Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Θα πω κάτι και δεν το εννοώ ειρωνικά αλλά το λέω με σεβασμό και ας ακουστεί πικρόχολο. Αγαπητή μου κατερίνα2, ακόμα δεν κουράστηκες να προσπαθείς να βάλεις το μικρό σε πρόγραμμα; Πόση υπομονή δείχνεις στο να τον μάθεις να θηλάζει όπως θες, είναι αξιοθαύμαστο. Θα πρότεινα να δείξεις την ίδια υπομονή να γνωρίσεις το παιδί σου και να πας εσύ με τα νερά του επιτέλους. Είναι βρεφάκι και έχει ανάγκη όσα ζητάει, όποτε τα ζητάει. Ίσως αν του τα προσφέρεις να ηρεμήσει αφού θα είναι ικανοποιημένο και έτσι κι εσύ να βρεις επιτέλους αυτή την ησυχία που ζητάς.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Άντε, μπράβο, του χρόνου θα είναι ασύγκριτα καλύτερα!

έντιτ: για το θέμα του προγράμματος κλπ, έχε κατά νου ότι τα μωρά περνάνε και άλματα ανάπτυξης, στα οποία πεινάνε περισσότερο και έχουν ανάγκη να θηλάζουν πολύ συχνότερα για λίγες μέρες

jv42p3.png

DfUyp2.png

Θα πω κάτι και δεν το εννοώ ειρωνικά αλλά το λέω με σεβασμό και ας ακουστεί πικρόχολο. Αγαπητή μου κατερίνα2, ακόμα δεν κουράστηκες να προσπαθείς να βάλεις το μικρό σε πρόγραμμα; Πόση υπομονή δείχνεις στο να τον μάθεις να θηλάζει όπως θες, είναι αξιοθαύμαστο. Θα πρότεινα να δείξεις την ίδια υπομονή να γνωρίσεις το παιδί σου και να πας εσύ με τα νερά του επιτέλους. Είναι βρεφάκι και έχει ανάγκη όσα ζητάει, όποτε τα ζητάει. Ίσως αν του τα προσφέρεις να ηρεμήσει αφού θα είναι ικανοποιημένο και έτσι κι εσύ να βρεις επιτέλους αυτή την ησυχία που ζητάς.

Τολμώ να πω ότι το μωρό μου είναι ένα αρκετά ήρεμο μωρό πλέον. Δεν ανέφερα πουθενά ότι δεν είναι ήρεμο.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

έντιτ: για το θέμα του προγράμματος κλπ, έχε κατά νου ότι τα μωρά περνάνε και άλματα ανάπτυξης, στα οποία πεινάνε περισσότερο και έχουν ανάγκη να θηλάζουν πολύ συχνότερα για λίγες μέρες

Το γνωρίζω. Έχω θηλάσει αποκλειστικά την κόρη μου για 10μιση μήνες.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

katerina το ίδιο κάνει και η μικρή μου. Αλλά έχω παρατηρήσει ότι όταν βγαίνουμε βόλτα το πρωί (που σημαίνει ότι δεν κοιμάται φουλ 2ωρο ανάμεσα στα γεύματα) τότε κοιμάται το μεσημέρι σερί. Μήπως απλά έχει χορτάσει ύπνο και βαριέται? Εμένα κάτι τέτοιο μου φαίνεται για τη δικιά μου...

Να ρωτήσω και κάτι άλλο όποιος μπορεί να μου απαντήσει? Προσπάθησα Κριστίνα να κάνω αυτό που μου είπες - να βάλω κανα γεύμα ακόμα απογευματινό - και βρήκα τον εξής τρόπο. Αφού την ταίσω π.χ. 5-5.30 την αφήνω για κανά μισάωρο στο ρηλάξ ξύπνια. Παρατήρησα λοιπον ότι στο μισάωρο - στις 6 δηλαδή - αρχίζει να γκρινιάζει λίγο και τη βάζω στο στήθος πάλι. Τότε τρώει - από το ένα στήθος μόνο - και κοιμάται. Με αυτόν τον τρόπο τρώει περισσότερο αλλά μετά θα ξυπνήσει κατά τις 9, δηλαδή 4ωρο. Αυτό σημαίνει ότι θεωρείται γεύμα οι τζούρες των 6? Να το συνεχίσω το σύστημα ή όχι?

JQVOp3.png

Διαφημίσεις

Γενικα το προγραμμα που επιβαλλεται σε ενα βρεφος και δεν ειναι αποτελεσμα δικης του "αποφασης", τελικα κανει παιδια πιο νευρικα και πιο "δυσκοιλια".

Οι γονεις ομως που ειναι υπερ της εφαρμογης ενος αυστηρου προγραμματος στα μωρα (με καλη προθεση το κανουν αλλωστε) δεν συνδυαζουν αυτην την αιτια με το αποτελεσμα πχ στη συμπεριφορα του 3χρονου.

