Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Καμία απάντηση για μένα?

Θα ακολουθήσεις αυτό που αφήνει το παιδί σου ικανοποιημένο. Μερικά παιδιά χορταίνουν με το στήθος και γεύμα μερικά θέλουν και τα δυο, άλλα πάλι σε κάποιο γεύμα της ημέρας τρώνε μόνο από το ένα ενώ σε κάποιο άλλο και από τα δυο. Δεν υπάρχει πατρόν αυτό που πρέπει να γίνει είναι το μωρό να παραμένει στο στήθος όση ώρα θέλει(κάνει καλές θηλαστικές κινήσεις) όταν σταματάει το σηκώνουμε να ρευτεί, το βάζεις στο ίδιο στήθος πιέζεις λίγο να βγάλε γάλα αν συνεχίσει να θηλάζει το αφήνεις τελειώνει προσφέρεις το άλλο αν δεν θέλει οκ. Αν θέλει οκ......κλπ

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημερα,

ο μπεμπης μου ειναι 63 ημερων και θηλαζουμε αποκλειστικα.

Τον πρωτο μηνα πηραμε 800γρ και τον δευτερο 750γρ.

Απο την Δευτερα εχω μαστιτιδα και περνω αμοξιλ, χωρις πυρετο(μονο την 1η μερα μεχρι 37,7) ή αλλα συμπτωματα. Ομως οταν τον βαζω στο στηθος με την μαστιτιδα κανει λιγες θηλαστικες κινησεις και μετα κοιματε. Τον σηκωνω, τον ξαναβαζω παλι το ιδιο. Αλλαζω στηθος και τρωει κανονικα. Το πονεμενο στηθος το αισθανομαι αρκετα φορτωμενο και οταν το παταω βγαζει γαλα.

Τον ζυγησα λοιπον πριν και μετα τον θηλασμο(και απο τα δυο) για 3 συνεχομενους θηλασμους και δειχνει να εχει φαει 60-70 γρ.

Δεν ειναι πολυ μικρη η ποσοτητα για την ηλικια του;

Γιατι σταματαει τοσο γρηγορα απο το στηθος με τη μαστιτιδα παρολο που εχει γαλα;

Τι αλλο μπορω να κανω για να φαει λιγο παραπανω;

JQcsp3.png?7EEjBkUh

wmRjp3.png?r32XiA7l

Ελένη δε μπορείς να καταλάβεις πόσο τρώει ζυγίζωντάς τον. Αν βγάζει τουλάχιστον 6 πάνες βρεγμένες την ημέρα, και βάζει αρκετό βάρος (που βάζει), τότε τρώει αρκετά.

Μερικές φορές τα μωράκια αρνούνται να πιούν απ'το στήθος που έχει μαστίτιδα, γιατί νομίζω (αν θυμάμαι καλά) γίνεται το γάλα λίγο αλμυρό. Συνέχισε να προσπαθείς, να τον βάζεις πρώτα απ'αυτό το στήθος, κι αν δε θέλει, κάνε μιά αντληση να βγαίνει το γάλα γιατί δεν είναι καλό να μένει γεμάτο αφού έχεις και μαστίτιδα.

Ελένη δε μπορείς να καταλάβεις πόσο τρώει ζυγίζωντάς τον. Αν βγάζει τουλάχιστον 6 πάνες βρεγμένες την ημέρα, και βάζει αρκετό βάρος (που βάζει), τότε τρώει αρκετά.

Μερικές φορές τα μωράκια αρνούνται να πιούν απ'το στήθος που έχει μαστίτιδα, γιατί νομίζω (αν θυμάμαι καλά) γίνεται το γάλα λίγο αλμυρό. Συνέχισε να προσπαθείς, να τον βάζεις πρώτα απ'αυτό το στήθος, κι αν δε θέλει, κάνε μιά αντληση να βγαίνει το γάλα γιατί δεν είναι καλό να μένει γεμάτο αφού έχεις και μαστίτιδα.

Με ανησυχησε χθες η παιδιατρος γιατι λεει τις τελευταιες 20 μερες εχει παρει μονο 500 γρ και ειναι οριακα.

Πανες εχουμε πανω απο 6 και 2-3 λερωμενες.

Με το θηλαστρο που εχω δεν μπορω να βγαλω πανω απο 20ml το δυωρο και ανησηχω και για το στηθος.

