Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

eleni1977 είπε:
ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις

ειναι πρησμενη και σκληρη η εξωτερικη πλευρα(προς το χερι) και με ποναει.

το μωρο το εχω συνεχεια στο στηθος αλλα αν δεν βγαινει το γαλα μηπως το κανω χειροτερα;;;

όχι βέβαια χειρότερα θα είναι μόνο αν δεν βγεί το γάλα

ακολούθησε τις οδηγίες στο λινκ και δοκίμασε να γείρεις πιο πολύ προς το μωρό για να σε βοηθήσει και η βαρύτητα εγώ δυο φορές που χρειάστηκε ακολούθησα τις οδηγίες αλλά έβαλα και το μωρό ανάσκελα εγώ από πάνω στα τέσσερα δεν ξέρω αν το καταλαβαίνεις έτσι όπως το περιγράφω .....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!!!!

εβαλα το μωρο να θηλασει με το πιγουνακι προς το πρηξημο και ειναι πολυ καλυτερα, το πετρωμα εφυγε και με ενοχλει μονο οταν το πιεζω

σας ευχαριστω

JQcsp3.png?7EEjBkUh

wmRjp3.png?r32XiA7l

γεια σας! θα ηθελα να μαθω αν μπορω να συμπληρωσω στο γαλα που εβγαλα με το θηλαστρο χθες αλλα 70μλ που εβγαλα σημερα; το γαλατακι το ειχα στο ψυγειο.γινεται η χαλαει;

Διαφημίσεις

ΔΗΜΗΤΡΑΡ. είπε:
οταν ζεσταινουμε το γαλα που εχουμε καταψυξει, ποσο το ζεσταινυμε?να ειναι χλιαρο?

το γαλα που εχεις σε καταψυξη δεν πρεπει να ζεσταθει κατευθειαν.ή θα το βγαλεις απο το προηγουμενο βραδυ στην συντηρηση ωστε να ξεπαγωσει σιγα σιγα,ή θα το ξεπαγωσεις κατω απο τρεχουμενο νερο.μετα ζεσταινεις με την μεθοδο μπεν μαρι κ δοκιμαζεις την θερμοκρασια με το μεσα μερος του καρπου σου.:wink:

qvx1p3.png

αll I ever wanted...αll I ever needed...Is here,in my arms....

ΔΗΜΗΤΡΑΡ. είπε:
οπως το ξενο δηλαδη. ειχα την εντυπωση οτι δε θελει πολυ ζεσταμα. σ ευχαριστω πολυ Αnnie.

Καμία σχέση με το ξένο. Το ξένο πρέπει να ετοιμάζεται με νερό σε θερμοκρασία τουλάχιστον 70ο C για να καταστρέφονται πιθανά παθογόνα και μετά να κρυώνει το μπουκάλι με τρεχούμενο νερό.

Το μητρικό γάλα όταν ζεσταίνεται, η θερμοκρασία δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 40ο C γιατί σε υψηλότερες θερμοκρασίες καταστρέφονται διάφορα πολύτιμα συστατικά του. Είναι καλύτερα να ζεσταίνεται σε μπαιν μαρί με θερμοστάτη και ο θερμοστάτης να ρυθμίζεται στη χαμηλότερη θερμοκρασία. Τα μπαιν μαρί που δεν έχουν θερμοστάτη, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν αρκεί να βγάζουμε το γάλα μόλις έχει πάρει τη θερμοκρασία σώματος.

Διαφημίσεις

καλημέρα κορίτσια!!ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση γιατι έχω ανησυχήσει..θηλαζουμε αποκλειστικά,η μπεμπα μου είναι 2,5 μηνών τωρα ,και ενω εξαρχης έκανε καθημερινα κακάκια και 5-6 φορες,μετα βεβαια το ελαττωσε στις 2-3 τη μερα...εδω και 2 βδομαδες καπου κανει ανα 2 μερες μια φορα κι αυτο με τα χιλια ζορια...ποναει,σφιγγεται...δεν ξερω τι να κανω..η παιδιατρος μου πε κ της εβαλα υποθετο γλυκερινης προχτες και τα κανε..αλλα δε θελω να της βαζω...τι να κανω?μηπως φταιει κατι που τρωω?

