Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Να απευθύνω κι εγώ μια ερώτηση προς την κυρία Αγλαϊα; Ο μπέμπης μου είναι 3 μηνών και τον θηλάζω αποκλειστικά. Διπλασίασε το βάρος του μόλις έκλεισε τον τρίτο μήνα. Την τελευταία εβδομάδα πήρε 120 γρ. Παράλληλα επιχείρησα χθες να βγάλω ένα γεύμα με το θήλαστρο για να μπορέσω να βγω για δουλειές, αλλά έβγαλα μόλις 80 ml σε 15 λεπτά, ενώ κάθε φορά έβγαζα 150. Να το θεωρήσω τυχαίο ή είναι σημάδια πως μειώνεται το γάλα μου;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τα μωρά που θηλάζουν συνήθως βάζουν περισσότερο βάρος από το μέσο όρο τους πρώτους δύο μήνες. Στη συνέχεια μπορεί να μη βάλουν και καθόλου βάρος για ένα μήνα.

Σταμάτα να ζυγίζεις το μωρό κάθε 3 μέρες. Ζυγίζουμε το μωρό κάθε εβδομάδα μέχρι να βεβαιωθούμε ότι παίρνει περίπου 200 γρ. για δύο συνεχόμενες εβδομάδες. Στη συνέχεια παρακολουθούμε το μωρό κάθε μήνα.

Μια ζύγιση το μήνα είναι υπέρ αρκετή και αυτό το ξέρει η παιδίατρός σου.

Καλή συνέχεια!

Ok, κατάλαβα. Την ζυγίζω ξανά σε ένα μήνα. Ευχαριστώ πολύ :D

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Να απευθύνω κι εγώ μια ερώτηση προς την κυρία Αγλαϊα; Ο μπέμπης μου είναι 3 μηνών και τον θηλάζω αποκλειστικά. Διπλασίασε το βάρος του μόλις έκλεισε τον τρίτο μήνα. Την τελευταία εβδομάδα πήρε 120 γρ. Παράλληλα επιχείρησα χθες να βγάλω ένα γεύμα με το θήλαστρο για να μπορέσω να βγω για δουλειές, αλλά έβγαλα μόλις 80 ml σε 15 λεπτά, ενώ κάθε φορά έβγαζα 150. Να το θεωρήσω τυχαίο ή είναι σημάδια πως μειώνεται το γάλα μου;

To πόσο αντλείς δεν έχει καμία σχέση με το πόσο παράγεις.

Μετά από 3 μήνες θηλασμού, δεν έχεις κανένα λόγο να ανησυχείς για την παραγωγή σου.

Το μωρό σου έχει πάρει περισσότερο βάρος από το αναμενόμενο.

Μετά τον 3ο μήνα η αναμενόμενη πρόσληψη είναι περίπου 350 γρ το μήνα

Για τα μωρά που έχουν πάρει πολύ βάρος τους τρεις πρώτους μήνες, είναι φυσιολογικό να μην πάρον και καθόλου βάρος για έναν μήνα.

To πόσο αντλείς δεν έχει καμία σχέση με το πόσο παράγεις.

Μετά από 3 μήνες θηλασμού, δεν έχεις κανένα λόγο να ανησυχείς για την παραγωγή σου.

Το μωρό σου έχει πάρει περισσότερο βάρος από το αναμενόμενο.

Μετά τον 3ο μήνα η αναμενόμενη πρόσληψη είναι περίπου 350 γρ το μήνα

Για τα μωρά που έχουν πάρει πολύ βάρος τους τρεις πρώτους μήνες, είναι φυσιολογικό να μην πάρον και καθόλου βάρος για έναν μήνα.

Ευχαριστώ πολύ! :-) Τζάμπα το άγχος και η στεναχώρια που πέρασα προχθές... Να είστε όλες καλά εδώ στο φόρουμ, με έχετε βοηθήσει αφάνταστα να τα καταφέρω με το θηλασμό και να παίρνω κουράγιο ξέροντας ότι κι άλλες μανούλες έχουν τις ίδιες αγωνίες, απορίες, προβληματισμούς που έχω κι εγώ...

