Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

ditop είπε:
Τωρα που παμε καλα με το βαρος θα ηθελα να ξεκινησω να τον θηλαζω παλι κανονικα.

Κανω 6 αντλησεις τη μερα απο 100 μλ περιπου. Δινω συμλήρωμα 1 γευμα και κανα 2 φορες απο 30 μλ μετα απο το μητρικό.

Βεβαια οταν τον βαζω στο στηθος μετα απο 10 λεπτα αρχίζει και χτυπιέται και ψαχνει με ανηχτό το στόμα και γκρινειάζει. Του αλλαζω θεση και μετα απο λιγο παλι τα ίδια. Ειναι δυνατόν να μην εχει τη δυναμη να ρουφήξει το γαλα; Η η ανατομια της θηλης να ειναι τετοια που να δυσκολευεται το μωρό; Με το θηλαστρο χρησημοποιω την μεγιστη ενταση για να βγαλω.

Μετα το θηλασμό να του δινω συμπλήρωμα;

Το Fenugreek ποσο καιρο μπορω να το παιρνω;

Βάλε στόχο ένα γεύμα για αρχή και δούλεψε πάνω σε αυτό. Επέλεξε κάποιο που θεωρείς εσύ ότι το μωρό θα είναι πιο συνεργάσιμο...... π.χ εμένα το γεύμα που συνεργαζόταν πολύ καλά ήταν το πρώτο πρωινό. Ξυπνούσα πριν ξυπνήσει το μωρό και το έβαζα στο στήθος μισοκοιμισμένο. Τότε άρχιζε να θηλάζει αλλά και εγώ είχα το περιθώριο να κάνω διάφορα για να το βοηθήσω χωρίς πίεση και άγχος.....στην αρχή χρειαζόταν να κάνω τρεις εναλλαγές (εννοείτε ότι εξαντλούσα πρώτα το κάθε στήθος πριν προσφέρω το άλλο) σε μια εβδομάδα χόρταινε μόνο από το ένα στήθος. αν το μωρό αφήσει το στήθος ικανοποιημένο μην προσφέρεις συμπλήρωμα. Περίμενε το επόμενο γεύμα όπου πάλι θα ξεκινήσεις με το στήθος και μετά συμπλήρωμα.

Διάβασε το λίνκ που σου βάζω είναι πολύ περιεκτικό και θα σου φανεί χρήσιμο

http://www.kellymom.com/bf/concerns/baby/back-to-breast.html#coax

δεν σημαίνει ότι επειδή αντλείς με δυσκολία και το μωρό δυσκολεύεται, απλά έχει συνηθίσει το μπιμπερό και μόλις σταματάει η εύκολη ροή σταματάει και εκείνο την προσπάθεια. Θα χρειαστεί προσπάθεια από την πλευρά σου να το πείσεις να συνεχίσει για αυτό σου έβαλα το λινκ;)

το fenugreek μπορείς να συνεχίσεις να το παίρνεις αν και αφού καλύπτεις πια τις ανάγκες του σε γάλα μπορείς π.χ σε μια εβδομάδα να το κόψεις και να δεις πως τα πάτε.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ditop είπε:
Τωρα που παμε καλα με το βαρος θα ηθελα να ξεκινησω να τον θηλαζω παλι κανονικα.

Κανω 6 αντλησεις τη μερα απο 100 μλ περιπου. Δινω συμλήρωμα 1 γευμα και κανα 2 φορες απο 30 μλ μετα απο το μητρικό.

Βεβαια οταν τον βαζω στο στηθος μετα απο 10 λεπτα αρχίζει και χτυπιέται και ψαχνει με ανηχτό το στόμα και γκρινειάζει. Του αλλαζω θεση και μετα απο λιγο παλι τα ίδια. Ειναι δυνατόν να μην εχει τη δυναμη να ρουφήξει το γαλα; Η η ανατομια της θηλης να ειναι τετοια που να δυσκολευεται το μωρό; Με το θηλαστρο χρησημοποιω την μεγιστη ενταση για να βγαλω.

