Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα,

είχα ρωτήσει και λίγες μέρες νωρίτερα, αλλά θα ήθελα κι άλλες διευκρινήσεις αν κάποια ξέρει να μου πει.

Το αγοράκι μου είναι σχεδόν 3 εβδομάδων κα θηλάζουμε αποκλειστικά.Το πρόγραμμα βέβαια είναι χαόδες και είναι λογικό(μαραθώνιοι θηλασμοί και πολύ συχνοι), αλλα όλα πάνε καλά.Βρέχει και λερώνει πολλές πάνες(παραπάνω από τις απαραίτητες)και παίρνει βάρος.

Η ερωτηση μου - μετα τις 5-6 εβδομάδες και την "εδραίωση της γαλουχίας" τι μπορώ να περιμένω και τι επιτρέπεται?

• ειναι πιθανό να θηλάζει γρηγορότερα(μου είπε η παιδίατρος οτι αυτό θα γίνει σταδιακά όσο δυναμώνει το μωράκι) ?
  • είναι πιθανό να φτιάξει το μωρό ένα δικό του "προγραμμα"(και να μην θηλάζει άλλες μέρες πιο συχνά και άλλες πιο αραιά όπως κάνει μέχρι σήμερα) ?
  • θα μπορώ να αντλώ για να φτιάξω τράπεζα για ώρα αναγκης ή για όταν γυρίσω στην δουλειά(μέχρι τώρα δεν το κάνω)?
  • θα μπορώ να δώσω γάλα με μπιμπερό αν κάποια φορά χρειαστεί χωρις να φοβάμαι οτι το μωρό θα μπερδευτεί (η παιδίατρος για τώρα με έχει συμβουλέψει να μην χρησιμοποιήσω μπιμπερό γιατί έστω και μια φορά μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα "σύγχυσης")?
  • αν το μωρο αρχίσει να κάνει λιγότερα βραδυνα θα πρέπει να αντλώ κάποια στιγμή το βράδυ έτσι ώστε να μην επηρεαστεί/μειωθεί η παραγωγή μου και να μην πρήζομαι το βράδυ?

QqmLp3.png

μην στεναχωριέσαι λοιπόν.τι καλύτερο από τέτοια βασανάκια!!!εμένα ήδη μου λείπει το μωράκι των ημερών.

Έχω ήδη μία κόρη πάνω από δυόμιση ετών. Δε μπορώ να πω ότι μου έλειψαν ποτέ οι πρώτες της ημέρες, παρότι ήταν και λιγάκι πιο "εύκολη" από το γιο μου.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

• ειναι πιθανό να θηλάζει γρηγορότερα(μου είπε η παιδίατρος οτι αυτό θα γίνει σταδιακά όσο δυναμώνει το μωράκι) ?

Είναι πολύ πιθανό να συμβεί αλλά το κάνει μόνο του το μωρό, δεν είναι κάτι που μπορείς να το ρυθμίσεις

• είναι πιθανό να φτιάξει το μωρό ένα δικό του "προγραμμα"(και να μην θηλάζει άλλες μέρες πιο συχνά και άλλες πιο αραιά όπως κάνει μέχρι σήμερα) ?

τα μωρά συνηθίζουν να φτιάχνουν κάποιο πρόγραμμα για να το αλλάξουν μετά από λίγες μέρες

• θα μπορώ να αντλώ για να φτιάξω τράπεζα για ώρα αναγκης ή για όταν γυρίσω στην δουλειά(μέχρι τώρα δεν το κάνω)?

αυτό θα το κάνεις 2-3 εβδομάδες πριν γυρίσεις στη δουλειά, δεν έχεις λόγο να ασχοληθείς νωρίτερα

• θα μπορώ να δώσω γάλα με μπιμπερό αν κάποια φορά χρειαστεί χωρις να φοβάμαι οτι το μωρό θα μπερδευτεί (η παιδίατρος για τώρα με έχει συμβουλέψει να μην χρησιμοποιήσω μπιμπερό γιατί έστω και μια φορά μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα "σύγχυσης")?

είναι πολύ σημαντικό να μη δώσεις εσύ το μπιμπερό αλλά να το δώσει καποιος άλλος όταν εσύ θα λείπεις απο το σπίτι (όχι από το δωμάτιο, από το σπίτι)

ο κίνδυνος της σύγχισης θηλών είναι σχετικά μεγάλος τις πρώτες 6 εβδομάδες και αρκετά μικρότερος μετά, όμως πάντα είναι υπαρκτός και γι αυτό είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιούμε μπιμπερό παρά μόνο αν υπάρχει πραγματική ανάγκη

• αν το μωρο αρχίσει να κάνει λιγότερα βραδυνα θα πρέπει να αντλώ κάποια στιγμή το βράδυ έτσι ώστε να μην επηρεαστεί/μειωθεί η παραγωγή μου και να μην πρήζομαι το βράδυ?

όχι, δεν θα χρειαστεί να κάνεις τίποτα (εκτός και αν η αλλαγή είναι απότομη και νιώσεις δυσφορία)

Διαφημίσεις

δεν ξέρω αν έφταιγε το γάλα μου.