Γεια σας κοριτσια.το μωρο μου εχει προβλημα διαρροιας. θηλαζω αποκλειστικα.ειναι 3 1/2 μηνων. εκει που ειχα θεματακι με το οτι κανει κακα καθε 7 με 10 μερες, εδω και 5 μερες κανουμε 4 περιπου φορες τη μερα αλλα ειναι διαρροια. ποναει η κοιλιτσα του νομιζω και οταν τα κανει ειναι πολυ ηρεμος.εχει αρχισει πολυ εντονα να τρωει τα χερακια του λογω ουλων.για αλεργεια δε νομιζω γιατι πινω γαλα πανω απο μηνα και τυρια απο την αρχη. μηπωσ φταινε τα δοντακια η ειναι καμια γαστρεντεριτιδα. καμια παρομοια συμπεριφορα τα μωρακια σας?η παιδιατρος ειπε να κοψω τελειως τα γαλακτοκομικα μηπως προκαλεσαν αλλεργια. η λαηθεια ειναι οτι στα κακα του υπαρχουν και λιγες βλεννες.

Διαφημίσεις

Γεια σας κοριτσια.το μωρο μου εχει προβλημα διαρροιας. θηλαζω αποκλειστικα.ειναι 3 1/2 μηνων. εκει που ειχα θεματακι με το οτι κανει κακα καθε 7 με 10 μερες, εδω και 5 μερες κανουμε 4 περιπου φορες τη μερα αλλα ειναι διαρροια. ποναει η κοιλιτσα του νομιζω και οταν τα κανει ειναι πολυ ηρεμος.εχει αρχισει πολυ εντονα να τρωει τα χερακια του λογω ουλων.για αλεργεια δε νομιζω γιατι πινω γαλα πανω απο μηνα και τυρια απο την αρχη. μηπωσ φταινε τα δοντακια η ειναι καμια γαστρεντεριτιδα. καμια παρομοια συμπεριφορα τα μωρακια σας?η παιδιατρος ειπε να κοψω τελειως τα γαλακτοκομικα μηπως προκαλεσαν αλλεργια. η λαηθεια ειναι οτι στα κακα του υπαρχουν και λιγες βλεννες.

Μπορεί να είναι αλλεργία γιατί οι αλλεργίες δεν εμφανίζονται πάντα από την αρχή. Οι πιο ελαφριές αλλεργίες εμφανίζονται συνήθως αργότερα.

Μπορεί να είναι γαστρεντερίτιδα και λόγω διαρροϊκών κενώσεων οι πιθανότητες είναι μεγαλύτερες για κάτι τέτοιο. Αν τα συμπτώματα υποχωρήσουν σε λίγες μέρες, τότε θα καταλάβεις ότι αυτό ήταν.

Δυστυχώς δεν μπορείς να είσαι σίγουρη.

Θα έλεγα να περιμένεις λίγες μέρες και αν δεις ότι υποχωρεί σημαίνει ότι ήταν γαστρεντερίτιδα. Αν δεν υποχωρεί, κόβεις τα γαλακτοκομικά και βλέπεις.

καλησπερα κοριτσια ειμαι νεα στην παρεα και νεα μαμα εχω ενα κοριτσακι 8 μηνων θηλαζουμε αποκλειστικα και τωρα αρχισαμε το μοσχαρι ...με μεγαλη δυσκολια σημερα δευτερη ημερα εφαγε ενα κουταλακι και αν...οσων αφορα τα κακακια απο οσο γνωριζω τα μωρακια που θηλαζουν αποκλειστικα σπανια παθαινουν γαστρεντεριτιδες ...και εμενα παρουσιασε βλενες εκοψα τα γαλακτοκομικα για ενα διαστημα και ολα καλα ...δεν ειναι να ανησυχεις τα μωρακια που θηλαζουν η θα κανουν πολυ συχνα κακακια η μπορει και μια στις τοσες....

Διαφημίσεις

καλησπερα! Ειμαι εγκυος στον 6ο μηνα και μετα απο οσα εχω διαβασει στο φορουμ και στα βιβλια της Πατσουρου θελω να θηλασω αποκλειστικα.

Εχω μια απορια ομως και θα το εκτιμουσα εαν μπορουσατε να μου απαντησετε.