Μετα το θηλασμό να του δινω συμπλήρωμα;

To μωρό δεν θηλάζει καλά και αυτό δεν έχει καμία σχέση με την ανατομία της θηλής

Μετά από κάθε γεύμα θα δίνεις συμπλήρωμα μητρικό γάλα και τις αντλήσεις θα τις συνεχίσεις μέχρι που το παιδί μόνο του δεν θα πίνει περισσότερα από 30ml από το μπουκάλι. Αν δεν μπορείς να αντλείς ή να δίνεις μητρικό γάλα, θα δίνεις ξένο.

Για το συγκεκριμένο μωρό είναι επικίνδυνο να μην του δίνεις συμπλήρωμα μητρικό ή ξένο γάλα μετά το γεύμα. Αφού δεν μπορεί να θηλάσει καλά θα υποσιτίζεται πάλι. Το ότι πήρε βάρος και το ότι έχεις καλή παραγωγή δεν σημαίνει τίποτα για την ικανότητα του παιδιού να θηλάζει.

τι σημαινουν τα πρασινα κακα η τα αφρωδη;

αχ κοριτσια τα εχω παιξει,,,,ο 2.5 μηνων γιος μου θηλαζει συνεχεια απο την πρωτη μερα...δεν υπαρχει κανενα προγραμμα στα γευματα...κοιμαται ελαχιστα μονο αγκαλια μου η στο κρεβατι μαζι μου με το βυζι στο στομα...οταν τον ακουμπαω στο καλαθι του πεταγεται με τη μια. παιρνει 300γρ την εβδομαδα και λερωνει 5-7 πανες κυριως κιτρινες αν και τελευταια τα κακα ηταν πολλα και αφρωδη....τι ειναι αυτο;

ποτε θα μπει επιτελους καποιο προγραμμα;

αχ πειτε μας οι πιο εμπειρες

aglaia είπε:
To μωρό δεν θηλάζει καλά και αυτό δεν έχει καμία σχέση με την ανατομία της θηλής

Μετά από κάθε γεύμα θα δίνεις συμπλήρωμα μητρικό γάλα και τις αντλήσεις θα τις συνεχίσεις μέχρι που το παιδί μόνο του δεν θα πίνει περισσότερα από 30ml από το μπουκάλι. Αν δεν μπορείς να αντλείς ή να δίνεις μητρικό γάλα, θα δίνεις ξένο.

Για το συγκεκριμένο μωρό είναι επικίνδυνο να μην του δίνεις συμπλήρωμα μητρικό ή ξένο γάλα μετά το γεύμα. Αφού δεν μπορεί να θηλάσει καλά θα υποσιτίζεται πάλι. Το ότι πήρε βάρος και το ότι έχεις καλή παραγωγή δεν σημαίνει τίποτα για την ικανότητα του παιδιού να θηλάζει.

ποιοι λογοι κανουν ενα μωρο να μη θηλάζει σωστα; Τι θα μπορούσα να κανω γι΄αυτό;

Διαφημίσεις

ditop είπε:
ποιοι λογοι κανουν ενα μωρο να μη θηλάζει σωστα;

Διάφοροι λόγοι, κάποιοι γνωστοί, οι περισσότεροι άγνωστοι.

Μερικές φορές αρκεί ένας γρήγορος ή ένας αργός τοκετός ή μια καισαρική για να μην μπορεί το μωρό να κάνει καλές θηλαστικές κινήσεις.

Αν το πρόβλημα δημιουργείται από κάποια μυική ένταση, μπορεί εύκολα να λυθεί θα κρανιοίερό μασάζ που το κάνουν οστεοπαθητικοί.

Όλες οι άλλες περιπτώσεις είναι αγνώστου αιτιολογίας και γι αυτό δεν υπάρχει συγκεκριμένη αντιμετώπιση.

