Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μου κάνει εντύπωση που έχει δυσκοιλιότητα με τα φρούτα και το βιολογικό ρυζάλευρο γιατί είναι ολικής. Μήπως να δοκίμαζες άλλη κρέμα μήπως στουμπώνει με το ρυζάλευρο; To κουάκερ που έδινα εγώ ήταν του σουπερμάρκετ με τον κύριο με το καπέλο. Μπορεί τα βρεφικά της Holle να είναι πιο κατάλληλα για πιο μικρά μωρά. Τα ξερά δαμάσκηνα βοηθούν. Μπορείς να μουλιάσεις βιολογικά και να αλέθεις ένα δυο με τα φρούτα.

Μου κάνει εντύπωση που έχει δυσκοιλιότητα με τα φρούτα και το βιολογικό ρυζάλευρο γιατί είναι ολικής. Μήπως να δοκίμαζες άλλη κρέμα μήπως στουμπώνει με το ρυζάλευρο; To κουάκερ που έδινα εγώ ήταν του σουπερμάρκετ με τον κύριο με το καπέλο. Μπορεί τα βρεφικά της Holle να είναι πιο κατάλληλα για πιο μικρά μωρά. Τα ξερά δαμάσκηνα βοηθούν. Μπορείς να μουλιάσεις βιολογικά και να αλέθεις ένα δυο με τα φρούτα.

Μα δεν έχει δυσκοιλιότητα τώρα που τρώει φρούτα και ρυζάλευρο. Είπα πως κάνει αν βάλω περισσότερη μπανάνα.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Καλημέρα, είμαι καινούργια στην παρέα και είπα να μοιραστώ τους φόβους μου μαζί σας.

Έχω μια κορούλα 6 μηνών, το βάρος της είναι 10,5

και ύψος 73. Υπάρχει περίπτωση να γίνει παχύσαρκο? Και εγώ και ο σύζυγός μου είμαστε κανονικοί σε βάρος, απλά η μικρή μου είναι συνέχεια στο στήθος...κάτι το οποίο απολαμβάνω και εγώ πάρα πολύ.....

Και μια ακόμη φοβία μου....

Από τη στιγμή που γέννησα και η μικρή μας ήρθε στο σπίτι και ενώ αρχικά ήμουν πολύ cool, σταδιακά άρχισα να φοβάμαι ότι μπορεί να μου πάρουν το παιδί, φοβόμουν μην πάθει κάτι...και άλλα σχετικά. Είναι φυσιολογικά αυτά τα συναισθήματα?

PIfqp2.png?4KTAm0Yw

Καλημέρα, είμαι καινούργια στην παρέα και είπα να μοιραστώ τους φόβους μου μαζί σας.

και ύψος 73. Υπάρχει περίπτωση να γίνει παχύσαρκο? Και εγώ και ο σύζυγός μου είμαστε κανονικοί σε βάρος, απλά η μικρή μου είναι συνέχεια στο στήθος...κάτι το οποίο απολαμβάνω και εγώ πάρα πολύ.....

Από τη στιγμή που γέννησα και η μικρή μας ήρθε στο σπίτι και ενώ αρχικά ήμουν πολύ cool, σταδιακά άρχισα να φοβάμαι ότι μπορεί να μου πάρουν το παιδί, φοβόμουν μην πάθει κάτι...και άλλα σχετικά. Είναι φυσιολογικά αυτά τα συναισθήματα?

PIfqp2.png?4KTAm0Yw

Διαφημίσεις

Χμ μπορεί να μην είναι και τόσο άσκοπο αν σκεφτείς ό,τι έχω 10λίτρα στην κατάψυξη και δεν θέλει με τίποτα να τα πιει από το μπουκάλι. Πρέπει ή να τα χρησιμοποιήσω κάπου ή να τα πετάξω!

Τα φρούτα του δημιουργούν δυσκοιλιότητα και αν τα τρώει 2 φορές καήκαμε! Βανίλια δεν τρώει την βιολογική, την κοινή την τρώει με ευχαρίστηση!

Μα δεν έχει δυσκοιλιότητα τώρα που τρώει φρούτα και ρυζάλευρο. Είπα πως κάνει αν βάλω περισσότερη μπανάνα.