Τι πρεπει να παρω για εχω στο σπιτι? χρειαζεται δηλαδη αποστειρωτης, μπιμπερο κτλ? Πρεπει να νοικιασω νοσοκομειακο θηλαστρο? να εχω αποστειρωμενα μπιμπερο σε περιπτωση που θελω να αποθηκευσω το γαλα μου? Και το σημαντικοτερο πρεπει να εχω και συμπληρωμα για ωρα αναγκης?

Οι φιλες μου που δεν θηλασαν αποκλειστικα γι΄αυτο και δεν υπολογιζω ιδιαιτερα την γνωμη τους μου λενε να παρω απο ολα.

sq3Zp2.png

Αγλαϊα και κορίτσια καλησπέρα, έχω νοικιάσει το symphony και έχω ξεκινήσει το πρωτόκολλο για αύξηση γάλακτος (προσπαθώ να κάνω 9-10 αντλήσεις την ημέρα και 1 τη νύχτα), επίσης έχω αρχίσει και βάζω τη μικρή μου στο στήθος στα 2 πρωινά γεύματα. Αγλαϊα το ξέρω ότι μου είπες να τη βάζω σε κάθε γεύμα, αλλά δεν συνεργάζεται όταν έχω λίγο γάλα -γιατί όταν κάνω άντληση ανά 1,5 ώρα έχω μόλις 40ml, 20 σε κάθε στήθος. έτσι σκέφτηκα να την βάζω τη νύχτα (δηλ. γύρω στις 4) και στο πρώτο πρωινό, γύρω στις 9 που έχουν περάσει κάποιες ώρες κι έτσι έχω αρκετό και χορταίνει. Σκέφτηκα όσο αυξάνεται το γάλα να τη βάζω και περισσότερο, ελπίζω να μην είναι πολύ λάθος :oops: Αυτό το πρωτόκολλο μέχρι πότε θα το κάνω; πότε θα είναι ασφαλές για την παραγωγή μου να ξαναγυρίσω στις 3ωρες αντλήσεις;

Κι ένα άλλο θέμα, Αγλαϊα επειδή αν θυμάσαι το μωράκι μου είναι πρόωρο, μου είχαν πει οι μαίες στο μαιευτήριο να πλένω το στήθος κάθε φορά με σαπούνι πριν από κάθε άντληση ή τάισμα -αν δεν κάνω λάθος, ξέρω ότι αυτό κάνει το στήθος πιο ευαίσθητο στους ερεθισμούς- μέχρι πότε θα το κάνω αυτό; η μικρή τώρα είναι 3 μηνών-χρονολογική ηλικία.

καλησπερα! Ειμαι εγκυος στον 6ο μηνα και μετα απο οσα εχω διαβασει στο φορουμ και στα βιβλια της Πατσουρου θελω να θηλασω αποκλειστικα.

Τι πρεπει να παρω για εχω στο σπιτι? χρειαζεται δηλαδη αποστειρωτης, μπιμπερο κτλ? Πρεπει να νοικιασω νοσοκομειακο θηλαστρο? να εχω αποστειρωμενα μπιμπερο σε περιπτωση που θελω να αποθηκευσω το γαλα μου? Και το σημαντικοτερο πρεπει να εχω και συμπληρωμα για ωρα αναγκης?

Οι φιλες μου που δεν θηλασαν αποκλειστικα γι΄αυτο και δεν υπολογιζω ιδιαιτερα την γνωμη τους μου λενε να παρω απο ολα.

