Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

περασα ακριβως το ιδια.που κατεληξα?βγαζω με το θηλαστρο και της το δινω.ειναι ταλαιπορια αλλα εχω πολυ γαλα και ειναι κριμα να μην της το δωσω.καθε τρεις ωρες το βγαζω και οταν ξυπναει της το δινω.η παιδιατρος μου ειναι πολυ υπερ του θηλασμου.οταν της το ειπα ξερεις τι με ρωτησε?μηπως καπνιζω και μυριζει το γαλα,η αν τρωω μπαχαρικα που επεισης μυριζουν.δεν κανω ουτε το ενα ουτε το αλλο.με το θηλαστρο βρικα την υγεια μου.κουραζομαι αλλα τουλαχιστον αυτη χορταινει και ειναι μια χαρα.και το κυριοτερο δεν την ακουω να τσιριζει.

Ελίνα, αν η παιδίατρος ήταν πραγματικά υπέρ του θηλασμού, θα φρόντιζε να ενημερωθεί στοιχειωδώς για να μην λέει τις βλακείες που λέει...

Στα περισσότερα μωρά αρέσουν τα μπαχαρικά και το κάπνισμα δεν αλλάζει τη μυρωδιά στο γάλα (παρόλο που αλλάζει τη μυρωδιά της μαμάς...).

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εδω κ 2 μερες τα κακα του ειναι πρασινα. ξεκινησα το block feeding απο χθες το πρωι (στηθος ανα 3 ωρες).χθες το απογευμα εκανε 2 φορες μουσταρδι κακα αλλα αποτοτε κ μεχρι τωρα ειναι ξανα πρασινα. πρεπει να ειναι απολυτα ακριβης στο 3ωρο???

σημερα το πρωι εφαγε στις 9 απο το ενα και πεινασε ξανα στισ 11. τον εβαλα απο το ιδιο και ενω εφαγε για λιγο αρχισε να χτυπιεται πανω στο στηθος. τον εβγαλα τον ξαναεβαλα αλλα παλι τα ιδια. το επανελαβα 2-3 φορες αλλα χωρις αποτελεσμα και τοτε του εδωσα το αλλλο στηθος, οπου εφαγε κανονικα και κοιμηθηκε.να σημειωσω οτι δεν ειχε περασει το 3ωρο ακριβως. εκανα καλα???ενιωθα οτι πεινουσε και απο το πρωτο στηθος δεν ρουφουσε σα να ηταν αδειο.το ιδιο εκανε κ το απογευμα

τι να κανω???

Μην κάνεις τίποτα για 3-4 ημέρες. Αν συνεχίσουν να είναι πράσινα, τότε το ξαναβλέπουμε.

Δεν ξέρουμε τι μπορεί να φταίει.

Αν το παιδί αρνείται, η μόνη λύση είναι το νοσοκομειακό θήλαστρο διπλής άντλησης. Για να διατηρηθεί η γαλουχία χρειάζονται 8-12 αντλήσεις το 24ωρο. Η κάθε άντληση να διαρκεί 15 λεπτά τουλάχιστον. Η μία άντληση πρέπει να είναι μεταξύ 12 τα μεσάνυχτα και 6 το πρωί.

Αγλαία σε ευχαριστω πολύ για την απάντηση.

Πραγματικα η μικρή αρνειται πεισματικά, χτυπάει χεράκια και ποδαρακια και κλαιει σπαρακτικα, το είδα με τα ίδια μου τα μάτια..

Θα της μεταφέρω τις απαντησεις, ελπιζω να βοηθηθει - θέλει πολύ να θηλάσει ή εστω να δωσει μητρικο μεσω θηλαστρου:D

Αν εννοείς ότι αγόρασε θήλαστρο τότε σίγουρα έχει λάθος θήλαστρο.

Η διαδικασία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι επίπονη. Αν είναι επίπονη, τότε το θήλαστρο είναι για πέταμα.

