Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Απορίες για το θηλασμό

XΡΙΣΤΙΝΑ

Recommended Posts

Η ώρα η καλή για το μωράκι σου Κατερίνα :)

Ο θηλασμός δεν είναι παρά μια απλή και λογική εξίσωση: Επιτυχημένος Θηλασμός = Διάθεση Μαμάς + Πληροφόρηση Μαμάς.

Έχεις ήδη με το μέρος σου το ένα σκέλος της εξίσωσης (τη διάθεση) - για το δεύτερο, θα χρειαστεί απλώς να κάνεις μια επένδυση χρόνου για να διαβάσεις όσο πιο αναλυτικά μπορείς την ενότητα του Θηλασμού στο φόρουμ ή / και το βιβλίο της Α. Πατσούρου "Θηλασμός: Μια υπέροχη σχέση".

Η μεγαλύτερη παγίδα είναι η παραπληροφόρηση που διακινείται από ανενημέρωτους επαγγελματίες υγείας καθώς και από τον οικογενειακό/φιλικό κύκλο που επεμβαίνει χωρίς ευθύνη και συναίσθηση στις επιλογές της λεχώνας μαμάς.

Η διατροφή του μωρού σου είναι αποκλειστικά δική σου ευθύνη. Ακόμα και ο παιδίατρος μόνο συστάσεις μπορεί να σου κάνει. Οφείλεις να ενημερωθείς και να προασπίσεις τις επιλογές σου - τώρα, γιατί όταν το μωρό γεννηθεί θα νιώθεις πολύ ευάλωττη απέναντι στον οποιοδήποτε θα προσπαθεί να σε πείσει για κάτι.

Καλό διάβασμα!

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 87
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ευχαριστω για το μυνημα ...

το φορουμ το διαβαζω ..αν και εχει πολλα πραγματα λιγο μπερδεμενα ...το βιβλιο λεω να το αγορασω τελειωνοντας τη δουλεια απο εδω σε κανα μηνα !!!

παντως ....ολοες εχουν και μια αποτυχημενη ιστορια να πουν ...αν και καμια απο τις γνωστες και φιλες δεν ηταν πραγματαικα αποφασισμενες ....

ακομα και η μητερα μου , μου λεει θα κουραστεις .., δεν θα μπορεις να το αφηνεις καθολου ...μην εισαι τοσο σιγουρη !!

0sb2p3.png

Κατερίνα με το καλό να δεχθείς το μωράκι σου!

Πράγματι, αν ακούσεις τους γύρω σου, θα νομίζεις πως ο θηλασμός είναι κάτι το ακατόρθωτο...

Ακόμα και στο μαιευτήριο, και στα 3 μου παιδιά, ήμουν σχεδόν πάντα η μόνη στο δωμάτιο που είχε ζητήσει αποκλειστικό θηλασμό, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Όμως δεν είναι έτσι...

Κι εγώ από τη μητέρα μου είχα τη μεγαλύτερη αντίδραση στον αγώνα μου για το θηλασμό, με σχόλια του τύπου "το παιδί κλαίει, μήπως δεν του φτάνει το γάλα;" "το λιμοκτονείς το παιδί", "εντάξει, φτάνει, έκανες το γούστο σου, δώστου τώρα λίγο γάλα", που προσπαθώ να μην τα θυμάμαι...

Ευτυχώς ο άντρας μου είχε τη δύναμη να τους αποστομώνει όλους και να με υποστηρίζει και να με βοηθάει κι έτσι τα καταφέραμε :D

Τον πρώτο καιρό εγώ το στήθος το είχα για "φάρμακο" σε ό,τι ζητούσε το μωρό. Όποτε έκλαιγε, τσουπ, στήθος. Κολικοί, νύστα, όλα περνάνε εκεί...

Οι πληροφορίες εδώ στο φόρουμ είναι πολύτιμες, αν υπήρχε τότε που πάλευα στον μεγάλο μου γιό, θα είχα κάνει πολλά πράγματα πιο σωστά.

ευχαριστω γαι τη συμπαρασταση !!!

τελικα μπουκαλια να παρω???

