Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Στο σπίτι μου δε σκουπίζω εγώ, δε σιδερώνω εγώ, από πλύσιμο βάζω πλυντήριο μόνο και όσο για μαγείρεμα δε σκοπεύω να μαγειρέψω κάτι παραπάνω από μακαρόνια αν το μωρό μου δεν φτάσει να κάνει 6 γεύματα την ημέρα. Αν αυτό αργήσει πολύ δεν ξέρω τι θα κάνω και τι ακριβώς θα τρώμε.

Και αυτό που αυτή τη στιγμή με εμποδίζει να χαρώ το μωρό μου δεν είναι οι υποχρεώσεις αλλά αυτά που είχα μέχρι τώρα στο μυαλό μου για το τι θέλω και τι δε θέλω από τη ζωή μου. Αυτά θα με συνοδεύσουν σε όποιο μέρος και αν επιχειρήσω να πάω διακοπές.

:shock::shock::shock::shock:sorry ρε κατερινα αλλα μου δινεις την αισθηση ωρες ωρες πως καθεσαι καπου με κανα δυο φιλες σου και γελας βλεποντας τις αντιδρασεις των κοριτσιων.τουλαχιστον ετσι σε φανταζομαι.φαινεται η φαντασια μου καλπαζει.:?:?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Προσωπικά σε αυτή τη φάση τη ζωής μου και με τη δεδομένη κατάσταση του μωρού μου θα ζητούσα κάτι παραπάνω από μια σύμβουλο θηλασμού. Μπορεί να κάνω λάθος και να χρειάζομαι κάτι άλλο ή κάτι extra από μια σύμβουλο θηλασμού, αλλά θα το εκτιμούσα απεριόριστα αν κάποια συνάδελφός σου μπορούσε να μου προσφέρει αυτό που ζητάω.

Ανέφερέ τα αναλυτικά τι ακριβώς ζητάς, για να σου γράψω σε ποια από αυτά μπορεί ή δεν μπορεί να σε βοηθήσει ένας σύμβουλος θηλασμού.

:shock::shock::shock::shock:sorry ρε κατερινα αλλα μου δινεις την αισθηση ωρες ωρες πως καθεσαι καπου με κανα δυο φιλες σου και γελας βλεποντας τις αντιδρασεις των κοριτσιων.τουλαχιστον ετσι σε φανταζομαι.φαινεται η φαντασια μου καλπαζει.:?:?

Μία κυρία έρχεται μία φορά την εβδομάδα στο σπίτι μου και το καθαρίζει και σιδερώνει όλα τα πλυντήρια της εβδομάδας. Επίσης από τότε που γέννησα και για 5 ημέρες ακόμα (μετά φεύγει για διακοπές) μου μαγειρεύει η μητέρα μου. Επίσης έχω στεγνωτήριο και δε χρειάζεται να απλώνω και να ξεαπλώνω ρούχα. Η κόρη μου πηγαίνει στον παιδικό σταθμό. Από τότε που γέννησα την ετοιμάζει και την πηγαίνει ο πατέρας της και το μεσημέρι την παίρνει μία από τις δασκάλες της και τη φέρνει σπίτι και κάθεται μαζί της μέχρι να επιστρέψει ο πατέρας της από τη δουλειά.

Ξέρω ότι για πολλές κοπέλες όλα αυτά μπορεί να αποτελούν πολυτέλεια, αλλά προς το παρόν έχω τη δυνατότητα να τα απολαμβάνω (βέβαια από την πέμπτη πρέπει να βρω τι θα τρώμε). Αλλά νομίζω ότι υπάρχουν και άλλες μητέρες που μπορούν να έχουν αντίστοιχες ανέσεις και τις έχουν. Δεν είναι υπερβολή κατά τη γνώμη μου παρότι αναγνωρίζω ότι είμαι τυχερή.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Ανέφερέ τα αναλυτικά τι ακριβώς ζητάς, για να σου γράψω σε ποια από αυτά μπορεί ή δεν μπορεί να σε βοηθήσει ένας σύμβουλος θηλασμού.

