Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μην πτοείσαι αν έχεις ή όχι γάλα. Το γάλα θα στο κατεβάσει το μωρό θηλάζοντας. Γιαυτό είναι βασικό να θηλάζει συχνά και όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά. Δες τα βίντεο για το πιάσιμο της θηλής http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40512.

Το κριτήριο για το αν παίρνει αρκετό γάλα είναι φυσικά αν παίρνει βάρος αλλά αυτό δεν μπορεί να φανεί από μέρα σε μέρα και οι πάνες (αντιγράφω από σχόλιο της Κριστίνας):

• ΒΑΡΟΣ (0- 6 εβδομάδων) είναι φυσιολογικό τα μωρά να χάνουν το 5-7% του βάρους γέννησης τις πρώτες 3-4 μέρες. Μέσα σε 2 εβδομάδες θα πρέπει να έχει ανακτήσει το βάρος γέννησης. Το βάρος που πρέπει να παίρνει το μωρό είναι 155-200 γρ την εβδομάδα. Σε κάποιες περιπτώσεις είναι αποδεκτές και λιγότερες τιμές (113-142γρ)Σε γενικές γραμμές μέχρι τον 6 μήνα διπλασιάζουν το βάρος γέννησης και μέχρι το έτος το βάρος είναι 21/2 ή 3 φορές πάνω .
  • ΒΡΕΓΜΕΝΕΣ ΠΑΝΕΣ πρέπει να είναι 5-6 μετά την πρώτη εβδομάδα. Όταν λέμε βρεγμένες για να κατλάβεις το βάρος θα ρίξεις 45μλ(3 κουταλιές) νερό σε μια καθαρή πάνα . Επίσης τα ούρα δεν πρέπει να μυρίζουν έντονα ή να είναι σχούρα. Εδώ θα αναφέρω και έναν άλλο τρόπο, ότι θα πρέπει να είναι 7-8 τις πρώτες 6εβδομάδες απλά βρεγμένες χωρίς δηλ να μετράμε τη ποσότητα. Επειδή είναι πολύ απορροφητικές οι πάνες μπορείς να βάλεις ένα χρωματιστό χαρτάκι στην πάνα για να ελέγξεις ότι το παιδί έχει βραχεί.
  • ΛΕΡΩΜΈΝΕΣ ΠΑΝΕΣ μετά την 4 μέρα πρέπει να είναι 3-4 ημερησίως για 6 εβδομάδες. Μετά μπορεί να είναι 1-2 αλλά και πάλι δεν ανησυχούμε αν το μωρό δεν έχει κένωση για 1έως 7 μέρες εφόσον κατά τα άλλα δείχνει οκ. Το μέγεθος της κένωσης πρέπει να είναι όσο ένα κέρμα. Το χρώμα είναι συνήθως μουσταρδί με κόκκους (σαν φακή) στην υφή μαλακά.

Να μην τον αφήνεις να κοιμάται στο στήθος. Ξεγύμνωσέ τον να ξυπνάει, γαργάλησέ του τις πατούσες, άλλαξε στήθος να βρει πιο πολύ ροή. Νομίζω 10-12 θηλασμοί στο 24ωρο είναι απαραίτητοι για 1-2 εβδομάδες για να δεις ότι πάτε καλά βλέποντας πάνες και βάρος.

Είναι τελειόμηνο, έκανε ίκτερο; Ο ίκτερος θέλει προσοχή γιατί φέρνει υπνηλία και δεν θηλάζει αποτελεσματικά να πάρει αρκετό γάλα. Η έλλειψη γάλακτος, αυξάνει τον ίκτερο, αυξάνεται η υπνηλία και φαύλος κύκλος.

Καλημέρα σας,

Μιλάω με τη Δήμητρα (ditop) τηλεφωνικά από προχθές. Απευθύνομαι στη δική σας εμπειρία, γιατί νιώθω οτι δεν τη βοηθάω αποτελεσματικά.

Εξηγούμαι: η Δήμητρα προσπαθεί να θηλάσει το μικρό νεογέννητο, χωρίς να έχει εμπειρία από τα προηγούμενα 3 παιδάκια της. Η όλη κατάσταση την έχει κουράσει πολύ γιατί δεν έχει βοήθεια από γιαγιάδες, είναι μαμά υψηλών απαιτήσεων με 4 παιδιά, δεν προλαβαίνει να φάει ή να κοιμηθεί επαρκώς - και φυσικά το μωράκι θέλει να θηλάζει συνέχεια.

Της πρότεινα να μιλήσει με την παιδίατρο Άννα Πατσούρου για να την υποστηρίξει στο θηλασμό (συμπτωματικά η κοπέλα είναι από Θεσσαλονίκη) ενώ επίσης μιλήσαμε για όλα τα βασικά στοιχεία που εδραιώνουν το θηλασμό (βάσει των όσων έχουμε μάθει μέσω forum και της δικής μου εμπειρίας).

Αν υπάρχει μαμά που να τα έχει καταφέρει με το θηλασμό με ανάλογες συνθήκες θα ήταν πολύ χρήσιμο να καταγράψει εδώ το πως τα κατάφερε.