παντως χαζευω το στηθος μου στην περιοδο της εγκυμοσυνης ..πως μας προετοιμαζει η φυση ..και λεω αξιζει να προσπαθησουμε .

φανταστειτε πως η μια θηλη μου ηταν μονιμα μεσα στο παρελθον ..και μαλιστα μου ελεγαν οτι δε θα μπορεσω να θηλασω ,...και τωρα ειναι και οι δυο τεραστιες και πεταγμενες προς τα εξω .

Μακαρι να τα καταφερω θελω πολυ!!

0sb2p3.png

Α ναι, ξέχασα να γράψω για τα μπουκάλια!

Εγώ είχα αγοράσει ένα μικρό κι ένα μεγάλο γυάλινο και τα είχα χρησιμοποιήσει μερικές φορές για χαμομήλι. Αποστειρωτή και τέτοια δεν είχα αγοράσει γιατί δεν είχα σκοπό να δώσω φόρμουλα. Για τις φορές που χρησιμοποίησα μπιμπερό για το χαμομήλι, το έβραζα πρώτα στην κατσαρόλα (το μπιμπερό).

Διαφημίσεις

διαβητη εγκυμοσυνης ειχα κι εγώ. Κανένα προβλημα με το θηλασμο, μην ανησυχεις γι αυτό. Φροντιζε τη διατροφή σου αν και η διαιτα που δινουν ειναι αρκετα αυστηρή....τι να κάνουμε.. 2 μέρες μετά τη γέννα ημουν πάλι μια χαρά.!

παρε 1-2 γυαλινα μπιμπερό και πιπίλες, αν τα χρειαστείς θα τα αποστειρώσεις σε κατσαρόλα.

καλη συνεχεια στην εγκυμοσυνη σου!!

Εκτός από όλα τα άλλα που σου πρότειναν τα κορίτσια νομίζω πως θα σε βοηθήσει πολύ να πάς σε συναντήσεις του συνδέσμου θηλασμου:wink:

Με το καλό να γεννήσεις το μωρό σου κ να το μεγαλώσεις με το γαλατάκι σου:-)

D9kvp2.png?3X2batCM

Α! για τα μπουκάλια:

εγώ πήρα ένα μπουκάλι με πλατιά θηλή καουτσούκ κ το χρησιμοποίησα μετά τις 40 μέρες όταν άφησα γάλα αντλημένο για να πάω σε κάτι δουλειές. από κει κ πέρα το μωρό δεν ξαναπήρε μπιμπερό με το αντλημένο γάλα που άφηνα... προτιμάει από την πηγή!

Πιπίλα δεν είχα αγοράσει...

Προτείνω λοιπόν να μην επενδύσεις σε μπουκάλια κ πιπίλες αφού μπορεί να προκαλέσουν κ συγχιση θηλής στο μωρό σου.

D9kvp2.png?3X2batCM

Διαφημίσεις

Διαβήτη κύησης παρουσίασα κι εγώ, μάλιστα έκανα ινσουλίνη 3 φορές την ημέρα. Γέννησα με καισαρική εξαιτίας αυτού και το μωρό το πήραν για παρακολούθηση, μου το έφεραν τη δεύτερη μέρα το μεσημέρι. Παρ' όλα αυτά θηλάζουμε αποκλειστικά και συνεχίζουμε ακάθεκτοι! Δε φαντάζεσαι τι άκουσα, όλοι μου έλεγαν να του δώσω συμπλήρωμα (άσχετα αν έπαιρνε μια χαρά βάρος, μάλιστα στο μαιευτήριο ακόμα η παιδίατρος είχε μείνει άφωνη, ο μικρός μου έπαιρνε 80 γραμμάρια την ημέρα, εκεί που τα άλλα παιδάκια έπαιρναν 20-30 γραμμάρια). Κάποια στιγμή -απειρη κι εγώ- ενέδωσα και του έδωσα ένα βράδυ 120 ml συμπλήρωμα. Ο καϋμενούλης όλο το βράδυ σφιγγόταν, έκλαιγε, είχε αέρια και του υποσχέθηκα ότι όσο η μαμά έχει γάλα, δεν πρόκειται να ξαναπιεί ξένο... Θέλει υπομονή και πολλή δουλειά ο θηλασμός, ειδικά τις πρώτες μέρες που ούτε εσύ ούτε και το μωρό θα ξέρετε τι πρέπει να κάνετε, μην εγκαταλείψεις όμως, ναι είναι κούραση αλλά είναι και το μεγαλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στο μωρό σου. Στο μαιευτήριο να ζητάς από τις μαίες να σε βοηθανε, ξανα και ξανά αν έχεις πρόβλημα, εγώ γέννησα στο Λητώ και δε μπορώ να πω, είχαμε μεγάλη υποστήριξη, υποστηρίζουν πολύ τον θηλασμό εκεί και με βοήθησαν πολύ τις πρώτες μέρες.