Θέλω να έρθει ένας άνθρωπος σπίτι μου να μας δει με το μωρό για αρκετές ώρες. Να δει πώς τρώει το μωρό. Να δει τι κάνω λάθος. Γιατί ξεκινάει να τρώει και στο πεντάλεπτο αρχίζει και χαλαρώνει και σχεδόν αποκοιμιέται. Να μου πει πώς μπορώ να κάνω το μωρό να τρώει πιο γρήγορα. Να μου δείξει πώς αλλιώς μπορεί να παρηγορηθεί εκτός από το στήθος μου. Να μου πει πώς μπορώ να κάνω τα 3-4 νυχτερινά γεύματα 2 ή και 1. Γενικά θέλω ένας ειδικός να καταλάβει ότι χρειάζομαι χρόνο (π.χ. μιάμιση συνεχόμενη ώρα) που το μωρό ούτε να είναι στο στήθος μου ούτε να κοιμάται αλλά ούτε και να κλαίει και να μου βρει πώς μπορώ να το πετύχω αυτό.

Επίσης θέλω να μου δείξει πώς να θηλάζω χωρίς μαξιλάρι θηλασμού μήπως κάποια στιγμή καταφέρω και θηλάσω εκτός σπιτιού. Επίσης θέλω να μου πει ποια είναι τα σημάδια που μου δείχνουν ότι το μωρό μου πεινάει και δε θέλει απλά παρηγοριά από το στήθος μου.

Και αν είναι δυνατόν να κατανοήσει πόσο σημαντικό είναι για μένα το πρόγραμμα και αν έχει τρόπο, να μου προτείνει πώς θα μπορούσα να καταφέρω κάτι τέτοιο με το μωρό μου.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Εδώ θα βρεις συμβούλους στους οποίους μπορείς να απευθυνθείς:

http://www.ilca.org/i4a/pages/index.cfm?pageid=3432

Νομίζω ότι σε μερικά από αυτά που ζητάς θα μπορέσει να σε βοηθήσει.

Διαφημίσεις

katerina2 ligaki dyskola μου φαινονται αυτα που ζητας...

τι ενοεις να τρωει πιο γρηγορα???να μειωσει το χρονο η να καταπινει γρηγορα??ειναι παραλογο αυτο που θελεις..ξερεις ποσο κουραζετε το μωρακι για να παρει την τροφη του θηλαζοντας??παααρα πολυ..

το στηθος σου και η αγκαλια σου ειναι η παρηγορια του...

katerina2που το μωρό ούτε να είναι στο στήθος μου ούτε να κοιμάται αλλά ούτε και να κλαίει και να μου βρει πώς μπορώ να το πετύχω αυτό.

δηλαδη τι να κανει το μωρο να κοιταζει το ταβανι ανεκφραστο?

τον τροπο να θηλαζεις χωρις μαξιλαρι θα τον βρεις στην πορεια..πειραματισου λιγο..

επιπλεον προγραμμα πολυ δυσκολα να βαλεις...

στην αρχη και εγω ειχα τετοιες σκεψεισ για το τι ειναι εφικτο και τι οχι οταν το πηρα αποφαση οτι δεν γινονται ολα οπως εμεις θελουμε ολα πηραν το δρομο τους...απο τη μια σε καταλαβαινω απο την αλλη ομως βλεπω οτι δεν εισαι πολυ διαθεσιμη να θηλασεις.(κανε αυτο που θελεις και μην πιεζεσε)

σιγουρα η αγλαια ειναι πιο ειδικη να σου απαντησει,εγω απλα μιλαω εμπειρικα.

σορρυ κιολας απλα τη γνωμη μου λεω...

φιλικα Συλια

Εδώ θα βρεις συμβούλους στους οποίους μπορείς να απευθυνθείς:

http://www.ilca.org/i4a/pages/index.cfm?pageid=3432

Νομίζω ότι σε μερικά από αυτά που ζητάς θα μπορέσει να σε βοηθήσει.

Ευχαριστώ, Αγλαΐα. Τo link αυτό μου το έχει στείλει και παλιότερα η Κριστίνα και έχω σημειώσει ονόματα και τηλέφωνα. Μέχρι τώρα δίσταζα να πάρω γιατί με όσα γράφετε εδώ μέσα με κάνατε να πιστεύω ότι όλα όσα ζητάω είναι παράλογα.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

katerina2 ligaki dyskola μου φαινονται αυτα που ζητας...