Επίσης, αν μπορεί κάποια να μου στείλει τα στοιχεία επικοινωνίας της Πατσούρου για να τα στείλω με τη σειρά μου στη Δήμητρα, θα βοηθούσε πολύ.

Η κοπέλα δεν παίρνει ανάσα, θέλει να τα καταφέρει αλλά χρειάζεται υποστήριξη και ενθάρρυνση..

Σας ευχαριστώ πολύ.

Ηρώ

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Ας πάρει τηλ. μία από τις συμβούλους στη Θεσ/νίκη να της πούνε τα τηλ. των παιδιάτρων γιατί είναι η Πατσούρου και ο Παπαβέντσης με τη γυναίκα του. Ή μπορεί μία από τις συμβούλους να τη βοηθήσει.

Νατάσσα Καψάλη 2310 850837 [email protected] GR-GB Ελένη Μπακοπούλου 23920 62817 [email protected] GR-DE Μαρία Νικολαΐδου 2310 345378 [email protected] GR-GB Νόπη Πετρίδου 6937 378262 GR Άννα Beavan-Παπαδοπούλου [email protected] GR-GB-DE

Αυτό το βρήκα στον κατάλογο:

ΠΑΠΑΒΕΝΤΣΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Χ

Ιατρός

ΠΥΛΑΙΑ

ΜΨέλλου30

55535

2310317580

Σίγουρα είναι δύσκολα, αλλά από ύπνο είχε δεν είχε τα μικρά πάλι θα ήταν ζόρι. Σίγουρα ο θηλασμός για μια-δυό εβδομάδες είναι αποκλειστική απασχόληση, δεν χωράει τίποτε άλλο. Το πιο χρήσιμο να πάρει μία κυρία αποκλειστική στο σπίτι μια δυο εβδομάδες να της κάνει τις δουλειές.

Καλησπερα!

Εχω μια γνωστη που περασε ακριβως την ιδια φαση με τη Δημητρα!

Μητερα 4 παιδιων κ θηλασε το 4ο!(τωρα ο μικρουλης ειναι σχεδον 1 ετους!)

Αν τη βρω θα της πω αν θελει να επικοινωνησει εστω για ψυχολογικη υποστηριξη....Ισως κ καποια tips!!!!!

zuQwp3.png

Διαφημίσεις

κοριτσια, ευχαριστώ πολυ. Μίλησα με την κ.Πατσουρου αλλα δεν την ειδα και πολυ θετικη στην περίπτωση μου, λόγω των 3 παιδιων που εχω ακόμα.Μου ειπε να το σκεφτω και να την ξαναπαρω για ραντεβού. Με προβληματησε λιγο.

Θα παρω και καποια συμβουλο μαια να μιλήσω μαζι της. Ananie η συμβολή και συμβουλη της γνωστής σου ομοιοπαθουσας θα μου ηταν πολυτιμή.

το προβλημα βρισκεται φανταζομαι και στα αλλα 3 παιδια οτι τηθελουν διπλα???απλα να σκεφτει οτι και ακομη χωρις θηλασμο παλι θα ητανε ολη μερα πισω απο το μωρο με αποστειρωσης κλπ....και δε θα επαιρνε ανασα(εδω με 2 και δε παιρνουμε).....το μονο που μπορω να σκεφτω (αν και εχω μονο 2) ειναι την ωρα που θηλαζει παραλληλα να απασχολει καπως και τα αλλα....να φιταχνει για καποιο διαστημα οταν βρισκει χρονο να μαγειρευει διπλασιες μεριδες και να τις χωνει στη καταψυξη (οποτε να μην εχει το μονιμο αγχος πρεπει να μαγειρεψω)....ας αφησει λιγο πισω το σιδερο .....εχμ....ο μπαμπας μπορει να τα παιρνει λιγο τα μεγαλα να μπορει και αυτη να ξεκουραζεται???

(ηρωας παντως εισαι καλη μου μονο και μονο που αποφασισες νακανεις και 4!!!)....τωρα συμβουλες του τυπου ηρεμησε ξεαγχωσου κλπ ξερω οτι δε πιανουν.....απλα....ασε τις δουλειες πισω και βαλε το μπαμπα στο παιχνιδι ενεργα (εαν δεν το εχεις κανει)....εχμ....το να μη κανεις μπανιο τα πιτσιρικια τα μεγαλα για μια μερα δε τρεχει και τιποτα.....ή καντα εναλλαξ ...τη μια μερα τα διδυμα την αλλη τα αλλα...φαγητα γρηγορα να ετοιμαζει...εδω κοπελαμου τα καταφερες με διδυμα!!!!

και να σου ζησει!!!!(ξερω δε βοηθησα και πολυ....)