Μπουκάλια μη φορτωθείς από τώρα, άσε να δεις πώς θα πας με τον θηλασμό. Εγώ εχω ένα μπουκάλι στο σπίτι, δώρο απ' το μαιευτήριο, εκτός από εκείνη τη φορά που του έδωσα συμπλήρωμα, το χρησιμοποιησα κάποιες φορές που αντλησα γάλα με θήλαστρο (δεν το χρειάζεσαι ακόμα, μην το σκεφτείς καν).

Με το καλό να έρθει το μωράκι σου και μην αγχώνεσαι, είναι στη φύση μας ο θηλασμός, θα τα καταφέρεις σίγουρα!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Εγω επηδη ειμαι απο αυτες που δεν καταφεραν να θηλασουν (αντλουσα ομως με το θηλαστρο) θα ελεγα να παρεις κανα μπιμπερο για να σου βρισκεται... Αποστηρωτης δεν χρειαζεται (βραζεις τα μπιμπερο σε μια κατσαρολα)

Ο γυναικολογος μου ειπε ναι ..αλλα να δουμε με μαι εξεταση ζαχαρου αφου γεννησεις ....Δε με καλυψε ακριβως!!!

αυτό το "ναι... αλλά" δείχνει ότι ο γυναικολόγος αγνοεί το θέμα.

Ο διαβήτης δεν αποτελεί αντένδειξη για το θηλασμό ούτε δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στο μωρό.

Όταν γίνονται ενέσεις ισνουλίνης, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η ινσουλίνη έχει μεγάλο μοριακό βάρος και δεν μπορεί να περάσει στο γάλα.

Η μητέρα που κάνει ινσουλίνες θα πρέπει να ελέγχει τακτικά το σάκχαρο γιατί αρκετές φορές εξαιτίας του θηλασμού πρέπει να μειώσει τη δόση. Αν δεν τη μειώσει μπορεί να πάθει υπογλυκαιμία.

Επισης μπουκαλια αποστειρωτες και τετοιες ιστοριες να παρω εκ των προτερων?

μπουκάλι μπορείς να βρεις οποιαδήποτε στιγμή του 24ωρου σε ένα φαρμακείο, οπότε δεν είναι ανάγκη να μπλέξεις με μπουκάλια. Αν υπάρχει λόγος να πάρεις θα στείλεις κάποιον για να το αγοράσει εκείνη την ώρα.

Εφοσον το θες και ενημερώνεσαι ήδη θα τα καταφέρεις! Το φορουμ και οι πληροφορίες στο τομεα του θηλασμού ήταν σωτήριες για μένα καθως και ο Σύνδεσμος Θηλασμού γιατι χρειαστηκε κάποιες φορές να μιλήσω με κοπέλες απο εκει ακόμα και οταν ήμουν μέσα στο μαιευτήριο.

Τα μπουκάλια που εκανα το λαθος να αγοράσω μου τρώνε χώρο στο συρτάρι και εκνευρίζομαι! Αποστειρωτη μου δωσαν εναν παμπάλαιο που ευτυχως τον χρησιμοποιησα για το θήλαστρο. Κατσε πρώτα να δεις λοιπόν πως θα τα πας και αμα χρειαστεις κατι πετιεται ο άντρας σου και στο παίρνει. Εγω χρειάστηκα θήλαστρο και μου το φέραν οταν ήμουν στο νοσοκομειο.

