Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Είσαι πάρα πολύ καλή. Πραγματικά με ηρέμησες

Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση:D

Να' σαι καλά. Αν θες να είσαι ακόμα πιο σίγουρη για το ότι το μωρό παίρνει και το λιπαρό γάλα παρά τις εναλλαγές, πρόσεχε τα κακά του: να είναι μουσταρδί και -ιδανικά- με "σποράκια".

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Να' σαι καλά. Αν θες να είσαι ακόμα πιο σίγουρη για το ότι το μωρό παίρνει και το λιπαρό γάλα παρά τις εναλλαγές, πρόσεχε τα κακά του: να είναι μουσταρδί και -ιδανικά- με "σποράκια".

Ακριβώς έτσι είναι:D. Και ειδικά από σποράκια έχει πάρα πολλά

Να ρωτήσω κάτι ακόμα? Το αριστερό στήθος πονάει αρκετά κατά τη διάρκεια του θηλασμού και από ότι παρατήρησα η θηλή είναι σα να είναι δαγκωμένη (έτοιμη να κοπεί θα την έλεγες χωρίς όμως να έχει ματώσει:shock:). Είναι γενικά αρκετά ερεθισμένη και φαίνεται σα να έχει μια πληγούλα στη μια άκρη της. Βάζω purelan η οποία με ανακουφίζει αρκετά. Υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσα να κάνω?

Όταν τα κακά από μουσταρδί γίνονται πράσινα, τι σημαίνει????

Ο παιδίατρος μου είπε ότι εφόσον θηλάζει δεν μας πειράζει το χρώμα....

ιντι μου μαλλον πινει το πρωτο γαλα,το αραιο κ αφηνει το παχυ...εχεις πολυ γαλα;;;;συνηθως γινονται πρασινα οταν υπαρχει υπερπαραγωγη...(αυτα διαβασα ;) )

ΒΑΣΙΛΙΚΗ....ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΟΥ!!!!!!29.11.03

ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ ΜΟΥ...ΑΝΤΡΑΚΙ ΜΟΥ !!!!!!04.08.10

Ακριβώς έτσι είναι:D. Και ειδικά από σποράκια έχει πάρα πολλά

Να ρωτήσω κάτι ακόμα? Το αριστερό στήθος πονάει αρκετά κατά τη διάρκεια του θηλασμού και από ότι παρατήρησα η θηλή είναι σα να είναι δαγκωμένη (έτοιμη να κοπεί θα την έλεγες χωρίς όμως να έχει ματώσει:shock:). Είναι γενικά αρκετά ερεθισμένη και φαίνεται σα να έχει μια πληγούλα στη μια άκρη της. Βάζω purelan η οποία με ανακουφίζει αρκετά. Υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσα να κάνω?

Πρόσεξε την στάση του μωρού και το καλύτερο είναι να αφήνεις το στήθος να αερίζεται χωρίς να φοράς τίποτα και να βάζεις επάνω λίγο γάλα μετά τον θηλασμό. purelan βάζε μέχρι δύο φορές την ημέρα γιατί μετά μαλακώνει η θηλή και είναι χειρότερα ;)

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!

Θέλω να ρωτήσω το εξής:Αύριο γεννάω!!:-D

Σήμερα κρύωσα!Είμαι μπουκωμένη χάλια!

Υποθέτω από ότι έχω διαβάσει εδώ ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με το θηλασμό.Σωστά?:rolleyes:

Επίσης αν πάρω comtrex ή otrivin θα έχω πρόβλημα?Θέλω να πάρω το δεύτερο αύριο γιατί φοβάμαι που θα είμαι κρυωμένη μην κολλήσω τη μπέμπα (άσχετα με το θηλασμό).

Djccp2.png

67KIp2.png

Πρόσεξε την στάση του μωρού και το καλύτερο είναι να αφήνεις το στήθος να αερίζεται χωρίς να φοράς τίποτα και να βάζεις επάνω λίγο γάλα μετά τον θηλασμό. purelan βάζε μέχρι δύο φορές την ημέρα γιατί μετά μαλακώνει η θηλή και είναι χειρότερα ;)

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ:D

Το φασκόμηλο είναι για να μειωθεί η παραγωγή σου λίγο για να ελέγξεις καλύτερα την υπερπαραγωγή και τα επακόλουθά της

Το να μην αντέχει το στήθος είναι να βαραίνει πολύ ή ακόμα χειρότερα να πετρώνει δεν είναι ευχάριστη κατάσταση το ξέρεις από πρώτο χέρι.