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

να σου ζησει το 4 ο σου μωρακι αντιμετωπισα ακριβως τα ιδια προβληματα θηλασα ελαχιστα τα 3 μεγαλυτερα αλλα τα καταφερα με το 4 ο:) μου που χρονιζει σε λιγεσ μερεσ και συνεχιζει το θηλασμο μεχρι να αποφασισει το ιδιο να σταματησει ;) στειλε μου μηνυμα για λεπτομερειες ή τηλεφωνησε μου στο 6936859874 .παντως θελει απιστευτη υπομονη, πιστη οτι θα τα καταφερεις και προσηλωση δυστηχως αν δεν εχεις βοηθεια οπως εγω αναποφευκτα για αρκετο καιρο πρεπει να δωσεις προτεραιοτητα στις αναγκες του μωρου και να παραμελησεις τα αλλα σου παιδια:cry:περιμενω νεα σου

Συγχαρητήρια !!!!!!!!!!!!!! ένα τεράστιο μπράβο και εύχομαι να έρθουν όλα όπως τα επιθυμείς και μόνο που έχεις μπει σε διαδικασία να το παλέψεις είναι αξιοθαύμαστο. Μπράβο σου!!!!!!! Καλή Ανάσταση και να χαίρεσαι τα αγγελούδια σου....... πάντως για την ιστορία και μόνο νομίζω ότι γενικά όταν υπάρχει είδη ένα παιδάκι (2,3) μεγαλύτερο μπαίνει εκ των πραγμάτων σε “δεύτερη”(μην παρεξηγηθώ δεν εννοώ ότι παραμελούμε τα μεγαλύτερα παιδιά απλά αλλάζουν οι προτεραιότητες) μοίρα όταν έρχεται στο σπίτι ένα νεογέννητο που σαφέστατα έχει μεγαλύτερη ανάγκη προσοχής μας. Δηλ. Και με ξένο γάλα οι απαιτήσεις δεν είναι λίγες (πλύσιμο αποστείρωση τάισμα). Νομίζω(θεωρητικά τα λέω και κατά το πως τα φαντάζομαι τα πράγματα) δηλ. ότι με κάποια κόλπα π.χ μωρό σε σλιγκ ή και ίσως π.χ βοήθεια στα γεύματα δηλ. θηλάζω στο ένα στήθος μόλις το μωρό αρχίζει να πιπιλάει και δεν φαίνεται να καταπίνει μεγάλες γουλιές breast compression http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=article&id=8:breast-compression&catid=5:information&Itemid=17 για να πάρει το μωρό περισσότερο λιπαρό γάλα – προσφορά άλλου στήθος αμέσως και ίδια διαδικασία θα είναι ευεργετικό στο να κάνει το μωρό πιο σωστά γεύματα ίσως να χορταίνει καλύτερα και να μη ζητάει να είναι 24 ώρες στο 24ώρο στο στήθος αλλά και η παραγωγή να ρυθμιστεί συντομότερα και καλύτερα. Επίσης ύπνος με το μωρό για να θηλάζεται και να ξεκουράζεσαι........και τέλος εύχομαι να είναι απο τα μωράκια που θα σε βοηθήσουν στην προσπάθεια σου......

να σου ζησει το 4 ο σου μωρακι αντιμετωπισα ακριβως τα ιδια προβληματα θηλασα ελαχιστα τα 3 μεγαλυτερα αλλα τα καταφερα με το 4 ο:) μου που χρονιζει σε λιγεσ μερεσ και συνεχιζει το θηλασμο μεχρι να αποφασισει το ιδιο να σταματησει ;) στειλε μου μηνυμα για λεπτομερειες ή τηλεφωνησε μου στο 6936859874 .παντως θελει απιστευτη υπομονη, πιστη οτι θα τα καταφερεις και προσηλωση δυστηχως αν δεν εχεις βοηθεια οπως εγω αναποφευκτα για αρκετο καιρο πρεπει να δωσεις προτεραιοτητα στις αναγκες του μωρου και να παραμελησεις τα αλλα σου παιδια:cry:περιμενω νεα σου

Λιτσα μου χαιρομαι πολυ που μιλησατε με την Δημητρα!!!

Τι ωραια....4 χαμογελα για την καθε μια σας κ φυσικα αλληλοκατανοηση!!!

(εδω Anastacia!)

Καλο Πασχα σε ολες!!!!

zuQwp3.png

Διαφημίσεις

Τελικά, νομιζω οτι θα τα καταφέρω. Μετά τις πρωτες μέρες που μου ήρθαν όλα βουνό, τωρα ηρέμησα λιγο και ειμαι πιο θετική.

Πήγα και στην κ. Πατσουρου και μου ειπε οτι παω καλα.

Μου εδωσε και οδηγειες και συνεχίζω.

Να ρωτησω όμως.

α) στις οδηγειες γραφει οτι θηλάζουμε μονο από το ενα στήθος και αυτο κανω. Μήπως ειναι ομως νωρις ακόμα και πρέπει να περιμένω να μεγαλώσει΄λίγο ο μπέμπης;

β) Μερικες φορες τα κακακια του ειναι καφε και οχι κίτρινα ή πρασινα. Τι μπορει να ειναι ;

γ) Οι ωρες μας ειναι ακαταστατες αλλά μερικές φορες κοιματε και 4 ωρες. Να τον ξυπνάω πιο νωρις(π.χ. στις 3 ώρες); Βεβαια μετα μπορει να τρώει ανα 1 ωρα για 3 ωρες οποτε δε χανει γευματα. Κανουμε περιπου 8-9 θηλασμους.

