Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Διάβασε αυτό για να δεις ότι υπάρχει και διαφορετική προσέγγιση, πιο δημοκρατική και με μεγαλύτερη ευαισθησία για το παιδί.

Το "αυτό" αναφερόταν σε κάποιο link;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

βρε mamabou, μήπως το μωρό δεν πεινάει και το βάζεις με το ζόρι; Δεν μπορεί να βλέπει το στήθος (λες, "μόλις καταλάβαινε ότι πάω να τη βάλω στο στήθος") και να κλαίει αν πεινάει... Το ότι έδωσες μπιμπερό και το ήπιε επίσης δεν λέει κάτι καθώς αυτό έγινε μετά από 2 ώρες - ε, τότε μπορεί πια να πεινούσε. Και μην δίνεις μπιμπερό όταν είσαι στο σπίτι εσύ - χειρότερο κακό κάνεις.

Οι ώρες που αφήνεις όταν το μωρό κοιμάται είναι οκ, δεν μειώνεται η παραγωγή γιατί αφήνεις ένα 6ωρο χωρίς θηλασμό/άντληση, αφού το μωρό κοιμάται.

Μην αγχώνεσαι για την παραγωγή σου όσο καλύπτεις όλη την ημερίσια ποσότητα του μωρού εσύ και το μωρό έχει τις απαιτούμενες βρεγμένες πάνες. Και μην αμφισβητείς τον εαυτό σου! Ναι, μπορεί να το ταλαιπωρείς, όχι επειδή δεν έχεις γάλα αλλά επειδή ίσως προσπαθείς να το ταΐσεις ενώ δεν θέλει :D

Για το sling, ναι θέλει λίγη υπομονή και ηρεμία για να το δεχτεί το μωρό. Κι εμένα στην αρχή δεν το πολυήθελε, ειδικά όταν ήμουν άπειρη και νευρική στο χειρισμό του, νομίζω ότι του περνούσα το άγχος μου. Δοκίμασέ το μπροστά σε καθρέφτη, ώστε να τσεκάρεις το πώς το φοράς και να ξεχνιέται και το μωρό. Αν πάλι δεν τα καταφέρεις, δοκίμασέ το αργότερα. Δες το dvd ξανά (αυτό δεν είπες ότι πήρες; ) και κάνε δοκιμές χωρίς το μωρό, μέχρι να αισθανθείς ότι ξέρεις πώς να το χρησιμοποιείς. Εγώ έκανα δοκιμές για μέρες και με κοροϊδεύανε οι φίλοι μου ότι είμαι κολλημένη κι ότι αφού το μωρό δεν το θέλει γιατί επιμένω, και τι έχουν δηλαδή τα καρότσια κι άλλα τέτοια. Μέχρι που απέκτησα άνεση, ο γιος μου το καταευχαριστιότανε και άρχισα να τον έχω μέσα ακόμα και ...στο τραπέζι όταν έτρωγα (μμμ... ναι, το παιδί μου είναι της αγκαλιάς :cool:) και φυσικά σε κάθε περίπτωση εκτός σπιτιού. Τότε ήταν που όλοι οι "επικριτές" αναθεώρησαν και άρχισαν να μου ζητάνε να τους το φορέσω για να δουν τελικά αν είναι βολικό, ώστε να πάρουν κι εκείνοι :P

καλημερα Eva!καταλαβαινω οτι πειναει γιατι οταν τη σηκωνω και τη βαζω στον ωμο μου γλειφει το δερμα μου.οταν την ξαπλωνω γλειφει το χερακι της, γυρναει το κεφαλακι της αριστερα-δεξια,εχουν περασει ωρες απο το προηγουμενο γευμα, αλλα οταν πλησιαζει στο στηθος που ειναι πλεον πολυ μαλακο σαν να είναι αδειο πλανταζει στο κλαμα.οταν την απομακρυνω απ το στηθος επειδη κλαιει και την παω καμια βολτουλα παλι κλαιει. λαθος καταλαβαινω οτι πειναει;απο αποψη πανων και θερμοκρασιας δεν το συζηταμε.ειναι οκ.αρα τι φταιει;χτες παλι τα ιδια ειχαμε..

