Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

μπορεί να θηλάζει ενα παιδάκι 3,5 ετών;

efi72

Recommended Posts

Τελικά είναι όλα θέμα βιωμάτων....Κι εγώ ομολογώ ότι την πρώτη φορά που είδα τριχρονο να θηλάζει ψιλοσοκαρίστηκα....Τώρα θέλω να κάνω ένα γκάλοπ :Κάθε φορά που θα φρικάρει κάποιος που με βλέπει να θηλάζω την κόρη μου θα τον ρωτάω να μου εξηγήσει γιατί. Νομίζω ότι θα έχει ενδιαφέρον....

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Διαφημίσεις

κοριτσια.... δεν σημαινει οτι οποια δε θηλαζει, βαριεται να θηλασει... μη λεμε βαριες κουβεντες και φορτωνουμε ψυχολογικα ακομα περισσοτερο αυτες τις κοπελες... τωρα, δε θελω να μπω σε λεπτομερειες τι συνεβει σε μενα, αλλα σας ορκιζομαι... δε βαριομουνα...

να παρηγορηθεί? όπως θα το παρηγορούσε η αγκαλιά μου?ποια η διαφορα?

Για την μητέρα καμια , για το μωρό που θηλάζει ..τεράστια !

Ο Ιάσονας πάντως βλέπω πως όταν είναι ανήσυχος, νευρικός, όταν όλα του φταίνε, θέλει κάτι παραπάνω από μια αγκαλιά, γνωρίζω πώς θα τον ηρεμήσω και πώς θα αλλάξει η διάθεση του και με ευχαριστεί πολύ που μπορώ και του το προσφέρω αυτό. Πραγματικά μερικές φορές δεν ξέρω τι θα έκανα αν δεν τον θήλαζα!

κοριτσια.... δεν σημαινει οτι οποια δε θηλαζει, βαριεται να θηλασει... μη λεμε βαριες κουβεντες και φορτωνουμε ψυχολογικα ακομα περισσοτερο αυτες τις κοπελες... τωρα, δε θελω να μπω σε λεπτομερειες τι συνεβει σε μενα, αλλα σας ορκιζομαι... δε βαριομουνα...

φυστικακι σορυ κι εγω περασα πολλα με τον θηλασμο!εγω εννοουσα τις γυναικες που κοιτανε με μισο ματι τις υπολοιπες που θηλαζουν κ τις κομπλαρουν.εγω να δεις ποσο ψυχολογικα ασχημα ενιωθα οταν πεφτανε απο πανω μου στην κυριολεξια να με φανε γιατι θηλαζα!μεχρι που μου ειπανε οτι το κανω για να γλυτωσω χρηματα!εγω γι αυτες τις γυναικες μιλαω που στην πραγματικοτητα δεν θελανε κ δεν εχουν τα κοτσια να το πουνε κ σε παραμυθιαζουνε με 1000 δυο βλακειες .ειναι δυνατον η γυναικα να μην εχει γαλα?

κατα τα αλλα εννοειτε πως υπαρχουν πολλα προβληματα στον θηλασμο κ φυσικα υπαρχουν γυναικες που οντως δεν μπορουσαν οχι γιατι δεν θελανε!

αυτες οι γυναικες για μενα ειναι σαν να θηλασαν!

συγνωμη κ παλι δεν ηθελα να προσβαλω καμια!

Η Ελιζα παντως με την αγκαλια μονο δεν παρηγοριεται....

Φιστικακι δεν ειπε οτι ολες βαριουνται αλλά καποιες....εγω δε βαριομουν,απλα δεν ηξερα αλλά πεισμωσα κι ειπα θα πιει το γαλα μου το μωρο με οποιοδηποτε τροπο...

Διαφημίσεις

Κοριτσια καλησπερα... να πω κι εγω το πονο μου???? Ο μικρος μου ειναι 11,5 μηνων... τον τελευταιο δε μηνα τον περασαμε στο παιδων οπου ο μικρος συνεχεια θηλαζε... υπερηχο καναμε... τον θηλαζα... αιμα του περνανε τον θηλαζα... φλεβα του αλλαζανε το ιδιο... μονο ετσι ηταν ηρεμος... κι εγω οσο κι αν ημουν κουρασμενη ολη μερα θηλαζα... (1 εβδομαδα δεν εφαγε αλλη τροφη)... απο ολους τους γυρω μου ξερετε τι ακουγα????(+ ο αντρας μου) ''καλαααααα μεχρι ποτε θα θηλαζεις??? τωρα ειναι ευκαιρια να του το κοψεις... μεχρι να παει φανταρος θα θηλαζει??? μονο κακο του κανεις... μαμακιας θα γινει...κτλ'' μεχρι γαλατα αγορασε ο αντρας μου... τα οποια του εφτιαχνε μονος και προσπαθουσε να του δωσει... εγω απο την αλλη τα χαριζα σε οποια εβλεπα οτι εδινε φορμουλα... νιωθω πολυ πιεσμενη... με εχουν κανει να νιωθω επιπλεον, ντροπη ... να εχω τυψεις μηπως προκαλω κακο στο παιδι... οι γιατροι οι νοσοκομες ολοι λεγανε... ''ελααα ολοκληρος αντρας εγινε κοψτουτο''