να πω τι θα έκανα εγώ; επειδή ρυζάλευρο του εμπορίου δεν θα έδινα με τίποτα (λόγω ζάχαρης και γάλακτος) και επειδή ούτως ή άλλως βάζεις ρυζάλευρο βιολογικό στα φρούτα του, θα έδινα 2 φορές τη μέρα φρουτο-ρυζαλευρόκρεμα, εννοείται με τον συνδυασμό φρουτων που δεν κάνει δυσκοιλιότητα.

Εναλλακτικά, εφόσον είστε ήδη σχεδόν 6 μηνών, θα έδινα 1 γεύμα φρουτορυζαλευρόκρεμα και 1 βραστά λαχανικά

jv42p3.png

DfUyp2.png

επειδη αναφερθηκατε στις κρεμες της holle&με ενδιαφερει,μπορει καποια να μου δωσει καποια ηλεκτρονικη διευθυνση με προιοντα της holle;απο τιμες τι γινεται;ειναι πολυ πιο ακριβες απο τις κρεμες του εμποριου;

eNortjK1UjIzNDewULIGXDAStAKi72.png

Αγλαία σκέτα φρούτα τρώει αλλά κάπως δεν πρέπει να πήξουν? Τρώει μήλο, αχλάδι, μπανάνα και πορτοκάλι και το μείγμα βγαίνει πολύ αραιό. Ο γιατρός μου είπε να βάλω μέσα μπισκότα αλλά για να μην δώσω έξτρα ζάχαρη και εκεί προτίμησα το ρυζάλευρο που με συμβούλεψαν και άλλες μαμάδες.

Κρέας και λαχανικά δεν τρώει προς το παρόν.

Δεν θα βάζει πορτοκάλι, καθόλου για την ώρα.

Επειδή το πορτοκάλι είναι αλλεργιογόνο, το βάζουμε αργότερα.

Ο γιατρός είναι εντελώς ούφο! μπισκότα για το μωρό;;;; Από τώρα junk food;

Το ρυζάλευρο μέσα στα φρούτα καθυστερεί την πέψη των φρούτων, αυτά μένουν πολλή ώρα στο στομάχι και οξειδώνονται, δηλαδή αρχίζουν να σαπίζουν πριν περάσουν στο έντερο. Είναι απαρέδεκτη πρακτική να δίνονται τα φρούτα ανακατεμένα με οτιδήποτε μαγειρεμένο.

Επίσης δεν είναι απαραίτητο να ανακατεύεις τα φρούτα. Μπορείς να δίνεις στο ένα γεύμα μήλο, στο άλλο αχλάδι κλπ. Αν η μπανάνα φέρνει δυσκοιλιότητα στο μωρό αυτό σημαίνει ότι το μωρό δεν είναι έτοιμο για μπανάνα ακόμη. Αρκούν τα άλλα δύο φρούτα.

Τα μωρά που θηλάζουν, δεν γίνονται παχύσαρκα απο το θηλασμό, όσα κιλά και αν έχουν πάρει το διάστημα που θηλάζουν αποκλειστικά.

Τα θηλαστικά είναι φυσιολογικά ανήσυχα για τα μικρά τους το πρώτο διάστημα, κυρίως κατά τη διάρκεις της λοχίας. Αν η φοβία σου επιμένει, να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον ειδικό (έναν καλό ψυχοθεραπευτή).

Αν κάνεις ομοιοπαθητική, μπορεί και η ομοιοπαθητική να βοηθήσει σε αυτό τη ζήτημα. Συζήτησέ το με τον ομοιοπαθητικό γιατρό.

Ευχαριστώ πολύ.. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα μετά τη γέννηση της κόρης μου να πάθω κατάθλιψη, γιατί γενικά επηρρεάζομαι πολύ ψυχολογικά...αλλά αντίθετα γέμισα δύναμη και αυτοπεποίθηση και παρότι από την πρώτη κιόλας μέρα, δεν είχα βοήθεια πιστεύω πως τα έχω καταφέρει αρκετά καλά. Οι φοβίες είναι κάτι που δεν μπορώ να ελέξω, γι' αυτό και ανησυχώ....

PIfqp2.png?4KTAm0Yw

Διαφημίσεις

Φυσικα και δε θα γινει παχυσαρκο απο το μητρικο.

