Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Καλημέρα annia. Καθώς χρειάστηκε να αντλώ για 1 μήνα όταν ο μικρός ήταν 10 ημερών, θα σου πω ό,τι όταν το μωρό θηλάζει συχνά ή όταν αντλείς συχνά είναι φυσικό το στήθος να μην είναι γεμάτο. Αν και φυσικά τα 50μλ δεν είναι η ποσότητα γάλατος που έχει το στήθος σου εκείνη την στιγμή αλλά αυτή που μπορεί να αντλήσει το συγκεκριμένο θήλαστρο.

Αντλείς μέχρι να συμπληρώσεις την ποσότητα που θέλεις και κάνεις συχνές εναλλαγές στα δύο στήθη. Αν δεις ό,τι δεν έχεις θεαματικά αποτελέσματα πιες κάτι ζεστό ή κάνε ένα ζεστό ντους και προσπάθησε μετά από 1 ώρα.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα,

στις 17/5 γεννησα με προκληση και επισκληριδιο. Το κοριτσακι μου ειναι 3360 και γεννηθηκε στις 39 εβδομαδες και 3 ημ. Γεννηθηκε στο Ιπποκρατειο και την εβαλα να θηλασει το βραδυ καποιες ωρες μετα τη γεννα. Τις υπολοιπες μερες δεν ειχα ομως τιποτα σε γαλα, ισως μονο τη δευτερη να πηρε παλι λιγο πρωτογαλα, και παρολο που ζητησαν να μη τη φερνουν ταισμενη και πεινουσε δεν επαιρνε το στηθος με τιποτα μετα την τριτη μερα, με απο τελεσμα να της δωσω συμπληρωμα, στην αρχη σταγονα σταγονα για να μη μαθει στη θηλη. Την εβαζα καθε φορα στο στηθος αλλα εκλαιγε υπερβολικα και τελικα το ταιζα κανονικα συμπληρωμα..

Χθες επιστρεψαμε σπιτι και πανω που χαρηκα γιατι επιτελους εχω γαλα, η μικρη κλαειι και οδυρεται με το που τη βαζω στο στηθος. Μεχρι και με το κουταλακι την ταισαμε το γαλα που εβγαλα για να ξεχασει το μπιμπερο αλλα τιποτα...

Σας στελνω και τις υπολοιπες πληροφοριες μηπως βοηθη

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος-39+3ημ

Β. Το φύλο του βρέφους- κοριτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) -ΦΤ με προκληση

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.- επισκληριδιος 1 δοση για να συμμετεχω

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. - ηταν λιγο κιτρινη το μεσημερι της τριτης μερας, μου ειπν κατι για 10,3 αλλα τιποτα αλλο

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο-οχι.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες- 17/5 γεννηθηκε 3360

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. - επαιρνε περιπου 60 ml ανα τετραωρο (6 γευματα)αλλα αυτα στο νοσοκομειο

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει- δε θηλαζει

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα- ειναι η πρωτη μας μερα στο σπιτι και δεν ειναι ενδεικτικες οι ποσοτητες το πρωι ηπιε 40 ml, το μεσημερι 25 δικο μου και 70 συμπληρωμα και το απογευμα 20 ml (ανα τριωρο)

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

το ηλεκτρικο της nuk

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:οχι ακομα

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

5 αν μετραω καλα

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 4 ως τωρα που εχει κλεισει 24 ωρες στο σπιτι

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Υπαρχει περιπτωση να μην της αρεσει το γαλα μου?Το ηπιε με το ζορι απο το μπιμπερο και μετα που της εδωσα συμπληρωμα εφαγε 70ml!

Εχω δοκιμασει ολες τις στασεις, με το που τη βαζω στη θηλη κοκκινιζει και κλαει υπερβολικα. Εχθες προσπαθουσα ολο το μεσημερι αλλα τοιποτα..

Καμια ιδεα???Θελω πολυ να θηλασω!!

Να σου ζήσει η μπέμπα σου. Πολλά μωρά που θηλάζουν αποκλειστικά παίρνουν μπουκάλια στο νοσοκομείο και με λίγη προσπάθεια μπορεί να μπει και η δικιά σου στο στήθος.