Γενικότερα πηρα πολλα πράγματα που πήγαν χαμένα (πολλα φορμάκια, υπνόσακο, παιδικά cd :)!

Διαφημίσεις

κοριτσια ευχαριστω γαι τη συμπαρασταση ....και με αγχωνει .γιατια κομα και η μανα μου λεει ειναι δυσκολο .και δε ξερεις να χορταινει ..και η ταδε εδεν ειχε γαλα, της κοπηκε , το εκοψε το παιδι ...και αλλα τετοια ..

με ριχνουν ψυχολογικα ...ξερω οτι δεν εχουν βαση ....ευτυχως , εχω κανει μαθημα στον αντρα μου και το εχει παρει ζεστα και αυτος ...δε ξερω και στην πραξη πως θα παει ???

ευχαριστω και παλι ..θα παω να παρω και το βιβλιο της κας Πατσουρου

0sb2p3.png

για το θέμα του σακχάρου -που αντιμετώπισα κι εγώ με διατροφή-ο ενδοκρινολόγος μου είπε ότι η εγκυμοσύνη είναι διαβητογόνος κατάσταση και ο θηλασμός το αντίθετο..επίσης ο ίδιος ο ενδοκρινολόγος όπως και ο γυναικολόγος μου με προέτρεψαν να θηλάσω αποκλειστικά όσο περισσότερο μπορώ/θέλω/γίνεται...

(δες κι εδώ επί τη ευκαιρία... :

http://www.hpakids.org/holistic-health/articles/200/1/Breastfeeding-Prevents-Diabetes-in-Mothers

http://www.llli.org/NB/NBJulAug01p124.html )

για να μην πάρεις ινσουλίνη να περπατάς μετά από κάθε γεύμα έστω 20' ή να κάνει δουλίτσες-να 'καις' γλυκόζη δηλαδή. Θα σου κάνει γενικά καλό το περπάτημα , εγώ ήμουν σε φόρμα στην εγκυμοσύνη τώρα έχω γίνει λαπάς:P

Θα σου πω όμως κάτι ..από προσωπική εμπειρία...πριν γεννήσω ήθελα να θηλάσω , πίστευα ότι όλα θα είναι όμορφα και σχετικά εύκολα, είχα διαβάσει άπειρες ώρες για το θηλασμό, είχα δει βίντεο, μας είχαν πει στα μαθήματα ανώδυνου....

Αντιμετώπισα όμως πολύ πόνο , τόσο που σκεφτόμουν να σταματήσω το θηλασμό!!! Από τη μία όμως η βαθύτερη επιθυμία μου να συνεχίσω, από την άλλη η υποστήριξη που είχα (και από σύμβουλο θηλασμού) μου έδωσαν γνώσεις και δύναμη. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ακόμα κι αν αντιμετωπίσεις προβλήματα, να μην το βάλεις κάτω, να θυμάσαι την αρχική σου επιθυμία για να σου δίνει δύναμη. Σε εμάς, μας πήρε όλο το σαρανταήμερο να μάθουμε να θηλάζουμε, αλλά μάθαμε!:D

καλή συνέχεια!