Christy καλησπέρα και καλή λευτεριά. Αν θέλεις να θηλάσεις αποκλειστικά, καλό είναι τις 40 πρώτες ημέρες, μέχρι να εδραιωθεί δηλαδή η γαλουχία να μην κάνεις τίποτα άλλο από τον φυσικό τρόπο θηλασμού δηλ. να βάζεις το μωρό στο στήθος κάθε στιγμή που πεινάει. Όταν περάσουν οι 40 πρώτες μέρες και ανάλογα με τη ψυχολογία σου, τον τρόπο ζωής σου και την εμπειρία σου μέχρι εκείνη τη στιγμή αποφασίζεις τι θα κάνεις. Εννοώ ότι αν πας για δουλειά ή θες να βγαίνεις μόνη σου έξω ή θες κάποια γεύματα να τα δίνουν άλλοι κ.λ.π. τότε θα ξεκινήσεις να ψάχνεις τις κατάλληλες αγορές. Ξένο γάλα βρίσκεις οποιαδήποτε στιγμή και αν χρειαστείς (από φαρμακείο) και αποστείρωση γίνεται και στην κατσαρόλα αν υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη... Οπότε γνώμη μου είναι να μην πάρεις τίποτα για αρχή (συνήθως στα μαιευτήρια δίνουν κιόλας - εμένα είχαν δώσει και μπουκάλι και γάλα σκόνη). Παρ' όλ' αυτά, αν νομίζεις ότι οι αγορές αυτές θα σου μειώσουν το άγχος και θες μπορείς να τις κάνεις... Ή ακόμα καλύτερα μπορείς να δανειστείς αποστειρωτή από τις φίλες σου που δε θήλασαν (κρίση έχουμε, ας γλυτώσουμε τίποτα!!!!)

JQVOp3.png

Με το καλό να δεχτείς το μωράκι σου. Μπράβο σου που θέλεις να θηλάσεις αποκλειστικά, να επιμείνεις στον στόχο σου παρόλες τις δυσκολίες που μπορεί να συναντήσεις.

Γνώμη μου είναι ό,τι ο αποστειρωτής σου είναι άχρηστος προς το παρόν. Μπορείς να κάνεις την αποστείρωση σε κατσαρόλα όπως λέει και η άλλη κοπέλα. Μπιμπερό μπορείς να έχεις 1-2 για ώρα ανάγκης και γιατί αυτά δεν χάνονται ποτέ. Αργότερα ίσως κάποιος να δώσει το γάλα σου στο μωρό με το μπουκάλι αν χρειαστεί να λείψεις.

Νοσοκομειακό θήλαστρο επίσης δεν χρειάζεσαι και δεν χρειάζονται όσες κοπέλες θηλάζουν. Είναι κάτι που μπορείς να βρεις άμεσα, σε 1-2 μέρες είναι στο σπίτι σου.

Η αποστείρωση διαρκεί 24ώρες στο ψυγείο οπότε τι νόημα έχει να αποστειρώσεις από τώρα μπουκάλια? Όταν μπορέσεις και χρειαστεί να αποθηκεύσεις το γάλα σου υπάρχουν διάφοροι τρόποι (μπουκάλια ή σακουλάκια) αναλόγως τι θέλεις να κάνεις.

Όσο για το συμπλήρωμα μην ανησυχείς. Φροντίζουν τα Ελληνικά Μαιευτήρια να φορτώνουν την λεχώνα με ξένο γάλα όταν φεύγει από το μαιευτήριο!!!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Να πας σε συναντήσεις της La Leche. Να τυπώσεις και να έχεις και στο μαιευτήριο τα τηλέφωνα των συμβούλων και της εταιρείας για τα θήλαστρα (και ενός δικηγόρου, όπως έχουμε καταντήσει!). Και στο μαιευτήριο να ζητήσεις αποκλειστικό θηλασμό - αν πιστεύεις ότι δεν μπορείς να τους πείσεις, μπορείς να πεις ότι υπάρχει ιστορικό αλλεργιών στην οικογένεια και δεν θες να το διακινδυνεύσεις ούτε με ένα μπουκάλι γάλα

Αν μπορείς, να έχεις το μωρό μαζί σου συνεχώς. Αν όχι, αν δεν σου φέρνουν το μωρό συχνά, θα πηγαίνεις να το ζητάς αιφνιδιαστικά, είναι δικαίωμα σου.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστω πολυ! Θα ακολουθησω κατα γραμμα τις συμβουλες σας και ελπιζω να τα καταφερω! Το θελω τοσο πολυ αλλωστε!

