Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δημόσιο Σχολείο ή Ιδιωτικό και γιατί

Δημόσιο σχολείο ή Ιδιωτικό  

1.164

1. 1. Δημόσιο σχολείο ή Ιδιωτικό

• Δημόσιο
      554
    • Ιδιωτικό
      504

Recommended Posts

Καλά αυτά που λες, αλλά δυστυχώς μου φαίνονται εκτός ελληνικής πραγματικότητας! Πότε είδες κάποιον σε αυτήν την χώρα να ξεσηκώνεται για κάτι που να μην τον καίει άμεσα? Που ακόμα και αν τον αφορά το πρόβλημα, ποιός σου λέει οτι έχουν όρεξη να ξεβολέψουν τον ποπό τους. Εδώ στην παιδική χαρά που πάμε τα παιδιά μας κάθε μέρα, που είναι μέσα στη βρώμα & το σκουπιδαριό, είπα σε κάτι άλλες μαμάδες να οργανωθούμε να τη συμμαζέψουμε λίγο μόνες μας & με κοιτάζανε καλά καλά, και μετά τις άκουσε μια φίλη να σχολιάζουν σιγά, τι είμαστε, καθαρίστριες, να το κάνει ο δήμος. Ε, αυτές πιστεύεις οτι τους καίγεται καρφί για τον αν έχουν βιβλία στα σχολεία? συγγνώμη κιόλας, αλλά χεστ8%$νε! και δεν είναι μία και δύο...

Στο θέμα μας... Προσωπικά στον δικό μας προϋπολογισμό υπάρχει πρόβλεψη για ιδιωτικό σχολείο, ωστόσο μετά απο πολύ πολύ ψάξιμο, ειλικρινά δεν ξέρω αν θα το επιλέξουμε σαν λύση.

Σίγουρα τα μειονεκτήματα της δημόσιας εκπαίδευσης είναι πολλά, τα προβλήματα είναι τεράστια, αλλά κανένα απο τα ιδιωτικά που έχω επισκεφτεί μέχρι τώρα (εκτός απο μια και μοναδική εξαίρεση που ωστόσο μου πέφτει μακρυά) δεν με έπεισε πως αξίζει. Και δεν εννοώ αν αξίζει τα λεφτά του γιατί πιθανόν αν αναλογιστεί κανείς τις εγκαταστάσεις, τις ξένες γλώσσες, τις αθλητικές-μουσικές δραστηριότητες κλπ, να αξίζει μέχρι και την τελευταία δεκάρα. Σε ένα σχολείο, μας έκαναν ακόμα και ξενάγηση με ηλεκτρονικό αυτοκινητο, είδαμε πισίνες, παιδάκια να κάνουν baby yoga με διάσημη γυμνάστρια κλπ. Ουάου!!!! Στην ουσία όμως τι γίνεται? Σχολείο ψάχνω, όχι ξενοδοχείο 5*.

Να, τώρα πήρα μεγάλη σύγχυση (και ίσως γι αυτό τα λέω όλα αυτά) γιατί μπήκα στο σαιτ ενός άλλου σχολείου να κάνω την αίτηση προεγγραφής και ενώ έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με κάποια κυρία (προφανώς απο το τμήμα μαρκετινγκ). Εξηγήστε μου παρακαλώ, αν μπορεί κανείς, γιατί σε μια αίτηση προεγγραφής που ουσιαστικά είναι αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (γιατί ακόμα δεν έχω δει καν το σχολείο), ζητούν στοιχεία που αφορούν στο επάγγελμα το δικό μου και του συζύγου μου, στη θέση που έχει, σε ποιά εταιρεία δουλεύει, τηλέφωνο εργασίας!!! Δλδ δεν κατάλαβα, να τους δώσω και λογαριασμό καταθέσεων? Φυσικά δεν προχώρησα στην αίτηση γιατί αν σε αντιμετωπίζουν έτσι απο το πρώτο δευτερόλεπτο, φαντάζοναι πως το ίδιο μοτίβο θα ακολουθούν και στο πως θα αντιμετωπίζουν τα παιδιά.

Και επίσης, όσοι έχουν εμπειρία απο ιδιωτικά σχολεία μη μου πείτε οτι σε έναν βαθμό δεν υπάρχει σνομπισμός. εμείς πάμε το παιδί σε έναν παιδικό στα ν. προάστια που η ίδια η διευθύντρια χαρακτηρίζει ως "τα καλύτερα παιδιά" αυτά που οι οικογένειές τους έχουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια και τα έχει στα ώπα ώπα. Και ο μόνος λόγος που συνεχίζει εκεί το παιδί είναι γιατί ευτυχώς έχει εξαιρετικές δασκάλες που ενδιαφέρονται για τα παιδιά και κάνουν καλή δουλειά!

σε ολα οσα λες εχεις δικιο,,,η νοοτροπια δεν αλλαζει ευκολα ουτε απο μια στιγμη στην αλλη,,, ενα λιθαράκι αν μπορουμε ομως ως γεννια να βαλουμε εστω ενα ,,,να αποφυγουμε τα ιδια λαθη,,,αυτοκριτικη και διεκδικηση δεν εχω να προτεινω κατι αλλο ακομα κι αν ματαιωνομαστε κκαθημερινα δεν πρεπει να το βαζουμε κατω,,,κατι θα αλλαξει με τα χρονια,,,ενα δωρο για τις μετεπειτα γεννιες

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 762
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα δημιουργίας κόμπλεξ, είτε ανωτερότητας στην μία περίπτωση είτε κατωτερότητας στην άλλη. Κι εξάλλου αυτό είναι θέμα οικογενείας. Εμένα τα παιδιά μου ποτέ τους δεν "κοκορευτήκανε" ότι πάνε σε ιδιωτικό σχολείο. Και έχουν πολλούς φίλους από τις απογευματινές τους δραστηριότητες που πάνε σε δημόσια σχολεία.

Αν η οικογένεια θεωρεί ότι είναι θέμα prestige να πηγαίνουν τα παιδιά σε ιδιωτικό σχολείο τότε μιλάμε σε λάθος βάση. Εξάλλου, καταλαβαίνω ότι οι περισσότεροι από εμάς που συζητάμε τώρα και είμαστε υπέρ του ιδιωτικού σχολείου, ουδόλως μας περισσεύουν τα χρήματα και πάνε τα παιδιά μας σε ιδιωτικό. Απλά μπορούμε - τουλάχιστον μέχρι σήμερα, γιατί εγώ δεν είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρω με την παρούσα κατάσταση και για του χρόνου - και επιθυμούμε τα παιδιά μας να πηγαίνουν σε ένα σχολείο με όλα τα πλεονεκτήματα που έχουν αναφερθεί πιο πάνω. Και πιστεύω ότι σαφώς σε αρκετούς τομείς υπερτερούν τα ιδιωτικά.

