Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Οπως ειπα κ παραπανω εχω μια μπεμπα περιπου 20 μερων κ θηλαζω αποκλειστικα, θα ηθελα να ρωτησω τα εξης...

ειναι φυσιολογικο να βγαζει γουλιτσες κ να ρευεται ακομη και μια ωρα μετα το γευμα? επισης οταν τρωει 10 λεπτα θεωρεται λιγη ωρα ή το λαμβανουμε σαν γευμα?

sq3Zp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΣΜΠΕΡΑ....ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΜΠΕΜΠΑΚΟ 5,5 ΜΗΝΩΝ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΙΤΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΒΑΡΟΣ ΘΕΩΡΩ ΚΑΛΟ 8,600 ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΩ....ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΣΤΟ 3ΩΡΟ 3,5ΩΡΟ.ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΟΛΛΩΔΗ ΚΑΚΑ,ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 3 ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ.ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΧΩΤΙΚΟ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΣΩΣΤΑ?????ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΕΠΑΦΗς ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΩΑ-ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ,ΤΡΩΩ ΠΟΛΥ ΣΟΚΟΛΑΤΑ,ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ?

Το χρώμα όταν δεν έχουν μπει στερεές τροφές πρέπει να είναι μουσταρδί. Πράσινα κακά οφείλονται σε υπερπαραγωγή, αλλεργία στα γαλακτοκομικά που καταναλώνει η μαμά (αλλεργία του μωρού στην πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος) ή ίωση του μωρού.

Οι βλέννες (αν αυτό εννοείς με το "κολλώδη" είναι ένδειξη αλλεργίας.

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΣΜΠΕΡΑ....ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΜΠΕΜΠΑΚΟ 5,5 ΜΗΝΩΝ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΙΤΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΒΑΡΟΣ ΘΕΩΡΩ ΚΑΛΟ 8,600 ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΩ....ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΣΤΟ 3ΩΡΟ 3,5ΩΡΟ.ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΟΛΛΩΔΗ ΚΑΚΑ,ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 3 ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ.ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΧΩΤΙΚΟ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΣΩΣΤΑ?????ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΕΠΑΦΗς ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΩΑ-ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ,ΤΡΩΩ ΠΟΛΥ ΣΟΚΟΛΑΤΑ,ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ?

Τα φυσιολογικά κακά είναι μουσταρδί με άσπρους κόκκους.

Τα πράσινα κακά μπορεί να σημαίνουν είτε ότι έχεις υπερπαραγωγή, είτε ότι το μωρό περνάει κάποια ίωση, είτε ότι έχει κάποια αλλεργία. Πρέπει να βρεις τι είναι, να διορθωθεί. Λες ότι είναι κολλώδη, έχουν βλέννες; Αν έχουν βλέννες το πιθανότερο είναι η αλλεργία σε κάτι που τρως. Η σοκολάτα περιέχει αγελαδινό γάλα που είναι από τα πιο συνηθισμένα αλλεργιογόνα.

έντιτ: ωχ Εύα με πρόλαβες!

jv42p3.png

DfUyp2.png

Οπως ειπα κ παραπανω εχω μια μπεμπα περιπου 20 μερων κ θηλαζω αποκλειστικα, θα ηθελα να ρωτησω τα εξης...

ειναι φυσιολογικο να βγαζει γουλιτσες κ να ρευεται ακομη και μια ωρα μετα το γευμα? επισης οταν τρωει 10 λεπτα θεωρεται λιγη ωρα ή το λαμβανουμε σαν γευμα?

Ναι είναι φυσιολογικό να βγάζει γουλίτσες και να ρεύεται ακόμα και μία ώρα μετά το γεύμα. Μπορεί να οφείλεται σε ήπια παλινδρόμηση αλλά αν το μωρό αναπτύσσεται καλά, δεν κάνεις κάτι. Μπορείς να βοηθήσεις το μωρό με το να μην το κουνάς πολύ, να το κρατάς σε όρθια θέση μετά το γεύμα, και να έχεις λίγο ανασηκωμένο το στρώμα του.

Τα λεπτά δεν έχουν τόση σημασία όσο το αν το μωρό σ' εκείνα τα λεπτά θηλάζει ενεργά, προκειμένου να το λάβεις υπ' όψιν ως γεύμα. Θηλάζει ενεργά σημαίνει ότι βλέπεις τη γνάθο να κουνιέται και βλέπεις ή ακούς το μωρό να καταπίνει.