το γάλα έχει μία ποιότητα, δεν υπάρχουν διαφορετικές ποιότητες στο γάλα

ήταν πολύ αραιη σαν το πρωτόγαλα.

το πρωτόγαλα έτσι είναι

.καλώς η κακώς κοιμόμαστε μαζί.λάθος αλλά δεν θα σκάσω κιόλας .

είσαι τόσο σίγουρη ότι είναι λάθος...

δηλαδή το σωστό για τη γάτα σου θα ήταν να αφήσει τα γατάκια μόνα τους και να πάει να κοιμηθεί μακριά τους;

:?

δες στο 7:56

http://www.youtube.com/watch?v=sf2ku1XZ9Lw&feature=related

και στο 2:09

http://www.youtube.com/watch?v=etJrqTAcnG0&feature=related

Σχετικά με το μισάωρο μπορεί να κάνω και λάθος. Ίσως η ηρεμία να διήρκεσε και 40-45 λεπτά.

Δεν ξέρω πάντως από τι έκλαιγε. Ξέρω ότι όταν τον έβαλα στο στήθος μου ηρέμησε. Γενικά η συμπεριφορά του μωρού είναι η εξής: όταν δεν κοιμάται δε μπορεί να καθίσει παραπάνω από μισή ώρα βαριά βαριά 40 λεπτά μακριά από το στήθος μου.

Οι κενώσεις μας είναι αρκετές μέσα στη μέρα, νομίζω πάνω από 5.

Κολικούς δε νομίζω ότι έχει, έχω μιλήσει και με τον παιδίατρο και του δίνω και infacolic πριν από περίπου 5-6 γεύματα την ημέρα, μήπως έχει και δεν το καταλαβαίνουμε. Μη βιαστείτε να με βρίσετε που δίνω φάρμακο χωρίς να ξέρω αν το παιδί μου το χρειάζεται. Δε μπορώ να πω γιατί ακριβώς το κάνω, απλά ξέρω ότι το τελευταίο που θέλω είναι να έχει και κολικούς.

Από γαλακτοκομικά πίνω περίπου 400-500 ml φρέσκο γάλα την ημέρα και κάποιες ημέρες μπορεί να φάω τοστ που περιέχει μία φέτα τυρί και κάποιες άλλες μπορεί να φάω λίγη φέτα με το μεσημεριανό μου.

Αναγωγές έχουμε πάρα πολύ σπάνια.

Με σύμβουλο δε μίλησα. Δεν ξέρω αν έχει νόημα, εφόσον αυτό που ψάχνω είναι να θηλάζω λιγότερες φορές και λιγότερες ώρες μέσα στη μέρα και από ό,τι μου λέτε όλες, αυτό δεν είναι εφικτό τώρα.

Δοκίμασε για τουλάχιστον δυο εβδομάδες να μην πίνεις γάλα, δοκίμασε να κάνεις breast compression την ώρα που το μωρό χάνει το ενδιαφέρον του ... όταν πάει να κοιμηθεί σήκωσε το να ρευτεί βάλτο στο ίδιο στήθος και πίεσε το στήθος σου βγάλει γάλα. θα πιέζεις θα κοιτάς αν το μωρό ξεκινάει να πίνει και θα αφήνεις..... όταν τελειώσει προσφέρεις το δεύτερο. Αν δεν δείχνει χορτάτο δώσε ξανά το πρώτο.....

Πρέπει επειγόντως να ανακαλύψεις άλλες στάσεις θηλασμού..... φύγε από τον καναπέ!! Πήγαινε στο κρεβάτι σου ή κάποιο άλλο και θηλάστε ξαπλωμένοι... θα βάλεις πολλά μαξιλάρια γύρο σου για να είσαι άνετα. Βάλε φαντασία Πειραματίσου τουλάχιστον τα πρωινά που λείπει η μεγάλη...

http://www.mother-2-mother.com/tut-layingdown.htm

και εδώ

http://www.lalecheleague.org/llleaderweb/LV/LVAugSep00p63.html

εσύ μπορείς πάντα να δοκιμάζεις και να βλέπεις αν υπάρχουν αλλαγές...σίγουρα όσο το μωρό μεγαλώνει θα δυναμώνει και θα θηλάζει πιο αποτελεσματικά.

Μόνο εσύ όμως θα είσαι σε θέση να διαβάσεις το κλάμα του μωρού αυτή είναι η μαγεία σου ως μαμά.... δεν ξέρω αν θα μπορούσε μια σύμβουλος να καταλάβει σε κάποιο ραντεβού αν το μωρό κλαιει από πείνα ή από οτιδήποτε άλλο. Αφού επέλεξες να θηλάζεις προσπάθησε τουλάχιστον να βρεις τρόπους να το κάνεις να σου αρέσει λίγο πιο πολύ ...........βάλε μια ταινία ξάπλωσε και θήλασε........