Αν δεν έχεις δει διαφορά με το να μην αλλάζεις στήθος συχνά τότε σίγουρα να ξεκινήσεις φασκόμηλο που πρότεινε η Αγλαία και βλέπουμε πάλι.

Οι εμετοί πολύ πιθανόν να ελαττωθούν σημαντικά όταν ρυθμιστεί καλύτερα η παραγωγή σου.

Βάλε κάτι κάτω από το στρώμα αρκεί το πάνω μέρος του σόματος του παιδιού να είναι λίγο πιο πάνω από τα πόδια να μην είναι τελείως ξαπλωμένο.

Η αλήθεια είναι ότι όλο τον προηγούμενο καιρό που άλλαζα στήθος ανά τρίωρο είχε επιδεινωθεί η κατάσταση (ειδικά τα βράδια), με το στήθος μου. Από προχτές που ακολούθησα τη συμβουλή σας και αλλάζω ανά δύο γεύματα (βέβαια πολλές φορές χάνω τη μπάλα και μπορεί να αλλάξω ανά τρία ή και ένα) σαν να είναι κάπως καλύτερα. Βέβαια και πάλι το στήθος που δεν έχει θηλάσει βαραίνει και είναι αισθητά μεγαλύτερο από το άλλο, αλλά τουλάχιστον δεν πετρώνει και δεν έχω πολλά "συντριβάνια". Η αλήθεια είναι βεβαια ότι δεν έχει κάνει ουτε τρίωρο τις τελευταίες μέρες ο μπέμπης κάθε 2,5 ώρες τη νύχτα και κάθε 1 ώρα την ημέρα θηλάζει ανελιπώς.

Να ξεκινήσω λοιπόν φασκόμηλο ή να περιμένω να δω μήπως φτιάξει η κατάσταση με αυτό το σύστημα??? Τι διαφορά έχει τώρα που αλλάζω ανά δύο γεύματα με όταν άλλαζα ανά τρίωρο??? Υπάρχει περίπτωση να κάνω λάθος και το φασκόμηνο να μου μειώσει πολύ το γάλα ή ακόμα χειρότερα να μου το κόψει??? Ευχαριστώ για το χρόνο σας...:P

PuMep3.png?UOeroVFC

Καλησπέρα!

Θέλω να ρωτήσω το εξής:Αύριο γεννάω!!:-D

Σήμερα κρύωσα!Είμαι μπουκωμένη χάλια!

Υποθέτω από ότι έχω διαβάσει εδώ ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με το θηλασμό.Σωστά?:rolleyes:

Επίσης αν πάρω comtrex ή otrivin θα έχω πρόβλημα?Θέλω να πάρω το δεύτερο αύριο γιατί φοβάμαι που θα είμαι κρυωμένη μην κολλήσω τη μπέμπα (άσχετα με το θηλασμό).

Και τα δυο αντενδείκνυνται τόσο στην εγκυμοσύνη, όσο και στο θηλασμό.

Για ανακούφιση από το μπούκωμα, χρησιμοποίησε φυσιολογικό ορό, κάνε εισπνοές πάνω από κατσαρόλα με ατμό ή ζήτα από το γιατρό σου να σου συστήσει κάτι πιο ακίνδυνο από τα φάρμακα που ανέφερες.

Α, και με το καλό!

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Η αλήθεια είναι ότι όλο τον προηγούμενο καιρό που άλλαζα στήθος ανά τρίωρο είχε επιδεινωθεί η κατάσταση (ειδικά τα βράδια), με το στήθος μου. Από προχτές που ακολούθησα τη συμβουλή σας και αλλάζω ανά δύο γεύματα (βέβαια πολλές φορές χάνω τη μπάλα και μπορεί να αλλάξω ανά τρία ή και ένα) σαν να είναι κάπως καλύτερα. Βέβαια και πάλι το στήθος που δεν έχει θηλάσει βαραίνει και είναι αισθητά μεγαλύτερο από το άλλο, αλλά τουλάχιστον δεν πετρώνει και δεν έχω πολλά "συντριβάνια". Η αλήθεια είναι βεβαια ότι δεν έχει κάνει ουτε τρίωρο τις τελευταίες μέρες ο μπέμπης κάθε 2,5 ώρες τη νύχτα και κάθε 1 ώρα την ημέρα θηλάζει ανελιπώς.