Kαλά, εγώ πριν καν μείνω έγκυος ήμουν σίγουρη οτι δε θα μπορούσα με τίποτα να θηλάσω, έχω μεγάλο στήθος και επίπεδες/εισέρχουσες θηλές και σκεφτόμουν πώς θα θήλαζε το καυμένο το μωρό, θα 'χανε το δρόμο με τέτοιο όγκο! :) (ανοησία Νο 1) Μετά προέκυψε η καισαρική, μου έλεγαν ότι δε θα μπορώ να θηλάσω απ' την πρώτη μέρα, αφού θα έχω ορούς/καθετήρες και λοιπά (ανοησία Νο 2). Μετά σκάει και το θέμα της μενν, όπου αναγκαστικά τα πρώτα γεύματα του μωρού θα ήταν με μπουκάλι (εδώ βεβαια υπήρχε ένα θέμα, ίσως το μωρό να μην έπιανε σωστά το στήθος αν είχε μάθει με το μπουκάλι, ευτυχώς δεν ισχυει για την περιπτωσή μας, οπότε θα το χαρακτηρίσω και αυτό ανοησία Νο 3, μιας και ακόμα και οι μαίες με αποθαρρυναν). Τελικά μια χαρά τα καταφέραμε με τον θηλασμό, έστω και με ψευδοθηλές σιλικόνης. Κλείσε τα αυτιά σου στην παραπληροφόρηση κι εμένα τα ίδια μου λέγανε, να του δώσω συμπλήρωμα και μάλιστα μου έλεγαν ότι τα γάλατα του φαρμακείου είναι καλύτερα από το δικό μου, γιατί είναι μελετημένα και εμπλουτισμένα και κάτι τέτοια κουφά! Δεν είναι όλα εύκολα βέβαια, θέλει πολλή υπομονή και η κούραση είναι μεγάλη. Ο μικρός μου, να φανταστείς, θηλάζει κάθε 3-4 ωρες επί 1-1,5 ώρα, 10 εβδομάδες τώρα είμαι με το νυχτικό και το βυζί έξω, τώρα δε που έπιασαν και οι ζέστες είναι ακόμα πιο δύσκολα. Είμαι όμως αποφασισμένη, τουλάχιστον μέχρι να γυρίσω στη δουλειά, να μην του δώσω ξένο γάλα. Και ας λένε οι άλλοι ό,τι θέλουν. Ο μπουμπούκος μου γεννήθηκε 3500 και εχθές που τον ζύγισα ήταν 5500, μια χαρά δεν τα πάμε? :)

Συμπερασμα? ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑΝ! Αν το θέλεις, μια χαρά θα τα καταφέρεις.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

μια χαρα πατε !!! τελικα οπως μου ελεγε και ο μπαμπας μου μικρη δεν υπαρχει δε μπορω , μονο δε θελω!!!!!!θελει να το παρεις αποφαση ...και να αποφασισεις για καποιες μερες να αφησεις πισω τον εαυτο σου!!!να αφοσιωθεις αποκλειστικα

0sb2p3.png

• 5 months later...

Κορίτσια έχω κάποιες απορίες σχετικά με τον θηλασμό. Πρίν τις εκφράσω να σας πώ ότι δεν θηλάζω τώρα και ότι θήλασα ελάχιστα και όχι αποκλειστικά για τους εξής λόγους :το μωρό έμεινε 5 μέρες στην ΜΟΝΑΔΑ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ του ΜΗΤΕΡΑ γιατί γεννήθηκε 2300 λόγω δυστροφίας. Την ημέρα που γέννησα (με κ.τ.) το μωρό το είδα για 5 λεπτά αργά το απόγευμα (μου το έφεραν στο δωμάτιο)και αυτό με παρέμβαση του γιατρού μου γιατί δεν επιτρεπόταν να πάω στην ΜΟΝΑΔΑ παρά μόνο συγκεκριμένες ώρες και για λίγο. Πέρα από αυτό δεν μπορούσα να σηκωθώ κιόλας την 1η μέρα. Μέχρι την τρίτη ημέρα που κατέβηκε το γάλα δεν το είχα βάλει καθόλου στο στήθος. Ο γιατρός μου που είναι πολύ υπέρ του θηλασμού ήρθε κάτω στην ΜΟΝΑΔΑ που ήταν το μωρό και φώναζε τις ΜΑΙΕΣ να μου δείξουν πως να θηλάζω γιατί δεν ήξερα(αυτές αδιάφορες μέχρι τότε) τέλοσπάντων χωρίς ενημέρωση και εγώ και με κλάματα προσπαθούσα να μάθω να θηλάζω από όσα μου εξηγούσαν οι μαίες του γιατρού μου. Επειδή λοιπόν ήταν πολύ μικρό το μωρό ξεκινήσαμε συμπλήρωμα στο σπίτι και από το άγχος μου ότι δεν θα τρέφεται σωστά αφού δεν έβλεπα τι τρώει το έχασα το παιχνίδι. Χρησιμοποιούσα ένα θήλαστρο που είχα νοικιάσει από το νοσοκομείο και έβγαζα με το ζόρι 60γρ τις πρώτες μέρες και μετά μειώθηκε ώσπου πρίν τις 40 είχε κοπεί. Κλάματα λοιπόν και τίποτα άλλο και να έχω και την πεθερα να με πρήζει να μην θηλάσω. Με έχει επεηρεάσει πολύ αυτό και θα ήθελα όταν μετο καλό κάνω δεύτερο παιδάκι (σύντομα ελπίζω) να θηλάσω αποκλειστικά.