Ξερω πολυ καλα τι ειναι καλο και τι κακο για το παιδι, θελω πολυ να αποθηλασει μονος οταν αυτος το θελησει... αλλα δυστυχως πιστευω οτι θα προκαλεσω τους γυρω μου... και κυριως τον αντρα μου που του εχει προκαλεσει ολο αυτο αγχος... αν συνεχισω μεχρι να το αποφασισει ο μικρος... (να σημειωσω οτι το παιδι δεν παιρνει πιπιλα και νερο πινει μονο απο ποτηρακι...)

ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.. ΑΛΛΑ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ... ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΟΟΣΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΘΗΛΑΖΕΙ ΕΝΑ ΜΩΡΟ... ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΡΕΦΟΣ??? ΤΙ ΝΑ ΠΩ... :cry:

pszKp2.png

JHmvp2.png

ευχαριστώ πολύ

δεν πίστευα ότι θα υπάρχουν άτομα που να υποστηρίζουν το θηλασμό τόσο πολύ. Ήδη απεφευγα να λέω ότι θηλάζω την μικρή για να μην ακούω αρκετά δυσάρεστα σχόλια και κατηγορίες όπως ότι το κάνω για δική μου ευχαρίστηση χωρίς να σκέφτομαι το παιδί, ότι του στερώ το καλό! γάλα και του δίνω το δικό μου που είναι άχρηστο τώρα!

Διαβαζοντας τα σχόλια σας ηρέμησα και είμαι πλέον σίγουτη ότι κάνω το σωστό.

εγω μπορει να μη θηλαζω κανονικα,ομως στους γυρω μου λεω πως θηλαζω και το λεω με πολυ υπερηφανια.

ρια μου ουτε κι εμενα με υποστηριζει ο αντρας μου αλλα δε με αφορα πια,ειναι κατι που αφορα μονο εμενα και το παιδι μου και κανεναν αλλο.

οτι τσακωμος και να γινοταν παντα εκει καταληγαμε αλλα εγω φοραω παρωπιδες αλλιως θα ειχα σταματησει απο καιρο. :)

9a7bp2.pngIm47p2.png

και κυριως τον αντρα μου που του εχει προκαλεσει ολο αυτο αγχος... αν συνεχισω μεχρι να το αποφασισει ο μικρος... (να σημειωσω οτι το παιδι δεν παιρνει πιπιλα και νερο πινει μονο απο ποτηρακι...)

ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.. ΑΛΛΑ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ... ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΟΟΣΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΘΗΛΑΖΕΙ ΕΝΑ ΜΩΡΟ... ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΡΕΦΟΣ??? ΤΙ ΝΑ ΠΩ... :cry:

Ζυγίζεις ποιες ανάγκες έχουν προτεραιότητα και είναι πιο σημαντικές στη ζωή σας και κυρίως στη ζωή του παιδιού σας: αυτές του άντρα σου που καλό θα ήταν να ενημερωθεί γιατί έχει φτάσει να πιστεύει ότι το γάλα που προορίζεται για τα μοσχαράκια είναι καταλληλότερο για ένα παιδί σε σχέση με το ανθρώπινο γάλα.

ή αυτές του παιδιού σου που είναι θεμελιώδεις για την υγεία του και όχι μόνο!

Είναι πολύ κακό να θέλει μια μαμά να θηλάσει και η τόσο μεγάλη ανεπάρκεια των γύρω να την αποτρέπει. Δυστυχώς η ανεπάρκεια των γύρω είναι σε πολλά επίπεδα, ανεπάρκεια λογικής, ανεπάρκειας γνώσης, , ανεπάρκεια κατανόησης των αναγκών ενός παδιού, ανεπάρκεια συναισθηματική... :?

Αξίζει άραγε για όλες αυτές τις ανεπάρκειας να θυσιαστούν τόσα;

Μήπως πρέπει κάποιος να αρχίσει να φωνάζει και να υπερασπίζεται τα συμφέροντα ενός μωρού που δεν μπορεί να τα διεκδικίσει;

Διαφημίσεις

ευχαριστώ πολύ

δεν πίστευα ότι θα υπάρχουν άτομα που να υποστηρίζουν το θηλασμό τόσο πολύ. Ήδη απεφευγα να λέω ότι θηλάζω την μικρή για να μην ακούω αρκετά δυσάρεστα σχόλια και κατηγορίες όπως ότι το κάνω για δική μου ευχαρίστηση χωρίς να σκέφτομαι το παιδί, ότι του στερώ το καλό! γάλα και του δίνω το δικό μου που είναι άχρηστο τώρα!