επισης οταν δωσαμε το γαλα μου απο μπουκαλι,το εδωσε ο αντρας μου και εγω ειμουν σε αλλο δωματιο.επιπλεον,το πρωι γυρω στις 6:00 αντλησα απο το αριστερο στηθος 100μλ.τωρα στις 12 ξανααντλησα απο το ιδιο στηθος που δεν εχει χρησιμοποιειθει σχεδον 6 ωρες και εβγαλα μονο 50μλ.πως να χορτασει η μικρη οταν απ το μπουκαλι τρωει 120μλ;

Γεια σου mamabou, να χαιρεσαι το μωράκι σου :)

Αλήθεια, πόσο είναι; Γιατί η συμπεριφορά που περιγράφεις μου θύμησε την δικιά μου...

Τον τελευταίο καιρό, ιδιαίτερα το βράδυ στο τελευταίο γεύμα πριν τον ύπνο αυτό συμβαίνει: πίνει λίγο, κλαίει, της αλλάζω στήθος,μ ξανά τα ίδια και τελικά σπαράζει και μόνο στην ιδέα ότι θα την βάλω στο στήθος :-(

Αυτό που κάνω συνήθως είναι ότι δεν προσπαθώ να την ταϊσω άλλο, ούτε να την κοιμήσω, την κατεβάζω στο καθιστικό και την βάζω να κουνιέται, χαμηλώνουμε τα φώτα και συζητάμε με τον άντρα μου χαμηλόφωνα. Περνάει έτσι λίγη ώρα και όταν αρχίσει να δυσανασχετεί την πάω στο δωμάτιο για τάισμα κ ύπνο, που είναι πιο χαλαρή πια. Και τότε συνεργάζεται.

Το κάνει και στη διάρκεια της ημέρας μερικές φορές και πάλι η αλλαγή περιβάλλοντος βοηθάει. Δοκίμασε να της αποσπάσεις την προσοχή, να ηρεμήσει και προσπάθησε ξανά αργότερα.

Ίσως να είναι απλή υπερένταση και εκνευρισμός. Μην το αποδίδεις αμέσως στο γάλα σου ή σε λάθος χειρισμούς δικούς σου. Δεν φταίμε πάντα εμείς, είναι και λίγο στριμμένα τα αγγελούδια μας καμιά φορα!!!:roll:

Και για το σλινγκ, κοίτα να είσαι χλαρή εσύ πάνω απ' όλα και ρίξτε κανένα χωρό, με λίγη ωραία μουσικούλα ;). Μπορεί να βοηθήσει να το συνηθίσει. Ή δοκίμασε να την φορέσεις όταν θα είστε εκτός σπιτιού, που θα είναι απασχολημένη με τα γύρω ερεθίσματα κ ίσως να μην της πεσει βαρύ.

ευχαριστω πολυ!και εσυ να χαιρεσαι τη δικη σου:-)η μικρη μου είναι 50 ημερων.το κανει και μενα κατα τη διαρκεια της ημερας αλλα το βραδυ είναι πιο εντονο.της αλλαζω περιβαλλον,αλλα μεσα σε 5 λεπτα εχουμε ξανα τα ιδια.φοβαμαι μη καταφυγω στο ξενο και δεν το θελω καθολου...:-(:sad:

να ρωτησω και κατι τελευταιο,γιατι μονοπωλω το φορουμ μου φαινεται σημερα..πιπιλα 50 ημερες τωρα δεν εχω δωσει.μηπως να το τολμουσα;θα την ηρεμησει λιγο;υπαρχει κινδυνος τωρα συγχισης θηλης δεδομενου οτι λαμβανει καποια γευματα μητρικου γαλακτος απο μπουκαλι;

Διαφημίσεις

επισης οταν δωσαμε το γαλα μου απο μπουκαλι,το εδωσε ο αντρας μου και εγω ειμουν σε αλλο δωματιο.

