Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Evi μου αυτό γίνεται τώρα 2 μήνες, συνέπεσε με το γεγονός ό,τι τον μεταφέραμε στο δωμάτιό του αλλά και μετα δοντάκι αφού λίγες μέρες μετά έκανε την εμφάνισή του το πρώτο δόντι.

Πριν ξυπνούσε 1 φορά άντε 2 κάποιες φορές. Τώρα ξυπνάει και 4 και 5 και καταλαβαίνεις...Είμαι κομμάτια το πρωί στην δουλειά. Παρόλαυτά και παρόλη την πίεση που ασκούν οι γύρω μου γιατί με λυπούνται να μην ξεκουράζομαι σχεδόν καθόλου, δεν περνάει καν από την σκέψη μου η ιδέα να διακόψω τον θηλασμό.

Σοφία καλή υπομονή και σε σένα. Στο δωμάτιό μας δεν τον ξαναφέρων, δεν θα αλλάξει και κάτι. Το δωματιό του είναι ακριβώς δίπλα στο δικό μας.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Evi μου αυτό γίνεται τώρα 2 μήνες, συνέπεσε με το γεγονός ό,τι τον μεταφέραμε στο δωμάτιό του αλλά και μετα δοντάκι αφού λίγες μέρες μετά έκανε την εμφάνισή του το πρώτο δόντι.

Πριν ξυπνούσε 1 φορά άντε 2 κάποιες φορές. Τώρα ξυπνάει και 4 και 5 και καταλαβαίνεις...Είμαι κομμάτια το πρωί στην δουλειά. Παρόλαυτά και παρόλη την πίεση που ασκούν οι γύρω μου γιατί με λυπούνται να μην ξεκουράζομαι σχεδόν καθόλου, δεν περνάει καν από την σκέψη μου η ιδέα να διακόψω τον θηλασμό.

Σοφία καλή υπομονή και σε σένα. Στο δωμάτιό μας δεν τον ξαναφέρων, δεν θα αλλάξει και κάτι. Το δωματιό του είναι ακριβώς δίπλα στο δικό μας.

Υπομονή τότε female, και σε σένα sofie πιστεύω θα το ξεπεράσουν, μπράβο female που δεν σκέφτεσαι καν να διακόψεις το θηλασμό, και εγώ μέσα στον πανικό το σκέφτηκα, εκ των υστέρων θεωρώ πως δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα στην ηρεμία μου. Τότε μάλιστα δεν δούλευα και πάλι τα είχα παίξει με τα ξυπνηματα, φαντάζομαι εσύ... και κυρίως με το κλάμα, που πολλές φορές δεν παρηγορούνταν ούτε με το θηλασμό.

Ακριβώς σε αυτή την κακή φάση της μικρής, είχα δέκατα και πυρετό για ένα μήνα μέχρι να καταλάβω ότι ήταν θυρεοειδής (θυρεοειδίτιδα λοχείας !!) και είχα γίνει ρετάλι. Μετά χρειάστηκε να κάνω κορτιζόνη 2 μήνες αλλά με προσοχή και με τη βοήθεια της ενδοκρινολόγου συνεχίσαμε να θηλάζουμε. Μόνο ο γυναικολόγος μου πρότεινε χαπάκια :mad: για να κόψω το γάλα...Όταν μείωσα τους θηλασμούς αναγκαστικά λόγω κορτιζόνης ευτυχώς είχε περάσει και η δύσκολη φάση της μικρής, και γι΄αυτό θυμάμαι ότι περίπου 10 μηνών ηρέμησε. Εύχομαι το ίδιο και σε σας !:)

GJMap2.png

Κοριτσάρες, εγώ διάβασα το βιβλίο που λέει η Evi και δοκίμασα τη διαδικασία που αναφέρει. Σε λιγότερο από βδομάδα ο μικρούλης έμαθε να κοιμάται στην κούνια του και όχι στο στήθος, με αποτέλεσμα όταν ξυπνούσε τη νύχτα να νιώθει γνώριμο το περιβάλλον και να ξανακοιμάται. Ένα άλλο πολύ καλό βιβλίο - τεχνική είναι το "Κοιμήσου παιδί μου" που αναφέρει πως να δημιουργήσεις το κατάλληλο περιβάλλον / ρουτίνα για το μωρό, έτσι ώστε να αισθανθεί άνετα και να μην τρομάζει όταν ξυπνάει μόνο του.

Όπως αναφέρει, και μεις αν κοιμόμασταν στο κρεβάτι μας και ξυπνούσαμε στο πάτωμα της κουζίνας, θα τρομάζαμε.

Μόλις βρω χρόνο θα σας γράψω περισσότερες λεπτομέρειες.

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ

Μαράκι γράψε λεπτομέριες όταν μπορέσεις. Εγώ έχω ένα άλλο βιβλίο για τον ύπνο, δεν θυμάμαι πως το λένε, αλλά η μέθοδός του δεν έπιασε στον μικρό.

