Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Τώρα το ξαναδιάβασα και άρχισα να σκέφτομαι:

κλαίει το μωρό, ανησυχούμε

είναι ήσυχο και ευχαριστημένο το μωρό, πάλι ανησυχούμε!

Σκέψου λίγο γιατί θέλεις τόσο πολύ να τα ρυθμίζεις όλα;

Καλησπέρα και πάλι. Αγλαϊα τώρα διάβασα την απάντησή σου και σε ευχαριστώ.

Το τελευταίο πράγμα που θέλω να κάνω είναι να αφαιρέσω κάποιο δικαίωμα από το παιδί μου. Ο στόχος μου δεν είναι να το χειραγωγήσω αλλά να το προστατέψω και να πάρω τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις γι’αυτόν. Μην κρίνεις τόσο αυστηρά όταν βλέπεις ειδικά μια νέα μητέρα να προσπαθεί να ενημερωθεί και να το ψάχνει τόσο πολύ για το μωρό της.

Αυτό που μου είπε η παιδίατρος και γι’αυτό μπήκα στο φόρουμ να ρωτήσω και τη δική σας άποψη γιατί δεν ήθελα να του δώσω πιπίλα, είναι ότι το δάκτυλο είναι επικίνδυνο για τα δόντια του αφενός, αλλά κυρίως ότι δεν είναι εύκολο να του το κόψεις γιατί το έχει εύκαιρο. Ενώ με την πιπίλα έχεις κάπως λίγο μεγαλύτερο έλεγχο. Σε ότι αφορά τα γεύματα, επίσης επειδή έχω διαβάσει ότι πιπιλώντας το μωρό μπορεί να ξεχαστεί και να χάσει γεύματα, εξού και ο προβληματισμός μου.

Εχθές το βράδυ τελικά του έδωσα πιπίλα για πρώτη φορά. Τον είχα στο στήθος από τις 8.30 μέχρι τις 11.00. Θήλασε για 10 λεπτά καλά και την υπόλοιπη ώρα πιπίλαγε. Στο διάστημα αυτό τον πήρε ο ύπνος 2 φορές και όταν τον έβαζα στην κούνια ξύπναγε και έκλαιγε. Στις 11.00 έγινε το ίδιο, τον θήλασα ξανά λίγο και τελικά του έδωσα πιπίλα και κοιμήθηκε. Ευτυχώς σήμερα όλη μέρα δεν έχει χρειαστεί και δεν του έχω δώσει καθόλου. Ελπίζω να κάνω το σωστό.

Ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση

PuMep3.png?UOeroVFC

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα και πάλι. Αγλαϊα τώρα διάβασα την απάντησή σου και σε ευχαριστώ.

Το τελευταίο πράγμα που θέλω να κάνω είναι να αφαιρέσω κάποιο δικαίωμα από το παιδί μου. Ο στόχος μου δεν είναι να το χειραγωγήσω αλλά να το προστατέψω και να πάρω τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις γιʼαυτόν. Μην κρίνεις τόσο αυστηρά όταν βλέπεις ειδικά μια νέα μητέρα να προσπαθεί να ενημερωθεί και να το ψάχνει τόσο πολύ για το μωρό της.

Αυτό που μου είπε η παιδίατρος και γιʼαυτό μπήκα στο φόρουμ να ρωτήσω και τη δική σας άποψη γιατί δεν ήθελα να του δώσω πιπίλα, είναι ότι το δάκτυλο είναι επικίνδυνο για τα δόντια του αφενός, αλλά κυρίως ότι δεν είναι εύκολο να του το κόψεις γιατί το έχει εύκαιρο. Ενώ με την πιπίλα έχεις κάπως λίγο μεγαλύτερο έλεγχο. Σε ότι αφορά τα γεύματα, επίσης επειδή έχω διαβάσει ότι πιπιλώντας το μωρό μπορεί να ξεχαστεί και να χάσει γεύματα, εξού και ο προβληματισμός μου.

Εχθές το βράδυ τελικά του έδωσα πιπίλα για πρώτη φορά. Τον είχα στο στήθος από τις 8.30 μέχρι τις 11.00. Θήλασε για 10 λεπτά καλά και την υπόλοιπη ώρα πιπίλαγε. Στο διάστημα αυτό τον πήρε ο ύπνος 2 φορές και όταν τον έβαζα στην κούνια ξύπναγε και έκλαιγε. Στις 11.00 έγινε το ίδιο, τον θήλασα ξανά λίγο και τελικά του έδωσα πιπίλα και κοιμήθηκε. Ευτυχώς σήμερα όλη μέρα δεν έχει χρειαστεί και δεν του έχω δώσει καθόλου. Ελπίζω να κάνω το σωστό.

Ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση

chris78, γεια σου. Να χαίρεσαι το μωράκι σου.

Σχετικά με το θέμα του πιπιλίσματος, μην αγχώνεσαι. Σε καταλαβαίνω απόλυτα, γιατί όταν και η μικρή μου ανακάλυψε τον αντίχειρά της, τις ίδιες σκέψεις έκανα και τα ίδια πράγματα άκουγα από όλο το σόι, τους φίλους, γνωστούς κ παιδίατρο.

Τελικά αποφάσισα να κάνω μια μικρή δημοσκόπηση μόνη μου. Δηλαδή ρώταγα όσους φίλους κ γνωστους είχαν αυτή τη συνήθεια ως παιδιά (μέσα κ ο πατέρας μου). Το συμπέρασμα ήταν πως όσο κ αν άργησαν να κόψουν το πιπίλισμα, δεν είχαν στραβά δόντια. Δεν έιχα κ μεγάλο δείγμα βέβαια, αλλά σε γενικές γραμμές ξεαγχώθηκα. Αντιθέτως, εγώ που είχα πιπίλα, χρειάστηκα σιδεράκια!

Γενικά οι ειδικοί λένε πως εξαρτάται περισσότερο από κληρονομικούς παράγοντες, πάντως. Άσε που τα περιισσότερα παιδάκια κόβουν τη συνήθεια πριν βγάλουν δόντια, οπότε δεν τίθεται θέμα. Ήδη η μπουμπούκα μου χρησιμοποιεί τον αντίχειρά της λιγότερο τώρα από ότι στην αρχή. Είναι κ αυτό ένα στάδιο ανακάλυψης του σώματός τους.

Εγώ επίσης, φοβήθηκα μήπως αν προσπαθώ να την εμποδίσω σε αυτή την κρίσιμη και τρυφερή ηλικία, μπορεί να της δημιουργήσω μεγαλύτερη εμμονή ή και διπλή εξαρτηση. Να εξαρτηθεί δηλ. και από την πιπίλα χωρίς να κόψει τον αντίχειρα.