Συμφωνώ και είμαι ακριβώς της ίδιας αντίληψης και οικογενειακής κατάστασης. Δίνουμε το παν, θυσιάζουμε πολλά για να μπορέσουμε να δώσουμε το καλύτερο στο παιδί μας. Και οπωσδήποτε δεν περισσεύουν σε κανέναν αυτές τις μέρες. Απλά κάποιοι εμπαθείς συμφορουμίτες που τα ελάχιστα post που έχουν γράψει αφορούν όλα στον εκθιασμό του δημοσίου (από κόμπλεξ ίσως) αισθάνονται καλύτερα με το να κατηγορούν τους άλλους ότι είναι πλούσια ψώνια.... και να πάψουν να τους κουράζουν! Ελεος δηλαδή. Το μεγαλείο του ελληναρά.... Γι'αυτό πάμε κατά διαόλου. Δεν έβρισα κανέναν, απλά έδωσα τεκμηριωμένες απαντήσεις σε ερωτήματα που τέθηκαν. Αλλά είπαμε η "παιδεία" δεν έχει σχέση με την εκπαίδευση. Αν δεν υπάρχει η πρώτη, η δεύτερη όσο μεγάλη και να είναι, παραμένη κενή. Χαίρομαι που έχεις αυτές τις απόψεις GEOELI. Ο,τι μπορούμε να κάνουμε γι'αυτόν τον τόπο, το κάνουμε, πληρώνοντας αδρά φόρους, ασχολούμενοι με κοινωνικά προβλήματα, βοηθώντας όποιον έχει ανάγκη. Εχουμε δικαίωμα να επιλέξουμε τον τρόπο ζωής της οικογενείας μας, χωρίς να λογοδοτούμε ούτε να μας κατηγορούν γι'αυτό. Και όπως είπες κι εσύ είναι θέμα οικογενείας να εμφυσίσει τις ανώτερες ιδέες και αξίες στο παιδί και να μην το κάνει σνομπ.

Συμφωνώ και είμαι ακριβώς της ίδιας αντίληψης και οικογενειακής κατάστασης. Δίνουμε το παν, θυσιάζουμε πολλά για να μπορέσουμε να δώσουμε το καλύτερο στο παιδί μας. Και οπωσδήποτε δεν περισσεύουν σε κανέναν αυτές τις μέρες. Απλά κάποιοι εμπαθείς συμφορουμίτες που τα ελάχιστα post που έχουν γράψει αφορούν όλα στον εκθιασμό του δημοσίου (από κόμπλεξ ίσως) αισθάνονται καλύτερα με το να κατηγορούν τους άλλους ότι είναι πλούσια ψώνια.... και να πάψουν να τους κουράζουν! Ελεος δηλαδή. Το μεγαλείο του ελληναρά.... Γι'αυτό πάμε κατά διαόλου. Δεν έβρισα κανέναν, απλά έδωσα τεκμηριωμένες απαντήσεις σε ερωτήματα που τέθηκαν. Αλλά είπαμε η "παιδεία" δεν έχει σχέση με την εκπαίδευση. Αν δεν υπάρχει η πρώτη, η δεύτερη όσο μεγάλη και να είναι, παραμένη κενή. Χαίρομαι που έχεις αυτές τις απόψεις GEOELI. Ο,τι μπορούμε να κάνουμε γι'αυτόν τον τόπο, το κάνουμε, πληρώνοντας αδρά φόρους, ασχολούμενοι με κοινωνικά προβλήματα, βοηθώντας όποιον έχει ανάγκη. Εχουμε δικαίωμα να επιλέξουμε τον τρόπο ζωής της οικογενείας μας, χωρίς να λογοδοτούμε ούτε να μας κατηγορούν γι'αυτό. Και όπως είπες κι εσύ είναι θέμα οικογενείας να εμφυσίσει τις ανώτερες ιδέες και αξίες στο παιδί και να μην το κάνει σνομπ.

πόσο δικιο εχεις....από την οικογένεια και μόνο εξαρτάται....

και αποθηλασε επιτελους!

σε αλλο τοπικ, το σε ποιο σχολειο να στειλω το παιδι μου, για ποστ μου οπου αναφερομαι στην οχι θετικη εμπειρια μου με το ιδιωτικο σχολειο μου εγραψες

οτι οσοι δεν μπορουν να στειλουν τα παιδια σε ιδιωτικα λογω οικονομικων προβληματων κατακρινουν τα ιδιωτικα απο αντιζηλια

αισχρο κατ τη γνωμη ως διατυπωση

οποις κανει μια βολτα στο συγκεκριμενο θεμα θα το δει γραμμενο

εγω ημουν σε ιδιωτικο κι εχω μια ασχημη χλιαρή εμπειρια και μου απαντας

το φοβερο και γιατι δεν εφευγες τοτε???

μαλλον επειδη οι γονεις μου το ειχαν για καλο κι επειδη οι εφηβοι πανε στο σχολειο που πανε οι γονεις

τελος δεν εκθειαζει κανεις το δημοσιο απο κομπλεξ,,,,επιθυμει ενα καλυτερο δημοσιο ναι,,,,θεωρει λογω πολιτικης θεσης οτι η παιδεια δεν πρεπει να πληρωνεται ναι,,,αμφισβητει την ποιοτητα της πλειοψηφιας των ιδιωτικων ναι

και ναι υπαρχουν και μαθητες δημοσιων που καραγουσταραν το σχολειο τους και γραμματα εμαθαν,,,οπως και μαθητες σε ιδιωτικα

οπως και αποφοιτοι ιδιωτικουν που κρινουν κατοπιν εορτης οτι το σχολειο τους δεν αξιζε τον κοπο για τοοοσα λεφτα και πιστεψε με δε νειναι απο κομπλεξ

οσο για τις αξιες και την οικογενεια εγω αρνουμαι να περασω ως αξια στο παιδι μου οτι υπαρχουν μαθητες 2 ταχυτητων

αυτο ειναι μια οδυνηρη πραγματικοτητα δεν ειναι αξια

Δυστυχώς η παιδεία δεν καλλιεργείται απαραίτητα στους "ασφαλής", περιποιημένους, άνετους, μεγάλους, πρωτοποριακούς κλπ κλπ χώρους.

Γιατί :

-αν ήταν έτσι δεν θα είχε επιστρέψει το παιδί μου μια μέρα από έναν τέτοιο χώρο άγρια χτυπημένο

- αν τα παιδιά είχαν μάθει τα στοιχειώδη δεν θα είχε αρχίσει καν ο καυγάς (και δε φτάνει να έχει ο ένας άρχές από την οικογένειά του...)

- αν το σχολείο ενδιαφερόταν θα ειδοποιούσε τουλάχιστον εμάς αλλά κυρίως την οικογένεια του παιδιού που προκάλεσε τον τραυματισμό (ενώ το ίδιο δεν είχε ίχνος χτυπήματος και άρα οι γονείς του δεν είχαν ιδέα)

- αν ήταν έτσι, δεν θα υπήρχαν σε αυτά τα πρωτοποριακά σχολεία τάξεις με 27-30 παιδιά, ιδίως στις μικρές τάξεις. Γιατί έτσι δεν μπορεί να γίνει δουλειά, τουλάχιστον όχι διαφορετική από αυτή που γινόταν όταν είμασταν εμείς παιδιά και πηγαίναμε στο δημόσιο της γειτονιάς μας

- αν ήταν έτσι, το σχολείο θα προστάτευε τα παιδιά που έχουν μαθησιακές δυσκολίες και δεν θα τα άφηνε να γίνουν το παιχνιδάκι των άλλων, καταστρέφοντάς τους το ηθικό και μετατρέποντάς τα ακόμα και σε προβληματικά παιδιά

- αν ήταν έτσι οι δασκάλες θα έδιναν στο παιδί το χρονικό περιθώριο που χρειάζεται για να διαγνωστεί η μαθησιακή δυσκολία πριν το θεωρήσουν τεμπέλη και χωρίς να μεταθέτουν το πρόβλημά τους στην οικογένεια και αναγκάζοντας το παιδί να διαβάζει από το πρωί μέχρι το βράδυ με αποτέλεσμα να μισήσει τελικά το διάβασμα.

Θα μπορούσα να συνεχίσω για πολύ ακόμα αλλά δεν θέλω να αφιερώσω άλλο χρόνο σε ένα σχολείο το οποίο θεωρώ πως λήστεψε από το παιδί μου τα πιο ανέμελά του χρόνια στο βωμό της ύλης, της μάθησης και του κυνηγητού διπλωμάτων.