Τα θέματά σου είναι δύο, το ένα είναι να μπει το μωρό στο στήθος και το άλλο η παραγωγή σου. Θα σου πρότεινα να τη θηλάζεις πριν πεινάσει ή καλοξυπνήσει για να είναι πιο συνεργάσιμη. Θήλασέ την κουνώντας και περπατώντας για να ηρεμεί. Μην θηλάζεις βάσει του προγράμματος του μπουκαλιού ανά τρίωρο γιατί ο ερεθισμός στο στήθος για παραγωγή θα είναι πολύ μικρός. Θήλαζε ανά δίωρο (το δίωρο μετράει από την αρχή του πρώτου γεύματος έως την αρχή του δεύτερου, δεν είναι ο κενός χρόνος μεταξύ των γευμάτων) ή και πιο συχνά και ανάλογα προσάρμοσε και το συμπλήρωμα που δίνεις.

Το άλλο θέμα σου είναι η ενεργοποίηση της παραγωγής σου. Εφόσον η μικρή δεν συνεργάζεται καλά θα πρέπει να αντλείς το γάλα σου με νοσοκομειακό θήλαστρο διπλής άντλησης που νοικιάζεις για να την αυξήσεις και να αντικαταστήσεις το συμπλήρωμα με το δικό σου γάλα έτσι ώστε όταν η μικρή πιάσει καλά το στήθος να καλύπτεις πλήρως τις ανάγκες της. Το θήλαστρο που έχεις είναι ακατάλληλο για τέτοια δουλειά. Δες εδώ για θήλαστρα http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20862.

Επομένως χρειάζεται ανά δίωρο να τη βάζεις πρώτα στο στήθος (ή πιο συχνά αν μπορείς), μετά να δίνεις συπλήρωμα και μετά να αντλείς. Χρειάζεσαι 8-10 αντλήσεις στο 24ωρο διάρκειας 13-15 λεπτών εκ των οποίων η μία νυχτερινή μεταξύ 12-6. Δες εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853. Είναι αρκετή δουλειά γιαυτό όσο μπορείς να επιμείνεις στο στήθος και στην επαφή δέρμα με δέρμα με τη μικρή σου για να πιάσει το γρηγορότερο το στήθος.

Μη νομίσεις ότι ο αποκλειστικός θηλασμός τις πρώτες μέρες είναι πιο εύκολος. Ένα μωρό μπορεί να θηλάζει 1 ώρα να κοιμάται μισή ώρα και να ξαναθηλάζει άλλη 1 ώρα. Υπομονή!!

Καλησπέρα,

στις 17/5 γεννησα με προκληση και επισκληριδιο. Το κοριτσακι μου ειναι 3360 και γεννηθηκε στις 39 εβδομαδες και 3 ημ. Γεννηθηκε στο Ιπποκρατειο και την εβαλα να θηλασει το βραδυ καποιες ωρες μετα τη γεννα. Τις υπολοιπες μερες δεν ειχα ομως τιποτα σε γαλα, ισως μονο τη δευτερη να πηρε παλι λιγο πρωτογαλα, και παρολο που ζητησαν να μη τη φερνουν ταισμενη και πεινουσε δεν επαιρνε το στηθος με τιποτα μετα την τριτη μερα, με απο τελεσμα να της δωσω συμπληρωμα, στην αρχη σταγονα σταγονα για να μη μαθει στη θηλη. Την εβαζα καθε φορα στο στηθος αλλα εκλαιγε υπερβολικα και τελικα το ταιζα κανονικα συμπληρωμα..

Χθες επιστρεψαμε σπιτι και πανω που χαρηκα γιατι επιτελους εχω γαλα, η μικρη κλαειι και οδυρεται με το που τη βαζω στο στηθος. Μεχρι και με το κουταλακι την ταισαμε το γαλα που εβγαλα για να ξεχασει το μπιμπερο αλλα τιποτα...

Σας στελνω και τις υπολοιπες πληροφοριες μηπως βοηθη

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος-39+3ημ

Β. Το φύλο του βρέφους- κοριτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) -ΦΤ με προκληση

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.- επισκληριδιος 1 δοση για να συμμετεχω

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. - ηταν λιγο κιτρινη το μεσημερι της τριτης μερας, μου ειπν κατι για 10,3 αλλα τιποτα αλλο

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο-οχι.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες- 17/5 γεννηθηκε 3360

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. - επαιρνε περιπου 60 ml ανα τετραωρο (6 γευματα)αλλα αυτα στο νοσοκομειο

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει- δε θηλαζει

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα- ειναι η πρωτη μας μερα στο σπιτι και δεν ειναι ενδεικτικες οι ποσοτητες το πρωι ηπιε 40 ml, το μεσημερι 25 δικο μου και 70 συμπληρωμα και το απογευμα 20 ml (ανα τριωρο)

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

το ηλεκτρικο της nuk

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:οχι ακομα

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

5 αν μετραω καλα

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 4 ως τωρα που εχει κλεισει 24 ωρες στο σπιτι

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Υπαρχει περιπτωση να μην της αρεσει το γαλα μου?Το ηπιε με το ζορι απο το μπιμπερο και μετα που της εδωσα συμπληρωμα εφαγε 70ml!