Το να θηλάζεις λίγοτερες φορές ή λιγότερες ώρες μέσα στην ημέρα δεν είναι θέμα του τι λέμε εμείς ή όποιοι εμείς ....είναι το τι λεει το μωρό. Αν το μωρό έχει διαφορετική άποψη μπορείς μόνο να προσπαθείς κάποια πράγματα από την πλευρά σου και να αναμένεις αντιδράσεις.

Δεν ξέρω αν μπορούμε να το πούμε προκατάληψη, αλλά μου αρέσει πολύ το θέατρο, ο κινηματογράφος, το φαγητό έξω με τον άντρα μου ή με φίλους/φίλες. Μου αρέσει πολύ ο ύπνος, να βλέπω ντιβιντί πριν πέσω για ύπνο, να διαβάζω πριν πέσω για ύπνο, να κάνω μπάνιο πριν πέσω για ύπνο. Όταν εργάζομαι, μαγειρεύω πριν πέσω για ύπνο. Και επίσης, έχω την απαίτηση και το δεύτερο παιδί μου, όπως και το πρώτο, να μάθει (περίπου όταν χρονίσει) να πέφτει για ύπνο το βράδυ στις 9. Πώς μπορούν όλα αυτά να συδυαστούν με co-sleeping; Και ναι, αν χρειαστεί να θυσιάσω το θηλασμό, για χατήρι όλων των παραπάνω, είμαι έτοιμη να το κάνω.

Μίλησα λοιπόν για διασκέδαση γιατί όταν ανεφερες θέατρα και κινηματογράφους το μωρακι σου δεν ήταν καν ενός μήνα κι εσυ ήδη σκεφτοσουν να διακοψεις το θηλασμο αν δεν μπορείς να έχεις όλα αυτά. Δεν μιλαγες για τα ψώνια σου που ακόμα και αυτά ακόμα και το μπάνιο αν θες είναι πολυτέλεια σε αυτή τη φάση. Πολλές φορές είναι και για εμένα ακόμα Θα συμφωνήσω με την αγλαια να ζητήσεις βοήθεια ψυχολόγου για το πως να βοηθηθεις και εσυ και το μωρακι σου.

Κατερίνα δε θέλω να σου κάνω επίθεση και ξέρω πως ακουγομαι κάπως αλλά κάπως έτσι θα νιώθει και εσένα το μωρακι σου. Κοφτη και αυστηρή με προγράμματα συγκεκριμένο για ένα τόσο δα πλασματακι που αποζηταει τη μυρωδιά και την αγκαλιά σου. Που μπορεί να πονάει να δυσφορει να φοβάται και απλά να θέλει επαφή με τη μαμά του. Σκέψου το λίγο έτσι και κρατά το αγκαλιτσα όσο το έχει ανάγκη για λίγο καιρό ακόμα. Εξήγησε το όσο μπορείς στη μεγάλη σου και έχε την μαζί στη διαδικασία. Πανε λίγο πίσω τα μεγάλα σε αυτή τη φάση αλλα φάση είναι θα περάσει. Πάνω από όλα αποφάσισε αν θες πραγματικά να θηλασεις η όχι. Όταν είσαι ΕΣΥ καλά τότε θα είναι και τα παιδάκια σου.

τις τελευταιες 3 μερες το μωρο μου, ενω ολο το 24ωρο τρωει ανα 2,5 με 3 ωρες και μετα κοιμαται, το απογευμα περναει πολυ ωρα ξυπνιο και τρωγωντας.δηλ μπορει να φαει απο τις 5 μεχρι τισ 6, μετα να περιμενω να ρευτει, να το αλλαξω κ παλι φαι, αλλαγμα, οποτε φτανει το 3ωρο που πρεπει να φαει παλι και παλι απο την αρχη. τι συμβαινει?

terreza και εμένα ακριβώς το ίδιο κάνει με τη διαφορά οτι μπορεί να το κάνει ή το πρωι ή το απόγευμα... Υποθέτω οτι είναι φυσιολογικό... (εύχομαι να είναι φυσιολογικό). Το απόγευμα πάντως λύνεται πιο εύκολα γιατί μπορώ να την πάω καμιά βόλτα για κανα μισάωρο (εγώ η ο μπαμπάς μας) και να χαλαρώσω λίγο. Πάντως εγώ νομίζω (επειδή το βράδυ κοιμάται 12-6) οτι μαζεύει γάλα για το βράδυ. Εσένα είναι πιο μικρούλι αλλά σιγά σιγά θα προσαρμοστείτε...

JQVOp3.png

Διαφημίσεις

Τερεζα κι εμενα το ιδιο και ειναι πιο μεγαλος. Απο πολυ μωρο απο οταν ξεκινησε να κοιμαται λιγο παραπανω το βραδυ ζηταει πολυ γαλα το απογευμα. σα να μαζευει που λεει και η Μαφαλντα2.Μην ανησυχεις ειναι φυσιολογικο.:)

Μίλησα λοιπόν για διασκέδαση γιατί όταν ανεφερες θέατρα και κινηματογράφους το μωρακι σου δεν ήταν καν ενός μήνα κι εσυ ήδη σκεφτοσουν να διακοψεις το θηλασμο αν δεν μπορείς να έχεις όλα αυτά. Δεν μιλαγες για τα ψώνια σου που ακόμα και αυτά ακόμα και το μπάνιο αν θες είναι πολυτέλεια σε αυτή τη φάση. Πολλές φορές είναι και για εμένα ακόμα Θα συμφωνήσω με την αγλαια να ζητήσεις βοήθεια ψυχολόγου για το πως να βοηθηθεις και εσυ και το μωρακι σου.