Ακόμα κι αν δεν καταπίνει όμως, οπότε "απλά πιπιλίζει", αφήνουμε το μωρό να το κάνει για όσο θέλει γιατί αφενός το πιπίλισμα είναι ανάγκη του μωρού που πρέπει να ικανοποιηθεί, αφετέρου πρέπει να ικανοποιηθεί στο στήθος γιατί έτσι ρυθμίζει την παραγωγή της μαμάς: ο εγκέφαλος παίρνει το μήνυμα να παράξει γάλα.

Διαφημίσεις

Το χρώμα όταν δεν έχουν μπει στερεές τροφές πρέπει να είναι μουσταρδί. Πράσινα κακά οφείλονται σε υπερπαραγωγή, αλλεργία στα γαλακτοκομικά που καταναλώνει η μαμά (αλλεργία του μωρού στην πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος) ή ίωση του μωρού.

Οι βλέννες (αν αυτό εννοείς με το "κολλώδη" είναι ένδειξη αλλεργίας.

καλημερα....υπερπαραγωγή εννοείς στο γάλα???τα γαλακτοκομικα που τρωω είναι γάλα και καποιες φορες κορν φλεικσ σοκολατενια....η παιδιατρος που την πηρα μου ειπε οτι δεν ειναι τπτ και οτι 1 στα 2 μωρα κανουν πρασινα κακα....ωστοσο εχει λιγο μπουκωμενη μυτουλα καποιες φορες αλλαη παιδιατρος μου ειπε να του κανω περισσοτερο ορο γτ του κανω μονο μια φορα την μερα....να επιμεινω στην παιδιατρο γιατι αγχωθηκα λιγο επειδη σε αλλα ποστς λενε οτι δεν ειναι αγχωτικο τα πρασινα κακα.σημερα το πρωι μου εκανε μουσταρδι αλλα λιγο υδαρα...

zoi den einai oi stigmes poy anapneoyme....

zoi einai oi stigmes poy mas kovoyn tin anasa....

καλημερα

έχω την εντύπωση 9απο εδώ μέσα το ξέρω) πως όταν κάνουν πράσινα κακα είναι επειδη πέρνουν το λαιτ γάλα στην αρχή και όχι το λιπαρό!

και αμα παιρνει το λαιτ γαλα τι να τον κανω που το φαγητο του ειναι 5 λεπτα?????τωρα αν παιζει τοσο ρολο η δικη μου διατροφη για το γαλα μπορω να πω οτι δεν ημουν ποτε της δοατροφης και με τον γυναοκολογο μυ που το συζητησα μου ειπε οτι οτι γαλα ειναι να κατεβασεις θα κατεβασεις.αν δεν χορταινε ομως δεν θα παραπονιοταν?????λογω λαιτ και καλα...

καλημερα....υπερπαραγωγή εννοείς στο γάλα???τα γαλακτοκομικα που τρωω είναι γάλα και καποιες φορες κορν φλεικσ σοκολατενια....η παιδιατρος που την πηρα μου ειπε οτι δεν ειναι τπτ και οτι 1 στα 2 μωρα κανουν πρασινα κακα....ωστοσο εχει λιγο μπουκωμενη μυτουλα καποιες φορες αλλαη παιδιατρος μου ειπε να του κανω περισσοτερο ορο γτ του κανω μονο μια φορα την μερα....να επιμεινω στην παιδιατρο γιατι αγχωθηκα λιγο επειδη σε αλλα ποστς λενε οτι δεν ειναι αγχωτικο τα πρασινα κακα.σημερα το πρωι μου εκανε μουσταρδι αλλα λιγο υδαρα...

Υπερπαραγωγή είναι να έχει η μαμά παραπάνω γάλα από όσο χρειάζεται το μωρό. Τότε το μωρό παίρνει κυρίως το πρώτο γάλα ("αραιό") και καθόλου ή λίγο λιπαρό.

