Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Αλλο θεμα...τις τελευταιες μερες η μπεμπα οταν τρωει αρχιζει να σφιγγεται κ να ζοριζεται.να ειναι κολικοι??σε καθε γευμα??η να την πειραζει κατι που τρωω??δ εχω αλλαξει διατροφικες συνηθειες παντως...

επισης,οταν ζοριζεται,πεταει τη θηλη κ την ξαναπιανει η αρχιζει να κλαιει γοερα μεχρι να της δωσω εγω τη θηλη,που δυσκολευεται να πιασει οσο κ αν την κατευθυνω...

αναρωτιεμαι μηπως το γαλα μου δ ειναι αρκετο,αλλα καθε φορα που το τσεκαρω βγαινει αμεσως.οποτε δ ειναι αυτο..καμια ιδεα???

Ισων και να την πειραζει κατι που τρως!Οι υγειινες διατροφικες συνηθειες δεν σου εξασφαλιζουν οτι το μωρο δεν θα το ενοχλησει κατι!Την μπεμπα της κουμπαρας μου την πειιραζε το αγγουρι!;)Τον δικο μου μονο οι γιγαντες και κανενα αλλο οσπριο!Και για καποια περιοδο ειχακοψει γαλακτοκομικα επειδη ειχε περιεργα κακα!Μηπως απλα θελει να ρευτει και γι αυτο σφιγγεται???Το χω δει κι αυτο!κλαμα το μωρο πριν χορτασει ρεψιμο και ξανα μαμ!Μην εχεις αμφιβολια για το γαλα σου εφ οσον εχεις αρκετες πανες και παιρνει βαρος!ειχα παρα παρα πολυ γαλα αλλα οταν προσπαθουσα να βγαλω με θηλαστρο(οχι νοσοκομειακο)δεν εβγαζα πανω απο 30-40 μλ και απο τα 2 στηθη!Οσο για την θηλη νομιζω οτι ειναι μικρουλι ακομη για να το πιασει μονο του!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μηπως απλα θελει να ρευτει και γι αυτο σφιγγεται???Το χω δει κι αυτο!κλαμα το μωρο πριν χορτασει ρεψιμο και ξανα μαμ!

Σ εμένα ο μπεμπάκος είχε ακριβως τα ιδια συμπτωματα και ψαχνόμουν και τελικα....είναι αυτό!Θελει διακοπη,ρεψιματακι και παλι από την αρχή!Δοκιμασε το!

QqmLp3.png

αυτο παιζει αλλα δ ξερω κατα ποσο,γιατι με την πρωτη ευκαιρια τη βαζω να ρευτει κ συνεχιζουμε.βεβαια μου τυχαινει να ρευεται κ την ωρα που τρωει..τι να πω..θα το δοκιμασω...

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

κ μενα μου το κανει αυτο.τρωει κανα δυο τζουρες κ μετα αρχιζει κ χτυπιεται,βαραει μπουνιες ,τεντωνεται προς τα πισω,κ κλαιει.την βγαζω κ μετα παλι τα ιδια.αν αλλαξω περιβαλλον ή καναπε καμια φορα σταματαει.δοκιμασε το.αλλα πραγματικα κ εγω δεν ξερω τι της φταιει.

qvx1p3.png

αll I ever wanted...αll I ever needed...Is here,in my arms....

καλησπερα! ειμαι νεα μανουλα και εχω καποιες αποριες σχετικα με τον θηλασμο!

θα ηταν πολυ ωραια αν μπορουσατε να με βοηθησετε?

ο μικρος μου ειναι τωρα 40 ημερων και θηλαζει και τρωει και συμπληρωμα(50 ml) απο την γεννηση του(κακως αλλα δεν ηξερα και ετσι με ενημερωσανε απο το μαιευτηριο).το ερωτημα μου ειναι μπορω να κοψω τωρα το συμπληρωμα ή ειναι αργα?τρωει ανα 2.30 με 3.00 ωρες,αν το κοψω θα τρωει συχνοτερα? μηπως δεν θα του φτανει(γιατι ειναι φαγας και αναπτυσεται πολυ γρηγορα),μηπως θα πρεπει να βγαλω το γαλα και να το μετρησω(με θηλαστρο)?