α) στις οδηγειες γραφει οτι θηλάζουμε μονο από το ενα στήθος και αυτο κανω. Μήπως ειναι ομως νωρις ακόμα και πρέπει να περιμένω να μεγαλώσει΄λίγο ο μπέμπης;

β) Μερικες φορες τα κακακια του ειναι καφε και οχι κίτρινα ή πρασινα. Τι μπορει να ειναι ;

γ) Οι ωρες μας ειναι ακαταστατες αλλά μερικές φορες κοιματε και 4 ωρες. Να τον ξυπνάω πιο νωρις(π.χ. στις 3 ώρες); Βεβαια μετα μπορει να τρώει ανα 1 ωρα για 3 ωρες οποτε δε χανει γευματα. Κανουμε περιπου 8-9 θηλασμους.

Καλησπερα!Χαιρομαι που νιωθεις καλυτερα!

Με προυποθεση οτι το μωρακι σου δεν ειναι προωρο ή πολυ μικροσωμο ή δεν παιρνει το επιθυμιτο βαρος σου απανταω:

α-οχι...δεν ειναι νωρις!Αυτος ειναι βασικος κανονας θηλασμου!

Αν αφηνει μονος του το στηθος τοτε ολα ειναι οκ!

β-Εννοεις υποθετω λιγο πιο σκουρα...σαν ωχρα...?

Νομιζω πως δεν πειραζει...Τουλαχιστον ετσι ειχα διαβασει!(κατι για χρωματολογιο απο κιτρινα εως καφετι:P:p)

Τα πρασινα κακακια θα με ενοχλουσαν πιο πολυ απο τα καφετι!(βεβαια ισως κανω λαθος)

γ-η γιατρος σου ειπε οτι ειναι οκ οι θηλασμοι?

Εχω την εντυπωση οτι θα επρεπε να ειναι λιγο περισσοτεροι...10-12:confused:

Βρεχει 7-8 πανες κ λερωνει 3-4?(αυτα για το 1ο 20ημερο)

zuQwp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...
Εμένα οι δικοί μου άνθρωποι μου λένε ακόμη μήπως ο μικρός δεν χορταίνει και να δώσω ξένο γάλα. Και είναι 10,5 κιλά και 75 πόντους. Είπατε κάτι???

Κλείνω αυτιά και προχωρώ!

και εμενα το ιδιο ελεγαν απο την αρχη και τα ειχα παρει στο κρανιο και στεναγχωριομουν μεχρι που το εκοψαν αφου επαιρναν τις καταλληλες απαντησεις αν και καθυστερημενα ειχα και εγω τις ανησυχιες μου αλλα η θεληση και η επιμονη μου με δικαιωσαν ηταν κατι που ηθελα παρα πολυ να προσφερω στο παιδι μου ολοι το επαιζαν σχετικοι και κανεις δεν ειχε θηλασει μην ακουτε κανεναν η καθεμια ξερει το καλυτερο για το παιδακι της. female εχουμε και την ιδια μερα γενεθλεια εμεις? 12/08/2009.

ditop χαρηκα και εγω πολυ για σενα που τα καταφερες,οταν λες απο το ενα στηθος εννοεις καθε φορα που θηλαζει την επομενη στο αλλο ετσι? δεν ξερω τι οδηγιες διαβασες και δεν ειναι καθολου νωρις καλη και ευκολη συνεχεια σου ευχομαι απολαυσε το....

και εμενα το ιδιο ελεγαν απο την αρχη και τα ειχα παρει στο κρανιο και στεναγχωριομουν μεχρι που το εκοψαν αφου επαιρναν τις καταλληλες απαντησεις αν και καθυστερημενα ειχα και εγω τις ανησυχιες μου αλλα η θεληση και η επιμονη μου με δικαιωσαν ηταν κατι που ηθελα παρα πολυ να προσφερω στο παιδι μου ολοι το επαιζαν σχετικοι και κανεις δεν ειχε θηλασει μην ακουτε κανεναν η καθεμια ξερει το καλυτερο για το παιδακι της. female εχουμε και την ιδια μερα γενεθλεια εμεις? 12/08/2009.

Ναιιιι 12/08/09!!!Πολύ χαίρομαι που βρήκα μια κοπέλα που γεννήσαμε την ίδια μέρα και ένα μωράκι που έχει ίδια μέρα γενέθλια με τον Πρίγκηπά μου!!!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Διαφημίσεις

Ναιιιι 12/08/09!!!Πολύ χαίρομαι που βρήκα μια κοπέλα που γεννήσαμε την ίδια μέρα και ένα μωράκι που έχει ίδια μέρα γενέθλια με τον Πρίγκηπά μου!!!

να μας ζησουν τα καμαρια μας που γεννησες εγω στο μητερα 13:40 εσυ?:D ποτε λετε για τη βαφτιση εμεις 19/09 με θεμα πριγκηπισσα φυσικα, τι αλλο!!!!

μανουλες καλησπερα!:-Pεχω μια μπεμπα 6ημερων!κ εχω ενα θεματακι με τον θηλασμο κ τα συμπληρωματα!!!:rolleyes:

κατεληξα να γεννησω με καισαρικη,στις 38,5 βδομαδες,το μωρο γεννηθηκε 3200 με 51 ποντους κ την πηρα απο την κλινικη 3140.:D

μου φερναν την μπεμπα καθε μερα να την θηλαζω αλλα στην αρχη δεν ειχα γαλα.την 4η μερα που ειχα κανονικη ροη μου την φερναν συνεχεια να την θηλαζω.