Εχω δοκιμασει ολες τις στασεις, με το που τη βαζω στη θηλη κοκκινιζει και κλαει υπερβολικα. Εχθες προσπαθουσα ολο το μεσημερι αλλα τοιποτα..

Καμια ιδεα???Θελω πολυ να θηλασω!!

Θα συμφωνήσω με την morchelina και θα τονίσω το θέμα των συχνών γευμάτων. Το μωρό για να συνεργαστεί στο στήθος δεν πρέπει να κλάψει από πείνα. Με τα πρώτα σημάδια πείνας (ανοίγει το στόμα γυρνάει το κεφαλάκι του δεξιά αριστερά) το βάζεις στο στήθος. αν πεινάσει πολύ δεν θα έχει την υπομονή να θηλάσει θέλει φαί με εύκολη ροή για να ηρεμήσει. Αν θα κάνεις προσπάθεια χωρίς το μωρό να είναι υπερβολικά πεινασμένο θα έχεις το περιθώριο χρόνου να το αφήσεις να βρει το στήθος σου. (μην το βάζεις στο σήθος άφησέ το να το βρεί....)δηλ. θα είστε δέρμα με δέρμα θα ξαπλώσεις ανάσκελα σε ημικαθιστή θέση (βάλε δυο τρια μαξιλάρια στην πλάτη σου) και βάλε το μωρό πάνω σου στηρίζοντας τον αυχένα και αφήνοντας το κεφαλάκι του ελεύθερο .....άφησε το να μυρίσει να ψάξει να βρει τη θηλή(άλειψέ την με λίγο γάλα) να κάνετε την επαφή σας και δες πως θα αντιδράσει σου βάζω και αυτό το βίντεο http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=article&id=38:baby-led-mother-guided-started-upright-left-breast-latches&catid=6:video-clips&Itemid=13

Πρέπει να ξεκινήσετε να μαθαίνεται ο ένας τον άλλον.

Σίγουρα θα χρειαστείς και ένα νοσοκομειακό θήλαστρο για να αντλείς όσο το μωρό θα μαθαίνει να θηλάζει για να στηρίξεις την παραγωγή σου.

Μου κάνει εντύπωση που δεν υπάρχει βάρος εξόδου !!!

Επίσης οι 5 πάνες είναι λίγες .... δεν ξέρω πως τις μετράς ..... οι πάνες πρέπει να είναι 8 βρεγμένες το 24ώρο (απλά βρεγμένες βάλε ενα κομμάτι χαρτί στην πάνα αν βραχεί είσαι οκ) μέτρα ξανά αύριο

Νομίζω ότι μια πολύ καλή ιδέα πέρα από την ισχυρή διάθεσή σου να θηλάσεις είναι να σας παρακολουθεί παιδίατρος και σύμβουλος θηλασμού και στην Θεσσαλονίκη έχεις την ευκαιρία να το κάνεις μιας και υπάρχουν τρεις.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1473947&highlight=%F3%F5%EC%E2%EF%F5%EB%EF%E9+%E8%E7%EB%E1%F3%EC%EF%F5+%E8%E5%F3%F3%E1%EB%EF%ED%E9%EA%E7#post1473947

(στο λινκ θα δεις τα ονόματα)

Θα έχεις μια σωστή παρακολούθηση, θα σε βοηθήσουν να κάνετε την αρχή αλλά και θα αξιολογήσουν τις δυνατότητές σας καλύτερα.