Να ξεκινήσω λοιπόν φασκόμηλο ή να περιμένω να δω μήπως φτιάξει η κατάσταση με αυτό το σύστημα??? Τι διαφορά έχει τώρα που αλλάζω ανά δύο γεύματα με όταν άλλαζα ανά τρίωρο??? Υπάρχει περίπτωση να κάνω λάθος και το φασκόμηνο να μου μειώσει πολύ το γάλα ή ακόμα χειρότερα να μου το κόψει??? Ευχαριστώ για το χρόνο σας...:P

Δες για μια εβδομάδα πως τα πάτε έτσι. Αν το μωρό δεν κάνει πολλές πράσινες κενώσεις και αναγωγές είσαι σε καλό δρόμο. Δώσε βάση στη στάση θηλασμού να είναι το μωρό πάνω από τη θηλή όταν πίνει γάλα και πιο όρθιο. Μπορείς να βγάζεις λίγο γάλα από το στήθος που βαραίνει πολύ με το χέρι. και το συντριβάνι το αποφεύγεις με το να αφήνεις το γάλα να τρέξει...(θηλάζει το μωρό στο στήθος μόλις νιώσεις την κάθοδο του γάλακτος βγάζεις το μωρό από το στήθος και αφήνεις το γάλα να τρέξει σε πετσέτα).

Διαφημίσεις

Δες για μια εβδομάδα πως τα πάτε έτσι. Αν το μωρό δεν κάνει πολλές πράσινες κενώσεις και αναγωγές είσαι σε καλό δρόμο. Δώσε βάση στη στάση θηλασμού να είναι το μωρό πάνω από τη θηλή όταν πίνει γάλα και πιο όρθιο. Μπορείς να βγάζεις λίγο γάλα από το στήθος που βαραίνει πολύ με το χέρι. και το συντριβάνι το αποφεύγεις με το να αφήνεις το γάλα να τρέξει...(θηλάζει το μωρό στο στήθος μόλις νιώσεις την κάθοδο του γάλακτος βγάζεις το μωρό από το στήθος και αφήνεις το γάλα να τρέξει σε πετσέτα).

Χθές το βράδυ κοιμήθηκε ένα 4ωρο (11.00-3.00) όταν ξυπνήσαμε το στήθος μου (όχι αυτό που θήλασα τελευταία) ήταν τούμπανο, με το που πήγε να θηλάσει ο κακομοίρης ο μπέμπης πετάχτηκε τριπλό "συντριβάνι" γίναμε μούσκεμα και γω και αυτός αλλά και ... ο ανηποψίαστος μπαμπάς που κοιμότανε δίπλα και ξύπνησε κατατρομαγμένος...:oops::-D:grin: Κάθε φορά μουσκέυουμε δύο πετσετάκια (ένα για το συντριβάνι και ένα για το μπέμπη). Γενικά αποφεύγω να βγάζω με το χέρι για να μην αυξήσω την παραγωγή μιας και ο μπέμπης τρώει ήδη αρκετά συχνά, το μόνο που κάνω είναι να αφήνω το γάλα τρέχει σε μια πετσετούλα όταν βγαίνει συντριβάνι. Πράσινες κενώσεις γενικά έχουμε πολύ σπάνια. Αναγωγές μου κάνει συχνά. Άλλοτε αμέσως μετά το θηλασμό και άλλοτε σε άσχετη ώρα που κλαίει και τον παίρνω αγκαλίτσα. Απ'ότι κατάλαβα από το μήνυμά σου να μην ξεκινήσω φασκόμηλο ακομα σωστά??? Θα περιμένω να δω μια εβδομάδα. Για τη στάση θηλασμού το παλεύω. Δεν είναι εύκολο. Είναι αρκετά μεγάλο και δυνατό μωρό και δεν τον κουμαντάρω εύκολα. Μπρούμυτα όταν είμαι ξαπλωμένη εκνευρίζεται όταν πεινάει, μόνο για να πιπιλήσει κάθεται. Στο πλάι σαν μπάλα του φουτμπολ δεν χωράει να κάτσει... είναι και ψηλός 61-62εκ. Απλά προσπαθώ να είμαι εγώ λιγάκι ξαπλωμένη για να μην είμαι ακριβώς από πάνω του. Θα περιμένω άλλη μια εβδομάδα να δω . Ευχαριστώ πολύ Κριστίνα, και Αγλαία.