Οι περισσότεροι παιδίατροι που δεν γνωρίζουν από θηλασμό δεν δίνουν σημασία στα πράσινα κακά (κάποιοι θεωρούν ότι οφείλονται στις σαλάτες που τρωει η μαμά :shock: ) επειδή τα μωρά που παίρνουν ξένο γάλα κάνουν πράσινα ή καφέ κακά... Τα μωρά όμως που θηλάζουν πρέπει να κάνουν μουσταρδί κακά!

Δεν είναι μεν "αγχωτικό" αλλά και δεν είναι να το προσπερνάς αν συμβαίνει συστηματικά καθώς οι αιτίες δεν είναι αμελητέες.

Αν το μωρό είναι μπουκωμένο μπορεί τα πράσινα κακά να είναι από αυτό (ίωση). Μουσταρδί υδαρή κακά επίσης μπορεί να είναι ήπια υπερπαραγωγή. Ακούγεται όταν κάνει κακά; Είναι αυτό που λέμε "εκκρηκτικά"; (επίσης ένδειξη υπερπαραγωγής).

και αμα παιρνει το λαιτ γαλα τι να τον κανω που το φαγητο του ειναι 5 λεπτα?????τωρα αν παιζει τοσο ρολο η δικη μου διατροφη για το γαλα μπορω να πω οτι δεν ημουν ποτε της δοατροφης και με τον γυναοκολογο μυ που το συζητησα μου ειπε οτι οτι γαλα ειναι να κατεβασεις θα κατεβασεις.αν δεν χορταινε ομως δεν θα παραπονιοταν?????λογω λαιτ και καλα...

Όταν λέμε "λαιτ γάλα" δεν εννούμε ότι το γάλα μιας μαμάς είναι λάιτ και μάλιστα γιατί δεν τρώει η ίδια καλά κι ότι κατά συνέπεια το μωρό δεν χορταίνει. Τίποτε από αυτά δεν ισχύει.

Αν η μαμά έχει υπερπαραγωγή δίνει για κάποιες ώρες το ίδιο στήθος όσες φορές κι αν θηλάσει το μωρό, προκειμένου να φτάσει να πάρει και το λιπαρό γάλα.

Η διατροφή σου παίζει ρόλο μόνο σε τυχόν θέματα αλλεργίας του μωρού. Εκτός αν το μωρό εμφανίσει αίμα στα κακά του (συνήθως μικρές κόκκινες "τριχίτσες") πρώτα αποκλείουμε τους άλλους παράγοντες (υπερπαραγωγή, ίωση) και μετά ψάχνουμε τυχόν αλλεργία.

Το μωρό παίρνοντας μόνο το πρώτο/αραιό/"λάιτ" γάλα παίρνει λιγότερες θερμίδες/ml, άρα θα θηλάσει περισσότερο για να χορτάσει. Αυτό όμως το γάλα έχει πολλή λακτόζη, προκαλεί πολλές και εκκρηκτικές κενώσεις, με αποτέλεσμα να ερεθίζεται το έντερο του μωρού. Αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους που η υπερπαραγωγή πρέπει να ρυθμίζεται.

Μην ανησυχείς, αν υπάρχει υπερπαραγωγή το μωρό δεν κινδυνεύει από πείνα...

Αυτό δε, που σου είπε ο γυναικολόγος είναι επίσης (μόνο) εν μέρει σωστό. Γιατί τι αν θα "κατεβάσεις" γάλα, έχει να κάνει με το αν και πόσο θήλάζεις.

Διαφημίσεις

Όταν λέμε "λαιτ γάλα" δεν εννούμε ότι το γάλα μιας μαμάς είναι λάιτ και μάλιστα γιατί δεν τρώει η ίδια καλά κι ότι κατά συνέπεια το μωρό δεν χορταίνει. Τίποτε από αυτά δεν ισχύει.

Αν η μαμά έχει υπερπαραγωγή δίνει για κάποιες ώρες το ίδιο στήθος όσες φορές κι αν θηλάσει το μωρό, προκειμένου να φτάσει να πάρει και το λιπαρό γάλα.

Η διατροφή σου παίζει ρόλο μόνο σε τυχόν θέματα αλλεργίας του μωρού. Εκτός αν το μωρό εμφανίσει αίμα στα κακά του (συνήθως μικρές κόκκινες "τριχίτσες") πρώτα αποκλείουμε τους άλλους παράγοντες (υπερπαραγωγή, ίωση) και μετά ψάχνουμε τυχόν αλλεργία.