απο χθες που ειμαστε σπιτι η μικρη ξυπναει ανα 1,5-2 ωρες κ πειναει!!!!ολη νυχτα δεν καναμε κατι αλλο!εχει τυχει να ξυπνησει και σε 1 ωρα και ευτυχως εχω γαλα!!!:shock:

τωρα το μεσημερι θηλαζε για 1 ωρα ασταματητα.

ηρθε ο παιδιατρος κ μας ειδε χθες κιολας κ ειπε το εξης κ με προβληματισε:

αν την θηλαζω 10 κ 10 λεπτα κ μετα απο κανα μισαωρο πειναει παλι να της δωσω ξενο γαλα...(γιατι να μην δωσω παλι το δικο μου?)επισης μου ειπε αν πειναει πριν κλεισει 2ωρο να της δωσω κ λιγο τσαι (κ οτι θα βοηθησει κ με τους κολικους).εχω μπερδευτει:confused:

αα!επισης μου ειπε αν τυχει κ κοιμηθει πανω απο 3 ωρες να μην την ξυπνησω!να την ξυπνησω μονο αν φτασουμε στο 5ωρο!πολυ δεν ειναι?

επισης το σωστο ποιο ειναι???να θηλαζει κ απο τα δυο στηθη?και για ποση ωρα?η να γινεται θηλασμος κ στηθος????

θα εκτιμουσα πολυ την βοηθεια σας!!!!εχω μπερδευτει παρα πολυ!:|:(

qvx1p3.png

αll I ever wanted...αll I ever needed...Is here,in my arms....

μ
ανουλες καλησπερα!:-Pεχω μια μπεμπα 6ημερων!κ εχω ενα θεματακι με τον θηλασμο κ τα συμπληρωματα!!!:rolleyes:

κατεληξα να γεννησω με καισαρικη,στις 38,5 βδομαδες,το μωρο γεννηθηκε 3200 με 51 ποντους κ την πηρα απο την κλινικη 3140.:D

μου φερναν την μπεμπα καθε μερα να την θηλαζω αλλα στην αρχη δεν ειχα γαλα.την 4η μερα που ειχα κανονικη ροη μου την φερναν συνεχεια να την θηλαζω.

απο χθες που ειμαστε σπιτι η μικρη ξυπναει ανα 1,5-2 ωρες κ πειναει!!!!ολη νυχτα δεν καναμε κατι αλλο!εχει τυχει να ξυπνησει και σε 1 ωρα και ευτυχως εχω γαλα!!!:shock:

τωρα το μεσημερι θηλαζε για 1 ωρα ασταματητα.

Να σου ζήσεις!

Το μωρό σου ειναι μια χαρά κι εσύ επίσης!

ηρθε ο παιδιατρος κ μας ειδε χθες κιολας κ ειπε το εξης κ με προβληματισε:

αν την θηλαζω 10 κ 10 λεπτα κ μετα απο κανα μισαωρο πειναει παλι να της δωσω ξενο γαλα...(γιατι να μην δωσω παλι το δικο μου?)επισης μου ειπε αν πειναει πριν κλεισει 2ωρο να της δωσω κ λιγο τσαι (κ οτι θα βοηθησει κ με τους κολικους).εχω μπερδευτει:confused:

Άλλαξε παιδίατρο.

Ο συγκεκριμένος είναι ξεκάθαρα εναντίων του θηλασμού και μαζί του μόνο προβλήματα θα έχεις.

Όλα όσα σου είπε είναι ανακρίβειες και το ξέρει πολύ καλά. Σε κοροϊδεύει..

αα!επισης μου ειπε αν τυχει κ κοιμηθει πανω απο 3 ωρες να μην την ξυπνησω!να την ξυπνησω μονο αν φτασουμε στο 5ωρο!πολυ δεν ειναι?

Αυτός είναι επικίνδυνος!

Φυσικά και είναι πολύ.

Για να υπονομεύσει το θηλασμό δεν διστάζει να βάλει σε κίνδυνο την υγεία του μωρού σου. Αφού είναι τόσο αδίστακτος με ένα νεογέννητο, φαντάσου τι θα κάνει με ένα μεγαλύτερο παιδί. Θα το φορτώνει φάρμακα που δεν χρειάζεται και...

επισης το σωστο ποιο ειναι???να θηλαζει κ απο τα δυο στηθη?και για ποση ωρα?η να γινεται θηλασμος κ στηθος????

θα εκτιμουσα πολυ την βοηθεια σας!!!!εχω μπερδευτει παρα πολυ!:|:(

Θηλάζεις από το ένα στήθος ΟΣΗ ΩΡΑ ΘΕΛΕΙ, όταν χάσει το ενδιαφέρον, προσφέρεις και το άλλο στήθος, ΑΝ ΘΕΛΕΙ, ΚΑΛΩΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ, ΠΑΛΙ ΚΑΛΩΣ.

Καλή συνέχεια!

μ

Να σου ζήσεις!

Άλλαξε παιδίατρο.