τι ενοεις να τρωει πιο γρηγορα???να μειωσει το χρονο η να καταπινει γρηγορα??ειναι παραλογο αυτο που θελεις..ξερεις ποσο κουραζετε το μωρακι για να παρει την τροφη του θηλαζοντας??παααρα πολυ..

το στηθος σου και η αγκαλια σου ειναι η παρηγορια του...

katerina2που το μωρό ούτε να είναι στο στήθος μου ούτε να κοιμάται αλλά ούτε και να κλαίει και να μου βρει πώς μπορώ να το πετύχω αυτό.

δηλαδη τι να κανει το μωρο να κοιταζει το ταβανι ανεκφραστο?

τον τροπο να θηλαζεις χωρις μαξιλαρι θα τον βρεις στην πορεια..πειραματισου λιγο..

επιπλεον προγραμμα πολυ δυσκολα να βαλεις...

στην αρχη και εγω ειχα τετοιες σκεψεισ για το τι ειναι εφικτο και τι οχι οταν το πηρα αποφαση οτι δεν γινονται ολα οπως εμεις θελουμε ολα πηραν το δρομο τους...απο τη μια σε καταλαβαινω απο την αλλη ομως βλεπω οτι δεν εισαι πολυ διαθεσιμη να θηλασεις.(κανε αυτο που θελεις και μην πιεζεσε)

σιγουρα η αγλαια ειναι πιο ειδικη να σου απαντησει,εγω απλα μιλαω εμπειρικα.

σορρυ κιολας απλα τη γνωμη μου λεω...

φιλικα Συλια

Τέλος πάντων, ο στόχος μου δεν είναι να θηλάζω αν το να θηλάζω σημαίνει αυτό που ζω σήμερα. Ο στόχος μου είναι να πίνει το μωρό μου μόνο μητρικό γάλα. Ελπίζω να γίνομαι κατανοητή.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Μία κυρία έρχεται μία φορά την εβδομάδα στο σπίτι μου και το καθαρίζει και σιδερώνει όλα τα πλυντήρια της εβδομάδας. Επίσης από τότε που γέννησα και για 5 ημέρες ακόμα (μετά φεύγει για διακοπές) μου μαγειρεύει η μητέρα μου. Επίσης έχω στεγνωτήριο και δε χρειάζεται να απλώνω και να ξεαπλώνω ρούχα. Η κόρη μου πηγαίνει στον παιδικό σταθμό. Από τότε που γέννησα την ετοιμάζει και την πηγαίνει ο πατέρας της και το μεσημέρι την παίρνει μία από τις δασκάλες της και τη φέρνει σπίτι και κάθεται μαζί της μέχρι να επιστρέψει ο πατέρας της από τη δουλειά.

Ξέρω ότι για πολλές κοπέλες όλα αυτά μπορεί να αποτελούν πολυτέλεια, αλλά προς το παρόν έχω τη δυνατότητα να τα απολαμβάνω (βέβαια από την πέμπτη πρέπει να βρω τι θα τρώμε). Αλλά νομίζω ότι υπάρχουν και άλλες μητέρες που μπορούν να έχουν αντίστοιχες ανέσεις και τις έχουν. Δεν είναι υπερβολή κατά τη γνώμη μου παρότι αναγνωρίζω ότι είμαι τυχερή.

πιστεψε με για πολλες απο εμας ειναι υπερβολη. οχι το στεγνωτηριο ουτε το οτι σου μαγειρευει η μαμα σου.θεωρω εσενα υπερβολικη οταν δυσκολευεσαι τοσο πολυ παρ οτι σου κρατανε τη μικρη σχεδον ολη μερα απο οτι καταλαβα.εχεις λοιπον να ασχοληθεις με το μικρο αποκλειστικα εφόσον δεν εχεις και δουλειες να κανεις αλλα ''υποφερεις'' γιατι δεν μπορεις να διασκεδασεις οπως διασκεδαζες. σε εμποδιζει ο θηλασμος. εγω αυτο καταλαβαινω. αν δεν το ευχαριστιεσαι οπως πρεπει κι εσυ κοφ'το λοιπον γιατι αλλιως θα κανεις δυστυχισμενα και τα παιδια σου.απο οτι εχω καταλαβει η διαθεση σου πρεπει να ειναι στο πατωμα.το γιατι και ποιος σε πιεζει δεν καταλαβαινω:confused::confused::confused:

Διαφημίσεις

Να μου πει πώς μπορώ να κάνω το μωρό να τρώει πιο γρήγορα.