Διαβαζοντας τα σχόλια σας ηρέμησα και είμαι πλέον σίγουτη ότι κάνω το σωστό.

Λυπάμαι που ως κοινωνία καταντήσαμε να θεωρούμε καλό το μη φυσιολογικό και κακό το το φυσιολογικό... :?

Δεν μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό σε μια νύχτα, μπορούμε όμως να συνεχίσουμε να το παλεύουμε και όσο πιο πολύ το παλεύουμε τόσο περισσότερες μητέρες θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των παιδιών τους χωρίς αμφιβολίες!

ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΝΑΚΥΠΤΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΟΥΝ;

απο ολους τους γυρω μου ξερετε τι ακουγα????(+ ο αντρας μου) ''καλαααααα μεχρι ποτε θα θηλαζεις??? τωρα ειναι ευκαιρια να του το κοψεις... μεχρι να παει φανταρος θα θηλαζει??? μονο κακο του κανεις... μαμακιας θα γινει...κτλ''

Στον άντρα σου να πεις ότι ο Κολοκοτρώνης θήλαζε μέχρι τα 5 κ έγινε ΑΝΤΡΑΣ!

Τώρα είναι ευκαιρία να του το κόψεις, τώρα που έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη, τώρα που στρεσσάρεται περισσότερο και θα νιώσει ότι τον αδειάζεις τελείως, τώρα που είναι αδύναμος και ταλαιπωρημένος, τώρα:;;;;;

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ... αυτό δεν είναι άγνοια, αυτό είναι απανθρωπιά και να τους το πεις.

μεχρι γαλατα αγορασε ο αντρας μου... τα οποια του εφτιαχνε μονος και προσπαθουσε να του δωσει... εγω απο την αλλη τα χαριζα σε οποια εβλεπα οτι εδινε φορμουλα...

ντροπή που τη σημερινή εποχή υπάρχει τέτοια άγνοια... :?

στον αντρούλη σου να κάνεις δώρο τα βιβλία της Πατσούρου και εκ μέρους μου να του πεις ότι λυπάμαι που δεν έχει καταλάβει τι προσφέρεις στο παιδί του.

οι γιατροι οι νοσοκομες ολοι λεγανε... ''ελααα ολοκληρος αντρας εγινε κοψτουτο''

κανονικά σε αυτούς πρέπει να κάνεις μήνυση...

ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΟΟΣΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΘΗΛΑΖΕΙ ΕΝΑ ΜΩΡΟ... ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΡΕΦΟΣ???

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΝΑ ΜΗ ΘΗΛΑΖΕΙ!

Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ!

Αγλαια έχεις σκεφτει οτι μπαίνουν γυναικες εδω μέσα που για ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ δεν τους επιτρεπεται να θηλασουν ουτε για μιση φορα?....δεν είναι πολύ άσχημο να λες ότι ειναι ο θηλασμος ειναι αναντικατάστατος?τα δικά τους παιδιά δεν θα μεγαλώσουν σωστά και είναι "καταδικασμενα" να χάσουν κάτι πολύτιμο?δεν φτάνει σε αυτές τις μητέρες τα προβήματα που ήδη έχουν?σκέψου οτι εδώ μπαινουν μανούλες άλλες φανατίκες του θηλασμού,άλλες φανατισμενες με τον θηλασμό και άλλες που δεν μπορουν να θηλάσουν καν!

θα έλεγα εγώ τώρα ότι μήπως δεν θα έπρεπε να εισαι απόλυτη ?

(μην με παρεξηγήσεις ,σεβομαι απόλυτα αυτό που κάνεις)

και θα σου φέρω παραδειγματα,υπάρχει εδώ μια μανούλα που έχει σκληρυνση κατα πλάκας και της απαγορευσαν οι γιατροι να θηλάσει , μπαινει εδω να βρει παρηγοριά και βλέπει δηλώσεις του τυπου "Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ" κλπ κλπ....ξέρεις πως έχει γίνει?κομμάτια!γιατί θέλει να θηλάσει,θέλει να δώσει το καλύτερο στο μωρό της,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ!

την χαζομάρα ότι ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ δεν θα την σχολιασω καν!

ο καθένας λέει ότι του έρθει... οι περισσοτερες γυναικες έχουν κάποιο λόγο για να σταματήσουν τον θηλασμό....