Εκανε εντυπωση σε μια εξαδελφη μου, την οποια ειχε πεισει η μητερα της οτι το μωρο πρεπει να εχει απολυτο προγραμμα σε ολα, ποσο ηρεμη ηταν η κορη μου που πιναμε καφε στην παραλια του Βολου και εκεινη πχ κοιμοταν ή επαιζε στο καροτσι της.

Ποσο μπορει να το εκνευριζαν το παιδι τους οταν του χαλουσαν τον υπνο για να φαει "γιατι ηταν ωρα για φαι" ή δεν το ταιζαν οταν πεινουσε και εκλαιγε "γιατι δεν ειναι ωρα για φαι" ή του χαλουσαν την ηρεμια "γιατι ειναι ωρα για μπανακι" ?

Για μενα η απορια που ειχα κι εγω για το γιο μου "τωρα θηλαζει επειδη πειναει ή απλα επειδη θελει λιγο τη μανουλα?" ειναι τεικα ανευ αξιας και ουσιας.

Δηλαδη αν θηλαζει απλα για παρηγορια, για στοργη, για πιπιλα, αυτο δεν ειναι αναγκη να του το προσφερω?

Αν βλεπαμε ενα μωρο να μασουλαει την πιπιλα του με τις ωρες, θα το βρισκαμε σιγουρα φυσιολογικο ισως και χαριτωμενο.

Το μωρο που θηλαζει, ικανοποιει αυτην την αναγκη μεσω του στηθους και εδω που τα λεμε αυτο ειναι το φυσιολογικο και οχι το καουτσουκ και η σιλικονη.

Εξαλλου οι πιπιλες γι αυτο εφευρεθηκαν. Για να υποκαταστησουν το στηθος.

k9Tap3.png

Τα αντλητικά τα μεταφέρεις όπως είναι μέσα σε σακουλάκι συντηρήσεως.

Μπορείς να τα σαπουνίσεις στη δουλειά, να τα ξεβγάλεις καλά και να τα ξαναχρησιμοποιήσεις.

Μία αποστείρωση το 24ωρο είναι αρκετή, στο ενδιάμεσο αρκούν τα πλυσίματα.

Αγλαΐα, η mamabou αναφέρει ότι δεν μπορεί να σαπουνίσει στη δουλειά και ξαναχρησιμοποιεί το θήλαστρο για 2η άντληση στη δουλειά. Αυτό είναι ασφαλές;

Λοιπόν, τα νέα μας, μετά απο δυο μέρες ολοκληρωτικής άρνησης τα καταφέραμε σήμερα το απόγευμα να θηλάσουμε χωρίς ψευτοθηλές!!!ευχαριστώ πολύ όλες σας που με βοηθήσατε καταρχήν να κόψω το μπουκάλι και τώρα τις ψευτοθηλές!!!!Ελπίζω απο δώ και πέρα να πάνε όλα καλά!

mama xrysa χαίρομαι ολόψυχα που το ακούω! Είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά από δω και μπρος. Μπράβο για την υπομονή και την επιμονή σου.

καλημερα κοριστια!!Ευα ευχαριστω παρα πολυ για το ενδιαφερον!!επανερχομαι σημερα με νεες αποριες:1)οι θηλες μου πολλες φορες μουδιαζουν για 2 δευτερολεπτα και μετα αρχιζουν να τρεχουν ταυτοχρονα.τι σημαινει αυτο;είναι καλο να βαζω εκεινη την ωρα τη μικρη στο στηθος;2)με το θηλαστρο σε κανενα 20-25λεπτο βγαζω περιπου 110μλ απ το ενα στηθος.οταν το μωρα θηλαζει 20-25λεπτα παιρνει την ιδια ποσοτητα ή λιγοτερο;3)δεν εχω καταφερει να τραβηξω τη μικρη απ τη θηλη την ωρα που θηλαζει για να δω αν η ροη του γαλακτος είναι μεγαλη και αυτο την ενοχλει.υπαρχει περιπτωση η ροη να μοιαζει με τη ροη που βγαινει το γαλα όταν χρησιμοποιω το θηλαστρο ή καμια σχεση;4)χτες επειδη η μικρη ηταν ανησυχη και ζητουσε συνεχεια στηθος(καθοταν για κανενα 10λεπτο καθε φορα) τα στηθη μου ηταν αδεια και τα δυο και είχα την αισθηση οτι η μικρη δεν χορταινει.το βραδυ κοιμηθηκε απο τη 01:00 μεχρι τις 06:00 συνεχομενα(ολη την προηγουμενη ημερα απο τις 07:30 το πρωι κοιμηθηκε μια ωρα το μεσημερι και μετα ξυπνια μεχρι τη 01:00)και εγω ημουν πολυ κουρασμενη και κοιμηθηκα γι αυτο δεν την ξυπνησα.στις 06:00 λοιπον που ξυπνησαμε τα στηθη μου ηταν βαρια.απο το ενα θηλαζε η μικρη και απο το αλλο είχα το θηλαστρο.αυτη τη φορα λοιπον η μικρη μου εδινε την εντυπωση οτι ετρωγε καλυτερα απο γεματο στηθος,δεν δυσανασχετουσε,ουτε εβγαζε τη θηλη όπως την προηγουμενη μερα που το στηθος ήταν αδειο.μηπως πρεπει να νιωθω το στηθος μου να γεμιζει αρκετα για να την ταιζω;μηπως δηλαδη οταν το στηθος δείχνει αδειο δεν χορταινει αρκετα γι αυτο έιναι ανησυχη και ζηταει ξανα και ξανα;