Περίπου 10% των μωρών παρουσιάζουν τέτοιου είδους προβλήματα και μπορούν να αντιμετωπιστούν λιγότερα από τα μισά με το κρανιοϊερό μασάζ.

Παράθεση
Τι θα μπορούσα να κανω γι΄αυτό;

Να επισκευθείς έναν οστεοπαθητικό

http://www.osteopathy.gr/link4.html

αν λυθεί το πρόβλημα θα είσαι τυχερή, αν όχι, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι υπομονή. Τα μωρά μεγαλώνοντας θηλάζουν πιο αποτελεσματικά, οπότε ίσως το πρόβλημα να ξεπεραστεί μόνο του.

ΧΑΙΡΕΤΕ!

ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ. ΓΕΝΝΗΣΑ ΤΟ ΑΣΤΕΡΑΚΙ ΜΟΥ ΣΤΙΣ 4/5/2010 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ 42 ΗΜΕΡΩΝ!

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ΑΓΛΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ.

ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙ ΕΙΔΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Η ΜΟΝΗ!

ΤΟΝ ΜΠΕΜΠΗ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ Ο ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 6 ΜΗΝΕΣ. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΥ ΝΕΥΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΟΣ. ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΟΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ. ΞΥΠΝΑΓΕ ΚΑΘΕ 1 ΜΕ 2 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΗΛΑΖΑ, ΕΚΛΑΙΓΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΦΙΓΓΟΤΑΝ. ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΛΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΝΕΥΡΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ. ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΑΝ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ ΚΛΑΙΕΙ ΤΟΤΕ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΑΓΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΝΑ ΚΛΑΨΕΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΕΙ. ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΩ 5 ΚΑΙ 5 ΛΕΠΤΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 1Ο ΚΑΙ 10 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑ 3 ΜΕΡΕΣ.

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΗΓΑ ΣΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΓΑΛΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ. ΝΑ ΤΟΝ ΘΗΛΑΖΩ 20 ΚΑΙ 2Ο ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 3 ΩΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΘΗΛΑΣΜΟ ΝΑ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΠΑΝΤΑ ΓΑΛΑ.

ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΜΠΕΜΠΗ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΗΡΗΣΩ ΤΙΣ 3 ΩΡΕΣ.

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΞΥΠΝΑΕΙ ΚΑΘΕ 2 ΜΕ 2,5 ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ (ΜΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ 4ΩΡΟ)ΕΓΩ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΩ ΚΑΙ Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

ΚΛΑΙΕΙ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΑΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ 2 ΩΡΕΣ ΜΕ ΚΛΑΜΑ, ΚΛΑΙΕΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΠΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΦΙΓΓΕΤΑΙ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΕΙΝΑΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΩ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΗΡΕΜΗΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ, ΟΣΟ ΟΜΩΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ ΤΡΕΜΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΕΝΕΙ ΝΗΣΤΙΚΟ.

ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ

ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΘΗΛΑΖΩ?

ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΘΗΛΑΖΩ?

ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΚΛΑΜΑ?

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΙΝΑΕΙ Ή ΠΟΝΑΕΙ?

ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΓΙΑ 2 ΛΕΠΤΑ Ή ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ?

ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ?

ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΖΗΤΑΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΗΣΕΙΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΡΧΙΖΩ ΚΑΙ ΑΠΕΛΠΙΖΟΜΑΙ.

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

Καλησπέρα,

θα ήθελα απλά να ρωτήσω αν είναι φυσιολογικό που η κορούλα μου (25 ημερών) τη μία μέρα μπορεί να τρώει κάθε 1-1 1/2 ώρα και την επόμενη να χτυπάει από το πουθενά κάτι 4ωρα... Από βάρος και πάνες φαίνεται να πηγαίνει καλά (από οτι έχω διαβάσει εδώ και έχω παρατηρήσει) απλά σήμερα κοιμάται συνέχεια και με έχει ανησυχήσει λίγο!!!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!