Γενικά δεν θέλω να τον αφήνω να κλαίει γιατί κάνει εμετό.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Διαφημίσεις

Μαράκι γράψε λεπτομέριες όταν μπορέσεις. Εγώ έχω ένα άλλο βιβλίο για τον ύπνο, δεν θυμάμαι πως το λένε, αλλά η μέθοδός του δεν έπιασε στον μικρό.

Λοιπόν, το βασικό κόνσεπτ είναι να δημιουργήσεις στο μωρό μια ρουτίνα και συγκεκριμένα αντικείμενα.

Φροντίζεις κάθε βράδυ την ίδια ώρα (+-μισή ώρα) να έχεις ένα τελετουργικό για το μπάνιο του, το οποίο θα το ακολουθεί ένα χρονικό διάστημα χαλάρωσης (ήρεμο παιχνίδι, απαλή μουσική, ένα παραμύθι). Το τελευταίο γεύμα θα πρέπει να γίνεται επίσης στο ίδιο περιβάλλον κάθε φορά (στο δωμάτιό του με χαμηλό φωτισμό ή στο κρεβάτι σου οι δυο σας - όχι ξάπλα). Κατά τη διάρκεια του τελευταίου θηλασμού, θα πρέπει να φροντίσεις να μην αποκοιμηθεί, τον χαιδεύεις, του μιλάς, τον σηκώνεις στον ώμο σου για λίγο πριν του αλλάξεις στήθος. Μόλις τελειώσει το γεύμα του, τον βάζεις μισοκοιμισμένο στην κούνια του όπου έχεις κάνει ήδη introduce συγκεκριμένα αντικείμενα (το βιβλίο αναφέρει μια ζωγραφιά, ένα αρκουδάκι, μια κουβερτούλα. Εμείς του βάλαμε μόμπιλε και του αγοράσαμε ένα καινούργιο λαγό που τον παίζει μόνο στην κούνια του και πουθενά αλλού). Έχεις συμφωνήσει επίσης με τον άντρα σου ή όποιον άλλον τον βάζει για ύπνο ότι θα του λέτε κάποιες συγκεκριμένες φράσεις όπως π.χ. Καληνύχτα αστεράκι μου. Τώρα θα κοιμηθείς παρέα με το μόμπιλε και την κουβερτούλα σου και θα τα πούμε πάλι όταν ξυπνήσει ο ήλιος. Τον φιλάς και βγαίνεις από το δωμάτιο.

Όσο μουρμουράει ή "τραγουδάει" όπως λέω εγώ, τον αφήνεις. Αν αρχίσει να κλαίει, περιμένεις 1 λεπτό και πας μέσα. Τον ηρεμείς χωρίς να τον πλησιάσεις πολύ να μην μπορεί να πιαστεί πάνω σου, του λές τα πιο πάνω λόγια που έχετε αποφασίσει και βγαίνεις πάλι. Την δεύτερη φορά που θα κλάψει θα περιμένεις 3 λεπτά και πάλι θα κάνεις τις ίδιες κινήσεις. Από την τρίτη φορά και μετά περιμένεις 5 λεπτά.

Για να είμαι ειλικρινής, ο Νικόλας ούτε ένα βράδυ δεν έκλαψε για τρίτη φορά και μετά από 5-6 μέρες, δεν κρατήσαμε ούτε καν τα στάνταρ λόγια. Διατηρούμε το τελετουργικό του μπάνιου και του φαγητού, τον λαγό και το μόμπιλε στην κούνια. Αν μαχμουρλίζει δεν πάω μέσα (κοιτάω μόνο από τη χαραμάδα της πόρτας μην πάει και σηκωθεί όρθιος και πέσει), σπανίως φτάνει να κλάψει πια. Αυτό το ξεκινήσαμε πριν 2-2.5 μήνες που είχα ξεκινήσει δουλειά και ήμουν πτώμα από τα βραδινά ξυπνήματα και είμαστε σε φάση ακόμα και αν αποκοιμιόταν στο στήθος και τον έβαζα στο κρεβάτι του, όταν τη νύχτα ξυπνούσε βρισκόταν σε γνώριμο περιβάλλον και κατάφερνε να ξανακοιμηθεί μόνος.

Όλοι οι άνθρωποι ξυπνάμε μέσα στη νύχτα αρκετές φορές αλλά αποκοιμιόμαστε αμέσως και δεν έχουμε μνήμη το πρωί (είναι αυτό που είπα πιο πάνω, αν ξυπνούσαμε δηλ. στο πάτωμα της κουζίνας και όχι στο κρεβάτι μας, σιγά μην αποκοιμιόμασταν πάλι!!!). Τα μικρά μας, από εκεί που έχουν αποκοιμηθεί στη ζεστασιά μας και μυρίζοντάς μας, ξυπνάνε σε ένα σκοτεινό μέρος και η μανούλα πουθενά! Ε τρομάζουν και μας φωνάζουν να τα παρηγορήσουμε (δηλ. πιπίλισμα και παρεμπιπτόντως μιας και σε βρήκα, ας φάω και λίγο :rolleyes:). Αν όμως τα βάλουμε μισοκοιμισμένα στην κούνια και με γνώριμα αντικείμενα, όταν ξυπνήσουν τη νύχτα, θα βρουν την πιπίλα, την κουβέρτα ή το αρκουδάκι τους, θα αισθανθούν οικεία και θα κοιμηθούν. Αυτή είναι όλη η λογική.