καλημερα κοριστια!!Ευα ευχαριστω παρα πολυ για το ενδιαφερον!!επανερχομαι σημερα με νεες αποριες:1)οι θηλες μου πολλες φορες μουδιαζουν για 2 δευτερολεπτα και μετα αρχιζουν να τρεχουν ταυτοχρονα.τι σημαινει αυτο;είναι καλο να βαζω εκεινη την ωρα τη μικρη στο στηθος;2)με το θηλαστρο σε κανενα 20-25λεπτο βγαζω περιπου 110μλ απ το ενα στηθος.οταν το μωρα θηλαζει 20-25λεπτα παιρνει την ιδια ποσοτητα ή λιγοτερο;3)δεν εχω καταφερει να τραβηξω τη μικρη απ τη θηλη την ωρα που θηλαζει για να δω αν η ροη του γαλακτος είναι μεγαλη και αυτο την ενοχλει.υπαρχει περιπτωση η ροη να μοιαζει με τη ροη που βγαινει το γαλα όταν χρησιμοποιω το θηλαστρο ή καμια σχεση;4)χτες επειδη η μικρη ηταν ανησυχη και ζητουσε συνεχεια στηθος(καθοταν για κανενα 10λεπτο καθε φορα) τα στηθη μου ηταν αδεια και τα δυο και είχα την αισθηση οτι η μικρη δεν χορταινει.το βραδυ κοιμηθηκε απο τη 01:00 μεχρι τις 06:00 συνεχομενα(ολη την προηγουμενη ημερα απο τις 07:30 το πρωι κοιμηθηκε μια ωρα το μεσημερι και μετα ξυπνια μεχρι τη 01:00)και εγω ημουν πολυ κουρασμενη και κοιμηθηκα γι αυτο δεν την ξυπνησα.στις 06:00 λοιπον που ξυπνησαμε τα στηθη μου ηταν βαρια.απο το ενα θηλαζε η μικρη και απο το αλλο είχα το θηλαστρο.αυτη τη φορα λοιπον η μικρη μου εδινε την εντυπωση οτι ετρωγε καλυτερα απο γεματο στηθος,δεν δυσανασχετουσε,ουτε εβγαζε τη θηλη όπως την προηγουμενη μερα που το στηθος ήταν αδειο.μηπως πρεπει να νιωθω το στηθος μου να γεμιζει αρκετα για να την ταιζω;μηπως δηλαδη οταν το στηθος δείχνει αδειο δεν χορταινει αρκετα γι αυτο έιναι ανησυχη και ζηταει ξανα και ξανα;

1) Για το μούδιασμα έχουμε ξαναπεί ("θα σε μαλώσω Ελενίτσα" που έλεγε κι ο Λαζόπουλος): είναι το αντανακλαστικό της καθόδου του γάλακτος - φυσιολογικό - αν η μικρή θέλει να θηλάσει τότε ναι είναι καλό timimg 2) Μπορεί να παίρνει το ίδιο, μπορεί λιγότερο, μπορεί περισσότερο. Λιγότερο γιατί το μωρό ρυθμίζει το πώς ρουφάει (πιο δυνατά, πιο χαλαρά, πιπιλίζει) και δεν ρουφάει σταθερά όπως το θήλαστρο - περισσότερο γιατί το μωρό είναι η καλύτερη αντλία. 3) Μην ταλαιπωρείς το μωρό όταν θηλάζει για να κάνεις πειράματα. Μπορεί να είναι ίδια η ροή, μπορεί και όχι. Αν το στήθος είναι μπαλόνι και το μωρό ρουφάει δυνατά χωρίς να αφήνει τη θηλή και να του τρέχουν τα γάλατα, τότε ναι η ροή μπορεί να είναι όπως τη βλέπεις στο θήλαστρο. Αν είναι μεγάλη η ροή και την ενοχλεί μάλλον θα κάνει προς τα πίσω (αφήνοντας τη θηλή) και το γάλα θα πετάγεται. 4) Το στήθος δεν αδειάζει πρακτικά ποτέ - δημιουργεί ανά πάσα στιγμή γάλα. Στο "άδειο" στήθος απλά η ροή είναι μικρότερη αλλά το γάλα έχει περισσότερα λιπαρά (άρα χορταίνει περισσότερο το μωρό). Μην κρίνεις το αν πεινάει ή όχι από το πόσο συχνά θέλει να θηλάσει. Οι λόγοι για τους οποίους θέλει να είναι ανά 10 λεπτά στο στήθος είναι πολλοί και ένας από αυτούς είναι η πείνα. Εξάλλου, πέντε ώρες συνεχόμενου ύπνου δεν της κάνει συνήθως το μωρό που πεινάει...:eek:

Προς Θεού μην περιμένεις να "γεμίσει" το στήθος ή να το νιώσεις βαρύ για να ταϊσεις τη μικρή. Το γεμάτο στήθος δεν είναι το ζητούμενο - στη φάση εκείνη (όταν τιγκάρει το στήθος) εκκρίνονται ορμόνες που δίνουν το μήνυμα να σταματήσει η παραγωγή γάλακτος γιατί ...δεν χρειάζεται! Δηλαδή, αυτό οδηγεί σταδιακά σε μείωση της παραγωγής. Όντως όταν το στήθος είναι πολύ γεμάτο, το μωρό μπορεί να φαίνεται ότι τρώει καλύτερα (λόγω της ροής και της ευκολίας με την οποία κατεβαίνει το γάλα). Όμως εκείνο το γάλα έχει πολύ λιγότερα λιπαρά (εξ ου και "αραιό" γάλα) από το γάλα που εκκρίνεται μετά, μπορεί να γεμίσει την κοιλίτσα του γρήγορα και να το ξεδιψάσει, αλλά πάλι -σύντομα- μπορεί να ξαναπεινάσει, ειδικά αν σ' εκείνη τη φάση δεν έχει πάρει και λιπαρό γάλα.

Η παραγωγή σου δεν δείχνει να έχει πρόβλημα οπότε μην αγχώνεσαι τόσο. Το γιατί είναι ανήσυχη και ζητάει ξανά και ξανά ουσιαστικά δεν το ξέρουμε - μπορεί να την ενοχλεί κάτι, μπορεί να θέλει αγκαλιά, μπορεί να βαριέται, μπορεί οτιδήποτε. Θήλαζε όσο και όποτε θέλει και δεν έχεις πρόβλημα.

Υ.Γ. Μην ξεχνάς ότι μετά από 5 ώρες συνεχόμενου ύπνου, το μωρό πεινούσε οπότε λογικό το ότι έφαγε πολύ καλά, χωρίς να βγάζει τη θηλή και να είναι ανήσυχη. Εκείνη την ώρα ξύπνησε μαύρη στην πείνα και τη δίψα, βρήκε γεμάτο στήθος κι έκανε το αυτονόητο - έφαγε χωρίς παιχνίδια και διακοπές.

Διαφημίσεις

1) Για το μούδιασμα έχουμε ξαναπεί ("θα σε μαλώσω Ελενίτσα" που έλεγε κι ο Λαζόπουλος): είναι το αντανακλαστικό της καθόδου του γάλακτος - φυσιολογικό - αν η μικρή θέλει να θηλάσει τότε ναι είναι καλό timimg 2) Μπορεί να παίρνει το ίδιο, μπορεί λιγότερο, μπορεί περισσότερο. Λιγότερο γιατί το μωρό ρυθμίζει το πώς ρουφάει (πιο δυνατά, πιο χαλαρά, πιπιλίζει) και δεν ρουφάει σταθερά όπως το θήλαστρο - περισσότερο γιατί το μωρό είναι η καλύτερη αντλία. 3) Μην ταλαιπωρείς το μωρό όταν θηλάζει για να κάνεις πειράματα. Μπορεί να είναι ίδια η ροή, μπορεί και όχι. Αν το στήθος είναι μπαλόνι και το μωρό ρουφάει δυνατά χωρίς να αφήνει τη θηλή και να του τρέχουν τα γάλατα, τότε ναι η ροή μπορεί να είναι όπως τη βλέπεις στο θήλαστρο. Αν είναι μεγάλη η ροή και την ενοχλεί μάλλον θα κάνει προς τα πίσω (αφήνοντας τη θηλή) και το γάλα θα πετάγεται. 4) Το στήθος δεν αδειάζει πρακτικά ποτέ - δημιουργεί ανά πάσα στιγμή γάλα. Στο "άδειο" στήθος απλά η ροή είναι μικρότερη αλλά το γάλα έχει περισσότερα λιπαρά (άρα χορταίνει περισσότερο το μωρό). Μην κρίνεις το αν πεινάει ή όχι από το πόσο συχνά θέλει να θηλάσει. Οι λόγοι για τους οποίους θέλει να είναι ανά 10 λεπτά στο στήθος είναι πολλοί και ένας από αυτούς είναι η πείνα. Εξάλλου, πέντε ώρες συνεχόμενου ύπνου δεν της κάνει συνήθως το μωρό που πεινάει...:eek:

Προς Θεού μην περιμένεις να "γεμίσει" το στήθος ή να το νιώσεις βαρύ για να ταϊσεις τη μικρή. Το γεμάτο στήθος δεν είναι το ζητούμενο - στη φάση εκείνη (όταν τιγκάρει το στήθος) εκκρίνονται ορμόνες που δίνουν το μήνυμα να σταματήσει η παραγωγή γάλακτος γιατί ...δεν χρειάζεται! Δηλαδή, αυτό οδηγεί σταδιακά σε μείωση της παραγωγής. Όντως όταν το στήθος είναι πολύ γεμάτο, το μωρό μπορεί να φαίνεται ότι τρώει καλύτερα (λόγω της ροής και της ευκολίας με την οποία κατεβαίνει το γάλα). Όμως εκείνο το γάλα έχει πολύ λιγότερα λιπαρά (εξ ου και "αραιό" γάλα) από το γάλα που εκκρίνεται μετά, μπορεί να γεμίσει την κοιλίτσα του γρήγορα και να το ξεδιψάσει, αλλά πάλι -σύντομα- μπορεί να ξαναπεινάσει, ειδικά αν σ' εκείνη τη φάση δεν έχει πάρει και λιπαρό γάλα.

Η παραγωγή σου δεν δείχνει να έχει πρόβλημα οπότε μην αγχώνεσαι τόσο. Το γιατί είναι ανήσυχη και ζητάει ξανά και ξανά ουσιαστικά δεν το ξέρουμε - μπορεί να την ενοχλεί κάτι, μπορεί να θέλει αγκαλιά, μπορεί να βαριέται, μπορεί οτιδήποτε. Θήλαζε όσο και όποτε θέλει και δεν έχεις πρόβλημα.

Υ.Γ. Μην ξεχνάς ότι μετά από 5 ώρες συνεχόμενου ύπνου, το μωρό πεινούσε οπότε λογικό το ότι έφαγε πολύ καλά, χωρίς να βγάζει τη θηλή και να είναι ανήσυχη. Εκείνη την ώρα ξύπνησε μαύρη στην πείνα και τη δίψα, βρήκε γεμάτο στήθος κι έκανε το αυτονόητο - έφαγε χωρίς παιχνίδια και διακοπές.

"Μη με μαλωνεις Μήτσο μ΄"! δικιο εχεις!απλα επειδη η συμπεριφορα της μικρης καθε μερα έναι διαφορετικη μπερδευομαι και μου δημιουργουνται συνεχεια αποριες..ευτυχως που υπαρχουν το φορουμ και ατομα σαν εσενα που κανουν τη ζωη μας πιο ευκολη!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!::-P:razz:

"Μη με μαλωνεις Μήτσο μ΄"! δικιο εχεις!απλα επειδη η συμπεριφορα της μικρης καθε μερα έναι διαφορετικη μπερδευομαι και μου δημιουργουνται συνεχεια αποριες..ευτυχως που υπαρχουν το φορουμ και ατομα σαν εσενα που κανουν τη ζωη μας πιο ευκολη!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!::-P:razz:

Όπως καταλαβαίνεις σε πειράζω. Κι εγώ με τη σειρά μου όλο απορίες είμαι...

Επίσης, ρε κορίτσια, εσείς που μου προτείνετε την απεριόριστη επαφή με τη μορφή του θηλασμού-πιπιλίσματος, έχετε να μου προτείνετε τι μπορώ να κάνω με την κόρη μου εκείνες τις ώρες που πρέπει να είμαι καθηλωμένη στο κρεβάτι για να προσφέρω το στήθος μου στο μωρό σε κάθε ζήτηση;

Η κόρη μου το μεσημέρι κοιμάται μία-μιάμιση ώρα. Θεωρητικά πρώτα τη βάζω για ύπνο και ύστερα πέφτω με το μωρό το οποίο -αν του δώσω ό,τι ζητάει- μπορεί να κλείσει και 2μιση ώρες. Όταν σηκωθεί η κόρη μου και είμαστε στο σπίτι χωρίς άλλον ενήλικα (συχνά πλέον), τι μπορώ να κάνω εγώ; Να σηκωθώ και να κάνω παρέα μαζί της μέχρι να ξαναξυπνήσει το μωρό και να τρέξω να του αφιερώσω τα 5-10-20-30 λεπτά που χρειάζεται να θηλάσει-πιπιλήσει μέχρι να ξανααποκοιμηθεί και μετά να ξαναπάω στην κόρη μου; Και πώς θα πείσω την κόρη μου να είναι φρόνιμη όλες εκείνες τις φορές που εγώ θα είμαι κλεισμένη στην κρεβατοκάμαρα με το μωρό; Για πείτε ιδέες.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Γιατί κλείνεσαι στην κρεβατοκάμαρα; Αν θηλάσεις στο σαλόνι καθιστή διαβάζοντάς της ένα παραμύθι, ή κάνοντας παζλ;

Για να κοιμάται το μωρό. Θέλει ησυχία. Επίσης δεν μετακινείται όταν έχει αποκοιμηθεί. Ξυπνάει αν μετακινηθεί.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Διαφημίσεις

Όπως καταλαβαίνεις σε πειράζω. Κι εγώ με τη σειρά μου όλο απορίες είμαι...