Σε όσους είχαν άποψη γαι το τι θα βάζει το παιδί μου στο στόμα του, λέω πως "το ανθρώπινο είδος εξελίχθηκε χωρίς την ύπαρξη της πιπιλας" κ ότι "το παιδί μου είναι των φυσικών διαδικασιών. Πίνει γάλα απ τη μαμά και πιπιλάει δάχτυλο. Δεν θέλει πλαστικούρες!"

Γνώμη μου είναι να αφήσεις το μωρό στην ησυχία του κ να μην αγχώνεσαι και συ. Έχε μόνο υπόψιν σου αν χάνει γεύματα όπως λες. Πχ αν τον δεις με το δάχτυλο κ έχουν περάσει πανω από 2 ώρες από το γεύμα, πρόσφερε στήθος, αλλά άφησέ του την τελική επιλογή.

Καλή συνέχεια και απόλαυσέ το :)

iCNap3.png

Αχ, άντε κι είχα αρχίσει να ανησυχώ από τη σιγή ασυρμάτου :D. Τέλεια πάτε, μπράβο σας!

Εύχομαι να βολευτείς τον μάρσιππο και να κάνετε πολλές πολλές βόλτες με τη μικρή σου - αν έχεις απορίες ρώτα!

Για το "νιαουρητό" δεν ξέρω πολλά να σου πω: Δες πρώτα πρώτα αν η μύτη της είναι ανοιχτή βάλε ορό για σιγουριά) και παρακολούθησέ το. Μπορεί να είναι κάτι εντελώς αθώο μπορεί και αλλεργία ή κρύωμα...

Ετσι κανω Eva μου,πρωι-βραδυ της βαζω ορο και καθαριζω με αποσυμφορητη τη μυτουλα της.το σταματησε τωρα,1-2 μερες το εκανε.τωρα εχουμε άλλο θεμα:ενω θηλαζει στο στηθος αρχιζει ξαφνικα να κλαιει.χτες δυο ωρες ταλαιπωριομασταν.την εβαζα στο στηθος ετρωγε λιγο και εκλαιγε.μετα μολις καταλαβαινε οτι παω να τη βαλω στο στηθος αρχιζε παλι το κλαμα.μιλαμε για πολυ εντονο κλαμα.αφου περασαν 2 ωρες ετσι και επειδη στεναχωριομασταν οτι το παιδι κλαιει γιατι πειναει και το ταλαιπωρουμε,της δωσαμε το γαλα μου με το μπουκαλι,το εφαγε και κοιμηθηκε.αρχιζει και εχει αυτη τη συμπεριφορα ολο και πιο συχνα και φοβαμαι οτι δεν χορταινει πλεον απο μενα.φοβαμαι οτι μου μειωθηκε η παραγωγη.ισως γιατι καμια φορα τις νυχτες που δεν ξυπναει αφηνω το στηθος για 6-7 ωρες και μετα θηλαζω ή αντλω.το sling οσο καημο το είχα τελικα δεν μας βολεψε.η μικρη,αν και μολις την εβαλα πρωτη φορα μεσα αρχισα να περπαταω(ετσι μου είπαν να κανω)κλαιει απαρηγορητα.δεν σταματαει αν δεν τη βγαλω.ισως να κανω καποιο λαθος εγω,παντως δειχνει να δυσανασχετει εντονα.θα το ξαναπροσπαθησω αργοτερα ισως.

Ετσι κανω Eva μου,πρωι-βραδυ της βαζω ορο και καθαριζω με αποσυμφορητη τη μυτουλα της.το σταματησε τωρα,1-2 μερες το εκανε.τωρα εχουμε άλλο θεμα:ενω θηλαζει στο στηθος αρχιζει ξαφνικα να κλαιει.χτες δυο ωρες ταλαιπωριομασταν.την εβαζα στο στηθος ετρωγε λιγο και εκλαιγε.μετα μολις καταλαβαινε οτι παω να τη βαλω στο στηθος αρχιζε παλι το κλαμα.μιλαμε για πολυ εντονο κλαμα.αφου περασαν 2 ωρες ετσι και επειδη στεναχωριομασταν οτι το παιδι κλαιει γιατι πειναει και το ταλαιπωρουμε,της δωσαμε το γαλα μου με το μπουκαλι,το εφαγε και κοιμηθηκε.αρχιζει και εχει αυτη τη συμπεριφορα ολο και πιο συχνα και φοβαμαι οτι δεν χορταινει πλεον απο μενα.φοβαμαι οτι μου μειωθηκε η παραγωγη.ισως γιατι καμια φορα τις νυχτες που δεν ξυπναει αφηνω το στηθος για 6-7 ωρες και μετα θηλαζω ή αντλω.το sling οσο καημο το είχα τελικα δεν μας βολεψε.η μικρη,αν και μολις την εβαλα πρωτη φορα μεσα αρχισα να περπαταω(ετσι μου είπαν να κανω)κλαιει απαρηγορητα.δεν σταματαει αν δεν τη βγαλω.ισως να κανω καποιο λαθος εγω,παντως δειχνει να δυσανασχετει εντονα.θα το ξαναπροσπαθησω αργοτερα ισως.

Γεια σου mamabou, να χαιρεσαι το μωράκι σου :)

Αλήθεια, πόσο είναι; Γιατί η συμπεριφορά που περιγράφεις μου θύμησε την δικιά μου...

Τον τελευταίο καιρό, ιδιαίτερα το βράδυ στο τελευταίο γεύμα πριν τον ύπνο αυτό συμβαίνει: πίνει λίγο, κλαίει, της αλλάζω στήθος,μ ξανά τα ίδια και τελικά σπαράζει και μόνο στην ιδέα ότι θα την βάλω στο στήθος :-(

Αυτό που κάνω συνήθως είναι ότι δεν προσπαθώ να την ταϊσω άλλο, ούτε να την κοιμήσω, την κατεβάζω στο καθιστικό και την βάζω να κουνιέται, χαμηλώνουμε τα φώτα και συζητάμε με τον άντρα μου χαμηλόφωνα. Περνάει έτσι λίγη ώρα και όταν αρχίσει να δυσανασχετεί την πάω στο δωμάτιο για τάισμα κ ύπνο, που είναι πιο χαλαρή πια. Και τότε συνεργάζεται.

Το κάνει και στη διάρκεια της ημέρας μερικές φορές και πάλι η αλλαγή περιβάλλοντος βοηθάει. Δοκίμασε να της αποσπάσεις την προσοχή, να ηρεμήσει και προσπάθησε ξανά αργότερα.