Αυτο για το δηθεν ιστορικο αλλεργιας στην οικογενεια μου φαινεται πολυ εξυπνο. Δεν το ειχα σκεφτει και η αληθεια ειναι οτι το ειχα αγχος γιατι στο Αρεταιειο που θα γεννησω ειδικα οταν γεννας με καισαρικη στο κρατανε καμια μερα μεχρι να συνελθεις και στο φερνουν σιγουρα ταϊσμενο! Το εχεις διπλα σου το μωρο αλλα δεν στο φερνουν αμεσως. Εγω που εχω εμφανισει και διαβητη κυησης ειμαι σιγουρη πως θα το κρατησουν στην παρακολουθηση μην τυχον εμφανισει υπογλυκαιμια και θα πιθανοτατα θα του δωσουν συμπληρωμα!

sq3Zp2.png

Σας ευχαριστω πολυ! Θα ακολουθησω κατα γραμμα τις συμβουλες σας και ελπιζω να τα καταφερω! Το θελω τοσο πολυ αλλωστε!

Αυτο για το δηθεν ιστορικο αλλεργιας στην οικογενεια μου φαινεται πολυ εξυπνο. Δεν το ειχα σκεφτει και η αληθεια ειναι οτι το ειχα αγχος γιατι στο Αρεταιειο που θα γεννησω ειδικα οταν γεννας με καισαρικη στο κρατανε καμια μερα μεχρι να συνελθεις και στο φερνουν σιγουρα ταϊσμενο! Το εχεις διπλα σου το μωρο αλλα δεν στο φερνουν αμεσως. Εγω που εχω εμφανισει και διαβητη κυησης ειμαι σιγουρη πως θα το κρατησουν στην παρακολουθηση μην τυχον εμφανισει υπογλυκαιμια και θα πιθανοτατα θα του δωσουν συμπληρωμα!

Δεν πρέπει να κάνεις τίποτα από τα παραπάνω (τι γράφει το βιβλίο της Πατσούρου;).

Αν αποφασίσεις εκ των υστέρων να μην θηλάσεις, μπορείς να αγοράσεις όλα τα χρειαζούμενα από ένα φαρμακείο οποιαδήποτε ώρα του 24ωρου, οπότε δεν υπάρχει λόγος να τα έχεις εκ των προτέρων.

Αν κάτι δεν πάει καλά με το θηλασμό και χρειαστείς νοσοκομειακό θήλαστρο, θα το καταλάβεις από την κλινική και θα το νοικιάσεις τότε που θα το χρειάζεσαι.

Αν όλα πάνε καλά δεν χρειάζεται τίποτα από τα παραπάνω, πηγαίνεις στο σπίτι και θηλάζεις.

Δεν πρέπει να κάνεις τίποτα από τα παραπάνω (τι γράφει το βιβλίο της Πατσούρου;).

Αν αποφασίσεις εκ των υστέρων να μην θηλάσεις, μπορείς να αγοράσεις όλα τα χρειαζούμενα από ένα φαρμακείο οποιαδήποτε ώρα του 24ωρου, οπότε δεν υπάρχει λόγος να τα έχεις εκ των προτέρων.

Αν κάτι δεν πάει καλά με το θηλασμό και χρειαστείς νοσοκομειακό θήλαστρο, θα το καταλάβεις από την κλινική και θα το νοικιάσεις τότε που θα το χρειάζεσαι.

Αν όλα πάνε καλά δεν χρειάζεται τίποτα από τα παραπάνω, πηγαίνεις στο σπίτι και θηλάζεις.

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση.

Εαν δεν κανει κοπο μπορεις να μου συστησεις καποια συμβουλο θηλασμου στην περιοχη μου ή καποιο παιδιατρο που να ειναι υπερ του μητρικου θηλασμου?

Μενω στο Κερατσινι στον Πειραια.

Ευχαριστω εκ των προτερων!

sq3Zp2.png

Καλησπέρα, μεταφερω το ερωτημα- προβληματισμό μίας φίλης, η οποία γεννησε φυσιολογικα στη 36 εβδομαδα..

Το κοριτσακι της γεννηθηκε 3150 και αν και απο την πρωτη στιγμη την εβαλαν στο στηθος, παρουσιαζει μια αρνηση να θηλασει...

Η μικρη ειναι 18 ημερων σημερα.

Συναντηθηκαμε χθες στο σπιτι τους και πραγματικα η κατασταση μου φανηκε δύσκολη, χωρις να ειμαι ειδικός ή να εχω την απειρη εμπειρια, μιας και ειμαι κι εγω νεα μανουλα.

Η μικρη δεν θελει καθολου το στηθος, μα καθολου.