Το μωρό παίρνοντας μόνο το πρώτο/αραιό/"λάιτ" γάλα παίρνει λιγότερες θερμίδες/ml, άρα θα θηλάσει περισσότερο για να χορτάσει. Αυτό όμως το γάλα έχει πολλή λακτόζη, προκαλεί πολλές και εκκρηκτικές κενώσεις, με αποτέλεσμα να ερεθίζεται το έντερο του μωρού. Αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους που η υπερπαραγωγή πρέπει να ρυθμίζεται.

Μην ανησυχείς, αν υπάρχει υπερπαραγωγή το μωρό δεν κινδυνεύει από πείνα...

Αυτό δε, που σου είπε ο γυναικολόγος είναι επίσης (μόνο) εν μέρει σωστό. Γιατί τι αν θα "κατεβάσεις" γάλα, έχει να κάνει με το αν και πόσο θήλάζεις.

οφειλω να πω οτι η παιδιατρος μου δεν ειναι του θηλασμου και οτι παρα λιγο να μου κανει κακο με τον θηλασμο αν δεν ειχΑ ΜΠΕΙ στο σαιτ εδω να ενημερωθω σωστα....οποτε δινω περισσοτερο το ενα στηθος απ`οτι καταλαβα για να κατεβασει και πιο παχυ γαλα...πχ 2 γευματα απο το ιδιο στηθος?????οσο για τα κακα υπαρχουν φορες που ναι ειναι εκρηκτικα και ριχνουμε πολυ γελιο...ειδικα οταν κοιμαται στο κρεββατι μαζι μου το πρωι με το που θα ανοιξει τα ματια γινεται πολεμος....και ξερεις μολις σηκωνεις το παπλωμα βγαινει απο κατω ολη η ευωδια....το αντρακι μου....!!!!!!οσο για τον γυναικολογο εννοουσε οτι ασχετως φαγητου που λενε οι παλιες καλη ιατροφη σουπες κτλ εκεινος εξ`αρχης μου ειχε πει οτι αν μπορω να τον εχω συνεχεια στο στηθος να το κανω....οταν λες ερεθιζετε το εντερο του μωρου τι εννοεις?

οφειλω να πω οτι η παιδιατρος μου δεν ειναι του θηλασμου και οτι παρα λιγο να μου κανει κακο με τον θηλασμο αν δεν ειχΑ ΜΠΕΙ στο σαιτ εδω να ενημερωθω σωστα....

Αν έχεις τη δυνατότητα άλλαξε παιδίατρο...

οποτε δινω περισσοτερο το ενα στηθος απ`οτι καταλαβα για να κατεβασει και πιο παχυ γαλα...πχ 2 γευματα απο το ιδιο στηθος?????οσο για τα κακα υπαρχουν φορες που ναι ειναι εκρηκτικα και ριχνουμε πολυ γελιο...

Αν έχεις υπερπαραγωγή (αυτά που λες είναι ενδείξεις, άλλες μπορεί να είναι ότι το μωρό πνίγεται στο στήθος, εσύ δεν νιώθεις το στήθος "άδειο" όσο και να θηλάσει το μωρό κλπ.) θηλάζεις από το ίδιο στήθος για π.χ. 2 ώρες, όσες φορές και να θηλάσει το μωρό (εκτός βέβαια αν το μωρό δυσανασχετεί στο ίδιο στήθος λόγω πλέον πολύ χαμηλής ροής, οπότε εκεί αλλάζεις). Τα κακά θα πρέπει σταδιακά να γίνουν μουσταρδί με κόκκους (λευκούς), που υποδηλώνουν ότι το μωρό παίρνει και το λιπαρό γάλα.

οσο για τον γυναικολογο εννοουσε οτι ασχετως φαγητου που λενε οι παλιες καλη ιατροφη σουπες κτλ εκεινος εξ`αρχης μου ειχε πει οτι αν μπορω να τον εχω συνεχεια στο στηθος να το κανω....

Αυτό είναι πολύ σωστό.

οταν λες ερεθιζετε το εντερο του μωρου τι εννοεις?

Πληγώνεται εσωτερικά το έντερο και μπορεί να εμφανιστεί στα κακά του μωρού αίμα -μπορεί να είναι πολύ λίγο μεν σαν "τριχίτσες" κόκκινες, αλλά το αίμα υποδηλώνει ερεθισμό του εντέρου.