Ίσως να είναι απλή υπερένταση και εκνευρισμός. Μην το αποδίδεις αμέσως στο γάλα σου ή σε λάθος χειρισμούς δικούς σου. Δεν φταίμε πάντα εμείς, είναι και λίγο στριμμένα τα αγγελούδια μας καμιά φορα!!!:roll:

Και για το σλινγκ, κοίτα να είσαι χλαρή εσύ πάνω απ' όλα και ρίξτε κανένα χωρό, με λίγη ωραία μουσικούλα ;). Μπορεί να βοηθήσει να το συνηθίσει. Ή δοκίμασε να την φορέσεις όταν θα είστε εκτός σπιτιού, που θα είναι απασχολημένη με τα γύρω ερεθίσματα κ ίσως να μην της πεσει βαρύ.

iCNap3.png

βρε mamabou, μήπως το μωρό δεν πεινάει και το βάζεις με το ζόρι; Δεν μπορεί να βλέπει το στήθος (λες, "μόλις καταλάβαινε ότι πάω να τη βάλω στο στήθος") και να κλαίει αν πεινάει... Το ότι έδωσες μπιμπερό και το ήπιε επίσης δεν λέει κάτι καθώς αυτό έγινε μετά από 2 ώρες - ε, τότε μπορεί πια να πεινούσε. Και μην δίνεις μπιμπερό όταν είσαι στο σπίτι εσύ - χειρότερο κακό κάνεις.

Οι ώρες που αφήνεις όταν το μωρό κοιμάται είναι οκ, δεν μειώνεται η παραγωγή γιατί αφήνεις ένα 6ωρο χωρίς θηλασμό/άντληση, αφού το μωρό κοιμάται.

Μην αγχώνεσαι για την παραγωγή σου όσο καλύπτεις όλη την ημερίσια ποσότητα του μωρού εσύ και το μωρό έχει τις απαιτούμενες βρεγμένες πάνες. Και μην αμφισβητείς τον εαυτό σου! Ναι, μπορεί να το ταλαιπωρείς, όχι επειδή δεν έχεις γάλα αλλά επειδή ίσως προσπαθείς να το ταΐσεις ενώ δεν θέλει :D

Για το sling, ναι θέλει λίγη υπομονή και ηρεμία για να το δεχτεί το μωρό. Κι εμένα στην αρχή δεν το πολυήθελε, ειδικά όταν ήμουν άπειρη και νευρική στο χειρισμό του, νομίζω ότι του περνούσα το άγχος μου. Δοκίμασέ το μπροστά σε καθρέφτη, ώστε να τσεκάρεις το πώς το φοράς και να ξεχνιέται και το μωρό. Αν πάλι δεν τα καταφέρεις, δοκίμασέ το αργότερα. Δες το dvd ξανά (αυτό δεν είπες ότι πήρες; ) και κάνε δοκιμές χωρίς το μωρό, μέχρι να αισθανθείς ότι ξέρεις πώς να το χρησιμοποιείς. Εγώ έκανα δοκιμές για μέρες και με κοροϊδεύανε οι φίλοι μου ότι είμαι κολλημένη κι ότι αφού το μωρό δεν το θέλει γιατί επιμένω, και τι έχουν δηλαδή τα καρότσια κι άλλα τέτοια. Μέχρι που απέκτησα άνεση, ο γιος μου το καταευχαριστιότανε και άρχισα να τον έχω μέσα ακόμα και ...στο τραπέζι όταν έτρωγα (μμμ... ναι, το παιδί μου είναι της αγκαλιάς :cool:) και φυσικά σε κάθε περίπτωση εκτός σπιτιού. Τότε ήταν που όλοι οι "επικριτές" αναθεώρησαν και άρχισαν να μου ζητάνε να τους το φορέσω για να δουν τελικά αν είναι βολικό, ώστε να πάρουν κι εκείνοι :P

Διαφημίσεις

chris78, γεια σου. Να χαίρεσαι το μωράκι σου.

Σχετικά με το θέμα του πιπιλίσματος, μην αγχώνεσαι. Σε καταλαβαίνω απόλυτα, γιατί όταν και η μικρή μου ανακάλυψε τον αντίχειρά της, τις ίδιες σκέψεις έκανα και τα ίδια πράγματα άκουγα από όλο το σόι, τους φίλους, γνωστούς κ παιδίατρο.

Τελικά αποφάσισα να κάνω μια μικρή δημοσκόπηση μόνη μου. Δηλαδή ρώταγα όσους φίλους κ γνωστους είχαν αυτή τη συνήθεια ως παιδιά (μέσα κ ο πατέρας μου). Το συμπέρασμα ήταν πως όσο κ αν άργησαν να κόψουν το πιπίλισμα, δεν είχαν στραβά δόντια. Δεν έιχα κ μεγάλο δείγμα βέβαια, αλλά σε γενικές γραμμές ξεαγχώθηκα. Αντιθέτως, εγώ που είχα πιπίλα, χρειάστηκα σιδεράκια!

Γενικά οι ειδικοί λένε πως εξαρτάται περισσότερο από κληρονομικούς παράγοντες, πάντως. Άσε που τα περιισσότερα παιδάκια κόβουν τη συνήθεια πριν βγάλουν δόντια, οπότε δεν τίθεται θέμα. Ήδη η μπουμπούκα μου χρησιμοποιεί τον αντίχειρά της λιγότερο τώρα από ότι στην αρχή. Είναι κ αυτό ένα στάδιο ανακάλυψης του σώματός τους.

Εγώ επίσης, φοβήθηκα μήπως αν προσπαθώ να την εμποδίσω σε αυτή την κρίσιμη και τρυφερή ηλικία, μπορεί να της δημιουργήσω μεγαλύτερη εμμονή ή και διπλή εξαρτηση. Να εξαρτηθεί δηλ. και από την πιπίλα χωρίς να κόψει τον αντίχειρα.

Σε όσους είχαν άποψη γαι το τι θα βάζει το παιδί μου στο στόμα του, λέω πως "το ανθρώπινο είδος εξελίχθηκε χωρίς την ύπαρξη της πιπιλας" κ ότι "το παιδί μου είναι των φυσικών διαδικασιών. Πίνει γάλα απ τη μαμά και πιπιλάει δάχτυλο. Δεν θέλει πλαστικούρες!"

Γνώμη μου είναι να αφήσεις το μωρό στην ησυχία του κ να μην αγχώνεσαι και συ. Έχε μόνο υπόψιν σου αν χάνει γεύματα όπως λες. Πχ αν τον δεις με το δάχτυλο κ έχουν περάσει πανω από 2 ώρες από το γεύμα, πρόσφερε στήθος, αλλά άφησέ του την τελική επιλογή.

Καλή συνέχεια και απόλαυσέ το :)

Dp78 καλημέρα και σε ευχαριστώ για την απάντηση. Συμφωνώ με όσα λες, είναι πολύ λογικά. Και εγώ με το μωρό μου τον ίδιο δρόμο προσπαθώ να ακολουθήσω, εάν διάβασες παραπάνω, δεν έχει πάρει στο στόμα του τίποτε άλλο πέρα του στήθους.

Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση το πρόβλημά μου είναι ότι κλαίει και θέλει συνέχεια πιπίλισμα. Εάν διάβασες το σκηνικό που περιγράφω παραπάνω για προχθές το βράδυ… Ενώ είχε φάει και είχε αποκοιμηθεί με το που τον έβγαζα από το στήθος άρχιζε να ωρύεται… και αυτό γινόταν συνέχεια…. Θήλαζα, άλλαζα, ξαναθήλαζα, κοιμότανε και μόλις τον άφηνα…κλάμματα και φωνές… Όπως καταλαβαίνεις μετά από μια ολόκληρη μέρα με το μωρό στο στήθος το βράδυ πλέον δεν είχα κουράγιο για πάνω από το τρίωρο… και ειδικά από τη στιγμή που κοιμότανε να συνεχίσω να τον κρατάω πάνω στο στήθος όλο το βράδυ???

Τι να έκανα??? Πραγματικά πολλές φορές φτάνω σε σημείο λιποθυμίας… θέλω να φάω κάτι, να πιώ νερό, να ξεπιαστώ, να κοιμηθώ… όσο καλή διάθεση και να έχω… όσο και να βάζω το μωρό μου πάνω και από τον εαυτό μου και από τα πάντα… οι φυσικές αντοχές μου με εγκαταλείπουν…

Σε αυτή την περίπτωση ζητάω τη συμβουλή σας, σαν πιο έμπειρες μητέρες… τι να κάνω ??? Να δώσω πιπίλα ή όχι???

Φυσικά αυτό που περιγράφω παραπάνω δεν γίνεται κάθε βράδυ, την ημέρα τις περισσότερες φορές όμως γίνεται…

Προς το παρόν δεν έχω καθιερώσει την πιπίλα, του έδωσα προχθές το βράδυ όπως είπα, αλλά από τότε δεν του έχω ξαναδώσει… την ημέρα τον απάσχολώ εγώ… όσο μπορώ… αλλά και αυτό δεν ξέρω για πόσο θα αντέξω να το κάνω. Αυτή τη στιγμή που γράφω ενώ θήλαζε έχει αποκοιμηθεί πάνω μου, ξέρω ότι εάν σηκωθώ και τον βάλω στο κρεβατάκι του θα ξυπνήσει και θα αρχίσει να κλαίει. Είμαι μόνη μου στο σπίτι και όπως καταλαβαίνεις το να τον έχω ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο στήθος μου είτε είναι ξύπνιος είτε κοιμάται, με έχει εξουθενώσει. Ξέρω ότι αν του δώσω πιπίλα θα απασχοληθεί και θα αποκοιμηθεί μόνος του αλλά το αποφεύγω εφ’όσον αντέχω ακόμη…

Τι να κάνω???

Έχω σκεφτεί και το μάρσιπο αλλά δεν νομίζω να μας βολέψει. 1ον γιατί είναι ήδη αρκετά βαρύς (5100γρ και μόλις σαραντήσαμε) και πονάει ήδη η μέση μου και 2ον γιατί πιστεύω ότι θα γκρινιάζει… Ήδη κάποιες φορές που τον περπατάω μέσα στο σπίτι, τον βάζω ξαπλωτό στο μπράτσο μου και κλαίει… θέλει όρθιος πάνω στον ώμο για να χαζεύει τριγύρω… ο όμως και η μέση μου με έχουν πεθάνει… Εάν τα ήξερα όλα αυτά θα έκανα βάρη πριν μείνω έγκυος…:D:D:D

PuMep3.png?UOeroVFC

chris78, θα πρέπει να καταλάβεις ότι αυτά που περιγράφεις είναι νορμάλ συμπεριφορά για ένα τόσο μικρό μωρό και να προσαρμοστείς αναλόγως. Πέραν του ότι μπορεί να περνάει άλμα ανάπτυξης (σε αυτή την περίπτωση, την πέφτεις στον καναπέ με dvd, laptop και φαί :)), μπορεί το μωράκι να θέλει απλά να χουχουλιάσει στην αγκαλιά σου και να πιπιλάει για να αισθάνεται ασφάλεια. Γιατί ντε και καλά πρέπει να το αναγκάσεις να κάνει κάτι άλλο από αυτό που επιθυμεί; :)

Στα λέω με κάθε φιλική διάθεση γιατί όσο πιο γρήγορα αποδεχτείς ότι όλα αυτά είναι νορμάλ, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσεις και συ να απολαύσεις αυτές τις μοναδικές στιγμές :)

Όταν είσαι εσύ ήρεμη, είναι και το μωρό...μόλις ξυπνάει, πριν κλάψει (δεν περιμένουμε ποτέ να κλάψουν για να τα ταίσουμε) πάρτον αγκαλιά και βάλτον στο στήθος...αν θέλει θα φάει, αν όχι θα χουζουρέψει και ίσως ξανακοιμηθεί πιπιλώντας...

Εγώ αυτό που έκανα ήταν να βάζω το πορτ μπεμπέ του δίπλα μου στον καναπέ (τους πρώτους 5 μήνες ήμουν όλη μέρα μέχρι αργά το απόγευμα μόνη μου) όταν διάβαζα ή σέρφαρα...όταν ξυπνούσε τον έβαζα κατευθείαν στο στήθος...όση ώρα ήθελε κάναμε τις αγκαλίτσες μας ενώ εγώ χάζευα tv, διάβαζα βιβλίο ή ήμουν στο φόρουμ...μόλις κοιμόταν μάζευα υποτυπωδώς το σπίτι και έβαζα ένα εύκολο φαγητό...μπάνιο έκανα όταν γυρνούσε ο σύζυγος...τουαλέτα με την πόρτα ανοιχτή...

αναπολώ τόσο πολύ τους 5 αυτούς μήνες που οι στιγμές μας ήταν μόνο για μας τους δυο!!! ήταν η καλύτερη περίοδος της ζωής μου! μην το χάσεις αυτό...

ο δικός μου δέχτηκε πιπίλα 1 μήνα αφού αποθήλασε (10 μηνών)....μέχρι τότε μου την έφτυνε στα μούτρα...το δάκτυλό του το πιπίλισε ελάχιστα γύρω στον 2ο-3ο μήνα και μετά έχασε κάθε ενδιαφέρον...έχει χρονίσει πλέον και δεν έχει πιπιλίσει ποτέ το δάκτυλο (πέραν της εξερεύνησης στον 2ο-3ο μήνα) και την πιπίλα την έχει σαν μασητικό (από την σκληρή πλευρά κυρίως :)).

