποτέλεσμα, δεν καλύφθηκα σε τίποτα απ τις απορίες που είχα ετοιμάσει (ένα κατεβατό που το 'χα σε λείστα, πολύ οργανωμένα) διότι κι εκείνη είχε σπαταλήσει το χρόνο στα τηλ. της, και δυσανασχετούσε γιατί περιμένανε τα επόμενά της, και γω δεν μπορούσα γιατί η μικρή μου έσκουζε.

Επίσης, να πω πως η όλη αυτή διαδικασία για εμένα ήταν πολύ ψυχοφθόρα. Το ξεπέρασε εύκολα μετά επειδή η μικρή μου είναι υγιέστατη, αλλιώς καποια στιγμή μέσα στο ιατρείο μου ρθε να κλάψω με τις μ.......κιες που έλεγε. Π.χ κάποια στιγμή, με ρώτησε που κοιμάται η μικρή. Της είπα μαζί μου (κάνουμε co-sleeping) γιατί δεν θέλει πια μόνη της. Με άσχημο τόνο και αυστηρό είπε 'λάθος το ξεκινήσατε, θα φύγει στο δημοτικό από πάνω σας'. Σόρυ, αλλά αφενός αυτή η γνώμη με βρίσκει αντίθετη, αφετέρου κατέφυγα σε αυτή τη λύση, όταν μόνο του το παιδί (για κάποιο σοβαρό λόγο υποθέτω) μου υπέδειξε πως προτιμάει να μ' έχει διπλα του, και βρήκαμε όλοι την υγειά μας, διότι κοιμάμαι σχετικά, και το μωρό μου νιώθει ωραία δίπλα μου. Όταν της το είπα αυτό το άλλαξε το υφάκι και είπε 'ναι φυσικά, σας καταλαβαίνω'. Γενικώς, (φυσικά δεν τα ξέρω όλα) αλλά μιας και είμαι πρωτομανούλα προσπαθώ να αφουγκραστώ τί θέλει το μωρό μου, όχι πως να προγραμματίσω και να καλοκουρδίσω εγώ το ρομποτάκι μου (γενικώς με αηδιάζει αυτή η αποψη). Κι από την άλλη κορίτσια, θεωρώ πως για να τα πεις αυτά, μάλλον δεν έχεις παιδία (αυτή έχει 1 κόρη).

Τέλος πάντων, πάλι πάααρα πολλά έγραψα, ελπίζω να μην κούρασα, αλλά ειλικρινά προβληματίζομαι και θέλω τη γνώμη σας. Έχουν βάση αυτά που λέω, ή είμαι υπερβολική? Και, αν είναι να μη νιώθω εγώ καλά μαζί της, μήπως πρέπει και μόνο γι αυτό να την αλλάξω?

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Ο παιδίατρος μου είπε ότι το κατώτατο όριο πρόσληψης βάρους σε 3 μήνες είναι 2100.Ξέρω δεν απέχουμε πολύ , αλλά τον τελευταίο καιρό η πρόσληψη βάρους έχει μειωθεί αρκετά . Το μόνο που με αγχώνει είναι μήπως κάνω "κακό" στη μπέμπα επιμένοντας στον αποκλεισιτκό θηλασμό.

Πάντως ευχαριστώ για το κουράγιο

iGZVp2.png

uGK5p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...