Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Με ποιά φρούτα ξεκινάμε και πως?

elena76

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 72
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

σιγα καλε θα το βρεις..

μιλαω εγω που δεν εχω ξεκινησει ακομα..:P

την δευτερα με το καλο!!!:roll:

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

Διαφημίσεις

εγω τελικα να ξεκινήσω με μπανανα ???

μα σκετη μπανανα θα στουμπώσει το παιδι:?

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

εγω εβαζα μισο μηλο μισο αχλαδι και 1/3 μπανανα για αρχη

ολα μαζι απ την πρωτη μερα?

Albert Einstein

Διαφημίσεις

εμενα ρε παιδια ο παιδιατρος μου ειχε πει στο πρωτο σταδιο για τρεις μερες να του δινω απο λιγο φυσικο χυμο πορτοκαλι, τη πρωτη μερα μια κουταλια, τη δευτερη δυο κουταλιες και τη τριτη τρεις κουταλιες....

κι αφου το παιδι δεν εβγαζε κοκκινιλα, η σπυρακια η οτιδηποτε ασυνηθιστο να ξεκινουσα κανονικα φρουτοκρεμα με 1/2 μηλο 1/2 αχλαδι και χυμο απο 1/2 πορτοκαλι....

μετα απο δεκα μερες εβαλα μπανανα..... αλλα ποτε πανω απο 3 φρουτα.... εγω ειχα στανταρ μπανανα (δενει καλα τα υπολοιπα φρουτα) και το πορτοκαλι (για τις βιταμινες) κι επαιζα με το μηλο και το αχλαδι.....

αργοτερα εκανα διαφορους συνδιασμους αναλογα τα φρουτα εποχης.......

• 2 χρόνια μετά...

καλησπερα μανουλες.χρειαζομαι τα φωτα σας.η παιδιατρος που μας παρακολουθει θελει τελος του μηνα που θα ειμαστε 5 μηνων να στιψω απο ενα ολοκληρο πορτοκαλι και να το δωσω στα μωρα μου(εχω διδυμακια).επισης θελει την επομενη απο τον χυμο να τους δωσω μηλο την μεθεπομενη αχλαδι και με λιγα λογια καθε μερα να προσθετω.και μετα μια βδομαδα απο την φρουτοκρεμα να τους δωσω και ρυζαλευρο βανιλια.βοηθειστε με λιγο.εγω σκεφτομαι να ξεκινησω πρωτα μηλο μετα αχλαδι μετα μπανανα και στο τελος το πορτοκαλι.πειτε μου τι ποσοτητες δινεται?νερακι δινουμε?αυτη μου ειπε να δωσω κατευθειαν απο την βρυση.περιμενω με αγωνια τις απαντησεις σας.

1ον: Γιατί στερεές από τον 5ο μήνα;

2ον:Το ρυζάλευρο δεν προσφέρει κάτι στα μωρά. Χρειάζονται τροφές πλούσιες σε σίδηρο και βιταμίνες που βοηθούν την απορρόφηση του σιδήρου. Αυτά τα παίρνουν από φυσικές τροφές όπως κρέας, λαχανικά και φρούτα.

Τα μωρά δεν χρειάζονται επεξεργασμένες, συσκευασμένες τροφές. Δεν χρειάζονται τίποτα που είναι σε κουτί και περιέχουν συντηρητικά, αρωματικές ουσίες, ζάχαρη, αγελαδινό γάλα, γλουτένη, όπως οι κρέμες. Ακόμα και το βιολογικό ρυζάλευρο υστερεί σε σχέση με τις φυσικές τροφές και δεν προσφέρει στα παιδιά αυτά που χρειάζονται γιατί ότι θρεπτικά συστατικά έχουν μείνει από την επεξεργασία, δεν είναι αφομοιώσιμα.

3ον:Το πορτοκάλι είναι από τα πιο αλλεργιογόνα φρούτα και καλό είναι να το αφήνουμε για το τέλος. Στην αρχή συστήνονται λιγότερο αλλεργιογόνα φρούτα όπως μήλο και αχλάδι.

4ον: Δεν προσθέτουμε κάθε μέρα κάτι καινούργιο γιατί αν το παιδί έχει πρόβλημα με κάποια τροφή, δεν θα ξέρουμε ποια είναι, ωστε να την αφαιρέσουμε. Χρειάζονται μερικές μέρες για να δούμε ότι ο οργανισμός δεχεται καλά μια καινούργια τροφή. Αφού σιγουρευτούμε, προσθέτουμε την επόμενη.

Πολλά λάθη από τον παιδίατρο... :confused:

Συμφωνώ. Περίεργο πλάνο διατροφής σας έδωσε..