εννοείς ότι πάλι έκλαιγε; Ή μου απαντάς για το ότι δεν ήσουν παρούσα;

επιπλεον,το πρωι γυρω στις 6:00 αντλησα απο το αριστερο στηθος 100μλ.τωρα στις 12 ξανααντλησα απο το ιδιο στηθος που δεν εχει χρησιμοποιειθει σχεδον 6 ωρες και εβγαλα μονο 50μλ.πως να χορτασει η μικρη οταν απ το μπουκαλι τρωει 120μλ;

Τά' χουμε ξαναπεί το πόσο αντλείς δεν έχει να κάνει με το πόσο μπορεί να πάρει το μωρό από το στήθος.

Γιατί άφησες το ένα στήθος τόση ώρα; δεν θήλασες πριν φύγεις;

να ρωτησω και κατι τελευταιο,γιατι μονοπωλω το φορουμ μου φαινεται σημερα..πιπιλα 50 ημερες τωρα δεν εχω δωσει.μηπως να το τολμουσα;θα την ηρεμησει λιγο;υπαρχει κινδυνος τωρα συγχισης θηλης δεδομενου οτι λαμβανει καποια γευματα μητρικου γαλακτος απο μπουκαλι;

μην το κάνεις... άσε που μάλλον δεν θα τη δεχτεί, αν έχεις αμφιβολίες για την παραγωγή σου μην βάζεις πιπίλα στη μέση.

καλημερα Eva!καταλαβαινω οτι πειναει γιατι οταν τη σηκωνω και τη βαζω στον ωμο μου γλειφει το δερμα μου.οταν την ξαπλωνω γλειφει το χερακι της, γυρναει το κεφαλακι της αριστερα-δεξια,εχουν περασει ωρες απο το προηγουμενο γευμα, αλλα οταν πλησιαζει στο στηθος που ειναι πλεον πολυ μαλακο σαν να είναι αδειο πλανταζει στο κλαμα.οταν την απομακρυνω απ το στηθος επειδη κλαιει και την παω καμια βολτουλα παλι κλαιει. λαθος καταλαβαινω οτι πειναει;απο αποψη πανων και θερμοκρασιας δεν το συζηταμε.ειναι οκ.αρα τι φταιει;χτες παλι τα ιδια ειχαμε..

Όσο το ξαναδιαβάζω, μήπως άργησες να τη βάλεις στο στήθος οπότε πια πεινάει για καλά, κι επειδή η ροή φυσιολογικά το βράδυ είναι μειωμένη εκνευρίζεται; Μήπως να προσφέρεις στήθος πιο συχνά τις απογευματινές ώρες;

Όσο το ξαναδιαβάζω, μήπως άργησες να τη βάλεις στο στήθος οπότε πια πεινάει για καλά, κι επειδή η ροή φυσιολογικά το βράδυ είναι μειωμένη εκνευρίζεται; Μήπως να προσφέρεις στήθος πιο συχνά τις απογευματινές ώρες;

σημερα,εκτος απο 1 ωρα που κοιμηθηκε το μεσημερι,ολη την υπολοιπη μερα μεχρι τωρα που γραφω ειναι στο στηθος.σημερα δεν αντιδρα πολυ στο στηθος αλλα πιπιλιζει παρατεταμενα.μολις τη βαζω να ξαπλωσει κλαιει και αρχιζει και γλυφεται,τη βαζω στο στηθος και παλι απ την αρχη.μαραθωνιοι θηλασμοι,χωρις να χορταινει και να κοιμαται.επισης εχει 4 ημερες που τα κακα της είναι πρασινα και οχι κιτρινα οπως ηταν πριν.επιπλεον το γαλα που αντλω μου δινει την εντυπωση οτι είναι πολυ νερουλο,είναι πολυ διαυγες και δεν αφηνει λιπος γυρω στο μπουκαλι οπως παλιοτερα.αρχιζω να πειθομαι οτι το γαλα μου δεν της έιναι αρκετο.και λυπαμαι φοβερα,νιωθω οτι εχω αποτυχει σαν μητερα...μονο 54 ημερες........:(:(:(

Διαφημίσεις

καλησπερα κοριτσια!!