3IrTp3.png

kαλημερα κ απο μενα...ειπαμε σας εχω παρει παραμαζωμα με τις ερωτησεις μου....:oops:

απο χθες αρχισε να με ποναει λιγο το αριστερο στηθος,διπλα απο την μασχαλη...πονουσε μονο οταν το επιανα.ταιζα συεχεια την μικρη απο εκει κ εβαλα κ ζεστες κομπρεσες μηπως κ εφραξε κανενας αδενας αλλα μεχρι σημερα δεν εχει αλλαξει κατι.αντιθετα τωρα την νοιωθω γενικα την ενοχληση.δεν ειναι πρισμενο κ οταν θηλαζει το μωρο ειναι σαν να νοιωθω οτι κατεβαινει απο εκει γαλα.

τι να κανω?γενικα η αισθηση του πονου ειναι οπως πιανετε ενας μυς μετα απο γυμναστικη...:|

qvx1p3.png

αll I ever wanted...αll I ever needed...Is here,in my arms....

angie! είπε:
καλημέρα κορίτσια!!ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση γιατι έχω ανησυχήσει..θηλαζουμε αποκλειστικά,η μπεμπα μου είναι 2,5 μηνών τωρα ,και ενω εξαρχης έκανε καθημερινα κακάκια και 5-6 φορες,μετα βεβαια το ελαττωσε στις 2-3 τη μερα...εδω και 2 βδομαδες καπου κανει ανα 2 μερες μια φορα κι αυτο με τα χιλια ζορια...ποναει,σφιγγεται...δεν ξερω τι να κανω..η παιδιατρος μου πε κ της εβαλα υποθετο γλυκερινης προχτες και τα κανε..αλλα δε θελω να της βαζω...τι να κανω?μηπως φταιει κατι που τρωω?

καλημερα κοριτσι και εμενα εκει στους 2 μηνες επαψε να κανει τοσο συχνα κακακια μα νομιζω ολα τα μωρακια καπου εκει σταματανε αυτο το καθε γευμα και κακα....εκανε και εμενα ανα 2 μερεσ 3...η και 4μερεσ καμια φορα ...ομως ποτε δεν εδωσα υποθετο γιατι ειχα διαβασει στο βιβλιο της αμερικανικης παιδιατρικης ακαδημιας οτι τα μωρα που θηλαζουν μπορει να περασουν και 10 μερες να αφοδευσουν και ειναι φυσιολογικο..

απλα ειναι το σοκ πιο πολυ που παθενουμε εκει που αλλαζουμε 10 πανεσ τη μερα και δεν προλαβενουμε να παρακαλαμε να κανει.....ειν αι λιγο περιεργο...

ειναι φυσιολογικο ομως μην ανησυχεισ...αν παει τωρα πανω απο 10 μερες τοτε επικοινωνισε με παιδιατρο...οσο για την διατροφη σου απο οτι εχω διαβασει εδω στο φορουμ δεν επιρεαζει στις κενωσεις του μωρου αλλα γι αυτο θα σου πει καλυτερα και η αγλαια που ειναι ειδικος...

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 39+5

Β. Το φύλο του βρέφους ΘΗΛΥ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Καισαρική (ΚΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ:10,6 ΕΛΑΧΙΣΤΗ:9,5

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

ΟΧΙ

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

23/04:2940

27/04:2840

30/04:3360

15/05:3730

08/06:4730

05/07:5500

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. ΣΥΝΗΘΩΣ 6,ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ,ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει ΣΕ ΟΛΑ!

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

χρησιμοποιώ το mini της medela αλλα μια δυο φορες τη βδομαδα που αντλω για να αφησω εαν λειψω!

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί).

σε καθε γευμα την αλλαζω κι εχει παντα βρεγμενη πανα!

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

τωρα πια 1-2 ανα δυο μερες..

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

τωρα πια που ειναι 2,5 μηνων δεν ξυπναει ποτε τη νυχτα,τρωει το τελευταιο γευμα της αργα γυρω στις 12 και σηκωνεται 7,8,9 το πρωι..με ανησυχει που δεν κανει πια κακα της ευκολα και κανει 2 μερες ας πουμε να κανει και σφιγγεται και ποναει..δεν ξερω τι μπορει να φταιει!και παραθετω ολα τα παραπανω γιατι θα ηθελα Αγλαια μου ή οποια αλλη ξερει να μου πειτε αν το βαρος της ειναι καλο κι αν θα πρεπει να κανω κατι για να αυξησω την παραγωγη..