Αυτό (αίμα στα κακά) μπορεί να οφείλεται και σε αλλεργία.

Αν έχεις υπερπαραγωγή (αυτά που λες είναι ενδείξεις, άλλες μπορεί να είναι ότι το μωρό πνίγεται στο στήθος, εσύ δεν νιώθεις το στήθος "άδειο" όσο και να θηλάσει το μωρό κλπ.) θηλάζεις από το ίδιο στήθος για π.χ. 2 ώρες, όσες φορές και να θηλάσει το μωρό (εκτός βέβαια αν το μωρό δυσανασχετεί στο ίδιο στήθος λόγω πλέον πολύ χαμηλής ροής, οπότε εκεί αλλάζεις). Τα κακά θα πρέπει σταδιακά να γίνουν μουσταρδί με κόκκους (λευκούς), που υποδηλώνουν ότι το μωρό παίρνει και το λιπαρό γάλα.

οχι οχι το στηθος μου αδειαζει κανονικα....και τωρα μαλιστα που τον ταισα τσεκαρα το γαλαλ ηταν κατασπρο δεν εχουμε προβλημα κανενα με τον θηλασμο καταρχην μονος του πιανει το στηθος δεν εχουμε κανενα προβλημα ουτε γκρινια ουτε τιποτα....

Πληγώνεται εσωτερικά το έντερο και μπορεί να εμφανιστεί στα κακά του μωρού αίμα -μπορεί να είναι πολύ λίγο μεν σαν "τριχίτσες" κόκκινες, αλλά το αίμα υποδηλώνει ερεθισμό του εντέρου.

Αυτό (αίμα στα κακά) μπορεί να οφείλεται και σε αλλεργία.

ουτε κατι τετοιο εχω δει στα κακακια του.σημερα το πρωι ηταν μουσταρδι αλλα υδαρα,ισως και επειδη τον αλλαξα αμεσως και δεν ειχαν αποροφηθει απο την πανα καθολου τι να πω θα το εχω στο νου μου...

οσο για την παιδιατρο ασχετως θηλασμου της εχω τυφλη εμπιστοσυνη λογω του οτι ηταν η μονη που ειδε οτι το μωρο εχει κοκκυτη οταν ηταν 20 ημερων και το προλαβαμε σε αρχικο σταδιο....απλα δεν ειναι του θηλασμου....αλλα ειμαι εγω οποτε δεν με ενοχλει αυτο....

Μανούλες μου αγαπημένες μια γρήγορη ερώτηση γιατί έχω αρχίσει και μπερδεύομαι.

Χτες για πρώτη φορά η μπέμπα μου έκανε πράσινα κακά (τώρα που τα είδα κατάλαβα τη διαφορά από τα άλλα). Ήταν πράσινα αλλά είχαν τα σποράκια μέσα.

Είμαι έτοιμη να ξεκινήσω την αποχή απο τα γαλακτοκομικά (ούτως ή άλλως τρώω μόνο φέτα και παρμεζάνα το γάλα ούτε να το δω δε θέλω). Πιστεύετε ότι μπορεί να είναι υπερπαραγωγή?

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων

Διαφημίσεις

Από μία φορά δεν μπορούμε ούτε να υποθέσουμε τι συμβαίνει (υπερπαραγωγή, αλλεργία, ίωση).

Παρακολούθησέ το και τα ξαναλέμε.

Να σαι καλά. Η αλήθεια είναι ότι ήταν μόνο μια πάνα. Σήμερα πάλι είμαστε στα φυσιολογικά μας.

Σας ευχαριστώ τόοοοοοοοοοοοοοοσο πολύ:eek:

Ναι είναι φυσιολογικό να βγάζει γουλίτσες και να ρεύεται ακόμα και μία ώρα μετά το γεύμα. Μπορεί να οφείλεται σε ήπια παλινδρόμηση αλλά αν το μωρό αναπτύσσεται καλά, δεν κάνεις κάτι. Μπορείς να βοηθήσεις το μωρό με το να μην το κουνάς πολύ, να το κρατάς σε όρθια θέση μετά το γεύμα, και να έχεις λίγο ανασηκωμένο το στρώμα του.