Οι απορίες μου είναι :

Θήλαστρο τελικά πότε χρησιμοποιούμε;

Θηλάζω συνέχεια, σωστά; ακόμα και κάθε μισή ώρα;

Άν μου τύχει πάλι κάτι ανάλογο και πρέπει το παιδάκι να είναι στην ΜΟΝ. ΑΥΞ. ΦΡΟΝΤ.πάλι πως θα θηλάσω ;

Αν το βράδυ το μωρό κοιμάται κάθε πόσες ώρες πρέπει να βγάζω το γάλα με το θήλαστρο;

Αν θέλω να βγω και έχω ταϊσει το μωρό μπορώ να βγάλω αμέσως γάλα μετά το θηλασμό η θα είναι ελάχιστο;

Πόση ώρα περίπου αφήνετε τα μωρά σε κάθε στήθος 10λεπτά;

ΣΥΓΝΩΜΗ για το τεράστιο post αλλά θέλω αυτή την φορά να είμαι έτοιμη από πολύυυυ πιο πρίν.

στην αρχη κ αν το μωρο δε χρειαζεται να ειναι μακρια σου οπως το πρωτο καλο ειναι τις πρωτες 40 μερες να μη χρησιμοποιεις θηλαστρο γιατι το μωρο θα ζηταει συνεχεια το στηθος ακομα κ για να νιωθει σιγουρια.οποτε το χρησιμοποιεις μετα τις 40 μερες.καλυτερα να νοικιασεις απο νοσοκομειο γιατι αυτα της αγορας δεν εχουν αποτελεσμα.(εχω δοκιμασει παρα πολλα κ δεν εκαναν τιποτα) αν κοιμαται το μωρο καλυτερα να αντλεις γαλα καθε 4 ωρες για να μη πετρωσει κ απο τα 2 στηθη.αν κ πιστευω οτι θα ξυπναει για να φαει.αν κατα τη διαρκεια της μερας το μωρο ζηταει στηθος εστω κ καθε μιση ωρα αναγκαστικα θα του δινεις.οσο για το θηλαστρο αν θες το χρησημοποιεις για να δεις ποσο τρωει.η αν θα πρεπει να λειπεις κ θα πρεπει να το ταισει καποιος αλλος.πολλα μωρα ομως αρνουνται να φανε απο το μπουκαλι οταν εχουν συνηθισει το στηθος της μανας.γιαυτο η γνωμη μου ειναι αν θες θηλαστρο καλυτερα να αρχισεις να το χρησημοποιεις αφου σαραντησει το μωρο για να το παρει πιοευκολα το μπουκαλι.επισης για να το συνηθισει καλο ειναι τις πρωτες 40 μερες να του δινεις τσαγακι χαμομιλι που κ που για να μαθει στην αισθηση του μπιμπερο.τωρα για το ποση ωρα να το αφηνεις στο στηθος εξαρταται απο το μωρο.η κορη μου χορταινε 10 λεπτα απο το καθε ενα.ο γιος μου ηθελε μιση ωρα απο το καθε στηθος!θα το καταλαβεις κ μονη σου.συνηθως ειναι γυρω στο τεταρτο απο το καθε ενα αλλα εξαρταται κ απο το μωρο.αυτα απο μενα;)

καλή μου g.stone μην αγχώνεσαι από τώρα για πράγματα που μπορεί να μην χρειαστεί να τα μάθεις ποτέ :-D καταρχήν η θετική σκέψη βοηθάει δεύτερον αγόρασε και ξεκοκάλισε από τώρα το βιβλίο της Πατσούρου Θηλασμός μια υπέροχη σχέση εκεί θα λυθούν οι περισσότερες απορίες σου.