εγω γεννησα πριν 3 μηνες!!!στην αρχη του εδινα και στηθος και συμπληρωμα γιατι μου ειχαν πει απο το μαιευτηριο οτι δεν ειχα γαλα και το παιδι ηταν φαγανο!!στην αρχη του εδινα 90ml στην πορεια το κατεβασαμε στα 60 ml και στο τελος στα 30ml οπου και τελικα το σταματησαμε(να ειναι καλα οι συμβουλες που πηρα απο το forum))!ουσιαστικα μετα απο 2 μηνες καταφεραμε να τον θηλαζω αποκλειστικα!!η απορια μου ειναι οτι δεν ξερω αν χορταινει!!!τρωει κανα 15λεπτο(μπορει και λιγοτερο) και μετα αρχιζει πιπιλαει το στηθος μου η το δαγκωνει!!δεν κλαιει μετα αλλα πολλες φορες βαζει το χερι στο στομα η πιπιλαει τον ωμο μου!στο 15 λεπτο το βαζω και απο τα 2 στηθη κανω καλα???η να τον βαζω μονο στο ενα??μηπως τελικα δεν εχω πολλη γαλα???οι κενωσεις και τα τσισα του ειναι καλα!!

σημερα,εκτος απο 1 ωρα που κοιμηθηκε το μεσημερι,ολη την υπολοιπη μερα μεχρι τωρα που γραφω ειναι στο στηθος.σημερα δεν αντιδρα πολυ στο στηθος αλλα πιπιλιζει παρατεταμενα.μολις τη βαζω να ξαπλωσει κλαιει και αρχιζει και γλυφεται,τη βαζω στο στηθος και παλι απ την αρχη.μαραθωνιοι θηλασμοι,χωρις να χορταινει και να κοιμαται.επισης εχει 4 ημερες που τα κακα της είναι πρασινα και οχι κιτρινα οπως ηταν πριν.επιπλεον το γαλα που αντλω μου δινει την εντυπωση οτι είναι πολυ νερουλο,είναι πολυ διαυγες και δεν αφηνει λιπος γυρω στο μπουκαλι οπως παλιοτερα.αρχιζω να πειθομαι οτι το γαλα μου δεν της έιναι αρκετο.και λυπαμαι φοβερα,νιωθω οτι εχω αποτυχει σαν μητερα...μονο 54 ημερες........:(:(:(

Μην αποθαρρύνεσαι - άκου απέτυχες! Μπόρα είναι θα περάσει. Κάτι περνάει το μωρό κι έχει ανάγκη να είναι συνέχεια στο στήθος - ίσως ίωση (πράσινα κακά) ίσως άλμα ανάπτυξης, ίσως κάτι άλλο - σε 2-3 μέρες θα δεις. Οι μαραθώνιοι θηλασμοί εξυπηρετούν κάποιο σκοπό, είναι φυσιολογικοί και δεν υποδηλώνουν ...πείνα!

Όσο για το λίπος στο γάλα, πόσα θες να μας τρελάνεις; Ανάλυση ποσοστού λίπους με το μάτι θα κάνουμε;:lol: Σοβαρά τώρα, οι εξηγήσεις γι'αυτό είναι πολλές, εκτός από το ότι το γάλα σου είναι "νερουλό":rolleyes: (τι λες, μόλις πήρε το μωρό σ' ένα μήνα πάνω από κιλό, το γάλα σου νερούλιασε; :P). Ησύχασε, κάνε μόνο όσες αντλήσεις σου είναι απαραίτητες (για όσο λείπεις), απόφυγε τις αντλήσεις τις απογευματινές ώρες και όλα θα στρώσουν - θα δεις.