Τα λεπτά δεν έχουν τόση σημασία όσο το αν το μωρό σ' εκείνα τα λεπτά θηλάζει ενεργά, προκειμένου να το λάβεις υπ' όψιν ως γεύμα. Θηλάζει ενεργά σημαίνει ότι βλέπεις τη γνάθο να κουνιέται και βλέπεις ή ακούς το μωρό να καταπίνει.

Ακόμα κι αν δεν καταπίνει όμως, οπότε "απλά πιπιλίζει", αφήνουμε το μωρό να το κάνει για όσο θέλει γιατί αφενός το πιπίλισμα είναι ανάγκη του μωρού που πρέπει να ικανοποιηθεί, αφετέρου πρέπει να ικανοποιηθεί στο στήθος γιατί έτσι ρυθμίζει την παραγωγή της μαμάς: ο εγκέφαλος παίρνει το μήνυμα να παράξει γάλα.

ευχαριστω πολυ για την απαντηση!!!

sq3Zp2.png

Κοριτσια καλημερα.....να κανω μια ερωτηση???????μεχρι ποτε προσεχουμε τα αυτακια τους για να μην ειναι πεταχτα?

Καλημερα σας, σε ενα μηνα περιμενω το 2ο παιδακι μου και μιας στο πρωτο δεν καταφερα να θηλασω παρα ενα μηνα περιπου και θελω οπωσδηποτε να τα καταφερω τωρα εχω ορισμενες αποριες...

1) ουτε στην 1η εγκυμοσυνη, ουτε και τωρα δεν εχει μεγαλωσει καθολου το στηθος μου.τιποτα μιλαμε...υπαρχει περιπτωση αυτο να επηρεαζει το θηλασμο;

2) παλιοτερα ειχα ενα προβλημα με την προλακτινη (πολυ παλια ομως και ειχα κανει και αξονικη για να δω την υποφυση- ολα οκ εκει- επαιρνα χαπια) αλλα δεν θυμαμαι αν ηταν λιγοτερη η περισσοτερη. πρεπει να το ελεγξω παλι;

3) στο μαιευτηριο αν δεν εχω rooming in καθως θα παρω οικονομικο δωματιο και ο συζυγος αρνειται κατηγορηματικα να ειναι το μωρο μαζι με τοσο αλλο κοσμο, πως γινεται να πω και να ισχυσει να μη χορηγησουν ξενο γαλα και να μου φερνουν το παιδι οταν πειναει. μου φαινεται δυσκολο γιατι αν κλαινε τοσα πολλα μωρα, θα προλαβαινουν να βλεπουν το δικο μου και να το φερνουν ή θα κουραζεται απο το κλαμα, θα κοιμαται παλι και δεν θα παιρνουν χαμπαρι; υπαρχει κατι που μπορω να πω ωστε να ειναι το ξενο γαλα απαγορευτικο;στο 1ο παιδι ειχα κανει μεγαλη φασαρια αλλα παλι δινανε

4) αν το παιδι θηλαζει απο το ενα στηθος για πολλη ωρα, μετα το παιρνει ο υπνος και ξυπναει παλι στο 5λεπτο-10λεπτο του δινω απο το αλλο στηθος;υπαρχει καποιο οριο που του δινω απο το ιδιο;

ξερω οτι ειναι πολλα, οσα μπορειτε να με βοηθησετε, οποιος γνωριζει κατι, αγλαια θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα, εχω διαβασει το βιβλιο για το μητρικο θηλασμο αλλα εδω δεν βρηκα λυσεις. επισης σκεφτομουν οτι αν στο μαιευτηριο τηρειται το ωραριο των επισκεψεων θα μπορουσα να εχω το μωρο μου μαζι, θα ειναι και αλλες 2 κοπελες και το πολυ πολυ και οι συνοδοι τους...

ευχαριστω εκ των προτερων

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Κοριτσια καλημερα.....να κανω μια ερωτηση???????μεχρι ποτε προσεχουμε τα αυτακια τους για να μην ειναι πεταχτα?

Τι εννοείς; Δεν νομίζω ότι μπορείς να επηρεάσεις με κάτι το αν θα είναι πεταχτά ή όχι, έχει να κάνει με την "ανατομία" του πτερυγίου του αφτιού...