Στη διάθεσή σου,

Μαρία

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ

εγω που κανω block feeding κ μετα τη νυχτα -η μπεμπα μου κοιμαται αρκετες ωρες-εχει περασει 12ωρο απ την τελευταια φορα που θηλασε το ενα απ τα δυο στηθη κινδυνευω με επικινδυνη μειωση παραγωγης??το ενα στηθος παντως κ στο 12ωρο πλεον δ το νιωθω τοσο τιγκα..να σταματησω??τι να κανω??δινω 2 γευματα το ιδιο στηθος.

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

α επίσης για τον μάρσιπο μπορεί να σε εκπλήξει! δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις!

αν σε κουράζει να τον έχεις αγκαλιά πέρα δώθε στο σπίτι, γιατί δεν τον βάζεις στο καρότσι να πάτε βόλτα;

όσο για τα βάρη, κάτσε να πάει 10-12 κιλά και τα λέμε πάλι :)

Dp78 καλημέρα και σε ευχαριστώ για την απάντηση. Συμφωνώ με όσα λες, είναι πολύ λογικά. Και εγώ με το μωρό μου τον ίδιο δρόμο προσπαθώ να ακολουθήσω, εάν διάβασες παραπάνω, δεν έχει πάρει στο στόμα του τίποτε άλλο πέρα του στήθους.

Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση το πρόβλημά μου είναι ότι κλαίει και θέλει συνέχεια πιπίλισμα. Εάν διάβασες το σκηνικό που περιγράφω παραπάνω για προχθές το βράδυ… Ενώ είχε φάει και είχε αποκοιμηθεί με το που τον έβγαζα από το στήθος άρχιζε να ωρύεται… και αυτό γινόταν συνέχεια…. Θήλαζα, άλλαζα, ξαναθήλαζα, κοιμότανε και μόλις τον άφηνα…κλάμματα και φωνές… Όπως καταλαβαίνεις μετά από μια ολόκληρη μέρα με το μωρό στο στήθος το βράδυ πλέον δεν είχα κουράγιο για πάνω από το τρίωρο… και ειδικά από τη στιγμή που κοιμότανε να συνεχίσω να τον κρατάω πάνω στο στήθος όλο το βράδυ???

Τι να έκανα??? Πραγματικά πολλές φορές φτάνω σε σημείο λιποθυμίας… θέλω να φάω κάτι, να πιώ νερό, να ξεπιαστώ, να κοιμηθώ… όσο καλή διάθεση και να έχω… όσο και να βάζω το μωρό μου πάνω και από τον εαυτό μου και από τα πάντα… οι φυσικές αντοχές μου με εγκαταλείπουν…

Σε αυτή την περίπτωση ζητάω τη συμβουλή σας, σαν πιο έμπειρες μητέρες… τι να κάνω ??? Να δώσω πιπίλα ή όχι???

Φυσικά αυτό που περιγράφω παραπάνω δεν γίνεται κάθε βράδυ, την ημέρα τις περισσότερες φορές όμως γίνεται…

Προς το παρόν δεν έχω καθιερώσει την πιπίλα, του έδωσα προχθές το βράδυ όπως είπα, αλλά από τότε δεν του έχω ξαναδώσει… την ημέρα τον απάσχολώ εγώ… όσο μπορώ… αλλά και αυτό δεν ξέρω για πόσο θα αντέξω να το κάνω. Αυτή τη στιγμή που γράφω ενώ θήλαζε έχει αποκοιμηθεί πάνω μου, ξέρω ότι εάν σηκωθώ και τον βάλω στο κρεβατάκι του θα ξυπνήσει και θα αρχίσει να κλαίει. Είμαι μόνη μου στο σπίτι και όπως καταλαβαίνεις το να τον έχω ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο στήθος μου είτε είναι ξύπνιος είτε κοιμάται, με έχει εξουθενώσει. Ξέρω ότι αν του δώσω πιπίλα θα απασχοληθεί και θα αποκοιμηθεί μόνος του αλλά το αποφεύγω εφʼόσον αντέχω ακόμη…

Τι να κάνω???

Έχω σκεφτεί και το μάρσιπο αλλά δεν νομίζω να μας βολέψει. 1ον γιατί είναι ήδη αρκετά βαρύς (5100γρ και μόλις σαραντήσαμε) και πονάει ήδη η μέση μου και 2ον γιατί πιστεύω ότι θα γκρινιάζει… Ήδη κάποιες φορές που τον περπατάω μέσα στο σπίτι, τον βάζω ξαπλωτό στο μπράτσο μου και κλαίει… θέλει όρθιος πάνω στον ώμο για να χαζεύει τριγύρω… ο όμως και η μέση μου με έχουν πεθάνει… Εάν τα ήξερα όλα αυτά θα έκανα βάρη πριν μείνω έγκυος…:D:D:D

Αχ, τι μου θύμησες τώρα :)

Θα συμφωνήσω με τη maria_s ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό όλο αυτό που σου συμβαίνει. Έτσι ήταν και μένα σχεδον τους 2 πρώτους μήνες!!!! Όλη μέρα πάνω μου!!!

Βέβαια, το στήθος το άφηνε κάποια στιγμή μόνη της τελικά, αλλά για να ξαπλώσει κάπου εκτός της αγκαλιάς μου, ούτε λόγος!!

Το σλινγκ λοιπόν ήταν το μόνο σωτήριο για μένα. Μπορούσα να κάνω τα πάντα με το μωρό επάνω μου και να ρίξω κ έναν υπνακο το μεσημέρι σε ημιξαπλωτή θεση, ενώ φυσικά εξακολουθούσε να κοιμάται πάνω μου... Νόμιζα πως δεν θα τελειώσει ποτέ αυτή η φάση!

Οπότε μην απελπίζεσαι. Σε καταλαβαίνουμε απόλυτα, κουράγιο. Αν βλέπεις πως μπορεί με την πιπιλα να ξεκουραστείς λίγο, ΟΚ, χρησιμοποίησέ την. Εμένα, ούτε να την δει δεν ήθελε, μη νομίζεις πως δεν προσπάθησα...

Συνιστώ λοιπόν, υπομονή και http://www.babywearing.gr

πιστεύω τέτοιο μάρσιππο να εννοείς, γιατί οι συμβατικοί δεν είναι ούτε κατα διάνοια τόσο εξυπηρετικοί.