Ο συγκεκριμένος είναι ξεκάθαρα εναντίων του θηλασμού και μαζί του μόνο προβλήματα θα έχεις.

Όλα όσα σου είπε είναι ανακρίβειες και το ξέρει πολύ καλά. Σε κοροϊδεύει..

Αυτός είναι επικίνδυνος!

Φυσικά και είναι πολύ.

Για να υπονομεύσει το θηλασμό δεν διστάζει να βάλει σε κίνδυνο την υγεία του μωρού σου. Αφού είναι τόσο αδίστακτος με ένα νεογέννητο, φαντάσου τι θα κάνει με ένα μεγαλύτερο παιδί. Θα το φορτώνει φάρμακα που δεν χρειάζεται και..

Θηλάζεις από το ένα στήθος ΟΣΗ ΩΡΑ ΘΕΛΕΙ, όταν χάσει το ενδιαφέρον, προσφέρεις και το άλλο στήθος, ΑΝ ΘΕΛΕΙ, ΚΑΛΩΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ, ΠΑΛΙ ΚΑΛΩΣ.

Καλή συνέχεια!

Αγλαια μου σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου.ηλπιζα να δεις το μυνημα μου...

απο οτι καταλαβα αυτος τα ειπε αυτα για να αρχισει λεει να μπαινει σε ενα προγραμμα το παιδι ωστε να φτασουμε καποια στιγμη να κοιμαται κανα 5ωρο την νυχτα.

αποψη μου ειναι οτι ειναι πολυ μωρο για να μπει σε προγραμμα κ νομιζω οτι συμφωνεις κ εσυ.

επισης ξεχασα να πω οτι μου συστησε κ τσαι αν θελω να της δινω ενδιαμεσα κ οτι θα βοηθησει αργοτερα κ στους κολικους.

ειχα ακουσει πολυ καλα λογια για αυτον τον γιατρο κ οταν ειχα παει να τον γνωρισω ηθελα να τον ''ψαρεψω'' για τον θηλασμο κ τον ρωτησα αν συστηνει καποιο γαλα να παρω να χω σε περιπτωση που δεν θα εχω εγω να θηλασω.και μου ειχε πει ''δεν καταλαβα?γιατι να μην εχεις εσυ να θηλασεις?''ετσι υπεθεσα οτι ειναι υπερ!

πως μπορω ομως να ξερω οτι το μωρο ειναι ευχαριστημενο κ τρεφεται σωστα κ παιρνει βαρος?:confused:

κοιτα να δεις που με μπερδεψε ο ατιμος!:evil:

qvx1p3.png

Να σου ζήσει κοπέλα μου!!! Ευτυχώς που μπήκες νωρίς στο φόρουμ και θα γλυτώσεις από πολύ άγχος και ταλαιπωρία εξαιτίας του παιδιάτρου. Να ζητήσεις τα λεφτά σου πίσω από την επίσκεψη. Ήρθε και στο σπίτι να προσφέρει τα φώτα του:rolleyes:. Τον πήρε ο πόνος. Εσύ με δύο μέρες που έχεις γάλα πιο καλά καταλαβαίνεις το θηλασμό από αυτόν.

Θήλασε όσο και όποτε θέλει το μωρό, μέτρα τις πάνες της να έχει 6-7 με τσίσα και 3-4 με κακά ημερησίως και θα είστε μια χαρά.

Τώρα είδα το ερώτημά σου. Το αν τρέφεται σωστά στο δείχνουν οι πάνες. Χωρίς βέβαια να παρεμβάλουμε τσάι που δεν χρειάζεται στον αποκλειστικό θηλασμό ούτε άλλα υγρά πέρα από το μητρικό γάλα. Το ευχαριστημένο είναι σχετικό. Το μωρό προσπαθεί με συχνούς θηλασμούς να σου κατεβάσει το γάλα. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να είναι ανήσυχη, να θηλάζει και στη μία ώρα και στη μισή. Μην περιμένεις να πέφτει ξερή για ύπνο όπως τα μωρά που παίρνουν ξένο. Είναι νωρίς ακόμη. Εβδομάδα με την εβδομάδα οι κόποι σας θα ανταμείβονται. Υπομονή και επιμονή.

ευχαριστω πολυ βρε κοριτσια για τα φωτα σας!:D

θα κανω οτι λεει το ενστοκτο μου τελικα !;)

επισης πρεπει το μωρο να ρευεται μετα απο το ''γευμα'' του?

οσο για τις βρεγμενες πανες ακομη μπερδευομαι!ειναι πολυ αποροφητικες οι ατιμες!κ ετσι καταλαβαινω τα κακα μας μονο!τα οποια ειναι μουσταρδι κ τα κανουμε συχνα!!!!:shock::Pχαχαχα

qvx1p3.png

Στο θηλασμό δεν παίρνουν τόσο αέρα όσο με το μπουκάλι. Θα το βάζεις να ρευτεί και βλέπεις. Πάντως δεν ρεύονται πάντα. Έχεις δίκιο ότι δεν φαίνονται τα τσίσα. Οι πάνες δεν είναι απαραίτητο να είναι γεμάτες. Βάζεις ένα χαρτομάντηλο και εάν έχει βραχεί θεωρείται ικανοποιητικό. Εφόσον έχετε συχνές κενώσεις, παίρνετε ικανοποιητική ποσότητα γάλακτος. Συνέχισε έτσι αλλά να βρεις και έναν καλό παιδίατρο να πάτε για αξιολόγηση σε καμιά εβδομάδα γιατί με αυτόν θα δίνεις μάχες ιδίως αν το παίζει αυθεντία..