Εξάλλου και τι έγινε αν είναι πεταχτά; Το "μάτια πλάνα, αφτιά αεροπλάνα" δεν το ξέρεις; :D

Κορίτσια καλημέρα. Διαβάζω πολύ καιρό τη συγκεκριμένη ενότητα και πραγματικά αποδείχθηκε σωτήρια μέχρι τώρα. Η μπέμπα μου είναι 3,5 μηνών και θηλάζει αποκλειστικά. Μέχρι τώρα αντιμετωπίσα από μικρά εώς ελάχιστα προβλήματα με το θηλασμό, τα οποία θεωρώ ότι τα αντιμετώπισα επιτυχώς.

Το τελευταίο δεκαήμερο έχω παρατηρήσει ότι η μικρή μου έχει κάνει μία στροφή στις συνήθειες ύπνου της και θηλασμού. Εκεί που κοιμόμασταν το βράδυ από τις 9:00-10:00 και ξυπνούσαμε το πολύ μία φορά κατά τις 5:00, τώρα δυσκολευεται και αργεί να κοιμηθεί και ξυπνάει τουλάχιστον άλλη μία φορά μέχρι τις 5:00.

Παράλληλα, το ίδιο διάστημα άρχισε να κάνει μαραθώνιους θηλασμούς για τα δικά μας δεδομένα και να είναι σχετικά ανήσυχη στο στήθος. Επίσης, έχω την αίσθηση ότι μου "δαγκώνει" (όχι,δεν έχουμε βγάλει ακόμη δοντάκι!) και οι θηλές μου αρχιζουν να πονάνε αρκετά μετά το θηλασμό.

Όλη αυτή η στροφή με προβληματίζει και αναρωτιέμαι αν μπορώ να κάνω κάτι ώστε να διορθώσω λίγο την κατάσταση.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

39η

Β. Το φύλο του βρέφους

κοριτσάκι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

Επισκληρίδειος και ολική

Ε. Αν το μωρό εμφάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

Δεν εμφάνισε

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

Δεν έχει νοσηλευτεί

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

Βάρος γέννησης (28/08/2010): 2.940

Βάρος εξόδου (02/09/2010): 2.960

08/09/2010: 3.120 (εξέταση παιδιάτρου)

25/09/2010: 3.900 (εξέταση παιδιάτρου)

29/10/2010: 5.100 (εξέταση παιδιάτρου)

30/11/2010: 5.750 (εξέταση παιδιάτρου)

13/12/2010: 5.850 (με δική μας ψηφιακή ζυγαριά ή οποία δείχνει περίπου 100-120 γρ. λιγότερα από αυτήν της παιδιάτρου μας.)

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

6-7. το τελευταίο δεκαήμερο 7-8. τα παραπάνω γεύματα τα κάνει μόνο το βράδυ. κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν πρόσθεσε άλλο γεύμα.

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Σε όλα.

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

Δεν παίρνει

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

Δεν παίρνει

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Δε χρησιμοποιώ.

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

-

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

-

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

-

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημαίνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

τουλάχιστον 6

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

Τις τελευταίες 20 μέρες κανει μία στο 48ωρο.

10. Μέχρι πρώτινως η διάρκεια κάθε θηλασμού δεν ξεπερνούσε συνολικά τα 20-30 λεπτά. Το δε βραδινό της ήταν συνήθως 10λέπτο και μ΄νο από το ένα στήθος.

Δεν παίρνει επίσης καθόλου πιπίλα. Απλά τον τελευταίο ενάμιση μήνα έχουμε αρχίσει να τρώμε μανιωδώς τα χεράκια μας.

82nop2.png

Έχω μία απορία και δεν ξέρω αν είναι εδώ η κατάλληλη ενότητα για να ρωτήσω. Υπάρχει κανένα τρόπος να κόψω το γεύμα που κάνει ο γιος μου μέσα στη νύχτα; Ξυπνάει μία φορά κάποια στιγμή από τις 3 έως τις 6. Δε θέλω να προσθέσω γεύμα μέσα στην ημέρα. Θα ήθελα μόνο να κόψουμε αυτό το νυχτερινό. Έχετε κάτι να προτείνετε;

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Ισα που προλαβαίνω να καταχωρήσω την απορία μου εδώ(κοντεύουμε να κλείσουμε τους 6 μηνες και να αρχίσουμε στερεες!!!:D )

Ο μπεμπάκος μου θηλάζει ανα 2-3 ωρες μέσα στην ημέρα και - περιπου απο τον 3ο-4ο μηνα- 1 μονο φορά μεσα στην νυχτα.Δηλαδή, κοιμάται στις 11 μέχρι τις 9 το πρωι ,ξυπνόντας 1 φορά κατά τις 5-6.