Πριν γινω μητερα ημουν το πιο ζαμανφου ατομο στα προσωπικα μου.Στη δουλεια παντα ημουν προσεκτικη και αγχωτικη, αλλα μολις εβγαινα απο το γραφειο, ο μηνας ειχε 9:p

Απο τοτε που εγινα μητερα με εχουν καταλαβει ολοι οι πιθανοι φοβοι που μπορεις να σκεφτεις. Τα μπαλκονια, οι απαγωγες, οι αρρωστιες, αναπηριες, τα παντα!

Δε θα σε αποτρεψω απο το αναζητησεις βοηθεια ειδικου, εαν νομιζεις οτι χρειαζεσαι, αλλα επειδη το περασα και το συζητουσα και με αλλες μητερες, θεωρω οτι ειναι κατι φυσιολογικο που ερχεται μαζι με το "σοκ" της μητροτητας και της ευθυνης ενος αλλου ανθρωπου.

Μου εκανε πολυ καλο να τα συζηταω με αλλους γονεις, γιατι εβλεπα οτι δεν ειμαι το ουφο που νομιζα και οτι και οι αλλοι φοβουνται τα ιδια ή αλλα πιο γελοια.

k9Tap3.png

Ευχαριστώ πολύ kassiani....Και εγώ ανακουφίστηκα που δεν είμαι η μόνη με αυτές τις φοβίες........ Η αλήθεια είναι ότι είχα πολύ δύσκολη εγκυμοσύνη (με εμετούς ως και την ώρα που γεννούσα).... και με πολλά προβλήματα στη δουλειά.....που έκαναν την εγκυμοσύνη ακόμα πιο δύσκολη...

Τώρα απολαμβάνω πραγματικά την μητρότητα και ας μην έχω πια δουλειά..και ας ζοριζόμαστε οικονομικά....είμαι πιο ευτυχισμένη από ποτέ....και θέλω να το ζήσω όσο πιο πολύ μπορώ....

Ευχαριστώ πολύ....

PIfqp2.png?4KTAm0Yw

Οσο δε μιλαγα σε κανεναν γι αυτες μου τις φοβιες, τοσο με κυριευαν και κοντευα να πειστω οτι ειμαι για τα σιδερα...

Μολις αρχισα να μιλαω γι αυτα που σκεφτομαι και να τα βγαζω απο μεσα μου και να βλεπω οτι δεν ειμαι η μονη "παρανοικη", πιστεψε με ηρεμησα.

Οχι οτι δε φοβαμαι πια για τα παιδια μου (πρωτα θα βγει η ψυχη μου και μετα ο φοβος:P), αλλα τουλαχιστον αρχισα να ζω ξανα και να αναπνεω κανονικα:D

Μην κολλας κιολας πανω στο παιδι, το πιο ευκολο τελικα ειναι να εισαι υπερπροστατευτικη. Σιγα σιγα ξεκινα να πηγαινεις για κανενα καφεδακι, καλεσε φιλες στο σπιτι, βγες για μια βολτα.

k9Tap3.png

Καλησπέρα σας!Θέλω να σας εκφράσω μια απορία μου γιατί παρόλο που είμαι στον έκτο μήνα αποκλειστικού θηλασμού δεν το έχω ξεκαθαρίσει στο μυαλό μου!:?Ακούω ότι μόνο όταν αδειάζει το στήθος δίνεται το μήνυμα να παραχθεί επιπλέον γάλα.Αυτό όμως σε μένα δεν έχει συμβεί ποτέ,γιατί το μωρό μου κάνει μικρά και συχνά γεύματα,δεν το έχω νιώσει ποτέ να αδειάζει!Κατα πόσο αυτό αληθεύει;:confused:

Διαφημίσεις

Ααα και κάτι ακόμη!Λένε,άδειαζε το στήθος σου μετά το θηλασμό με θήλαστρο.Αν π.χ.το κάνω αυτό με ένα χειροκίνητο θήλαστρο συνέχεια,που δεν κάνει θηλαστικές κινήσεις όπως το νοσοκομειακό,τι μήνυμα λαμβάνει ο μαστός;Παραγωγής γάλακτος ή σιγά σιγά θα μειωθεί η παραγωγή μας;:?Απορίες που τις έχω κι εγώ ε;Χιχι!:D