Στο μήνυμα στο οποίο αναφέρεσαι δεν έλεγα ότι θέλω να πάω θέατρο και σινεμά τώρα. Μιλούσα για αργότερα, υποθέτω μετά το φθινόπωρο. Έλεγα ότι αν η κατάσταση που ζούσα τότε (και συνεχίζεται και σήμερα), δηλαδή αν το μωρό μου πρόκειται να χρειάζεται εμένα για να κοιμηθεί και αν πρόκειται να ξυπνάει όλη τη νύχτα και να αναγκάζομαι να κοιμόμαστε μαζί, τότε, ναι, αν το πρόβλημα το δημιουργεί το ότι το μωρό θηλάζει, ναι, θα κόψω το θηλασμό χαλαρά. Και όχι επειδή ντε και σώνει εγώ θα πάω να διασκεδάσω, αλλά επειδή δεν αντέχει ο οργανισμός μου τη συγκεκριμένη εξάρτηση. Πιστεύω δηλαδή, αντίθετα με τις περισσότερες από εδώ μέσα, ότι μετά τον 4ο-5ο μήνα του παιδιού, μπορεί να "επιβάλλεις" κάποια πράγματα στο μωρό. Όχι μονοκοπανιά, αλλά σταδιακά.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Δοκίμασε για τουλάχιστον δυο εβδομάδες να μην πίνεις γάλα, δοκίμασε να κάνεις breast compression την ώρα που το μωρό χάνει το ενδιαφέρον του ... όταν πάει να κοιμηθεί σήκωσε το να ρευτεί βάλτο στο ίδιο στήθος και πίεσε το στήθος σου βγάλει γάλα. θα πιέζεις θα κοιτάς αν το μωρό ξεκινάει να πίνει και θα αφήνεις..... όταν τελειώσει προσφέρεις το δεύτερο. Αν δεν δείχνει χορτάτο δώσε ξανά το πρώτο.....

Πρέπει επειγόντως να ανακαλύψεις άλλες στάσεις θηλασμού..... φύγε από τον καναπέ!! Πήγαινε στο κρεβάτι σου ή κάποιο άλλο και θηλάστε ξαπλωμένοι... θα βάλεις πολλά μαξιλάρια γύρο σου για να είσαι άνετα. Βάλε φαντασία Πειραματίσου τουλάχιστον τα πρωινά που λείπει η μεγάλη...

http://www.mother-2-mother.com/tut-layingdown.htm

και εδώ

http://www.lalecheleague.org/llleaderweb/LV/LVAugSep00p63.html

εσύ μπορείς πάντα να δοκιμάζεις και να βλέπεις αν υπάρχουν αλλαγές...σίγουρα όσο το μωρό μεγαλώνει θα δυναμώνει και θα θηλάζει πιο αποτελεσματικά.

Μόνο εσύ όμως θα είσαι σε θέση να διαβάσεις το κλάμα του μωρού αυτή είναι η μαγεία σου ως μαμά.... δεν ξέρω αν θα μπορούσε μια σύμβουλος να καταλάβει σε κάποιο ραντεβού αν το μωρό κλαιει από πείνα ή από οτιδήποτε άλλο. Αφού επέλεξες να θηλάζεις προσπάθησε τουλάχιστον να βρεις τρόπους να το κάνεις να σου αρέσει λίγο πιο πολύ ...........βάλε μια ταινία ξάπλωσε και θήλασε........

Το να θηλάζεις λίγοτερες φορές ή λιγότερες ώρες μέσα στην ημέρα δεν είναι θέμα του τι λέμε εμείς ή όποιοι εμείς ....είναι το τι λεει το μωρό. Αν το μωρό έχει διαφορετική άποψη μπορείς μόνο να προσπαθείς κάποια πράγματα από την πλευρά σου και να αναμένεις αντιδράσεις.

Ευχαριστώ για την απάντησή σου, ΚΡΙΣΤΙΝΑ. Αλλά γιατί να αλλάξω στάση θηλασμού; Δε μου φτάνει το ολονύκτιο ξαπλωτό; Θα το κάνω και μέσα στην ημέρα; Δεν το θέλω καθόλου αυτό.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Ευχαριστώ για την απάντησή σου, ΚΡΙΣΤΙΝΑ. Αλλά γιατί να αλλάξω στάση θηλασμού; Δε μου φτάνει το ολονύκτιο ξαπλωτό; Θα το κάνω και μέσα στην ημέρα; Δεν το θέλω καθόλου αυτό.

Δεν εννοώ να ξαπλώνεις οπωσδήποτε απλά να μην κολλάς σε μια στάση για να ξεκουράζεσαι εσύ και το σόμα σου..........να έχεις ποικιλία......... νομίζω ότι ήταν σαφές αυτό........