Τώρα πάμε στο δημόσιο και μέχρι στιγμής έχω εκπλαγεί ευχάριστα. Τόσα χρόνια ζούσαμε σε ένα άγχος να προλάβουμε αξημέρωτα το σχολικό, να προλάβουμε να (ξανα)διαβάσουμε όλα τα μαθήματα πριν την όποια απογευματινή δραστηριότητα (ναι, υπάρχουν και άλλες, πέρα από αυτές που προσφέρουν τα σχολεία), να τελειώσουμε ό,τι έχει μείνει μετά, να φάμε γρήγορα, να κάνουμε μπάνιο γρήγορα, να πάμε για ύπνο νωρίς γιατί πως να σηκωθεί την άλλη μέρα το παιδί λίγο μετά τις 6; Αυτά τώρα ανήκουν στο παρελθόν. Και μόνο που δεν υπάρχει πια ο χαμένος χρόνος της μεταφοράς (που για να εξυπηρετηθούν άλλα δρομολόγια ήταν 3+ ώρες την ημέρα) είναι μεγάλο το όφελος.

Αλλά το σημαντικότερο : το δημόσιο σχολείο ενδιαφέρθηκε από μόνο του για το πρόβλημα του παιδιού. Πριν καν προλάβουμε να τους ενημερώσουμε, παρά την ανοργανωσιά που παρατηρείται σε άλλα θέματα, είχαν βρει το χαρτί με τη διάγνωση στο φάκελλό του και ξεκίνησαν τις διαδικασίες για το τμήμα ένταξης. Η δασκάλα που θα του κάνει το ειδικό μάθημα είναι γλυκύτατη και φάνηκε να ενδιαφέρεται για το καλό του παιδιού χωρίς να έχει η ίδια το παραμικρό όφελος. Αυτό για μένα σημαίνει ότι το σχολείο αγκάλιασε το παιδί μου, κι ας μην το καλωσόρισε κανείς ιδιαίτερα, ας μην ξέραμε καν σε ποια γραμμή πρέπει να σταθεί όταν χτύπησε το κουδούνι.

Επομένως, τι με νοιάζει αν υπάρχουν τα βιβλία του η όχι, δόξα τω Θεώ έχουμε ίντερνετ και ό,τι θέλουμε το βρίσκουμε. Μήπως στο ιδιωτικό δεν τα αγοράζαμε κι αυτά εμείς; Ακριβώς τα ίδια βιβλία ήταν που οι μεν τα παίρνουν ως δωρεάν παροχή οι δε τα πληρώνουν.

Διαφημίσεις

Δυστυχώς η παιδεία δεν καλλιεργείται απαραίτητα στους "ασφαλής", περιποιημένους, άνετους, μεγάλους, πρωτοποριακούς κλπ κλπ χώρους.

Γιατί :

-αν ήταν έτσι δεν θα είχε επιστρέψει το παιδί μου μια μέρα από έναν τέτοιο χώρο άγρια χτυπημένο

- αν τα παιδιά είχαν μάθει τα στοιχειώδη δεν θα είχε αρχίσει καν ο καυγάς (και δε φτάνει να έχει ο ένας άρχές από την οικογένειά του...)

- αν το σχολείο ενδιαφερόταν θα ειδοποιούσε τουλάχιστον εμάς αλλά κυρίως την οικογένεια του παιδιού που προκάλεσε τον τραυματισμό (ενώ το ίδιο δεν είχε ίχνος χτυπήματος και άρα οι γονείς του δεν είχαν ιδέα)

- αν ήταν έτσι, δεν θα υπήρχαν σε αυτά τα πρωτοποριακά σχολεία τάξεις με 27-30 παιδιά, ιδίως στις μικρές τάξεις. Γιατί έτσι δεν μπορεί να γίνει δουλειά, τουλάχιστον όχι διαφορετική από αυτή που γινόταν όταν είμασταν εμείς παιδιά και πηγαίναμε στο δημόσιο της γειτονιάς μας

- αν ήταν έτσι, το σχολείο θα προστάτευε τα παιδιά που έχουν μαθησιακές δυσκολίες και δεν θα τα άφηνε να γίνουν το παιχνιδάκι των άλλων, καταστρέφοντάς τους το ηθικό και μετατρέποντάς τα ακόμα και σε προβληματικά παιδιά

- αν ήταν έτσι οι δασκάλες θα έδιναν στο παιδί το χρονικό περιθώριο που χρειάζεται για να διαγνωστεί η μαθησιακή δυσκολία πριν το θεωρήσουν τεμπέλη και χωρίς να μεταθέτουν το πρόβλημά τους στην οικογένεια και αναγκάζοντας το παιδί να διαβάζει από το πρωί μέχρι το βράδυ με αποτέλεσμα να μισήσει τελικά το διάβασμα.

Θα μπορούσα να συνεχίσω για πολύ ακόμα αλλά δεν θέλω να αφιερώσω άλλο χρόνο σε ένα σχολείο το οποίο θεωρώ πως λήστεψε από το παιδί μου τα πιο ανέμελά του χρόνια στο βωμό της ύλης, της μάθησης και του κυνηγητού διπλωμάτων.

Τώρα πάμε στο δημόσιο και μέχρι στιγμής έχω εκπλαγεί ευχάριστα. Τόσα χρόνια ζούσαμε σε ένα άγχος να προλάβουμε αξημέρωτα το σχολικό, να προλάβουμε να (ξανα)διαβάσουμε όλα τα μαθήματα πριν την όποια απογευματινή δραστηριότητα (ναι, υπάρχουν και άλλες, πέρα από αυτές που προσφέρουν τα σχολεία), να τελειώσουμε ό,τι έχει μείνει μετά, να φάμε γρήγορα, να κάνουμε μπάνιο γρήγορα, να πάμε για ύπνο νωρίς γιατί πως να σηκωθεί την άλλη μέρα το παιδί λίγο μετά τις 6; Αυτά τώρα ανήκουν στο παρελθόν. Και μόνο που δεν υπάρχει πια ο χαμένος χρόνος της μεταφοράς (που για να εξυπηρετηθούν άλλα δρομολόγια ήταν 3+ ώρες την ημέρα) είναι μεγάλο το όφελος.

Αλλά το σημαντικότερο : το δημόσιο σχολείο ενδιαφέρθηκε από μόνο του για το πρόβλημα του παιδιού. Πριν καν προλάβουμε να τους ενημερώσουμε, παρά την ανοργανωσιά που παρατηρείται σε άλλα θέματα, είχαν βρει το χαρτί με τη διάγνωση στο φάκελλό του και ξεκίνησαν τις διαδικασίες για το τμήμα ένταξης. Η δασκάλα που θα του κάνει το ειδικό μάθημα είναι γλυκύτατη και φάνηκε να ενδιαφέρεται για το καλό του παιδιού χωρίς να έχει η ίδια το παραμικρό όφελος. Αυτό για μένα σημαίνει ότι το σχολείο αγκάλιασε το παιδί μου, κι ας μην το καλωσόρισε κανείς ιδιαίτερα, ας μην ξέραμε καν σε ποια γραμμή πρέπει να σταθεί όταν χτύπησε το κουδούνι.

Επομένως, τι με νοιάζει αν υπάρχουν τα βιβλία του η όχι, δόξα τω Θεώ έχουμε ίντερνετ και ό,τι θέλουμε το βρίσκουμε. Μήπως στο ιδιωτικό δεν τα αγοράζαμε κι αυτά εμείς; Ακριβώς τα ίδια βιβλία ήταν που οι μεν τα παίρνουν ως δωρεάν παροχή οι δε τα πληρώνουν.