Διαφημίσεις

maraki fox για τα πράσινα κακά (αν είναι ανοιχτό πράσινο) διάβασα ότι σημαίνει πως το μωρό στον θηλασμό εκείνο ήπιε μόνο το αρχικό γάλα που είναι για να ξεδιψάει. Δεν ήπιε το λιπαρό γάλα. Κι εμένα μου συμβαίνει σε κάποιες απ'τιε κενώσεις της. Άλλοτε όπως είπες είναι μουσταρδί, άλλοτε έχει κι αυτό το πρασινωπό. Σου στέλνω το λινκ που έχει και φωτογραφίες για να συγκρίνεις.

http://www.babycenter.com/baby-poop-photos?scid=momsbaby_20100518:2&pe=2UyERaw

Αυτό με τον εκνευρισμό στην θηλή το παθαίνω κι εγώ. Εγώ βέβαια έχω το πρόβλημα της πολύ αυξημένης πίεσης που κατεβαίνει το γάλα και παρόλο που προσπαθώ να βγάζω λίγο πριν αρχίσει να πίνει, εξακολουθεί να τρέχει σαν σπρέυ πολλές φορές και την πνίγει.

Καλή συνέχεια!

RPNkp3.png

Καλημέρα σε όλες τις μανούλες!

Τα καταφέραμε και γέννησα φυσιολογικά πριν από 16 ημέρες ένα υγιέστατο αγοράκι. και ναι... ΘΗΛΑΖΟΥΜΕ!

Επειδή τις πρώτες μέρες δεν μπορούσα ούτε να καθίσω, ούτε είχα χρόνο για να γράψω, συγκέντρωσα τις απορίες μου και παρακαλώ για λίγη βοήθεια...

1. Το μωράκι κοιμάται στο στήθος μου. Πρέπει να το σηκώνω για να ρεύεται; (ενδιάμεσα στο γεύμα, αν με αφήσει από μόνος του τον σηκώνω να ρευτεί, αλλά μόνο τότε)

2. Όταν λέμε ότι πρέπει να κάνει ένα γεύμα από κάθε μαστό, πως ακριβώς καταλαβαίνουμε ότι το γεύμα έχει τελειώσει; Για να διευκρινήσω: Μερικές φορές κοιμάται στο στήθος μου και μετά από 5-10 λεπτά ξυπνά και με ψάχνει. Συνεχίζω από τον ίδιο μαστό ή προσφέρω τον άλλο;

3. Γενικά πότε προσφέρουμε τον άλλο μαστό ως "επιδόρπιο"; Μου έχει τύχει να κλαίει πάνω στο μαστό που θήλαζε (για αρκετή ώρα), να τον αλλάξω και να θηλάσει από τον άλλο μαστό για περίπου την ίδια ώρα που ήταν και στον πρώτο! Είναι λάθος αυτό; Μετά, στο επόμενο γεύμα σε ποιον μαστό πρέπει να τον βάλω;

Συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα, αλλά είπαμε, μαζεμένες απορίες των πρώτων εβδομάδων! :oops:

2IW7p3.png

xwifp2.png

Καταρχάς να σου ζήσει το μωρό σου:P

1. Καλό θα ήταν να μην το αφήνεις να κοιμάται στο στήθος σου γιατί το στήθος χρησιμεύει και ως πιπίλα και αν μάθει τη συνήθεια την πάτησες. Βέβαια θα κάνει διαλείμματα για να ξεκουράζεται κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Τι στο καλό δεν είναι και μηχανή να ρουφάει μωρό είναι. Τώρα πάλι καλό είναι να τον σηκώνεις για ρέψιμο αφού τελειώσει το γεύμα του, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κάποιες φορές δεν θα θέλει να συνεχίσει τον θηλασμό. Εξάλου στον θηλασμό δεν ρεύονται πάντα τα μωρά.

2. Καλό θα ήταν να συνεχίζεις από τον ίδιο μαστό γιατί όσο παρατείνεται ο χρόνος θηλασμού τόσο πιο "παχύρευστο" είναι και το μητρικό γάλα. Επειδή είσαι όμως στις αρχές του θηλασμού αν βλέπεις ότι δυσανασχετεί με τον ίδιο μαστό άλλαξε.

3. Δεν παίζει ρόλο ο χρόνος που θηλάζει το μωρό αν είναι 5, 10 ,15 λεπτά. Σκοπός είναι να χορταίνει. Ο γιος μου έκανε μόνο 5 λεπτά θηλασμού και 2 μηνών που κάνουμε τα πρώτα εμβόλια είχε φτάσει σε βάρος 7,200 κιλά. Μικρό βούδα τον αποκάλεσε η παιδίατρος.

Καλημέρα σε όλες τις μανούλες!