Ευχαριστω για τις συμβουλες, θα συνεχισω την προσπαθεια και βλεπουμε....

JQcsp3.png?7EEjBkUh

wmRjp3.png?r32XiA7l

Καθόλου οριακό δεν είναι το βάρος που πήρε. Βάζετε 25 γρ τη μέρα, το όριο είναι 16 νομίζω.

Οι πάνες είναι επίσης μιά χαρά.

Για το στήθος, μην ανησυχείς, θα περάσει. Αν δε θέλει να θηλάσει βγάλε με το θήλαστρο κι ας μη βγάζει πολύ. Προσπάθησε να τον πιάσεις στον ύπνο και να τον βάλεις να θηλάσει όσο μπορείς.

Μιά χαρά τα πάτε. Καλή συνέχεια!

Διαφημίσεις

Με ανησυχησε χθες η παιδιατρος γιατι λεει τις τελευταιες 20 μερες εχει παρει μονο 500 γρ και ειναι οριακα.

Η παιδίατρος σου είναι οριακά άσχετη ή οριακά επικίνδυνη. :evil:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

καλησπερα κοριτσια..επανηλθα....

εχει 2 βδομαδες σχεδον που εχει στρωσει προγραμμα η μικρη.κοιμαται γυρω στις 10-10:30 κ ξυπναει 4-5 μπορει και 6.τρωει 5 λεπτα κ ξανα υπνο ως τις 8-9 περιπου.το θεμα ειναι οτι στις 5 τρωει πολυ λιγο απο το ενα στηθος κ μεχρι να ξαναξυπνησει το αλλο στηθος ειναι τουμπανο!νομιζω οτι θα σκασει!

φοβαμαι μην εχω καμια μειωση παραγωγης που δεν θηλαζει για τοσες ωρες γιατι τωρα ας πουμε το απογευμα νοιωθω το στηθος μου εντελως αδειο,βαζω την μπεμπα να φαει κ νευριαζει σαν μην εχω γαλα.κανει αρκετη ωρα θηλαστικες κινησεις κ μετα την ακουω να καταπινει.δηλαδη αργει αρκετα να κατεβει το γαλα.

στην διαρκεια της μερας ομως τρωει πολυ κ χωρις ωρα.μπορει να τρωει ανα 1 ή ανα 2 ωρες.

τι να κανω?

qvx1p3.png

αll I ever wanted...αll I ever needed...Is here,in my arms....

Να ακολουθησεις το πρόγραμμα του μωρού σου και να χαίρεσαι που κοιμάται τοσο καλά! Το στήθος θα προσαρμοστεί ανάλογα.

Εντάξει παρακολούθα και τις πάνες για να είσαι ήσυχη.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Annie το ίδιο έκανε και ο δικός μου 3 μηνών και από τον 6ο και μετά άρχισε να ξυπνά ανά 1-2 ώρες. Απόλαυσέ το τώρα. Όσο για το στήθος θα προσαρμοστεί σε μερικές μέρες στις νέες συνθήκες.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Annie το ίδιο έκανε και ο δικός μου 3 μηνών και από τον 6ο και μετά άρχισε να ξυπνά ανά 1-2 ώρες. Απόλαυσέ το τώρα. Όσο για το στήθος θα προσαρμοστεί σε μερικές μέρες στις νέες συνθήκες.

:cry::cry::cry::cry::cry::cry::shock::shock::shock::shock:μπουαχααχααα κλαψψψψ.

οχι δεν θελωωωωω...καλα κοιματαιιιιιιι επιτελους:cry::cry:

(πλακα κανω ,κ εγω το περιμενω οτι καποια στιγμη μπορει να μου τα αλλαξει...)

qvx1p3.png

Διαφημίσεις

χαχαχα! και η δικιά μου και μια μεγάλη πλειοψηφεία 3-6 μηνών έκαναν τους καλύτερουε ύπνους...αλλά είπα να μη σου το γράψω και απογοητευτείς από τώρα. Σου τα πρόφτασε η female όμως :)

KbCJp2.pngEYukp3.png

Eliza καλύτερα να ξέρει τι την περιμένει αν και εύχομαι να διαψευστούμε.