σας ευχομαι τα καλυτερα απο καρδιας απο εδω και στο εξης

Έχετε φύγει από το θέμα νομίζω... Συμφωνώ πως το κυρίως ζήτημα δεν είναι εάν θα γίνει σνομπ η όχι αφού όντως αυτό εξαρτάται και από άλλα πράγματα. Θεωρώ βέβαια οτι είναι λιγάκι πιο εύκολο σε ένα περιβάλλον που οι συμμαθητές του έχουν ένα βιωτικό επίπεδο υψηλό και σίγουρα υψηλότερο σε μέσο όρο από αυτό του δημοσίου. Αλλάζουν τα ενδιαφέροντα, αλλάζουν οι συναναστροφές αλλάζουν πολλά.. Όμως είπαμε, δεν ισχύει πάντα γιατί εξαρτάται και από άλλα πράγματα και πράγματι από την οικογένεια κυρίως.

Νομίζω αγαπητή bobonela πως αν ξαναδιαβάσεις το μήνυμά σου σε πιο ψύχραιμη κατάσταση θα αναγνωρίσεις σαφή εμπάθεια και πολύ πολύ αδικαιολόγητο, θα έλεγα, θυμό... Είναι λοιπόν λιγάκι ειρωνικό να κατηγορείς τους άλλους για αυτό που η ίδια σου κάνεις και μάλιστα, αν μου επιτρέπεται, όταν η αντίθετη πλευρά δεν μπορεί να θεωρηθεί σε καμία περίπτωση τόσο επιθετική όσο εσύ που αν είχαμε και ήχο θα σε ακούγαμε να σκούζεις μέσα από το μήνυμα! Η κοπέλα που μίλησε για σνομπισμό δεν αναφέρθηκε σε όλα τα παιδιά και κυρίως όχι στο δικό σου για να ωρύεσαι έτσι! Δεν είναι ούτε αυτό δείγμα παιδείας θέλω να σου πω... Α! Και αυτό με την παιδεία που αναφέρεις μου ακούστηκε λιγάκι σνομπ...:rolleyes:

Γιατί :

Χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι ικανοί να αναγνωρίσουν την πραγματική αξία της εκπαίδευσης και με ταπεινή διάθεση να αλλάξουν αν χρειαστεί επιλογές και πορεία.

Υπάρχουν πολλοί που στη θέση σας απλώς θα έπαιρναν ακόμα ένα δάσκαλο στο σπίτι ή θα πήγαιναν σε άλλο ιδιωτικό, θεωρώντας αδύνατο να πάρουν κάτι καλύτερο από το δημόσιο σχολείο, καταδικάζοντας την επιλογή αυτή ως την χειρότερη. Δεν το κάνατε και λειτουργήσατε με ανοιχτό μυαλό και μάτια, το δοκιμάσατε και είναι ευτυχές που παρά τις δυσκολίες είστε ευχαριστημένοι!

Εύχομαι το καλύτερο από δω και πέρα. Είμαι σίγουρη πως το παιδάκι σας είναι τυχερό που σας έχει γονείς.

Έχω αρκετούς γνωστούς που τέλειωσαν ιδιωτικό σχολείο. Οι μισοί από αυτούς έχουν παραδεχτεί ότι οι γονείς τους τους έστειλαν εκεί όχι γιατί θεωρούσαν καλύτερη την ποιότητα της εκπαίδευσης, αλλά για να δικτυωθούν και να κάνουν γνωριμίες με ''άλλους κύκλους''. Συγκεκριμένα, δυο γνωστά μου αδέρφια πήγαιναν σε πασίγνωστο ιδιωτικό, λόγω ισχύος και γνωριμιών του πατέρα τους. Μέτριοι μαθητές, σπούδασαν κατευθείαν στο εξωτερικό σε αμφιβλόλου ποιότητας πανεπιστήμια (εδώ δεν έγραψαν ούτε τη βάση στις πανελλήνιες) και τώρα είναι και οι δυο βολεμένοι, με γνωριμίες και τα πάντα. Και είχε πει ο ένας (που τον ξέρω καλύτερα), ότι η πιο έξυπνη κίνηση που έκανε ο πατέρας του, ήταν που κατάφερε και τον έστειλε εκεί και έλυσε το πρόβλημά του (κάτι σαν επένδυση δηλαδή).

Εγώ πήγα σε δημόσιο και όταν κάνω παιδί πάλι σε δημόσιο θα το στείλω. Γιατί δεν μου αρέσει η λογική σύμφωνα με την οποία στέλνουν πολλοί γονείς τα παιδιά τους σε ιδιωτικά, λέγοντας ότι το κάνουν για την ποιότητα.

Και όταν το παιδί μπει από νωρίς σε τέτοιο σχολικό περιβάλλον, με παιδιά σνομπ οιοκογενειών, θα επηρεαστεί και ίσως γίνει κι αυτό σνομπ.

δεν ξερω πως θα νιωθω εγώ και το παιδί μου..ειτε σε ιδιωτικό ή σε δημόσιο...

αυτο που θελω καταρχήν ειναι να γινονται μαθήματα, να μην εχει απεργιες και να εχει βιβλια...ας ξεκινήσουμε απο τα βασικά, αυτά που θεωρώ εγώ ως βασικά, και βλεπουμε!

Σε ενδιαφέρει πραγματικά περισσότερο να μην έχει απεργίες ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως ο δάσκαλος του ιδιωτικού μπορεί να δουλεύει ακόμα και με τις ίδιες συνθήκες (έχω δει και έχω ακούσει από συναδέλφους ουκ ολίγα ιδιωτικά που ούτε χαρτί για φωτοτυπίες δεν είχανε) απλώς δεν μπορεί να απεργήσει ούτε να κάνειι κάτι γιατί φοβάται οτι θα χάσει τη θέση του;

Ακόμα και αν ο λόγος που δεν γίνονται απεργίες στον ιδιωτικό δεν είναι οτι δεν υπάρχουν λόγοι για να γίνει, αλλά γιατί υπάρχει σαφής καταπίεση;; Τι είναι καλύτερο; Ένας δάσκαλος που διεκδικεί ή ένας δάσκαλος που φοβάται;;

Θα ήθελες ένα δάσκαλο που ξέρει οτι του χρόνου θα κάθονται 30 παιδιά σε αίθουσες που χωράνε 15 και δεν θα κάνει τίποτα;;; Ένα δάσκαλο που ξέρει οτι θα κοιμούνται 20 παιδιά σε στρώματα που χωράνε 10;; Που δεν θα αντιδρά όταν δεν υπάρχουν ειδικοί δάσκαλοι να αναλάβουν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες;;; Που δεν θα αντιδρά σε οποιαδήποτε υποβάθμιση της δουλειάς του;;; Δεν συμβαίνουν μόνο στο δημόσιο αυτά!

Διαφημίσεις

Έχω αρκετούς γνωστούς που τέλειωσαν ιδιωτικό σχολείο. Οι μισοί από αυτούς έχουν παραδεχτεί ότι οι γονείς τους τους έστειλαν εκεί όχι γιατί θεωρούσαν καλύτερη την ποιότητα της εκπαίδευσης, αλλά για να δικτυωθούν και να κάνουν γνωριμίες με ''άλλους κύκλους''. Συγκεκριμένα, δυο γνωστά μου αδέρφια πήγαιναν σε πασίγνωστο ιδιωτικό, λόγω ισχύος και γνωριμιών του πατέρα τους. Μέτριοι μαθητές, σπούδασαν κατευθείαν στο εξωτερικό σε αμφιβλόλου ποιότητας πανεπιστήμια (εδώ δεν έγραψαν ούτε τη βάση στις πανελλήνιες) και τώρα είναι και οι δυο βολεμένοι, με γνωριμίες και τα πάντα. Και είχε πει ο ένας (που τον ξέρω καλύτερα), ότι η πιο έξυπνη κίνηση που έκανε ο πατέρας του, ήταν που κατάφερε και τον έστειλε εκεί και έλυσε το πρόβλημά του (κάτι σαν επένδυση δηλαδή).

