Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σουσάμι - Ταχίνι

NickyL

Recommended Posts

Υπάρχει αρθρογραφία για τα molasses, κοινώς μελασες που λέει ότι είναι ακόμα πιο σπάνια η επιμολυνση από το βακτήριο, ωστόσο πιθανή. Όμως εννοούν μελάσα από καλαμπόκι ή ζαχαροκαλαμο. Δεν αναφέρουν το πετιμεζι γιατί είναι προϊόν κυρίως της ανατολικής κουζίνας. Δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο. Επίσης υπάρχει όντως πρόσφατη βιβλιογραφία για την αντιμετώπιση αναιμιας με grape molasses. 

Προσωπικά δε θα έδινα πετιμεζι γιατί το έχω στα γλυκαντικα . Θα έδινα όμως συκώτι από κρεοπωλη εμπιστοσύνης όπου λίγη ποσότητα έχει μεγάλη περιεκτικοτητα σιδήρου και μετά το γεύμα πορτοκαλαδα για καλύτερη απορρόφηση. 

Διαφημίσεις

πρίν από 2 λεπτά , vtgian είπε:

Υπάρχει αρθρογραφία για τα molasses, κοινώς μελασες που λέει ότι είναι ακόμα πιο σπάνια η επιμολυνση από το βακτήριο, ωστόσο πιθανή. Όμως εννοούν μελάσα από καλαμπόκι ή ζαχαροκαλαμο. Δεν αναφέρουν το πετιμεζι γιατί είναι προϊόν κυρίως της ανατολικής κουζίνας. Δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο. Επίσης υπάρχει όντως πρόσφατη βιβλιογραφία για την αντιμετώπιση αναιμιας με grape molasses. 

Προσωπικά δε θα έδινα πετιμεζι γιατί το έχω στα γλυκαντικα . Θα έδινα όμως συκώτι από κρεοπωλη εμπιστοσύνης όπου λίγη ποσότητα έχει μεγάλη περιεκτικοτητα σιδήρου και μετά το γεύμα πορτοκαλαδα για καλύτερη απορρόφηση. 

Το άρθρο που παρέθεσα αναφέρει περιστατικό grape molasses . 

Ακόμα και στο μέλι όμως η περίπτωση αλλαντίασης είναι εξαιρετικα σπάνια . Θα πρέπει να συνδεθώ από desktop για να ψάξω το σύνδεσμο του ΠΟΥ

Ενδιαφέρον και περίεργο! πάντως στον εθνικό διατροφικό οδηγό δεν γράφει κάτι σχετικό με το πετιμέζι κι από όσο θυμάμαι (είχα ψάξει πολύ όταν ξεκινούσαμε στερεές) ούτε υπάρχει κάτι αντίστοιχο από το ΠΟΥ. Θα με ενδιέφερε αν υπάρχει κάποια επίσημη πηγή του ΠΟΥ να το παραθέσεις. 

Όχι ότι είναι κάποια σπουδαία τροφή για ένα βρέφος δηλαδή, αλλά να ξέρουμε ότι όντως είναι επικίνδυνη, αλλιώς είναι παραπληροφόρηση, όχι λάθος οδηγία.

Προσωπικά ούτε εγώ έδωσα πετιμέζι πριν το χρόνο, για να μην μάθει στις γλυκές γεύσεις όμως, όχι γιατί το θεωρώ επικίνδυνο.

Συμφωνώ επίσης στο συκώτι για σίδηρο από κρεοπώλη που εμπιστεύεσαι.

Επεξεργάστηκαν by marakiz

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

http://www.who.int/csr/delibepidemics/clostridiumbotulism.pdf

Πλήρης μελέτη που αναφέρεται και την νεογνικη αλλαντίαση . 

Αναφέρει οτι στις καταγεγραμμένες περιπτώσεις μόνο το 15% αφορούσε μέλι πχ 

Δυστυχώς δεν έχω βρεθεί ακόμα μπροστά σε desktop διαφορετικά θα παρέθετα πλήρη βιβλιογραφία . 

Ειναι εξαιρετικα σημαντικό να μην «τρελαίνομαστε» γιατί η περίπτωση αλλαντίασης είναι εξαιρετικα σπάνια , και τονίζω το εξαιρετικα . Δεν σημαίνει ότι δεν προσέχουμε . Δεν σημαίνει ότι θα μας πιάσει και πανικός . 

Σε μένα πχ ο παιδίατρος είχε πει στη μάνα μου να μου δίνει μέλι κανονικά από 6 μηνών ( τρέχα γύρευε για τα σημερινά δεδομένα ) . 

Ανεξαρτητως πως θα πάει το παρόν θέμα , θα εξακολουθώ να ανεβάζω τους σχετικούς συνδέσμους από επίσημη βιβλιογραφία όμως . 

Παρολα αυτά, αν έχουμε εδώ μέσα κάποιον/α χημικό τροφίμων , ας μας δώσει τα φώτα του/της . 

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...