το ξερω οτι με πειραζεις..αλλα και να με μαλωνες,δικιο έχεις..εχω πιαστει ολοκληρη.χερια,πλατη,μεση ολα μουδιασμενα απο τους μαραθωνιους θηλασμους..σκεφτομαι να παρω ενα σλινγκ για να μπορω ταυτοχρονα να κανω και καμια δουλεια,φοβαμαι όμως μηπως δε με βολεψει..είμαι αδυνατουλα και φοβαμαι μηπως επιβαρυνω την πλατη και τη μεση μου..επισης σκεφτομαι μηπως είναι πεταμενα λεφτα τωρα που πλησιαζει ο χειμωνας γιατι δε νομιζω να μπορω να το φοραω πανω απο μπουφαν,παλτο κτλ οταν χρειαστει να βγω π.χ σε κανενα σουπερμαρκετ..στο θηλασμο βοηθαει ή θα ειναι αβολα το παιδι;το στηθος μου είναι μικρο και δεν ξερω αν χωρις να κραταω τη μικρη κοντα στο θωρακα θα μπορεσει να θηλασει..με λιγα λογια αξιζει σαν αγορα ή οχι;εχετε αναλογη εμπειρία;

Αγλαΐα, η mamabou αναφέρει ότι δεν μπορεί να σαπουνίσει στη δουλειά και ξαναχρησιμοποιεί το θήλαστρο για 2η άντληση στη δουλειά. Αυτό είναι ασφαλές;

Όχι, δεν είναι ασφαλές.

Αν δεν μπορεί να σαπουνίσει, τότε μπορεί να έχει ένα δεύτερο σετ αντλητικά.

Αν υπάρχει ψυγείο, τότε μπορεί να βάλει τα αντλητικά στο ψυγείο όπου δεν αναπτύσσονται μικρόβια εύκολα και να τα ξαναχρησιμοποιήσει.

το ξερω οτι με πειραζεις..αλλα και να με μαλωνες,δικιο έχεις..εχω πιαστει ολοκληρη.χερια,πλατη,μεση ολα μουδιασμενα απο τους μαραθωνιους θηλασμους.
.

δεν θηλάζεις ξαπλωτή;; Οι μαραθώνιοι αν είσαι καθιστή, ειδικά με την ζέστη είναι δύσκολοι. Αν ξαπλώσεις όμως, είναι μια χαρά! Ρίχνεις κι έναν υπνάκο αν θες.

σκεφτομαι να παρω ενα σλινγκ για να μπορω ταυτοχρονα να κανω και καμια δουλεια,φοβαμαι όμως μηπως δε με βολεψει..είμαι αδυνατουλα και φοβαμαι μηπως επιβαρυνω την πλατη και τη μεση μου..επισης σκεφτομαι μηπως είναι πεταμενα λεφτα τωρα που πλησιαζει ο χειμωνας γιατι δε νομιζω να μπορω να το φοραω πανω απο μπουφαν,παλτο κτλ οταν χρειαστει να βγω π.χ σε κανενα σουπερμαρκετ.

Σου προτείνω να πάρεις! Θα σε βολέψει πιστεύω, άλλωστε η Στέλλα (και η Ευαγγελία είμαι σίγουρη) είναι τόσο εξυπηρετική, θα σου δείξει στην πράξη πώς να το φορέσεις. Επίσης, η μέση δεν επιβαρύνεται αν φορεθεί σωστά ο μάρσιππος. Πολύ περισσότερο επιβαρύνεται αν κρατάς αγκαλιά όρθια το παιδί χωρίς μάρσιππο, παρά με. Το sling δεν το φοράς πάνω από το μπουφάν. Φοράς πρώτα το sling και μετά το μπουφάν. Απλά δεν το κουμπώνεις. Δεν θα κρυώνεις γιατί θα αλληλοζεσταίνεστε με το μωρό.

.

jv42p3.png

DfUyp2.png

.

δεν θηλάζεις ξαπλωτή;; Οι μαραθώνιοι αν είσαι καθιστή, ειδικά με την ζέστη είναι δύσκολοι. Αν ξαπλώσεις όμως, είναι μια χαρά! Ρίχνεις κι έναν υπνάκο αν θες.

Σου προτείνω να πάρεις! Θα σε βολέψει πιστεύω, άλλωστε η Στέλλα (και η Ευαγγελία είμαι σίγουρη) είναι τόσο εξυπηρετική, θα σου δείξει στην πράξη πώς να το φορέσεις. Επίσης, η μέση δεν επιβαρύνεται αν φορεθεί σωστά ο μάρσιππος. Πολύ περισσότερο επιβαρύνεται αν κρατάς αγκαλιά όρθια το παιδί χωρίς μάρσιππο, παρά με. Το sling δεν το φοράς πάνω από το μπουφάν. Φοράς πρώτα το sling και μετά το μπουφάν. Απλά δεν το κουμπώνεις. Δεν θα κρυώνεις γιατί θα αλληλοζεσταίνεστε με το μωρό.