πχ εγώ ,δουλέυω πολλές ωρες και στην εργασία μου δεν έχω την πολυτέλεια να αντλω γάλα και να το αποθηκευω!

if you want to make the world a better place, take a look at yourself and make that change!!!570057guwilak9ki.gif

aglaia... ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ...

τελικα βλεπετε οι εταιρειες κανουν πολυ καλα τη δουλεια τους... να σας πω ενα ακομα αστειο... ? εγω απεχθανομαι τις ετοιμες βρεφικες τροφες... εεεεεε τι μουπε ο πεθερος μου???? μα γιατι δε δινεις στο παιδι βαζακι...? οι ειδικοι εχουν βαλει μεσα ολες τις ουσιες που χρειαζεται το μωρο στη σωστη αναλογια.. πως ξερεις οτι αυτο που μαγειρευεις εχει στη σωστη ποσοτητα ολες τις βιταμινες??? ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΙΙΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΗΧΑΝΕΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ??

ΕΦΗ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ... αλλα συμπασχω και ΝΑΙ υπαρχουν και αυτες οι μαναδες που αν μη τι αλλο ακολουθουν το ενστικτο τους για το καλο των παιδιων τους...

ΥΓ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΑ ΕΧΩ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΙΡΟΟΟΟ ΤΩΡΑ ... ΔΕΝ ΙΔΡΩΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΥΤΙ!!!

pszKp2.png

JHmvp2.png

Snowhite λυπάμαι πάρα πολύ πραγματικά, για τις μητέρες που θα ήθελαν να θηλάσουν, και δεν μπόρεσαν για οποιοδήποτε λόγο. Και το λέω ειλικρινά γιατί δυσκολεύτηκα πολύ στην αρχή, και πολλές φορές πίστεψα οτι μάλλον δε θα τα καταφέρω. Στη σκέψη αυτή μου ράγιζε η καρδιά. Έκανα όμως το καλύτερο που μπορούσα. Κι αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε όλες μας. Το καλύτερο που μπορούμε. Αν κάνουμε αυτό, τότε δε θα έχουμε τύψεις.

Μια μητέρα που ξέρει οτι λόγω υγείας δε μπορεί να θηλάσει, ξέρει οτι δεν είναι στο χέρι της. Δεν έχει κανένα λόγω να νιώθει τύψεις. Θα κάνει ό,τι μπορεί για το παιδί της, με όποιο άλλο τρόπο μπορεί. Δεν είναι μόνο ο θηλασμός σημαντικός, αλλά και πολλά άλλα πράγματα.

Όμως δε μπορούμε να λέμε ψέματα και ανακρίβειες. Ο θηλασμός είναι αναντικατάστατος. Δε μπορούμε να το κρύψουμε αυτό. Εσύ πιστεύεις οτι θα'πρεπε? Και γώ ίσως δε μπορέσω να κάνω κάποια πράγματα για την κόρη μου. Ίσως λόγω οικονομικού, ίσως λόγω κάποιου άλλου προβλήματος. Πρέπει λοιπόν να πείσω τον εαυτό μου οτι αυτά τα πράγματα δεν είναι σημαντικά? Ό,τι δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια?

Όχι η αλήθεια πρέπει να λέγεται, και να την ξέρουμε όλοι. Για να μπορούμε να πράξουμε ανάλογα. Και τέλος, εδώ είμαστε για να βοηθήσουμε μητέρες που θέλουν να θηλάσουν. Κι αυτό κάνουμε.

Οι μητέρες που δε μπορούν να θηλάσουν λόγω υγείας, είναι πολυ λίγες. Αυτές που δε μπορούν λόγω έλειψης υποστήριξης, και ενημέρωσης, είναι πολλές, πάρα πολλές.

Πάρε κι απ'τον εαυτό σου, που σε ενοχλεί η ιδέα ενός παιδιου 3 ετών, να ζητάει στήθος. Η κοινωνία μας χρειάζεται ενημέρωση. Κι επαναλαμβάνω, για να το τονίσω, Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ!

Διαφημίσεις

ΟΙ περισσότερες μητέρες μολις γεννουν θέλουν στη χωρα μας να θηλάσουν (80%!!!). Στη πορεια όμως είτε επειδή πρέπει να γυρίσουν μετά από λιγο στη δουλεια και δεν θέλουν να παιδεύονται με θηλαστρα, είτε επειδή πεύτουν θυματα παραπληροφόρησης παιδιατρων, γυναικολόγων, γιαγιάδων κλπ, ειτε επειδή συντρέχουν πολύ σοβαροί λογοι υγείας (εκτος από σοβαρες ασθένειες όπως σκλήρηνση κατά πλάκας, έχω ακούσει και περιπτώσεις που σταμάτησαν λόγω μυωπίας) σταματούν το θηλασμό.