καλησπερα κοριτσια!!

εγω γεννησα πριν 3 μηνες!!!στην αρχη του εδινα και στηθος και συμπληρωμα γιατι μου ειχαν πει απο το μαιευτηριο οτι δεν ειχα γαλα και το παιδι ηταν φαγανο!!στην αρχη του εδινα 90ml στην πορεια το κατεβασαμε στα 60 ml και στο τελος στα 30ml οπου και τελικα το σταματησαμε(να ειναι καλα οι συμβουλες που πηρα απο το forum))!

Καλά έκανες και το σταμάτησες, δεν εξυπηρετούσε κανένα σκοπό.

τρωει κανα 15λεπτο(μπορει και λιγοτερο) και μετα αρχιζει πιπιλαει το στηθος μου η το δαγκωνει!!δεν κλαιει μετα αλλα πολλες φορες βαζει το χερι στο στομα η πιπιλαει τον ωμο μου!

Στην ηλικία που είναι αρχίζει πλέον η ενόχληση των δοντιών. Τότε το πιπίλισμα των χεριών κλπ. παύουν να είναι ενδείξεις πείνας. Το ότι δαγκώνει επίσης σε ενόχληση από δόντια με παραπέμπει...

στο 15 λεπτο το βαζω και απο τα 2 στηθη κανω καλα???η να τον βαζω μονο στο ενα??

Αν εννοείς ότι τον αλλάζεις στήθος εσύ στα 15 λεπτά, κακώς κάνεις - πρέπει να τον αφήνεις στο ένα στήθος, ώσπου να σταματήσει μόνος του. Μετά, μπορείς να προσφέρεις και το άλλο κι αν θέλει θα συνεχίσει - αν όχι, έχει καλώς.

μηπως τελικα δεν εχω πολλη γαλα???οι κενωσεις και τα τσισα του ειναι καλα!!

Αν τα τσίσα και τα κακά είναι οκ και το μωρό μεγαλώνει καλά, τότε δεν μπορεί να μην έχεις το γάλα που χρειάζεται το μωρό σου (ούτε πολύ ούτε λίγο ;) ).

Μην αποθαρρύνεσαι - άκου απέτυχες! Μπόρα είναι θα περάσει. Κάτι περνάει το μωρό κι έχει ανάγκη να είναι συνέχεια στο στήθος - ίσως ίωση (πράσινα κακά) ίσως άλμα ανάπτυξης, ίσως κάτι άλλο - σε 2-3 μέρες θα δεις. Οι μαραθώνιοι θηλασμοί εξυπηρετούν κάποιο σκοπό, είναι φυσιολογικοί και δεν υποδηλώνουν ...πείνα!

Όσο για το λίπος στο γάλα, πόσα θες να μας τρελάνεις; Ανάλυση ποσοστού λίπους με το μάτι θα κάνουμε;:lol: Σοβαρά τώρα, οι εξηγήσεις γι'αυτό είναι πολλές, εκτός από το ότι το γάλα σου είναι "νερουλό":rolleyes: (τι λες, μόλις πήρε το μωρό σ' ένα μήνα πάνω από κιλό, το γάλα σου νερούλιασε; :P). Ησύχασε, κάνε μόνο όσες αντλήσεις σου είναι απαραίτητες (για όσο λείπεις), απόφυγε τις αντλήσεις τις απογευματινές ώρες και όλα θα στρώσουν - θα δεις.