Αξίζει πάντως να το πάρεις το βιβλιαράκι, τα περιγράφει πολύ όμορφα και με ουσία. Πες μου αν θες τίποτα άλλο.

Μπορείς να κάνεις όλα αυτά που προτείνειη maria_s με τη διαφορά, αντί να τον αφήνεις να κλαίει να τον παίρνεις αγκαλιά και/ή και να τον θηλάζει όταν κλάψει. Όμως, κάθε φορά, σταδιακά, να τον κρατας/θηλάζεις λιγότερο και να τον απομακρύνεις πιο σύντομα, λέγοντας πάντα τη φράση που θα έχετε συμφωνήσει. Εμείς της λέμε "νάνι-νάνι-σσσσς" πολυ απαλά. Δεν την έχουμε αφήσει ποτέ να κλάψει μόνη της.

Αρχικά να τον απομακρύνεις και νατον βάζεις στο κρεβάτι μόλις κοιμηθεί. Σιγά σιγά όμως να τον βάζεις μόλις γλαρώσει. Αν σε ξαναζητήσει, μην αρνηθείς να τον αγκαλιάσεις, αλλά να επιμείνεις να κοιμηθεί στο κρεβάτι του. Δοκίμασέ το για καμια δεκαριά μέρες.

Τημέθοδο του κλάματος δεν την αντεχω...μερικές φορές που έκανε πάααρα πολύ ώρα να κοιμηθεί και σδεν μπορούσα άλλο, την άφηνα στο μπαμπά της λίγο -πήγαινα και έκανα π.χ. ένα ντους- και χτυπιόταν στο κλάμα μέχρι να γυρίσω. Τότε, μόλις την έπαιρνα και τη θήλαζα, κοιμόταν αμέσως. Αρχικά σκεφτήκαμε να το κάνουμε αυτό κάθε φορά που βρίσουμε τα δύσκολα, γιατίλειτουργεί. Το αποτέλεσμα ήταν όμως να μηνθέλει την αγκαλιά του μπαμπά της γιατί την είχε ταυτίσει με την "εγκατάλειψη" από εμένα. Το ίδιο έγινε και όταν δοκιμάσαμε να φεύγωκαι να μένει στο κρεβατάκι της -με τον μπαμπά της στο ίδιο δωμάτιο. Μια-δυοφορές και μετά δεν ήθελε ούτε να μπει στην κούνια...Οπότε με μας δεν υπάρχει πιθανότητα να λειτουργήσει το "λκοιμήσου παιδί μου". Βρήκαμε όμως το the no-cry sleep solution και βρήκαμε την υγειά μας. Τους τελευταίους μήνες γενικά κοιμόμαστε σχετικά γρήγορα και αρκετά καλά, αν και δεν τα τηρήσαμε κατά γρα΄μμα αυτά που λέει.

Θα αντιγράψω στο επόμενο ποστ 2-3 αποσπάσματα στα αγγλικά.

GJMap2.png

Απόσπασμα από το βιβλίο της L. Pantley, The no-cry sleep solution που βοηθάει το μωρό να κοιμηθεί χωρίς να χρειαστεί να το αφήσετε να κλάψει.

Αν θέλει κάποια μπορώ άυριο να κάνω μια μικρή μετάφραση από το απόσπασμα:

When Your Baby Wakes Frequently To Breastfeed or Bottle-Feed

If your baby is waking up every hour or two to breastfeed, bottle-feed, or locate his pacifier, you may be wondering just what it is that causes him to wake up so often. The realiity is that brief nighttime awakenings are a normal part of human sleep, regardless of age. All babies experience these. The difference with your baby, who requires nighttime care every hour or two, is that he is involving you in all his brief awakening periods.

Your baby makes a “sleep association,” wherein he associates certain things with falling asleep and believes he needs these things to fall asleep. My baby, Coleton, spent much time in his early months in my arms, his little head bobbing to the tune of my computer keyboard. From the very moment he was born, he slept beside me, nursing to sleep for every nap and every bedtime. By the time I looked up, he was 12 months old, firmly and totally entrenched in a breastfeeding-to-sleep association.

Your baby, like my Coleton, has learned to associate sucking (having your nipple or his bottle or pacifier in his mouth) with sleeping. I have heard a number of sleep experts refer to this as a “negative sleep association.” I certainly disagree, and so would my baby! It is probably the most positive, natural, pleasant sleep association a baby can have. The problem with this association is not the association itself, but our busy lives. If you had nothing whatsoever to do besides take care of your baby, this would be a very pleasant way to pass your days and nights until he naturally outgrew the need. After all, this is natural. You may not even see this as a problem, in which case it is not. It's all a matter of your perception and your personal needs.