PuMep3.png?UOeroVFC

Όταν τα κακά από μουσταρδί γίνονται πράσινα, τι σημαίνει????

Ο παιδίατρος μου είπε ότι εφόσον θηλάζει δεν μας πειράζει το χρώμα....

Δεν είναι έτσι ακριβώς όπως τα λέει ο παιδίατρος...

Τα πράσινα κακά οφείλονται είτε σε υπερπαραγωγή, είτε σε ίωση (ίσως και χωρίς κανένα άλλο σύμπτωμα) ή σε αλλεργία (συνήθως στο αγελαδινό γάλα που καταναλώνει η μαμά).

Υπερπαραγωγή μπορείς να καταλάβεις αν έχεις ή όχι.

Αν είναι ίωση θα φανεί σε 2-3 μέρες - ή το μωρό θα εμφανίσει κι άλλα συμπτώματα ή θα υποχωρήσει.

Αν επιμένουν τα πράσινα κακά υποπτεύεσαι αλλεργία και ενδεχομένως κάνεις δίαιτα αποκλεισμού για να δεις αν όντως είναι αυτό. Η αλλεργία μπορεί να μην εμφανιστεί από την αρχή και να εκδηλωθεί αργότερα, καθώς το μωρό εκτίθεται όλο και περισσότερο στο αλλεργιογόνο.

καλημερα!

ξερω πως τις βραδυνες ωρες μειωνεται η ροη αλλα τις τελευταιες 2-3 μερες ο μικρος κλαιει γοερα οταν τρωει...εκνευριζεται γιατι...

δεν χορταινει...δεν τρεχει οσο γρηγορα θελει και μεχρι να κοιμηθει ταλαιπωρειται τρελα...

αγχωνομαι κι εγω και ειναι χειροτερα...

τι μπορω να κανω για να αυξησω την παραγωγη? να παρω μαγια μπυρας ή τριγωνελα?

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

υπαρχει καποιος λογος που μπορει ενα μωρο να αρνειται να φαει απο το ενα στηθος? φταιει η λαθος σταση? χρησιμοποιω θηλασρο σε αυτο που δεν πιανει και αντλω κοντα 40 ml γαλα. να σημειωσω οτι χθες κατεβηκε το γαλα και οτι γεννησα το σαββατο με προκληση και φ.τ.

και κατι τελευταιο, η πεινα του εχει να κανει με το βαρος του? γιατι γεννηθηκε 3.895 κ φυγαμε 3.765 απτη κλινικη.

" Ήρθες εσύ κι η νύχτα γέμισε φως" 30.10.10-23.10.12

Μ+Γ 09.09.02

N9tLp2.pngikF4p2.png

υπαρχει καποιος λογος που μπορει ενα μωρο να αρνειται να φαει απο το ενα στηθος? φταιει η λαθος σταση? χρησιμοποιω θηλασρο σε αυτο που δεν πιανει και αντλω κοντα 40 ml γαλα. να σημειωσω οτι χθες κατεβηκε το γαλα και οτι γεννησα το σαββατο με προκληση και φ.τ.

και κατι τελευταιο, η πεινα του εχει να κανει με το βαρος του? γιατι γεννηθηκε 3.895 κ φυγαμε 3.765 απτη κλινικη.

Να σου ζήσει το μωράκι σου!!!

Μετράς πάνες θέλεις 8 βρεγμένες το 24 ώρο (απλά να έχει βραχεί το μωρό)

ελάχιστος αριθμός γευμάτων 8 (10-12 είναι πάρα πολύ καλά)

κενώσεις 4 το 24ωρο στο μέγεθος μιας κουταλιάς της σούπας για μωρά που τρέφονται αποκλειστικά με μητρικό γάλα. (αν έχεις δώσει συμπλήρωμα ξένου μπορεί να μην κάνει πολλές κενώσεις οπότε μετράς βρεγμένες πάνες)

σε ότι αφορά την προτίμηση στο ένα στήθος σε σχέση με το άλλο μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους θα σου βάζω το λινκ παρακάτω για να διαβάσεις (δεν είναι ασυνήθιστο)

http://www.kellymom.com/bf/concerns/mom/lopsided.html

αν θέλεις μπορείς να βάζεις το μωρό σε στάση football hold

ειδικά όταν είναι να θηλάσεις από το στήθος που δεν προτιμάει γιατί με αυτή τη στάση εξασφαλίζεις καλύτερο κράτημα του μωρού.