περιμενω τα φωτα σας

thanks

Αναστασια

Διαφημίσεις

κ μενα μου το κανει αυτο.τρωει κανα δυο τζουρες κ μετα αρχιζει κ χτυπιεται,βαραει μπουνιες ,τεντωνεται προς τα πισω,κ κλαιει.την βγαζω κ μετα παλι τα ιδια.αν αλλαξω περιβαλλον ή καναπε καμια φορα σταματαει.δοκιμασε το.αλλα πραγματικα κ εγω δεν ξερω τι της φταιει.

Προσπάθησε να βάζεις το κεφαλάκι του μωρού πάνω από το στήθος και όχι κάτω από εκεί. Δηλαδή η θηλή να είναι κάτω από το στόμα του. Μπορεί να πνίγεται ή να δυσανασχετεί από το γάλα όταν τρέχει άφθονο.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

καλησπερα! ειμαι νεα μανουλα και εχω καποιες αποριες σχετικα με τον θηλασμο!

θα ηταν πολυ ωραια αν μπορουσατε να με βοηθησετε?

ο μικρος μου ειναι τωρα 40 ημερων και θηλαζει και τρωει και συμπληρωμα(50 ml) απο την γεννηση του(κακως αλλα δεν ηξερα και ετσι με ενημερωσανε απο το μαιευτηριο).το ερωτημα μου ειναι μπορω να κοψω τωρα το συμπληρωμα ή ειναι αργα?τρωει ανα 2.30 με 3.00 ωρες,αν το κοψω θα τρωει συχνοτερα? μηπως δεν θα του φτανει(γιατι ειναι φαγας και αναπτυσεται πολυ γρηγορα),μηπως θα πρεπει να βγαλω το γαλα και να το μετρησω(με θηλαστρο)?

περιμενω τα φωτα σας

thanks

Αναστασια

Η ποσότητα των 50μλ είναι πολύ μικρή και μπορεί σίγουρ ανα την παράξει το στήθος σου. Αυτό που θα κάνεις είναι να αφαιρείς κάθε 3-4 μέρες 10μλ από το ξένο γάλα ανά γεύμα. Δηλαδή την πρώτη μέρα θα του δώσεις στήθος, μετά 40μλ και μετά πάλι στήθος. Το γεύμα να σταματάει στο στήθος. Μετά από 2-3 μέρες θα του δώσεις 30μλ και ούτε κάθε ξης. Είναι πολύ απλό και εύκολο και δεν θέτεις σε κίνδυνο την υγεία του μωρού σου. Όταν επιτύχετε αποκλειστικό θηλασμό μέτρα πάνες για να είσαι σίγουρη ό,τι όλα πάνε καλά. Καλή επιτυχία!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

SOS κι εγώ νέα μανούλα (για δεύτερη φορά) πόσταρα αλλού το πρόβλημά μου, ναναι καλά τα κορίτσια που μου έγραψαν αλλά επειδή νομίζω οτι μου χρειάζεται άποψη συμβούλου θηλασμού και δεν έχω πρόσβαση λόγω επαρχίας, το βάζω κι εδώ μήπως έιμαι πιο τυχερή... Νομίζω οτι πρέπει να λύσω άμεσα το πρόβλημα για να μην έχω θέμα με την παραγωγή μου...

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=67123

Διαφημίσεις

καλημερα κοριτσια,να σας ρωτησω οι σκουροχρωμες κλωστες στα κακα του μωρου τι σημαινουν?