However, in our world, few parents have the luxury of putting everything else on hold until their baby gets older. With this in mind, I will give you a number of ideas so that you can gradually, and lovingly, help your baby learn to fall asleep without this very powerful sleep aid.

To take the steps to change your baby's sleep association, you must complicate night wakings for a while, but in the long run you can wean your baby from using his pacifier, bottle, or your breast as his only nighttime association. In other words, be prepared to disrupt your own nights for a while to make some important, worthwhile long-term changes.

When your baby wakes, go ahead and pop his pacifier or his bottle in his mouth, or nurse him. But, instead of leaving him there and going back to bed, or letting him fall asleep at the breast, let him suck for a few minutes until his sucking slows and he is relaxed and sleepy. Then break the seal with your finger and gently remove the pacifier or nipple.

Often, especially at first, your baby then will startle and root for the nipple. Try to very gently hold his mouth closed with your finger under his chin, or apply pressure to his chin, just under his lip, at the same time rocking or swaying with him. If he struggles against this and fusses or roots for you or his bottle or pacifier, go ahead and replace the nipple, but repeat the removal process as often as necessary until he falls asleep.

How long between removals? Every baby is different, but about ten to sixty seconds between removals usually works. You also should watch your baby's sucking action. If a baby is sucking strongly or swallowing regularly when feeding, wait a few minutes until he slows his pace. Usually, after the initial burst of activity, your baby will slow to a more relaxed, “fluttery” pace; this is a good time to begin your removal attempts.

It may take two to five (or even more) attempts, but eventually your baby will fall asleep without the pacifier or nipple in her mouth. When she has done this a number of times over a period of days, you will notice the removals are much easier, and her awakenings are less frequent.

Pantley's gentle removal plan

“We got to calling this the Big PPO (Pantley-Pull-Off). At first Joshua would see it coming and grab my nipple tighter in anticipation — ouch! But you said to stick with it, and I did. Now he anticipates the PPO and actually lets go and turns and rolls over on his side to go to sleep! I am truly amazed.” —Shannon, mother of 16-month-old Joshua

If your baby doesn't nap well, don't trouble yourself with trying to use the removal technique during the day for naps. Remember that good naps mean better nighttime sleep — and better nighttime sleep means better naps. Once you get your baby sleeping better at night, you can then work on the naptime sleep.

The most important time to use Pantley's gentle removal plan is the first falling asleep of the night. Often the way your baby falls asleep will affect the rest of his awakenings for the night. I suspect that this because of the sleep-association affect that I explained earlier. It seems that the way in which your baby falls asleep for the night is how he expects to remain all night long.

Stop feeding a sleeping baby

I am a follower of the “never let your baby cry” rule, and I took it very seriously. What I didn't understand, though, is that babies make sounds in their sleep. And these sounds do not mean that baby needs you. Babies moan, grunt, snuffle, whimper, and even cry in their sleep. Babies can even nurse in their sleep.

The next step to helping your baby sleep longer is to determine the difference between sleeping noises and awake noises. When she makes a noise: Stop. Listen. Wait. Peek. As you listen attentively to her noises, and watch her, you will learn the difference between sleeping snorts and “I'm waking up and I need you now” noises.

GJMap2.png

Κορίτσια σας ευχαριστώ. Κάτι τέτοιο είχα εφαρμόσει παλιότερα, όταν το μωρό ήταν μικρότερο και δεν είχε πιάσει. Ρουτίνα γενικά υπάρχει. Κάνουμε το μπανάκι μας και μετά θηλάζει. Τώρα 2-3 βράδια προσπαθώ να του αφαιρώ το στήθος λίγο πριν αποκοιμηθεί αλλά δεν πιάνει πάντα. Χθες πχ. το ζητούσε και ξεξύπνησε τελείως ώστε έκανε μισή ώρα να κοιμηθεί.

Θα το προσπαθήσω για περισσότερες μέρες.

Και πάλι ευχαριστώ!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Κορίτσια σας ευχαριστώ. Κάτι τέτοιο είχα εφαρμόσει παλιότερα, όταν το μωρό ήταν μικρότερο και δεν είχε πιάσει. Ρουτίνα γενικά υπάρχει. Κάνουμε το μπανάκι μας και μετά θηλάζει. Τώρα 2-3 βράδια προσπαθώ να του αφαιρώ το στήθος λίγο πριν αποκοιμηθεί αλλά δεν πιάνει πάντα. Χθες πχ. το ζητούσε και ξεξύπνησε τελείως ώστε έκανε μισή ώρα να κοιμηθεί.

Θα το προσπαθήσω για περισσότερες μέρες.

Και πάλι ευχαριστώ!