JQVOp3.png

Αχ θεέ μου, αυτούς τους γιατρούς γιατί δεν τους ρίχνουν σε ένα υπόγειο νηστικούς μέχρι να αρχίσουν να κλαίνε από την πείνα, και μετά να τους πουν "περιμένετε άλλες δύο ώρες και μετά θα φάτε";

Δεν προλαβαίνω να απαντήσω σε όλα.

1. ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΟ ΜΩΡΟ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ.

Είναι απάνθρωπο, σκληρό και αντιπαιδαγωγικό. Επιπλέον θα μειώσει την παραγωγή σου.

2. Μην δώσεις ξένο γάλα, αφού έχεις γάλα. Είναι εντελώς ηλίθια συμβουλή. Επιπλέον θα μειώσει την παραγωγή σου.

3. Τα νεογέννητα δεν έχουν καπρίτσια και ιδιοτροπίες, έχουν ανάγκες. Τα νεογέννητα έχουν ανάγκη την αγκαλιά της μαμάς τους για να αισθάνονται ασφάλεια.

4. Ο θηλασμός τον πρώτο χρόνο του μωρού (πόσο μάλλον σε μωρό 40 ημερών) πρέπει να είναι ανεμπόδιστος

jv42p3.png

DfUyp2.png

ΗΛΙΑΝΑ Φ. είπε:
ΧΑΙΡΕΤΕ!

ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ. ΓΕΝΝΗΣΑ ΤΟ ΑΣΤΕΡΑΚΙ ΜΟΥ ΣΤΙΣ 4/5/2010 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ 42 ΗΜΕΡΩΝ!

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ΑΓΛΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ.

ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙ ΕΙΔΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Η ΜΟΝΗ!

ΤΟΝ ΜΠΕΜΠΗ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ Ο ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 6 ΜΗΝΕΣ. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΥ ΝΕΥΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΟΣ. ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΟΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ. ΞΥΠΝΑΓΕ ΚΑΘΕ 1 ΜΕ 2 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΗΛΑΖΑ, ΕΚΛΑΙΓΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΦΙΓΓΟΤΑΝ. ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΛΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΝΕΥΡΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ. ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΑΝ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ ΚΛΑΙΕΙ ΤΟΤΕ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΑΓΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΝΑ ΚΛΑΨΕΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΕΙ. ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΩ 5 ΚΑΙ 5 ΛΕΠΤΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 1Ο ΚΑΙ 10 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑ 3 ΜΕΡΕΣ.

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΗΓΑ ΣΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΓΑΛΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ. ΝΑ ΤΟΝ ΘΗΛΑΖΩ 20 ΚΑΙ 2Ο ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 3 ΩΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΘΗΛΑΣΜΟ ΝΑ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΠΑΝΤΑ ΓΑΛΑ.

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΞΥΠΝΑΕΙ ΚΑΘΕ 2 ΜΕ 2,5 ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ (ΜΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ 4ΩΡΟ)ΕΓΩ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΩ ΚΑΙ Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

ΚΛΑΙΕΙ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΑΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ 2 ΩΡΕΣ ΜΕ ΚΛΑΜΑ, ΚΛΑΙΕΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΠΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΦΙΓΓΕΤΑΙ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΕΙΝΑΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΩ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΗΡΕΜΗΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ, ΟΣΟ ΟΜΩΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ ΤΡΕΜΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΕΝΕΙ ΝΗΣΤΙΚΟ.

ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΘΗΛΑΖΩ?

ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΘΗΛΑΖΩ?

ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΖΗΤΑΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΗΣΕΙΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΡΧΙΖΩ ΚΑΙ ΑΠΕΛΠΙΖΟΜΑΙ.