Ενω την βαζει κανονικα και σωστά (από οσο μπορω κι εγω να καταλαβω) το μωρό δεν θελει το στηθος, το φτυνει συνεχεια, χτυπαει τα χερια και τα ποδια εντονα..

Η φιλη μου συνεχιζει να της το προσφέρει ξανά και ξανά με αποτελεσμα μετα από λιγα λεπτα το μωρό να κλαιει σπαρακτικα, να χτυπιέται ολοκληρο και να γινεται κυριολεκτικα μπλε από το κλαμα..

Ο πρωτο παιδιατρος της συστησε φυσικα ξενο γαλα..

της προτεινα να δει την παιδιατρο μου που ειναι ΥΠΕΡ του θηλασμου και σε βοηθα πολύ...

Παρόλα αυτα συνεχιζει να κανει αυτη τη συμπεριφορα, η κοπελα ειναι σε απογνωση μιας και ολοι την πιεζουν να σταματησει...

Παντως η κατασταση ειναι πραγματικα δυσκολη, μιας και το ειδα με τα ματια μου αυτο που σας περιγραφω,

Τι μπορει να φταιει??

Μου αρέσει να χαμογελώ να να βλέπω τον κόσμο μέσα από ροζ γυαλιά..!Μου φτιάχνει τη διάθεση

καλημερα

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος: 38ε + 5μ

Β. Το φύλο του βρέφους: αγορι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ): ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.: επισκληριδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.6,9 στο νοσοκομειο(5/7)και 12 στις 15/7

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

2/7 2980

7/7 2850

15/7 3160

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 8-10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει :σε ολα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 5-6

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 7-8

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

σε γενικες γραμμες ειναι πολυ ησυχος. τον βαζω συνεχεια στο στηθος με το που καταλαβω οτι πειναει, δεν τον αφηνω να κλαψει.μεχρι τωρα θηλαζω απο το ενα στηθος σε καθε γευμα.

εδω κ 2 μερες τα κακα του ειναι πρασινα. ξεκινησα το block feeding απο χθες το πρωι (στηθος ανα 3 ωρες).χθες το απογευμα εκανε 2 φορες μουσταρδι κακα αλλα αποτοτε κ μεχρι τωρα ειναι ξανα πρασινα. πρεπει να ειναι απολυτα ακριβης στο 3ωρο???

σημερα το πρωι εφαγε στις 9 απο το ενα και πεινασε ξανα στισ 11. τον εβαλα απο το ιδιο και ενω εφαγε για λιγο αρχισε να χτυπιεται πανω στο στηθος. τον εβγαλα τον ξαναεβαλα αλλα παλι τα ιδια. το επανελαβα 2-3 φορες αλλα χωρις αποτελεσμα και τοτε του εδωσα το αλλλο στηθος, οπου εφαγε κανονικα και κοιμηθηκε.να σημειωσω οτι δεν ειχε περασει το 3ωρο ακριβως. εκανα καλα???ενιωθα οτι πεινουσε και απο το πρωτο στηθος δεν ρουφουσε σα να ηταν αδειο.το ιδιο εκανε κ το απογευμα

τι να κανω???

wn7Rp3.png

Καλησπέρα, μεταφερω το ερωτημα- προβληματισμό μίας φίλης, η οποία γεννησε φυσιολογικα στη 36 εβδομαδα..

Το κοριτσακι της γεννηθηκε 3150 και αν και απο την πρωτη στιγμη την εβαλαν στο στηθος, παρουσιαζει μια αρνηση να θηλασει...

Συναντηθηκαμε χθες στο σπιτι τους και πραγματικα η κατασταση μου φανηκε δύσκολη, χωρις να ειμαι ειδικός ή να εχω την απειρη εμπειρια, μιας και ειμαι κι εγω νεα μανουλα.

Ενω την βαζει κανονικα και σωστά (από οσο μπορω κι εγω να καταλαβω) το μωρό δεν θελει το στηθος, το φτυνει συνεχεια, χτυπαει τα χερια και τα ποδια εντονα..

Η φιλη μου συνεχιζει να της το προσφέρει ξανά και ξανά με αποτελεσμα μετα από λιγα λεπτα το μωρό να κλαιει σπαρακτικα, να χτυπιέται ολοκληρο και να γινεται κυριολεκτικα μπλε από το κλαμα..