Καλησπέρα σας!Θέλω να σας εκφράσω μια απορία μου γιατί παρόλο που είμαι στον έκτο μήνα αποκλειστικού θηλασμού δεν το έχω ξεκαθαρίσει στο μυαλό μου!:?Ακούω ότι μόνο όταν αδειάζει το στήθος δίνεται το μήνυμα να παραχθεί επιπλέον γάλα.Αυτό όμως σε μένα δεν έχει συμβεί ποτέ,γιατί το μωρό μου κάνει μικρά και συχνά γεύματα,δεν το έχω νιώσει ποτέ να αδειάζει!Κατα πόσο αυτό αληθεύει;:confused:

Δεν νομίζω ό,τι πρέπει να αδειάσει τελείως το στήθος για να παραχθεί γάλα. Ο οργανισμός παίρνει το μήνυμα από τις θηλαστικές κινήσεις που κάνει το μωρό ή το θήλαστρο και παράγει γάλα. Αν οι κινήσεις αυτές αυξηθούν, αυξάνεται και το γάλα.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Ααα και κάτι ακόμη!Λένε,άδειαζε το στήθος σου μετά το θηλασμό με θήλαστρο.Αν π.χ.το κάνω αυτό με ένα χειροκίνητο θήλαστρο συνέχεια,που δεν κάνει θηλαστικές κινήσεις όπως το νοσοκομειακό,τι μήνυμα λαμβάνει ο μαστός;Παραγωγής γάλακτος ή σιγά σιγά θα μειωθεί η παραγωγή μας;:?Απορίες που τις έχω κι εγώ ε;Χιχι!:D

Καλέ που το άκουσες αυτό? Ποιος λέει να αδειάζεις το στήθος μετά τον θηλασμό? Αυτό το κάνεις μόνο αν για κάποιο λόγο χρειάζεται να αφήσεις γάλα. Δεν είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο και αν το κάνεις συστηματικά μάλλον η παραγωγή θα αυξηθεί και θα κινδυνέψεις να πάθεις υπερπαραγωγή!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Όχι ευτυχώς δεν το κάνω αυτό,δε χρησιμοποιώ καν θήλαστρο!Μου το έχουν πετάξει κάποιες προφανώς άσχετες και μου έκανε εντύπωση μιας και σε μένα η μπέμπα δεν έχει αδειάσει το στήθος ποτέ,οπότε λέω ας ρωτήσω τι είναι πάλι αυτό!:lol:

Καλησπέρα sofie, νομίζω ότι πολλές φορές κάποιοι άνθρωποι είτε θέλοντας να μας βοηθήσουν είτε θέλοντας να μας δείξουν ότι γνωρίζουν πολλά μας λένε πράγματα τα οποία είναι λίγο έως πολύ αμφισβητίσιμα....

Να σου πω, εγώ παρότι πρώτη φορά μανούλα και χωρίς βοήθεια, εμπιστεύτηκα το ένστικτό μου....και νομίζω πως τα πάω καλά...

Δεν κοίταξα, πότε θα αδειάσει το ένα στήθος για να βάλω το παιδί από το άλλο..ούτε κοίταξα να δω εάν έχουν περάσει 2 ή 3 ώρες για να το ταίσω.....

πιο πολύ παρατηρούσα το παιδί και αυτό μου έδινε τις απαντήσεις στις όποιες απορίες μου.....

Νομίζω, πως το κάθε παιδί είναι μοναδικό και και αν και όλα τα μωρά έχουν τις ίδιες βασικές ανάγκες (φαγητό, ύπνο, καθαριότητα, αγάπη), τελικά η κάθε μανούλα ξέρει και πράτει το καλύτερο για το δικό της παιδάκι........

Να σου ζήσει και όπως επιθυμείς να το δεις.

PIfqp2.png?4KTAm0Yw

Καλησπέρα sofie, νομίζω ότι πολλές φορές κάποιοι άνθρωποι είτε θέλοντας να μας βοηθήσουν είτε θέλοντας να μας δείξουν ότι γνωρίζουν πολλά μας λένε πράγματα τα οποία είναι λίγο έως πολύ αμφισβητίσιμα....

Να σου πω, εγώ παρότι πρώτη φορά μανούλα και χωρίς βοήθεια, εμπιστεύτηκα το ένστικτό μου....και νομίζω πως τα πάω καλά...