Όταν ξαναζητά δοκιμασε να ξαναδίνεις και να ξανααπομακρύνεσαι μέχρι...τελικής πτώσης :-) Υπομονή!

GJMap2.png

Διαφημίσεις

Γεια σας! Θα ήθελα να περιγράψω την κατάσταση που περνάω ώστε όποια άλλη μητέρα έχει περάσει τα ίδια ή έχει τις γνώσεις να με βοηθήσει. Καταρχήν ο μπ'εμπης μου είναι όλη την ώρα κολλημένος πάνω μου κ ακόμη κ όταν τον παίρνει ο ύπνος και πάω να τον αφήσω μετά από ένα λεπτό ξυπνάει πάλι. Κάποιες φορές εκεί που θηλάζει σπρώχνει το στήθος και αφήνει τη θηλή. Όταν προσπαθώ να τον ξαναβάλω στο στήθος χτυπιέται και δείχνει ότι εκνευρίζεται. Βέβαια μετά από προσπάθεια ξαναπιάνει και συνεχίζει να τρώει. Γιατί συμβαίνει αυτό? Στην αρχή πιστευα πως φταίει ότι είχε συνηθίσει το μπουκάλι από το μαιευτήριο και επειδή του έδινα στην αρχή συμπλήρωμα καθώς ημαία μου μου είχε πει ότι το δικό μου γάλα δεν του φτάνει. Όμως χθες κλείαμε τρείς εβδομάδες από τη γέννηση και εδώ κ 2 εβδομάδες δεν έχει πάρει μπουκάλι. Γιατι κάνει έτσι το παιδι? Επίσης τον αριστερό μαστό τον πιάνει πιο εύκολα και τρώει πιο πολύ από αριστερά και σήμερα παρατήρησα ότι το αριστερό μου στήθος είναι εμφανώς μεγαλύτερο. Τι μπορώ να κάνω για αυτό? Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω οι μαραθώνιοι θηλασμού ποτε επιτέλους σταματούν γιατι όπως σας είπα ο μπέμπης μου εκεί που θηλάζει ξαφνικά αφήνει τη θηλή με αποτέλεσμα να μην κοιμάμαι καθόλου καλά. Στο τέλος θα καταρρεύσω. Σας παρακαλώ όποια μπορεί αν έχει την καλοσύνη ας με βοηθήσει.Ευχαριστώ εκ των προτέρων

I5xSp3.png

Μπορεί να συνήθισε το μπουκάλι και να του φαίνεται όντως δύσκολο το ρούφηγμα, μήπως έχεις υπερπαραγωγή και βγαίνει πολύ γάλα και το ενοχλεί, μήπως το γάλα δεν τρέχει αρκετά όπως στο μπουκάλι και εκνευρίζεται. όπως και να χει κάνε υπομονή και άσε το να τρώει όποτε θέλει όσο θέλει ξέρει αυτό. Εμένα είναι 3+, και τώρα τελευταία τρώει όλη νύχτα ενώ είχε αραιώσει. Περίμενε να σου απαντήσουν και πιο έμπειρες μανούλες γιατί και γω νέα είμαι.

0eqUp2.png

κοριτσια και παλι θελω τα φωτα σας!!!

ο μικρος μου θηλαζει αποκλειστηκα και την δευτερα σαραντηζουμε εχω θηλαστρο το μινι ελεκτρικ και θελω να ξεκινησω να κανω μια μικρη τραπεζα γαλακτος σε περιπτωσεις που λειπω καποιες ωρες απο το σπιτι να εχει το μωρο να φαει

πειτε μου ομως ποτε πρεπει να αντλω;πριν θηλασω;μετα; απο το ενα στηθος κι απο τα δυο;

αχ πειτε μου γιατι δεν ξερω καθολου!

κοριτσια βαζω κι εδω το ερωτημα μου γιατι στο θηλασμο κι εργασια δεν μου απαντησε καμια πειτε μου γιατι απο βδομαδα θα πρεπει να παω σε γιατρο και ενα απογευμα στο κομμωτηριο να σουλουπωθω και θελω να αφησω γευματα για τον μικρο τις ωρες που θα λειπω!

QnFwm8.png

VyFvm8.png

Βατραχάκι καλησπέρα, εγώ έκανα μόνο περιστασιακές αντλήσεις με το swing της medela όταν χρειαζόταν να λείψω περισσότερες από 2 ώρες. Όταν για παράδειγμα έπρεπε να πάω το πρωί στον γιατρό, έκανα άντληση μόλις έβαζα το μωρό για ύπνο το προηγούμενο βράδυ από το στήθος πρώτα που δεν είχε φάει (έτρωγε μόνο από το ένα άνα γεύμα) και αν χρειαζόταν μετά αντλούσα και από το στήθος που είχε φάει. Για τράπεζα γάλακτος, από ότι έχω καταλάβει διαβάζοντας στο φόρουμ, θα πρέπει η άντληση να γίνεται σαν ένα επιπλέον γεύμα στη διάρκεια της ημέρας, σαν να έτρωγε δηλ. ένα επιπλέον γεύμα το μωρό.