Κατερινα θεωρω δεδομενο οτι στον πεμπτο μηνα του παιδιου σου θα εχουν αλλαξει τα πραγματα. νομιζα πως και εσυ. Γιατι εχεις αναγκη καποιον να σου εγγυηθει απο τωρα τι θα κανει το παιδι σε τρεις η τεσσερις μηνες? πηγαινε το βημα βημα οσο αντεξεις. εγγυησεις δεν υπαρχουν αλλα και εμενα που ηταν πολυ δυσκολο μωρο τωρα τρωει ανα τρεις ωρες για κανενα εικοσαλεπτο η τεταρτο.μονος του και αβιαστα. θα φτιαξουν σιγουρα τα πραγματα. βεβαια υπαρχουν ακομα οι μερες οι δυσκολες με γκρινια κλπ. που θελει να θηλαζει πιο συχνα αλλα υπερταιρουν οι καλες πια.κανε λιγο υπομονη και μην προσπαθεις να τον καλουπωσεις απο τωρα.θα γινει μονο του και δε θα το πιστευεις.:wink:

Διαφημίσεις

Θέλω να έρθει ένας άνθρωπος σπίτι μου να μας δει με το μωρό για αρκετές ώρες. Να δει πώς τρώει το μωρό. Να δει τι κάνω λάθος. Γιατί ξεκινάει να τρώει και στο πεντάλεπτο αρχίζει και χαλαρώνει και σχεδόν αποκοιμιέται. Να μου πει πώς μπορώ να κάνω το μωρό να τρώει πιο γρήγορα. Να μου δείξει πώς αλλιώς μπορεί να παρηγορηθεί εκτός από το στήθος μου. Να μου πει πώς μπορώ να κάνω τα 3-4 νυχτερινά γεύματα 2 ή και 1. Γενικά θέλω ένας ειδικός να καταλάβει ότι χρειάζομαι χρόνο (π.χ. μιάμιση συνεχόμενη ώρα) που το μωρό ούτε να είναι στο στήθος μου ούτε να κοιμάται αλλά ούτε και να κλαίει και να μου βρει πώς μπορώ να το πετύχω αυτό.

Επίσης θέλω να μου δείξει πώς να θηλάζω χωρίς μαξιλάρι θηλασμού μήπως κάποια στιγμή καταφέρω και θηλάσω εκτός σπιτιού. Επίσης θέλω να μου πει ποια είναι τα σημάδια που μου δείχνουν ότι το μωρό μου πεινάει και δε θέλει απλά παρηγοριά από το στήθος μου.

Και αν είναι δυνατόν να κατανοήσει πόσο σημαντικό είναι για μένα το πρόγραμμα και αν έχει τρόπο, να μου προτείνει πώς θα μπορούσα να καταφέρω κάτι τέτοιο με το μωρό μου.

Γενικά χρειάζεσαι έναν ειδικό να σου δώσει να καταλάβεις τις ανάγκες που έχει το μωρό σου στην ηλικία που είναι που νομίζω είναι πολύ πιο σημαντικές από τις δικές σου...

Πώς μπορεί κάποιος να ρυθμίσει ένα μωράκι 40 ημερών να τρώει πιο γρήγορα και να μην αποκοιμίεται στο στήθος? Και μόνο η σκέψη μου φαίνεται απάνθρωπη!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Γενικά χρειάζεσαι έναν ειδικό να σου δώσει να καταλάβεις τις ανάγκες που έχει το μωρό σου στην ηλικία που είναι που νομίζω είναι πολύ πιο σημαντικές από τις δικές σου...

Πώς μπορεί κάποιος να ρυθμίσει ένα μωράκι 40 ημερών να τρώει πιο γρήγορα και να μην αποκοιμίεται στο στήθος? Και μόνο η σκέψη μου φαίνεται απάνθρωπη!

ξερεις δεν ειναι αυτο που λες νομιζω. απλα εχει πελαγωσει. αυτο ειναι στον ανθρωπο και στις αντοχες του. κι εγω την εκρινα ασχημα στην αρχη αλλα τελικα απλα χρειαζεται επιπλεον βοηθεια για να τα καταφερει.αυτο δεν πρεπει και δεν μπορει να ειναι κατακριτεο. και δεν ειμαι οσιομαρτυρας ετσι κατερινα?

Τεομάρ μου φαίνεται τελείως παράδοξο να περιμένεις από ένα βρεφάκι, που πριν 1 μήνα ήταν στην ζεστή κοιλίτσα της μαμάς του, να τρώει πιο γρήγορα, να κοιμάται με τις ώρες, να αποκοιμιέται από μόνο του και να μην έχει ανάγκη την μητέρα του. ΚΑι μάλιστα μια κοπέλα που ήδη είναι μαμά τα ξέρει ήδη πολύ καλά όλα αυτά.

Από την άλλη η Κατερίνα νομίζω ό,τι έχει εσωτερικές συγκρούσεις. Από την μια θέλει να προσφέρει την καλύτερη τροφή στο μωράκι της (και χίλια μπράβο της γι'αυτό) από την άλλη θέλει να το κάνει με τηςς δικούς της όρους και κανόνες...