Η αλήθεια όμως είναι οτι ο θηλασμός στις περιπτώσεις αυτες υποκαθιστάται, δεν αντικαθισταται. Εξαλλου στις φορμουλες το λέει ξεκαθαρα- ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ μητρικού γάλακτος.

την χαζομάρα ότι ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ δεν θα την σχολιασω καν!

ο καθένας λέει ότι του έρθει... οι περισσοτερες γυναικες έχουν κάποιο λόγο για να σταματήσουν τον θηλασμό....

πχ εγώ ,δουλέυω πολλές ωρες και στην εργασία μου δεν έχω την πολυτέλεια να αντλω γάλα και να το αποθηκευω!

ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕς ΤΙ ΕΓΡΑΨΑ!k μαλλον δεν καταλαβες τι εγραψε κ η αγλαια!

εγω μιλησα για τις γυναικες που κριτικαρουν τις υπολοιπες που θηλαζουν!οχι για πιο λογο σταματησαν τον θηλασμο.

κι εγω σταματησα να θηλαζω οχι επειδη βαριομουνα!

επισης η αγλαι α μιλησε για αυτους που δεν ξερουν ποσο καλο κανειο ο θηλασμος κ πιεζουν μια μητερα να σταματησει!για πιο λογο?εμεις πιεσαμε ποτε τις μανουλες να μη δινουν ξενο?οχι!εγω προσωπικα δεν ανακατευτηκα ποτε!ετσι κι εγω δεν θελω να ανακατευονται με την διατροφη του παιδιου μου!

δεν εχω κατι προσωπικο αλλα δεν θελω να με παρεξηγουνε!

Αγλαια έχεις σκεφτει οτι μπαίνουν γυναικες εδω μέσα που για ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ δεν τους επιτρεπεται να θηλασουν ουτε για μιση φορα?....δεν είναι πολύ άσχημο να λες ότι ειναι ο θηλασμος ειναι αναντικατάστατος?

Για πολλοστή φορά θα επαναλάβω ότι δεν μεταφέρω προσωπικές απόψεις.

Σε παρακαλώ να κάνεις τα παράπονά σου στην Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιάτρων που αριθμεί πάνω από 60.000 μέλη και αυτή είναι η επίσημη θέση της:

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/content/full/pediatrics;115/2/496

Human milk is species-specific, and all substitute feeding preparations differ markedly from it, making human milk uniquely superior for infant feeding.12

Το ανθρώπινο γάλα είναι εξειδικευμένο για το είδος και όλα τα υποκατάστατα διαφέρουν αξιοσημείωτα από αυτό, κάνοντας το ανθρώπινο γάλα μοναδικά ανώτερο για τη διατροφή του παιδιού.

για ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ δεν τους επιτρεπεται να θηλασουν ουτε για μιση φορα?....

Οι αντενδείξεις θηλασμού είναι γνωστές και είναι αυτές:

Although breastfeeding is optimal for infants, there are a few conditions under which breastfeeding may not be in the best interest of the infant. Breastfeeding is contraindicated in infants with classic galactosemia (galactose 1-phosphate uridyltransferase deficiency)103;

mothers who have active untreated tuberculosis disease

or are human T-cell lymphotropic virus type I–or II–positive 104,105; mothers who are receiving diagnostic or therapeutic radioactive isotopes or have had exposure to radioactive materials (for as long as there is radioactivity in the milk)106–108; mothers who are receiving antimetabolites or chemotherapeutic agents or a small number of other medications until they clear the milk109,110; mothers who are using drugs of abuse ("street drugs"); and mothers who have herpes simplex lesions on a breast (infant may feed from other breast if clear of lesions). Appropriate information about infection-control measures should be provided to mothers with infectious diseases.111

In the United States, mothers who are infected with human immunodeficiency virus (HIV) have been advised not to breastfeed their infants.112 In developing areas of the world with populations at increased risk of other infectious diseases and nutritional deficiencies resulting in increased infant death rates, the mortality risks associated with artificial feeding may outweigh the possible risks of acquiring HIV infection.113,114 One study in Africa detailed in 2 reports115,116 found that exclusive breastfeeding for the first 3 to 6 months after birth by HIV-infected mothers did not increase the risk of HIV transmission to the infant, whereas infants who received mixed feedings (breastfeeding with other foods or milks) had a higher rate of HIV infection compared with infants who were exclusively formula-fed. Women in the United States who are HIV-positive should not breastfeed their offspring. Additional studies are needed before considering a change from current policy recommendations.

τα δικά τους παιδιά δεν θα μεγαλώσουν σωστά και είναι "καταδικασμενα" να χάσουν κάτι πολύτιμο?