κ εγω το ιδιο ευχομαι!:mrgreen::mrgreen::lol::lol:

(οσο για την ερωτηση μου γιατι το ριξα στην πλακα..δεν παιζει να μειωθει το γαλα λογω πολλων ωρων ''απουσιας'' ε?με προβληματιζουν οι απογευματινοι θηλασμοι που ειναι κ πολλοι,κ μεγαλοι σε διαρκεια κ πολλες φορες η μπεμπα χτυπιεται!!!!...)

καλημερα μανουλες!:P

qvx1p3.png

Το γάλα θα μειωθεί για τις ώρες που δεν το χρειάζεται το μωρό, την νύχτα δηλαδη που δεν πίνει. Το στήθος σε μερικές μέρες θα προσαμπρστεί ακι δεν θα πρήζεται όσο τώρα.

Την ημέρα και για όσο ζητάει στήθος θα εξακολουθεί να παράγει γάλα ο οργανισμός σου. Όταν η μικρή χτυπιέται όπως λες στο στήθος μπορείς να την αλλάζεις μαστό. Οι συχνοί θηλασμοί και οι συχνές εναλλαγές στήθους θα αυξήσουν την παραγωγή απλά να πίνει πρώτα από το ένα στήθος μέχρι να χάσει το ενδιαφέρον της και μετά αλλάζεις ώστε να παίρνει και το παχύ γάλα.

Ελπίζω να σε κάλυψα.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Διαφημίσεις

καλημερα!!!!

για να μην ανοιξω καινουριο θεμα να σας ρωτησω κατι εδω;

πεφτουν παρα πολυ τα μαλλια μου εχει καμια σχεση μ'αυτο ο θηλασμος;

εχει τυχει σε καμια αλλη μανουλα;

QnFwm8.png

VyFvm8.png

Γύρω στους 3 μήνες πέφτουν τα μαλλιά που δεν έπεσαν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης -λόγω ορμονών- και σου φαίνεται ότι θα μείνεις καραφλή.

Χαλάρωσε, συμβαίνει σε όλες ασχέτως θηλάσμού. Σταματάει μόνο του μετά από λίγο καιρό.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Γύρω στους 3 μήνες πέφτουν τα μαλλιά που δεν έπεσαν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης -λόγω ορμονών- και σου φαίνεται ότι θα μείνεις καραφλή.

Χαλάρωσε, συμβαίνει σε όλες ασχέτως θηλάσμού. Σταματάει μόνο του μετά από λίγο καιρό.

ναι ε;

σ'ευχαριστω!

τωρα που το σκεφτομαι εχεις δικιο στην εγκυμοσηνη δεν μου επεφταν ενω στην πρωτη μου εγκυμοσηνη επεφτα τρελα οπως τωρα!

ευτυχως εχω πολυ μαλλι και δεν εχω προβλημα χαχα απλα εχω βαρεθει να σκουπιζω :mad:

QnFwm8.png

VyFvm8.png

Κορίτσια καλησπέρα και από μένα.

Δεν καταφέρνω να μπαίνω συχνά πια και γι'αυτό όποτε συνδέομαι μόνο απορίες κάνω... :oops:

Λοιπόν, ο μικρούλης εδώ και 10 μέρες περίπου βάζει τα χεράκια του ή τα δαχτυλάκια του στο στόμα και τα πιπιλάει. Τι είναι τούτο πάλι;;; Πείνα;;; Εξερευνά τον κόσμο;;;

Προσπάθησα να του δώσω πιπίλα γιατί δεν θα ήθελα να μάθει να έχει το δάχτυλο στο στόμα. Ο καημένος δε φαίνεται να τη θέλει.. τη φτύνει και μάλλον αηδιάζει όταν του τη βάζω.

Καμιά ιδέα;;;

2IW7p3.png

xwifp2.png

Sofia μάλλον τον τρώνε τα ούλα οτυ. Τα δόντια μπορεί να αργήσουν να βγουν αλλά οι ρίζες φυτρώνουν νωρίς. Αυτό μου είχε πει ο παιδίατρος όταν ο γιος μου ήταν στην ηλικία σας.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

ο μικρούλης εδώ και 10 μέρες περίπου βάζει τα χεράκια του ή τα δαχτυλάκια του στο στόμα και τα πιπιλάει. Τι είναι τούτο πάλι;;; Πείνα;;; Εξερευνά τον κόσμο;;;

Προσπάθησα να του δώσω πιπίλα γιατί δεν θα ήθελα να μάθει να έχει το δάχτυλο στο στόμα. Ο καημένος δε φαίνεται να τη θέλει.. τη φτύνει και μάλλον αηδιάζει όταν του τη βάζω.