Τα καταφέραμε και γέννησα φυσιολογικά πριν από 16 ημέρες ένα υγιέστατο αγοράκι. και ναι... ΘΗΛΑΖΟΥΜΕ!

Επειδή τις πρώτες μέρες δεν μπορούσα ούτε να καθίσω, ούτε είχα χρόνο για να γράψω, συγκέντρωσα τις απορίες μου και παρακαλώ για λίγη βοήθεια...

1. Το μωράκι κοιμάται στο στήθος μου. Πρέπει να το σηκώνω για να ρεύεται; (ενδιάμεσα στο γεύμα, αν με αφήσει από μόνος του τον σηκώνω να ρευτεί, αλλά μόνο τότε)

2. Όταν λέμε ότι πρέπει να κάνει ένα γεύμα από κάθε μαστό, πως ακριβώς καταλαβαίνουμε ότι το γεύμα έχει τελειώσει; Για να διευκρινήσω: Μερικές φορές κοιμάται στο στήθος μου και μετά από 5-10 λεπτά ξυπνά και με ψάχνει. Συνεχίζω από τον ίδιο μαστό ή προσφέρω τον άλλο;

3. Γενικά πότε προσφέρουμε τον άλλο μαστό ως "επιδόρπιο"; Μου έχει τύχει να κλαίει πάνω στο μαστό που θήλαζε (για αρκετή ώρα), να τον αλλάξω και να θηλάσει από τον άλλο μαστό για περίπου την ίδια ώρα που ήταν και στον πρώτο! Είναι λάθος αυτό; Μετά, στο επόμενο γεύμα σε ποιον μαστό πρέπει να τον βάλω;

Συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα, αλλά είπαμε, μαζεμένες απορίες των πρώτων εβδομάδων! :oops:

Αν το μωρό κοιμηθεί στο στήθος, απλά θα ρευτεί μόλις ξυπνήσει, μπορεί να μη ρευτεί και καθόλου. Αν το ξαπλώσεις και δυσανασχετεί στον ύπνο του, μπορεί όντως να θέλει να ρευτεί. Αν κοιμάται ήρεμα, τότε δεν έχει ενόχληση.

Δεν είναι κακό να κοιμάται το μωρό στο στήθος, είναι πρακτική που συνηθίζεται και βολεύει. Ο μη θρεπτικός θηλασμός είναι εξίσου χρήσιμος, καθώς διεγείρεται η παραγωγή σου και το μωρό χαλαρώνει και ηρεμεί νιώθοντας ασφάλεια.

Ο σωστός τρόπος για να θηλάζεις είναι να προσφέρεις το ένα στήθος, όταν το αφήσει το μωρό, προσφέρεις και το άλλο και επαναλαμβάνεις μέχρι το μωρό να χάσει το ενδιαφέρον του. Στο επόμενο γεύμα ξεκινάς από το στήθος που θήλασε λιγότερο. Αν οι παύσεις ανάμεσα στους θηλασμούς είναι μικρές, όπως είπες 10 λεπτά ή και μισή ώρα, πρόσφερε το ίδιο στήθος που είχε πριν και κάνε την εναλλαγή, όταν το αφήσει το μωρό. Με αυτή την έννοια είναι λάθος η οδηγία "ένα στήθος ανά γεύμα", εκτός αν υπάρχει θέμα υπερπαραγωγής (πράσινα κακά).

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια πληροφοριακά εντελώς και από περιέργεια θα ήθελα να μου πει κάποια κοπέλα αν γνωρίζει, με 15 λεπτά θηλασμού στην ηλικία που είναι ο μικρός μου πόσο περίπου γάλα πίνει? Έχουμε τέτοια πληροφορία?

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Κορίτσια πληροφοριακά εντελώς και από περιέργεια θα ήθελα να μου πει κάποια κοπέλα αν γνωρίζει, με 15 λεπτά θηλασμού στην ηλικία που είναι ο μικρός μου πόσο περίπου γάλα πίνει? Έχουμε τέτοια πληροφορία?

Από περιέργεια, γιατί θέλεις να το ξέρεις αυτό; :)

Για να απαντήσω στην πρώτη ερώτηση, δεν είναι εύκολο να ξέρεις πόσο πίνει αλλά δεν έχει και νόημα.

Πόσο πιστεύεις ότι πρέπει να πίνει; Γιατί λες ότι πίνει πολύ; Πόσες πάνες βρέχει;

Διαφημίσεις

Κανονικό μου φαίνεται, δεν μου φαίνεται πολύ.