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Τεομάρ μου φαίνεται τελείως παράδοξο να περιμένεις από ένα βρεφάκι, που πριν 1 μήνα ήταν στην ζεστή κοιλίτσα της μαμάς του, να τρώει πιο γρήγορα, να κοιμάται με τις ώρες, να αποκοιμιέται από μόνο του και να μην έχει ανάγκη την μητέρα του. ΚΑι μάλιστα μια κοπέλα που ήδη είναι μαμά τα ξέρει ήδη πολύ καλά όλα αυτά.

Από την άλλη η Κατερίνα νομίζω ό,τι έχει εσωτερικές συγκρούσεις. Από την μια θέλει να προσφέρει την καλύτερη τροφή στο μωράκι της (και χίλια μπράβο της γι'αυτό) από την άλλη θέλει να το κάνει με τηςς δικούς της όρους και κανόνες...

Δεν το συζητω καθολου. Ασπαζομαι με τρελα την αποψη σου απλα κανω το συνηγορο της κατερινας τωρα μονο και μονο επειδη ειναι μανουλα και σιγουρα και εκεινη θελει το καλο του μωρου της απλα εχει μπερδευτει λιγο ως προς το τι ειναι ικανο το μωρο να κανει σε αυτη τη φαση.αν διαβασεις προηγουμενα ποστ μου θα καταλαβεις ποιας αποψης ειμαι.Η Κατερινα εχει στο μυαλο της αυτο που βιωσε με την κορη της και περιμενει το ιδιο,ομως το αγορακι της ειναι διαφορετικο. θα ελεγα πως εχει λιγες περισσοτερες απαιτησεις. θελει υπομονη.και επισης η κατερινα θελει στηριξη. εγω πραγματικα απο αυτα που εγραφε στην αρχη νομιζα πως μας κοροιδευει που εχει τοση βοηθεια και παλι δυσκολευεται. αλλα τελικα ειναι στον ανθρωπο.παρ'ολα αυτα ειναι η μαμα τους και πρεπει να υποστηριχτει ειτε απο εδω οσο μπορουμε ειτε απο καποιον ψυχολογο.αυτα.

Και εγώ είμαι της άποψης ό,τι θέλει στήριξη και όταν είπα να της μιλήσει ειδικός για τις ανάγκες του μωρού της δεν ήταν καθόλου ειρωνεία. Κάποιος πρέπει να εξηγήσει ό,τι ένα μωράκι έχει μόνο ανάγκες και όχι απαιτήσεις, ούτε και καπρίτσια...

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Ευχαριστώ που ασχολείστε με το θέμα μου είτε με στηρίζετε είτε διαφωνείτε είτε συμφωνείτε μαζί μου (νομίζω καμία δε συμφωνεί....). Νιώθω και λίγο άβολα που τόσες μέρες μονοπωλώ τη συζήτηση.

Ήθελα όμως να πω ότι και το πρώτο μου μωρό δε θα το έλεγε κανείς εύκολο. Και μάλιστα τότε είχα τις ανασφάλειες της πρωτο-μαμάς. Γεννήθηκε πολύ μικρούλα 2370. Από το μαιευτήριο την πήρα 2190. Τις πρώτες μέρες στο σπίτι τη θήλαζα αποκλειστικά μέχρι που ήρθε ο παιδίατρος και μου έδωσε τις γνωστές ηλίθιες συμβουλές (10 λεπτά σε κάθε στήθος κάθε 2 ώρες και να τη ζυγίσω σε 3 μέρες να δούμε αν παίρνει βάρος). Το μωράκι μου τότε ήταν πολύ νωθρό, δεν έπιανε τη θηλή μου, έβαζα θηλές σιλικόνης (τελικά μετά από 5 μήνες καταφέραμε να τις βγάλουμε). Ακολούθησα τις συμβουλές του γιατρού (.....) Όταν τη ζύγισα προφανώς δεν είχε πάρει βάρος και τότε τρομαγμένοι της δώσαμε και ξένο. Μετά από κάποιες εβδομάδες μου τη βάρεσε και είπα ότι θέλω να θηλάσω αποκλειστικά. Πήγα σε σύμβουλο θηλασμού. Μου έδωσε αυστηρότατες οδηγίες με ύφος γερμανίδας νταντάς. Καταστεναχωρήθηκα και αγχώθηκα υπερβολικά, αλλά είπα να το προσπαθήσω κάνοντας τα μισά από όσα μου συνέστησε εκείνη. Μετά βρήκα και την Αγλαΐα από άλλο φόρουμ. Ήταν λιγάκι πιο διαλλακτική και μου άρεσε αυτό. Τέλος πάντων μετά από 2 εβδομάδες συνεχών θηλασμών και 3-4 αντλήσεων με επαγγελματικό θήλαστρο, το μωράκι μου άρχισε να μου πετάει το μπουκάλι με το ξένο γάλα που του πρόσφερα μετά από κάθε γεύμα. Και ένιωσα τότε πολύ υπερήφανη που παρά την εξάντληση τα είχα καταφέρει. Και θήλασα αποκλειστικά για άλλους 8 μήνες. Βέβαια από 3 μηνών περίπου το μωρό μου έκανε 5 γεύματα την ημέρα μόνο τα οποία διαρκούσαν 50 λεπτά περίπου. Θήλασα με διάφορα ψυχολογικά σκαμπανευάσματα κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών. Π.χ. δε μπορούσα να αντέξω με τίποτα τα γάλατα που τρέχανε όταν προσπαθούσα να κάνω σεξ, δε μπορούσα να αντέξω τη δέσμευση του να πρέπει για να κοιμηθεί το μωρό μου αυτό να γίνεται πάνω στο στήθος μου κλπ. Τέλος πάντων μέχρι 10 μηνών και κάτι ημερών (διαφωνώ κυρίως αισθητικά με το θηλασμό πανω από 12 μήνες) θήλασα και είμαι ικανοποιημένη με αυτό.