3IrTp3.png

Καλησπέρα κορίτσια!Θα ήθελα την βοήθεια σας σε καποιες απορίες σχετικά με τον θηλασμό.

Το αγοράκι μου είναι 2 εβδομάδων και θηλάζουμε αποκλειστικά.

Τον ταιζω όσο θέλει και όποτε θέλει.Τα ωράρια του είναι βεβαια ακόμα άστατα.Πότε θέλει κάθε μιαμιση ώρα, πότε κάθε τρεις.Θηλάζει αρκετη ώρα συνήθως(από 20λεπτο μέχρι και μιαμιση ώρα!).

Οταν λέμε εδραίωση του θηλασμού,τι εννοούμε και πότε γίνεται?

Χθες βράδυ ο μικρός για πρώτη φορά κοιμήθηκε 5 ώρες και μάλιστα είχε θηλάσει από το ένα στήθος μόνο.Από το δεξί λοιπόν είχαμε να θηλάσουμε κοντά 7 ώρες.Πέφτω λοιπόν να κοιμηθώ-έπεσα και από την δεξια πλευρά- και το πρωί που ξύπνησα γινόταν χαμός!!!Διαρροή και στήθος τούμπανο!!Παει το νυχτικό και το σεντόνι .Μέχρι σήμερα δεν είχα πάθει κάτι τέτοιο.Σκεφτείτε οτι δεν είχα χρησιμοποιήσει ουτε καν τα επιθέματα.Τι θα γίνει όταν τα ωραρια στρώσουν και τα μωράκια θηλάζουν πιο συχνά την ημέρα και κοιμούνται περισσότερο την νύχτα??Είναι χαζή η απορία μου?Θα πρηζόμαστε το βράδυ και θα ξεφουσκώνουμε την ημέρα???

Επίσης-δεδομένου οτι το μωρό αναπτύσεται μια χαρά και βρέχει ΠΟΛΛΕΣ πανες- όταν κοιμάται και δεν θηλάζει για τόσες ώρες(είτε βράδυ ,είτε μέρα) χρειάζεται να τον ξυπνάω να φάει??Μέχρι τώρα δεν το κάνω-τον αφήνω να κοιμάται...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων:-)

QqmLp3.png

Διαφημίσεις

madrid05 είπε:
Καλησπέρα κορίτσια!Θα ήθελα την βοήθεια σας σε καποιες απορίες σχετικά με τον θηλασμό.

Το αγοράκι μου είναι 2 εβδομάδων και θηλάζουμε αποκλειστικά.

Τον ταιζω όσο θέλει και όποτε θέλει.Τα ωράρια του είναι βεβαια ακόμα άστατα.Πότε θέλει κάθε μιαμιση ώρα, πότε κάθε τρεις.Θηλάζει αρκετη ώρα συνήθως(από 20λεπτο μέχρι και μιαμιση ώρα!).

Οταν λέμε εδραίωση του θηλασμού,τι εννοούμε και πότε γίνεται?

Χθες βράδυ ο μικρός για πρώτη φορά κοιμήθηκε 5 ώρες και μάλιστα είχε θηλάσει από το ένα στήθος μόνο.Από το δεξί λοιπόν είχαμε να θηλάσουμε κοντά 7 ώρες.Πέφτω λοιπόν να κοιμηθώ-έπεσα και από την δεξια πλευρά- και το πρωί που ξύπνησα γινόταν χαμός!!!Διαρροή και στήθος τούμπανο!!Παει το νυχτικό και το σεντόνι .Μέχρι σήμερα δεν είχα πάθει κάτι τέτοιο.Σκεφτείτε οτι δεν είχα χρησιμοποιήσει ουτε καν τα επιθέματα.Τι θα γίνει όταν τα ωραρια στρώσουν και τα μωράκια θηλάζουν πιο συχνά την ημέρα και κοιμούνται περισσότερο την νύχτα??Είναι χαζή η απορία μου?Θα πρηζόμαστε το βράδυ και θα ξεφουσκώνουμε την ημέρα???

Επίσης-δεδομένου οτι το μωρό αναπτύσεται μια χαρά και βρέχει ΠΟΛΛΕΣ πανες- όταν κοιμάται και δεν θηλάζει για τόσες ώρες(είτε βράδυ ,είτε μέρα) χρειάζεται να τον ξυπνάω να φάει??Μέχρι τώρα δεν το κάνω-τον αφήνω να κοιμάται...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων:-)

Να σου ζήσει το αγγελούδι σου !!!!!!!!!!!