Μπορείς να υπολογίσεις πόσο πίνει κατά μέσο όρο σύμφωνα με το βάρος που βάζει και με τα γεύματα που κάνει. Πχ ένα μωρό 10 κιλών που θηλάζει αποκλειστικά με 7 γεύματα τη μέρα (πρέπει να) παίρνει περίπου 210ml σε κάθε γεύμα. Στο μωρό που τρώει και στερεές περιπλέκονται τα πράγματα.

Οι πάνες είναι πολύ βαριές και επειδή δεν είμαι μαζί του όλη μέρα δεν μπορώ να υπολογίσω ακριβώς. Εγώ δηλαδή τον αλλάζω ανά 3 ώρες περίπου, η μαμά μου τον αφήνει παραπάνω.

Βάζει περίπου 500-600γρ. τον μήνα.

Τελοσπάντων, εφόσον δεν ξέρουμε δεν πειράζει.

Σε ευχαριστώ Αμαρέτο!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας mommymini και amaretto!!!

Ελπίζω όλα να συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά. Την Παρασκευή έχουμε παιδίατρο να τον μετρήσει και να τον ζυγίσει. Πάντως εγώ τον βλέπω ότι πηγαίνει μια χαρά!

Καληνύχτα και ευχαριστώ και πάλι..

2IW7p3.png

xwifp2.png

Γειά σας μανούλες.!!!Θηλάζω αποκλειστικά εδώ κ 36 μέρες.Εχθές που ήρθε ο παιδίατρος να δει το μπεμπάκι μας ,αφού είχε περάσει ένας μήνας από την προηγούμενη εξέταση, μου είπε να δίνω στο παιδι βιταμίνη D. Εγώ ξέρω πως όταν ένα μωρό θηλάζει αποκλειστικά δεν χρειάζεται να παίρνει τίποτε άλλο. Εδώ εγώ έκοψα το σίδηρο κ το φυλλικό που μου είπε ο γυναικολόγος να παίρνω κ θα δώσω στο μωράκι μου βιταμίνες??Δεν μου φάνηκε κ πολυ φυσιολογικό. Το μωρό σε ένα μήνα πήρε ένα κιλό κ πέντε εκατοστά. Πιστεύω ότι αναπτύσεται φυσιολογικά. Όποια γνωρίζει ας μου απαντήσει please!!!!!!!

I5xSp3.png

Γειά σας μανούλες.!!!Θηλάζω αποκλειστικά εδώ κ 36 μέρες.Εχθές που ήρθε ο παιδίατρος να δει το μπεμπάκι μας ,αφού είχε περάσει ένας μήνας από την προηγούμενη εξέταση, μου είπε να δίνω στο παιδι βιταμίνη D. Εγώ ξέρω πως όταν ένα μωρό θηλάζει αποκλειστικά δεν χρειάζεται να παίρνει τίποτε άλλο. Εδώ εγώ έκοψα το σίδηρο κ το φυλλικό που μου είπε ο γυναικολόγος να παίρνω κ θα δώσω στο μωράκι μου βιταμίνες??Δεν μου φάνηκε κ πολυ φυσιολογικό. Το μωρό σε ένα μήνα πήρε ένα κιλό κ πέντε εκατοστά. Πιστεύω ότι αναπτύσεται φυσιολογικά. Όποια γνωρίζει ας μου απαντήσει please!!!!!!!

Αν ζεις σε χώρα που δεν έχει ηλιοφάνεια ή αν ζεις σε κανένα υπόγειο, τοτε χρειάζεται βιταμίνη D.

Κι εμένα ο παιδίατρος είπε να της δίνω μια φορά την ημέρα σταγόνες με βιταμίνη D για έξι μήνες γιατί τα μωράκια έχουν ευαίσθητο δέρμα και για να μην τα πειράξουν οι βλαβερές ακτινοβολίες του ήλιου.

ISGLp2.pngilpPp3.png

Κι εμένα ο παιδίατρος είπε να της δίνω μια φορά την ημέρα σταγόνες με βιταμίνη D για έξι μήνες γιατί τα μωράκια έχουν ευαίσθητο δέρμα και για να μην τα πειράξουν οι βλαβερές ακτινοβολίες του ήλιου.