Εγώ πήγα σε δημόσιο και όταν κάνω παιδί πάλι σε δημόσιο θα το στείλω. Γιατί δεν μου αρέσει η λογική σύμφωνα με την οποία στέλνουν πολλοί γονείς τα παιδιά τους σε ιδιωτικά, λέγοντας ότι το κάνουν για την ποιότητα.

Και όταν το παιδί μπει από νωρίς σε τέτοιο σχολικό περιβάλλον, με παιδιά σνομπ οιοκογενειών, θα επηρεαστεί και ίσως γίνει κι αυτό σνομπ.

Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Τέτοια ιδιωτικά σχολεία που αναφέρεις είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού, και πολλά λέω. Και οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σε αυτά τα ιδιωτικά σχολεία είναι ήδη δικτυωμένοι και δεν χρειάζεται να περιμένουν το σχολείο για να "βολέψουν" τα παιδιά τους. Εδώ μιλάμε γι'αυτους που αποκαλείς ως "σνομπ" γονείς.

Σίγουρα, το ιδιωτικό σχολείο δεν θα κάνει θαύματα σε ένα παιδί που είναι μέτριος ή όχι και τόσο καλός μαθητής. Το σχολείο δεν το επιλέγεις με σκοπό να αλλάξει το νοητικό επίπεδο του παιδιού σου. Τότε σε όλα τα ιδιωτικά θα συναντάγαμε αδύναμους μαθητές. Το ιδιωτικό το επιλέγεις- και βέβαια δεν΄μιλάμε για όλα τα ιδιωτικά που υπάρχουν - για να δώσεις στο παιδί σου ένα ασφαλέστερο περιβάλλον, για να έχεις μια καλύτερη επαφή με το διδακτικό προσωπικό, για να έχεις τα αυτονόητα που πρέπει να προσφέρει η εκπαίδευση (βλ. θέρμανση, βιβλία, υλικά, καθαριότητα) και για όλα τα επιπλέον ερεθίσματα που προσφέρει ένα ιδιωτικό σχολείο σε σχέση με το δημόσιο.

Προσωπική μου άποψη - και το ξανατονίζω ότι δεν μου περισσεύουν καθόλου τα χρήματα που δίνω για την ιδιωτική εκπαίδευση των παιδιών μου - είναι ότι ένα καλό ιδιωτικό σχολείο "τα αξίζει τα λεφτά του".

Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Τέτοια ιδιωτικά σχολεία που αναφέρεις είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού, και πολλά λέω. Και οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σε αυτά τα ιδιωτικά σχολεία είναι ήδη δικτυωμένοι και δεν χρειάζεται να περιμένουν το σχολείο για να "βολέψουν" τα παιδιά τους. Εδώ μιλάμε γι'αυτους που αποκαλείς ως "σνομπ" γονείς.

Σίγουρα, το ιδιωτικό σχολείο δεν θα κάνει θαύματα σε ένα παιδί που είναι μέτριος ή όχι και τόσο καλός μαθητής. Το σχολείο δεν το επιλέγεις με σκοπό να αλλάξει το νοητικό επίπεδο του παιδιού σου. Τότε σε όλα τα ιδιωτικά θα συναντάγαμε αδύναμους μαθητές. Το ιδιωτικό το επιλέγεις- και βέβαια δεν΄μιλάμε για όλα τα ιδιωτικά που υπάρχουν - για να δώσεις στο παιδί σου ένα ασφαλέστερο περιβάλλον, για να έχεις μια καλύτερη επαφή με το διδακτικό προσωπικό, για να έχεις τα αυτονόητα που πρέπει να προσφέρει η εκπαίδευση (βλ. θέρμανση, βιβλία, υλικά, καθαριότητα) και για όλα τα επιπλέον ερεθίσματα που προσφέρει ένα ιδιωτικό σχολείο σε σχέση με το δημόσιο.

Προσωπική μου άποψη - και το ξανατονίζω ότι δεν μου περισσεύουν καθόλου τα χρήματα που δίνω για την ιδιωτική εκπαίδευση των παιδιών μου - είναι ότι ένα καλό ιδιωτικό σχολείο "τα αξίζει τα λεφτά του".

Εγώ μίλησα κυρίως για τα δυο αδέρφια που ξέρω, οι γονείς ήταν νεόπλουτοι, είχαν λεφτά αλλά όχι γνωριμίες, οπότε το κατάφεραν αυτό. Και σίγουρα υπάρχουν γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικό για τους λόγους που αναφέρεις, άσχετα αν υφίστανται ή αν είναι φούσκα, αλλά πάρα πολλοί το κάνουν για τους λόγους που είπα. Και πολλά παιδιά σε τέτοια σχολεία προέρχονται από τέτοιο οικογενειακό περιβάλλον. Τελοσπάντων, εγώ είμαι γενικά υπέρ του δημόσιου.

το σχολειο πολυ σωστα, δεν το επιλογεις εχοντας ως στοχο να του αλλαξει το νοητικο του επιπεδο αλλα με στοχο να του διερυνει τους οριζοντες και να καλλιεργησει την κριτικη του σκεψη ανεξαρτητως της νοημοσυνης του,,,,,κι αυτο ειναι κατι πολυ πιο συνθετο απο το πλαισιο αγγλικουλια γερμανικουλια επιτυχια στις πανελληνιες και επιδερμικες δραστηριοτητες που μας πουλανε προκειμενου να καθυσηχαζομαστε εμεις οι γονεις,,,ταχα μου κατι καναμε

το σχολειο πρεπει να προτεινει κι αλλους δρομους περαν των πανελληνιων η της υποχρεωτικης φυγης σε πανεπιστημια του εξωτερικου για ολους αυτους που δεν ειναι και δεν γουσταρουν τα γραμματα,,,σε ποιο σχολειο απο ολα αυτα καλλιεργειται η αγαπη και το ενδιαφερον για τη φυση και την υπαιθρο και τα χωρια μας?,,,σε ποιο απο αυτα τα σχολεια δειχνουν ενα αξιοπρεπη δρομο ενηλικιωσης μεσα απο τις γεωργικες δουλειες η τη θαλλασσα?,,,σε ?ποιο σχολειο μαθαινουν στα παιδια να κανουν πραγματα με τα χερια τους,,να ξερουν να αλλαξουν μια ασφαλεια αν τυχει και καει η να φτιαχνουν μονα τους ζυμωτο ψωμι η να ραβουν?

σε κανενα δεν γινεται κατι τετοιο ,,,οχι δεν πουλαει κατι τετοιο ως υπηρεσια,,,εμεις ονειρευομαστε αλλο μελλον για τα παιδια μας

να μου πεις γινεται στα δημοσια?? τρεφω μια ελπιδα παραπανω

προσωπικα εχω αλλες απαιτησεις απο ενα σχολειο, δεν με νιαζει αν θα παρει σορμπον στα 9 ουτε αν θα μαθει κομπιουτερ απο τα 2,,,οσα παιδια ειναι να τα μαθουν θα τα μαθουν ευκολα η πιο δυσκολα .. αυτο προσωπικα οχι δεν μου φτανει

δεν γυριζω την πλατη μου στο δημοσιο σχολειο αυτο θα αναβαθμισω διεκδικωντας,,,το παιδι μου με αυτη την κοινωνια θα εχει να κανει και απο αυτην θα μαθει να διεκδικει και σε αυτην θα μαθει να ειναι δημιουργικος ακομα κι αν χρειαστει να κανει μαθημα χωρις θερμανση,,,αλλιως θα ειναι σαν να τον κραταω μακρια απο την πραγματικοτητα μεσα στην οποια δικαιουται και οφειλει να αρθρωσει λογο,,,ακομα κι αν αυτο τον ματαιωνει,,,10 θα πεφτει 11 θα σηκωνεται

συμφωνω απόλυτα......