.

οχι,δυστυχως δεν μπορω να θηλασω ξαπλωτα..οσες φορες το προσπαθησα δεν τα καταφερα..το στηθος μου είναι μικρο και ουτε η μικρη βολευεται ουτε εγω..η μικρη χανει ευκολα τη θηλη και εγω δεν μπορω να βαζω τα δαχτυλα μου για να πιεζω λιγο το στηθος..και οταν τη φερνω πολυ κοντα στο στηθος και κραταω την πλατουλα της με το χερι μου,νιωθω να κλεινω τη μυτουλα της και να μη μπορει να αναπνευσει..πολυ θα ηθελα να μπορουσα αλλα δυστυχως...

οσο για το sling μαλλον θα το παρω..να σαραντησουμε με το καλο την αλλη βδομαδα και θα παω να το ψαξω..δεν ξερω ποια είναι τα κοριτσια που λες..ζω σε επαρχια και θα το αγορασω απο καταστημα με βρεφικα..

εχω κανει μια χοντρη βλακεια..χτες ειχα αντλησει 120,λ και το εβαλα στην συντηρηση γιατι υπηρχε περιπτωση να λειψω απο το σπιτι.τελικα ομως δεν εφυγα.σημερα λοιπον εβγαλα απο τη συντηρηση το γαλα για να το βαλω στην καταψυξη.μολις ομως το εβγαλα απο την συντηρηση και πριν το βαλω στην καταψυξη ακουσα τη μικρη να κλαιει.το αφησα στον παγκο της κουζινας και πηγα στη μικρη.την αλλαξα την ταισα και οταν μετα απο 1,5 ωρα πηγα στην κουζινα συνειδητοποιησα οτι είχα αφησει το γαλα εκτος ψυγειου!!!!!!(θερμοκρασια δωματιου 27 C ).το εβαλα σε ενα ραφι των 0 C που εχει το ψυγειο.σιγουρα εχει χαλασει,ετσι;τι χαζομαρα εκανα....δεν θελω να πεταω ουτε σταγονα μητρικο γαλα..ποσο ανοητα φερθηκα..

οχι,δυστυχως δεν μπορω να θηλασω ξαπλωτα..οσες φορες το προσπαθησα δεν τα καταφερα..το στηθος μου είναι μικρο και ουτε η μικρη βολευεται ουτε εγω..η μικρη χανει ευκολα τη θηλη και εγω δεν μπορω να βαζω τα δαχτυλα μου για να πιεζω λιγο το στηθος..και οταν τη φερνω πολυ κοντα στο στηθος και κραταω την πλατουλα της με το χερι μου,νιωθω να κλεινω τη μυτουλα της και να μη μπορει να αναπνευσει..πολυ θα ηθελα να μπορουσα αλλα δυστυχως...

οσο για το sling μαλλον θα το παρω..να σαραντησουμε με το καλο την αλλη βδομαδα και θα παω να το ψαξω..δεν ξερω ποια είναι τα κοριτσια που λες..ζω σε επαρχια και θα το αγορασω απο καταστημα με βρεφικα..

για το ξαπλωτό, μεγαλώνοντας το μωρό σιγά σιγά θα τα καταφέρετε!

για sling, MHN πάρεις από κατάστημα με βρεφικά.

Δες εδώ http://www.babywearing.gr/

http://www.asterakislings.blogspot.com/

http://pantoumazi.blogspot.com/

Το παραγγέλνεις μέσω ίντερνετ και στο στέλνουν με κούριερ και πληρώνεις με αντικαταβολή. Και καλύτερο και οικονομικότερο.

jv42p3.png

DfUyp2.png

εχω κανει μια χοντρη βλακεια..χτες ειχα αντλησει 120,λ και το εβαλα στην συντηρηση γιατι υπηρχε περιπτωση να λειψω απο το σπιτι.τελικα ομως δεν εφυγα.σημερα λοιπον εβγαλα απο τη συντηρηση το γαλα για να το βαλω στην καταψυξη.μολις ομως το εβγαλα απο την συντηρηση και πριν το βαλω στην καταψυξη ακουσα τη μικρη να κλαιει.το αφησα στον παγκο της κουζινας και πηγα στη μικρη.την αλλαξα την ταισα και οταν μετα απο 1,5 ωρα πηγα στην κουζινα συνειδητοποιησα οτι είχα αφησει το γαλα εκτος ψυγειου!!!!!!(θερμοκρασια δωματιου 27 C ).το εβαλα σε ενα ραφι των 0 C που εχει το ψυγειο.σιγουρα εχει χαλασει,ετσι;τι χαζομαρα εκανα....δεν θελω να πεταω ουτε σταγονα μητρικο γαλα..ποσο ανοητα φερθηκα..