Προσπάθησε να μη μπλέκεις με θήλαστρα και μπουκάλια εκτός αν το κάνεις για να αδειάζει το στήθος που δεν προτιμάει στο λινκ που σου έβαλα έχει διάφορες συμβουλές που μπορεί να σου φανούν χρήσιμες

θα στρώσετε είναι νωρίς ακόμα:D

Διαφημίσεις

ευχαριστω πολυ. στις βρεγμενες συμπεριλαμβανονται φανταζομαι κ οι λερωμενες δυο σεενα? δλδ κ τσισα κ κακα? σε ο,τι αφορα το θηλαστρο το βαζω γιατι ειχε αρχισει να πετρωνει το ενα στηθος αυτο πουδεν πιανει κ φοβηθηκα. παλι πριν που φαγαμε δεν το επιανε καθολου.θα δω και το λινκ. κ παλι ευχαριστω πολυ!

Μ+Γ 09.09.02

N9tLp2.pngikF4p2.png

ευχαριστω πολυ. στις βρεγμενες συμπεριλαμβανονται φανταζομαι κ οι λερωμενες δυο σεενα? δλδ κ τσισα κ κακα? σε ο,τι αφορα το θηλαστρο το βαζω γιατι ειχε αρχισει να πετρωνει το ενα στηθος αυτο πουδεν πιανει κ φοβηθηκα. παλι πριν που φαγαμε δεν το επιανε καθολου.θα δω και το λινκ. κ παλι ευχαριστω πολυ!

Δοκίμασε το εξής βάζεις το μωρό στο μαξιλάρι (όπως το βίντεο πιο πάνω) χωρίς να βάλεις το μωρό αριστερά κρατάς το κεφάλι με το δεξί χέρι και με το αριστερό κρατάς το αριστερό στήθος(4 δάχτυλα κάτω αντίχειρας πάνω) σαν σάντουιτς (όχι έντονη πίεση), το μωρό έτσι είναι ξαπλωμένο προς τα δεξιά ενώ εσύ γέρνεις λίγο τον ώμο για να πιάσει αριστερό στήθος..........

Εχω και εγώ ένα θεματάκι.Η μπέμπα μου που ενώ την κοιμίζω πάντα γύρω στις 8:30-9 και προσπαθώ να την ξαναταίσω γύρω στις 11:30-12 πριν κοιμηθώ και εγώ έχει λίγες μέρες που δεν ξυπνάει με τίποτα.Τις πρώτες μέρες ξυπνούσε μόνη της γύρω στις 1:30 οπότε δεν ανησυχούσα αλλά τώρα τρείς μέρες ξυπνάει κατα τις 3:30.δηλαδή σχεδόν 7 ωρες νηστική.Την αφήνω ή αρχίζω και βάζω πάλι ξυπνητήρι γύρω στις 1;Το βάρος της είναι ικανοποιητικό.Απο τον πρώτο στον δευτερο μήνα είχε πάρει 1750 γρ. και απο τότε τις τελευταίες 9 μέρες έχει πάρει 300 γρ περίπου.

cceXp3.png

pcTFp3.png

Εχω και εγώ ένα θεματάκι.Η μπέμπα μου που ενώ την κοιμίζω πάντα γύρω στις 8:30-9 και προσπαθώ να την ξαναταίσω γύρω στις 11:30-12 πριν κοιμηθώ και εγώ έχει λίγες μέρες που δεν ξυπνάει με τίποτα.Τις πρώτες μέρες ξυπνούσε μόνη της γύρω στις 1:30 οπότε δεν ανησυχούσα αλλά τώρα τρείς μέρες ξυπνάει κατα τις 3:30.δηλαδή σχεδόν 7 ωρες νηστική.Την αφήνω ή αρχίζω και βάζω πάλι ξυπνητήρι γύρω στις 1;Το βάρος της είναι ικανοποιητικό.Απο τον πρώτο στον δευτερο μήνα είχε πάρει 1750 γρ. και απο τότε τις τελευταίες 9 μέρες έχει πάρει 300 γρ περίπου.

Δεν θέλεις να κοιμάσαι???

κοιμήσου αγάπη τώρα που μπορείς δεν υπάρχει θέμα μην κάνεις τη ζωή σου δύσκολη. Άσε το μωράκι να ξυπνάει όταν θέλει εκείνο. Ειδικά όταν δεν υπάρχει κανένα θέμα βάρους είναι κρίμα να προβληματίζεσαι.