Με την τεχνική που γίνεται μασάζ στο στήθος την ώρα του θηλασμού, ώστε να παίρνει το μωρό περισσότερο γάλα και να τελειώνει κάπως πιο γρήγορα, ίσως μειωθεί κάπως ο χρόνος θηλασμού.

Το να το κάνεις να φάει πιο γρήγορα δεν γίνεται.

Να μου δείξει πώς αλλιώς μπορεί να παρηγορηθεί εκτός από το στήθος μου.

Όπως παρηγορούμε κι ένα μωρό που δεν θηλάζει.

Να μου πει πώς μπορώ να κάνω τα 3-4 νυχτερινά γεύματα 2 ή και 1.

Αυτό αν το κάνεις σημαίνει ότι θα αφήνεις το μωρό να κλαίει και μπορεί να υπονομεύσεις την παραγωγή όλου του 24ωρου.

Αν δεν δώσεις συμπλήρωμα, μπορεί το μωρό σου να κινδυνεύσει.

Γενικά θέλω ένας ειδικός να καταλάβει ότι χρειάζομαι χρόνο (π.χ. μιάμιση συνεχόμενη ώρα) που το μωρό ούτε να είναι στο στήθος μου ούτε να κοιμάται αλλά ούτε και να κλαίει και να μου βρει πώς μπορώ να το πετύχω αυτό.

Το καταλαβαίνει αλλά δεν μπορεί να προγραμματίσει το μωρό. Δεν είναι μηχανή. Νομίζω ότι χρειάζεσαι τη βοήθεια κάποιου που ή θα σου κρατάει το μωρό ή θα σε βοηθήσει να καταλάβεις ότι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται στα μωρά.

Επίσης θέλω να μου δείξει πώς να θηλάζω χωρίς μαξιλάρι θηλασμού μήπως κάποια στιγμή καταφέρω και θηλάσω εκτός σπιτιού.

Αυτό μπορεί να σου το δείξει.

Επίσης θέλω να μου πει ποια είναι τα σημάδια που μου δείχνουν ότι το μωρό μου πεινάει και δε θέλει απλά παρηγοριά από το στήθος μου.

Όσους περιορισμούς έχεις για να καταλάβεις εσύ το μωρό άλλους τόσους και περισσότερους έχει ένας σύμβουλος που βλέπει το μωρό μόνο για λίγο.

Δεν υπάρχει καμία ειδικότητα που μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτό που ζητάς. Δεν γίνεται. Θα πρέπει να αντιληφθείς ότι οι δυνατότητες των ανθρώπων είναι περιορισμένες και ίσως σε αυτό χρειάζεσαι βοήθεια.

Και αν είναι δυνατόν να κατανοήσει πόσο σημαντικό είναι για μένα το πρόγραμμα και αν έχει τρόπο, να μου προτείνει πώς θα μπορούσα να καταφέρω κάτι τέτοιο με το μωρό μου.

Δυστυχώς τα μωρά δεν μπορούμε από την πρώτη μέρα να τα προγραμματίσουμε από να ακολουθούνε το πρόγραμμά μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να εξασφαλίζουμε στα μωρά κάποιον που να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Αν δεν μπορείς να το κάνεις, τότε φρόντισε να βρεις κάποιον που μπορεί να το κάνει.

Σε μεγαλύτερη ηλικία το παιδί μπορεί να εκπαιδευτεί στο πρόγραμμα της οικογένειας.

Η απαίτηση να ακολουθεί το μωρό το πρόγραμμα που σε βολεύει είναι παράλογη για την ηλικία του μωρού. Χρειάζεσαι τη βοήθεια ενός ψυχολόγου για σου εξηγήσει τις δυνατότητες που έχει το μωρό σε κάθε ηλικία.