Καλή συνέχεια

:-D

iCNap3.png

Διαφημίσεις

Maria_s & dp78 σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Πραγματικά μου δώσατε δύναμη. Μαρία βολτούλα με το καρότσι τον πηγαίνω όσο μπορώ. Το θέμα μου είναι ότι ο μικρός δεν έχει ακόμα πρόγραμμα και θηλάζει πολύ συχνά. Ανά 2 με 2,5 ώρες το βράδυ & ανά ½ με 1 ώρα την ημέρα. Εχθές τον τάισα, τον άλλαξα και βγήκαμε για βολτούλα, δεν πρόλαβα να φτάσω στο άλλο τετράγωνο και άρχισε να κλαίει γοερά. Γύρισα τρέχοντας στο σπίτι για να τον θηλάσω. Θήλασε, τον άλλαξα και ξαναβγήκαμε. Για το κλάμα το ξέρω, και γώ τον παίρνω κατευθείαν στο στήθος με το που ξυπνάει, έχει κλάψει πολύ λίγες φορές για φαγητό, ακόμα και την νύχτα ξυπνάω από τις φωνούλες και το πιπίλισμα, πρίν ακόμα κλάψει , τον έχω δίπλα μου ακόμα, αν και σε λίγο δεν θα χωράει στην καλαθούνα και αγχώνομαι στη σκέψη να τον πάω στο διπλανό δωμάτιο μόνο του.

Στην περίπτωση όμως , που γίνεται πολύ συχνά, ειδικά τα βράδια, να θέλει να πιπιλίσει και όταν τον βάζω στο στήθος να κλαίει γιατί εκνευρίζεται με το γάλα που ρέει άφθονο ??? τι κάνω??? Και το βλέπω γιατί βουτάει με μανία το στήθος και μετά από 1-2 πιπιλίσματα τραβιέται πίσω και βάζει τις φωνές.

Dp78 θα κοιτάξω για σλινγκ αν αυτό μπορεί να βοηθήσει. Απλά δεν είναι και ιδιαίτερα φθηνά και φοβόμουνα μην δώσω τόσα χρήματα και πάει χαμένο.

Μέχρι πότε κάθονται στο σλινγκ??? Γιατί ή σλινγκ θα πάρω ή μάρσιπο (συμβατικό) δεν μπορώ να διαθέσω και για τα δύο. Υπάρχουν διαφορετικοί τύπο σλινγκ ή είναι όλα ίδια???

PuMep3.png?UOeroVFC

Maria_s & dp78 σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Πραγματικά μου δώσατε δύναμη. Μαρία βολτούλα με το καρότσι τον πηγαίνω όσο μπορώ. Το θέμα μου είναι ότι ο μικρός δεν έχει ακόμα πρόγραμμα και θηλάζει πολύ συχνά. Ανά 2 με 2,5 ώρες το βράδυ & ανά ½ με 1 ώρα την ημέρα. Εχθές τον τάισα, τον άλλαξα και βγήκαμε για βολτούλα, δεν πρόλαβα να φτάσω στο άλλο τετράγωνο και άρχισε να κλαίει γοερά. Γύρισα τρέχοντας στο σπίτι για να τον θηλάσω. Θήλασε, τον άλλαξα και ξαναβγήκαμε.

χαχα τα θκατούλια! τι άγχος το είχα και γω! ειδικά όταν τον ετοίμαζα για τον παιδίατρο! περίμενα μισή ώρα μην πάει και μου κάνει εμετό στο αυτοκίνητο (ο λαίμαργος έτρωγε μέχρι να σκάσει!), μετά χεζόταν (ίσαμε με 8-10 φορές τη μέρα - χρυσός χορηγός πάμπερς εδώ! :)) και μέχρι να τον αλλάξω, ντύσω, δέσω στο αμάξι και να φτάσουμε στο γιατρό, ξαναπεινούσε!!! όξω το βυζί στον παιδίατρο :mrgreen:

Για το κλάμα το ξέρω, και γώ τον παίρνω κατευθείαν στο στήθος με το που ξυπνάει, έχει κλάψει πολύ λίγες φορές για φαγητό, ακόμα και την νύχτα ξυπνάω από τις φωνούλες και το πιπίλισμα, πρίν ακόμα κλάψει , τον έχω δίπλα μου ακόμα, αν και σε λίγο δεν θα χωράει στην καλαθούνα και αγχώνομαι στη σκέψη να τον πάω στο διπλανό δωμάτιο μόνο του.

και εγώ είχα άγχος σαν και σένα...τον πήγα στο δωμάτιό του 3 μηνών και σε πληροφορώ την πρώτη φορά απλώθηκε φαρδύς πλατύς και έκανε κάτι ύπνους ξεγυρισμένους! ενώ δίπλα μας ξυπνούσε συχνότερα...μια χαρά σου λέω, μην αγχώνεσαι για τίποτα...

Στην περίπτωση όμως , που γίνεται πολύ συχνά, ειδικά τα βράδια, να θέλει να πιπιλίσει και όταν τον βάζω στο στήθος να κλαίει γιατί εκνευρίζεται με το γάλα που ρέει άφθονο ??? τι κάνω???

Να είσαι ευτυχισμένη που έχεις πολύ γάλα να ταίσεις το ανθρωπάκι σου καταρχάς :) Από αυτά που λες καταλαβαίνω ότι τον ενοχλεί η μεγάλη ροή (την στιγμή που θέλει να πιπιλίσει και να χαλαρώσεις ο πιτσιρίκος :rolleyes:). Πριν τον βάλεις στο στήθος, κάνε λίγο μασάζ να βγάλεις λίγο γάλα μέχρι το σημείο που βλέπεις να ελαττώνεται η ροή (το παθαινα και γω με αποτέλεσμα να πνίγεται ο μικρός και να νευριάζει...που να δεις γέλιο να του πετάγεται το γάλα στα μούτρα :mrgreen:).

Dp78 θα κοιτάξω για σλινγκ αν αυτό μπορεί να βοηθήσει. Απλά δεν είναι και ιδιαίτερα φθηνά και φοβόμουνα μην δώσω τόσα χρήματα και πάει χαμένο.

Μέχρι πότε κάθονται στο σλινγκ??? Γιατί ή σλινγκ θα πάρω ή μάρσιπο (συμβατικό) δεν μπορώ να διαθέσω και για τα δύο. Υπάρχουν διαφορετικοί τύπο σλινγκ ή είναι όλα ίδια???

υπάρχουν διαφορετικοί τύποι και θα τους δεις στο http://www.babywearing.gr. Η κοπέλα που το έχει, η Στέλλα είναι πολύ εξυπηρετική και θα σε βοηθήσει σε όλες τις απορίες σου.

Για την ιστορία, ο δικός μου δεν βολεύτηκε ποτέ στο σλινγκ...

εγώ έχω αυτό http://www.babywearing.gr/Slings/mei%20tai.htm το mei tai και το προτείνω.