Δεν κοίταξα, πότε θα αδειάσει το ένα στήθος για να βάλω το παιδί από το άλλο..ούτε κοίταξα να δω εάν έχουν περάσει 2 ή 3 ώρες για να το ταίσω.....

πιο πολύ παρατηρούσα το παιδί και αυτό μου έδινε τις απαντήσεις στις όποιες απορίες μου.....

Νομίζω, πως το κάθε παιδί είναι μοναδικό και και αν και όλα τα μωρά έχουν τις ίδιες βασικές ανάγκες (φαγητό, ύπνο, καθαριότητα, αγάπη), τελικά η κάθε μανούλα ξέρει και πράτει το καλύτερο για το δικό της παιδάκι........

Να σου ζήσει και όπως επιθυμείς να το δεις.

Σωστά Natasoulaki,συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!Κι εγώ ακολουθώ το μωράκι μου!Αν έκανα ο,τι μου έλεγαν κάποιοι θα είχα αποθηλάσει από καιρό!Να είμαστε καλά καθώς και τα μωράκια μας να τα χαιρόμαστε!:)

Εμένα οι δικοί μου άνθρωποι μου λένε ακόμη μήπως ο μικρός δεν χορταίνει και να δώσω ξένο γάλα. Και είναι 10,5 κιλά και 75 πόντους. Είπατε κάτι???

Κλείνω αυτιά και προχωρώ!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

female, τα παιδάκια μας έχουν 2 μέρες διαφορά βλέπω!!!!!!!!

Εμένα οι δικοί μου λένε να την αρχίσω δίαιτα γιατί είναι 11 κιλά !!!!!!!!!

Τελικά αυτό που λες είναι πάρα πολύ σωστό: Κλείνω τα αυτιά και προχωρώ.....

Πότε θα κάνετε τη Βάφτιση? Εμείς σήμερα κλείσαμε εκκλησία και catering....

Καλό κουράγιο σε όλες μας...........

PIfqp2.png?4KTAm0Yw

Ουάου, σούπερ και δικιά σου. Την Κυριακή έχουμε γιατρό και θα δούμε ακριβώς το βάρος του! Πάντως ο γιατρός μας λέει ό,τι δεν είναι παχύς αλλά ψηλός.

Βάφτιση θα κάνουμε τον Αύγουστο εμείς! Έχουμε καιρό!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

• 1 month later...

Ξέρω οτι ολά οσα θα σας πω παρακάτω εχουν αναλυθει πολλές φορές αλλά η ανασφάλεια μου ειναι τρομερη και δεν μπορώ να διαβασω ολα τα ποστ.

Σήμερα βγήκα απο την κλινική με το 4 μωράκι μου. Τα προηγούμενα δεν κατάφερα να τα θηλάσω αλλά τωρα το εχω βάλει γινάτι να το κάνω.

Αλλά τα προβλήματα ξεκίνησαν απο την κλινική. Τα γνωστα οτι τα φέρναν ταισμένα , το βραδυ δεν μου τον έφερναν τακτικά, η ψυχολογική πίεση του δεν εχεις γαλα, ήρθα και ταραχτηκα. Το αποκορύφωμα ήταν ο παιδίατρος που ενω τοσες μέρες με ενθαρρηναι, σημερα μου είπε οτι μάλλον δεν θα μπορέσω να θηλάσω αποκλειστικά και να δίνω στο μωρο συμπλήρωμα.

Ο μπέμπης γεννηθηκε 2550 γρ, και βγήκαμε απο την κλινική 2410. Φοβαμαι, γιτι ειναι και μικρούλης, αλλά πειτε μου τι ακριβώς πρέπει να κάνω; Δεν θα του δωσω συμπλήρωμα(αν και πηρα ενα κουτι γαλα απλα για να νιωθω ασφάλεια).

1. Πρέπει να τον ξυπνάω αν βλέπω οτι κοιμάτε πάνω από 2,5 ωρες;

2. Πόση ώρα να τον αφήνω στο στήθος (αν και την περισσοτερη κοιμάτε και δεν ρουφάει)

3. Εχω γάλα (ετσι νομίζω )αλλά δεν τρέχει.

Αν κάποια κοπέλα μπορεί να μου δίνει και οδηγείες και συμπαρασταση από το τηλέφωνο ας μου στειλει πμ. Θα το εκτιμούσα αφανταστα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...