Αν δεν ήταν τόσο μικρό το μωρό σου, θα έλεγα ότι κάποιος του έδωσε μπανάνα ... αν όμως είναι κλωστούλες από αίμα, θα στο δείξει μια εξέταση mayer. Μίλα και με τον παιδίατρο μήπως σχετίζεται με κάτι που πέρασε πρόσφατα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

ο μικρος εφτασε αισιως τα 7 κιλα και αυτο που με "προβληματιζει" ειναι οτι κοιμαται αρκετες ωρες τη νυχτα δηλ θηλαζουμε κατα τις 12 τελευταια φορα και μετα ξυπναει στις 6 παρα...ειμαι απο τις τυχερες που κοιμηθηκαμε με μωρο στο σπιτι δε λεω αλλα φοβαμαι μην εχω προβλημα στη παραγωγη...θηλαζει ανεμποδιστα ολη μερα αλλα για 2-3 λεπτα καθε φορα,δεν τον εχω αφησει ποτε να πεινασει και απο πανες ειμαστε οκ

το πρωι αν και θηλαζει νοιωθω τυμπανο το στηθος(και τα δυο) μεχρι το απογευμα με ξεζουμιζει...υπαρχει περιτπωσει να ελλατωθει η παραγωγη μου με τοσο υπνο το βραδυ?να τον ξυπναω?τη ημερα δεν ειναι και πολυ υπναρας και ισςωσ συμπληρωνει τη νυχτα...

παντως πως ειναι καθε παιδι διαφορετικο...η κορη μου με αποκλειστικο θηλασμο επιασε τα 7 κιλα οταν ηταν 7μιση μηνων...και ξυπνουσαμε και τα βραδυα....

:roll::roll:

1kOup2.pngTxJmp3.png

Απόλαυσε αυτή την φάση γιατί δεν θα κρατήσει για πάντα. Από 3 έως 6 μηνών ο μικρός μου κοιμόταν 7-8 ώρες σερί. Από τον 6ο έως και τον 11ο ξυπνούσε ανά 1 ώρα. Η παραγωγή προσαρμόζεται ανάλογα!!!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Διαφημίσεις

ο μικρος εφτασε αισιως τα 7 κιλα και αυτο που με "προβληματιζει" ειναι οτι κοιμαται αρκετες ωρες τη νυχτα δηλ θηλαζουμε κατα τις 12 τελευταια φορα και μετα ξυπναει στις 6 παρα...ειμαι απο τις τυχερες που κοιμηθηκαμε με μωρο στο σπιτι δε λεω αλλα φοβαμαι μην εχω προβλημα στη παραγωγη...θηλαζει ανεμποδιστα ολη μερα αλλα για 2-3 λεπτα καθε φορα,δεν τον εχω αφησει ποτε να πεινασει και απο πανες ειμαστε οκ

το πρωι αν και θηλαζει νοιωθω τυμπανο το στηθος(και τα δυο) μεχρι το απογευμα με ξεζουμιζει...υπαρχει περιτπωσει να ελλατωθει η παραγωγη μου με τοσο υπνο το βραδυ?να τον ξυπναω?τη ημερα δεν ειναι και πολυ υπναρας και ισςωσ συμπληρωνει τη νυχτα...

παντως πως ειναι καθε παιδι διαφορετικο...η κορη μου με αποκλειστικο θηλασμο επιασε τα 7 κιλα οταν ηταν 7μιση μηνων...και ξυπνουσαμε και τα βραδυα....

:roll::roll:

7 κιλά??????Ουάου!!!!!Η μπέμπα μου τώρα είναι 7 κιλά! Κοιμάται βέβαια πολύ το βράδυ 9-6, και θηλάζει κάθε 1.30 ώρα για 10 λεπτά κάθε φορά.

ISGLp2.pngilpPp3.png

Κάθε παιδί έχει την δική του ανάπτυξη και Νάσια μην συγκρίνεις το βάρος των αγοριών με των κοριτσιών. Επίσης ρόλο παίζει και το βάρος γέννησης και τα γονίδια.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

οντως νασια μην αγχωνεσαι καθε παιδι ειναι διαφορετικο....εαν καθομαστε και συγκρινουμε βαρος υψος κτλ τη χασαμε τη μπαλα!!!το θεμα ειναι οτι εχουμε πιασει το καλυτερο νοημα αυτο της συνεχειας του θηλασμου!!!so keep breastfeeding...:wink:

1kOup2.pngTxJmp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...