Δηλαδή για 6 μήνες δεν θα βγάλεις το μωρό στον ήλιο;

Ή η βιταμίνη D θα το προστατέψει από τις βλαβερές ακτινοβολίες;

Εγώ μολις σαραντήσαμε τον ρώτησα αν μπορώ να τη βγάζω βολτα και μου απάντησε ναι, αλλά να της δίνω αυτές τις σταγόνες, γιατί τα μωράκια έχουν ευαίσθητο δερμα και ο ήλιος μπορεί να το βλάψει. Μετά τον ρώτησα για πόσο καιρό να τις δίνώ και μου είπε για έξι μήνες. Τώρα εγώ αυτά που εγραψα πιο πάνω κατάλαβα. Και μου έκανε εντύπωση γιατί στον γιο μου δεν μου είπε κάτι τέτοιο, μόνο να του βάζω αντηλιακό με φυσικά φίλτρα.

ISGLp2.pngilpPp3.png

Το έψαξα λιγάκι αυτό με τη βιταμίνη D και αναφέρω αυτά πουδ διάβασα

Ποιοι χρειάζονται συμπλήρωμα βιταμίνης D;

- Οι έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες χρειάζονται τουλάχιστον 10μg ημερησίως. Τα μωρά γεννιούνται με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D ορού και αυτά που δεν παίρνουν αρκετή με το μητρικό γάλα μπορεί και αναπτύξουν ραχίτιδα. Το μητρικό γάλα είναι ιδιαίτερα χαμηλό από μόνο του σε βιταμίνη D:?::?:, αλλά είναι δυνατόν να είναι ακόμη πιο χαμηλό εάν η μητέρα έχει ανεπάρκεια ( μου φαίνεται κάπως κουφό αυτό).

Εγω αυτό που κατάλαβα πάντως είναι ότι οι γιατροί κοιτούν με το παραμικρό να χαπακώσουν κάποιον με συμπληρώματα διατροφής. Επίσης ο κάθε γιατρος λεει τα δικά του. Στο μαιευτήριο εμένα μου είπε ο γυναικολόγος να παίρνω σίδηρο και ασβέστιο για όσο καιρό θηλάζω, την κοπέλα που ήταν μαζί στο δωμάτιο ο δικός της γιατρός την είπε να παίρνει σίδηρο, δηλαδή άλλα γι' άλλα της Παρασκευής το γάλα που λέει και η γιαγιά μου:-D:-D

ISGLp2.pngilpPp3.png

αλλά να της δίνω αυτές τις σταγόνες, γιατί τα μωράκια έχουν ευαίσθητο δερμα και ο ήλιος μπορεί να το βλάψει.

Αυτή η φράση, αν έχει διατυπωθεί έτσι από το γιατρό, είναι βλακεία. Η βιταμίνη D δεν κάνει το δέρμα πιο ανθεκτικό.

Ο ήλιος δεν βλάπτει αν το μωρό δεν υπερεκτίθεται. Η κανονική έκθεση στον ήλιο είναι υγεία.

Και μου έκανε εντύπωση γιατί στον γιο μου δεν μου είπε κάτι τέτοιο, μόνο να του βάζω αντηλιακό με φυσικά φίλτρα.

Ούτε αντηλιακό πρέπει να βάζεις. Η έκθεση πρέπει να περιορίζεται στο σημείο που να μην παθαίνει ζημιά το μωρό ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ, το αντηλιακό σε παρασύρει σε επιπλέον έκθεση που μπορεί μακροχρόνια να είναι βλαπτική.

Τα ποσοστά καρκίνου του δέρματος έχουν αυξηθεί δραματικά από τότε που ξεκίνησε η χρήση των αντιηλιακών γιατί ο κόσμος εκτίθεται πολλές επιπλέον ώρες στον ήλιο.

Το αντηλιακό πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο αν είναι μεγάλη ανάγκη (αν το μωρό δεν μπορεί να αποφύγει την έκθεση και πρέπει να προστατευθεί από βέβαιο έγκαυμα).

Στη χώρα μας που η ηλιοφάνεια μετρά πάνω από 300 μέρες το χρόνο, τα μωρά πρέπει να τα βγάζουμε έξω και η βιταμίνη D που συνθέτουν είναι υπέρ αρκετή.

(Προσοχή, το δέρμα δεν πρέπει να σαπουνίζεται κάθε μέρα! η βιταμινη D που συντίθεται θα πρέπει να έχει το χρόνο να απορροφηθεί)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...