Καμιά ιδέα;;;

φυσιολογική ανάπτυξη!

άφησέ τον ήσυχο να κάνει αυτό που θέλει!

να τον αφήνεις να έχει άποψη, να παίρνει πρωτοβουλίες, να επιλέγει αυτό που θέλει για τον εαυτό του:wink:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Είναι τόσο ιδιαίτερο το να μεγαλώνεις ένα παιδί. Είναι όλα καινούργια και κάθε φορά κάτι μου φαίνεται δύσκολο... και φυσικά ο καθένας σου λέει τη δική του άποψη για το πως πρέπει να το μεγαλώσεις... έχω ακούσει τόσα πολλά ότι τον κακομαθαίνω επειδή λόγω του θηλασμού είμαστε πολλές ώρες αγκαλιά, ότι πρέπει να τον αφήνω να κλαίει και να μην τον ταΐζω πριν το 3ωρο για να βάλουμε πρόγραμμα και άλλα πολλά που έχω φυσικά αγνοήσει. Για ότι με προβληματίζει και δε μπορώ να βρω απάντηση με τη δική μου λογική γράφω εδώ μέσα και ειλικρινά βρίσκω πολύ "μητρικές" συμβουλές που με καλύπτουν.

Ευχαριστώ.

2IW7p3.png

xwifp2.png

Μπορεί να με πάρετε με τις πέτρες, αλλά αναρωτιέμαι...μήπως η Ιφιγένεια βάζει πολύ βάρος; :?

Γεννήθηκε 18/06 στις 11:30 το βράδυ και μου την έφεραν πρώτη φορά την επόμενη ημέρα γύρω στις 1:00 το μεσημέρι. Από τότε θηλάζει αποκλειστικά και συνέχεια :lol:

Ο παιδίατρος μου είπε να τη ζυγίζω ανά 3 ημέρες και θα είμαστε ευχαριστημένοι αν στο τριήμερο έχει πάρει 50 γραμμάρια. Αν σε μια μέτρηση δεν έχει πάρει βάρος δεν ανησυχούμε. Ανησυχούμε μόνο αν δεν πάρει βάρος σε δύο συνεχόμενες μετρήσεις ή αν έχει χάσει. Τη ζυγίζω πάντα σχεδόν υπό τις ίδιες συνθήκες (πρωί, χωρίς ρούχα, πριν φάει).

Τα ίδια έκανα και στο γιο μου, αλλά εκείνος δεν έπαιρνε τόσο βάρος.

Τα στοιχεία της Ιφιγένειας:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 38+1

Β. Το φύλο του βρέφους θήλυ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. 10

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

18/06 (γέννηση) 2870

21/06 (στο μαιευτήριο) 2600

23/06 (βάρος εξόδου) 2670

26/06 2780

30/06 3000

03/07 3120

07/07 3280

10/07 3460

14/07 3650

17/07 3790

21/07 4000

24/07 4120

28/07 4320

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 8- 10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα δεν παίρνει συμπλήρωμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. δεν χρησιμοποιώ

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. Όσα και τα γεύματα

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 5-7

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη.... είναι πολύ ήρεμο μωρό και τις περισσότερες ώρες ανάμεσα στα γεύματα κοιμάται. Όταν δεν κοιμάται θέλει παρέα και βόλτα :lol:

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια απάντηση :)

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Τα μωρά που θηλάζουν συνήθως βάζουν περισσότερο βάρος από το μέσο όρο τους πρώτους δύο μήνες. Στη συνέχεια μπορεί να μη βάλουν και καθόλου βάρος για ένα μήνα.

Σταμάτα να ζυγίζεις το μωρό κάθε 3 μέρες. Ζυγίζουμε το μωρό κάθε εβδομάδα μέχρι να βεβαιωθούμε ότι παίρνει περίπου 200 γρ. για δύο συνεχόμενες εβδομάδες. Στη συνέχεια παρακολουθούμε το μωρό κάθε μήνα.

Μια ζύγιση το μήνα είναι υπέρ αρκετή και αυτό το ξέρει η παιδίατρός σου.

Καλή συνέχεια!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...