πιστεψε με για πολλες απο εμας ειναι υπερβολη. οχι το στεγνωτηριο ουτε το οτι σου μαγειρευει η μαμα σου.θεωρω εσενα υπερβολικη οταν δυσκολευεσαι τοσο πολυ παρ οτι σου κρατανε τη μικρη σχεδον ολη μερα απο οτι καταλαβα.εχεις λοιπον να ασχοληθεις με το μικρο αποκλειστικα εφόσον δεν εχεις και δουλειες να κανεις αλλα ''υποφερεις'' γιατι δεν μπορεις να διασκεδασεις οπως διασκεδαζες. σε εμποδιζει ο θηλασμος. εγω αυτο καταλαβαινω. αν δεν το ευχαριστιεσαι οπως πρεπει κι εσυ κοφ'το λοιπον γιατι αλλιως θα κανεις δυστυχισμενα και τα παιδια σου.απο οτι εχω καταλαβει η διαθεση σου πρεπει να ειναι στο πατωμα.το γιατι και ποιος σε πιεζει δεν καταλαβαινω:confused::confused::confused:

Αν θεωρείς διασκέδαση το να έχω μία-μιάμιση ώρα ελεύθερη ανάμεσα στα γεύματα του μωρού ώστε να μπορώ να φάω, να κάνω μπάνιο, να μαγειρέψω ίσως, να συγυρίσω το σπίτι, να ασχοληθώ απερίσπαστη με την κόρη μου, να βγω για τα ψώνια του σπιτιού ή άλλες δουλειές εδώ γύρω με το μωρό όχι απαραίτητα μόνη μου, να πάω καμιά βόλτα ή για καμιά δουλειά λίγο πιο μακριά από τη γειτονιά μου και πάλι με το μωρό, ναι, τότε θέλω να διασκεδάσω. Είμαι τρελό πάρτυ άνιμαλ.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Σε μεγαλύτερη ηλικία το παιδί μπορεί να εκπαιδευτεί στο πρόγραμμα της οικογένειας.

Η απαίτηση να ακολουθεί το μωρό το πρόγραμμα που σε βολεύει είναι παράλογη για την ηλικία του μωρού. Χρειάζεσαι τη βοήθεια ενός ψυχολόγου για σου εξηγήσει τις δυνατότητες που έχει το μωρό σε κάθε ηλικία.

Δε θέλω το μωρό να έχει το πρόγραμμά μου. Θέλω να έχει ένα στοιχειώδες πρόγραμμα.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Είμαστε υποχρεωμένοι να εξασφαλίζουμε στα μωρά κάποιον που να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Αν δεν μπορείς να το κάνεις, τότε φρόντισε να βρεις κάποιον που μπορεί να το κάνει.

Αν είχα την οικονομική δυνατότητα εννοείται ότι θα είχε φροντίσει να έχω βρει κάποιον που μπορεί να το κάνει.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Δε θέλω το μωρό να έχει το πρόγραμμά μου. Θέλω να έχει ένα στοιχειώδες πρόγραμμα.

Χρειάζεσαι οπωσδήποτε βοήθεια από κάποιον παιδοψυχολόγο ή ψυχολόγο που να σου πει τι μπορείς να περιμένεις σε κάθε ηλικία του παιδιού.

Σε αυτή την ηλικία που είναι το μωρό σου δεν μπορεί να έχει ούτε στοιχειώδες πρόγραμμα έτσι όπως το εννοείς.

Δυστυχώς τα μωρά γεννιούνται χωρίς πρόγραμμα.

Διαφημίσεις

Όπως παρηγορούμε κι ένα μωρό που δεν θηλάζει.

.

Το δικό μου μωρό όταν αρχίζει να κλαίει δεν ησυχάζει ούτε με αγκαλιά, ούτε με χάδια, ούτε με γλυκόλογα, ούτε με βόλτα στο καρότσι, ούτε στο μάρσιπο, ούτε με πιπίλα. Άλλους τρόπους δεν έχω. Έχετε άλλες προτάσεις εκτός από βυζί;

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Το δικό μου μωρό όταν αρχίζει να κλαίει δεν ησυχάζει ούτε με αγκαλιά, ούτε με χάδια, ούτε με γλυκόλογα, ούτε με βόλτα στο καρότσι, ούτε στο μάρσιπο, ούτε με πιπίλα. Άλλους τρόπους δεν έχω. Έχετε άλλες προτάσεις εκτός από βυζί;

Κατερίνα, ακόμα εδώ είσαι, ακόμα δεν έφυγες για διακοπές;:mrgreen:

Όταν κλαίει έτσι απαρηγόρητο, δείχνει να πειναει, και ηρεμεί και θηλάζει ενεργητικά όταν το βάζεις στο στήθος ή δείχνει να το απασχολεί κάτι άλλο, να μην πεινάει και απλά να πιπιλάει και να βρίσκει παρηγοριά στο στήθος;

.....δε νομίζω τάκη....