δεν ηθελα να ανοιξω χωρις λογο νεο τοπικ οποτε γραφω εδω την απορια μου η οποια μπορει αν ειναι και χαζη.......

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 37 +3<8/4/2010>

Β. Το φύλο του βρέφους αγορακι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) καισαρικη

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. ραχιαια περιοχικη αναισθησια

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.στο νοσοκομειο εκανε ικτερο μια μερα πριν φυγουμε τον πηρα σπιτι με τιμη 9,6

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.οχι δεν νοσηλευτηκε και δεν μπηκε ουτε σε λαμπα λογω ικτερου

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

στην γεννα 8/4 3190

εξοδου 12/4 3120

21/4 3380

27/4 3760

4/5 4230

11/5 4600

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

συνηθως καθε 3 ωρες

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

σε ολα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

δεν παιρνει

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

χτησιμοποιησα μονο

για 3 μερες ενα χειροκινητο της mothercare

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

βρισκω βρεγμενη πανα καθε φορα που τον αλλαζω οταν ξυπναιε για να φαει

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

βρισκω κακα σχεδον καθε φορα που τον αλλαζω για να φαει

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

το μωρο μου στο νοσοκομειο δεν θηλαζε ενω προσπαθησα πολυ ηταν σαν να μην εκανε σωστη θηλαστικη κινηση για να ρουφιξει πηρε ξενο γαλα τα πρωτα 3 24hr απο 30 ml την φορα για 4 γευματα την ημερα <δλδ 120 μλ ξενο γαλα για 3 μερες μονο> μετα πηρα το θηλαστρο που ανεφερε πιο πανω και εβγαζα το γαλα μου και επινε μονο αυτο ακολουθησα αυτη την τακτικη για 3 μερες οταν γυρισαμε στο σπιτι μας ξαφνικα αρχισε να θηλαζει μονος του και ετσι απο τοτε θηλαζει κανονικα ...το θεμα ειναι οτι μεχρι και μια εβδομαδα πριν ετρωγε μονο καθε 3ωρο ξαφνικα αρχισε να τρωει σε πιο ατακτα και συντομα χρονικα διαστηματα <πχ καθε μιαμιση ωρα ή δυωρο> το σταματησε αυτο και μαλιστα τωρα αρχισε να τρωει το βραδυ πιο αραια <πχ καθε 5 ωρες> το στηθος μου ομως ξαφνικα αρχισε να γεμιζει πολυ γαλα σε σημειο που τρεχει μονο του και μαλιστα πρηζονται και τα 2 οχι μονο εκεινο απο το οποιο ειναι το αντιστοιχο για το γευμα του ...τι να κανω στο μεσοδιαστημα των γευματων??να αφηνω το ενα στηθος ωστε να το αδειασει θηλαζοντας και το αλλο να το αντλω με θηλαστρο??εχω την αισθηση οτι με αυτο το ακτακτο και συχνο θηλασμο που εκανε για 10 μερες πιθανον να μου αυξησε πολυ την παραγωγη μου .........

D1Uip3.png

Διαφημίσεις

κοριτσια βαζω κι εδω το ερωτημα μου γιατι στο θηλασμο κι εργασια δεν μου απαντησε καμια πειτε μου γιατι απο βδομαδα θα πρεπει να παω σε γιατρο και ενα απογευμα στο κομμωτηριο να σουλουπωθω και θελω να αφησω γευματα για τον μικρο τις ωρες που θα λειπω!

και εγω τα ιδια..πρεπει να λειψω απο βδομαδα μερικα πρωινα για ΟΑΕΔ, γιατρο κ κανα κομμωτριο κ εγω.

λεω να παρω της medela to mini electric.

ξερει καμια αν ειναι καλο για την δουλεια που το θελω?οπως επισης κ εγω δεν ξερω ποτε πρεπει να αντλω κ τι ποσοτητα για την ηλικια του μωρου μου.....

αν μπορει να βοηθησει καμια μανουλιτσα:)

qvx1p3.png

αll I ever wanted...αll I ever needed...Is here,in my arms....

να αφηνω το ενα στηθος ωστε να το αδειασει θηλαζοντας και το αλλο να το αντλω με θηλαστρο??εχω την αισθηση οτι με αυτο το ακτακτο και συχνο θηλασμο που εκανε για 10 μερες πιθανον να μου αυξησε πολυ την παραγωγη μου .........

Φτου να μη σας ματιάξω. Αν αδειάζεις με άντληση και το δεύτερο στήθος θα ενεργοποιήσεις και άλλη παραγωγή. Θα αντλείς λίγο, ή θα θηλάζεις λίγο κι από αυτό αν θέλει το μωρό, τόσο ώστε να μην σου δημιουργήσει πρόβλημα με πέτρωμα και σε λίγες μέρες θα ρυθμιστεί η παραγωγή.