Μέσα μου αυτή τη στιγμή παλεύουν η επιθυμία μου το μωρό μου να μην πιει ξένο γάλα, η επιθυμία μου να είμαι καλή μαμά για το μωρό μου, η επιθυμία μου να είμαι καλή μαμά για την κόρη μου, η επιθυμία μου να με βλέπω στον καθρέπτη και να μην ξερνάω, η επιθυμία μου να μπορώ να χαλαρώσω για κάποια ώρα μέσα στην ημέρα, η επιθυμία μου να κάνω διακοπές με λίγο καλύτερους όρους από ό,τι ισχύει σήμερα στην καθημερινότητά μου. Επίσης μου λείπει πολύ η κόρη μου. Είναι ένα αξιαγάπητο πλάσμα και εκτός που νιώθω ότι με στερείται, νιώθω κι εγώ ότι μου λείπει πολύ. Είναι τόσο φανταστική και δε μπορώ να μην τη συγκρίνω με το μωρό. Ξέρω ότι είναι λάθος. Τη λατρεύω και αυτή τη στιγμή δε νιώθω το ίδιο για το γιο μου. Και ξέρω πως με τον καιρό αυτό θα αλλάξει, αλλά και πάλι νιώθω εγκλωβισμένη στη φροντίδα ενός πλάσματος που αγαπάω αλλά δε με έχει ακόμα κερδίσει και συγχρόνως στερούμαι το ωραιότερο πράγμα μέχρι στιγμή στη ζωή μου, την παρέα και τη φροντίδα της κόρης μου.

Αυτά.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Κατερίνα μου τώρα πραγματικά ξεδίπλωσες τις σκέψεις σου και νομίζω ό,τι οι περισσότερες από εμάς καταλάβαμε ποια είναι η κατάσταση.

Νομίζω ό,τι όλο αυτό είναι από τις ορμόνες της εγκυμοσύνης...Τα βλέπεις όλα πολύ μαύρα και δύσκολα και αισθάνομαι ό,τι κάπου νιώθεις ό,τι ο μικρός σου Πρίγκηπας ήρθε για να μπει ανάμεσα σε σένα και στην κόρη σου...

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην νιώθεις την ίδια αγάπη για τον μικρό σου όση αισθάνεσαι για την κόρη σου. Ένα μικρούλι πλασματάκι δεν μπορεί να επικοινωνήσει πολλά πράγματα, ούτε να προσφέρει, μόνο ζητάει. Η κόρη σου είναι ολόκληρο παιδάκι, σου έχει χαρίσει συγκινήσεις και μεγάλες χαρές. Το ίδιο θα κάνει και ο γιος σου σε λίγο καιρό και τότε θα νιώσεις ό,τι είσαι μητέρα δύο παιδιών και όχι ενός παιδιού και ενός μωρού...

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου...Δεν έχεις συνέλθει από την εγκυμοσύνη και τον τοκετό, είναι νωρίς ακόμη. Αν δεν σου αρέσει η εικόνα σου στον καθρέπτη θα μπορέσεις να την αλλάξεις όταν νιώσεις έτοιμη να κάνεις και αυτό το βήμα...Η κορούλα σου θα μπορούσε να συνεργαστεί μαζί σου στην φροντίδα του μικρού της αδερφού ώστε και χρόνο να εξοικονομήσετε παρέα και να μην νιώθεις ό,τι την στερείσαι και τις ανάγκες του μικρού θα καλύπτεις. Σιγά σιγά θα βρεις τους χρόνους σου και θα συντονιστείς. Θα οργανωθείς. Ο θηλασμός είναι μια διαδικασία απαιτητική, χωρίς πρόγραμμα και ρολόγια. Όσες έχουμε θηλάσει νεογέννητα το γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό και ειλικρινά δεν μπορώ να σου δώσω περισσότερες συμβουλές καθώς δεν είχα άλλο παιδάκι όταν θήλαζα τον μικρό μου έτσι δεν μπορώ να έρθω στην σκέψη σου όση φαντασία και αν διαθέτω.