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

να σου ζήσει !!!

Το μωρό πρέπει να θηλάζει χωρίς ρολόι. Όποτε θέλει όσοι ώρα θέλει. Θα το θηλάζεις από το ένα στήθος μέχρι να χάσει το ενδιαφέρον του μετά θα το βάζεις να ρευτεί και θα προσφέρεις και το άλλο αν θέλει οκ αν δεν θέλει πάλι οκ. Αν δεν θηλάσει ή θηλάσει λίγο από το δεύτερο μαστό θα ξεκινήσεις με αυτόν στο επόμενο τάισμα. να το βάζεις στο στήθος πριν κλάψει από πείνα με τα πρώτα σημάδια όταν αρχίζει να κουνάει το κεφάλι του δεξιά αριστερά σαν να ψάχνει κάτι και ανοίγει το στοματάκι του Και ο παιδίατρος και ο γυναικολόγος είναι απαράδεκτοι. Δεν αφήνουμε το μωρό να κλαιει και κυρίως δεν προσπαθούμε να το καθυστερήσουμε για να φαει μετά από τρεις ώρες επειδή κάποιος αποφάσισε ότι έτσι πρέπει να είναι…. Στον θηλασμό υπάρχει μόνο ένας κανόνας και αυτός είναι «ο θηλασμός πρέπει να είναι ανεμπόδιστος» μόνο το μωρό αποφασίζει πότε πρέπει να φαει και πόσο το οτιδήποτε άλλο είναι τουλάχιστον επικίνδυνο. Η αγκαλιά σου του είναι απαραίτητη είναι το μόνο μέρος όπου νιώθει ασφάλεια, να την προσφέρεις απλόχερα -τα παιδιά που χορταίνουν αγάπη είναι ευτυχισμένα και ευλογημένα.

Διαφημίσεις

ΚΡΙΣΤΙΝΑ είπε:
-τα παιδιά που χορταίνουν αγάπη είναι ευτυχισμένα και ευλογημένα.

πολύ σωστή κουβέντα αυτή (και τα υπόλοιπα δηλαδή που είπες, απλά αυτό μου έκανε κλικ!)

jv42p3.png

DfUyp2.png

Mafalda2 είπε:
Καλησπέρα,

θα ήθελα απλά να ρωτήσω αν είναι φυσιολογικό που η κορούλα μου (25 ημερών) τη μία μέρα μπορεί να τρώει κάθε 1-1 1/2 ώρα και την επόμενη να χτυπάει από το πουθενά κάτι 4ωρα... Από βάρος και πάνες φαίνεται να πηγαίνει καλά (από οτι έχω διαβάσει εδώ και έχω παρατηρήσει) απλά σήμερα κοιμάται συνέχεια και με έχει ανησυχήσει λίγο!!!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!

Επειδή κάνει αρκετή ζέστη και το μωρό είναι πολύ μικρό θα σου έλεγα να το θηλάζεις πριν το 4ώρο. Δηλ. Την ημέρα μαξίμουμ ανα 3ώρες (ο χρόνος μετράει από την αρχή του γεύματος π.χ αν ξεκινάς να θηλάζεις στις 9 το επόμενο τάισμα θα πρέπει να είναι μάξιμουμ μέχρι 12 00) και την νύχτα όχι πάνω από 4 ώρο. Τουλάχιστον μέχρι να σαραντίσει το μωρό. Μπορεί με τον ύπνο να χάνει γεύματα που του είναι απαραίτητα αν δεν θέλεις να το ξυπνάς προσπάθησε να το θηλάσεις κοιμισμένο. Καλή συνέχεια και να σου ζήσει

http://ariadni144.wordpress.com/odigies_thilasmou_gia_tis_protes_40meres/

Ηλιάνα και mafalda σας βάζω και αυτό το λινκ που μπορεί να σας βοηθήσει

επίσης να προσθέσω για την Ηλιάνα....

