Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

κοριτσια ο παιδιατρος μου ειπε οτι τωρα που θηλαζω μπορω ν απινω μπυρα χωρις αλκοολ, λιγο κρασι ή μαυροδαφνη και καφε ελληνικο ή ντεκαφεϊνε.

εσεις τι οδηγιες εχετε?

wn7Rp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν πιστεύω σε αγγέλους, χερουβείμ, σεραφείμ και τα συναφή. Δεν πιστεύω ότι το μωρό μου ή οποιοδήποτε μωρό έχει κακία και πονηριά.

Πιστεύω ότι το μωρό μου είναι απλά απαιτητικό. Όχι επειδή θέλει να μου σπάσει τα νεύρα. Απλά είναι.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

κοριτσια ο παιδιατρος μου ειπε οτι τωρα που θηλαζω μπορω ν απινω μπυρα χωρις αλκοολ, λιγο κρασι ή μαυροδαφνη και καφε ελληνικο ή ντεκαφεϊνε.

εσεις τι οδηγιες εχετε?

Εγω απο μονη μου δεν πινω αλκοολ παρα μονο αν τυχει μισο ποτηρακι κρασι και απο καφεδες μετα τον τριτο μηνα του μπεμπη πινω 2 ελληνικους και αν θελησω τριτο πινω φραπε ντεκαφεινε. Μεχρι τριων μηνων ομως επινα μονο ενα ελληνικο το πρωι. Α! και καθολου σοκολατα το πρωτο τριμηνο γιατι εμας ειδικα μας ταραζε.γινομασταν ετσι:twisted::twisted:

εγω σοκολατα δε μπορω να φαω πλεον(την ειχα σταματησει στην εγκυμοσυνη), μου πεφτει βαρια στο στομαχι. κι εγω εναν ελληνικο πινω κι αυτος αρκετα αραιος.αλπα για τον καφε οι αποψεις διϊστανται.

κ το κρασι δεν εχει αλκοολ οποτε λογικα επιτρεπεται.

wn7Rp3.png

Διαφημίσεις

εγω σοκολατα δε μπορω να φαω πλεον(την ειχα σταματησει στην εγκυμοσυνη), μου πεφτει βαρια στο στομαχι. κι εγω εναν ελληνικο πινω κι αυτος αρκετα αραιος.αλπα για τον καφε οι αποψεις διϊστανται
Τερεζα εγω επειδη επινα μονο εναν τον επινα μπομπα. αλλα παντα πρωι.

εγω σοκολατα δε μπορω να φαω πλεον(την ειχα σταματησει στην εγκυμοσυνη), μου πεφτει βαρια στο στομαχι. κι εγω εναν ελληνικο πινω κι αυτος αρκετα αραιος.αλπα για τον καφε οι αποψεις διϊστανται.

κ το κρασι δεν εχει αλκοολ οποτε λογικα επιτρεπεται.

το κρασι δεν εχει αλκοολ??????

κ τι ειναι?χυμος?

εχει καλε...αλλα ενα ποτηρακι που κ που δεν βλαπτει:wink:

qvx1p3.png

αll I ever wanted...αll I ever needed...Is here,in my arms....

Katerina2 δεν σε γνωρίζω, παρά μόνο από τα γραπτά σου εδώ μέσα, δηλαδή δνε μπορώ να έχω συνολική εικόνα. Από τα όσα γράφεις φαίνεται ότι έχεις παράλογες προσδοκίες από ένα μωρό που δεν είναι ούτε δύο μηνών.

Από τα γραπτά σου φαίνεται ότι δεν μπορείς να αντιληφθείς την πραγματικότητα, ένα μωρό αυτής της ηλικίας

-δεν μπορεί να προγραμματιστεί να μην κλαίει για 1,5 συνεχόμενη ώρα,

-δεν μπορεί να φάει πιο γρήγορα από αυτό που τρώει,

-έχει ανάγκες ΜΟΝΟ και οι γονείς έχουν υποχρέωση ή να ανταποκριθούν σε αυτές τις ανάγκες ή να βρούνε κάποιο άτομο που μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτές τις ανάγκες.

Θα ήταν καλό να αναζητήσεις τη συμβουλή και την υποστήριξη ενός ειδικού που θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις τις ανάγκες του μωρού και το πώς να ανταποκριθείς σε αυτές με τους δικούς σου περιορισμούς. Ο ειδικός θα σε βοηθήσει να προσαρμοστείς στην πραγματικότητα που απαιτούν οι συνθήκες ζωής σου και ίσως θα έχει κάτι να σου προτείνει για να σε διευκολύνει.