Οι μητέρες που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας είμαι σίγουρη ότι έχουν πλήρη γνώση του θέματος και δεν νιώθουν καθόλου άσχημα που τα μωρά τους χάνουν κάτι τόσο πολύτιμο.

Οι μητέρες που θίγονται από όσα γράφει η Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιάτρων, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η unicef δεν είναι αυτές με τα προαναφερθέντα προβλήματα υγείας, ούτε αυτές που έχουν αποφασίσει για προσωπικούς λόγους να μη θηλάσουν. Επίσης δεν είναι οι μητέρες που επιθυμούν να θηλάσουν και για λόγους κακής πληροφόρησης δεν θήλασαν.

Οι μητέρες που θίγονται είναι αυτές που προσπαθούν να κρύψουν την επιθυμία τους να μη θηλάσουν.

Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Δεν νομίζω ότι η απόκρυψη της αλήθεια βοηθάει κάποιον. Δηλαδή τι προτείνεις, να δέχονται οι μητέρες που θηλάζουν όλες αυτές τις επιθέσεις από κάθε μικρόνοο γύρω τους και παράλληλα να κρύβουμε και όλα τα θετικά του μητρικού γάλακτος για να μην νιώσουν άσχημα οι μητέρες που δεν τα κατάφεραν;

Αυτή η έλλειψη πληροφόρησης, αυτή η απόκρυψη της αλήθειας έχει οδηγήσει τον κάθε επαγγελματία υγείας σε τόση άγνοια και παραπληροφόρηση...

Μηπως να κρύβουμε και τα θετικά της υγιεινής διατροφής για να μη νιώθουν άσχημα οι μητέρες των οποίων τα παιδιά προτιμούν τα junk foods?

δεν φτάνει σε αυτές τις μητέρες τα προβήματα που ήδη έχουν?σκέψου οτι εδώ μπαινουν μανούλες άλλες φανατίκες του θηλασμού,άλλες φανατισμενες με τον θηλασμό και άλλες που δεν μπορουν να θηλάσουν καν!

Δεν υπάρχουν ούτε φανατικές ούτε φανατισμένες μανούλες. Υπάρχουν μόνο μητέρες που προσπαθούν μέσα από πολλές αντιξοότητες να θηλάσουν, δέχονται κάθε είδους μικρόνοη επίθεση από το περιβάλλον τους και από το γιατρό τους....

Υπάρχουν και μητέρες που δεν θέλουν να θηλάσουν που κανείς δεν τις ενοχλεί. Όλα αυτά τα γράφουμε στην ενότητα του θηλασμού περιορισμένα ώστε αν κάποια μητέρα δεν θέλει να τα ξέρει, να έχει την επιλογή να μην τα διαβάσει.

Φροντίζουμε ώστε η απλή πληροφόρηση (τίποτα περισσότερο) να περιορίζεται σε συγκεκριμένη ενότητα για να έχει ο καθένας την επιλογή του να τα διαβάσει ή να μην τα διαβάσει. Να κρύψουμε την αλήθεια αποκλείεται.

θα έλεγα εγώ τώρα ότι μήπως δεν θα έπρεπε να εισαι απόλυτη ?

(μην με παρεξηγήσεις ,σεβομαι απόλυτα αυτό που κάνεις)

Εγώ; :shock:

Δεν κάνω έρευνα, δεν δημοσιεύω σε επιστημονικά περιοδικά για το θηλασμό. Τα παράπονά σου σε όσους τα γράφουν και τα υποστηρίζουν με την έρευνά τους.

και θα σου φέρω παραδειγματα,υπάρχει εδώ μια μανούλα που έχει σκληρυνση κατα πλάκας και της απαγορευσαν οι γιατροι να θηλάσει , μπαινει εδω να βρει παρηγοριά και βλέπει δηλώσεις του τυπου "Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ" κλπ κλπ....ξέρεις πως έχει γίνει?κομμάτια!γιατί θέλει να θηλάσει,θέλει να δώσει το καλύτερο στο μωρό της,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ!

Για την κακή πληροφόρηση της συγκεκριμένης μητέρας δεν ευθύνομαι εγώ. Από την άλλη όμως νιώθω υπεύθυνη για όσες μητέρες βρεθούν στην ίδια θέση και δεν μπορούν να βρουν καμία πληροφορία ούτε για την αξία του μητρικού γάλακτος ούτε για το ότι τελικά μπορούν να θηλάσουν.

Η σκλήρυνση κατά πλάκας δεν αποτελεί αντένδειξη για το θηλασμό. Αντίθετα οι μητέρες με σκλήρυνση κατά πλάκας μπορούν να μεγαλώσουν πολύ καλύτερα τα παιδιά τους θηλάζοντας.