Αυτό ειναι κάτι που της είπα κι εγω αλλά και η παιδίατρος, ότι μονο το νοσοκομειακο μπορει να την βοηθησει για να διατηρησει τη γαλουχία.

Τι να πω, ελπίζω να πάνε όλα καλά!

Και πάλι σε ευχαριστώ!

Μου αρέσει να χαμογελώ να να βλέπω τον κόσμο μέσα από ροζ γυαλιά..!Μου φτιάχνει τη διάθεση

μανουλες,αντλησα ενα γαλα το οποιο ζεσταθηκε 2 φορες κ δεν καταναλωθηκε κ ειναι παλι στο ψυγειο.

δεν μπαινει τωρα καταψυξη ε?

ειναι για πεταμα?:(

qvx1p3.png

αll I ever wanted...αll I ever needed...Is here,in my arms....

μανουλες,αντλησα ενα γαλα το οποιο ζεσταθηκε 2 φορες κ δεν καταναλωθηκε κ ειναι παλι στο ψυγειο.

δεν μπαινει τωρα καταψυξη ε?

ειναι για πεταμα?:(

Δεν μπαίνει κατάψυξη και μάλλον θέλει πέταμα:)

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Διαφημίσεις

Γεια σας. ο μικρος μου χθες το βραδυ εκανε κακα του και μεσα ειχε σαν κομματακια οπως οταν κανουν γουλιες και ειναι σαν τυρακι το γαλα. τι ειναι αυτο παλι?εχετε δει κατι παρομοιο?

Eλίνα μου και η φίλη μου πηγε και πηρε θηλαστρο, ελπιζω να καταφερει να αντεξει ολη αυτη τη διαδικασία η οποία είναι σαφως επίπονη αλλα αξιζει για τα μωράκια μας!
ελπιζω να πηρε ηλεκτρικο γιατι εγω την πατησα και πηρα χειροκινητο της φιλιπς.τζαπα τα λεφτα.μετα νοικιασα απο το μαιευτηριο αλλα δεν ειχα να σκαω τοσα λεφτα καθε μηνα και τελικα κατελειξα και αγορασα το swing medela.απλα τελειο.υπαρχει το e-farmacy.gr.το αγορασα 40 ευρω φθηνοτερο.ευτυχως.και για οσες χρεισιμοποιουν τα σακουλακια τα εχει λιγοτερο απο 15 ευρω.εγω η χαζη εσκαγα 25 στο φαρμακειο.τελικα θελει πολυ ψαξιμο γιατι ειναι ακριβο το αθλημα!!!!

Δεν μπαίνει κατάψυξη και μάλλον θέλει πέταμα:)

πολυ λυπαμαι να το πεταξω!:(:(αλλα τι να κανω..

αυτο το παιδι μου ειναι κολλημενο με την ..μπαλα!δεν θελει μπιμπερα κτλ!

να δω πως θα λειψω τον Σεπτεμβρη μια ολοκληρη μερα!αμα δεν παρει παλι μπιμπερο θα πηδηχτω απ το παραθυρο!:shock::mrgreen:

qvx1p3.png

πολυ λυπαμαι να το πεταξω!:(:(αλλα τι να κανω..

αυτο το παιδι μου ειναι κολλημενο με την ..μπαλα!δεν θελει μπιμπερα κτλ!

να δω πως θα λειψω τον Σεπτεμβρη μια ολοκληρη μερα!αμα δεν παρει παλι μπιμπερο θα πηδηχτω απ το παραθυρο!:shock::mrgreen:

Και ποιος σου είπε ό,τι αν το έβαζες στην κατάψυξη μπορεί να το έπινε? Του έχεις δώσει ποτέ κατεψυγμένο? Ο μικρός μου δεν έχει πιει ποτέ κατεψυγμένο και καταλήγει πάντα στον νεροχύτη! Μιλάμε για πάνω από 5 λίτρα μητρικού γάλατος!