Είμαι εντελώς κατά των μεγάλων ιδιωτικών σχολείων της πρωτεύουσας , που φλομώνουν τα παιδιά σε κουραστικές δραστηριότητες, "ενισχυντικά" μαθήματα (όπως έντεχνα ονομάζουν τα φροντιστηριακά τους μαθήματα για να μη φανεί ότι το κανονικό τους πρόγραμμα υστερεί και άρα χρειάζεται επιπρόσθετη βοήθεια), προάγουν σαφώς ελιτίστικες νοοτροπίες και απομυζούν οικονομικά τους χαζούς γονείς που στέλνουν εκεί τα παιδιά τους, όχι για να τους προσφέρουν ό,τι καλύτερο υπάρχει, αλλά για να λένε ότι στέλνουν το παιδί τους στο Τάδε σχολείο με το κλειστό κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων.

Όμως, είμαι επίσης και εντελώς κατά των δημοσίων σχολείων, με τους αδιάφορους στην πλειοψηφία τους δασκάλους και καθηγητές, που δεν εξασφαλίζουν για τους εκπαιδευτικούς αυτούς τη δια βίου εκπαίδευση και επιμόρφωση, που δεν παρέχουν τα στοιχειώδη από άποψη κτιριακών εγκαταστάσεων και τεχνολογικής υποδομής, και που τέλος δεν μαθαίνουν στα παιδιά να σκέφτονται, να αναλύουν και να συνθέτουν, αλλά απλά να παπαγαλίζουν για να βγει η διδακτέα ύλη.

Τι μένει λοιπόν;

Μένουν τα μικρά ιδιωτικά σχολεία, αυτά που ως επι το πλείστον είναι "οικογενειακά", με τους ιδιοκτήτες να γνωρίζουν το κάθε παιδί και να νοιάζονται για αυτό, που παρέχουν καλή αλλά όχι εξωφρενική υποδομή, που ακολουθούν το πρόγραμμα των δημοσίων, αλλά και κάτι παραπάνω, που έχουν καλούς δασκάλους που ασχολούνται και πέραν του ωραρίου τους, και που, τέλος, χρεώνουν πιο ρεαλιστικές τιμές.

Αν ήμουν στην επαρχία, μπορεί και να επέλεγα δημόσιο σχολείο, αν τηρούσε τις βασικές προδιαγραφές και παρείχε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον. Αλλά στην Αθήνα, οπωσδήποτε θα προτιμήσω το ιδιωτικό για το παιδί μου. Αν και εφοσον βγαινω οικονομικα, γιατί δεν ειναι πλουσιοι όλοι όσοι στελνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά...απλά κόβουν άλλα...

και αποθηλασε επιτελους!

το σχολειο πολυ σωστα, δεν το επιλογεις εχοντας ως στοχο να του αλλαξει το νοητικο του επιπεδο αλλα με στοχο να του διερυνει τους οριζοντες και να καλλιεργησει την κριτικη του σκεψη ανεξαρτητως της νοημοσυνης του,,,,,κι αυτο ειναι κατι πολυ πιο συνθετο απο το πλαισιο αγγλικουλια γερμανικουλια επιτυχια στις πανελληνιες και επιδερμικες δραστηριοτητες που μας πουλανε προκειμενου να καθυσηχαζομαστε εμεις οι γονεις,,,ταχα μου κατι καναμε

το σχολειο πρεπει να προτεινει κι αλλους δρομους περαν των πανελληνιων η της υποχρεωτικης φυγης σε πανεπιστημια του εξωτερικου για ολους αυτους που δεν ειναι και δεν γουσταρουν τα γραμματα,,,σε ποιο σχολειο απο ολα αυτα καλλιεργειται η αγαπη και το ενδιαφερον για τη φυση και την υπαιθρο και τα χωρια μας?,,,σε ποιο απο αυτα τα σχολεια δειχνουν ενα αξιοπρεπη δρομο ενηλικιωσης μεσα απο τις γεωργικες δουλειες η τη θαλλασσα?,,,σε ?ποιο σχολειο μαθαινουν στα παιδια να κανουν πραγματα με τα χερια τους,,να ξερουν να αλλαξουν μια ασφαλεια αν τυχει και καει η να φτιαχνουν μονα τους ζυμωτο ψωμι η να ραβουν?

σε κανενα δεν γινεται κατι τετοιο ,,,οχι δεν πουλαει κατι τετοιο ως υπηρεσια,,,εμεις ονειρευομαστε αλλο μελλον για τα παιδια μας

να μου πεις γινεται στα δημοσια?? τρεφω μια ελπιδα παραπανω

προσωπικα εχω αλλες απαιτησεις απο ενα σχολειο, δεν με νιαζει αν θα παρει σορμπον στα 9 ουτε αν θα μαθει κομπιουτερ απο τα 2,,,οσα παιδια ειναι να τα μαθουν θα τα μαθουν ευκολα η πιο δυσκολα .. αυτο προσωπικα οχι δεν μου φτανει

δεν γυριζω την πλατη μου στο δημοσιο σχολειο αυτο θα αναβαθμισω διεκδικωντας,,,το παιδι μου με αυτη την κοινωνια θα εχει να κανει και απο αυτην θα μαθει να διεκδικει και σε αυτην θα μαθει να ειναι δημιουργικος ακομα κι αν χρειαστει να κανει μαθημα χωρις θερμανση,,,αλλιως θα ειναι σαν να τον κραταω μακρια απο την πραγματικοτητα μεσα στην οποια δικαιουται και οφειλει να αρθρωσει λογο,,,ακομα κι αν αυτο τον ματαιωνει,,,10 θα πεφτει 11 θα σηκωνεται

Είναι πάρα πολύ όμορφα όλα αυτά που λες και μακάρι να γίνουν κάποια στιγμή πραγματικότητα. Αλλά οι απαιτήσεις που λες ότι έχεις από ένα σχολείο και ιδιαίτερα το ιδιωτικό όπου πληρώνεις δεν μπορούν να απέχουν άρδην από το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας που ζεις. Αρα το πρόβλημα δεν βρίσκεται στο ιδιωτικό σχολείο αλλά στη δομή του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος. Ενα ιδιωτικό σχολείο στην Ελλάδα, και σε κάθε χώρα, οφείλει να ακολουθεί - δυστυχώς - το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας του. Αρα το να αγωνιστείς για την αλλάγη αυτού του στερεότυπου συστήματος δεν έχει να κάνει με το τι σχολείο θα επιλέξεις για το παιδί σου. Και βέβαια, προσωπικά μιλώντας, εφόσον αντέχω οικονομικά και δεν στερούμαι βασικές μου ανάγκες, ΝΑΙ θα προτιμήσω το παιδί μου να κάνει μάθημα σε αίθουσα με θέρμανση γιατί αυτό δεν είναι πολυτέλεια και η έλλειψη της θέρμανσης δεν θα το κάνει πιο διεκδικητικό.

Διαφημίσεις

συμφωνω απόλυτα......