Τι πιστεύεις ότι είναι καλύτερο, να πούμε ψέμματα ότι ο θηλασμός δεν είναι αναντικατάστατος, ότι είναι το ίδιο για το παιδί της, ότι δεν έχει καμία επίδραση και αυτή μακάρια να επιλέξει το μη θηλασμό αφού δεν κάνει διαφορά;

Είναι καλύτερο να μείνει μέσα στην άγνοια, να μην ψάξει, να μη μάθει την αλήθεια, να μην προσφέρει στο παιδί της αυτό που είναι το καλύτερο και μπορεί να το προσφέρει;

Δυστυχώς για τη σκλήρυνση κατά πλάκας υπάρχει πολύ μεγάλη παραπληροφόρηση όπως και για πολλά άλλα θέματα.

Το χειρότερο είναι ότι εσύ και πολλοί άλλοι πιστεύουν ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΜΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ.

Η Μυτώ Χρονάκη έχει σκλήρυνση κατά πλάκας και έχει θηλάσει πάρα πολλά χρόνια, είναι La Leche League Leader και μπορεί να κατατοπίσει τη μητέρα που παραπληροφορήθηκε από τους γιατρούς της.

Μυρτώ Χρονάκη (Ελληνικά/Αγγλικά)

Τηλ/Τel: 24210 30758

email: [email protected]

το πιθανότερο είναι να μην χρειάζεται καν να το κάνεις.

Το περισσότερο γάλα μπορεί να αντληθεί στο σπίτι.

Ακόμη και να μην φτάνει, τα 2 μπουκάλια ξένο είναι πολύ καλύτερα από τα 8 μπουκάλια ξένο.

Οι μητέρες που επιθυμούν να θηλάσουν κι έχουν τη δυνατότητα έχουν πρόσβαση στην πληροφόρηση (βιβλία, διαδίκτυο...) βρίσκουν την άκρη...

1)πες τα χρυσοστομη αγλαια!επιτελους πρεπει να ακουγεται η αληθεια!!![/size]

Αγλαια έχεις σκεφτει οτι μπαίνουν γυναικες εδω μέσα που για ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ δεν τους επιτρεπεται να θηλασουν ουτε για μιση φορα?....δεν είναι πολύ άσχημο να λες ότι ειναι ο θηλασμος ειναι αναντικατάστατος?

Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ!!!!

ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΑΓΛΑΙΑ Η ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΛΠ ΚΛΠ σημερα σχεδον καμμια δεν θα θηλαζε η οσες γυναικες αντιμετωπισαν προβλημα θα σταματουσε χωρις προσπαθεια!

υπαρχουν εδω μεσα ομως γυναικες που θελουν να μαθουν οπως εγω!!!

παρ ολο που σταματησα να θηλαζω μου αρεσει να ενημερωνομαι για να μπορω να βοηθαω τις φιλες μου πχ!

δεν μου αρεσει να πεφτουν θυματα των εταιριων!

οσο για τις γυναικες που εχουν σοβαρο προβλημα υγειας καλο ειναι να το ψαξουν περισσοτερο τι ισχυει τελικα!

εγω αντιμετωπισα πολυ σοβαρο προβλημα κ αν δεν υπηρχε ο συνδεσμος θηλασμου LLLI να με βοηθησει ,θα σταματαγα να θηλαζω γιατι ολοι αυτο με προτρεπανε να κανω!

ο γιατρος μου μου ελγε οτι θα κανω ζημια στο μωρο(περισσοτερη ζημια του εκανα οταν το σταματησα)

η παιδιατρος μου μου λεγε οτι δεν χορταινει πια απο μενα παρ ολο που ειναι υπερ του θηλασμου .

εγω της εδινα εστω κ 10μλ.οσο ειχα.

ο συζ ,οι φιλοι ,πεθερικα ολοι μου λεγανε να το κοψω!

εγω ομως συν χαρη στις συμβουλες της μαργαριταςκ των γονιων μου.

δυστυχως δεν ηξερα τοτε το παρεντς.

ο πατερας μου οταν ηταν μικρος στο χωριο του ειχε ζωα κ ηξερε απο αρμεγμα.μου εδωσε συμβουλες κ ναι με βοηθησε.οσο κι αν αστειο σας φαινεται!

γιατι λοιπον να μην λεμε την αληθεια?κ γιατι να σκεφτομαστε την ψυχολογια της γυναικας που δεν μπορει η δεν θελει να θηλασει κ ναμην σκεφτομαστε και την ψυχολογια της γυναικασ που μπορει κ θελει κ δεν την στηριζουνε?κι οποιος δεν θελει ας μη διαβαζει την ενοτητα αυτη.εγω διαλεγω τι διαβαζω.τεςπα.

ειμαι παθουσα γι αυτο τα λεω ολα αυτα απο ολες τις αποψεις!!!!!!