Εδραιωση θηλασμου γινετε στις 40 μερες οταν το στηθος εχει προσαρμοστει πια στις αναγκες του μωρου .....το στηθος τοτε σταματαει να πριζετε.

Επιθέματα θηλασμου νομιζω πως θα χρειαστεις (εγω καταναλωσα κουτες)γιατι την στιγμή που ρεει το γαλα θα τρεχει σαν βρυσακι ;)....ειναι απολυτα φυσιολογικο.Αφου το μωρακι παιρνει βαρος και βρεχει πανω απο 6-8 πανες την ημερα μην το ξυπνας για να φαει την νυχτα εισαι απο τις τυχερες.......θα ξυπναει οταν θελει απο μόνο του.

Θήλαζε οσο θελει το μωρο και οποτε θελει και μην κοιτας το ρολοι.....ακου το μωρακι σου και θα τα πατε τελεια !!!!!!!

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

angie! είπε:
τωρα πια που ειναι 2,5 μηνων δεν ξυπναει ποτε τη νυχτα,τρωει το τελευταιο γευμα της αργα γυρω στις 12 και σηκωνεται 7,8,9 το πρωι..με ανησυχει που δεν κανει πια κακα της ευκολα και κανει 2 μερες ας πουμε να κανει και σφιγγεται και ποναει..δεν ξερω τι μπορει να φταιει!και παραθετω ολα τα παραπανω γιατι θα ηθελα Αγλαια μου ή οποια αλλη ξερει να μου πειτε αν το βαρος της ειναι καλο κι αν θα πρεπει να κανω κατι για να αυξησω την παραγωγη..

Μην ανησυχείς για τα κακάκια. Και η δικιά μου έτσι έκανε. Εκει που τα γέμιζε συχνά, μείωσε τις κενώσεις της και έκανε μέρα παρα μέρα, μετά έστρωσε. Τώρα για το αν έχει δυσφορία το παιδί δεν ξέρω αν πρέπει να κάνεις κάτι, σε αυτό ας απαντήσουν οι πιο έμπειρες ή η Αγλαϊα. Γιατί όμως θελεις να αυξήσεις την παραγωγή σου? Το βάρος του είναι πάρα πολύ καλό.

ISGLp2.pngilpPp3.png

Ο γιος μου αύριο κλείνει τις 6 εβδομάδες. Θηλάζουμε αποκλειστικά, παίρνει πολύ ικανοποιητικό βάρος και τρώει 8 έως 10 φορές την ημέρα. Τα γεύματά του μου φαίνονται πολλά και μάλιστα κρατάνε και πάρα πολλή ώρα. Ποτέ λιγότερο από 45 λεπτά και κάποιες φορές (ειδικά στο τελευταίο βραδινό) μπορεί να χτυπήσουμε και δίωρο.

Ξέρω ποια είναι η άποψη των περισσότερων μαμάδων που θηλάζουν ή θήλασαν αποκλειστικά και που γενικότερα υποστηρίζουν το θηλασμο: να τον αφήσω να θηλάζει όσο θέλει και όποτε θέλει. Εγώ όμως θέλω να μειώσω τους χρόνους σταδιακά, μήπως κάποια στιγμή φτάσουμε στο μισάωρο και μπορέσω να κάνω και τίποτα ενδιάμεσα από τα γεύματα. Επίσης, αν είναι δυνατόν, θέλω να μειώσω και τον αριθμό των γευμάτων.

Παρακαλώ, όσες έχετε οτιδήποτε να μου προτείνετε σχετικά, μη διστάσετε να το κάνετε.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

eleni1 είπε:
Να σου ζήσει το αγγελούδι σου !!!!!!!!!!!

Εδραιωση θηλασμου γινετε στις 40 μερες οταν το στηθος εχει προσαρμοστει πια στις αναγκες του μωρου .....το στηθος τοτε σταματαει να πριζετε.