της προτεινα να δει την παιδιατρο μου που ειναι ΥΠΕΡ του θηλασμου και σε βοηθα πολύ...

Παρόλα αυτα συνεχιζει να κανει αυτη τη συμπεριφορα, η κοπελα ειναι σε απογνωση μιας και ολοι την πιεζουν να σταματησει...

Παντως η κατασταση ειναι πραγματικα δυσκολη, μιας και το ειδα με τα ματια μου αυτο που σας περιγραφω,

Τι μπορει να φταιει??

περασα ακριβως το ιδια.που κατεληξα?βγαζω με το θηλαστρο και της το δινω.ειναι ταλαιπορια αλλα εχω πολυ γαλα και ειναι κριμα να μην της το δωσω.καθε τρεις ωρες το βγαζω και οταν ξυπναει της το δινω.η παιδιατρος μου ειναι πολυ υπερ του θηλασμου.οταν της το ειπα ξερεις τι με ρωτησε?μηπως καπνιζω και μυριζει το γαλα,η αν τρωω μπαχαρικα που επεισης μυριζουν.δεν κανω ουτε το ενα ουτε το αλλο.με το θηλαστρο βρικα την υγεια μου.κουραζομαι αλλα τουλαχιστον αυτη χορταινει και ειναι μια χαρα.και το κυριοτερο δεν την ακουω να τσιριζει.

Eλίνα μου και η φίλη μου πηγε και πηρε θηλαστρο, ελπιζω να καταφερει να αντεξει ολη αυτη τη διαδικασία η οποία είναι σαφως επίπονη αλλα αξιζει για τα μωράκια μας!

Μου αρέσει να χαμογελώ να να βλέπω τον κόσμο μέσα από ροζ γυαλιά..!Μου φτιάχνει τη διάθεση

mpoumpou να σας ζήσουν τα μωράκια σας! κι εγώ είμαι νέα μανούλα, αυτό που πρέπει να προσέξει η φίλη σου για να μην κάνει το ίδιο λάθος με εμένα και να μην ξεκινήσει στραβά είναι το θήλαστρο που θα πάρει, πρέπει οπωσδήποτε να είναι νοσοκομειακό για να μπορέσει να υποστηρίξει πλήρη γαλουχία. έχει βάλει η Αγλαϊα σχετικό λίνκ -είμαι λίγο καινούργια και δεν ξέρω να στο βάλω :oops:, λέγεται "θήλαστρα και συγκρίσεις", αν ψάξεις θα το βρεις. Εγώ έχω νοικιάσει το symphony της medela, δεν ξέρω αν είναι οκ ή χρειάζεται κάποιο άλλο η φίλη σου, θα σας απαντήσει και η Αγλαϊα ως ειδικός. Πάντως πρέπει να το προσέξει οπωσδήποτε αυτό και να κάνει και τις αντλήσεις που πρέπει, αλλιώς το γάλα της θα αρχίσει να μειώνεται σταδιακά και είναι κρίμα. Πάντως να μην ανησυχεί, δεν ειναι τόσο δύσκολα τα πράγματα, βοηθά πολύ ο προγραμματισμός ;)

Τι μπορει να φταιει??

Δεν ξέρουμε τι μπορεί να φταίει.

Αν το παιδί αρνείται, η μόνη λύση είναι το νοσοκομειακό θήλαστρο διπλής άντλησης. Για να διατηρηθεί η γαλουχία χρειάζονται 8-12 αντλήσεις το 24ωρο. Η κάθε άντληση να διαρκεί 15 λεπτά τουλάχιστον. Η μία άντληση πρέπει να είναι μεταξύ 12 τα μεσάνυχτα και 6 το πρωί.

Eλίνα μου και η φίλη μου πηγε και πηρε θηλαστρο, ελπιζω να καταφερει να αντεξει ολη αυτη τη διαδικασία η οποία είναι σαφως επίπονη αλλα αξιζει για τα μωράκια μας!

Αν εννοείς ότι αγόρασε θήλαστρο τότε σίγουρα έχει λάθος θήλαστρο.

Η διαδικασία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι επίπονη. Αν είναι επίπονη, τότε το θήλαστρο είναι για πέταμα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...