Εγώ ακολούθησα τη σειρά που γράφεις εσύ μήλο, αχλάδι, μπανάνα και τέλος χυμό πορτοκάλι, στο εκπαιδευτικό ποτηράκι. Στην αρχή απλά του έδινα λίγο μήλο στο δάχτυλό μου για να δοκιμάσει τη γεύση μετά λίγες κουταλίτσες και σιγά-σιγά περισσότερες. Νερό έδωσα πολύ λίγο και όχι από την αρχή αλλά θηλάζουμε οπότε έπινε γαλατάκι. Ρυζάλευρα, κρέμες βανίλιες κπλ δεν έδωσα και δεν θα δώσω γιατί τα θεωρώ άχρηστα. Αφού οι οδηγίες του σε ξένισαν καλά κάνεις και το ψάχνεις. Ακολούθησε το ένστικτό σου, στο κάτω-κάτω οι παιδίατροι συστάσεις κάνουν σε ότι αφορά τη διατροφή (εφόσον δεν υπάρχει ιατρικό πρόβλημα) δεν μας επιβάλλουν κάτι

S02fp3.png

LnVyp3.png

Στα σέβεντις θυμάται η μαμά μου που έδιναν ως πρώτη επαφή με τροφές πλην του μητρικού γάλακτος το χυμό πορτοκάλι και μάλιστα αρκετά νωρίτερα από τους 5 μήνες! Δεν πάθαμε και τίποτα! Ή μήπως πάθαμε; :lol:

Αυτό που θυμάμαι είναι ότι ήταν σχολαστική στο να αφήνει 2-3 μέρες ανάμεσα στις νέες τροφές, τουλάχιστον στην αρχή και να τσεκάρει τυχόν αντιδράσεις.

Αλήθεια είναι όμως, ότι πιο ήπιο θεωρείται αρχικά το αχλάδι.

Διαφημίσεις

Στα σέβεντις θυμάται η μαμά μου που έδιναν ως πρώτη επαφή με τροφές πλην του μητρικού γάλακτος το χυμό πορτοκάλι και μάλιστα αρκετά νωρίτερα από τους 5 μήνες! Δεν πάθαμε και τίποτα! Ή μήπως πάθαμε; :lol:

Αυτό που θυμάμαι είναι ότι ήταν σχολαστική στο να αφήνει 2-3 μέρες ανάμεσα στις νέες τροφές, τουλάχιστον στην αρχή και να τσεκάρει τυχόν αντιδράσεις.

Αλήθεια είναι όμως, ότι πιο ήπιο θεωρείται αρχικά το αχλάδι.

Κι εγώ με πορτοκάλι ξεκίνησα!!!! Απλά άφησα λίγες μέρες και μετά πρόσθεσα τα υπόλοια σιγά σιγά!!!!!

Εμας μας ειπε ρυζαλευρο στον 5ο αλλα θα το ξεκινησω αργοτερα γιατι θηλαζω και μετα πατατα-καροτο-κολοκυθι και επειτα το φρουτο. Ολα αυτα με 10 μερες κενο. Και τα φρουτα καθε 3 μερες θα προσθετω κατι νεο με τη σειρα μηλο, αχλαδι, μπανανα. Πορτοκαλι ειναι πιο μετα. Τελος το νερο το θελει αποστειρωμενο μεχρι 1 ετους. Σαφως καθε γιατρος εχει δικο του προγραμμα αλλα καποια βασικα ειναι κοινα. Το καθε μερα αλλο φρουτο ομολογω δεν το εχω ξανακουσει!

εγω εγραψα και σε αλλο ποστ σημερα για το ιδιο θεμα περιπου με το ρυζαλευρο...οκ και παλι το ρυζαλευρο δεν προσφερει τιποτα απλα σαν πρωτη κρεμουλα ειναι ελαφρια πιο πολυ το δινουν οι παιδιατροι για το εντερακι τους σαν πρωτη επαφη με στερεα τροφη...σαφεστατα οτι φρεσκο ειναι και πιο υγιεινο και το κανουνε επισης και για τυχον αλλεργιες(δυσκολο πολυ να ειναι αλλεργικο το μωρακι στο ρυζαλευρο)εμενα απλα μου κανει εντυπωση γιατι εμενα η παιδιατρος στους 5.5 μηνες μου ειπε να της κανω κανονικα την φρουτοκρεμα με μισο μηλο μισο αχλαδι 2 φετες μπανανα και ενα πορτοκαλι και θυμαμαι που ειχε πει να την παρω τηλ να δει πως τα πηγε για πρωτη φορα....μεχρι και το αυγο (κροκο)μου το εβαλε μεσα (6 μηνων)και για το μεσημεριανο για 2 βδομαδες πατατα καροτο κολοκυθι με φρεσκο ελαιολαδο και 2-3 σταγονες λεμονακι μετα απο 2 βδομαδες κοτοπουλακι ή μοσχαρακι κτλ!! οσπρια (φακες) στον 8 μηνα ψαρι στον 10 μηνα!απλα μαλλον μου το ειπε να την παιρνω τηλ καθε φορα που της δινω κατι καινουργιο αλλα σε καμια περιπτωση δεν μου ειχε πει στα φρουτα να τα κανω ενα ενα...ισως παιζει ρολο και το ιστορικο του παιδιου αν ειναι επιρρεπες σε κατι δεν ξερω τι να πω....διαβασα ας πουμε και μια αλλη μανουλα που εδινε και λιγο αβοκαντο σε αυτη την ηλικια...παντως η δικια μου δεν αντιμετωπισε κανενα προβλημα με το στυλ διατροφης που εγραψα παραπανω με την μονη διαφορα οτι εγω δεν το εψαξα περισσοτερο για πιο φυσικη διατροφη δηλ 6 μηνων εδινα κανονικα ρυζαλευρο ή φαριν λακτε γιαουρτακια advance κτλ....και να προσθεσω επισης οτι τωρα ολη την ημερα τρωει τα παντα παιρνει βιταμινες απο ολα τα φαγητα δηλ τρωει ολα τα λαχανικα ολα τα οσπρια γενικως ειναι καλοφαγο παιδι....η γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να δινουμε τις πρωτες βασικες τροφες στα μωρακια μας αλλα να μην ξεχναμε να παρακαλαμε οταν μεγαλωσουνε λιγο 1-2 χρονων να συνεχισουνε να τρωνε τα παντα με ολες τα απαραιτητα θρεπτικα συστατικα γιατι ας μην ξεχναμε υπαρχουν και μαμαδες που τα μωρακια τους ετρωγαν κανονικα τις κρεμουλες τους(φυσικες ή μη φυσικες) και μετα ξαφνικα 15-18 μηνων δεν βαζουνε τιποτα στο στομα τους και ειναι οι μανουλες με την αγωνια αν θα φανε ποσο θα φανε και τι θα φανε!!