Αυτοί είναι οι τρόποι, δεν υπάρχουν άλλοι. Αν δεν θέλεις να θηλάσεις, περιμένεις μέχρι να σταματήσει το μωρό. Ότι θα έκανες και αν δεν θήλαζε το μωρό.

τις τελευταιες 3 μερες το μωρο μου, ενω ολο το 24ωρο τρωει ανα 2,5 με 3 ωρες και μετα κοιμαται, το απογευμα περναει πολυ ωρα ξυπνιο και τρωγωντας.δηλ μπορει να φαει απο τις 5 μεχρι τισ 6, μετα να περιμενω να ρευτει, να το αλλαξω κ παλι φαι, αλλαγμα, οποτε φτανει το 3ωρο που πρεπει να φαει παλι και παλι απο την αρχη. τι συμβαινει?

wn7Rp3.png

Κατερίνα, ακόμα εδώ είσαι, ακόμα δεν έφυγες για διακοπές;:mrgreen:

Όταν κλαίει έτσι απαρηγόρητο, δείχνει να πειναει, και ηρεμεί και θηλάζει ενεργητικά όταν το βάζεις στο στήθος ή δείχνει να το απασχολεί κάτι άλλο, να μην πεινάει και απλά να πιπιλάει και να βρίσκει παρηγοριά στο στήθος;

Τις περισσότερες φορές το δεύτερο. Ούτως ή άλλως όποτε τον βάζω στο στήθος, θηλάζει ενεργητικά το πρώτο 5λεπτο. Μετά χαζεύει, αποκοιμιέται, τον σηκώνω, αντιδρά, ξαναθηλάζει ενεργά 1 λεπτό και έτσι το πάμε όλη την ώρα.

Εντωμεταξύ γιατί με δουλεύεις σχετικά με τις διακοπές;

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Αυτοί είναι οι τρόποι, δεν υπάρχουν άλλοι. Αν δεν θέλεις να θηλάσεις, περιμένεις μέχρι να σταματήσει το μωρό. Ότι θα έκανες και αν δεν θήλαζε το μωρό.

Υπάρχει περίπτωση το μωρό να σταματήσει κάποια στιγμή από μόνο του να κλαίει;

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Τις περισσότερες φορές το δεύτερο. Ούτως ή άλλως όποτε τον βάζω στο στήθος, θηλάζει ενεργητικά το πρώτο 5λεπτο. Μετά χαζεύει, αποκοιμιέται, τον σηκώνω, αντιδρά, ξαναθηλάζει ενεργά 1 λεπτό και έτσι το πάμε όλη την ώρα.

Εντωμεταξύ γιατί με δουλεύεις σχετικά με τις διακοπές;

Σε πειράζω για να ελαφρύνω λίγο το κλίμα αλλά και για να διακωμωδίσω και το γεγονός ότι παραλίγο να λιθοβολιστείς γιατί έγραψες ότι δεν θέλεις να πας διακοπές.

Κατερίνα, επειδή όλες έχουμε περάσει τα ζόρια μας, άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο, θα σου πω τι βοήθησε εμένα σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Με βοήθησε να εκλογικεύσω μέσα μου την κατάσταση, και να κατανοήσω "γιατί κλαίει το μωρό". Μετά από αυτό το στάδιο, όσο δύσκολα και να περνάς, γεμίζεις ψυχικά αποθέματα για να συνεχίσεις μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση (και θα βελτιωθεί, να είσαι σίγουρη :wink: ).