Αν έχετε ξεκινήσεις τις στέρεες τροφές δεν θα έχεις πρόβλημα. Αν όχι έχεις επιχειρήσει να δώσει το γάλα κάποιος τρίτος και εσύ να απέχεις τουλάχιστον 1 χιλιόμετρο από το μωρό??:)

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Γεια σας. ο μικρος μου χθες το βραδυ εκανε κακα του και μεσα ειχε σαν κομματακια οπως οταν κανουν γουλιες και ειναι σαν τυρακι το γαλα. τι ειναι αυτο παλι?εχετε δει κατι παρομοιο?

Θέλεις να πεις βλέννες στα κακά του?

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Διαφημίσεις

ειχε κ λιγες βλενες αλλα ηταν κ αυτα τα κομματακια και σπορακια. εχω κοψει γαλακτοκομικα εδω και 2 βδομαδες γιατι εχει διαρροια,βελτιωθηκε στη μια φορα τη μερα η διαρροια αλλα τωρα βγαινουν ετσι τα κακα. να κανω καμια μικροβιολογικη?

Ο γιος μου θηλάζει αποκλειστικά. Έχει βάρος περίπου 5800 και κάνει 7 γεύματα την ημέρα. Πόσα ml περίπου είναι το κάθε γεύμα του; Θέλω να λείψω κάποιες ώρες και δεν ξέρω πόσο γάλα να αποψύξω για ένα γεύμα.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Και ποιος σου είπε ό,τι αν το έβαζες στην κατάψυξη μπορεί να το έπινε? Του έχεις δώσει ποτέ κατεψυγμένο? Ο μικρός μου δεν έχει πιει ποτέ κατεψυγμένο και καταλήγει πάντα στον νεροχύτη! Μιλάμε για πάνω από 5 λίτρα μητρικού γάλατος!

Αν έχετε ξεκινήσεις τις στέρεες τροφές δεν θα έχεις πρόβλημα. Αν όχι έχεις επιχειρήσει να δώσει το γάλα κάποιος τρίτος και εσύ να απέχεις τουλάχιστον 1 χιλιόμετρο από το μωρό??:)

με προβληματισες,εχει πιει αντλημενο γαλα απ την μαμα μου με μπιμπερο αλλα ελειπα απ το σπιτι κ πεινουσε πολυ.κατεψυγμενο δεν ετυχε ακομη.εχει διαφορα??

εχω καταψυξει καμια 10ρια μπουκαλακια.

οταν θα λειψω δεν θα χουν μπει ακομη στερεες δυστυχως.αχ τι θα κανω?????

θα κανω τεστ μια μερα να πιει κατεψυγμενο να δουμε...

qvx1p3.png

Ο γιος μου θηλάζει αποκλειστικά. Έχει βάρος περίπου 5800 και κάνει 7 γεύματα την ημέρα. Πόσα ml περίπου είναι το κάθε γεύμα του; Θέλω να λείψω κάποιες ώρες και δεν ξέρω πόσο γάλα να αποψύξω για ένα γεύμα.

νομιζω 150-180ml ειναι καλα να αφησεις.

qvx1p3.png

Διαφημίσεις

ελπιζω να πηρε ηλεκτρικο γιατι εγω την πατησα και πηρα χειροκινητο της φιλιπς.τζαπα τα λεφτα.μετα νοικιασα απο το μαιευτηριο αλλα δεν ειχα να σκαω τοσα λεφτα καθε μηνα και τελικα κατελειξα και αγορασα το swing medela.απλα τελειο.υπαρχει το e-farmacy.gr.το αγορασα 40 ευρω φθηνοτερο.ευτυχως.και για οσες χρεισιμοποιουν τα σακουλακια τα εχει λιγοτερο απο 15 ευρω.εγω η χαζη εσκαγα 25 στο φαρμακειο.τελικα θελει πολυ ψαξιμο γιατι ειναι ακριβο το αθλημα!!!!