αν το μωρό το σταματάς στο 5λεπτο ή 10 λεπτο υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να τρέφεται κυρίως με το πρώτο γάλα που δεν είναι πλούσιο σε λιπαρά συνεπώς θα δυσφορεί και θα πινάει συνέχεια. αν το μωρό αφήνει το στήθος από μόνο το θα δεις μεγάλη διαφορά στη συμπεριφορά του....

ΗΛΙΑΝΑ Φ. είπε:
ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΩ 5 ΚΑΙ 5 ΛΕΠΤΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 1Ο ΚΑΙ 10 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑ 3 ΜΕΡΕΣ.

Με κάλυψαν οι προλαλήσασες αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω.

Ο παιδίατρος ΞΕΡΕΙ ότι μετά από τόσο λίγο θηλασμό, το μωρό θα πιει ξένο γάλα, όπως επίσης ΞΕΡΕΙ ότι μετά από τέτοια τριήμερη παρέμβαση θα αρχίσει το γάλα να μειώνεται.

Είναι ΑΝΗΘΙΚΟΣ.

Σου προτείνει να απορρίψεις το παιδί εν μέρη (αρνούμενη να το θηλάσεις όσο θέλει). Αυτό ισοδυναμεί με κακοποίηση.

Παράθεση
ΝΑ ΤΟΝ ΘΗΛΑΖΩ 20 ΚΑΙ 2Ο ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 3 ΩΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΛΑΙΕΙ

Θα σου προτείνω να τον βγάλεις για τραπέζι σε ένα πολύ καλό εστιατόριο. Θα έχεις χρονόμετρο που θα το ρυθμίσεις στα 8 λεπτά μόλις του σερβίρουν το πιάτο (γιατί 8; είναι πολύ καλό νούμερο...). Μόλις χτυπήσει το χρονόμετρο, του αρπάζεις το πιάτο από μπροστά. Το ίδιο κάνεις και στο επόμενο πιάτο.

Παράθεση
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΘΗΛΑΣΜΟ ΝΑ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΠΑΝΤΑ ΓΑΛΑ.

Στο τέλος του γεύματος θα τον υποχρεώσεις να κάνει 20 λεπτά άντληση με το θήλαστρο που σου πρότεινε και θα τον βάλεις να πλύνει τα μπουκαλάκια κλπ.

Παράθεση

Αν σου έλεγε να του δώσεις κι ένα χέρι ξύλο για να στρώσει θα το έκανες;

Γιατί η γνώμη του γιατρού είναι πιο σημαντική από αυτή του παιδιού σου;

Παράθεση

Αυτό είναι κακοποίηση.

Παράθεση

Μια χαρά το αντέχεις! Αφού το κάνεις!!!

Σε ρωτώ αλλά μην απαντήσεις εδώ, απάντησε στον εαυτό σου:

Γιατί διαλέγεις γιατρούς που έχουν κακοποιηθεί και διαιωνίζουν την κακοποίηση;

Παράθεση
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΗΡΕΜΗΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ,

Είναι απλό, τον αφήνεις και αν φαίνεται πιο ήρεμος, είναι εντάξει, αν όχι, τον ξαναπαίρνεις αγκαλιά.

Παράθεση
ΟΣΟ ΟΜΩΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ ΤΡΕΜΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΕΝΕΙ ΝΗΣΤΙΚΟ.

...

Παράθεση

Εσύ τους διάλεξες!

Παράθεση

Ο γυναικολόγος που είναι τόσο "ειδικός" δεν έχει να προτείνει κάτι;

Παράθεση

Έχει σημασία;

Παράθεση

Δεν το νιώθεις;

Παράθεση

Μαθαίνουν!

Μαθαίνον ότι υπάρχει κάποιος που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους και αργότερα θα ανταποκριθούν στις ανάγκες των παιδιών τους.