Είμαι εντελώς κατά των μεγάλων ιδιωτικών σχολείων της πρωτεύουσας , που φλομώνουν τα παιδιά σε κουραστικές δραστηριότητες, "ενισχυντικά" μαθήματα (όπως έντεχνα ονομάζουν τα φροντιστηριακά τους μαθήματα για να μη φανεί ότι το κανονικό τους πρόγραμμα υστερεί και άρα χρειάζεται επιπρόσθετη βοήθεια), προάγουν σαφώς ελιτίστικες νοοτροπίες και απομυζούν οικονομικά τους χαζούς γονείς που στέλνουν εκεί τα παιδιά τους, όχι για να τους προσφέρουν ό,τι καλύτερο υπάρχει, αλλά για να λένε ότι στέλνουν το παιδί τους στο Τάδε σχολείο με το κλειστό κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων.

Όμως, είμαι επίσης και εντελώς κατά των δημοσίων σχολείων, με τους αδιάφορους στην πλειοψηφία τους δασκάλους και καθηγητές, που δεν εξασφαλίζουν για τους εκπαιδευτικούς αυτούς τη δια βίου εκπαίδευση και επιμόρφωση, που δεν παρέχουν τα στοιχειώδη από άποψη κτιριακών εγκαταστάσεων και τεχνολογικής υποδομής, και που τέλος δεν μαθαίνουν στα παιδιά να σκέφτονται, να αναλύουν και να συνθέτουν, αλλά απλά να παπαγαλίζουν για να βγει η διδακτέα ύλη.

Τι μένει λοιπόν;

Μένουν τα μικρά ιδιωτικά σχολεία, αυτά που ως επι το πλείστον είναι "οικογενειακά", με τους ιδιοκτήτες να γνωρίζουν το κάθε παιδί και να νοιάζονται για αυτό, που παρέχουν καλή αλλά όχι εξωφρενική υποδομή, που ακολουθούν το πρόγραμμα των δημοσίων, αλλά και κάτι παραπάνω, που έχουν καλούς δασκάλους που ασχολούνται και πέραν του ωραρίου τους, και που, τέλος, χρεώνουν πιο ρεαλιστικές τιμές.

Αν ήμουν στην επαρχία, μπορεί και να επέλεγα δημόσιο σχολείο, αν τηρούσε τις βασικές προδιαγραφές και παρείχε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον. Αλλά στην Αθήνα, οπωσδήποτε θα προτιμήσω το ιδιωτικό για το παιδί μου. Αν και εφοσον βγαινω οικονομικα, γιατί δεν ειναι πλουσιοι όλοι όσοι στελνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά...απλά κόβουν άλλα...

Και ποιος σου είπε οτι στον ιδιωτικό εξασφαλίζει κανείς την δια βίου επιμόρφωση των καθηγητών;;;; Ισα ίσα που όπως έχω ξαναπεί στον ιδιωτικό οι δάσκαλοι είναι όσοι δεν πέρασαν στον ΑΣΕΠ κατά πλειοψηφία!! Κανένας δεν πάει να δουλέψει στο ιδιωτικό όταν μπορεί να δουλέψει στο δημόσιο! Αρα μάλλον λιγότερο και όχι περισσότερο καταρτισμένοι είναι!

Επίσης ποιος σου είπε οτι οι εκπαιδευτικοί του δημοσίου δεν κάθονται πέραν του ωραρίου. Και κάθονται από επιλογή!! Οχι από εξαναγκασμό, επειδή τους το επέβαλε το αφεντικό. Εχω καθίσει ουκ ολίγες φορές μέχρι τις έντεκα το βράδυ να κάνω εργασίες να συμμαζεύω την τάξη και να φτιάχνω σκηνικά για γιορτές. Εαν δούλευα στο ιδιωτικό και μου το επέβαλαν δεν θα καθόμουν με την ίδια όρεξη ούτε θα ένιωθα την ίδια ικανοποίηση και δημιουργικότητα! Μάλλον θα γυρνούσα σπίτι και θα γκρίνιαζα!

Επίσης ένας αδιάφορος εκπαιδευτικός θα είναι αδιάφορος παντού, μόνο που στο ιδιωτικό θα κρυφτεί πολύ καλά και δεν θα είσαι σε θέση να τον διακρίνεις!

Επίσης ποιος σου είπε οτι οι εκπαιδευτικοί του δημοσίου δεν κάθονται πέραν του ωραρίου. Και κάθονται από επιλογή!! Οχι από εξαναγκασμό, επειδή τους το επέβαλε το αφεντικό. Εχω καθίσει ουκ ολίγες φορές μέχρι τις έντεκα το βράδυ να κάνω εργασίες να συμμαζεύω την τάξη και να φτιάχνω σκηνικά για γιορτές. Εαν δούλευα στο ιδιωτικό και μου το επέβαλαν δεν θα καθόμουν με την ίδια όρεξη ούτε θα ένιωθα την ίδια ικανοποίηση και δημιουργικότητα! Μάλλον θα γυρνούσα σπίτι και θα γκρίνιαζα!

Επίσης ένας αδιάφορος εκπαιδευτικός θα είναι αδιάφορος παντού, μόνο που στο ιδιωτικό θα κρυφτεί πολύ καλά και δεν θα είσαι σε θέση να τον διακρίνεις!

τι να σου πω κοπελα μου εσύ εισαι η εξαιρεση..βλεπω όμως πολύ καλά τί γίνεται στα δημόσια σχολεια της γειτονιας μου...

και αποθηλασε επιτελους!

Και ποιος σου είπε οτι στον ιδιωτικό εξασφαλίζει κανείς την δια βίου επιμόρφωση των καθηγητών;;;; Ισα ίσα που όπως έχω ξαναπεί στον ιδιωτικό οι δάσκαλοι είναι όσοι δεν πέρασαν στον ΑΣΕΠ κατά πλειοψηφία!! Κανένας δεν πάει να δουλέψει στο ιδιωτικό όταν μπορεί να δουλέψει στο δημόσιο! Αρα μάλλον λιγότερο και όχι περισσότερο καταρτισμένοι είναι!

Αρα, ευτυχώς που υπάρχει και ο ιδιωτικός τομέας και απορροφά αδιόριστους εκπαιδευτικούς. Και βέβαια κανείς δεν θα πάει στο ιδιωτικό αν μπορεί να μπει στο δημόσιο γιατί το δημόσιο "βολεύει". Και μακάρι να αλλάξει αυτό. Οταν το δημόσιο σου εξασφαλίζει - τουλάχιστον αυτό συνέβαινε μέχρι πριν λίγο καιρό - μία θέση εργασίας για μια ζωή ανεξάρτητα από τις επιδόσεις σου γιατί να μην προτιμήσεις το δημόσιο ??? Με αυτά που λέω δεν διαφωνώ και μάλιστα επαυξάνω ότι υπάρχουν ευσυνείδητοι και πολύ αξιόλογοι εκπαιδευτικοί στο δημόσιο σχολείο αλλά αυτό είναι θέμα ανθρώπου και δεν έχει να κάνει αν εργάζεσαι στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα.

Τι μένει λοιπόν;

culte...μπορείς να μου δώσεις ένα παράδειγμα σε παρακαλώ τι εννοείς ως "μικρό ιδιωτικό σχολείο"; Το έχω ακούσει αρκετές φορές αλλά ποτέ δεν έχει ονοματιστεί κάποιο.

Εγώ απλά έχω μπει στο δίλλημα για του χρόνου που θα πρέπει να δηλώσουμε που θα πάμε...

και έχω πελαγώσει λίγο...

Ευχαριστώ.

Εγω, αν εχω την οικονομικη δυνατοτητα, θα στειλω το παιδι μου σε ιδιωτικο σχολειο.

Δυστυχως, και μακαρι να ηταν διαφορετικα, οι πιθανοτητες να ειναι οι καθηγητες αδιαφοροι, τα μαθηματα ανεπαρκη και το περιβαλλον ακαταλληλο ειναι, με βαση την εμπειρια φιλων και γνωστων, πολυ μεγαλυτερες στο δημοσιο, τα τελευταια χρονια τουλαχιστον.