...τι να κανω στο μεσοδιαστημα των γευματων??να αφηνω το ενα στηθος ωστε να το αδειασει θηλαζοντας και το αλλο να το αντλω με θηλαστρο??εχω την αισθηση οτι με αυτο το ακτακτο και συχνο θηλασμο που εκανε για 10 μερες πιθανον να μου αυξησε πολυ την παραγωγη μου .........

Όταν ήμουνα σε αυτή τη φάση -είχα σταματήσει το θήλαστρο γιατί δε με βόλευε προσωπικά- όταν αργούσε πλέον να θηλάσει τη νύχτα και το ένα στήθος πρηζόταν, πονούσε και έσταζε γάλα, πήγαινα λίγο στο μπάνιο, και πίεζα τη θηλά ανάμεσα σε δύο δάχτυλα ίσα ίσα να φύγει λίγο γάλα και να ανακουφιστέι το στήθος. Μην βγάλεις πολύ, δεν υπάρχει λόγος.

Να σου ζήσει το μωράκι σου, όλα καλά θα πάνε, φαίνεται κιόλας!

GJMap2.png

Maraki fox,θέλω να σου πω ότι και το δικό μου στήθος αρχικά(το δεξί) ήταν μεγαλύτερο από το αριστερό.Η κατάσταση διορθώνεται βάζοντας το παιδί να θηλάζει στην αρχή λίγο περισσότερο από το μικρότερο στήθος και στην συνέχεια το ίδιο με το άλλο στήθος.Γενικά η ασυμμετρία αυτή δεν αποτελεί κάποιο πρόβλημα.Συνήθως οι μαραθώνιοι θηλασμοί σταματούν στους 2 μήνες περίπου,βέβαια δεν είναι κι απαραίτητα το ίδιο για κάθε παιδί.Κάνε υπομονή,η κατάσταση σύντομα θα βελτιωθεί και μετά απλά θα το απολαμβάνεις!Συνέχεια με ρωτούν "μα καλά ακόμη θηλάζεις;" Εγώ πάντως θεωρώ το θηλασμό απίστευτη εμπειρία και δεν τον αλλάζω με τίποτε!Καλό κουράγιο!

Καταρχήν ο μπ'εμπης μου είναι όλη την ώρα κολλημένος πάνω μου κ ακόμη κ όταν τον παίρνει ο ύπνος και πάω να τον αφήσω μετά από ένα λεπτό ξυπνάει πάλι.

maraki fox θελω να σου εκφρασω κ γω τη συμπαρασταση μου κ να σου πω κουραγιο γιατι κ γω σχετικα νεα μανουλα ειμαι (περιπου 6 μηνων το μωρακι), αλλα ο,τι μα ο,τι περιγραφεις τα εχω περασει κ μου φαινονται γνωριμα..δες και εδω http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=35027 αν βρεις χρονο να διαβασεις ολα τα μηνυματα ειναι πολυ κατατοπιστηκα κ σχεδον ιδια με την κατασταση σου..θα σου απαντησουν βεβαια και οι πιο εμπειρες μανουλες, αλλα εγω μια λεξη εχω να σου πω που πιστευω τα λεει ολα: υπομονη!!! εχεις πολλη θεληση γιατι σχεδον τα εχεις καταφερει απο τη στιγμη που 2 εβδομαδες τωρα θηλαζεις αποκλειστικα κ απτη στιγμη που πλησιαζει ο καιρος να 40σετε κ τοτε συνηθως, αν κρατηθεις κ δεν υποκυψεις στη λυση του μπουκαλιου, θα πανε πολυ καλυτερα τα πραγματα.....

Κάποιες φορές εκεί που θηλάζει σπρώχνει το στήθος και αφήνει τη θηλή. Όταν προσπαθώ να τον ξαναβάλω στο στήθος χτυπιέται και δείχνει ότι εκνευρίζεται. Βέβαια μετά από προσπάθεια ξαναπιάνει και συνεχίζει να τρώει.

και μενα μου συνεβαινε αυτο και ευτυχως περασε...τιποτα δεν ειναι με σιγουρια..ή μπορει εκεινη τη στιγμη να ποναει καπου το καημενουλι, ή να βγαινει το γαλα γρηγορα κ να το πνηγει και να εκνευριζεται, ή να μην κατεβαινει εκεινη τη στιγμη το γαλα κ παλι να εκνευριζεται...οπως κ να χει εσυ να προσφερεις στηθος, αν δε θελει κ κλαιει, να τον ηρεμησεις λιγο, μιλώντας του ηρεμα και καθησυχαστικα.. και μετά από λίγο παλι να προσφερεις στηθος ;)

Επίσης τον αριστερό μαστό τον πιάνει πιο εύκολα και τρώει πιο πολύ από αριστερά και σήμερα παρατήρησα ότι το αριστερό μου στήθος είναι εμφανώς μεγαλύτερο.

σε αυτη την περιπτωση maraki fox οταν ειναι ηρεμο κ δεν πειναει πολυ ωστε να εκνευριστει προσφερε το δεξι για να σου αυξησει και εκει την παραγωγη..μην το αποφευγεις...

Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω οι μαραθώνιοι θηλασμού ποτε επιτέλους σταματούν

αναλογα κ το μωρακι...ολα μολις 40ντησουν φτιαχνουν παρα πολυ...αλλα φτιαχνουν τελειως στο 3μηνο...παντως κανεις το καλυτερο για το μωρακι σου και αυτο ευχομαι να σου δινει δυναμη να συνεχισετε!!! θα σου απαντησουν κ πιο εμπειρες μανουλες κ σιγουρα θα σου ζητησουν πληροφοριες για το βαρος κλπ δες εδω: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

ευχομαι ο,τι καλυτερο!!!

ευχαριστω κοριτσια για τις απαντησεις!!το ανλησα αναγκαστικα το ενα στηθος εχθες το βραδυ <συγκεκριμενα αφου εφαγε απο το ενα στηθος το οποιο ηταν κι αυτο τιγκα αντλησα απο το αλλο γιατι το μωρο δεν φαινοταν αν ηθελε αλλο χωρια που μου κανει κατι εμετουλιδες τελευταια και δεν ηθελα να το φορτωσω....> μαζεψα με το χειροκινητο 150 μλ μεσα σε ενα τεταρτο:shock: το κρατησα στο ψυγειο μηπως του το δωσω μεσα στην νυχτα αλλα οταν ξαναξυπνησε να φαει το στηθος μου ηταν παλι γεματο οποτε τον θηλασα κανονικα......

D1Uip3.png

μαζεψα με το χειροκινητο 150 μλ μεσα σε ενα τεταρτο:shock:

:-P:shock::shock::shock:!!! Πωπω!!! Καλά μιλάμε για φοβερή παραγωγή ! Νά' σαι καλά, είσαι τυχερή! Από την άλλη όμως, μήπως θα ήταν καλύτερ ανα έβγαζες λιγότερο, ίσα που να ανακουφιστείς, γιατί ίσως -δεν ξέρω και σίγουρα- αν αντλείς 150ml προκαλεις και περισσότερη παραγωγή;

GJMap2.png

maraki fox, η συμπεριφορά του μωρού σου είναι απόλυτα φυσιολογική για την ηλικία του! Οι μαραθώνιοι θηλασμοί είναι απαραίτητοι σ' αυτή τη φάση για να εδραιωθεί η γαλουχία. Η λύση για να μην καταρρεύσεις είναι όπως σου είπανε να θηλάζεις ξαπλωτή! Δούλεψέ το αρχικά την ημέρα και μετά το εφαρμόζεις και τη νύχτα, να για μπορείς να κοιμάσαι όσο θα θηλάζει το μωρό. Δες εδώ τις οδηγίες που δίνει η Αγλαΐα για να τα καταφέρεις: http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1398315&postcount=34

Γράψε μας σε παρακαλώ τις απαντήσεις στις ερωτήσεις του λινκ που έβαλε πιο πάνω η Spithoula, για να μπορέσουμε να σου απαντήσουμε υπεύθυνα και να αξιολογήσουμε καλύτερα την κατάσταση.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

36 εβδομάδων κ 5 ημερών

Β. Το φύλο του βρέφους

Αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

Η μέγιστη 11,2 κ η ελάχιστη 8

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

Δεν νοσηέύτηκε

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

Βάρος γέννησης 2970 23/04

Βάρος εξόδου 2850 27/04

29/04 2890

06/05 3070

13/05 3310

17/05 3500

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

12

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

Καθόλου

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

περίπου 8

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

2-3

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

I5xSp3.png

δεν χρησιμοποιω καθολου θηλαστρο πλεον στην καθημερινοτητα μου απλα προχθες ειχα φοβερο θεμα με το ποσο πρησμενα ηταν και τα δυο στηθη και δεν ηξερα τι να κανω.....απο το ενα τον θηλαζα και το αλλο ετρεχε μονο του το χαζοβιολικο!!

το αντλησα ολο εκεινη την στιγμη μονο και μονο μηπως του το εδινα στο επομενο γευμα αν δεν ξαναγεμιζε το στηθος...το ειχα κρατησει στο ψυγειο και το πεταξα την αλλη μερα το πρωι μου φανηκε σαν κομμενο...

και σημερα το πρωι μεχρι να ξυπνησει το μωρο για να φαει ειχα γινει μεσα στον υπνο μου μουσκεμα απο το ενα στηθος..το ιδιο και το απογευμα<ειχα ξεχασει αν βαλω επιθεματα δεν τα χρησιμοποιουσα γιατι δεν ειχα προβλημα με ξαφνικη ροη μεχρι τωρα....>

αν μου ξανατυχει κατι τετοιο θα ακολουθησω την συμβουλη σας να βγαζω λιγο μεχρι να νιωσω το στηθος πιο μαλακο....ευχαριστωωωωωω

D1Uip3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...