Μαθαίνουν ότι δεν είναι μόνα και δεν θα αφήσουν κανέναν γύρω τους να νιώσει μόνος.

Μαθαίνουν να βρίσκουν παρηγοριά και έστι θα μάθουν και να δίνουν παρηγοριά.

Μαθαίνουν ότι όλα περνάνε πιο εύκολα αν υπάρχει μια αγκαλιά ανοιχτή, έτσι υποφέρουν λιγότερο και αυτό θα μπορέσουν να το προσφέρουν στα παιδιά τους.

Μαθαίνουν ότι η ζωή είναι όμορφη...

Διαφημίσεις

Καλημέρα, θα ήθελα τη βοήθειά σας και πάλι. Είχα γράψει και πριν λιγες μέρες στο ίδιο θέμα, είχα πρόβλημα υπερπαραγωγης - αυτό τώρα έχει κάπως ρυθμιστεί αλλά παραμένει το έντονο let down, το δουλεύουμε! Το πρόβλημά μου είναι ότι το μωράκι μου μάλλον δεν πιάνει πια καλά το στήθος, αφού πονάω και έκανα πληγές, όπως όταν ξεκινούσαμε το θηλασμό. Τότε οι πληγές πέρασαν μόλις έπιασε σωστά.

Τώρα είναι σαν να έχει ξεχάσει να πιάνει και καθώς θηλάζει ακούγεται πολλές φορές ένα πλατς πλατς και τότε πονάω πολύ... Μπορεί το μωρό να ξεχάσει πώς θηλάζουν ή ίσως υπάρχει άλλο πρόβλημα που πρέπει να κοιτάξω?

RinMar είπε:
Καλημέρα, θα ήθελα τη βοήθειά σας και πάλι. Είχα γράψει και πριν λιγες μέρες στο ίδιο θέμα, είχα πρόβλημα υπερπαραγωγης - αυτό τώρα έχει κάπως ρυθμιστεί αλλά παραμένει το έντονο let down, το δουλεύουμε! Το πρόβλημά μου είναι ότι το μωράκι μου μάλλον δεν πιάνει πια καλά το στήθος, αφού πονάω και έκανα πληγές, όπως όταν ξεκινούσαμε το θηλασμό. Τότε οι πληγές πέρασαν μόλις έπιασε σωστά.

Τώρα είναι σαν να έχει ξεχάσει να πιάνει και καθώς θηλάζει ακούγεται πολλές φορές ένα πλατς πλατς και τότε πονάω πολύ... Μπορεί το μωρό να ξεχάσει πώς θηλάζουν ή ίσως υπάρχει άλλο πρόβλημα που πρέπει να κοιτάξω?

την ώρα που θηλάζεις το μωρό και προσπαθείς να ελέγξεις τη στάση για να αντιμετωπίσεις το έντονο let down σου “φεύγει” το μωρό από το στήθος (δεν είναι εύκολο να το κρατήσεις) και χάνεις τη σωστή στάση θηλασμού (δηλ. το μωρό πιάνει κυρίως τη θηλή)

ή την ώρα που σταματάει να θηλάζει ή δυσφορεί και αφήνει τη θηλή το κάνει μη έχοντας ανοίξει το στόμα του οπότε σου τραβάει τη θηλή και την τραυματίζει.

Ποια στάση σε βολεύει για να ελέγξεις το έντονο let down?

Έχεις δοκιμάσει να βάλεις το μωρό για λίγο στο στήθος (να κατεβάσει γάλα) και ύστερα να το βγάλεις αφήνεις το γάλα να τρέξει σε μια πετσέτα και μετά βάζεις το μωρό πάλι χωρίς να αλλάξεις στάση? (έτσι ίσως να μην χρειαστεί να δώσεις κλήση προς τα πίσω στο σόμα σου)

όταν το μωρό σταματάει να θηλάζει δεν θα το αφήνεις να σου τραβάει τη θηλή θα βάζεις το δαχτυλάκι σου στην ένωση των χειλιών και θα ανοίγει το στόμα του.