Γενικά διάβασε το σάιτ και το blog της Στέλλας, θα λυθούν οι απορίες σου και θα σε βοηθήσει να επιλέξεις τι τύπος θα σε βόλευε. Επίσης σου προτείνω αν πάρεις τελικά από τη Στέλλα, να το παραλάβεις η ίδια από τα χέρια της για να σου δείξει επί τόπου πώς να το φοράς, και στην πλάτη αν θέλεις. Είναι πολύ ευγενική και εξυπηρετική (όχι, δεν παίρνω ποσοστά:P)

jv42p3.png

DfUyp2.png

Τότε σίγουρα μην πάρεις συμβατικό μάρσιππο!! Δες τις κατηγορίες των σλινγκς που είναι εξαιρετικά και για θηλασμό σε δημόσιο χώρο κ πολύ ευέλικτα. εγώ έχω ρινγκ σλινγκ και δεν το αποχωριζόμαστε ποτέ!

Φαντάσου ότι μόνο εκεί κοιμάται χωρίς κλάματα, όταν δεν θέλει στήθος (=είναι χορτάτη). ;)

Όπως πολύ σωστα επεσήμανε κ η Palladin, μιας κ είσαι Αθήνα, κανόνισε μια συνάντηση με τη Στέλλα που τα φτιάχνει, θα χαρεί πολύ να σε βοηθ'ησει να διαλέξεις, δοκιμάζοντας πάντα, για να βρεις τι σας βολεύει :P

iCNap3.png

Τι 8-10 φορές Μαρία μου??? Αυτό θα ήταν χαλαρό…. Κάνουμε αισίως (κατά μέσο όρο) 15 γεύματα την ημέρα… και άλλες τόσες βρεγμένες πάνες, σχεδόν πάντα και με κενώσεις… χιχιχι…:cool: Νομίζω σου την έφαγα τη χορηγία…;););)

Για το κρεβατάκι μπορεί να έχεις δίκιο, ήδη τον βλέπω τον καημενούλι μου και στριμώχνεται (είναι και δυο μέτρα παλικάρι βλέπεις…) αλλά δεν μου πάει να τον αφήσω μόνο του ακόμα δεν έκλεισε 2 μήνες. Πιο πολύ φοβάμαι μην τυχόν και δεν τον ακούσω τη νύχτα με την κούραση που έχω...

Palladin σ’ευχαριστώ… θα μπώ σήμερα κιόλας (αν με αφήσει το αφεντικό βέβαια…:rolleyes:) να τα κοιτάξω.

Θα συνεχίσω λοιπόν, έτσι και θα προσπαθήσω να μην του ξαναδώσω πιπίλα… πω πω άγχος με το παραμικρό… αλλά πιστεύω όλες στην αρχή τα περνάμε ε??? Δεν είμαι η μόνη υστερική???

Να είσαστε καλά…

A...και τώρα που το θυμήθηκα... βρε κορίτσια... πείτε στην άσχετη, πως το κάνετε αυτό με την πολλαπλή παράθεση??? Δεν μπορώ να το βρώ... μόνο το "quote" ξέρω να χρησιμοποιώ...:confused::confused::confused:

PuMep3.png?UOeroVFC

Διαφημίσεις

Τότε σίγουρα μην πάρεις συμβατικό μάρσιππο!! Δες τις κατηγορίες των σλινγκς που είναι εξαιρετικά και για θηλασμό σε δημόσιο χώρο κ πολύ ευέλικτα. εγώ έχω ρινγκ σλινγκ και δεν το αποχωριζόμαστε ποτέ!

Φαντάσου ότι μόνο εκεί κοιμάται χωρίς κλάματα, όταν δεν θέλει στήθος (=είναι χορτάτη). ;)

Όπως πολύ σωστα επεσήμανε κ η Palladin, μιας κ είσαι Αθήνα, κανόνισε μια συνάντηση με τη Στέλλα που τα φτιάχνει, θα χαρεί πολύ να σε βοηθ'ησει να διαλέξεις, δοκιμάζοντας πάντα, για να βρεις τι σας βολεύει :P

Αυτό θα κάνω .. θα μπώ τώρα να δώ που βρίσκεται.

Ευχαριστώ :D

PuMep3.png?UOeroVFC

Απλά δεν είναι και ιδιαίτερα φθηνά και φοβόμουνα μην δώσω τόσα χρήματα και πάει χαμένο.

http://www.babywearing.gr/DIY/DIY.htm

μπορείς να ράψεις!

υπάρχουν οδηγίες στο παραπάνω λινκ

εγω που κανω block feeding κ μετα τη νυχτα -η μπεμπα μου κοιμαται αρκετες ωρες-εχει περασει 12ωρο απ την τελευταια φορα που θηλασε το ενα απ τα δυο στηθη κινδυνευω με επικινδυνη μειωση παραγωγης??το ενα στηθος παντως κ στο 12ωρο πλεον δ το νιωθω τοσο τιγκα..να σταματησω??τι να κανω??δινω 2 γευματα το ιδιο στηθος.

Τι είναι το block feeding;

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

http://www.babywearing.gr/DIY/DIY.htm

μπορείς να ράψεις!

υπάρχουν οδηγίες στο παραπάνω λινκ

Θα ήταν μια πολύ ωραία ιδέα... αλλά εδώ δεν έχουμε χρόνο να φτιάξουμε ένα πιάτο φαγητό... :rolleyes: :rolleyes::rolleyes:

Σίγουρα στις παλιές με πολλά παιδάκια και μεγαλύτερης ηλικίας ακούγομαι υπερβολική...:-P

Μάλλον θα πάρω έτοιμο...

PuMep3.png?UOeroVFC

Μάρσιπο συμβατικό ΜΗΝ πάρεις...ΜΗ!!!

σλινγκ να πάρεις και σίγουρα δεν θα το μετανιώσεις.

πήρα το πρώτο μου ρινγκ-σλινγκ όταν ο γιος μου ήταν 18 μηνών και 11 κιλά ενώ τον συμβατικό είχα πάψει να τον χρησιμοποιώ ~στα 7 κιλά. Μετά πήρα και μει-ται και πριν γεννηθεί η κόρη μου έραψα και ένα παουτς:mrgreen:

Τα χρησιμοποιώ όλα αναλόγως τη φάση.

Ο γιος μου μια χαρά θέλει να κάθεται στο σλινγκ ακόμα και τώρα (3,5 χρ και 15κ -εγώ τα φτύνω) και την κόρη μου πολύ συχνά την μεταφέρω έτσι (18μ και 11,5κ)

Αυτό που έκανα ΠΡΙΝ αγοράσω το πρώτο ήταν να φτιάξω ένα αυτοσχέδιο από ένα παρέο δεμένο κόμπο με τις οδηγίες της Στέλλας....το δοκίμασα....και δαγκωτό παρήγγειλα ένα κανονικό.:wink:

KbCJp2.pngEYukp3.png

Για το κρεβατάκι μπορεί να έχεις δίκιο, ήδη τον βλέπω τον καημενούλι μου και στριμώχνεται (είναι και δυο μέτρα παλικάρι βλέπεις…) αλλά δεν μου πάει να τον αφήσω μόνο του ακόμα δεν έκλεισε 2 μήνες. Πιο πολύ φοβάμαι μην τυχόν και δεν τον ακούσω τη νύχτα με την κούραση που έχω...