απο οτι καταλαβα αυτος τα ειπε αυτα για να αρχισει λεει να μπαινει σε ενα προγραμμα το παιδι ωστε να φτασουμε καποια στιγμη να κοιμαται κανα 5ωρο την νυχτα.

αποψη μου ειναι οτι ειναι πολυ μωρο για να μπει σε προγραμμα κ νομιζω οτι συμφωνεις κ εσυ.

Ιατρικά δεν υπάρχει δημοσιευμένη άποψη που να υποστηρίζει ότι το παιδί πρέπει να μάθει να κοιμάται 5 ώρες

Αντίθετα, το παιδί πρέπει να θηλάζει ελεύθερα μέρα και νύχτα.

Τα όσα σου έχει πει είναι απλά προετοιμασία αποθηλασμού, θα σου πει ότι φταίει το γάλα σου που δεν κοιμάται το παιδί κλπ.

επισης ξεχασα να πω οτι μου συστησε κ τσαι αν θελω να της δινω ενδιαμεσα κ οτι θα βοηθησει αργοτερα κ στους κολικους.

Αυτό από μόνο του υπονομεύει σοβαρά το θηλασμό

Αν το μωρό χρειαζόταν τσάι, τότε η μαμά θα είχε ένα στήθος με τσάι

Το μωρό πρέπει να ξοδεύει όλες τις θηλαστικές κινήσεις για να θηλάζει γάλα και όχι για να παίρνει ροφήματα που περιέχουν κυρίως ζάχαρη

Η Αμερικάνικη Ακαδημία παιδιάτρω, ο Π.Ο.Υ. και η Unicef, βασισμένοι στη μέχρι τώρα επιστημονικά τεκμηριωμένη γνώση, συστήνουν να μη δίνεται κανενός είδους υγρό στα μωρά που θηλάζουν.

Επίσης θεωρούν ότι η χρήση τεχνητών θηλών τις πρώτες 40 μέρες, υπονομεύει σοβαρά το θηλασμό.

ειχα ακουσει πολυ καλα λογια για αυτον τον γιατρο κ οταν ειχα παει να τον γνωρισω ηθελα να τον ''ψαρεψω'' για τον θηλασμο κ τον ρωτησα αν συστηνει καποιο γαλα να παρω να χω σε περιπτωση που δεν θα εχω εγω να θηλασω.και μου ειχε πει ''δεν καταλαβα?γιατι να μην εχεις εσυ να θηλασεις?''ετσι υπεθεσα οτι ειναι υπερ!

Μπορεί σαν γιατρός να είναι καλός

Αν και ένας επαγγελματίας υγείας που θέλει να φαίνεται υπέρ του θηλασμού, θα έπρεπε να μπορεί να ψάξει και να μάθει τα βασικά τουλάχιστον. Αυτός ενημερώνεται μόνο από τα φυλλάδια της Νεστλέ!

πως μπορω ομως να ξερω οτι το μωρο ειναι ευχαριστημενο κ τρεφεται σωστα κ παιρνει βαρος?:confused:

Το αν είναι το μωρό ευχαριστημένο, το βλέπεις κάθε μέρα

Αν βρέχει 6-8 πάνες και αν κάνει 3-4 κενώσεις, σημαίνει ότι τρέφεται καλά

Το βάρος το ελέγχεις με εβδομαδιαίες ζυγίσεις για την ώρα και αργότερα με ζυγίσεις μια φορά το μήνα.

Γεια σας.Εχω έναν μπέμπη 20 ημερών και θηλάζω αποκλειστικά.Ενώ τα κακάκια του μέχρι στιγμής ήταν κίτρινα σήμερα που τον άλλαξα ήταν πράσινα σκούρα..σχεδόν πάντα τον θηλάζω και απο τα 2 στήθη γιατί θηλάζουμε με τις ώρες και κουράζεται το μωρό μόνο στο ένα στήθος..γκρινιάζει μετά απο κάποια ώρα..σήμερα έκανα προσπάθειες και τον τάισα μόνο απο το ένα στήθος στο ένα γεύμα όσο κ αν γκρίνιαζε για να του αλλάξω στήθος..τον ξεγελούσα κάνοντας του διαλείμματα ενω έτρωγε και τελικα τα καταφεραμε να τρώει σε ενα γεύμα απο ένα στήθος.Το πρόβλημα μου είναι όμως οτι απο το στήθος που δεν τον τάισα μετά απο κάποια ώρα πρίστηκε έγινε πολύ σκληρό και έσταζε γάλα..το σουτιέν μου έγινε μούσκεμα..είχα να τον ταισω απο εκείνο το στήθος 6 ώρες(3,5 ώρες κοιμόταν και 2,5 ώρες κράτησε το προηγούμενο γεύμα του).Φοβάμαι αν με αυτήν την τακτική μου κοπεί το γάλα!!!Γιατί ενώ μέχρι τώρα κάθε 2 με 3 ώρες το πολύ(καμια φορά και κάθε 1) άδειαζα τα στήθη μου ξαφνικά αφήνω να περνούν τόσες ώρες.Υπάρχει περίπτωση να έχω προβλημα με την παραγωγή μου??Το βράδυ συνήθως το μωρό κοιμάται 4,5 με 5 ώρες που σημαίνει οτι θα περάσουν 7 ολόκληρες ώρες χωρίς να τον ταίσω απο το ένα στήθος.Αυτό δεν θα μου δημιουργήσει πρόβλημα??Θέλω πάρα πολύ να συνεχίσω τον θηλασμό τουλάχιστον για 6 μήνες ακόμα αλλά φοβάμαι μην μου κοπεί το γάλα.Πως τα καταφέρνετε ρε κορίτσια και θηλάζεται μέχρι και 2 χρόνια??Γιατί όλες μου οι φίλες και γνωστές δεν θήλασαν πάνω απο 3 μήνες και αυτό γιατί δεν είχαν γάλα!!Τρέμω στην ιδέα να ξυπνήσω μια μέρα και να μην έχω γάλα!!