Έτσι όπως τα περιγράφεις, μπορεί το μωρό να πεινάει όντως. Πολλά μωρά όταν είναι ακόμα μικρά όπως είναι το δικό σου, δεν έχουν αρκετή δύναμη για να θηλάσουν πολύ να χορτάσουν και να πέσουν μετά για ύπνο αλλά αποκοιμιούνται εύκολα στο στήθος από την προσπάθεια, με αποτέλεσμα να μην χορταίνουν πολύ και να ξυπνούν εύκολα και πεινασμένα ξανά. Αυτό στρώνει όσο μεγαλώνουν.:wink:

Μπορεί ακόμα να μη βρίσκει και την άφθονη ροή που θα ήθελε για να χορτάσει πιο εύκολα, καθώς είναι ακόμα νωρίς και ίσως και εσύ να μην έχεις "εδραιώσει γαλουχία" με ικανοποιητική ροή ακόμα. Κι αυτό στρώνει καθώς περνάει ο καιρός.

Μπορεί ακόμα να έχει και κολικούς. Το πρώτο μου παιδί είχε κολικούς και περάσαμε δραματικά τους πρώτους μήνες της ζωής της. Όπως τα περιγράφεις και χειρότερα. Δυστυχώς η παιδίατρός μας μας πέρασε την άποψη ότι μπορεί να κλαίει και να χτυπιέται απαρηγόρητη γιατί μπορεί απλά να βαριέται. Αυτό μας καταρράκωσε ψυχολογικά καθώς είχαμε ένα απαρηγόρητο παιδί που υπέφερε αλλά του είχαμε κολλήσει και τη ρετσινιά του γκρινιάρικου και εμάς των ανεπαρκών γονιών που δεν καταφέρνουμε να το ψυχαγωγήσουμε αποτελεσματικά για να μην συμπεριφέρεται έτσι.

Πολλά χρόνια αργότερα, συνειδητοποίησα ότι το μωρό μου μπορεί να υπέφερε, να πονούσε, να ζητούσε παρηγοριά. Η ίδια κατάσταση ακριβώς θα ήταν πιο υποφερτή στην ψυχή μου, αν την έβλεπα με αυτό το πρίσμα.

Και οι κολικοί περνούν και αυτοί. Ίσως απλά θα έπρεπε να το ψάξεις παραπάνω, αν έχει κολικούς, μήπως ενοχλείται από κάτι που τρως, για να το βοηθήσεις να ανακουφιστεί. Νομίζω μια φίλη παραπάνω σου έδωσε καλές συμβουλές για να διαπιστώσεις άν το μωράκι σου έχει κάποια αλλεργία που του προκαλεί προβλήματα. Δες το κι αυτό.

Όπως και να'χει να ξέρεις ότι θα ξυπνήσεις ένα πρωί και η κατάσταση θα έχει βελτιωθεί ως δια μαγείας. Μου έχει συμβεί 3 φορές αλλά όταν τα ζούσα είχα και τις 3 φορές την εντύπωση ότι αυτή η κατάσταση είναι μονιμη και δεν πρόκειται να ξεφύγω ποτέ. Ακόμα και στο τρίτο μου παιδί μέχρι που κόντευε 2 μηνών, πίστευα ότι κακώς αγοράσαμε καινούργιο καρότσι γιατί δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση αυτό το παιδί ούτε να καθήσει στο καρότσι αλλά και ούτε να βγει βόλτα μαζί μου έξω, εφόσον έκλαιγε διαρκώς και ήταν κολλημένος στο στήθος μου όλο το 24ωρο. Σε πληροφορώ ότι όταν έκλεισε τους 2 μήνες πήγαμε διακοπές και περάσαμε και μια χαρά.

Οτι θα στρώσουν τα πράγματα και σε σας είναι το μονο σίγουρο. Το πότε ακριβώς, κανείς δεν θα μπορέσει να στο πει με σιγουριά. Δεν αποκλείω πάντως πριν φύγει το καλοκαίρι να πας τελικά τις διακοπούλες σου και να περάσετε και φίνα.:wink:

.....δε νομίζω τάκη....