Ο ήχος που ακούς μπορεί να οφείλεται σε κακή τοποθέτηση.

Επίσης κάτι ακόμα που πρέπει να δεις είναι η καντιντίαση. Μίλα με τον τήν παιδίατρο να δει το στόμα του μωρού γιατί όταν υπάρχει καντιντίαση το στόμα μπορεί να γίνει στεγνό και να το ενοχλεί οπότε κάνει αυτή την κίνηση με την γλώσσα και ακούς τον ήχο αλλά υπάρχει και πόνος στις θηλές....

http://www.breastfeeding-basics.com/html/candida.shtml

καλημερα σε ολους. να σας ρωτησω και εγω κατι?ειμαστε 2 μηνων αντρες σημερα και θηλαζουμε αποκλειστικα. εδω και δυο μερες απο το ενα στηθοσ δεν τρωει με τιποτα. δεν το θελει, δεν το πιανει σωστα και νευριαζει και κλαιει.οταν τον βαζω στο αλλο τρωει μια χαρα.μηπωσ το εχει παθει καμι αυτο?

Μια ερώτηση και από μένα. Το μωρό μου είναι σήμερα 20 ημερών και θηλάζει αποκλειστικά. Έχω πρόβλημα όμως με το δεξί μου στήθος. Εδώ και 3 ημέρες με πονάει η θηλή όταν θηλάζει το μωρό από αυτό το στήθος. Η αλήθεια είναι ότι από την ημέρα που γεννήθηκε, όταν πρωτοέπιανε το στήθος (και τα δύο) για να ξεκινήσει να τρώει, για 1 δευτερόλεπτο οι θηλές με πονάνε αλλά καθώς το μωρό συνεχίζει να τρώει, ο πόνος περνάει.

Στο δεξί στήθος όμως (ειδικά όταν θηλάζουμε ξαπλωμένοι) με πονάει όλη την ώρα τις τελευταίες ημέρες. Σίγουρα θα φταίει και ότι τραυματίστηκε η θηλή από το καλώδιο του τηλεφώνου του ντους κατά τη διάρκεια ενός ντους που έκανα. Πέρασε δηλαδή το σπιράλ ξυστά και την τραυμάτισε αν και δε φαίνεται κάποιος τραυματισμός.

Έχετε να μου προτείνετε κάτι για να μην πονάω; Έχει νόημα να παραλείψω μερικά γεύματα από το δεξί στήθος μεχρι να έρθει στα ίσα του; Μήπως κάνω κακό που συνεχίζω να θηλάζω από αυτό παρότι με πονάει υπερβολικά η θηλή;

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Καλησπέρα σας!!!

Θέλω την βοήθειά σας. Ο μικρός μου θηλάζει 5-6 ή και 7 φορές το 24ωρο αλλά μόνο από τις 6 και μετά που επιστρέφω σπίτι. Πριν τον βραδινό ύπνο τον βάζω στο στήθος 2-3 φορές συνήθως, μέσα στην νύχτα ξυπνάει 2-3 φορές και το πρωί θα τον θηλάσω 1-2 φορές. Υπάρχει περίπτωση να μειωθεί η παραγωγή και να μου κοπεί το γάλα? Έχω κάποιες ταμπλέτες μαγιάς που είχα πάρει στην αρχή, μπορώ να τις χρησιμοποιήσω τώρα ή δεν υπάρχει λόγος?

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Το Σαββάτο εργάζομαι και λείπω 5,5-6 ώρες. Από την ώρα που θα μπω σπίτι όμως θηλάζει όποτε ζητήσει αλλά και μόνη μου τον βάζω στο στήθος πολύ συχνά. ΤΟ ΣΚ δηλαδή κάνουμε ανεμπόδιστο θηλασμό.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...