Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Με ποιά φρούτα ξεκινάμε και πως?

elena76

Recommended Posts

Ax κορίτσια είμαι πολύ προβληματισμένη με την παιδίατρο της κορούλας μου!!

Κλείσαμε τους 5 μήνες και μας είπε να αρχισουμε με φρούτα για τον επόμενο μήνα και το πρώτο φρούτο που μας είπε να δώσουμε είναι το πορτοκάλι!

Και νομίζω ότι είμαι η μόνη που το κάνει! Της έδωσα εδώ και 3 μέρες και αύριο θα προσθέσω και μήλο!

Το έχετε κανακούσει αυτό με το πορτοκάλι?

tMGVp2.png bg1132613.jpg

Διαφημίσεις

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Περίεργο πρώτα μήλο και αχλάδι και σε 15 - 20 ημέρες μπανάνα. Πορτοκάλι μου είπε η παιδίατρος να δώσω αρκετά αργότερα. τουλάχιστο 1,5 μήνα μετά και μάλιστα ξινίστηκε τόσο που δεν του ξαναέδωσα και προτιμώ να του στιβω μανταρίνι στην φρουτόκρεμά του.

Περίεργο πρώτα μήλο και αχλάδι και σε 15 - 20 ημέρες μπανάνα. Πορτοκάλι μου είπε η παιδίατρος να δώσω αρκετά αργότερα. τουλάχιστο 1,5 μήνα μετά και μάλιστα ξινίστηκε τόσο που δεν του ξαναέδωσα και προτιμώ να του στιβω μανταρίνι στην φρουτόκρεμά του.

κι εμενα τα ιδια μου χε πει ο παιδιατρος και ο δικος μου ουτε να το δει το πορτοκαλι,μονο το μανταρινι του αρεσει απο αυτα τα οξινα φρουτα

Οντως περίεργο. Το πορτοκάλι είναι από τα τελευταία φρούτα που δίνουμε, με τελευταίο-τελευταίο την φράουλα γιατί θεωρείται αλλεργικό. Εγώ και στα δυό μου παιδιά το είχα δώσει μετά τον 8ο μήνα.

Διαφημίσεις

και εγω πορτοκαλι της εδωσα σαν πρωτο αλλα επειδη μετα μου εβγαζε ξινισμενες γουλιτσες της το εκοψα κ το προσθεσα μετα μαζι με τα υπολοιπα φρουτα.αν κ θεωρειτε αλλεργιογονο δεν μου εμφανισε κατι

Όχι δεν είσαι η μόνη.

Κι εγώ με πορτοκάλι τις ξεκίνησα,μετά πορτοκάλι-μήλο και μετά πρόσθεσα τα υπόλοιπα.

Άρχισα με 1 κουταλάκι γλυκού και 1 νερό την 1η μέρα,τη 2η 2 κουταλάκια και πάει λέγοντας.Κάπου στην 5η σκέτο πορτοκάλι.

Σιγά σιγά για να βλέπουμε αν θα το δεχτούν καλά,όπως και έγινε.

Μου λέτε γιατί ο κάθε παιδιατρος λέει τα δικά του???? Εμεις ξεκινήσαμε με ρυζάλευρο και τώρα του δίνω και μήλο και μετά θα βάλω και αχλάδι. Άρα με την πλειονοτητα ειμαστε εδώ μέσα αλλά γιατί δεν μπορούν όλοι να λένε τα ίδια και μας μπερδεύουν?

an1cCyH0g411210Nzc3NzlkaHwzNTIxNDQ1YmphZHxUTyBGQUZPVVRBS0kgTU9VIEVJTkFJ.gif

s-age.pngs-age.png

Και εγώ πορτοκάλι του έδωσα πρώτο ....άρα δεν είσαι μόνη!!!

Απλά ο κάθε παιδίατρος έχει δικό του σύστημα.

Και έτσι για να χαλαρώσεις να σου πώ οτι μέχρι τώρα έχει φάει μάνγκο, ανανά, αβοκάντο, ακτινίδιο, παπάγια, δαμάσκηνα, πορτοκάλι, μανταρίνι, μπανάνα και αχλάδι και δεν έχει βγάλει ούτε σπυράκι!!!! :wink::wink:

Μόνο μήλο δεν του έχω δώσει για να μην τον πιάσει δυσκοιλιότητα!!

Διαφημίσεις

Νομιζα ότι η μπανανα προκαλει δυσκοιλιότητα όχι το μήλο. Κι εμεις έχουμε ένα μικρό τέτοιο προβληματάκι και της δίνω μια μπανάνα και μια ακτινιδιο. Κατα τα άλλα μανταρινι αχλαδι μήλο. Το καλοκαιρι που περασαμε έιχαμε μεγαλύτερη ποικιλία...

tndLp2.png

FgHKp2.png

Και η μπανάνα κάνει δυσκοιλιότητα σωστά νόμιζες!!! :wink::wink::wink:

Απλά είπα μετά από όλα τα ξυνά φρούτα που έφαγε να του δώσω και λίγη μπανάνα να γουστάρειιιιιιι!!!!!!!!!χαχαχαχαχα :lol::lol::lol::lol:

Kι εμείς με πορτοκάλι (χυμό, έτσι;) αρχίσαμε: 5 κουταλιές την πρώτη μέρα, 10 τη δεύτερη, 15 την τρίτη και μετά προσθέσαμε μήλο κτλ. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα - βέβαια, η μπέμπα είναι φαταούλας, χεχε.

Η παιδίατρος μας εξήγησε ότι τελευταία όντως θεωρείται αλλεργιογόνο το πορτοκάλι, αλλά ότι αυτή το θεωρεί πολύτιμο, γι'αυτό και το δίνει - και εμείς το δεχτήκαμε.