προφανώς το νοίκιασες ακριβά ( το symphony ενοικιάζεται 60 ευρώ το μήνα και το lactina 50)

Για αποκλειστική άντληση το θήλαστρο πρέπει να είναι νοσοκομειακό

Τα σακουλάκια δεν είναι καν απαραίτητα, μπορείς να πάρεις πλαστικά κυπελάκια ειδικά για το γάλα, της avent, ή μπουκαλάκια από μαλακό πλαστικό της medela. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις και οποιοδήποτε γυάλινο αποστειρωμένο βαζάκι, αρκεί να το γεμίζεις μόνο κατά τα 2/3 για να μην σπάσει.

Τα μουσταρδί κακά με σποράκια είναι φυσιολογικά και δείχνουν ότι το παιδί θηλάζει μια χαρά και πίνει και το λιπαρό γάλα

Καλημέρα σε όλες.

Χθες κάναμε μικροβιολογικές εξετάσεις γιαί η μπέμπα μας συνέχιζε μετά απ΄15 μέρες να κάνει πράσινα κακά. Ένα απόγευμα δε, ήταν σκέτες βλέννες χρώματος οινοπνευματι :shock: (δεν το κάνετε εικόνα αυτό!!!!) Οι μικροβιολογικές έδειξαν ότι έχει κολοβακτηρίδιο e.coli όπως μας είπε η μικροβιολόγος "μη εντεροπαθογόνο". Η παιδίατρός μας μας είπε ότι με το θηλασμό θα περάσει αφού δεν έχει άλλα συμπτώματα αλλά εγώ ψάχνω περισσότερες πληροφορίες. Γνωρίζει κανείς τίποτα?

JQVOp3.png

με προβληματισες,εχει πιει αντλημενο γαλα απ την μαμα μου με μπιμπερο αλλα ελειπα απ το σπιτι κ πεινουσε πολυ.κατεψυγμενο δεν ετυχε ακομη.εχει διαφορα??

εχω καταψυξει καμια 10ρια μπουκαλακια.

οταν θα λειψω δεν θα χουν μπει ακομη στερεες δυστυχως.αχ τι θα κανω?????

θα κανω τεστ μια μερα να πιει κατεψυγμενο να δουμε...

Τα περισσότερα μωράκια δεν έχουν πρόβλημα και πίνουν το κατεψυγμένο γάλα μια χαρά. Όταν μπει στην κατάψυξη απελευθερώνονται κάποια ένζυμα αν θυμάμαι καλά και η γεύση του γάλατος γίνεται μεταλλική. Αυτή η μεταλλική γεύση δεν αρέσει σε κάποια μωράκια όπως το δικό μου:)

Ακόμη και για αυτό όμως υπάρχει λύση.

Δοκίμασε να του δώσεις 2-3 φορές κατεψυγμένο πριν την ημέρα που θα λείψεις ολημερίς να δεις την αντίδρασή του.

Καλή επιτυχία!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Τα περισσότερα μωράκια δεν έχουν πρόβλημα και πίνουν το κατεψυγμένο γάλα μια χαρά. Όταν μπει στην κατάψυξη απελευθερώνονται κάποια ένζυμα αν θυμάμαι καλά και η γεύση του γάλατος γίνεται μεταλλική. Αυτή η μεταλλική γεύση δεν αρέσει σε κάποια μωράκια όπως το δικό μου:)

Ακόμη και για αυτό όμως υπάρχει λύση.

Δοκίμασε να του δώσεις 2-3 φορές κατεψυγμένο πριν την ημέρα που θα λείψεις ολημερίς να δεις την αντίδρασή του.

Καλή επιτυχία!

για να κανω το τεστ παλι πρεπει να φυγω γιατι απο μενα μπιμπερο δεν παιρνει με τιποτα.