Τέλος και αυτό νομίζω έχει την μεγαλύτερη αξία για μένα, το μωρό σου και η κόρη σου θέλουν και έχουν ανάγκη μια ευτυχισμένη μανούλα, χαμογελαστή και διαθέσιμη πάντα. Μην πιέζεις τον εαυτό σου και μην πιστέψεις ό,τι μια μητέρα πρέπει να θηλάσει το παιδί της αλλιώς δεν το αγαπάει...Ο θηλασμός, κατά την άποψή μου, είναι υπέρβαση ψυχής-κυρίως όταν το μωρό είναι μικρό, με περισσότερες ανάγκες, αλλά χάνει το νόημά του όταν η εικόνα είναι 'μια δυστυχισμένη μητέρα που προσπαθεί με βάσανα και κόπο να θηλάσει το μικρό της'...

5JP7p3.png

rnsFp2.png

κατερινα γραφε και εδω τις σκεψεις σου αλλα ζητα βοηθεια αμεσα απο ψυχολογο.δεν ειναι φυσιολογικο να μη σε εχει κερδισει ακομα 1μιση μηνων αγγελουδακι.το δικο σου αγγελουδακι.

Κατερίνα μου τώρα πραγματικά ξεδίπλωσες τις σκέψεις σου και νομίζω ό,τι οι περισσότερες από εμάς καταλάβαμε ποια είναι η κατάσταση.

Νομίζω ό,τι όλο αυτό είναι από τις ορμόνες της εγκυμοσύνης...Τα βλέπεις όλα πολύ μαύρα και δύσκολα και αισθάνομαι ό,τι κάπου νιώθεις ό,τι ο μικρός σου Πρίγκηπας ήρθε για να μπει ανάμεσα σε σένα και στην κόρη σου...

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην νιώθεις την ίδια αγάπη για τον μικρό σου όση αισθάνεσαι για την κόρη σου. Ένα μικρούλι πλασματάκι δεν μπορεί να επικοινωνήσει πολλά πράγματα, ούτε να προσφέρει, μόνο ζητάει. Η κόρη σου είναι ολόκληρο παιδάκι, σου έχει χαρίσει συγκινήσεις και μεγάλες χαρές. Το ίδιο θα κάνει και ο γιος σου σε λίγο καιρό και τότε θα νιώσεις ό,τι είσαι μητέρα δύο παιδιών και όχι ενός παιδιού και ενός μωρού...

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου...Δεν έχεις συνέλθει από την εγκυμοσύνη και τον τοκετό, είναι νωρίς ακόμη. Αν δεν σου αρέσει η εικόνα σου στον καθρέπτη θα μπορέσεις να την αλλάξεις όταν νιώσεις έτοιμη να κάνεις και αυτό το βήμα...Η κορούλα σου θα μπορούσε να συνεργαστεί μαζί σου στην φροντίδα του μικρού της αδερφού ώστε και χρόνο να εξοικονομήσετε παρέα και να μην νιώθεις ό,τι την στερείσαι και τις ανάγκες του μικρού θα καλύπτεις. Σιγά σιγά θα βρεις τους χρόνους σου και θα συντονιστείς. Θα οργανωθείς. Ο θηλασμός είναι μια διαδικασία απαιτητική, χωρίς πρόγραμμα και ρολόγια. Όσες έχουμε θηλάσει νεογέννητα το γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό και ειλικρινά δεν μπορώ να σου δώσω περισσότερες συμβουλές καθώς δεν είχα άλλο παιδάκι όταν θήλαζα τον μικρό μου έτσι δεν μπορώ να έρθω στην σκέψη σου όση φαντασία και αν διαθέτω.

Τέλος και αυτό νομίζω έχει την μεγαλύτερη αξία για μένα, το μωρό σου και η κόρη σου θέλουν και έχουν ανάγκη μια ευτυχισμένη μανούλα, χαμογελαστή και διαθέσιμη πάντα. Μην πιέζεις τον εαυτό σου και μην πιστέψεις ό,τι μια μητέρα πρέπει να θηλάσει το παιδί της αλλιώς δεν το αγαπάει...Ο θηλασμός, κατά την άποψή μου, είναι υπέρβαση ψυχής-κυρίως όταν το μωρό είναι μικρό, με περισσότερες ανάγκες, αλλά χάνει το νόημά του όταν η εικόνα είναι 'μια δυστυχισμένη μητέρα που προσπαθεί με βάσανα και κόπο να θηλάσει το μικρό της'...

ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ απλα επρεπε να θηλασω το μπεμπη και δεν προλαβαινα να γραψω παραπανω. ΑΝ ομως δει πως επιδεινωνεται η κατασταση με εκρηξεις θυμου πρεπει να ζητησει βοηθεια.Ξερω περιπτωση φιλης η οποια κοπαναγε το μωρο λες και θα καταλαβαινε και του ελεγε σταματα πια.Το ξεπερασε βεβαια αλλα μπηκαμε ολοι στη μεση και της πηγαμε ψυχολογο.Οταν συνηδητοποιησε τι εκανε εκλαιγε με μαυρα δακρυα. Ηταν απο τις ορμονες της εγκυμοσυνης. Γι αυτο το λεω. Θελει προσοχη μεγαλη τωρα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...