πίστεψέ με θα τον ακούσεις...από δω και πέρα θα κοιμάσαι σαν τα σκυλάκια...το ένα αυτί όρθιο :rolleyes:

Θα συνεχίσω λοιπόν, έτσι και θα προσπαθήσω να μην του ξαναδώσω πιπίλα… πω πω άγχος με το παραμικρό… αλλά πιστεύω όλες στην αρχή τα περνάμε ε??? Δεν είμαι η μόνη υστερική???

όχι δεν είσαι υστερική, όλες καπώς έτσι είμασταν...όσο πιο γρήγορα καταλάβεις ότι όλα αυτά είναι φυσιολογικά, τόσο πιο γρήγορα θα ηρεμήσεις και θα περνάτε υπέροχα (και μην είσαι αχάριστη, μια χαρά παιδάκι έχεις, χωρίς κολικούς κλπ...αγκαλίτσα θέλει μόνο το πουλάκι μου να μυρίζει μανούλα! :lol:

A...και τώρα που το θυμήθηκα... βρε κορίτσια... πείτε στην άσχετη, πως το κάνετε αυτό με την πολλαπλή παράθεση??? Δεν μπορώ να το βρώ... μόνο το "quote" ξέρω να χρησιμοποιώ...:confused::confused::confused:

πατάς το κουμπί quote και σε πηγαίνει στον επεξεργαστή κειμένου εκεί σε κάθε παράγραφο που θες να απομονώσεις φροντίζεις να την περικλείεις με quotes π.χ. {QUOTE=chris78;1722799} λαλαλαλα {/QUOTE}

αλλά αντί για {} βάζε []

μάκια στον παίδαρο!

Ο στόχος μου δεν είναι να το χειραγωγήσω αλλά να το προστατέψω και να πάρω τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις γι’αυτόν. Μην κρίνεις τόσο αυστηρά όταν βλέπεις ειδικά μια νέα μητέρα να προσπαθεί να ενημερωθεί και να το ψάχνει τόσο πολύ για το μωρό της.

Μην παίρνεις προσωπικά το σχόλιο της Αγλαΐας. Είναι εμφανές απ' αυτό που γράφεις ότι εσύ δεν είσαι αυτή η περίπτωση αλλά υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις γονέων που θεωρούν ότι είναι ζητούμενο το να κοντρολάρουν τα παιδιά τους ή δεν καταλαβαίνουν ότι κάνουν αυτό ακριβώς. Αυτό που εσύ ονομάζεις αυστηρότητα είναι ο τρόπος της Αγλαΐας να ταρακουνήσει κάποιους προσφέροντας την ευκαιρία να δουν αυτό που κάνουν από μια άλλη οπτική.

Θα ήταν μια πολύ ωραία ιδέα... αλλά εδώ δεν έχουμε χρόνο να φτιάξουμε ένα πιάτο φαγητό... :rolleyes: :rolleyes::rolleyes:

Σίγουρα στις παλιές με πολλά παιδάκια και μεγαλύτερης ηλικίας ακούγομαι υπερβολική...:-P

Μάλλον θα πάρω έτοιμο...

Ούτε φαγητό, ούτε σλιγκ θα κάνεις η ίδια! Μόνο την επίβλεψη θα έχεις! :wink:

Θα πρέπει να μάθεις να... αναθέτεις δουλειές σε άλλους. Εξάσκησε το ταλέντο του να δίνεις οδηγίες!

Ο στόχος μου δεν είναι να το χειραγωγήσω αλλά να το προστατέψω και να πάρω τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις γιʼαυτόν.

Ας πάρει το ίδιο την απόφαση και ας μην είναι η καλύτερη δυνατή.

Ή μήπως νομίζεις ότι το παιδί δεν έχει δικαίωμα να αποφασίζει επειδή είναι μικρό και δεν ξέρει το καλό του;

Μην κρίνεις τόσο αυστηρά όταν βλέπεις ειδικά μια νέα μητέρα να προσπαθεί να ενημερωθεί και να το ψάχνει τόσο πολύ για το μωρό της.

Καθόλου αυστηρά δεν την κρίνω! Αντίθετα προσπαθώ να την κάνω να είναι λιγότερο αυστηρή με το παιδί της και κυρίως με τον εαυτό της!

Χαλάρωσε και απόλαυσε τις πρωτοβουλίες του παιδιού σου ακόμη και αν δεν είναι οι καλύτερες δυνατές σύμφωνα με τη δική σου γνώμη.

Αυτό που μου είπε η παιδίατρος

Η παιδίατρος ενοχλείται από παιδιά και μαμάδες που παίρνουν πρωτοβουλίες.

και γιʼαυτό μπήκα στο φόρουμ να ρωτήσω και τη δική σας άποψη γιατί δεν ήθελα να του δώσω πιπίλα, είναι ότι το δάκτυλο είναι επικίνδυνο για τα δόντια του αφενός, αλλά κυρίως ότι δεν είναι εύκολο να του το κόψεις γιατί το έχει εύκαιρο.
Ενώ με την πιπίλα έχεις κάπως λίγο μεγαλύτερο έλεγχο.

...

Θεωρείς ότι πρέπει να του το κόψεις, ότι πρέπει εσύ να έχεις τον έλεγχο.

Δεν είναι ικανό να το κόψει; Είναι τόσο κακό να ελέγχει το ίδιο αυτό που θέλει;

Διάβασε αυτό για να δεις ότι υπάρχει και διαφορετική προσέγγιση, πιο δημοκρατική και με μεγαλύτερη ευαισθησία για το παιδί.

But there are also some advantages to a thumb sucking baby: With her thumb at her side (literally), your newborn has a built-in way to calm herself down any time sheʼs feeling cranky, with no help from Mom required. Even better — youʼll never have to dive under your babyʼs crib in the middle of the night looking for a lost pacifier. Thumbs donʼt get lost (thankfully!).

Πάντα υπάρχει και η άλλη άποψη, αλλά υπάρχει και αυτή από τη μεριά του παιδιού.

Αν πιστεύεις ότι πρέπει να έχεις εσύ τον έλεγχο, τότε αυτό σίγουρα δεν σου ταιριάζει. Αν πιστεύεις ότι είναι καλύτερα το παιδί να έχει κάποιον έλεγχο στο σώμα του και να αποφασίζει το ίδιο για τον εαυτό του, τότε αυτή η προσέγγιση είναι καλύτερη.

Ελπίζω να κάνω το σωστό.
Και αν δεν κάνεις το σωστό, πάλι θα είσαι η καλύτερη για το παιδί σου!:wink:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...