Δεν θέλεις να κοιμάσαι???

κοιμήσου αγάπη τώρα που μπορείς δεν υπάρχει θέμα μην κάνεις τη ζωή σου δύσκολη. Άσε το μωράκι να ξυπνάει όταν θέλει εκείνο. Ειδικά όταν δεν υπάρχει κανένα θέμα βάρους είναι κρίμα να προβληματίζεσαι.

:lol: Αχ κανονικά έτσι είναι!

Εγώ είχα και εγωιστικούς καημούς, δεν ήθελα να αφήνω πολλές ώρες, ώστε να μην μειώνονται οι πιθανότητες για γαλακτική αμηνόρροια :rolleyes:

Αλλά ξυπνούσα έτσι κι αλλιώς, δεν έβαζα ξυπνητήρι.

Άσε που η κόρη μου τον τρίτο μήνα έβαλε *λίγο* βάρος, τον πρώτο είχε βάλει 1900, τον δεύτερο 1800 και τον τρίτο *μόνο* 1500!!! :mrgreen:

:lol: Αχ κανονικά έτσι είναι!

Εγώ είχα και εγωιστικούς καημούς, δεν ήθελα να αφήνω πολλές ώρες, ώστε να μην μειώνονται οι πιθανότητες για γαλακτική αμηνόρροια :rolleyes:

Αλλά ξυπνούσα έτσι κι αλλιώς, δεν έβαζα ξυπνητήρι.

Άσε που η κόρη μου τον τρίτο μήνα έβαλε *λίγο* βάρος, τον πρώτο είχε βάλει 1900, τον δεύτερο 1800 και τον τρίτο *μόνο* 1500!!! :mrgreen:

δεν παίζεσαι:lol::lol::lol:

πραγματικα υπεροχες! εχω αγχωθει τρελαγιατι ελπιζω σε αποκλειστικο θηλασμο αλλα ενω εχτες πρωτα τεσσερα γευματα εγιναν μονο με στηθος ανα 2,5-3 ωρες απο το απγευμα ο μικρος τρελαθηκε στο κλαμα κ δεν σταματαγε με τιποτα οσες φορες κ αν του εδινα στηθος. κ απο τοτεγια ταεπομενα 4 γευματα παιρνει και συμπληρωμα και σταματησε να ζητα το ενα στηθος.

Μ+Γ 09.09.02

N9tLp2.pngikF4p2.png

πραγματικα υπεροχες! εχω αγχωθει τρελαγιατι ελπιζω σε αποκλειστικο θηλασμο αλλα ενω εχτες πρωτα τεσσερα γευματα εγιναν μονο με στηθος ανα 2,5-3 ωρες απο το απγευμα ο μικρος τρελαθηκε στο κλαμα κ δεν σταματαγε με τιποτα οσες φορες κ αν του εδινα στηθος. κ απο τοτεγια ταεπομενα 4 γευματα παιρνει και συμπληρωμα και σταματησε να ζητα το ενα στηθος.

Θα έλεγα να δώσεις στο μωρό σου (και σε σένα) την ευκαιρία να τα καταφέρετε με το θηλασμό, χωρίς να μπλέκεις με συμπληρώματα και μπιμπερό που μπερδεύουν το παιδί.

Η δική μας πρώτη νύχτα μετά το μαιευτήριο ήταν εφιαλτική, με το μωρό να κλαίει κι εμείς να αμφιταλαντευόμαστε. Εφόσον ήταν υγιές, τελειόμηνο μωρό και τα είχε πάει καλά τις πρώτες μέρες (παίρνοντας ξένο στο μαιευτήριο και τους ψευτοθηλασμούς με το ωράριο), αποφασίσαμε να επιμείνουμε και να υπομείνουμε εκείνη τη νύχτα και να δούμε πώς θα πάει. Ευτυχώς για όλους μας, η επόμενη μέρα ήταν καλύτερη.

Να προσφέρεις πιο συχνά και να θυμάσαι ότι τα απογεύματα είναι δύσκολα για τα περισσότερα μωρά (εμείς είχαμε αντίστοιχη ώρα πρωί προς μεσημέρι - όλα ανάποδα! και μας φαινόταν πιο εύκολο, με την έννοια ότι το απόγευμα είσαι πιο κουρασμένος και σκέφτεσαι το βράδυ που έρχεται και τι σε περιμένει - όμως χρειάζεται αισιοδοξία και συγκρότητηση, όσο μπορείς.)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...