o30Sp3.png

cZW4p3.png

Γεια σας.Εχω έναν μπέμπη 20 ημερών και θηλάζω αποκλειστικά.Ενώ τα κακάκια του μέχρι στιγμής ήταν κίτρινα σήμερα που τον άλλαξα ήταν πράσινα σκούρα..σχεδόν πάντα τον θηλάζω και απο τα 2 στήθη γιατί θηλάζουμε με τις ώρες και κουράζεται το μωρό μόνο στο ένα στήθος..γκρινιάζει μετά απο κάποια ώρα..σήμερα έκανα προσπάθειες και τον τάισα μόνο απο το ένα στήθος στο ένα γεύμα όσο κ αν γκρίνιαζε για να του αλλάξω στήθος..τον ξεγελούσα κάνοντας του διαλείμματα ενω έτρωγε και τελικα τα καταφεραμε να τρώει σε ενα γεύμα απο ένα στήθος.Το πρόβλημα μου είναι όμως οτι απο το στήθος που δεν τον τάισα μετά απο κάποια ώρα πρίστηκε έγινε πολύ σκληρό και έσταζε γάλα..το σουτιέν μου έγινε μούσκεμα..είχα να τον ταισω απο εκείνο το στήθος 6 ώρες(3,5 ώρες κοιμόταν και 2,5 ώρες κράτησε το προηγούμενο γεύμα του).Φοβάμαι αν με αυτήν την τακτική μου κοπεί το γάλα!!!Γιατί ενώ μέχρι τώρα κάθε 2 με 3 ώρες το πολύ(καμια φορά και κάθε 1) άδειαζα τα στήθη μου ξαφνικά αφήνω να περνούν τόσες ώρες.Υπάρχει περίπτωση να έχω προβλημα με την παραγωγή μου??Το βράδυ συνήθως το μωρό κοιμάται 4,5 με 5 ώρες που σημαίνει οτι θα περάσουν 7 ολόκληρες ώρες χωρίς να τον ταίσω απο το ένα στήθος.Αυτό δεν θα μου δημιουργήσει πρόβλημα??Θέλω πάρα πολύ να συνεχίσω τον θηλασμό τουλάχιστον για 6 μήνες ακόμα αλλά φοβάμαι μην μου κοπεί το γάλα.Πως τα καταφέρνετε ρε κορίτσια και θηλάζεται μέχρι και 2 χρόνια??Γιατί όλες μου οι φίλες και γνωστές δεν θήλασαν πάνω απο 3 μήνες και αυτό γιατί δεν είχαν γάλα!!Τρέμω στην ιδέα να ξυπνήσω μια μέρα και να μην έχω γάλα!!

Αφού το βράδυ κοιμάται 4,5 με 5 ώρες μπορείς τη μέρα να θηλάζεις ανά δίωρο από ένα στήθος κάθε φορά. Έτσι κάθε στήθος θα το προσφέρεις ανά 4 ώρες που είναι κάτι ενδιάμεσο σε αυτό που έκανες και το 6ωρο που επιχείρησες τώρα. Σιγά σιγά η παραγωγή σου θα ρυθμιστεί. Το βράδυ μπορείς στο τελευταίο γεύμα να προσφέρεις και λίγο από το άλλο στήθος. Τη νύχτα προσφέρεις αυτό που ήπιε λιγότερο και λίγο από το άλλο πάλι και το πρωί από αυτό που θήλασε λιγότερο πάλι. Θα συμπληρώνεις περίπου 10 θηλασμούς τη μέρα και δεν θα έχει πρόβλημα η παραγωγή σου. Όσο μεγαλώνει κάνεις το 2ωρο, 2,5ωρο και βλέπεις. Έχε υπόψη σου τα άλμτα ανάπτυξης που μπορεί να ζητάει και από τα δύο πάλι. Και μην αφήνεις το στήθος να πετρώνει γιατί μπορεί σε 24ώρες να σου δημιουργήσει πρόβλημα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...