Διαφημίσεις

Ήταν γλυκό από μόνο του! Δεν χρειάστηκε ποτέ ζάχαρη ή άλλο γλυκαντικό!
Διακομωδω λιγο την κατασταση γιατι με αυτα που διαβαζω ωρες ωρες :shock::shock::shock: το παθαινω.

Διακομωδω λιγο την κατασταση γιατι με αυτα που διαβαζω ωρες ωρες :shock::shock::shock: το παθαινω.

Bλέπω δίπλα ότι είσαι.... βρέφος, μόλις 60 ποστ έχεις γράψει!!!

Φαντάζεσαι τι έχω διαβάσει έχοντας γράψει πάνω από 6.500 ποστ!

Το χιούμορ είναι απαραίτητο για όλους και γι αυτούς που γράφουν και γι αυτούς που διαβάζουν και κυρίως γι αυτούς που ζούνε δύσκολες καταστάσεις. Με το χιούμορ μπορεί να τις δούνε λιγότερο δύσκολες.

Όταν δεν αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα τείνουμε να μεγαλοποιούμε τα μικροπροβλήματα. Το χιούμορ συνήθως μας δείχει ευχάριστα την πραγματική διάσταση των προβλημάτων!:wink:

Διαφημίσεις

Bλέπω δίπλα ότι είσαι.... βρέφος, μόλις 60 ποστ έχεις γράψει!!!

Φαντάζεσαι τι έχω διαβάσει έχοντας γράψει πάνω από 6.500 ποστ!

Το χιούμορ είναι απαραίτητο για όλους και γι αυτούς που γράφουν και γι αυτούς που διαβάζουν και κυρίως γι αυτούς που ζούνε δύσκολες καταστάσεις. Με το χιούμορ μπορεί να τις δούνε λιγότερο δύσκολες.

Όταν δεν αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα τείνουμε να μεγαλοποιούμε τα μικροπροβλήματα. Το χιούμορ συνήθως μας δείχει ευχάριστα την πραγματική διάσταση των προβλημάτων!:wink:

Αγλαια μπορει να ειμαι βρεφος αλλα σας διαβαζω πανω απο 10 μηνες. Νιωθω πως σε ξερω πολυ καλα πια και ομως ποτε δε σταματας να με εκπλησεις με τις γνωσεις σου αλλα και με την υπομονη σου.Το οτι θηλαζω ακομα το μπεμπη μου οφειλεται εν μερει και σε σενα και θα θελα να σε ευχαριστησω γι αυτο:D

Η αλήθεια είναι ότι δίνω περισσότερη βαρύτητα σε κρίσεις και συμβουλές που προέρχονται από μαμάδες 2 παιδιών και πάνω.

Αν το είχες πει από την αρχή θα είχα αποχωρήσει νωρίτερα. Τι με αφήνεις να σε ζαλιζω;:?

Καλησπέρα κι από μένα. Σας διαβάζω εδώ και καιρό αλλά σήμερα χρειάστηκε να γράψω.

Το θέμα μου είναι το εξής. Είμαι μητέρα ενός αγγελουδιού 3 μηνών και 5 ημερών (υπάρχουν δεν υπάρχουν σεραφείμ, χερουβείμ κλπ).

Τον τελευταίο καιρό έχει πάρει λίγο βάρος. Φαντάζομαι ότι δεν πρέπει να ανησυχώ αλλά θα ήθελα και μια επιβεβαίωση από πιο ειδικούς.

Πέρα των 6 πρώτων ημερών που έδινα και ξένο γάλα θηλάζω τον Νικόλα μου αποκλειστικά.

Τον τελευταίο καιρό η διάρκεια των θηλασμών είναι πολύ μικρή, γύρω στα 5 λεπτά, μπορεί και λιγότερο. Το αποτέλεσμα σε 3 βδομάδες να πάρει μόνο 230γρ.

Αναλυτικα:

Βάρος γέννησης 07/04: 3455γρ - Υψος:52εκ

Εξοδος απο μαιευτήριο 11/04: 3360γρ

Παιδιατρικη εξέταση στο σπίτι (ηλεκτρονικός βρεφοζυγός) 15/04: 3190γρ

Παιδιατρικη εξέταση στο σπίτι (ηλεκτρονικός βρεφοζυγός) 18/05: 5000γρ - Υψος:57εκ

Παιδιατρικη εξέταση στο ιατρείο (βρεφοζυγός ακριβείας) 21/06: 6230γρ - Υψος:62εκ

Παιδιατρικη εξέταση στο ιατρείο (βρεφοζυγός ακριβείας) 12/07: 6460γρ - Υψος:62εκ

Να αναφέρω ότι τα επίπεδα χολερυθρίνης κατά την έξοδο από το μαιευτήριο ήταν στις 11/04 ήταν 13,2.