Καλησπέρα,

νομίζω πως δεν ισχύει το παραπάνω. Θηλάζω εδώ και 3 μήνες και κάθε βράδυ πρήζεται το στήθος μου ακριβώς επειδή κοιμάται ο μικρός μου από περίπου τις 23:30 μέχρι και περίπου τις 08:00 το πρωί. Μέσα στη μέρα δεν προλαβαίνει να ξαναγεμίσει το στήθος, από τη μια επειδή το πίνει ο μικρός, από την άλλη επειδή έχει μειωθεί η παραγωγή γάλακτος (λόγω των τόσων ωρών που δεν τρώει ο μπέμπης). Τις τελευταίες ημέρες του δίνω 2-3 γεύματα των 90ml (σκόνη) γιατί πεινάει και δεν έχω την ποσότητα που χρειάζεται.

Ξέρω ότι θα μπορούσα να ακολουθήσω άλλη τακτική για το θηλασμό (να ξυπνάω το βράδυ και να έχει πιο τακτικά γεύματα) ώστε να μη μειωθεί το γάλα, αλλά δεν μπορούσα πια να είναι όλη την ημέρα με το στήθος έξω, το άλλο μου παιδάκι να νοιώθει παραμελημένο να γίνεται χαμός από δουλειές στο σπίτι. Ετσι σταμάτησα τον αποκλειστικό θηλασμό, αλλά το πρήξιμο στο στήθος το βράδυ δε λέει να με αφήσει ακόμα.

ycXRp3.png

LVVrp3.png

katerina2 είπε:

Παρακαλώ, όσες έχετε οτιδήποτε να μου προτείνετε σχετικά, μη διστάσετε να το κάνετε.

Θα έλεγα να ψάξεις τις απαντήσεις που θέλεις στο subforum για τον Αποθηλασμό.

Εγώ που βρίσκομαι 1 βήμα πιο μπροστά από εσένα, προσπάθησα να του μαθω το μπιπερό -σε κάθε γεύμα- και μετά διάλεξα το γεύμα που ένοιωθα ότι το στήθος μου είχε το λιγότερο γάλα και τότε του έδωσα πολύ γάλα με μπιμπερό. Δεν το ήθελε στην αρχή, μετά από καμιά 20αριά προσπάθειες το πήρε (προσπάθησα σε κάθε γεύμα να του δώσω από μπιμπερό για να το μάθει και μετά όταν έπινε τα 30ml διάλεξα το γεύμα που θα αντικαθιστούσα).

Μετά πιστεύω σιγά-σιγά θα το βρεις το δρόμο σας.

ycXRp3.png

LVVrp3.png

mausi είπε:
Θα έλεγα να ψάξεις τις απαντήσεις που θέλεις στο subforum για τον Αποθηλασμό.

Εγώ που βρίσκομαι 1 βήμα πιο μπροστά από εσένα, προσπάθησα να του μαθω το μπιπερό -σε κάθε γεύμα- και μετά διάλεξα το γεύμα που ένοιωθα ότι το στήθος μου είχε το λιγότερο γάλα και τότε του έδωσα πολύ γάλα με μπιμπερό. Δεν το ήθελε στην αρχή, μετά από καμιά 20αριά προσπάθειες το πήρε (προσπάθησα σε κάθε γεύμα να του δώσω από μπιμπερό για να το μάθει και μετά όταν έπινε τα 30ml διάλεξα το γεύμα που θα αντικαθιστούσα).

Μετά πιστεύω σιγά-σιγά θα το βρεις το δρόμο σας.

ΔΕΝ θέλω να αποθηλάσω. Να θηλάζω λιγότερη ώρα και λιγότερες φορές τη μέρα θέλω.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

katerina2 είπε:
ΔΕΝ θέλω να αποθηλάσω. Να θηλάζω λιγότερη ώρα και λιγότερες φορές τη μέρα θέλω.
Αυτό θα γίνει κάποια στιγμή ούτως ή άλλως, συνήθως από 3 μηνών και μετά η διάρκεια των θηλασμών μειώνεται αισθητά. Φυσικά εξαιρέσεις υπάρχουν πάντα, αλλά στην κόρη μου ίσχυσε αυτό, από 3 μηνών όλο και μειωνόταν η διάρκεια (από 1 ώρα έφτασε σταδιακά τα 5-10 λεπτά μέχρι να γίνει 4 μηνών). Το θυμάμαι γιατί ημασταν διακοπές όταν έγινε η αλλαγή.

Αν θέλεις να κάνεις κάτι άμεσα, δεν έχω κάτι να προτείνω γιατί νομίζω ότι δεν γίνεται.

jv42p3.png

DfUyp2.png

Καλησπέρα σε όλες !