Εχει τυχει 3-4 φορες να μην ξυπνησει ενδιαμεσα.Οποτε συμβαινει ξυπνάω με το στήθος έτοιμο να σκάσει.Αυτο έγινε και προχθές και χθες(2 βραδια στην σειρα).Σημερα το πρωι λοιπόν ξυπνόντας το στηθος μου ήταν πρησμένο αλλά πολύ λιγότερο.

Να ανησυχήσω?Ειναι δυνατον μέσα σε 2-3 μερες το στηθος να "προσαρμόστηκε" στο να μην θηλάζω το βράδυ?

Αν τελικά το μωρό το πάει για....συνεχόμενο ύπνο (9-10 ωρες), ενω συνεχίζει κανονικά συχνους θηλασμου την ημέρα θα υπάρχει προβλημα στην παραγωγή?(φανταζομαι πως οχι)

QqmLp3.png

Έχω μία απορία και δεν ξέρω αν είναι εδώ η κατάλληλη ενότητα για να ρωτήσω. Υπάρχει κανένα τρόπος να κόψω το γεύμα που κάνει ο γιος μου μέσα στη νύχτα; Ξυπνάει μία φορά κάποια στιγμή από τις 3 έως τις 6. Δε θέλω να προσθέσω γεύμα μέσα στην ημέρα. Θα ήθελα μόνο να κόψουμε αυτό το νυχτερινό. Έχετε κάτι να προτείνετε;

Όλο τον πρώτο χρόνο της ζωής του μωρού ο θηλασμός πρέπει να είναι ελεύθερος, ανεμπόδιστος μέρα και νύχτα (οδηγία Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιατρικής).

Το μωρό σου είναι μικρό για να κάνεις τέτοιες παρεμβάσεις.

Προφανώς έχει ανάγκη αυτό το γεύμα στη διάρκεια της νύχτας γιατί μένει αρκετές ώρες "νηστικός" (λες ότι μπορεί να ξυπνήσει και κοντά στις 6!!).

Νομίζω ότι πρέπει να είσαι ευχαριστημένη που σ'αυτή την ηλικία σε ξυπνάει μόνο 1 φορά τη νύχτα κι αυτό μόνο για να θηλάσει :D

Ισα που προλαβαίνω να καταχωρήσω την απορία μου εδώ(κοντεύουμε να κλείσουμε τους 6 μηνες και να αρχίσουμε στερεες!!!:D )

Ο μπεμπάκος μου θηλάζει ανα 2-3 ωρες μέσα στην ημέρα και - περιπου απο τον 3ο-4ο μηνα- 1 μονο φορά μεσα στην νυχτα.Δηλαδή, κοιμάται στις 11 μέχρι τις 9 το πρωι ,ξυπνόντας 1 φορά κατά τις 5-6.

Εχει τυχει 3-4 φορες να μην ξυπνησει ενδιαμεσα.Οποτε συμβαινει ξυπνάω με το στήθος έτοιμο να σκάσει.Αυτο έγινε και προχθές και χθες(2 βραδια στην σειρα).Σημερα το πρωι λοιπόν ξυπνόντας το στηθος μου ήταν πρησμένο αλλά πολύ λιγότερο.

Να ανησυχήσω?Ειναι δυνατον μέσα σε 2-3 μερες το στηθος να "προσαρμόστηκε" στο να μην θηλάζω το βράδυ?

Αν τελικά το μωρό το πάει για....συνεχόμενο ύπνο (9-10 ωρες), ενω συνεχίζει κανονικά συχνους θηλασμου την ημέρα θα υπάρχει προβλημα στην παραγωγή?(φανταζομαι πως οχι)

Ναι, προφανώς το στήθος σου "προσαρμόστηκε" γρήγορα (τα εισαγωγικά είναι γιατί λες ότι πρήστηκε πάλι αλλά λιγότερο).

Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα με την παραγωγή σου.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...