Επιγραμματικά να απαντήσω ότι

Χωρίς λόγο δεν χρησιμοποιούμε θήλαστρο.

Σε περίπτωση που δεν μπορεί να πιάσει την θηλή για ιατρικού λόγους ή δεν μπορεί να το κάνει σωστά και υπάρχει κίνδυνος αφυδάτωσης τότε το χρησιμοποιούμε.

Θηλάζεις ακόμα και για 23 ώρες το 24 :? το σαμιαμίδι μου τον πρώτο καιρό θήλαζε ατελείωτα.... :?:???: μέχρι τις 9 το βράδυ

Άν μου τύχει πάλι κάτι ανάλογο και πρέπει το παιδάκι να είναι στην ΜΟΝ. ΑΥΞ. ΦΡΟΝΤ.πάλι πως θα θηλάσω ;

Σε αυτό δεν μπορώ να απαντήσω σίγουρα κάποιες από τις κοπέλες ξέρουν καλύτερα

Αν το βράδυ το μωρό κοιμάται κάθε πόσες ώρες πρέπει να βγάζω το γάλα με το θήλαστρο;

Αν το βράδυ το μωρό κοιμάται και για τις πρώτες 40 μέρες το ξυπνάς ανά τρίωρο έστω και λίγο μέχρι να πιάσει στήθος και να αρχίσει να θηλάζει, μετά τις 40 μέρες αν το βάρος είναι ικανοποιητικό και συνεχίζει να κοιμάται κοιμάσαι και εσύ:mrgreen::mrgreen:

Αν θέλω να βγω και έχω ταΐσει το μωρό μπορώ να βγάλω αμέσως γάλα μετά το θηλασμό η θα είναι ελάχιστο;

Δεν νομίζω για να μπορέσεις να βγάλεις ικανοποιητική ποσότητα γάλακτος θα πρέπει να το εξασκείς το σπορ (εννοώ να κάνεις αντλήσεις τακτικά μέσα στην μέρα μπορείς όμως να το καταψύξεις όσο βγάζεις ώστε να φτιάξεις τράπεζα) οι κοπέλες που κάνουν αντλήσεις σίγουρα θα σε βοηθήσουν περισσότερο

:roll::roll: αυτό έχει να κάνει με το μωρό και το πόσο ικανοποιητικά θηλάζει το 10λεπτό πάντως είναι μύθος και σίγουρα όχι τον πρώτο καιρό, απλά το αφήνεις όσο δείχνει ότι θηλάζει και αν δεις ότι έχασε το ενδιαφέρον του προσφέρεις και το δεύτερο (το 10λεπτο συνήθως είναι για πολύ μεγαλύτερα μωρά)

καλή μου g.stone μην αγχώνεσαι από τώρα για πράγματα που μπορεί να μην χρειαστεί να τα μάθεις ποτέ :-D καταρχήν η θετική σκέψη βοηθάει δεύτερον αγόρασε και ξεκοκάλισε από τώρα το βιβλίο της Πατσούρου Θηλασμός μια υπέροχη σχέση εκεί θα λυθούν οι περισσότερες απορίες σου.

Επιγραμματικά να απαντήσω ότι

Χωρίς λόγο δεν χρησιμοποιούμε θήλαστρο.

Σε περίπτωση που δεν μπορεί να πιάσει την θηλή για ιατρικού λόγους ή δεν μπορεί να το κάνει σωστά και υπάρχει κίνδυνος αφυδάτωσης τότε το χρησιμοποιούμε.