Δεν είμαι νέα μανούλα. Είμαι νέος πατερούλης και χρειαζόμαστε την βοήθειά σας.

Τα διδυμάκια μας γεννήθηκαν πριν 16 μέρες λίγο πρόωρα (33w) με αποτέλεσμα να βρίσκονται ακόμα στην ΜΕΝΝ.

Είχαμε νοικιάσει ήδη απο την κλινική το θήλαστρο symphony της medela το οποίο χρησιμοποιούμε κάθε 3 ώρες ακριβώς και για 15 λεπτά κάθε φορά.

Εως αυτή τη στιγμή έχουμε "καταφέρει" να τραβάμε περίπου 60 ml σε κάθε άντληση από τα οποία τα μισά τα πηγαίνουμε στην κλινική και τα άλλα μισα τα καταψύχουμε.

Οι απορίες μας είναι οι εξής:

1. Σε ποιές ποσότητες πρέπει να φτάσουμε για να είναι καλυμένα τα μπιμίκια μας, γιατί όπως κατάλαβα ο αποκλειστικός θηλασμός ιδίως στα προωράκια είναι πολύ σημαντικός ?

2. Θα έπρεπε ήδη να έχουμε μεγαλύτερες ποσότητες ? Μήπως κάτι κάνουμε λάθος ή μήπως κάτι μας διαφεύγει ?

Σ'αυτό το σημείο να σας τονίσω οτι οποιαδήποτε πληροφορία έχουμε σχετικά με θηλασμό, θήλαστρα, καταψυξη κλπ κλπ είναι μόνο μέσω net και ειδικά αυτου του φόρουμ

3. Πόσο δύσκολη είναι η μετάβαση από το μπιμπερό στον θηλασμό, αφού όταν τα μικρά μας θα έρθουν σπίτι θα είναι αρκετά αδύναμα για να θηλάσουν και θα πρέπει να τα ταίζουμε με μπιμπερό εως ότου φτάσουν τουλάχιστον τα 2500 γραμμαρια ?

url=http://pregnancy.baby-gaga.com/]dev222pr___.png[/url]

Palladin είπε:
Αυτό θα γίνει κάποια στιγμή ούτως ή άλλως, συνήθως από 3 μηνών και μετά η διάρκεια των θηλασμών μειώνεται αισθητά. Φυσικά εξαιρέσεις υπάρχουν πάντα, αλλά στην κόρη μου ίσχυσε αυτό, από 3 μηνών όλο και μειωνόταν η διάρκεια (από 1 ώρα έφτασε σταδιακά τα 5-10 λεπτά μέχρι να γίνει 4 μηνών). Το θυμάμαι γιατί ημασταν διακοπές όταν έγινε η αλλαγή.

Αν θέλεις να κάνεις κάτι άμεσα, δεν έχω κάτι να προτείνω γιατί νομίζω ότι δεν γίνεται.

Συμφωνώ κι εγώ. Κάτι τέτοιο με τον αποκλειστικό θηλασμό δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει. Εγώ ήμουν τυχερή γιατί η μικρή από περίπου 20 ημερών μείωσε το χρόνο θηλασμού σε 10 λεπτά, αλλά τρώει κάθε μιάμιση με δυο ώρες. 'Αλλα παιδάκια που γνωρίζω μείωσαν το χρόνο θηλασμού αργότερα. Είναι στο παιδάκι. Από μόνο του θα το κάνει αυτό.

ISGLp2.pngilpPp3.png

Palladin είπε:

Αυτή την "κάποια στιγμή" ψάχνω.... Θα ήθελα τέλος αυγούστου να πάμε διακοπές, αλλά αν δεν είμαι σίγουρη ότι θα έχουν μειωθεί οι ώρες και οι φορές που θηλάζει, δεν έχει νόημα, γιατί τις περισσότερες ώρες που είναι ξύπνιος ο γιος μου θηλάζει και αν δε θηλάζει κλαίει απαρηγόρητος επειδή θέλει να θηλάσει. Οπότε τι διακοπές θα κάνω; Δε θα είναι διακοπές. Το φαντάζομαι ότι δε μπορούν να γίνουν και πολλά από την πλευρά μου, αλλά λέω μήπως κάποια έχει καμιά ιδέα που την έχει εφαρμόσει και της έχει πετύχει.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...