αλλιως την κατσαμε την βαρκα.ποσο γαλατα ''φρεσκα'' να αρμεξω η γυναικα?????:mrgreen:

επισης ποιος ειναι ο πιο γρηγορος τροπος να ξεπαγωσει γαλα απο καταψυξη?

qvx1p3.png

Δεν ξέρω τι άλλο να σου πω απλά μην το έχεις δεδομένο ό,τι θα πιει το κατεψυγμένο γάλα. Εφόσον θα λείπεις 1 μέρα γιατί δεν αφήνεις φρέσκο γάλα?

πως θα βγαλω σε 2 μερες τοσα γευματα????(ωστε να ειναι οκ στο ψυγειο ως την 3η μερα που θα λειψω)

qvx1p3.png

πως θα βγαλω σε 2 μερες τοσα γευματα????(ωστε να ειναι οκ στο ψυγειο ως την 3η μερα που θα λειψω)

Το φρέσκο γάλα διατηρείται στην συντήρηση του ψυγείου μέχρι και 8 ημέρες αρκεί να μην το βάλεις στην πόρτα του ψυγείου αλλά μέσα στο ράφι κοντά στα τοιχώματα και να μην ανοίγεις το ψυγείο πολύ συχνά!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Καλησπέρα σας, ακόμα μια νέα μανούλα γεμάτη απορίες!! Γέννησα με φ.τ. το Σάββατο που μας πέρασε στις 31/7 αλλά ο μικρός μας λόγο κάποιου προβλήματος διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο. Τη Κυριακή ήρθα και εγώ στη Θεσσαλονίκή και μετα απο μελέτη του φόρουμ ενοικίασα το Symphony και ξεκίνησα τις αντλήσεις.. Θα ήθελα να σας κάνω όμως μερικές ερωτήσεις για να βεβαιωθώ οτι όλα τα κάνω σωστά

1. η κάθε άντληση διαρκεί συνολικά 15 λεπτά? ή 15 λεπτά μετά τις μαλάξεις?

2. όταν αντλούμε μπορούμε να μετακινήσουμε τις αντλίες ή τις κρατάμε σταθερές στο κέντρο του κάθε στήθους

3. μετά απο κάθε άνληση αποστειρώνουμε κάθε φορά και τα τοποθετούμε στο ψυγείο?

4. πόσες φορές το 24ωρο πρέπει να αντλώ έτσι ώστε όταν ο μικρός βγεί απο το νοσοκομείο να έχω εδραιώσει το θηλασμό? 7 είναι αρκετές?

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και συγνώμη αν επαναλαμβάνω κάποιες ερωτήσεις αλλά ο χρόνος μου είναι περιορισμένος αρκετά...

EwCip3.png

Μην κάνεις τίποτα για 3-4 ημέρες. Αν συνεχίσουν να είναι πράσινα, τότε το ξαναβλέπουμε.

Αγλαΐα απο χθες βραδυ τα πρασινα κακα σταματησαν τελειως. ελπιζω να συνεχισουμε ετσι.

μια απορια ακομη. ο μικρος τα απογευματα θελει να ειναι συνεχεια στο στηθος. κοιμαται το μεσημερι και απο τις 6 που ξυπναει και τρωει καλα μετα ανα μιση ωρα ζηταει να φαει. βεβαια τις περισσοτερες φορες πιπιλαει αλλα οταν τον βγαζω γκρινιαζει.

επισης αυτες τισ ωρες νιωθω το στηθος μου ειναι σχεδον αδειο(πολυ μαλακο). υπαρχει περιπτωση να μη βρισκει γαλα?(οταν το παταω βγαζει γαλα κανονικα)

να πω ακομη οτι τις αλλες ωρες της μερας τρωει ανα 2,5-3 ωρες κ τη νυχτα ξυπναει καθε 3-4 ωρες

wn7Rp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...