12/04: 14,8

15/04: 15,8

16/04: 10,6

Δεν χρησιμοποιώ θήλαστρο.

Δεν ξέρω αν χρειάζεστε κάποια άλλη πληροφορία αλλά θα ήθελα να μπυ πείτε πως σας φαίνεται το γεγονός ότι πήρε τόσο λίγο βάρος. Θα έπρεπε να ανησυχήσω;

Dim_angel, ειδικός δεν είμαι, αλλά η κόρη μου γεννήθηκε ένα μήνα πριν από το μωρό σου 3.300 και είναι τώρα στα ίδια κιλά με αυτό. Τώρα που διάβασα το ποστ σου ψιλοαγχώθηκα, αλλά από τη στιγμή όμως που η παιδιατρος μας δεν ανησυχεί, δεν ανησυχώ ούτε εγώ. Η πρώτη μου κόρη είχε ακριβώς την ίδια πορεία και δεν είχε κανένα πρόβλημα (ανέκαθεν έτρωγε τον άμπακο μάλιστα).

Θα παρακολουθώ όμως τις απαντήσεις που θα σου δώσουν γιατί με ενδιαφέρει το θέμα.

Καλησπέρα κι από μένα. Σας διαβάζω εδώ και καιρό αλλά σήμερα χρειάστηκε να γράψω.

Το θέμα μου είναι το εξής. Είμαι μητέρα ενός αγγελουδιού 3 μηνών και 5 ημερών (υπάρχουν δεν υπάρχουν σεραφείμ, χερουβείμ κλπ).

Τον τελευταίο καιρό έχει πάρει λίγο βάρος. Φαντάζομαι ότι δεν πρέπει να ανησυχώ αλλά θα ήθελα και μια επιβεβαίωση από πιο ειδικούς.

Πέρα των 6 πρώτων ημερών που έδινα και ξένο γάλα θηλάζω τον Νικόλα μου αποκλειστικά.

Τον τελευταίο καιρό η διάρκεια των θηλασμών είναι πολύ μικρή, γύρω στα 5 λεπτά, μπορεί και λιγότερο. Το αποτέλεσμα σε 3 βδομάδες να πάρει μόνο 230γρ.

Αναλυτικα:

Βάρος γέννησης 07/04: 3455γρ - Υψος:52εκ

Εξοδος απο μαιευτήριο 11/04: 3360γρ

Παιδιατρικη εξέταση στο σπίτι (ηλεκτρονικός βρεφοζυγός) 18/05: 5000γρ - Υψος:57εκ

Παιδιατρικη εξέταση στο ιατρείο (βρεφοζυγός ακριβείας) 21/06: 6230γρ - Υψος:62εκ

Παιδιατρικη εξέταση στο ιατρείο (βρεφοζυγός ακριβείας) 12/07: 6460γρ - Υψος:62εκ

Να αναφέρω ότι τα επίπεδα χολερυθρίνης κατά την έξοδο από το μαιευτήριο ήταν στις 11/04 ήταν 13,2.

12/04: 14,8

15/04: 15,8

16/04: 10,6

Δεν χρησιμοποιώ θήλαστρο.

Δεν ξέρω αν χρειάζεστε κάποια άλλη πληροφορία αλλά θα ήθελα να μπυ πείτε πως σας φαίνεται το γεγονός ότι πήρε τόσο λίγο βάρος. Θα έπρεπε να ανησυχήσω;

να σου ζήσει ο Νικόλας (εύστοχη η παρένθεση)

Αν και δεν είμαι ειδικός νομίζω ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος να ανησυχείς το μωρό σου πείρε γρήγορα πολύ βάρος έφθασε δυο μηνών στην ανώτατη καμπύλη και τώρα βάζει φρένο. Έχει διπλασιάσει σχεδόν το βάρος γέννησης και είναι μόλις τριών μηνών κάτι το οποίο είναι αναμενόμενο να συμβαίνει από 4-6 μηνών. Αν πιστεύεις ότι κάτι πρέπει να κάνεις τότε αύξησε τα γεύματά του όσο μπορείς και όσο συνεργάζεται αν και δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποιο θέμα. Πόσα γεύματα κάνετε?

Ευχαριστω για τις πρώτες απαντήσεις.

Με ακρίβεια δεν μπορώ να πω πόσα γεύματα κάνουμε. Περίπου 7 μεσα στην ημέρα και ένα μεταμεσονύκτιο. Υπάρχουν και φορές που τον ταίζω 2 φορές το βράδυ. Γενικά πάντως δεν έχει κλάψει από την πείνα. Δεν προλαβαίνει, πάντα τον προλαβαίνω.