Γιατί δεν ρωτάς το γιατρό σχετικά, να το συζητήσετε λιγάκι;

Kι εμείς με πορτοκάλι (χυμό, έτσι;) αρχίσαμε: 5 κουταλιές την πρώτη μέρα, 10 τη δεύτερη, 15 την τρίτη και μετά προσθέσαμε μήλο κτλ. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα - βέβαια, η μπέμπα είναι φαταούλας, χεχε.

Η παιδίατρος μας εξήγησε ότι τελευταία όντως θεωρείται αλλεργιογόνο το πορτοκάλι, αλλά ότι αυτή το θεωρεί πολύτιμο, γι'αυτό και το δίνει - και εμείς το δεχτήκαμε.

Γιατί δεν ρωτάς το γιατρό σχετικά, να το συζητήσετε λιγάκι;

Καλημέρα!Κι εμένα ακριβώς το ίδιο μου είπε. Γενικά τα εσπεριδοειδή θεωρούνται αλλεργιογόνα και είναι καλύτερο να δίνονται μετά τον 8 -σε κάποιες περιπτώσεις και μετά τον 10 μήνα- όμως ειδικά το πορτοκάλι έχει πολύτιμες βιταμίνες και εφόσον η μπέμπα μου δεν είχε ενδείξεις τροφικής ευαισθησίας σε κάτι, μου είπε να της προσθέσω στην φρουτόκρεμα απλά ήταν το τελευταίο φρούτο που προσθέσαμε!

an1cCw--SeR1210MTE5ZGx6fDI1ODQ5MDgwZGF8T3VyIGFuZ2VsIGlz.gif

Διαφημίσεις

εμενα παλι η παιδιατρος ξεκινησε με μηλο μετα με μπανανα και σταδιακα βαλαμε και αλλα φρουτα γιατι ειναι πιο γλυκα στη γευση και τα δεχονται καλυτερα

Πολλά παιδιά, πολλές σκοτούρες. Κανένα παιδί, καμιά χαρά.

Κικέρων

Γεωργια 03/10/06 Στελλα 04/03/08

εμείς την δευτέρα ξεκινάμε με:1 μήλο,1 αχλάδι και μισή μπανάνα και πορτοκάλι όσο παρει ώστε να γίνει νερουλό αρκετό,για να μπορεί να το καταπιεί.την πρώτη μέρα θα φάμε 5 κουταλίτσες(και αν),την 2η 10,την 3η 15 κοκ.

α,σταδιακά θα μειώνουμε την ποσότητα του πορτοκαλιού ώστε να γίνεται πιο πηχτό.

για να δούμε :roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll:

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!

εμείς την δευτέρα ξεκινάμε με:1 μήλο,1 αχλάδι και μισή μπανάνα και πορτοκάλι όσο παρει ώστε να γίνει νερουλό αρκετό,για να μπορεί να το καταπιεί.την πρώτη μέρα θα φάμε 5 κουταλίτσες(και αν),την 2η 10,την 3η 15 κοκ.

α,σταδιακά θα μειώνουμε την ποσότητα του πορτοκαλιού ώστε να γίνεται πιο πηχτό.

για να δούμε :roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll:

Θηλάζεις και θα εισάγεις τοσο νωρις φρουτα ? Δεν θελω να σε αγχωσω αλλα θελει πολυ μεγάλη προσοχή για τυχον αλλεργιες ....

VgL7.jpgIgLdp2.png

• 3 months later...

kalispera

me ti frouta ksekinisasate tis protes kremes ta mora sas?

exo ekousei oti i mpanana kai fraoula einai allergiogona kai na t afiso gia argotera ,isxuei?

mpikame ston 5 kai o giatros mas eipe na ksekinisoume froutokremes,ego mexris stigmis tou dino portokali me milo kai den polusigkinite ti alla frouta mporo na balo san arxi?

euxaristo ek ton proteron

line_m123_beg_40_time_1229922000_text_6f20e1ede4f1e1eaeff220eceff520e5e9ede1e9.gif

Κανονικά και το πορτοκάλι δεν το δίνεις από την αρχή. Εμείς ξεκινήσαμε με μήλο, μετά προσθέσαμε και αχλάδι, μετά μπανάνα και τελευταίο το πορτοκάλι.

Πάντως η πλέον αρμόδια να σου πει με τι σειρά θα δώσεις τα φρούτα είναι η παιδίατρος σας.

azHYp2.png

vwuep3.png

εμένα φράουλες και ακτινίδια μου είπε η παιδίατρος μετά τον χρόνο.

Ξεκινήσαμε με μήλο, μετά αχλάδι και μετά μπανάνα και τέλος προσθέσαμε τον χυμό πορτοκαλιού

Ax κορίτσια είμαι πολύ προβληματισμένη με την παιδίατρο της κορούλας μου!!

Κλείσαμε τους 5 μήνες και μας είπε να αρχισουμε με φρούτα για τον επόμενο μήνα και το πρώτο φρούτο που μας είπε να δώσουμε είναι το πορτοκάλι!

Και νομίζω ότι είμαι η μόνη που το κάνει! Της έδωσα εδώ και 3 μέρες και αύριο θα προσθέσω και μήλο!

Το έχετε κανακούσει αυτό με το πορτοκάλι?

Εγώ με πορτοκάλι ξεκίνησα και στα δυο παιδιά. 3 μέρες πορτοκάλι, μήλο, αχλάδι και τέλος μπανάνα. όλες οι φίλες μου (σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας) με πορτοκάλι ξεκινησαν.