Θηλάζεις ακόμα και για 23 ώρες το 24 :? το σαμιαμίδι μου τον πρώτο καιρό θήλαζε ατελείωτα.... :?:???: μέχρι τις 9 το βράδυ

Σε αυτό δεν μπορώ να απαντήσω σίγουρα κάποιες από τις κοπέλες ξέρουν καλύτερα

Αν το βράδυ το μωρό κοιμάται και για τις πρώτες 40 μέρες το ξυπνάς ανά τρίωρο έστω και λίγο μέχρι να πιάσει στήθος και να αρχίσει να θηλάζει, μετά τις 40 μέρες αν το βάρος είναι ικανοποιητικό και συνεχίζει να κοιμάται κοιμάσαι και εσύ:mrgreen::mrgreen:

Αν θέλω να βγω και έχω ταΐσει το μωρό μπορώ να βγάλω αμέσως γάλα μετά το θηλασμό η θα είναι ελάχιστο;

Δεν νομίζω για να μπορέσεις να βγάλεις ικανοποιητική ποσότητα γάλακτος θα πρέπει να το εξασκείς το σπορ (εννοώ να κάνεις αντλήσεις τακτικά μέσα στην μέρα μπορείς όμως να το καταψύξεις όσο βγάζεις ώστε να φτιάξεις τράπεζα) οι κοπέλες που κάνουν αντλήσεις σίγουρα θα σε βοηθήσουν περισσότερο

:roll::roll: αυτό έχει να κάνει με το μωρό και το πόσο ικανοποιητικά θηλάζει το 10λεπτό πάντως είναι μύθος και σίγουρα όχι τον πρώτο καιρό, απλά το αφήνεις όσο δείχνει ότι θηλάζει και αν δεις ότι έχασε το ενδιαφέρον του προσφέρεις και το δεύτερο (το 10λεπτο συνήθως είναι για πολύ μεγαλύτερα μωρά)

Ευχαριστώ φιλεναδούλα μου! όταν με το καλό μείνω έγκυος αλλά και όταν γεννήσω θα σας χρειαστώ πάλι σίγουρα όμως! φιλιά στο σαμιαμιδάκι :-D

G.STONE, η AGE με κάλυψε μ' αυτά που σου έγραψε!

Να συμπληρώσω σχετικά με την απορία σου αν το μωρό χρειαστεί να νοσηλευτεί και πάλι, ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να νοικιάσεις νοσοκομειακό θήλαστρο άμεσα και να αντλείς κάθε 3 ώρες ώστε ο οργανισμός σου να δεχτεί το ερέθισμα για να έχεις αρκετό γάλα όταν το μωράκι σου βγει (ή και να του το δίνουνε αν αυτό επιτρέπεται από την πολιτική της κλινικής, γιατί δεν γίνεται παντού:roll:)

Το μωρό είναι φυσιολογικό τον πρώτο καιρό να είναι ακόμα και 3 ώρες συνεχόμενα στο στήθος, να θηλάζει και να λαγοκοιμάται και μόλις το αφήνεις στην κούνια του να ξυπνάει κλαίγοντας και να ζητάει κι άλλο. Τότε το ξαναβάζεις στο στήθος και δεν ακούς μαμάδες και πεθερές που θα σου λένε ότι το μωρό δεν χορταίνει:mrgreen:

Με το θήλαστρο δεν μπορείς να δεις πόσο γάλα παράγεις ή πόσο γάλα τρώει το μωρό, μόνο πόσο γάλα μπορείς να βγάλεις με το συγκεκριμένο θήλαστρο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή! Οι μόνοι αξιόπιστοι τρόποι για να ελέγξεις αν το μωρό τρέφεται σωστά είναι να το ζυγίζεις (ανα εβδομαδιαία βάση και όχι κάθε μέρα, στην ίδια ζυγαριά, χωρίς ρούχα και πάνα) και να μετράς βρεγμένες και λερωμένες πάνες.

Επειδή ότι και να γράφουμε εδώ θα χαθεί και θα ξεχαστεί, προτείνω κι εγώ να ακολουθήσεις την παρότρυνση της AGE και να διαβάσεις το βιβλίο της Πατσούρου, ο πρώτος τόμος είναι αρκετός για να ενημερωθείς σωστά.

Πολύ καλές πληροφορίες επίσης έχει και εδώ http://www.thilasmos.gr/

Tώρα για τι τι θα κάνεις όταν θα θέλεις να βγεις κλπ, θα το δεις μόνη σου όταν θα έχεις εδραιώσει τον θηλασμό, σίγουρα θα βρεις κάποιον τρόπο που θα σε βολεύει εσένα και το μωρό!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...