Κατερίνα από τα μηνύματά σου διαπιστώνω ότι βλέπεις τα πράγματα πολύ απαισιόδοξα και μου θυμίζεις λίγο τον εαυτό μου που πέρασα επιλόχειο κατάθλιψη,για 3 μήνες έκλαιγα καθημερινά.Ίσως περνάς κι εσύ κάτι ανάλογο,εγώ θα σου πω υπομονή,θε περάσουν αυτές οι δύσκολες καταστάσεις.Κι η κόρη μου με πιπιλούσε με τις ώρες και ήμουν συνεχώς με υπερπαραγωγή.Κοιμόταν μόνο πάνω μου με τις ώρες και δεν μπορούσα να κουνηθώ καν.Τώρα βρισκόμαστε στην καλύτερη φάση μας,θηλάζουμε ακόμη κι είμαι πραγματικά πολύ ευτυχισμένη.Βέβαια αν νιώθεις τόσο μα τόσο πιεσμένη,τι να σου πω,σκέψου ότι τα μωράκια μας θέλουν χαρούμενες γιατί κι αυτά με τα ''ραντάρ''τους αντιλαμβάνονται τα πάντα και τους μεταδίδουμε τα συναισθήματά σας και πράξε ανάλογα.

καλησπέρα κορίτσια!!!!πρέπει να καταλάβουμε ότι το μωρό είναι μια δύσκολη κ διαφορετική κατάσταση που επιλέξαμε να περάσουμε κ δεν θα άλλαζα για τίποτα στον κόσμο!ο μικρός μου είναι πέντε μηνών.μέχρι κ τον τέταρτο μήνα είχε κολικούς κ αναγωγές.όπως καταλαβαίνετε λοιπόν δεν υπήρχε χρόνος ούτε για να γύρω στον καναπέ.θήλασα μόνο δύο βδομάδες.ο μικρός όντως στα πάντε λεπτά αποκοιμίοταν στο στήθος κ σε μία ώρα ξυπούσε.έκανε αναγωγές κ στο δικό μου κ στο ξένο κ σε συνδυασμό κ με τους κολικούς κάθε μέρα έδινα όλο κ πιο συχνά ξένο μπας κ κομξάται πιο πολύ γιατί ήμουνα ένα κουρέλι.δεν ξέρω αν έφταιγε το γάλα μου.ήταν πολύ αραιη σαν το πρωτόγαλα.τώρα μετανιώνω που δεν το πάλεψα πιο πολύ με το θηλασμό.στο δεύτερο θα το παλέψω.

περιτό να σας πω ότι κοιμάμαι συνεχόμενες έξι βραδινές ώρες εδώ κ ένα μήν κ χτές ήταν το πρώτο βράδι που ήμουνα μέχρι τις έντεκα βόλτα με το καρότσι κ το μωρό κοιμήθηκε εκεί.ο ύπνος του είναι μαρτύριο.δυσκολεύεται πολύ μέχρι να κοιμηθεί κ ας τον κάνω κ μπανάκι για να χαλαρώσει.

κατερινάκι σε ζηλεύω που μπορείς κ έχεις αυτές τισ ανέσεις.κοίτα να τις απολαύσεις κ μην ανυσηχείς.η αλλαγή είναι δύσκολη!!!κ μένα μου λείπει όχι οι διακοπές ένας απλός καφές αλλά δες τι έχουμε....!!!!

εμένα δεν κοιμάται αν δεν μου πιάνει το χέρι.καλώς η κακώς κοιμόμαστε μαζί.λάθος αλλά δεν θα σκάσω κιόλας .το παιδί μου με χρειάζεται ακόμη κ στον ύπνο κ δεν θα του το στερήσω ακόμη κ αν πρέπει να περάσω τα πάνδηνα για να του το αλλάξω σιγά σιγά.μετά το χρόνο θα μας λείπει η κατάσταση του μωρού!τρελό έ!!!

bAxXp2.png

tnOwp3.png

Υπάρχει περίπτωση το μωρό να σταματήσει κάποια στιγμή από μόνο του να κλαίει;

Ναι, μπορεί να σταματήσει από μόνο του να κλαίει αλλά μπορείς να το αφήσεις να σπαράζει αβοήθητο;

Επειδή την πέρασα πρόσφατα την κατάστασή σου, ίσως να σε βοηθούσε ένα θήλαστρο ώστε να πίνει το γάλα σου το μωράκι πιο εύκολα από μπιπερό. Θα ξέρεις τι τρώει και δε θα χρειάζεται να είναι συνέχεια στο στήθος σου (που μπορεί όντως να μην έχεις μεγάλη ροή).

Το θέμα των κολικών ίσως βασανίζει το μωράκι και έτσι μπορεί να μην έχει όρεξη να φάει όσο πονάει και να γκρινιάζει.

ycXRp3.png

LVVrp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...