Το αποτέλεσμα σε 3 βδομάδες να πάρει μόνο 230γρ.

Σε αυτή την ηλικία τα μωρά αξιολογούνται μια φορά το μήνα.

Παιδιατρικη εξέταση στο σπίτι (ηλεκτρονικός βρεφοζυγός) 18/05: 5000γρ

Σε 33 ημέρες πήρε σχεδόν 55 γρ. το 24ωρο ενώ το αναμενόμενο είναι 25.

Παιδιατρικη εξέταση στο ιατρείο (βρεφοζυγός ακριβείας) 21/06: 6230γρ -

Παιδιατρικη εξέταση στο ιατρείο (βρεφοζυγός ακριβείας) 12/07: 6460γρ -

σε 88 ημέρες (από 15/4) πήρε 3.270 γρ., δηλαδή 37,2 γρ. το 24ωρο κατά μέσο όρο. Πολύ πάνω από τα 25 γρ. που είναι ο αναμενόμενος μέσος όρος.

Επειδή τις πρώτες 33 ημέρες η αύξηση του βάρους ήταν υπερδιπλάσια του αναμενόμενου μέσου όρου, τις επόμενες μέρες ήταν φυσικό να μειώσει τους ρυθμούς για να πλησιάσει κάπως το μέσο όρο, αν και εξακολουθεί να είναι πολύ πάνω.

Τα μωρά με τέτοιο βάρος μπορεί να παρουσιάσουν μηδενική αύξηση για έναν μήνα, αυτό είναι το φυσιολογικό αναμενόμενο.

Θα έπρεπε να ανησυχήσω;

Στο τέλος του βιβλιαρίου υπάρχουν οι καμπύλες ανάπτυξης, μπορείς εκεί να περάσεις τις ζυγίσεις και να βλέπεις την ανάπτυξη του παιδιού σε σχέση με το μέσο όρο και το φυσιολογικό αναμενόμενο.

Ευχαριστω για τις πρώτες απαντήσεις.

Με ακρίβεια δεν μπορώ να πω πόσα γεύματα κάνουμε. Περίπου 7 μεσα στην ημέρα και ένα μεταμεσονύκτιο. Υπάρχουν και φορές που τον ταίζω 2 φορές το βράδυ. Γενικά πάντως δεν έχει κλάψει από την πείνα. Δεν προλαβαίνει, πάντα τον προλαβαίνω.

Ότι κάνεις το κάνεις πολύ καλά δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς!!! Απλά το μωρό σου αποφάσισε να κάνει λίγο στάση γιατί αλλιώς θα πήγαινε για δική του καμπύλη..... βλέπω και την απάντηση της Αγλαίας οπότε οκ...διπλά:lol::lol:

Ευχαριστώ πολύ για την καθησυχαστική απάντησή

Σε αυτή την ηλικία τα μωρά αξιολογούνται μια φορά το μήνα.

Λόγω καύσωνα τα ραντεβού με την παιδίατρο δεν μας βγήκαν ακριβώς στο μήνα.

Σε 33 ημέρες πήρε σχεδόν 55 γρ. το 24ωρο ενώ το αναμενόμενο είναι 25.

σε 88 ημέρες (από 15/4) πήρε 3.270 γρ., δηλαδή 37,2 γρ. το 24ωρο κατά μέσο όρο. Πολύ πάνω από τα 25 γρ. που είναι ο αναμενόμενος μέσος όρος.

Επειδή τις πρώτες 33 ημέρες η αύξηση του βάρους ήταν υπερδιπλάσια του αναμενόμενου μέσου όρου, τις επόμενες μέρες ήταν φυσικό να μειώσει τους ρυθμούς για να πλησιάσει κάπως το μέσο όρο, αν και εξακολουθεί να είναι πολύ πάνω.

Τα μωρά με τέτοιο βάρος μπορεί να παρουσιάσουν μηδενική αύξηση για έναν μήνα, αυτό είναι το φυσιολογικό αναμενόμενο.

Στο τέλος του βιβλιαρίου υπάρχουν οι καμπύλες ανάπτυξης, μπορείς εκεί να περάσεις τις ζυγίσεις και να βλέπεις την ανάπτυξη του παιδιού σε σχέση με το μέσο όρο και το φυσιολογικό αναμενόμενο.

Την καμπύλη την παρακολουθώ και είδα ότι είναι στα φυσιολογικά επίπεδα. Απλά μου έκανε εντύπωση πως πήρε τόσο λίγο βάρος ήθελα μια δευτερη γνώμη.

Και πάλι ευχαριστώ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...