δεν αντεξαμε αλλο κλαμα.ολο το απογευμα μεχρι τις 24:00 ηταν στο στηθος.απο τις 23;00 εως 24:00 δυνατο κλαμα.μια επιανε το στηθος μια εβαζε τα κλαμματα και το παρατουσε.πριν 20 λεπτα της δωσαμε με το μπουκαλι 50μλ.το ηπιε αμεσως και κοιμηθηκε.εβαλα το θηλαστρο να δω τι θα βγαλω.μονο 25μλ.....:(:(:(:(

Μάρσιπο συμβατικό ΜΗΝ πάρεις...ΜΗ!!!

σλινγκ να πάρεις και σίγουρα δεν θα το μετανιώσεις.

πήρα το πρώτο μου ρινγκ-σλινγκ όταν ο γιος μου ήταν 18 μηνών και 11 κιλά ενώ τον συμβατικό είχα πάψει να τον χρησιμοποιώ ~στα 7 κιλά. Μετά πήρα και μει-ται και πριν γεννηθεί η κόρη μου έραψα και ένα παουτς:mrgreen:

Τα χρησιμοποιώ όλα αναλόγως τη φάση.

Ο γιος μου μια χαρά θέλει να κάθεται στο σλινγκ ακόμα και τώρα (3,5 χρ και 15κ -εγώ τα φτύνω) και την κόρη μου πολύ συχνά την μεταφέρω έτσι (18μ και 11,5κ)

Αυτό που έκανα ΠΡΙΝ αγοράσω το πρώτο ήταν να φτιάξω ένα αυτοσχέδιο από ένα παρέο δεμένο κόμπο με τις οδηγίες της Στέλλας....το δοκίμασα....και δαγκωτό παρήγγειλα ένα κανονικό.:wink:

Είδα στο site και ήμουν ανάμεσα σε ring sling και mei tai, αλλά τώρα που το σκέφτομαι μου άρεσε και το pouch. Εσύ που δοκίμασες και τα τρία ποιο θα μου πρότεινες??/

Ο μπέμπης μου είναι 44 ημερών. 5100kg & 59cm.

PuMep3.png?UOeroVFC

Διαφημίσεις

[πίστεψέ με θα τον ακούσεις...από δω και πέρα θα κοιμάσαι σαν τα σκυλάκια...το ένα αυτί όρθιο :rolleyes:]

Α... ήδη έχω αρχίσει... το βράδυ ξυπνάω με μτς μτς που κάνει, και πρίν αρχίσει να κλαίει τον έχω ήδη βάλει στο στήθος... έτσι προλαβαίνω να αρπάξω και κανένα ξόφαλτσο χαμογελάκι που ξυπνάει και με βλέπει... όλα τα λεφτά όμως ε??? Λιώωωωωνω...:P

[όχι δεν είσαι υστερική, όλες καπώς έτσι είμασταν...όσο πιο γρήγορα καταλάβεις ότι όλα αυτά είναι φυσιολογικά, τόσο πιο γρήγορα θα ηρεμήσεις και θα περνάτε υπέροχα (και μην είσαι αχάριστη, μια χαρά παιδάκι έχεις, χωρίς κολικούς κλπ...αγκαλίτσα θέλει μόνο το πουλάκι μου να μυρίζει μανούλα! :lol:]

Αυτό είναι αλήθεια... δεν έχω παραπονο προς θεού... πολύ λίγα πονάκια έχουμε... απλά θέλω να ξέρω ποιο είναι το καλό του για να παίρνω τις σωστές αποφάσεις...

[πατάς το κουμπί quote και σε πηγαίνει στον επεξεργαστή κειμένου εκεί σε κάθε παράγραφο που θες να απομονώσεις φροντίζεις να την περικλείεις με quotes π.χ. {QUOTE=chris78;1722799} λαλαλαλα {/QUOTE}]

Πως με βρίσκεις??? τα κατάφερα???:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Σε ευχαριστώ :-D

PuMep3.png?UOeroVFC

Μην παίρνεις προσωπικά το σχόλιο της Αγλαΐας. Είναι εμφανές απ' αυτό που γράφεις ότι εσύ δεν είσαι αυτή η περίπτωση αλλά υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις γονέων που θεωρούν ότι είναι ζητούμενο το να κοντρολάρουν τα παιδιά τους ή δεν καταλαβαίνουν ότι κάνουν αυτό ακριβώς. Αυτό που εσύ ονομάζεις αυστηρότητα είναι ο τρόπος της Αγλαΐας να ταρακουνήσει κάποιους προσφέροντας την ευκαιρία να δουν αυτό που κάνουν από μια άλλη οπτική.