συγνωμη εαν φανηκα επιθετικη...

line_flow2_beg_39_time_1208577600_text_e720ece5ebe9f3f3effdebe120eceff520e5e9ede1e9.gif

Εμενα παντως αν καποιος με σχολιασει(που πλεον ειναι ελαχιστοι) τοτε τους προτρεπω να ρωτησουν την ιδια την κορη μου...που 3μιση ετων μπορει αν τους πει ξεκαθαρα τι νιωθει.

Η απαντηση της ειναι τοσο αποστομοτικη που κατεβαζουν τα μουτρα και κλεινουν το θεμα με ενα "μπραβο" κρυας καρδιας και αποχωρουν.

Αυτο που εγω εχω καταλαβει ειναι οτι ακουμε σχολια αν αφηνουμε να μας σχολιαζουν και δειχνουμε ενοχες .Οταν λειτουργουμε με αυτοπεποιθηση δυσκολα δινετε συνεχεια σε σχολια.

Αγλαϊα για αλλη μια φορα ησουν κατατοπιστηκοτατη!

.png.png

Πολλοί γνωστοί μου αναρωτιούνται πως μπορεί και θηλάζει η κόρη μου ακόμα.

Κατά την γνώμη τους είναι συνηθισμένο άρα και φυσιολογικό να θηλάζει μέχρι 3-4 μηνών ένα παιδάκι ...

Όπως επίσης συνηθισμένο άρα και φυσιολογικό για όλους αυτούς είναι να μασουλάει μια πιπίλα μέχρι ενός ή και δύο ετών !!

Ποτέ δεν σκέφτηκαν όμως ότι η πιπίλα ή η θηλή για το μπιμπερό είναι στην ουσία απομίμηση του στήθους.

Αν ήταν τόσο αφύσικο πια να θηλάζουν τα παιδιά τότε γιατί να πίνανε το γαλατάκι απο μπιμπερό με θηλή και όχι απο το εκπαιδευτικό ποτηράκι ?

Και η πιπίλα να είχε άλλο σχήμα πχ να ήταν σαν ένας λαστιχένιος κρίκος ?

Κάτι τέτοια τους ρωτάω και με κοιτάνε σαν βλάκες :)

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

To Σεπτέμβριο στον αγιασμό του νηπιαγωγείου είδα ένα παιδάκι 3 χρ περίπου που συνοδευε το μεγαλύτερο αδερφάκι.Κάποια στιγμή πιθανόν ο μικρός δίψασε,σήκωσε τη μπλούζα της μαμάς που καθόταν σε καρεκλάκι και για λίγο θήλασε...η μαμά πολύ διακριτικά σκέπασε το κεφαλάκι του παιδιού με το καπέλο που κρατούσε...η εικόνα μου μεινε...τότε θήλαζα 6μήνες...και συνεχίζω χάρη στην επιμονή μου και τη δική σας βοήθεια.Το περιστατικό σχολιάστηκε πολύ αρνητικά τη μερα εκείνη...ιδιαίτερα από μπαμπάδες.Και οι μαμάδες όμως το ρίξαν το φαρμάκι τους....(ας το θήλαζε στο σπίτι,τί ήρθε να μας δείξει..)Για μένα η εικόνα ήταν μαγική...δεν είχα ξαναδεί παιδάκι να θηλάζει...μόνο βρέφος.Η μητέρα δεν ήταν ελληνίδα...ασιάτισσα μάλλον....και τόσο γαλήνια και γλυκιά φυσιογνωμία όσο και η ίδια η ανάγκη του μικρού της.......Κακοπροαίρετοι πάντα θα υπάρχουν.Απλά προσπερνάς...με είχε συνεπάρει τόσο η εικόνα που αδιαφόρησα για τα σχολιά τους και δεν την υπερασπίστηκα...Μπράβο της

SOFTZ

Εμεις θηλζουμε εδω κι ενα χρονο,οσο δηλαδη ειναι και η ηλικια της μικρης μου,και ,πιστεψτε με,αν δεν ειχα λαλησει απο την ελλειψη τσιγαρου (κανω 6 την ημερα) ευχαριστως να τη θηλασω και μεχρι το σχολειο!!! Ζοριζομαι ομως με το τσιγαρο,ξερω οτι και τα 6 που κανω καλυτερο θα ηταν να μην τα εκανα.Θελβ καποια στιγμη να ξανακαπνισω ενα πακετο ολοκληρο!!! :oops:

Να συμπληρωσω επισης οτι η μανα μου (παιδιατρος) θηλασε εμενα μεχρι 11 μηνων και την αδελφη μου μεχρι 3 ετων!!! Αρα,προσωπικα,μου φαινεται πολυ φυσιολογικο.Η τυχερη βεβαια,δεν υπηρξε ποτε καπνιστρια!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...