δυσκολο πολυ να ειναι αλλεργικο το μωρακι στο ρυζαλευρο

Αντιθέως! Μεταφέρω όσα γράφει η Αγλαΐα Παπαδήμα εδώ (ποστ #583)

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=2314167&highlight=%F1%F5%E6%DC%EB%E5%F5%F1%EF+%E1%EB%EB%E5%F1%E3%DF%E1#post2314167

"το ρυζάλευρο και η φαρίν λακτέ περιέχουν πολύ άμυλο και τα μωρά σε αυτή την ηλικία δεν έχουν αρκετή παγκερατική αμυλάση για να κάνουν σωστά την πέψη, επίσης περιέχουν αγελαδινό γάλα, που είναι ο κύριος αλλεργιογόνος παράγοντας"

Αντιθέως! Μεταφέρω όσα γράφει η Αγλαΐα Παπαδήμα εδώ (ποστ #583)

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=2314167&highlight=%F1%F5%E6%DC%EB%E5%F5%F1%EF+%E1%EB%EB%E5%F1%E3%DF%E1#post2314167

"το ρυζάλευρο και η φαρίν λακτέ περιέχουν πολύ άμυλο και τα μωρά σε αυτή την ηλικία δεν έχουν αρκετή παγκερατική αμυλάση για να κάνουν σωστά την πέψη, επίσης περιέχουν αγελαδινό γάλα, που είναι ο κύριος αλλεργιογόνος παράγοντας"

μμμμμμ πολυ ωραια...ουτε αυτο το ηξερα.....τελικα ο καθε παιδιατρος με τα δικα του....τι αλλο να πω....οχουυυυυ:mad::-x

τελικα αποφασισα να αλλαξω παιδιατρο και οχι μονο για την διατροφη που μου εδωσε.την θεωρω απαραδεκτη.τελος παντων ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

Στην αρχη δινουμε ενα ενα τα φρουτα ωστε αν κατι το πειραξει να καταλαβουμε με τη μια ποιο ηταν αυτο.Αν με τη μια δωσουμε φρουτοκρεμα με 4 φρουτα μεσα και το παιδι εμφανισει κατι δεν μπορεις να καταλαβεις τι απο τα 4 το πειραξε.Παρεπιπτοντως κι εμεις μηλο-αχλαδι-πορτοκαλι ξεκιναμε.

• 2 εβδομάδες μετά...

geia sas paidia, kalws sas vrika, diavasa polles fores ta munimata sas k voithithika!! sas euxaristw polu, exw na pw mpravo sas giati eiste eugenikoi, kaloi k me osa lete voithate polu kai olous tous allous!!

emeis 4 minwn stamatisame apostirwsi kai xekinisame xortosoupa me patatoula, kolokithaki, karroto, stis 3 meres valame ntomata, kai kathe 3 meres prosthetame k allo uliko: maintano, fasolaki, mprokolo, spanaki, laxano k.a.

ton 5 mina xekinisame frouta: arxika mpanana pou einai glukia, se 3-4 meres dwsame milo, kai meta apo liges meres ta kaname kai mazi ta 2 frouta. twra tha dwsoume k axladi, to portokali argei akomi!

opws vlepete de fagame katholou kremes kai to mwro einai polu kala me auta ta fagakia k oxi mono den tou leipoun oi kremes afou den tis gnwrizei, alla antithetws tou dinw polles vitamines kai ugieini diatrofi me auto to tropo! k xekinisame k sxetika polu nwris!! tha sas elega min to fovithite dokimaste to!!!!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...