Δεν χάλασε σίγουρα! Το μητρικό αντέχει αρκετές ώρες εκτός ψυγείου.

Δεν χάλασε σίγουρα! Το μητρικό αντέχει αρκετές ώρες εκτός ψυγείου.

αληθεια αγλαία;αχ,πολυ χαιρομαι που δε θα παει χαμενο! ειχα την αισθηση ,επειδη για τη μεταφορα του γαλακτος χρειαζεται ισοθερμικο με παγοκυστες για να μη χαλασει,οτι το συγκεκριμενο χαλασε σιγουρα καθως το εχα στη συντηρηση 0-4 C, εμεινε εκτος για 1,5 ωρα,το ξαναεβαλα στη συντηρηση 0C.αρα δηλαδη θεωρεις οτι τωρα που το εχω στο ειδικο ραφι του ψυγειου με 0C,μπορει να διατηρηθει μεχρι τη δευτερα που θα παω στη δουλεια;εχω διαβασει οσα μου εχεις γραψει για την αποθηκευση και τη διατηρηση του μητρικου γαλακτος,απλα ρωτω μηπως για το συγκεκριμενο γαλα , επειδη "ταλαιπωρηθηκε" ισχυει κατι διαφορετικο..

αληθεια αγλαία;αχ,πολυ χαιρομαι που δε θα παει χαμενο! ειχα την αισθηση ,επειδη για τη μεταφορα του γαλακτος χρειαζεται ισοθερμικο με παγοκυστες για να μη χαλασει,οτι το συγκεκριμενο χαλασε σιγουρα καθως το εχα στη συντηρηση 0-4 C, εμεινε εκτος για 1,5 ωρα,το ξαναεβαλα στη συντηρηση 0C.αρα δηλαδη θεωρεις οτι τωρα που το εχω στο ειδικο ραφι του ψυγειου με 0C,μπορει να διατηρηθει μεχρι τη δευτερα που θα παω στη δουλεια;εχω διαβασει οσα μου εχεις γραψει για την αποθηκευση και τη διατηρηση του μητρικου γαλακτος,απλα ρωτω μηπως για το συγκεκριμενο γαλα , επειδη "ταλαιπωρηθηκε" ισχυει κατι διαφορετικο..

Το γάλα που μεταφέρεται ανακινείται και ανακατεύεται με αέρα. Αυτό το κάνει πολύ πιο ευπαθές στην αλλοίωση.

Το γάλα που παραμένει ακίνητο σε θερμοκρασία δωματίου αντέχει πολλές ώρες (ανάλογα με τη θερμοκρασία του χώρου). Αν μάλιστα μόλις έχει βγει από το ψυγείο, έχει χαμηλή θερμοκρασία και για κάποια ώρα είναι κρύο.

Αν έχεις οποιαδήποτε αμφιβολία, το αλλοιωμένο γάλα έχει διαφορετική οσμή και γεύση. Το δοκιμάζεις και βεβαιώνεσαι.

Το γάλα που μεταφέρεται ανακινείται και ανακατεύεται με αέρα. Αυτό το κάνει πολύ πιο ευπαθές στην αλλοίωση.

Το γάλα που παραμένει ακίνητο σε θερμοκρασία δωματίου αντέχει πολλές ώρες (ανάλογα με τη θερμοκρασία του χώρου). Αν μάλιστα μόλις έχει βγει από το ψυγείο, έχει χαμηλή θερμοκρασία και για κάποια ώρα είναι κρύο.

Αν έχεις οποιαδήποτε αμφιβολία, το αλλοιωμένο γάλα έχει διαφορετική οσμή και γεύση. Το δοκιμάζεις και βεβαιώνεσαι.

ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες!!

τις δυο τελευταιες μερες εχω παρατηρησει κατι και θα ηθελα να σας συμβουλευτω:καθως εχω τη μικρη στο στηθος,το αλλο στηθος κατα περιοδους νιωθω στιγμιαια να μουδιαζει και μετα σταζει.οπως με εχει ενημερωσει η ΕυαMD,αυτο ονομαζεται αντανακλαστικο καθοδου του γαλακτος.την ωρα που σταζει το ελευθερο στηθος,ακουω τη μικρη να καταπινει.οταν σταματησει το γαλα να τρεχει στο ελευθερο στηθος,σταματαει και η μικρη να καταπινει αλλα συνεχιζει αθορυβα να κανει θηλαστικες κινησεις.η απορια μου είναι:η μικρη πινει γαλα μονο την ωρα που ακουγεται να καταπινει γουλιτσες και τρεχει το ελευθερο στηθος(αυτα διαρκει 40-45 δευτερολεπτα και επαναλαμβανεται καθε 10 λεπτα);μηπως οι υπολοιπες αθορυβες θηλαστικες κινησεις που κανει είναι απλα διεγερτικες για να κατεβει το γαλα;αν αυτο ισχυει θα πρεπει το μωρο να παραμεινει στο στηθος πολυ ωρα για να χορτασει,σωστα;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...