Επισης, το αν το παιδι μου θα μαθει να αγωνιζεται στη ζωη του και να διεκδικει, ελπιζω να καταφερω να του το μεταδωσω εγω και ο πατερας του και οχι οι ελλειψεις σε εκπαιδευτικο προσωπικο, ωρες διδασκαλιας και ασφαλες περιβαλλον.

Τελος, και χωρις να θελω να προσβαλλω κανεναν προσωπικα, θεωρω οτι το δημοσιο γενικοτερα (οχι μονο σε ο,τι αφορα τα σχολεια) εχει παρει λαθος δρομο.

Ο καθενας κανει ο,τι γουσταρει, οποτε γουσταρει.

Και ισως δεν θα επρεπε να μας ξενιζει τοσο πολυ ο καθηγητης που δουλευει υπο πιεση. Δουλευει τουλαχιστον!

Είναι πάρα πολύ όμορφα όλα αυτά που λες και μακάρι να γίνουν κάποια στιγμή πραγματικότητα. Αλλά οι απαιτήσεις που λες ότι έχεις από ένα σχολείο και ιδιαίτερα το ιδιωτικό όπου πληρώνεις δεν μπορούν να απέχουν άρδην από το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας που ζεις. Αρα το πρόβλημα δεν βρίσκεται στο ιδιωτικό σχολείο αλλά στη δομή του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος. Ενα ιδιωτικό σχολείο στην Ελλάδα, και σε κάθε χώρα, οφείλει να ακολουθεί - δυστυχώς - το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας του. Αρα το να αγωνιστείς για την αλλάγη αυτού του στερεότυπου συστήματος δεν έχει να κάνει με το τι σχολείο θα επιλέξεις για το παιδί σου. Και βέβαια, προσωπικά μιλώντας, εφόσον αντέχω οικονομικά και δεν στερούμαι βασικές μου ανάγκες, ΝΑΙ θα προτιμήσω το παιδί μου να κάνει μάθημα σε αίθουσα με θέρμανση γιατί αυτό δεν είναι πολυτέλεια και η έλλειψη της θέρμανσης δεν θα το κάνει πιο διεκδικητικό.

σιγουρα δεν ειναι το προβλημα του ιδιωτικου,,,το ιδιωτικο υπαρχει για να καλυψει κενα που εσκεμμενα υπαρχουν στην ελληνικη κοινωνια και οχι μονον,,, απλα αναρωτιεμαι αν εγω ως πολιτης κανοντας μια αλλη επιλογη, σε ολους τους τομεις εννοω, εκβιασω μακροπροθεσμα το μπαλωμα αυτης της πελωριας τρυπας του ελληνικου κατεστημενου που ταλαιπωρει και πληγωνει τελικα ολους μας

οσο για το τελευταιο πιστευω οτι οσο πιο πολυ στην πολυτελεια ειναι καποιος τοσο πιο πολυ αποχαυνωμενος γινεται και τον κανουν οτι θελουν,,,και το δυσκολο δεν ειναι για αυτον που δεν εχει αλλα για αυτον που εχει που θα βαλει το οριο

πολλες φορες χανουμε το μετρο αναμεσα στο απαραιτητο και στο παντελως περιττο,,,ειναι δυσκολο να κρατησεις τις ισορροπιες ωστε να μην χασεις την αξιοπρεπεια σου αλλα ουτε και την ταυτοτητα σου

ολα αυτα τα λεω γιατι με πονανε,,κι εγω κατα καιρους κοιταω για ιδιωτικα,,,καθε φορα βγαζω τα δικα μου προσωπικα συμπερασματα

χρονια στην ιταλια δεν μπηκα καν στον κοπο να αναρωτηθω για ολα αυτα,,,δεν εχεις αλλη επιλογη πλυν του δημοσιου εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων,,,καλο η κακο καλυτερο παλιοτερα χειροτερο τωρα αυτο ειναι και οι γονεις διεκδικουν και δεν αφηνουν τιποτα στη τυχη ουτε κλαψουριαζουν ,,,ειναι απιστευτα οργανωμενοι

Τι μένει λοιπόν;

culte...μπορείς να μου δώσεις ένα παράδειγμα σε παρακαλώ τι εννοείς ως "μικρό ιδιωτικό σχολείο"; Το έχω ακούσει αρκετές φορές αλλά ποτέ δεν έχει ονοματιστεί κάποιο.

Εγώ απλά έχω μπει στο δίλλημα για του χρόνου που θα πρέπει να δηλώσουμε που θα πάμε...

και έχω πελαγώσει λίγο...

Ευχαριστώ.

κι εγω πιστευω στα μικρα ιδιωτικα

καλο εχω ακουσει του καντα στα βριλησσια,,,,καλογεροπουλου στον μαραθωνα,,λακωνικη σχολη στον κολωνο,,,

δεν ξερω πως θα νιωθω εγώ και το παιδί μου..ειτε σε ιδιωτικό ή σε δημόσιο...

αυτο που θελω καταρχήν ειναι να γινονται μαθήματα, να μην εχει απεργιες και να εχει βιβλια...ας ξεκινήσουμε απο τα βασικά, αυτά που θεωρώ εγώ ως βασικά, και βλεπουμε!

Off topic:

Το θέμα της έλλειψης των βιβλίων αφορά τόσο τα δημόσια όσο και τα ιδιωτικά σχολεία. Τα βιβλία που κυκλοφορούν είναι τα παλιά. Τα καινούρια λείπουν και από τα ιδιωτικά.

Επίσης... τα ιδιωτικά ΔΕΝ παρέχουν βιβλία!

Τα βιβλία τα αγοράζει κάθε γονιός από την τσέπη του. Αν τα περίμενε "δωρεάν" από το ιδιωτικό σχολείο, μάλλον θα έμενε χωρίς βιβλία.

Άρα, όποιος γονιός βάλει το χέρι στην τσέπη του, τα παιδιά του δε θα μείνουν χωρίς βιβλία (τουλάχιστον όσα είναι τυπωμένα), ανεξάρτητα από το είδος του σχολείου που φοιτά το παιδί του.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

καλο εχω ακουσει του καντα στα βριλησσια,,,,καλογεροπουλου στον μαραθωνα,,λακωνικη σχολη στον κολωνο,,,

Σε ευχαριστώ για την απάντηση...μπήκα από περιέργεια να δω τις τιμές που υπάρχουν στο

http://www.gge.gr/notice/sub.asp?3385 για τη σχολική χρονιά 2009 - 2010...

και ομολογώ ότι έμεινα λίγο άφωνη....με τις δραστηριότητες, τη σίτιση, τη μελέτη κλπ...

το ποσό βγαίνει αστρονομικό...

Θα το ψάξω και άλλο...και αν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση για "μικρό ιδιωτικό" προς Β.Π. ή Μεσόγεια θα το εκτιμούσα...

Σε ευχαριστώ για την απάντηση...μπήκα από περιέργεια να δω τις τιμές που υπάρχουν στο

http://www.gge.gr/notice/sub.asp?3385 για τη σχολική χρονιά 2009 - 2010...

και ομολογώ ότι έμεινα λίγο άφωνη....με τις δραστηριότητες, τη σίτιση, τη μελέτη κλπ...

το ποσό βγαίνει αστρονομικό...

Θα το ψάξω και άλλο...και αν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση για "μικρό ιδιωτικό" προς Β.Π. ή Μεσόγεια θα το εκτιμούσα...

ο καντας ειναι 5000 ολα

η καλογεροπουλου ειναι στα 2900

η λακωνικη ειναι πιο τσιμπημενη στα 6000

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...