Αυτό το έχω δει και θαυμάσει... όχι μόνο από την Αγλαία αλλά και από άλλες κοπέλες που γράφουν και μοιράζονται τις γνώσεις και τις εμπειρίες του μέσα από το φορουμ.

Απλά αυτό το ταρακούνημα όπως λές σε μια νέα μητέρα που απλά προσπαθεί να ενημερωθεί για να κάνει το καλύτερο για το μωρό της ίσως χτυπάει καμιά φορά άσχημα...;)

Δεν το πήρα προσωπικά... προς θεού...έχω δεί το τί κανετε όλες μέσα από αυτό το φορουμ και σας ευχαριστώ εκ μέρους πολλών νέων κοριτσιών. :D

PuMep3.png?UOeroVFC

Ούτε φαγητό, ούτε σλιγκ θα κάνεις η ίδια! Μόνο την επίβλεψη θα έχεις! :wink:

Θα πρέπει να μάθεις να... αναθέτεις δουλειές σε άλλους. Εξάσκησε το ταλέντο του να δίνεις οδηγίες!

Μια χαρά τα λες Αγλαία μου... με μια προϋπόθεση βέβαια... να έχεις σε ποιούς να δώσεις οδηγίες ... ;)

PuMep3.png?UOeroVFC

Πάντα υπάρχει και η άλλη άποψη, αλλά υπάρχει και αυτή από τη μεριά του παιδιού.]

Να είσαι σίγουρη ότι δεν το ξεχνώ ποτέ... ! Προσπαθώ τουλάχιστον...

Απλά δεν νομίζω ότι είναι θέμα ελέγχου... Για παράδειγμα εάν βλέπεις ότι η απόφαση που έχει πάρει το παιδί σου θα του δημιουργήσει αργότερα πρόβλημα που δεν μπορεί το ίδιο να το ξέρει... τί κανεις? το αφήνεις???

Μίλησα με μια μητέρα (σύμβουλο) και μου είπε ότι και η ίδια έδωσε πιπίλα στο παιδί της αφού είδε ότι άρχισε να πληγώνει το δάκτυλό του από το πιπίλισμα.

PuMep3.png?UOeroVFC

όπως σου τα έγραψε η EvaMD! ή περνάει ιωσούλα ή κάνει άλμα ανάπτυξης! τα έχεις καταφέρει περίφημα! ακολούθα το μωρό σου και όλα θα πάνε σούπερ :)

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ

πως θα καταλαβω αν προκειται για ιωση;εκτος απο τα πρασινα κακα της

(το πρωι είναι κιτρινα μετα γινονται πρασινα)δεν εχει αλλα συμπτωματα(πυρετο,βηχα,συναχι).αυτο που καταλαβα είναι οτι μετα τις 16:00 το στηθος μου δεν παραγει αρκετο γαλα.και σημερα η μικρη απο τις 16:30 εως τις 23:30 ηταν στο στηθος.απο τις 21:00 και μετα με πολυ κλαμα.τελικα στις 24:00 της δωσαμε 120 μλ μητρικο με μπουκαλι,το ηπιε μονορουφι και κοιμηθηκε.απο το στηθος μου δεν τραβαει την απαιτουμενη ποσοτητα και ταλαιπωρειται.ο αντρας μου με μαλωνει οτι παιδευω τη μικρη και την αφηνω νηστικη επιμενοντας να την εχω στο στηθος με κλαματα.μηπως το swing της medela δεν με βοηθησε να εδραιωθει η παραγωγη και μου μειωθηκε το γαλα;μπορω αν νοικιασω τωρα ενα νοσοκομειακο θηλαστρο να συνεχισω μονο με αντλησεις αφου το στηθος μου μετα τις 16:00 δεν βγαζει πλεον γαλα;(δοκιμασα να αντλησω χωρις αποτελεσμα,παταω με το χερι μου να δω αν βγαινει κατι,τιποτα).ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΒΑ....:-(:sad::?:???:

πως θα καταλαβω αν προκειται για ιωση;εκτος απο τα πρασινα κακα της

(το πρωι είναι κιτρινα μετα γινονται πρασινα)δεν εχει αλλα συμπτωματα(πυρετο,βηχα,συναχι).

δεν μπορείς να είσαι σίγουρη, η ίωση μπορεί να μη δίνει άλλα συμπτώματα εκτός από τις πράσινες κενώσεις

αυτο που καταλαβα είναι οτι μετα τις 16:00 το στηθος μου δεν παραγει αρκετο γαλα.

προσπάθησε να κοιμάσαι μαζί με το μωρό, στο γεύμα που κάνει πριν τις 16:00

πάρε fenugreek της solgar, 3 φορές τη μέρα από 3 κάψουλες, σύνολο 9 το 24ωρο.

ο αντρας μου με μαλωνει οτι παιδευω τη μικρη και την αφηνω νηστικη επιμενοντας να την εχω στο στηθος με κλαματα.

μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο;

μηπως το swing της medela δεν με βοηθησε να εδραιωθει η παραγωγη και μου μειωθηκε το γαλα;

:?

μπορω αν νοικιασω τωρα ενα νοσοκομειακο θηλαστρο να συνεχισω μονο με αντλησεις αφου το στηθος μου μετα τις 16:00 δεν βγαζει πλεον γαλα;(δοκιμασα να αντλησω χωρις αποτελεσμα,παταω με το χερι μου να δω αν βγαινει κατι,τιποτα).

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ. Με την άντληση θα βγάλεις πολύ λιγοτερο γάλα.

Απλά δεν νομίζω ότι είναι θέμα ελέγχου... Για παράδειγμα εάν βλέπεις ότι η απόφαση που έχει πάρει το παιδί σου θα του δημιουργήσει αργότερα πρόβλημα που δεν μπορεί το ίδιο να το ξέρει... τί κανεις? το αφήνεις???

Τα προβλήματα δεν μπορούμε να τα αποκλείσουμε ποτέ.

Εκτιμούμε τα ποσοστά και παρεμβαίνουμε μόνο αν οι πιθανότητες είναι μεγάλες ή παρεμβαίνουμε μόνο αν και όταν δημιουργηθεί το πρόβλημα.

Σε αυτή την ηλικία το ψυχολογικό πρόβλημα που δημιουργείς με την παρέμβαση είναι πολύ μεγαλύτερο από το ψυχολογικό πρόβλημα που θα δημιουργήσεις αν χρειαστεί να περέμβεις αργότερα.

Μίλησα με μια μητέρα (σύμβουλο) και μου είπε ότι και η ίδια έδωσε πιπίλα στο παιδί της αφού είδε ότι άρχισε να πληγώνει το δάκτυλό του από το πιπίλισμα.

Τα περισσότερα παιδιά που βάζου το δάχτυλο στο στόμα δεν πληγώνουν το δάχτυλο.

Το πλήγωμα του δαχτύλου συμβαίνει μερικές φορές αλλά είναι σπάνιο.

Ουπς...:confused:

Τι δεν έκανα σωστά??? Τέλος πάντων ... ξέφυγα από το τόπικ... θα το βρώ!:rolleyes:

Για να δεις πώς εμφανίζεται το Quote σωστά, πάτησε το πλήκτρο quote και δες τι σου βγάζει στην αρχή και στο τέλος

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...